Jump to content

mikro kavouri

Prominent Members
 • Content Count

  126
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  10

Όλες οι δημοσιεύσεις από mikro kavouri

 1. Ωραίοι. ν+2 rules. Όπως στο στρατό που ο "παλαίουρας" είχε πριβιλετζ σε σχέση με τον νέοπα. Αντε και στο Παπουλάκειο, να σηκώνονται οι νέοι για να κάθονται οι αιώνιοι. 😁
 2. Off-topic αλλά τέλος πάντων: συζητούσαμε πριν ένα μήνα στο γραφείο ποίους τομείς θα ιδιωτικοποιήσει πρωτους-πρωτους ο Κούλης στο τέλος του covid-era και είχα πει αυθόρμητα: την υγεία. Ότι οι υπουργικές παρόλες περί "στήριξης του δημοσίου συστήματος υγείας" λέγονται για τα κορόιδα τα γιατρουδάκια και νοσηλευτές που τότε "έβαζαν πλάτη" και για τους αιωνίως αφελείς boomers που τα εχουν χάσει λόγω ηλικίας. Ότι το σχέδιο για ΣΔΙΤοποιηση της δημόσιας υγείας συνεχίζεται κανονικά. Το υπενθύμισε ο Κυριάκος χτες στη συνέντευξη του. Μπράβο Κυριάκο, στειλτους τώρα το λογαριασμό της "σωτηρίας".
 3. Το Μαρτιο του 2020 ανασυστήνονται οι θεματικοί τομείς στις Γραμματείες της Νέας Δημοκρατίας, με σκοπό την συστηματική παρακολούθηση της κυβερνητικής πολιτικής, την ανάδειξη και προβολή του παραγόμενου έργου, την ανάληψη πρωτοβουλιών καθώς και τη συμμετοχή στη διαμόρφωση δημόσιων πολιτικών, Οι τομεάρχες είναι ως επι το πλείστον νέοι και άγνωστοι στο ευρύ κοινο. Πρόκειται για μια ουσιαστική κίνηση καθώς συσφίγγει τη γνωστή ολέθρια σχέση κόμματος-κυβέρνησης και ψαλιδίζονται οι υπερεξουσίες του υπουργού. Με απλά λόγια, μέσω αυτού του σχεδιασμού προκρίνεται ο έλεγχος των υπουργών από το κόμμα. Οι τομεάρχες θα λειτουργούν ως ιμάντες μεταβίβασης των κομματικών πιέσεων, επιδιώξεων και συμφερόντων προς το κράτος. Όχι ότι είναι κακό να είναι διαρκώς αμφισβητούμενος ο υπουργός αλλά είναι προτιμότερο να γίνεται αυτό από ομάδες τεχνοκρατών (είναι σημαντικό για ένα ζήτημα δημόσιας πολιτικής να ακούγονται 2 ή παραπάνω ισοτιμες γνώμες και όχι μόνο η γνώμη του υπουργού) αλλά μέσα από το κόμμα? Οπωσδήποτε αυτή η πρωτοβουλία στοχεύει και στην εκπαίδευση κομματικών στελεχών στο αντικείμενο του τομέα τους και είναι ευλογο να θεωρησουμε ότι η "σχολή" αυτή μπορεί να αναδείξει μελλοντικούς υπουργούς. Επειδή βλέπω μια ανησυχία για το γνωστό θεματάκι οφείλω να καταθέσω ότι μια δημόσια πολιτική δεν μπορεί να χαρασσεται με βάση το προσωπικό κόλλημα του κάθε πολιτικού προιστάμενου ή με τη φούρια του να εξυπηρετήσει συγκεκριμένο οικονομικό συμφέρον. Όχι ότι δεν βλέπουμε συχνά πολιτικές με αυτά τα χαρακτηριστικά αλλά σπανιώς έως ποτέ δεν πετυχαίνουν το στόχο τους καθώς οι δρώντες είναι πολύ περισσότεροι των δύο και με συχνά αλληλοσυγκρουόμενα συμφέροντα οπότε ο πολιτικός θα πρέπει να αναζητεί διαρκώς κοινό τόπο και να τηρεί ισορροπίες. Αν ο κύριος Ευσταθόπουλος ως καθηγητής πχ έχει σκαλώσει ότι πρέπει να διαγραφούν οι αιώνιοι, ενδεχομένως και να το προτείνει ως τομεάρχης αλλά δε σημαίνει αυτό ότι θα προωθηθεί αυτομάτως από τον υπουργό ή αν γίνει αυτός υπουργός κάποια στιγμή θα κάνει αυτά που έλεγε ως τομεάρχης. Αλλα πράγματα λέγονται στο αμφιθέατρο, άλλα στη συνέλευση των μελών ΔΕΠ, άλλα στις υπηρεσιακές συσκέψεις των υπουργείων. Σε κάθε περίπτωση η Κεραμέως είχε κάνει σημαία τις διαγραφές πέρισυ. Το θέμα ξεχάστηκε.
 4. Θα περίμενα , ειδικά από εσένα, πιο ενθουσιώδη υποστήριξη στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, εφ όσον συμφωνεί και ο κος Τσίπρας. 😆 Εξ άλλου είναι ευκαιρία να κάνει τα μούτρα κρέας στον Κούλη και να κυβερνήσει πάλι. Τι, όχι!;
 5. Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη του ΓΑΠ είναι ότι δεν πήγε κατευθείαν σε εκλογές με το 1ο μνημονιο για να λάβει την αναγκαία λαϊκή νομιμοποίηση που άλλωστε είναι και απαραίτητη βάσει Συντάγματος. Θεώρησε βλακωδως ότι το ΠΑΣΟΚ μπορουσε να σηκωσει μόνο του το βάρος της "σωτηρίας". Ένα χρόνο μετά τον εκπαραθυρωναν οι ίδιοι οι "σωτήρες" στις Κάννες αν θυμάστε. Έκτοτε το πάθημα του έγινε μάθημα για τους διαδόχους του στην πρωθυπουργία , ο τσιπρας μάλιστα έκανε και δημοψήφισμα εκτός από εκλογές με τη γνωστή κατάληξη... Έτσι και τώρα , ριζική αλλαγή οικονομικού προγράμματος απαιτεί εκλογές έστω κ εν μέσω καλοκαιριού. Ποιó καλοκαίρι άλλως τε, ούτε η σεζόν λειτουργεί ενώ η πλειοψηφία δεν θα πάει διακοπές λόγω περιορισμών ή λόγω έλλειψης ρευστού .Δεν υπάρχει ούτε ένα σοβαρό άρθρο που να γράφει το αντίθετο παρά μόνο φωνές πολιτικών που φοβούνται τη μη επανεκλογή τους. Ακόμα και ο κ Τσίπρας συμφώνησε απρόθυμα . Τι να έκανε; https://www.kathimerini.gr/1076047/article/epikairothta/politikh/al-tsipras-anapofeyktes-isws- ## no greeklish please! ## - ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika - fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika --ekloges
 6. Καθόλου παράλογα αυτά που λέει ο loveρδος. Αν ήμουν στη θέση του Κούλη αυτό τον Ιούλη θα τις έκανα τις εκλογές ***εφ όσον το επιτρέπει η μαντάμ Μέρκελ***. Θα ισοπεδώσει με double score τον υπερτιμημένο τσιπρακο (κινδυνεύει να τερματιστεί η καριέρα του Αλ6 άδοξα αλλά δεν πειραζει....) καθώς και τη φωφω ενώ θα καθαρίσει το έσωκομματικό πεδίο. Πιθανόν να κάνει αυτοδύναμη κυβέρνηση ακόμα και από τον πρώτο γύρο . Δεν χρειάζεται καν να επιχειρηματολογήσω για αυτό. Προφανώς χρειάζεται νομιμοποίηση για το νέο πρόγραμμα λιτότητας. Ούτε ουρανοκατέβατο έρχεται όπως το 2010, ούτε το πρώτο, ούτε το 2ο ή 3ο είναι. Θα το καταπιεί ο πληθυσμός, μαθημενος είναι αλλωστε.
 7. Πυκνωνουν οι φήμες για εκλογές αυτό τον Ιούλιο ή το πολύ τον Σεπτέμβριο. Είναι αυτονοητο οτι όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία της πανδημίας. Άλλωστε τα δύσκολα μόλις τώρα ξεκινούν. https://www.focusfm.gr/synenteyxeis/item/133209-βλέπω-εκλογές-το-σεπτέμβριο-α-λοβέρδος-στον-focus-fm-ηχητικο.html
 8. ευκινησία-ταχύτητα-προσαρμοστικότητα είναι οι παράγοντες-κλειδιά για την επιτυχία στο σύγχρονο υπερ-ανταγωνιστικό περιβάλλον. https://thepressproject.gr/ ## no greeklish please! ## - ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika - fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika - fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika - agglika --sira-ke-opios-prolavi- ## no greeklish please! ## - ## no greeklish please! ## - ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika - fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika - fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika - agglika - fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika - fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika - agglika --tis-proslipsis-ton-kiniton-omadon-tou-eody/ «Στη σειρά» και «όποιος προλάβει» για τις προσλήψεις των Κινητών Ομάδων του ΕΟΔΥ Μπορεί η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την στελέχωση των -περιβόητων πλέον- 500 Κινητών Ομάδων Υγείας (ΚΟΜΥ) Ειδικού Σκοπού για τη διενέργεια τεστ στον πληθυσμό να δημοσιεύτηκε και να τρέχει από την περασμένη Δευτέρα και μετά την καταφανή καθυστέρηση αρκετών εβδομάδων, όμως η διαδικασία που ορίζει πρόσληψη «με μοναδικό κριτήριο την αύξουσα σειρά αίτησης» πλην των υποχρεωτικών προσόντων δημιουργεί σκιές και εύλογα ερωτηματικά.
 9. Προφανώς είναι και αυτός ένας σοβαρός λόγος. Ήδη το βοήθημα προς "πληττόμενους επιστήμονες" δεν προέρχεται από κοινοτικούς πόρους (ΕΣΠΑ) όπως ψευδώς αναφέρουν διάφοροι αλλά ΜΟΝΟ από τον κρατικό προϋπολογισμό. Υποτίθεται ότι η εκταμίευση των αντίστοιχων ευρωπαϊκών πόρων θα εγκρινόταν κάποια στιγμή με την ολοκλήρωση των ενεργειών -που δεν είναι λίγες- και προφανώς όχι στο 100% αφού το έργο είναι συγχρηματοδοτούμενο (κοινοτικοί + εθνικοί πόροι) Οπότε μάλλον πρεπει να προβληματίσει η απόφαση του Κούλη του Μέγα για αναστολή των προύποθέσεων για τη λήψη του βοηθήματος αφού μετά δεν θα μπορούν οι ελληνικές αρχές να διεκδικήσουν κοινοτικούς πόρους.
 10. Η καθιέρωση της σύγχρονης και ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης έρχεται να αλλάξει τον χάρτη της εκπαίδευσης και είναι κάτι που πρέπει να δούμε με σοβαρότητα. Θα μπορούν και οι φοιτητές που τα έχουν παρατήσει να μπουν πάλι στη διαδικασία ενεργά ενώ η διευκόλυνση γίνεται ακόμα μεγαλύτερη για κάποιον που ζει μακριά από το ΑΕΙ. Η πεμπτουσία της μάθησης ειναι η διδασκαλία και όχι να διαβάζει ο φοιτητής ένα ογκώδες συγγραμμα 2 μέρες πριν δώσει το μάθημα, με την ψυχή στο στόμα, ή να ψάχνεται για σημειώσεις από τη ΔΑΠ. Ποιος ο λόγος ένας αιώνιος φοιτητής πολιτικής επιστήμης που μένει πχ Αργοστόλι να πρέπει να ζει Αθήνα αν θέλει να πάρει πτυχίο. Αντίστροφα , γιατί ένας φοιτητής σε επαρχιακό ΑΕΙ να πρέπει να ζει εκεί? Μπορούσε να περιοριστεί ο χρον ος διαμονής του μόνο στις εξεταστικες αν εφαρμοστεί πλήρως η τηλεκπαίδευση . Η οικονομία πόρων είναι φυσικά ανυπολόγιστη. Θα χάσουν οι επαρχιακές καφετέριες και οι ιδιοκτήτες ακινήτων. Δεν είναι μακριά η ώρα που τα μεγάλα πανεπιστήμια του εξωτερικού θα παρέχουν με τα ανάλογα δίδακτρα πλήρη προγράμματα σπουδών, προπτυχιακά κ μεταπτυχιακά. Ο ανταγωνισμός θα είναι λυσσαλεος. Θα δούμε τότε και ποσα κολλέγια θα μείνουν ανοιχτά. Τα προβλήματα είναι πολλά και δεν αίρονται όλες οι ανισότητες. Τα ΑΕΙ παρακολουθουν όχι με τον ίδιο ρυθμο τις τεχνολογικές εξελίξεις, τα προγραμματα σπουδών πρέπει να προσαρμοστούν στη νέα κατάσταση, οι φοιτητές πρέπει να έχουν πρόσβαση στον αναγκαίο εξοπλισμό κλπ. Πάντως το νερό μπήκε στο αυλάκι.
 11. Myriam σε ευχαριστώ δημοσίως και για ανταπόδοση θα ανεβάσω με τις ολες τις αναγκαίες προφυλάξεις, το πιο γλοιώδες άρθρο λιβανισματος του Αλέξη Τσίπρα προσωπικα. 😅😅😅 Δυστυχώς το δημοσίευμα δεν απέχει πολύ από τη νέα πραγματικότητα στην οποία θα κληθούμε να προσαρμοστούμε. Και δεν μας είναι καν άγνωστη. Είναι η πραγματικότητα του ΕΑΠ που έχει πολλές χιλιάδες φοιτητές οι οποίοι : δεν γνωρίζονται μεταξύ τους, δεν συναντιωνται σε κάποιο campus, δεν μπορούν να κάνουν κατάληψη και φυσικά πληρώνουν δίδακτρα. Η σύγχρονη (αντίθετο της ασυγχρονης) τηλεκπαίδευση καταργεί de facto την κατάληψη και αυτό που αποκαλούνταν παλαιότερα "απεργία από τα μαθήματα". Ο,τι δεν μπόρεσαν ναπετυχουν τόσοι νόμοι και διατάγματα το φέρνει η τεχνολογία
 12. Χριστος ανέστη ιατροί επί πτυχίω και τελειωμένοι. Όχι ότι δεν ξέρουμε οτι κάπου εκεί θα πάει η δουλειά. Αντίστοιχες αλλαγές θα δούμε και στα εργασιακά λόγω της de facto καθιέρωσης της τηλεργασιας
 13. Είναι σαν να λέμε ότι οτι όλες οι απαντήσεις για την χρηματοπιστωτική κρίση του 2008, την ακόλουθη κρίση δημοσίου χρέους και τα μνημόνια βρίσκονται σε ένα προπτυχιακό εγχειρίδιο τραπεζικής ή δημόσιας οικονομικής. Κάποιες ίσως, όλες όχι. Το σημαντικότερο είναι πως τα μέτρα αντιμετώπισης (αυτό που αφορά όλους...) δεν έχουν πολύ σχέση με την θεωρία και την επιστήμη. Υπό αυτή την έννοια είτε "επί πτυχιω" φοιτητής οικονομικών είναι κάποιος, είτε "πτυχιούχος συνάδελφος" οικονομολόγος, είτε φερόμενος οικονομολόγος άνευ ακαδημαικού τίτλου, είναι μηδαμινή η διαφορά. Διότι αφ ενός υπάρχουν πολλά "ντεσού" αφ ετέρου καμία απόφαση δεν λαμβάνεται βάσει του εγχειριδίου. Και οι αποφάσεις, όπως γνωρίζουμε όλοι, λαμβάνονται από τους πολιτικούς. Ποτέ από τους επιστήμονες. Οι επιστήμονες εισηγούνται, οι πολιτικοί αποφασίζουν. Καθημερινά ο πολιτικός δέχεται τις πιο αντικρουόμενες εισηγήσεις ακόμα και για ασήμαντα θέματα, είναι όμως ο αρμόδιος να λάβει τις τελικές αποφάσεις και εχει την ευθύνη για "πράξεις ή παραλείψεις". Αυτό οριζεται από τα Συντάγματα όλων των κρατών. Συχνά η πραγματικότητα είναι λίγο πιο προσαρμοσμένη στην ανάγκη: οι επιστήμονες, πραγματικοί ή φερόμενοι, καλούνται, όσοι συμφωνούν, να δώσουν επιστημονικό κύρος σε ειλημμένες πολιτικές αποφάσεις, με το αζημίωτο. Όπως γνωρίζουμε δεν υπάρχει μία και μόνη απάντηση σε προβλήματα της πραγματικής ζωής. Όσοι οικονομολόγοι παρέκκλιναν έστω και λίγο από την τότε οικονομική "ορθοδοξία" όχι απλώς δεν έβλεπαν δημοσιότητα αλλά λοιδωρήθηκαν άγρια από τα ΜΜΕ και το κατεστημένο. Όλοι θα θυμάστε τότε την παρέλαση των καθηγητών οικονομικών και χρηματοπιστωτικών που με τις αυθεντίες τους ανέλαβαν να πείσουν την κοινή γνώμη για τα μέτρα που είχαν ήδη ληφθεί εις βάρος της από το λόμπυ ισχυρών οικονομικών συμφερόντων-διεθνών οργανισμών-κυβερνήσεων ισχυρών κρατών. Με σχεδον πανομοιότυπο τρόπο όπως σήμερα οι επιδημιολόγοι. Ακόμα και η μελέτη των καμπυλών, τότε του χρέους, τώρα των κρουσμάτων. Μπορεί αυτή τη φορά να κάθεται ο καθηγητής επιδημιολογίας δίπλα στον εκπρόσωπο της κυβέρνησης για λόγους επικοινωνίας αλλά η βασική σχέση δεν αλλάζει. Επομένως και τώρα οι αποφάσεις για το lockdown της οικονομίας και τον περιορισμό των μετακινήσεων είναι αυτονόητα πολιτικές. Στη θεωρία ο πολιτικός εμπειρικά σταθμίζει τα επιστημονικά συμπεράσματα με το κοινωνικό και οικονομικό γίγνεσθαι με βάση το δημόσιο συμφέρον ,την ατζέντα διακυβέρνησης, το πολιτικό κόστος και τις κυρίαρχες αξίες. Καθώς λοιπόν δεν υπάρχει ένα ενιαίο κέντρο αντιμετώπισης της πανδημίας στην ΕΕ (κάτι σαν το eurogroup του κορονοϊού) οι βαθμοί ελευθερίας για την κάθε κυβέρνηση είναι πιο αυξημένοι. Ο κυβέρνητης της Ουγγαρίας με ελάχιστους νεκρούς και κρούσματα (λιγότερα και από της Ελλάδας) θα κυβερνά επ αόριστον με υπερεξουσίες ως οιονεί δικτάτορας. Στην Κύπρο με επίσης καλύτερους δείκτες τα μέτρα είναι δρακόντεια. Στην Αθήνα έχουν πάρει τα μαθήματα τους από το Μάτι και πως καταβρόχθισε την προηγούμενη κυβέρνηση και αντιδρούν αναλόγως. Καθώς το ενδιαφέρον στρέφεται προς τις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις δεν ειναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι τα μέτρα χρησιμεύουν στο "αφού βρήκαμε παπά, να θαψουμε πεντεξι" . Θα έχουμε όλο τον χρονο να το δούμε όταν κάποια στιγμή απομυθοποιησουμε τους καθηγητές επιδημιολογίας , τους "ήρωες οπλαρχηγούς" των νοσοκομείων, των σουπερμάρκετ κλπ στο δρόμο προς τη (νέα) κανονικότητα. ΥΓ. Δεν αμφισβητώ τα μέτρα κατά της πανδημίας, άλλως τε ειμαι παντελώς ασχετος με το θέμα.
 14. Ενδιαφέρον άρθρο για την τηλεκπαίδευση που συστήνω να διαβαστεί απ' όλους πάρα κάποιες επιφυλάξεις κυρίως όσον αφορά την πρόταση που (δεν) εχει. Ανάλογα προβλήματα συναντούμε και στην τηλεργασια, η οποία απέκτησε άλλο νόημα λόγω της επιδημίας. Ο χαρακτήρας του "εκτάκτου" οδηγει, όπως και στην τηλεκπαίδευση , σε οριακες ή αυθαιρετες ερμηνείες, συστηματοποίηση του "κατά παρέκκλιση" και ποικίλες αποσιωπησεις κατά του εργαζόμενου. Πρωταγωνιστης και πάλι ο δημόσιος τομέας. Για παράδειγμα θεωρείται στα υπουργεια δεδομένο ότι ο υπάλληλος διαθέτει τον κατάλληλο εξοπλισμό για τηλεργασια. http://infolibre.gr/wpinfolibre/2020/04/06/tilekpaideysi-paranomi- ## no greeklish please! ## - ## no greeklish please! ## - ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika - fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika - fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika - agglika - fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika - fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika - agglika --antisyntagmatiki/?fbclid=IwAR0KbUeN9cOSLPF6JVnYocHk0neCvTDdK2z3uAFpOL41Ig5zDwsmPeAF9yU Πλέον καταγράφονται όλα. Το Πανοπτικό σε πλήρη δράση: Έλεγχος, πειθάρχηση, ποσοτικοποίηση. Της Ελένης Καμπακάκη και Έφης Ψωίνου Παρανομεί το ίδιο το υπουργείο; Λέμε ευθύς εξαρχής ότι η εξ αποστάσεως εκπαίδευση του υπουργείου Παιδείας είναι προδήλως παράνομη και αντισυνταγματική. Είναι προδήλως παράνομη, γιατί πολύ απλά δεν έχει νομοθετηθεί. Αυτή τη στιγμή διενεργείται χωρίς να υπάρχει νομικό-θεσμικό πλαίσιο που να προβλέπει και να ρυθμίζει την εξ αποστάσεως εκπαίδευση ανηλίκων στην Ελλάδα. Αυτό με τη σειρά του σημαίνει πως όσοι εκπαιδευτικοί συμμετέχουν σε αυτή είναι έκθετοι νομικά και δεν καλύπτονται από πουθενά. Φανταστείτε το υπουργείο Παιδείας να οραματίζεται έναν νέο τύπο σχολείου ή την εισαγωγή μιας νέας εκπαιδευτικής δομής με την ευρύτερη έννοια. Πώς θα το έκανε αυτό; Θα ετοίμαζε σχέδιο νόμου φυσικά που θα το έθετε σε διαβούλευση και στη συνέχεια θα το εισήγε προς ψήφιση στη Βουλή. Θα ψηφιζόταν και στη συνέχεια θα ξεκινούσε η υλοποίηση. Τι έχουμε όμως στην περίπτωση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης; Τίποτα απολύτως. Το υπουργείο εισήγαγε την εξ αποστάσεως εκπαίδευση χωρίς να νομοθετήσει. Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι το έκτακτο των συνθηκών δεν επέτρεπε κάτι τέτοιο. Και όμως έχουμε δει την κυβέρνηση να λειτουργεί με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου σ’ αυτές τις έκτακτες συνθήκες. Θα μπορούσε λοιπόν η κυβέρνηση με πράξη νομοθετικού περιεχομένου να νομοθετήσει την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και να ρυθμίσει όλες τις πτυχές της υπό αυτές τις έκτακτες περιστάσεις, όπως έκανε με ένα σωρό άλλα έκτακτα ζητήματα σε συνθήκες πανδημίας. Γιατί δεν το έκανε όμως; ...
 15. ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΜΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΔΕΣ ΓΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ? Από συνάδελφο στo γραφειο που σπουδάζει νομική από κατατακτήριες . Παρακολουθούν μαθήματα μέσω zoom και οι καθηγητές τους έχουν προετοιμάσει είτε για εξετάσεις ονλάιν είτε για διπλή το Σεπτέμβρη. Σε κάθε περίπτωση θα υπάρξει οδηγία από το υπουργείο που θα δίνει αυτή την ευχέρεια στα ιδρυματα.
 16. προς ενημέρωση των "επι πτυχιω". https://www.foititikanea.gr/πανεπιστήμια/18853-υποχρεωτική-η-ανάρτηση-πανεπιστημιακών-παραδόσεων-και-σημειώσεων-στο-διαδίκτυο?fbclid=IwAR3z_RxC86mT6Do6sFphzlNHZmVQ8ITyrcuq_hN_WiJzU2l2AzfPCzBbXL8 Είναι γνωστό πως πολλοί καθηγητές δεν μπορούν να προσαρμοστούν, είτε αμελούν ενώ κάποια ΑΕΙ είναι απροετοίμαστα και τρέχουν για να προλάβουν το τρένο της τεχνολογίας. Βομβαρδίστε τους με email . Για το υπουργείο το εαρινό εξάμηνο ΔΕΝ θεωρείται χαμένο καθώς έχουν δοθεί οδηγίες για εξ αποστάσεως διδασκαλία , χωρίς αυτό να σημαίνει πως μπορούν όλοι οι φοιτητές να συμμετέχουν. Είναι ενδεικτικό ότι στη Νομική εξετάζεται να δοθούν οι εξετάσεις εξ αποστάσεως τον Ιούνιο είτε διπλή εξεταστική το Σεπτέμβριο.
 17. H σκέψη μου αυτες τις μέρες είναι στους συναδέλφους που παλεύουν για το πτυχίο και προσπαθούν να συγκεντρωθούν στη μελέτη, έχοντας να αντιμετωπίσουν και την γνωστή αδιανόητη κατάσταση που ζούμε όλοι. Δεν ξέρουμε πως θα είναι ο κόσμος μετά την πανδημία. Όμως κουράγιο , αν το θελήσει , θα τα καταφέρει και η μαμα της Μαφάλντα . -μαφαλντα δεν είσαι πια η κόρη μιας μετριότητας! -σπουδασα για να κάνω καριέρα! Πήρα το πτυχίο ! - Μαμά! Χτες το βράδυ είδα όνειρο ότι πήρες το πτυχ...
 18. Κατανοώ ότι σε αυτους τους καιρούς υπερισχύει το αρχεγονο ένστικτο της αγέλης αλλά σε καραντίνα βρίσκεται όχι μόνο η χώρα μας με την καλύτερη κυβέρνηση του κόσμου αλλά επίσης κάτι περισσότερα από 3 δις πολιτών. Η αποτελεσματικότητα της κρατικής μηχανής δεν κρίνεται στα διαταγματα και στα φιρμάνια. Αυτά είναι τα εύκολα. Τα δύσκολα είναι αλλού και τα ξέρουμε όλοι. Ο τσιοδρας είναι χαρισματικός επικοινωνιακά, είναι γλυκούλης και συναισθηματικούλης, για αυτό έχει πάρα πολλούς φανς και οι αντιπαθητικοί ΔΑΠίτες έπραξαν σοφα που τον έβαλαν μπροστά . Και δεν τους το χα. Όσο γλυκουλης και να είναι ο Τσιοδρας όμως , δεν μπορεί να αλλάξει την κατάσταση στο χώρο της δημόσιας υγείας καθώς και το πάρτυ που εχει ξεκινήσει με την αισχροκέρδεια και τις υπερτιμολογησεις. Και καθώς είναι πρακτικά ο εκπρόσωπος τύπου της κυβέρνησης και υπερυπουργος , συνειδητά λέει ψέματα και συν-σκηνοθετει τα ψέματα αυτά σχετικά με τον αριθμό των κρουσμάτων, την επάρκεια του μηχανισμού και την τακτική να μένουν οι ασθενείς στο σπίτι.
 19. ήρωας 😎 https://www.ellinikahoaxes.gr/2020/03/25/biomedical-researcher-debunks-coronavirus-scare-missinformation/
 20. Να θυμίσω ότι ελάχιστες εβδομάδες πριν την έλευση της πανδημιας οι άχρηστοι ΔΑΠίτες είχαν δρομολογησει και έτρεχαν τη μετατροπή των νοσοκομείων από ΝΠΔΔ σε ΝΠΙΔ (κοινώς ιδιωτικοποίηση μέσω κάποιας μορφής ΣΔΙΤ ) (Να κι ένα καλό της πανδημίας: το σχέδιο ματαιώθηκε, το θράσος των ΔΑΠιτων ομως θράσος. Μας κάνουν να βαράμε παλαμάκια .)
 21. Ο,τι και να σε πουν φίλε μου, σημασία έχει τι είσαι στην πραγματικότητα. (και όχι τί δηλώνεις)
 22. Έχω μια φρικτή υποψία ότι το "υπουργείο" (δηλαδή η κυβέρνηση) έχει προσανατολιστεί σε πιο πρακτικές κατευθύνσεις σε σχεση με το θεματάκι. Αντί να κυνηγά τους αιώνιους φοιτητές να πάρουν πτυχίο, να κάνουν οικογένεια και να είναι χρησιμοι άνθρωποι στην κενωνία, έχει σιωπηρα αφήσει στην άκρη τα ατελέσφορα ν+2 και τις μεταβατικές διατάξεις και προτιμά να ασχολείται με πιο προσοδοφόρα και θετικά πράγματα όπως την συλληβδην εξομοιωση κολλεγίων και ΑΕΙ. Στο κάτω-κάτω της γραφής δεν είναι και λογικό να μπαίνουν εμπόδιο αυτές οι άσκοπες και γραφειογρατικές διατάξεις, χώρια το άγχος και η αναστάτωση, για ένα πτυχίο ισότιμο του Mediterranean. Συν το νεο θέμα ισονομίας που προκύπτει: σιγά μην (υποχρεωθούν να) εφαρμόσουν τα κολλέγια το ν+2 για τους δικούς τους φοιτητές. Οπότε οποιος θέλει να πάρει πτυχίο θα το πάρει, όποιος δεν θέλει δεν θα πάρει και όποιος έχει λεφτά, το ίδιο (ισότιμο) πτυχίο θα το στείλουν στο σπίτι του.
×
×
 • Δημιουργία νέας...