Jump to content

mikro kavouri

Prominent Members
 • Content Count

  159
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  12

mikro kavouri last won the day on 9 Αυγούστου

mikro kavouri had the most liked content!

1 Follower

About mikro kavouri

 • Rank
  Ιατρός (επίπεδο V)

Πληροφορίες προφίλ

 • Σχολή
  Πολυτεχνική

Recent Profile Visitors

389 profile views
 1. Εγώ βλέπω μεταβατική περίοδο 2 ετων (ως το 2022) αφού ο νόμος για τη σύνδεση αξιoλόγησης-χρηματοδοτησης των ΑΕΙ θα αρχίσει να εφαρμόζεται από τοτε χωρίς να είναι καθόλου απίθανη μια παράταση ενός έτους ώστε να προετοιμαστούν τα μεγάλα ιδρύματα .
 2. Σύντομα συνήθως δημοσιεύματα που είναι θαμμένα στις πίσω σελίδες των εφημερίδων, μακρια από το "σαλόνι" και χωρίς αναφορά στο εξώφυλλο, πρέπει να διαβάζονται και να αξιολογούνται πολύ σοβαρά. Ειδικά όταν δημοσιεύονται αύγουστο μήνα . Ένα τέτοιο δημοσίευμα είναι και αυτό ⬆️ Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας εμφανίζεται πιο ώριμη και οργανωμένη καθώς έχει εντάξει το θέμα των αιωνίων στα κριτήρια αξιολόγησης και χρηματοδότησης των ΑΕΙ μαζί με άλλα θέματα. Έτσι επιδιώκει μέσα από το "μαστίγιο και το καροτο" να συνεργαστεί με τα ΑΕΙ που προηγουμένως ήταν αδιάφορα η εχθρικά με την προηγούμενη τιμωρητική διάταξη του 4009/11 για τους αιώνιους. Πιθανότατα υπάρχει ήδη δίαυλος επικοινωνίας με τα ΑΕΙ σχετικά με το θεματάκι, καθώς από το 2022 θα υπάρξουν συνέπειες για τα ΑΕΙ αν δεν σπεύσουν να κάνουν κάτι....
 3. https://drive.google.com/file/d/1s2tc2ybyUy4cBhOL_sBjw78r6HjrtJrB/view?usp=drivesdk https://ibb.co/bLQK6tH Έρχονται διαγραφές αιωνίων φοιτητών.
 4. ΜΕ ΔΙΚΑΣΕΣ αυστηρα. Τόσα μπόρεσα συν-Αιωνιε Φέρτη μου, τόσα έκανα. Τα "έχοντας υπ' όψιν" και "είμαστε αναρμόδιοι" άντε και καμιά επιτροπή παραλαβής έργου είναι η μίζερη ζωουλα μου πλέον. Αν ήμουν πιο έξυπνος θα έκανα καλύτερα πράγματα , θα ήμουν επιχειρηματίας ας πούμε αλλά δεν πειράζει, ευτυχισμένος είμαι και έτσι. Και χρήσιμος πιστεύω. Πράγματι, δεν είναι υποτιμητική καμία δουλειά ούτε καν του υδραυλικού που σου ξεβουλωνει το νεροχύτη και guess what! βγάζει πιο πολλά από εσένα Φέρτη που έφαγες 20 χρονια σπουδες για να φοράς τα άσπρα τσόκαρα του σούπερ ήρωαχαχαχαχα. Πρόσεχε γιατί το φαινόμενο αυτό το μελετούν οι οικονομολόγοι . https://finance.yahoo.com/blogs/daily-ticker/forget-harvard-4-degree-more-plumber-long-run-20110318-063704-224.html?guce_referrer=aHR0cHM6Ly93d3cuZ29vZ2xlLmNvbS9zZWFyY2g_c3hzcmY9QUxlS2swMEs0LWR3ZlZ0SWtqSTJIN0YzRFREYkk2ejE5QSUzQTE1OTY3Mjc5MTI3MjImcT1hcGx1bWJlcitlYXJucyttb3JlK3RoYW4rYStkb2MrZWNvbm9taWNzJm9xPWFwbHVtYmVyK2Vhcm5zK21vcmUrdGhhbithK2RvYytlY29ub21pY3MmYXFzPWhlaXJsb29tLXNycC4u&guce_referrer_sig=AQAAADmBJgG7R-i_gbTrZe6AxqyKJel2J12Y4CP5GuOQ2U50hvOQQGh1IS-TGGDhXbu4nxdB6wexud3tiEq8ddxKR1RZ3Jt8iDK4IB36V9cdNwWUX46MELDH6lVZW5scBOqRjvzWgpV4odhHbtFLVje5tL4t9qTlfql7IvAIbLBDCsiP&_guc_consent_skip=1596728101 ΥΓ. Τώρα το παρατήρησα: γράφουμε σε ένα τοπικ που έχει τίτλο "Λιστα επικουρικων: πηδημα-αδικια-ωχαδερφισμος-επαιτεία.Εμενα ποτε θα με παρουν;" Μεγαλεία, ε;
 5. Και εσύ φερτο μου δεν θα γίνεις ποτέ συμβολαιογράφος ...
 6. Γιαγιάδες, κοκκινοσκουφιτσες με άσπρες ποδιές, κακοί λύκοι προϊστάμενοι και περιφερειακοί διευθυντές του mymarket, ωραίο παραμύθι να το λέω στα παιδάκια μου αλλά αν με ρωτήσουν που είναι ο κυνηγός που θα σκοτωσει τον κακό λύκο, τι να τους πω? Πριν το 2010 και κυρίως πριν το 2004 (εποχές ΠΑΣΟΚ ...) οι αμοιβές στα "ευγενή επαγγέλματα" ξέρουμε ολοι γιατί ήταν υψηλές. Λόγω των στρεβλώσεων του κλειστού επαγγέλματος και της διαπλοκής των επιμελητηρίων με την τότε πολιτική εξουσία που όμως ωφελουσε και τους μικρομεσαίους επαγγελματιες. Τουλάχιστον τους περισσότερους. Έτσι περίπου φτιάχτηκε η μεσαια τάξη στην Ελλάδα όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλη την Ευρώπη. Γδερνοντας τους "από κάτω" γιατί πλούτο δεν παρήγαγε αφ' εαυτού. Τώρα έχουμε πάει στο άλλο άκρο. Κάποια στιγμή πιστεύω οτι θα ισορροπήσει η κατάσταση, λογω μετανάστευσης και εξορθολογισμού των κριτηρίων για την επιλογή των σπουδών. Ως τότε όμως ισχύουν στο ακέραιο αυτά που είπε η περιφερειακή διευθύντρια του mymarket.
 7. αχου και βαριέμαι τις εχθροπραξίες βρε χαίρετε. Είπα απλά να διανθίσω αυτή την ενδιαφέρουσα συζήτηση με δεδομένα από τον ΟΟΣΑ γιατί είναι καλό πράγμα τα δεδομένα γενικά. Δεν έχει νόημα βρε ανθρωπε τί οικονομικό σύστημα υποστηρίζω και τί όχι. Σημασία έχει τί ισχύει στην αγορά και αυτό που ισχύει είναι πολύ συγκεκριμένο. Αν δεις τα τσαρτς του ΟΟΣΑ θα καταλάβεις πχ ότι οι χώρες των PIGS παράγουν γιατρούς (με έξοδα των βαρια φορολογουμένων τους) για τις ανεπτυγμένες δυτικές χώρες με τη μορφή φτηνών μεταναστών. Ανορθολογικό μεν για τις χώρες των PIGS, πραγματικότητα δε. Πληθώρα προσφοράς σε έναν επαγγελματικό κλάδο, χαμηλές παροχές. Τι άλλο να αποδείξω; Το μόνο που έχω να πω είναι με τη μορφή συμβουλής είναι adapt or perish. Mε προϋπόθεση φυσικά ότι 1. διαθέτεις τα τυπικά προσόντα και 2. σε χρειάζονται οι έξω για να σε εκμεταλλευτούν ως φτηνό μετανάστη γιατρό. Γιατί αν δε σε χρειάζονται... end of story. Όπως λέει και το ρητό: Δεν θα τσακώνεσαι ποτέ για τις θερινές άδειες αν δεν έχεις δουλειά. Kατα τα λοιπά, εμδυδας κλπ ισχύει για την περίπτωση σου το "οποιος δεν θέλει να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει"
 8. Όσοι το ψάχνετε, εδώ έχει ωραία ντατα. https://data.oecd.org/healthres/medical-graduates.htm#indicator-chart Ανα χώρα ΟΟΣΑ κάνετε κλικ και σας βγάζει τόσους αποφοιτους/100.000 κατοίκους, τόσους γιατρούς ανά 1000 κατοίκους και άλλα καλουδια. Λόγος δε μου πέφτει αλλά για τα μισθολογικά ισχύει στις ανοιχτές οικονομίες ο νόμος της προσφοράς και ζήτησης. Ιερά επαγγέλματα δεν υπάρχουν και οι πάλαι ποτέ συντεχνίες των "ευγενών επαγγελμάτων" που κάποτε φρόντιζαν το μαγαζί τους να είναι κλειστό κλαμπ έχουν μετατραπεί σε ΜΚΟ προωθησης επιστημονων- μεταναστών σε προορισμούς που υποδεικνύονται από τις αγορές. (Οι ιρλανδοι είναι τοπ σε παραγωγή γιατρών /100000 κατοίκους προς εξαγωγή φυσικά)
 9. https://www.tanea.gr/2020/08/01/greece/education/pos- ## no greeklish please! ## - ## no greeklish please! ## - ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika - fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika - fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika - agglika - fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika - fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika - agglika --xrimatodotountai-pleon-ta-panepistimia-ta-9-kritiria/ [...]Ετσι, τα πανεπιστήμια θα παίρνουν χρήματα για τους ενεργούς φοιτητές τους (όσους δεν έχουν παρατείνει τις σπουδές τους πέραν του ν+2, όπου ν ο ελάχιστος χρόνος σπουδών, π.χ. 4, 5 ή 6 χρόνια) ανά πρόγραμμα σπουδών. Οσα από αυτά έχουν τους λιγότερους αιώνιους φοιτητές θα επωφελούνται περισσότερο, καθώς σε άλλα ο αριθμός φοιτητών που παραμένουν εγγεγραμμένοι για καιρό χωρίς να ολοκληρώνουν τις σπουδές τους θα είναι πρόσθετο βάρος. [...]
 10. Σαν σήμερα, the end of the line. Αποφυλάκιση. (Αλέξη μια τελευταία χάρη: Δυο-τρεις μήνες περιθωριο θέλω. Σκέψου κάτι να τα κάνεις πάλι κουλουβάχατα πχ ένα 2ο δημοψήφισμα. Το ξέρω ότι μπορείς και θα το κανεις)
 11. οι δύο Ελλάδες 😆🤣😂🤪🤑🤒 γυφτομπαρόκ ή βλαχομπαρόκ? (Υπάρχει η εμπειρία να ξαναδιαλέξει ο λαός)
 12. Έχω αναγνωρίσει με γενναιοφροσύνη ότι ο πρώην πρωθυπουργός (της κυβέρνησης του βουνού) είναι ο μυστικός Ευεργέτης μου αλλά ακούγεται πλέον τόσο κούφιος και τόσο εκτός πραγματικότητας που θα πρέπει να το καταλάβει μόνος του και να αποχωρήσει από την πολιτική. Για την υστεροφημία του. Ούτως ή άλλως πρωθυπουργός δεν ξαναβγαίνει ποτέ των ποτών. Φυσικά, σιγά μην το κάνει. Είναι τόσο άρρωστα ναρκομανής με την εξουσία και τόσο εγωιστής που θα παραμένει πρόεδρος του Συριζα μέχρι να αλλάξει .οπως έλεγε παλιά, την "ευρώπη". 😅😂🤑
 13. Πριν πέντε χρόνια ο Αλέξης έφερε το Τρίτο Μνημόνιο και την kolotoumpa ως διεθνή όρο της διπλωματίας. Οι γριουλες σταυροκοπηθηκαν και οι μπαρμπούληδες αναστεναξαν καθώς έμαθαν ότι οι κακοί παρά λίγο να τον πεθάνουν τον λεβέντη μας που έδινε την μάχη νηστικός και άυπνος για 17 ολόκληρες ώρες . ...17 ώρες τον τελευταίο μήνα καθημερινά για να βγουν τα σχεδια-σεντονια στα απαράδεκτα, χωρίς κλιματισμό , εργαστήρια του ΕΜΠ με 38 βαθμούς υπό σκιάν και συνθήκες θερμοκηπίου στο ρημαγμένο πλην "ιστορικό" συγκρότημα της Πατησίων. Τα λαπτοπ έτοιμα να πάρουν φωτιά από τη ζεστη. Τον ένιωθα τον Αλέξη. Κι εγώ θα υπέγραφα. Σε οκτώ μερες, την αποφυλακιση μου από το Ίδρυμα. Τα αριστερά σαιτς έβαζαν αφιερώματα στη συνθήκη του Μπρεστ Λιτοφσκ του Λένιν σε μια προσπάθεια παραλληλισμού με την kolotoumpa του Αλέξη. Αριστεροί, τί περιμένεις, ακόμα και στην τουαλέτα να πάνε, θα κοτσαρουν κι ένα τσιτατο του Λένιν. Έχουν μεγάλες ανασφάλειες. Κρυφά όμως ήξερα ότι ο Αλέξης για εμένα δούλευε. Το ημερολόγιο έγραφε Δευτέρα 13 Ιουλίου του 2015.
×
×
 • Δημιουργία νέας...