Jump to content

mikro kavouri

Members
 • Content Count

  24
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

mikro kavouri last won the day on 21 Ιουλίου

mikro kavouri had the most liked content!

About mikro kavouri

 • Rank
  Φοιτητής (επίπεδο ΙΙ)

Πληροφορίες προφίλ

 • Σχολή
  Πολυτεχνική

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Aπο μια τριβή που εχω με τη δημόσια διοίκηση έχω διαπιστώσει ότι ζητήματα όπως η ασφάλεια δικαίου ,προστασία δικαιολογημένης εμπιστοσύνης , η αναδρομικοτητα, η μη αναλογικότητα υπάρχουν στις περισσοτερες ad hoc ρυθμίσεις (›80% ) των τροπολογιών και σε πολλές που εμπεριέχονται σε νομοσχέδια. Και είναι λογικό αφού οι περισσότερες έρχονται να καταργήσουν προηγούμενες αντίστοιχες ρυθμίσεις ανάλογα με τα κέφια και τη σύσταση της Βουλής. Ωστόσο επειδή είναι αρκετά ασαφείς ως έννοιες τα διοικητικά δικαστήρια δεν κοπτονται να δικαιωνουν τον προσφεύγοντα. Μόνο σε πολύ χτυπητές περιπτώσεις δικαιώνεται ιδίως όταν δεν υπάρχει μεταβατική περίοδος εφαρμογής. Και πάλι όχι όταν θίγονται κρίσιμα κρατικά συμφέροντα πχ τα δημόσια έσοδα. Η νομοθετική επιβολή διαγραφης φοιτητών ήταν μια τέτοια κραυγαλέα περίπτωση με όλα αυτά τα κουσούρια το 2014 λόγω ανεπαρκους μεταβατικού περιθωριου και επειδή ο πραγματικός ρυθμιστής (το πανεπιστήμιο) δεν διέθετε εγκεκριμένο οργανισμο με σχετικές προβλέψεις. Βεβαίως, το υπουργείο (ο Λοβερδος) στο σχετικό δελτίο τύπου ισχυριζόταν ότι η μεταβατική περίοδος ήταν επαρκής αφού οι φοιτητές είχαν ειδοποιηθεί από το το 2007 και το 2011 ότι θα διαγραφούν. Δεν ξέρω όμως μετά από μια γενναιόδωρη περίοδο χάριτος και με οργανισμούς σε λειτουργία αν θα είναι το ίδιο κραυγαλέα η περίπτωση ή θα μπαίνει στη γκρίζα ζώνη.
 2. Δε θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο . Δεν ξεχνάμε αυτό το ανοίκειο δελτίο τύπου και τον συγγραφέα του που αναστάτωσε μέχρι τρέλας χιλιάδες ανθρώπους οι οποιοι προσπαθούσαν να συγκεντρωθούν στην εξεταστική του Σεπτέμβρη, διαβάζοντας και αγωνιώντας . Όποιος θέλει μπορεί να ανατρέξει στις σελίδες του παλιού τοπικ εκείνη την εποχή για να πάρει μια ιδέα από την αγωνία , τότε που μερικες χιλιάδες κρέμονταν από τις δηλώσεις-χρησμούς ενος άχρηστου υπουργού και των παρατρεχαμενων του, άκουσον άκουσον για το αν θα τους επιτρέψει να πάνε το Σεπτέμβρη στα αμφιθέατρα!!! Λίγες μέρες αργότερα ο υπουργός έβαλε τις αγριαδες εκεί που ήξερε, λόγω της επικείμενης πρόσκρουσης με την πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα που διαμόρφωσε μαζί με άλλους παράγοντες και η μικρή πλην δραστήρια ομάδα των "επί πτυχίω". Μεγάλο μάθημα τα γεγονότα εκείνα, από κάθε άποψη. 
 3. Στο χώρο της πολιτικής επικρατεί μια θεολογία: ότι αν νομοθετησουμε "σωστα" θα λυθούν τα προβλήματα μας. Δηλαδή κυρίως με ad hoc ρυθμίσεις ειδικού σκοπού που κρέμονται σαν τσαμπιά με τη μορφή τροπολογιών κάτω από ασχετα νομοσχέδια η κυρώσεις διεθνών συμβάσεων. Και ενώ η αντιπολίτευση πάντα βδελυσσεται τηνκυβερνηση για το χείμαρρο τροπολογιών δε βλέπει την ώρα να νομοθετήσει και εκείνη με τον ίδιο τροπο. Το αποτέλεσμα είναι οι δημόσιες υπηρεσίες να γίνονται μαλλιοκουβαρα για το ποια έχει την αρμοδιότητα και ποια οχι , οι πολίτες να μην μπορούν να βρουν το δίκιο τους και όλοι εναντίον όλων να προσφευγουν στα διοικητικά δικαστήρια. Τα αποτελέσματα είναι συνήθως πενιχρά . Ποιος περίμενε ότι μπορεί να περιοριστούν οι απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα επειδή ψηφίστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση η ρητή αναγραφή της "βασιμής αιτίας"? Ποιος περιμένει ότι τα ματ θα κάνουν παρέλαση μέσα στα ιδρύματα κάθε πρωι? (Αναφέρομαι στην αχρειαστη ρυθμιση για το άσυλο, των ιδεοληπτικων της ΝΔ). Το άσυλο που ούτως η άλλως έχει πιο εθιμικη διάσταση) δεν έχει τόσο νόημα ως νόμος του κράτους (αφού εξ ορισμού αμφισβητει την κρατική προσπάθεια για πειθαρχηση μέσα στο χώρο των ιδεών) αλλά ως διεκδίκηση της ακαδημαϊκής κοινότητας για να είναι πραγματικά κατοχυρωμενο. Η οποία και το περιφρουρει απέναντι στις κατασταλτικές επιδιώξεις του Κράτους. Αντίστοιχα εργατικό δικαίωμα δεν θεωρείται κάτι που ρυθμίζεται "από πάνω" αλλά που προκύπτει ως καρπός αγώνων του συνδικαλιστικού κινήματος και κατόπιν κατοχυρώνεται και νομοθετικά. Δεν θέλω να προδικασω μελλοντικές εξελίξεις αλλά μπορώ να εκτιμήσω ότι αργα αλλα σταθερά μεταβαίνουμε προς το εταιρικό πανεπιστήμιο η πανεπιστημιο-επιχείρηση. (Δε χρειάζεται νομοθετικη ρύθμιση για αυτό.... ) Εδώ και αρκετά χρόνια το πανεπιστήμιο ως θεσμός έχει χάσει την αποκλειστικότητα αν όχι την πρωτοκαθεδρία στο χώρο των ιδεών και της γνώσης. Επίσης τα τελευταία πολλά χρόνια όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς έχει χάσει την ανατρεπτική φρεσκάδα και τον ιστορικό του ρόλο καθώς έχουν κυριαρχήσει κατά κράτος οι συντηρητικές και αγοραιες αντιλήψεις για τη γνώση. Οι νέες ακαδημαϊκές κοινότητες δε χρειάζονται το άσυλο για να αναπτυχθούν αφού δεν βρίσκονται απέναντι από την κρατική εξουσία. Κανείς δεν περιμένει ότι ο φοιτητής θα πειθαρχήσει επειδή καταργήθηκε το άσυλο. Υπάρχουν πολύ προσφορότερα μέσα πειθαρχησης όπως η μελλοντική ανεργια, η μετανάστευση, το αδιάκοπο κυνήγι του curriculum vitae κλπ
 4. Αντίο άσυλο... https://m.naftemporiki.gr/story/1505255/bouli-psifistike-to-nomosxedio- ## no greeklish please! ## - ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika - fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika --asulo-ota
 5. Βαστά το πιο μικρό καλάθι που έχεις. Οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα έχουν βρεξει-χιονισει από 1.5-2 χρόνια ανοχής. Το κλίμα εφησυχασμού και οι μικρές έστω προσδοκίες πολλών ότι ο φουριοζος Μητσοτάκης θα φέρει κάτι καλύτερο με τις μεταρρυθμίσεις του από τους ραθυμους συριζαιους λειτουργεί αθροιστικά με το πρώτο. Ο ΣΥΡΙΖΑ μαγαρισε φυσικά και την έννοια του ασύλου αφού το επανέφερε με μια εξ ίσου αποσπασματική ρύθμιση με τους επί πτυχιω και το άφησε (πιθανότατα με σχέδιο) να το εκμεταλλευτει κάθε συμμορία. Προκαλώντας έτσι και την αγανάκτηση πολλών αριστερών και κόσμου που μόνο φιλικά δεν έβλεπε τις αστυνομικές επεμβάσεις. (Δεν έχουμε ακόμα αντιληφθεί τη ζημιά που έχει προκαλέσει η πενταετία 2015-19) Ωστόσο το πιο σημαντικό είναι πως οι νέες γενιές φοιτητών δεν το θεωρούν το άσυλο κάποιο προνόμιο ούτε νιωθουν ότι τους χρειάζεται σε κάτι. Να πάρουν το πτυχίο τους μανι-μανι και να φύγουν έξω είναι ο στόχος για τους περισσότερους.
 6. Πάρα πολύ βαριά ιστορία έχει ο Νίκος ο Μαρκάτος και ειδικά σε σχέση με το άσυλο. Θυμήθηκε την απόφαση της συγκλήτου του 1991, ξέχασε όμως την αντίστοιχη απόφαση το 1995... Εντάξει, o καθένας έχει δικαίωμα να έχει γνώμη αλλά και κρίνεται με βάση τις πράξεις του. Και είναι κρίμα γιατί λέει πολύ σωστά πράγματα ο εντελώς λάθος άνθρωπος.
 7. Αυτή είναι η δική σου η αλήθεια. Όχι η δική μου, όχι του καθενός. Δεν έχω όρεξη να πιάσουμε τα πολιτικά, by the way. Το μόνο που θα σου απαντήσω είναι πως ο φοιτητής που δεν κατεβαίνει σε κάποιο μάθημα επειδή δεν είναι ή δεν αισθάνεται καλά προετοιμασμένος μπορεί κάλλιστα να διδάξει αξιοπρέπεια σε έναν κάγκουρα αρχηγό κράτους ( εκπροσωπεί υποτίθεται το έθνος) που έλαβε το πτυχίο/μεταπτυχιακό του κομματικώ τω τρόπω, και ενώ γνωρίζει ότι δεν γνωρίζει αγγλικά, προτιμά να γίνει ρεζίλι παγκοσμίως παρά να φέρει ένα διερμηνέα από το ΥΠΕΞ (δωρεάν είναι εξ άλλου). Και για να σε πληρώσω με το ίδιο νόμισμα, εάν εσύ είχες διάθεση και άμεσο λόγο να βιοποριστείς από τη σχολή θα ολοκλήρωνες τις σπουδές σου πριν τη (βέβαιη) επαναφορά της ΝΔ και τη (βέβαιη) επαναφορά του ν+2. που είχε άλλωστε προαναγγείλει. Τα υπόλοιπα είναι προφάσεις εν αμαρτίες.
 8. Καμία αντιρρηση, αλλά γιατί δεν ξεκινάς τις ευχαριστίες από τον Αντρέα Loveρδο που ξεκίνησε τη "διάσωση" (με την πιο.προχειρη και τσιγγουνικη διάταξη του κοσμου) το Αύγουστο του 2014? Προηγήθηκε των ρυθμίσεων μπαλτά νομίζω. Μήπως επειδή ήταν "μνημονιακος" ? Ανεξαρτήτως ιδεολογικών τοποθετήσεων, ή θα θεωρήσουμε τους εαυτούς μας ως κανονικούς πολίτες με δικαιώματα και ένα από αυτά είναι το συνταγματικως κατοχυρωμενο δικαίωμα στην παιδεία. (δεν είναι σχήμα λόγου, ακόμα και βαρυποινιτες φυλακισμένοι δικαιούνται και λαμβάνουν άδειες για να σπουδάσουν). Ή γονατισμένα ανθρωπάκια που τους έκαναν χάρη που τους άφησαν να πάνε στις εξεταστικές. Και οι δύο εκδοχές είναι απολύτως νόμιμες και προσωπικές και συναρτώνται από το πόσο σε εκτίμηση έχει κάποιος τον εαυτό του. Προσωπικά αν είναι να ευχαριστήσω κάποιον, δεν είναι ο Λοβέρδος και ο Μπαλτάς αλλά η ομάδα των "επι πτυχίω" που κινητοποιήθηκε και ανέδειξε το θέμα. Επίσης να υπενθυμίσω ότι έχουν περάσει 5 χρόνια από το 2014. Όλοι μας, πιστευω, έχουμε αποκομίσει γνώση και εμπειρία ασχέτως αν πήραμε ή όχι το "χαρτι". Σε κάθε περίπτωση αισθάνομαι ασφαλής ότι δεν πρόκειται να με διαγράψει κανείς από τη δεύτερη σχολή μου, τόσο ασφαλής ώστε να μην σπαταλήσω τον πολύτιμο χρόνο μου με την εξεταστική του σεπτεμβρίου και τις επόμενες..
 9. Να υπενθυμίσω μόνο πως επί Μεγάλου Αλεξίου, η ανώτατη παιδεία ρυθμιζόταν από τον 4009/11 (νόμο Διαμαντοπούλου ) με πολύ μικρές τροποποιήσεις. Προφανώς είτε δεν είχε τίποτα καλύτερο να προτείνει η αριστερή παρένθεση, ή απλώς θρονιαστηκε στις αναπαυτικές πολυθρόνες της εξουσίας και αυτό ήταν όλο. Και φανταστείτε ότι τα εκπαιδευτικά ζητήματα ήταν προνομιακό πεδίο πολιτικής για αυτήν την πολιτική πτέρυγα με τα μισά μέλη ΔΕΠ να στηρίζουν ή να ανέχονται τον ΣΥΡΙΖΑ. Τεμπελια, πρoxειροτητα, έλλειψη οράματος, συνεχείς συμβιβασμοί ή μυστικές συνεννοήσεις με τη ΝΔ ; Το βέβαιον ειναι πως η δουλειά της ΝΔ είναι πολύ εύκολη. Και μην πει κάποιος πως δεν υπήρχε χρόνος ή άλλες προϋποθέσεις: ο νόμος πλαίσιο του 1982 που επέζησε 30 χρόνια ψηφίστηκε λίγους μήνες μετά την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία τον Οκτώβρη του 1981 Αλλά και οι τροποποιήσεις (επί πτυχιω-ασυλο-συμβουλια ιδρύματος ) έγιναν τόσο αποσπασματικά και με τόσο άσκοπη και διχαστική ρητορεία που έγιναν αμέσως προεκλογική σημαία από τη ΝΔ την επόμενη στιγμή. Επί της ουσίας ο Αλέξιος ο Μέγας δεν αποκατέστησε τους επί πτυχιω αλλά τους κράτησε ομήρους με χρονική παράταση όση και η θητεία του Εάν επιβεβαιωθούν οι φήμες ότι η ΝΔ ετοιμάζει νέο νόμο πλαίσιο (σαφώς πιο προωθημένο από τον 4009) θα είναι μια ακόμα απόδειξη πως η "μεταρρυθμιστική" πτέρυγα είναι πολύ πιο συστηματική, μεθοδική και επίμονη από το κακέκτυπο του παλιού ΠΑΣΟΚ του ορθοδοξου που κραυγάζει για "κράτος της δεξιάς" λες και είμαστε στα 1980.
 10. Ναι, νιώθουν ότι δικαιώνονται οι σύντροφοι της Αριστεράς και των κινημάτων καθώς μια ξένη έκδοση ψηφίζει Τσίπρα επειδή ηταν πιο "μνημονιακος" από τον Μητσοτάκη. Τι ζούμε ...
 11. Συμφωνώ κ εγώ με διαγραφές μετά τις 31/08. Kaλυτερα τον Οκτώβρη! Όλα κι όλα!!!
×
×
 • Δημιουργία νέας...