Jump to content

mikro kavouri

Prominent Members
 • Posts

  216
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  17

mikro kavouri last won the day on 9 Ιουνίου 2021

mikro kavouri had the most liked content!

1 Follower

Πληροφορίες προφίλ

 • Σχολή
  Πολυτεχνική

Recent Profile Visitors

640 profile views

mikro kavouri's Achievements

Ιατρός (επίπεδο V)

Ιατρός (επίπεδο V) (5/16)

180

Reputation

 1. Oι πολιτικοί είναι εκπαιδευμένοι να μιλούν όσο πιο απλοϊκά γίνεται στον πληθυσμό, όπως μιλάς σε ένα νήπιο. Το στοίχημα είναι να βιώσει ο ίδιος ο πληθυσμός ότι είναι μια αγέλη από πρόβατα ή ένα μεγάλο νηπιαγωγείο ώστε να χρειάζεται διαρκώς κάποιον να τους λέει τί να κάνουν. Στην περίπτωσή μας, όλa σχεδον τα διακυβερνητικά σχήματα επένδυσαν στο αρχέγονο ένστικτο της αυτοσυντήρησης πουλώντας μεγάλες ποσότητες πανικού, θανάτου, εντατικές live ώστε ο πληθυσμός να σκέπτεται μόνο αυτό. Το νέο πρότυπο κοινωνικής συμπεριφοράς είναι τα γνωστά, νευρόσπαστα, διαρκώς τρομαγμένα ανθρωπάκια που θεωρούν θανάσιμο εχθρό τον διπλανό τους. Και αν αυτή η βλάβη πάνω σε αυτούς τους ανθρώπους δεν είναι ούτε νόμιμη ούτε ηθική, τί να πεις για τις δολοφονίες χαρακτήρων όσων επιστημόνων εκφράζουν αντιρρησεις; Ή για τους επιστήμονες που αναγκάζονται να αυτολογοκρίνονται; Ή για τη δημόσια συκοφάντηση χωρων όπως η Σουηδία που πήραν ένα λίγο διαφορετικό δρόμο;
 2. Μωρέ ναι αλλά "η ανθρώπινη ζωή πάνω απ' όλα" είναι πολύ εγωιστικό και παρτακικο ως αξίωμα. Και εν τέλει ειναι πολύ ρητορικό, δεν λειτουργεί καν ως κυριολεξία. Δημόσια υγεία δεν είναι μόνο να μην νοσήσεις από κοβιντ, δημόσια υγεία είναι και η ψυχική υγεία του πληθυσμού, δημόσια υγεία είναι και η αύξηση της παχυσαρκίας λόγω καθησιου, και η παραμέληση άλλων νόσων. Δημόσια υγεία υψηλού επιπέδου δεν μπορείς να έχεις όταν αθροίσεις τα δισεκατομμύρια μη ανακυκλώσιμες μάσκες και άλλα αναλώσιμα στο σκουπιδαριο που αμολαμε καθημερινά. Όλο αυτό το υγειονομικό σκουπιδομανι θα καταλήξει στους ωκεανούς θετοντας σε κίνδυνο τη θαλάσσια βιοποικιλότητα. Δημόσια υγεία δεν μπορείς να έχεις με την γιγάντωση των ανισοτήτων που θα οδηγήσουν μεγάλες ομάδες στο περιθώριο.
 3. Ναι, αυτό είναι το πρόβλημα. One size fits all στην παράνοια. Μόνο λίγο το παρακάναμε με τα σχολεία στην Ελλάδα για να δείξουμε ζήλο και αν μας άνοιξαν το οφείλουμε στους τουρίστες απελευθερωτές -no joke.
 4. Κοίτα, δεν έχουν σταθμιστεί οι μεσο-μακροπρόθεσμες συνέπειες του μακρόχρονου εγκλεισμού στη δημόσια υγεία, μην πιάσουμε τις κοινωνικοοικονομικές συνέπειες. Εν τέλει, με διάμεση ηλικία των θανόντων τα 79 έτη = προσδοκώμενη διάρκεια ζωής στην Ελλάδα, πιθανότατα η Σουηδία να δείχνει το δρόμο προς μια πιο ορθολογική αντιμετώπιση των επιδημιών.
 5. Όπα, αυτό έχει ενδιαφέρον. Δεν ξέρω τι καταλάβαμε εμείς με ένα εξάμηνο λοκνταουν από υγειονομικής άποψης, πάντως ο πληθυσμός εδω έχει παρανοησει από τον εγκλεισμό (βγαίνει σε βία ή απάθεια) ενώ έχουν σωθεί και τα λεφτά, θα ζησουμε άγριες καταστάσεις απο φθινοπωρο.
 6. πάντως εγω τo τσάκωσα το εγχειρίδιο περι αναβλητικότητας στην κυριακάτικη έκδοση του βήματος. Τρεξτε όσοι ενδιαφερεστε.
 7. Τις τελευταίες δεκαετίες δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως η "εναλλακτική πρόταση" από κάποια αντιπολίτευση για τον απλό λόγο ότι οι κρίσιμες αποφάσεις δεν λαμβάνονται στην Αθήνα. Το μάξιμουμ που μπορεί να διευθετήσει η παρέα που κυβερνά είναι το βόλεμα του ρουσφετοστρατού. Επομένως μια κυβέρνηση δεν πέφτει ποτέ εξ αιτίας της αντιπολίτευσης αλλά όταν φθαρεί ανεπανόρθωτα από την τριβή με την εξουσία.
 8. O λόγος που αντέχει η κυβέρνηση είναι ότι η δυσαρέσκεια κατανέμεται πολύ ανομοιόμορφα στον πληθυσμό, **σε αντίθεση με τα πρώτα μνημονιακά χρόνια**. Και δεν μιλάμε για τις γνωστές αντιθέσεις Περιστερίου-Εκάλης αλλά πλέον μπαίνει και ο ηλικιακός παράγοντας Πχ οι συνταξιούχοι, το μέλλον αυτής της χώρας, είναι υπερ-ευχαριστημένοι, όχι μόνο δεν βλέπουν μειώσεις στις συντάξεις όπως επι ΣΥΡΙΖΑ αλλά αναδρομικούλια 2 και 3 χιλιάρικα, νιώθουν ότι το Κράτος τους φροντίζει εδώ και 1.5 χρόνο να μην αρρωστήσουν και ξέρουν καλά το δρόμο για την κάλπη. Και αν συγκρίνουμε σημερινούς μισθούς με συντάξεις, οι συντάξεις είναι ΥΠΕΡΓΑΜΑΤΕΣ. Οι ηλικιωμένοι είναι η πιο προστατευμένη κοινωνική ομάδα από την ακραία φτώχεια. Οι νεαρές και παραγωγικές ηλικίες, ιδιως του ιδιωτικού τομέα αναθεματίζουν τη μοίρα τους αλλά δεν συγκροτούν μια μασιφ ομάδα όπως οι συνταξιούχοι και έχουν λιγότερο καλή σχέση με την κάλπη.
 9. Μπα, δεν κλαίω για κανένα κόμμα, ***ειδικά για το Κιναλ***. Ούτε το μπραντ του ΠΑΣΟΚ δεν κράτησαν οι γελοίοι.
 10. Πολύ αστείο. Είναι σα να συγκρίνουμε ποιο μνημόνιο ήταν καλύτερο, το τρίτο ή το πρώτο δεύτερο; Νομίζω μπορούμε να συμφωνήσουμε πως ουδείς νοσταλγεί την πενταετία ΣΥΡΙΖΑ . Ακόμα δυσκολότερη από την κατάκτηση της εξουσίας είναι να εδραιωθεί μια πολιτική δύναμη, να αποκτήσει ρίζες και παράδοση.
 11. Μιας και το φέρε η κουβέντα: Technically speaking και ο νεοσσός ο Κυρανακης έχει δίκιο. Που εννοείται δεν έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του εκτός από το "κόμμα" σαν τον Γκρουεζα, διότι ως γνωστόν οι αριστοκράτες δεν δουλεύουν. Είναι αριστοκράτες τόσο απλό. Για τους κοινούς θνητούς ισχύει η ανάγκη για δομημένο βιογραφικό. Διότι πλεον οι μηχανές αναζήτησης κάνουν τη δουλειά διαλογής των χιλιάδων βιογραφικών για μια θέση , όχι οι υπάλληλοι του hr. Δεν ισχύουν αυτά για τους κυρανακηδες εννοείται. Με μια διαφορουλα. Οι κυρανακηδες ειναι πολιτικοι και η αποστολή τους δεν είναι να δίνουν μάνατζεριστικες συστάσεις στους "κατωτέρους" φάση μην κάνετε ντοκτορά, γίνετε καλύτερα μάγειροι και φτιάξτε cv. Αυτά τα κάνει το LinkedIn πολύ καλύτερα σε σεμινάρια με κανονικούς μανατζαρεους που αν μη τι άλλο δεν έχουν το υφακι του "γαμ και δέρνω" των ΔΑΠιτων . Αλλά να φτιάξουν μια "μεγάλη ιστορία" που όλοι στο μέλλον θα είμαστε ευτυχισμένοι, ασφαλείς, με γεμάτες τσέπες. οκ ακούγεται λυρικό, αλλά αυτή είναι η πολιτική. (Τελικά έχουν πολύ πλάκα αυτοί οι ΔΑΠίτες. Μόνοι τους πριονίζουν το κλαράκι που κάθονται και αγναντεύουν την πλεμπα)
 12. Μωρε ναι αλλά είμαι κάπως μεγάλος ηλικιακά για να ακούω με ανοιχτό το στόμα παραμύθια για παράδεισους του βορρά που δήθεν όλα πάνε ρολόι, τα τρένα έρχονται στην ώρα τους, όλοι οι καταστηματάρχες κόβουν αποδείξεις και κανείς (!) δεν "κλέβει το κράτος". Με αυτές τις βλακείες μεγαλώσαμε, με τις ίδιες βλακείες πιθανότατα θα πεθάνουμε αλλά νισάφι με τα ρωμαίικα συμπλέγματα κατωτερότητας. Δεν θα πω πως η "Δανία του Νότου" (το θυμάστε...;) είναι ίσα και όμοια με την κανονική Δανία -γιατί δεν είναι- αλλά εμπειρικά βλέπω απίστευτες ομοιότητες στον τρόπο που λειτουργούν οι κοινωνίες. Μόνο η γλώσσα μας χωρίζει και ουτε καν πολλές φορές. ΙΔΙΩΣ μετά την πανδημία, τα σχεδόν ομοιόμορφα μέτρα που επιβλήθηκαν στον μισό πλανήτη και οι αναποτρεπτες αλλαγές στην οικονομία και στην εργασία (Η κυβέρνηση ήδη κατέβασε πλαίσιο για προσέλκυση digital nomads...) παγιώνουν αυτές τις συγκλίσεις. Anyways oι αριστοκράτες της ΝΔ μέσα ΚΑΙ από αυτό το αναίσχυντο cancel culture του ντιντή μας, προωθούν υποτίθεται το αγγλοσαξωνικό μοντέλο που δεν δίνει έμφαση στους τίτλους αλλά στο career path, ήτοι την επαγγελματική εμπειρία. Όχι εντελώς άδικα θεωρούνται καλύτερα εφόδια να δουλεύειες με ασφυκτικές προθεσμίες, με απαιτητικούς πελάτες, να παίρνεις αποφάσεις υπο την πίεση χρόνου και να επανεκπαιδεύεσαι διαρκώς από το google, σε σχέση με ένα διδακτορικό που σχεδόν χάνεται η αίσθηση του χρόνου. (Το ζήσαμε και όσοι υπήρξαμε "αιωνιοι"). Αυτά στη θεωρία, διότι στην πράξη οι πολυεθνικές, οι μόνοι σοβαροι εργοδότες στον ιδιωτικό τομέα, μοιάζουν απελπιστικά με δημόσιους φορείς ως προς τα αρνητικά (γραφειοκρατία, έλλειψη κινήτρων κλπ). Και σιγά μην υπάρχει αξιοκρατία εκει μέσα. Άπαξ και μπεις, βλέπεις ότι δεν είναι αυτοί που έχουν τα πιο αναλυτικά/ programming/ εξειδικευμένα κλπ skills που ανεβαίνουν την εταιρική σκάλα. Στις μεγάλες εταιρείες παίζουν πάρα πολλά politics και πιο μεγάλη σημασία έχουν τα presentation skills σου ή η ικανότητά σου να πουλάς τον εαυτό σου και τη δουλειά σου, τα οποία ένας πολύ καλός ερευνητής πολύ πιθανό να αγνοεί και να μην τον ενδιαφέρει καν. Υποτίθεται επίσης ότι το ΑΣΕΠ κάποια στιγμή θα σταματήσει να μοριοδοτεί διδακτορικά για διορισμό και θα διορίζονται νέοι άνθρωποι με γραπτό διαγωνισμό (ουάου!) την ίδια ώρα που έχουμε γυρίσει στα 50's απο πλευράς ρουσφετιού, μόνο το "πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων" λείπει. Θα το δουμε κι αυτό.
 13. Βαστατε λίγο, στην Ινδία η κατάσταση είναι εντελώς για γέλια. https://m.economictimes.com/news/politics-and-nation/over-93000-candidates-including-3700-phd-holders-apply-for-peon-job-in-up/articleshow/65604396.cm 93000 υποψήφιοι (3.700 PhD) για 68 θέσεις κλητήρων που θα πηγαίνουν έγγραφα από το ένα γραφείο στο άλλο. Επιθυμητά προσόντα: να ξέρουν ποδηλατο ,γραφή και ανάγνωση. Αυτό. Επίσης 2.3 εκατομμύρια αιτήσεις για 368 θέσεις κλητήρων, καφετζηδων, θυρωρων σε δημόσιες υπηρεσίες στο uttar Pradesh. Οι Ινδοί τις λένε "peon jobs" (δουλειές δουλοπάροικων) https://mattersindia.com/2015/09/engineers-doctorates-among-2-3-million-seeking-peons-job/ (Είναι παντού το πρόβλημα)
 14. Δυστυχώς. Η περίπτωση είναι εντελώς υπαρκτή, ο διαγωνισμός είναι ο 1Κ/2017 για 400-τοσους ΠΕ και στις πρώτες (πολλές) θέσεις φιγουράρουν PhD και μάστερ που να φαν κι οι κότες. Τα δικαστήρια Αθήνας και Θεσσαλονίκης απορρόφησαν τα ντοκτορά καθώς εκεί συγκεντρώνεται το ενδιαφέρον τον υπόψηφιων. Ούτε καν γραφιάδες πολυτελείας, σκέτοι γραφιάδες με τυπικά προσόντα ίσως και ανώτερα των δικαστικών που διορίζονται με γραπτό διαγωνισμό και φοίτηση στη σχολή δικαστών. Για να μη σας πω για μια προκήρυξη στην ΑαΔΕ για 40 θέσεις χημικών στο Γενικό Χημείο του Κράτους. Έκαναν αίτηση -κρατηθειτε: σχεδόν 10000 υποψήφιοι. Οι επιτυχόντες ήταν σχεδόν όλοι κατοχοι PhD . Mε τις υγείες μας.
 15. o τζιτζιφιόγκος ο Πατέλης που ποζάρει για "γαμάτος" (και μέσω αυτού και ο ΠΘ...) δεν αμόλυσε μια κοτσάνα, είπε με ειλικρίνεια αυτό που πιστεύει. Προφανώς θεωρεί πως το διδακτορικό είναι για τις ανώτερες εισοδηματικά τάξεις, όσοι είναι από το Περιστέρι θα πρέπει να γίνονται υδραυλικοί ή ηλεκτρολόγοι ας πούμε. Αυτή η απλοϊκή αντίληψη δεν στερείται ολωσδιόλου μιας αλήθειας, ότι πολλοί νέοι στην Ελλάδα, (στην Τουρκία, στην Αιγύπτο και σε άλλες προβληματικές οικονομίες) στρέφονται με μανία στη συλλογή τίτλων σπουδών. Όχι κυρίως για ακαδημαϊκή καριέρα αλλά για διορισμό στο δημόσιο και την αποφυγή της πολύ δυσάρεστης εμπειρίας με τον ιδιωτικό τομέα που σπανίως πληρώνει καλά, είναι εντελώς άναρχος και ζητά κατα κανόνα ανειδίκευτο ή μισο-ειδικευμένο προσωπικό. Oι κυβερνήσεις που βλέπουν πελατεία, ψήφους και τη διάθεση αποφυγής της πραγματικότητας από τον κόσμο κάνουν αυτό που βλέπουμε, ιδρύουν παντού πανεπιστήμια και μεταπτυχιακά επί μεταπτυχιακών. Με το τσουβάλι. Όταν για μια θέση γραμματέα ειρηνοδικείου μέσω ΑΣΕΠ ( γραφιά δλδ, έλεος!) απαιτείται διδακτορικό στα νομικά ή 2-3 μεταπτυχιακά αλλιώς βλέπεις τη θέση με το κυάλι κάτι πολύ λάθος γίνεται όλα αυτά τα χρόνια. To να βγάζουν βέβαια κήρυγμα οι ΔΑΠίτες που ή πρώτη τους εργασία είναι ...μετακλητοί σύμβουλοι στον υπουργό και στους υφυπουργούς με χιλιοδιακοσάρι καθαρό μισθό (και να τους έχουμε ολη μέρα στα πόδια μας) πάει πολύ και το καταλαβαίνουμε όλοι. (Αισίως φτάσαμε τους 3000 μετακλητους και ούτε δυο χρόνια κυβέρνησης της ΝΔ δεν έχουν συμπληρωθεί)
×
×
 • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.