Jump to content

heretai

Members
 • Content Count

  82
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

heretai last won the day on 2 Ιανουαρίου

heretai had the most liked content!

1 Follower

About heretai

 • Rank
  Τελειόφοιτος (επίπεδο IV)

Πληροφορίες προφίλ

 • Σχολή
  Ιατρική

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Χρειάζεται μόνο να τα πάρουμε με τη σειρά. Ποιός φτιάχνει το σύστημα; Οι πολιτικοί που νομοθετούν. Τί εξυπηρετεί η δομή του συστήματος*; Να υπάρχει φτηνό κρέας που θα υπηρετεί σε θέσεις ειδικών με μισθούς και δικαιώματα ειδικευομένων (stage τα λένε έξω στην κοινωνία) . Τόσο απλά. Αυτή είναι η μεγάλη εικόνα στη λογική όχι του μικρόκοσμου του κάθε συναδέλφου αλλά του κρατικού μονοπωλίου. Ούτε φακελάκια ούτε τίποτε άλλο. Τα φακελάκια είναι πραγματικά παρεμπίπτον θέμα, και υπηρετούν αυτό που υπηρετούσαν πάντοτε: από τη μια τον εξευτελισμό και τη στοχοποίηση του κλάδου και από την άλλη το να υπάρχει μια γκρίζα ζώνη στο απόγειο της σταδιοδρόμησης που θα λειτουργεί σαν τυράκι για τους νεοεισερχόμενους στο τούνελ της εν Ελλάδι φτωχομπινεδιάρικης ιατρικής. Και με το πλήρωμα του χρόνου μην έχετε την παραμικρή αμφιβολία ότι θα έλθει και η όχι μακρινή στιγμή που κι αυτά τα φακελάκια θα έχουν επιτελέσει το ρόλο τους πλήρως, οπότε και θα είναι αχρείαστα για το πολιτικό σύστημα. *όπου "δομή του συστήματος" η ασυδοσία στην αυθαιρεσία έως δεσποτεία του "εκπαιδευτή" και ταυτοχρόνως ο θεσμικά εκβιαστικός εξαναγκασμός σε πλήρη υποταγή του "εκπαιδευομένου"
 2. Ξερνάω στο άκουσμα των ονομάτων Πορτοσάλτε και Γεωργιάδης. Διότι ο μεν Πορτοσάλτε είναι αυτός που ξεστόμισε το "πρέπει να ντρέπονται οι γιατροί" αδιακρίτως , ο δε Γεωργιάδης είναι αυτός που όχι μόνο χρέωσε στοχοποιώντας στην "υγεία¨" (λέγε με γιατροί) το λογαριασμό του δημοσίου χρέους αλλά το έκανε ιδεολόγημα, αφήγημα, πράξη και επίτευγμα. Όσο για τα ψευτοεπιχειρήματα του επαγγελματικού πληθωρισμού, αυτά θα είχαν νόημα σε μια φυσιολογική χώρα. Στην αποβιομηχανοποιημένη Ελλάδα όμως που βασικός πυλώνας της ελληνικής οικονομίας είναι ο τομέας υπηρεσιών κάθε λογής, επαγγελματικός πληθωρισμός (συγκριτικό με τις άλλες χώρες είναι το μέτρο του πληθωρισμού) απαντάται σε σειρά επαγγελμάτων όχι μόνο στους γιατρούς. Και η απάντηση που δίνουν οι πολιτικοί είναι μια σειρά διατάξεων προστατευτισμού, από τους δικηγόρους μέχρι τους μηχανικούς. Προστατευτισμό κι ευνοϊκή αντιμετώπιση διεκδίκησε ο υπουργός Γεωργιάδης υπέρ της αλυσίδας του φαρμάκου, προστατευτισμό κι ευνοϊκή αντιμετώπιση απαίτησε ο βουλευτής Γεωργιάδης για τα συντεχνιακά του κλάδου του βιβλίου και των εμπόρων. Επομένως το θέμα στην Ελλάδα δεν είναι ο ιατρικός πληθωρισμός καθεαυτός, αλλά η μεταχείριση του ιατρικού κλάδου όχι ως δούλων αλλά ως ισότιμων πολιτών (η δε ισοπολιτεία είναι συνταγματικό δικαίωμα) και μαζί η σκανδαλώδης κακοδιαχείριση των πόρων της υγείας που σπαταλώνται σε όφελος επιχειρηματικών και μη συμφερόντων εντός και εκτός υγείας. Αυτή η πολιτική κατάσταση που προστατεύει το εισόδημα και τη θέση έκαστου άλλου επαγγελματικού κλάδου τελεί σε πληθωρισμό στην Ελλάδα, όχι μόνο δεν προστατεύει αλλά κι επί σκοπώ διαχρονικά και επίμονα υποβαθμίζει την ίδια την ιατρική υπόσταση. Και κάπου ενδιάμεσα, υπεισέρχονται αντιμαχόμενα έως και άεργα παραϊατρικά συμφέροντα που εξυπηρετώνται από το σύστημα της στοχοποίησης των γιατρών. Ας μην παρασυρόμαστε λοιπόν από τις σοφιστείες και την υποκρισία του οιουδήποτε λαοπλάνου. Δεν είναι θέμα ιατρικού πληθωρισμού που φτάσαμε το να έχει εκδώσει απόφαση το Ευρωδικαστήριο για το ωράριο των γιατρών στο ΕΣΥ και το κράτος να μην συμμορφώνεται, πολιτική επιλογή και στόχευση είναι. ΥΓ: Και μπορεί "πολλοί" να έχουμε γίνει τα τελευταία αρκετά χρόνια, η στρατηγική όμως της υποβάθμισης του ιατρικού κλάδου έχει ιστορικά προηγηθεί του ιατρικού πληθωρισμού, αν δεν τον έχει προκαλέσει κιόλας. Λχ επί πόσες δεκαετίες διατηρείται σε ισχύ η υποχρεωτική θητεία υπαίθρου, σίγουρα δεν είναι ένα παρεπόμενο κάποιου ιατρικού πληθωρισμού αλλά πολιτική επιλογή.
 3. Στην Ιατρική έχουμε την τάση να αντιμετωπίζουμε την πραγματικότητα φιλτράροντάς την μέσα από το πρίσμα του μικρόκοσμου των γιατρών, και κάπου ανάμεσα να καταλήγουμε σε αυτομαστίγωμα για το ανήθικο κρατικό σύστημα υγείας και τους πολιτικούς όμως - που στοχοποιούν τον ιατρικό κόσμο και τον αντιμετωπίζουν ως αχρείαστο λειτουργικό κόστος με απώτερο στόχο να κατευθύνουν τις δαπάνες υγείας σε προνομιακούς συνομιλητές και συμφέροντα - είναι διαφορετική η μεγάλη εικόνα και οι γατροί έπονται και δεν οδηγούν τις εξελίξεις: - υποχρεωτική θητεία υπαίθρου στη θέση της προσέλκυσης με κίνητρα - ανειδίκευτους στη θέση των γενικών γιατρών - ειδικευόμενους στη θέση ειδικών - παρατασιακούς στη θέση ειδικών - συμβασιούχους επικουρικούς στη θέση μονίμων - παραϊατρικά επαγγέλματα με ιατρικές αρμοδιότητες κοκ Συνθλίβοντας τη ζωή και την ύπαρξη των γαιτρών, συμπιέζονται τα κόστη για να απομείνουν δαπάνες υγείας που χαρίζονται απλόχερα σε άλλες κατευθύνσεις. Και εννοείται πως οι ιατρικοί σύλλογοι για όλα όσοα συμβαίνουν επί δεκαετίες, νίπτουν τας χείρας χέρι χέρι με τις άνωθεν οδηγίες.
 4. Ψιλοσχετικό με το τόπικ (όχι πάντως επειδή ο αναφερόμενος έχει υπάρξει ...εις εξ ημών). Γεωργιάδης: «Το πρώτο πράγμα που πρέπει να καταλάβει ο ελληνικός λαός είναι πως μπροστά μας έχουμε και θυσίες» Κάποιος πρέπει να ενημερώσει τον Υπουργό που μάς έλεγε ότι «πρέπει να βάλουμε πλάτη» γιατί «χρεωκόπησε» η «πατρίδα», αλλά όταν ήρθε η σειρά του να βάλει πλάτη και η ώρα να θιγούν ή να τύχουν υπεράσπισης τα συντεχνιακά του συμφέροντα χασκογελώντας έλεγε το αμίμητο τύπου «εγώ δεν είμαι κορόιδο» ότι ο ελληνικός λαός τις θυσίες τις έχει όχι μπροστά αλλά και πίσω εν καιρώ ειρήνης και ότι η έννοια της «πατρίδας» δεν είναι λάστιχο, όπως και δεν είναι χάπατα εκείνοι στους οποίους απευθύνεται. Αν κάποτε αισθανθεί ο Γεωργιάδης ότι θα πρέπει να ισοφαρίσει το ανεκπλήρωτο χρέος του προς την κοινωνία και την πατρίδα, καλοδεχούμενος, ευχάριστη έκπληξη και πεδίον δόξης λαμπρόν για να αποδείξει ότι τα λόγια του θα αποκτήσουν επιτέλους αντίκρυσμα. Σχετικό με το τόπικ, γιατί συναισθηματικά ψευτοεπιχειρήματα τύπου «χρέος και ευθύνη προς την χώρα» έχουν παρελάσει κι εδώ μεσα. ΥΓ: Κι αν κάποια στιγμή μπήκε ένας να διαμαρτυρηθεί που εβρίσθη πολιτικός και το έκανε βρίζοντας τους ενδιαφερόμενους του τόπικ όχι δεν είναι το ένα ή το άλλο ή φασίστας ο Άδωνις, χαρακτηρίζεται μόνο από τα λεγόμενά του.
 5. «Η πρόταση για τις ΣΔΙΤ στην Υγεία προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από γιατρούς και εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία, οι οποίοι τίναξαν την Τετάρτη στον αέρα την ημερίδα του ΠΙΣ που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ…» Πέρα από το φασιστικό , είναι περίεργο διότι ΣΔΙΤ είχαμε πριν λίγους μήνες, όταν ο σύντροφος Χουλιαράκης ιδιωτικοποίησε την υπαλληλική ευθύνη των εργαζόμενων γιατρών του ΕΣΥ, και κανείς από τους «ευαίσθητους» δεν ενδιαφέρθηκε να μπουκάρει πουθενά. Ας βγούμε από το καβούκι μας και ας κόψουμε να ανεχόμαστε ένα αυτομαστίγωμα που χρησιμοποιείται απλά για να αθωώνει τις πολιτικές εκείνες που έχουν εξαθλιώσει τον ιατρικό κόσμο. ΣΔΙΤ έχουμε δεκαετίες όταν κάνουμε τα στραβά μάτια που μπαινοβγαίνουν συντρόφισσες αποκλειστικές και έτεροι έμποροι ανέσεων (TV, κρεββάτια, ασθενοφόρα κλπ) παρασιτώντας στο ΕΣΥ τσεπώνοντας μαύρα, χοντρά και ανεύθυνα. ΣΔΙΤ έχουμε όταν δεν υπάρχει κρατική βιομηχανία παραγωγής και εμπορίας φαρμάκου, και αναλωσίμων. ΣΔΙΤ έχουμε κάθε φορά που τα ταμεία πρόνοιας αποζημιώνουν ιδιώτες παρόχους λχ αλυσίδες διαγνωστικών, λογο/φυσιοθεραπευτές, οπτικούς, συμβεβλημένους ΕΟΠΥΥ κλπ. Η κοντή και επιλεκτική μνήμη δείχνει μόνο ότι υπάρχει πονηρία πίσω από τις δήθεν κραυγές περί ΣΔΙΤ. Και γίνεται αυτό που μια χαρά οι κυβερνήσεις και τα κόμματα ανεξαρτήτως αποχρώσεων διαχρονικά συνεργάζονται με τα διάφορα ανταγωνιστικά παραϊατρικά λόμπι συμφερόντων, και καταγγέλλουν οι παρατρεχάμενοι τα ΣΔΙΤ μόνο όταν αφορούν τον ιατρικό κλάδο. Αν δεν αντιληφθούμε την πεπονόφλουδα που παγιδεύει το μέλλον και την επιβίωση των Ελλήνων γιατρών, προκοπή δεν πρόκειται να υπάρξει. Και με αυτούς τους όρους, μοιραία θα υποβαθμίζεται και η υγεία του Έλληνα ασθενούς. Και επειδή αναφέρθηκε κάτι για το ρόλο του γιατρού, η δική μου άποψη είναι ότι θα έπρεπε να προέχει η ατομική ελευθερία. Ο γιατρός δεν μπορεί να είναι εξουσιαστής (όσο κι αν πονηρά το ελληνικό δικαιικό σύστημα θέλει να τον βλέπει ως τέτοιο) και ο ασθενής δεν πρέπει όσο το επιτρέπει η συνείδησή του να παύει ποτέ να είναι αυτεξούσιος. Με τις υγειές μας.
 6. Απλά θέλω να πω ότι πρέπει να ξυπνήσουμε και να αντιδράσουμε κάποια στιγμή και επίσης ότι οι συνδικαλιστικές παρατάξεις πρέπει να αντιπροσωπεύουν τον κλάδο και όχι τα κόμματα. Όσο για το Σύριζα, την ιδιωτικοποίση του ΕΣΥ την βλέπει αν θα μπούνε ιδιώτες γιατροί, δεν την βλέπει δεκαετίες τώρα όταν μπαινοβγαίνουν ταξικές συντρόφισσες αποκλειστικές ανειδίκευτες με τις παχυλές και μαύρες αμοιβές, ούτε όταν συνεργάζεται με τα φαρμακευτικά μεγαλομεσαία λόμπι και τα παραΪατρικά συμφέροντα. Με τις πέτρες όλοι.
 7. Καλά πόσο αστείοι, προκλητικοί και κυνικοί είναι αυτοί του Σύριζα και του tvxs; Η προηγούμενη κυβέρνηση με τις αποφάσεις Χουλιαράκη ιδιωτικοποίησε πέρυσι, πέρυσι να το ξαναπούμε, την υπαλληλικη ευθύνη των ιατρών-υπαλλήλων-λειτουργών του ΕΣΥ, σε ένα προηγουμενο που δεν βρίσκει εύκολα όμοιο άλλο στο δημόσιο μιλάνε τώρα αυτοί, αυτοί (!!!) για «ιδιώτες από το παράθυρο» και «κυβερνητική ατζέντα για προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων (και) στον χώρο της Υγείας»; Η οποία αριστερή κυβέρνηση είχε αγαστή συνεργασία με τα ιδιωτικά παραϊατρικά μικρά και μεγάλα συμφέροντα στο χώρο της υγείας. Απορώ πλέον δηλαδή γιατί ένας γιατρός να θέλει να βάλει το κεφάλι του στη φωτιά να προσληφθεί στο ΕΣΥ και να πληρώνει αστικά και ποινικά τα συστημικά προβλήματα του ΕΣΥ. Μόνο από απόγνωση για επιβίωση.
 8. «Το νέο θεσμικό πλαίσιο θα αφορά τους νεοεισαχθέντες.» Δεν ξέρω τί καταλαβαίνετε εσείς, αλλά εμένα μου φαίνεται ότι θα αφορά και τους υπάρχοντες φοιτητές. Χρόνο να αποφοιτήσουν δίνει στους νεοεισαχθένετες, χρόνο να αποφοιτήσουν δίνουν οι μεταβατικές διατάξεις και στους υφιστάμενους φοιτητές. Απλά ετούτοι είπαν να βάλουν λίγη ζάχαρη στο χάπι για να το καταπιείτε αμάσητο. Και ευτυχώς που το σύστημα έχει την πολυτέλεια να διαγράφει φοιτητές τους οποίους υποτίθεται βλέπει ως επένδυση. Πάλι καλά που εμείς στην Ιατρική δηλαδή έχουμε από τις πιο φτηνές σπουδές μια και σε αντίθεση με άλλες σχολές, εμείς σπουδάζουμε όχι σε εργαστήρια αλλά μέσα στην κοινωνία και σε νοσοκομεία και με προσωπικό που θα εργαζονταν εκεί και δίχως την παρουσία μας... Εκτός κι αν πέρα από τη διγραφή, αρχίζουν να ρίχνουν κι ένα τουλούμι ξύλο, και να ζητάνε και αποζημίωση να την πληρώνουν στην εφορία οι φοιτητές που δεν ολοκλήρωσαν τις σπουδές. Δεν αποκλείεται κάποια στιγμή κι οι άνεργοι να υποχρεώνονται να επιστρεφουν τα επιδόματα ανεργίας αν τυχόν σκοπεύσουν να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό. Γιατί όχι...
 9. Το ερώτημα για μένα είναι πια γιατί να θέλει κανείς να απασχοληθεί στο ΕΣΥ; Μόνο από απελπισία για επιβίωση σε μια αγορά εργασίας στον ιδιωτικό τομέα που έχει καταστραφεί από τις επί σκοπώ παρεμβάσεις του κράτους. Αλλιώς δεν εξηγείται να θες να εργαστείς στο κρατικό νοσοκομείο (πάσο αν υπάρχουν και τα βίτσια βεβαίως) : - να προσφέρεις ως δημόσιο λειτούργημα παρέχοντας τις υπηρεσίες σου στο όνομα του δημοσίου και σε εργασιακές συνθήκες που έχουν στηθεί στο σύστημα δημόσιο - να αμοίβεσαι με μισθό δημοσίου χωρίς ευθεία αντιστοίχιση προς το ύψος των υπηρεσιών που παρέχεις - να δικαιούσαι τα εργασιακά δικαιώματα που επιτρέπει και αποφασίζει το δημόσιο ΑΛΛΑ να έχεις ολάκερη ιδιωτική την ευθύνη, ακόμα και την ευθύνη των συστημικών προβλημάτων του δημοσίου Σα να υπήρχε ποτέ και ανάλογο προηγούμενο και να λέγαμε ότι ο πυροσβέστης, ο δικαστής και ο αστυνομικός έχουν ευθύνη ιδιώτευσης.. Εγκύκλιος Χουλιαράκη και ταξικό μίσος. Άσκηση των καθηκόντων στο όνομα του δημοσίου, να προσφέρεις τη ζωή σου την ίδια, να είσαι χρήσιμος όσο σε στίβουν και δε μιλάς, και όταν έρχεται μια στιγμή της ανάγκης, κάνουν ότι δε σε ξέρουν σε ακυρώνουν και σου λένε ότι είσαι ιδιώτης. Αριστεία αλά καρτ Χουλιαράκη. https://www.in.gr/2019/12/04/greece/dimosio-zita-850-000-eyro-apozimiosi-apo-giatro-antidraseis-apo-ton-isa/ « Την έντονη αντίδραση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών προκάλεσε δημοσιοποίηση υπόθεσης σύμφωνα με τη οποία γιατρός του νοσοκομείου της Λάρισας καλείται να καταβάλλει στο δημόσιο αποζημίωση 850.000 ευρώ για ιατρική αμέλεια. Σύμφωνα με την εγκύκλιο Χουλιαράκη, οι γιατροί των δημοσίων νοσοκομείων θα καλούνται να καταβάλουν στο δημόσιο οι ίδιοι την επιδικασθείσα αστική αποζημίωση, σε περίπτωση ιατρικού σφάλματος. » Δεδομένων των πενιχρών απολαβών, των συστημικών προβλημάτων του δημοσίου, των κακοδικιών και της δικομανίας, περνά το μήνυμα ότι ζημιωμένος βγαίνει κάποιος που τολμά να υποδυθεί το γιατρό του δημοσίου. Μια χαρά για την ελληνική διαστροφή που διψάει για ιατρικό αίμα.
 10. heretai

  Περί εμβολίων

  Η ελληνική κοινωνία θερίζει αυτά που σπέρνει. Πρώτα συντάσσεται με τα παραϊατρικά συμφέροντα («αυτοθεραπείες», εναλλακτικοί, «φυσιολάτρες», τσαρλατάνοι κλπ) και στοχοποιεί την ορθολογική ιατρική έπειτα έρχονται τα αποτελέσματα. Με τις υγειές μας και ας καταλάβουμε πως το να υπερασπιζόμαστε την ιατρική δεν είναι συντεχνιασμός (καλώς και δίκαιο να ήταν δηλαδή αν), αλλά είναι και δημόσιο συμφέρον.
 11. Δεν πειράζει που δεν καταλαβαίνεις τί σημαίνει επάρκεια, τί σημαίνει κλειστά επαγγέλματα, τί δημιουργεί τις λίστες αναμονής. Ας πούμε ότι σε ένα τροχαίο με δεκάδες τραυματίες οι διασώστες κάνουν διαλογή των περιστατικών. Κατά αντιστοιχία με το διαγωνισμό για εισαγωγη στην ειδικότητα που φαντάζεσαι. Εσύ νομίζεις ότι με τη διαλογή μειώνεται η αναμονή των τραυματιών, κατά αντιστοιχία όπως νομίζεις με το διαγωνισμό ειδικότητας θα μειωνόταν η αναμονή των γιατρών. Εγώ λέω ότι με τη διαλογή-διαγωνισμό αλλάζει η προτεραιότητα και αν δεν στελεχωθούν με πεερισσότερες θέσεις οι διασώστες-ειδικευόμενοι, η αναμονή δε θα μειωθεί, απλά απλούστατα. Δεν είναι δύσκολο. Κοινή λογική θέλει και προσπάθεια να μην υποκύπτει κανείς σε λαϊκιστικές κορώνες. Το ελληνικό κράτος δεν έχει θέσεις να εκπαιδεύσει τους ανειδίκευτους γιατρούς, και όταν τους καλεί για εκπαίδευση εκτός από στυγνή εκμετάλλευση και παντελή έλλειψη εκπαιδευτικών πλάνων για τους ειδικευόμενους, φτάνει να καταπατά μέχρι και στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα (με αποτέλεσμα να υπάρχει από το 2015 μέχρι και καταδίκη της Ελλάδας στο ευρωπαϊκό δικαστήριο για τις εργασιακές συνθήκες των γιατρών στο ΕΣΥ). Το ελληνικό κράτος δεν δίνει στους Έλληνες γιατρούς ούτε την επολογή να εκπαιδευθούν σε ιδιωτικά νοσοκομεία αν το θελήσουν, σε μια ιδιότυπη υπέρ ΕΣΥ ομηρία των ανειδίκευτων γιατρών. Και επίσης την άποψή μου για ποιό λόγο σπουδάζουν οι άνθρωποι την έχω πει, σίγουρα όχι για το κράτος (που το κράτος οφείλει να ανταποδίδει με αντιπαροχές τους φόρους που πληρώνουν οι πολίτες) και σίγουρα όχι η κοινωνία ή η αγορά. Όσο για τα κλειστά επαγγέλματα, δεν καταλαβαίνεις ότι η επάρκεια έχει μέτρο την ικανότητα. Κάθε ένας που έχει την επάρκεια, παίρνει και νυστέρι, γιατί αυτός είναι π οροσμός της επάρκειας. Αν θες να μετρησεις τώρα την επάρκεια με διαφορετικη μεζούρα όπως ένα κλειστό αριθμό επιτυχόντων σε διαγωνισμό, τότε ακριβώς δίνεις τον ορισμό των κλειστών αγορών και επαγγελμάυων. Εξίσου απλό.
 12. Έχω μείνει άφωνος με τη σοβαρότητα της πρότασης. Δεν ήξερα πώς να απαντήσω. Το μόνο που δεν κατάλαβα είναι γιατί 3 μήνες αναμονής, να πούμε 2 και γιατί όχι 1 μήνας ή 1 μέρα. 1 μέρα καλυτερα από όλα λέω εγώ και να συμφωνήσουμε. Τελικά πρόκειται για την απόλυτη λύση: θα δίνουν όλοι εξετάσεις και όλοι που θα περνάνε τη βάση του 10 (γιατί σχεδόν όλοι έχουν την επάρκεια αυτή), θα εκπαιδευθούν όλοι και άμεσα. Οι υπόλοιποι θα μπορούν να ξαναδίνουν την επόμενη μέρα και οι θέσεις θα περιμένουν μέχρι να περάσουν τη βάση. Αν δε φτάνει η βάση του 10, δε θα τα χαλάσουμε αν την κάνουμε 16 ή 18. Δεν έχω ξαναδεί καλύτερο σύστημα. Απορώ που δεν το σκέφτηκε κανείς στους ιατρικούς συλλόγους. Και μετά ποιός να θέλει να φύγει στο εξωτερικό και να μπαίνει και σε έξοδα, να ξημεροβραδιάζεται για να μάθει γλώσσες, να αφήνει πίσω οικογένεια-φίλους- προσωπική τους ζωή, να καταπίνει το κρύο και το ρατσισμό στα ξένα κλπ κλπ. Τρεις κι εξήντα και εργασιακός μεσαίωνας, αλλά τουλάχιστον εδώ είναι Ελλάδα και ξεκινάς άμεσα ειδικότητα... Αν γράφαμε έκθεση θα ήσουν εκτός θέματος. Το πρόβλημα δεν είναι ο τρόπος επιλογής των ειδικευόμενων αλλά οι λιγοστές θέσεις ειδίκευσης σε σχέση με τους ενδιαφερόμενους. Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στην έννοια των εξετάσεων επάρκειας και στους διαγωνισμούς-προκυρηξεις κλειστού και περιριοσμένου αριθμού θέσεων. Καταλαβαίνω ότι κατά αντιστοιχία καλοβλέπεις το στρίβειν δια του αρραβώνος δηλαδή την ιδέα της αποσύνδεσης πτυχιου-επαγγελματικών δικαιωμάτων, αλλά παραβλέπεις την παγίδα που προκύπτει παρακάτω αν ποτέ προκηρύσσονταν διαγωνισμός για κλειστό αριθμό αδειών άσκησης επαγγέλματος αντί να αξιολογείται η επαγγελματική επάρκεια. Χώρια ότι ένας κλειστός αριθμός επαγγελματικών αδειών ενδεχομένως θα μπορούσε να αντίκειται στην έννοια της απελευθέρωσης της αγοράς εργασίας, το να μπορούσαν ποτέ τα ελληνικά ιδρύματα να πράττουν ελεύθερα για τη διάρκεια των σπουδών δεν απαντά σε αυτό που απασχολεί το Υπουργείο και είναι η βελτίωση των δεικτών αξιολόγησης των ελληνικών πανεπιστημίων , με τον τρόπο που τον αντιλαμβάνονται τουλάχιστον οι πολιτικοί ιθύνοντες.
 13. Αν επιτρέπεται αυτό που θα ήθελα είναι ο γιατρός να έχει την επιλογή να είναι αξιοπρεπής, είτε εργάζεται στο κρατικό σύστημα είτε ιδιωτεύει και με στενοχωρεί που αυτή την επιλογή δεν την έχει και αντ' αυτής αναγκάζεται να προτιμήσει το λιγότερο κακό αυτά συμβαίνουν όταν οι ιατρικοί σύλλογοι έχουν αλωθεί από κομματανθρώπους που υπηρετούν κομματικά συμφέροντα σε μια ελληνική κοινωνία που έχει καταργήσει με δικαστικές αποφάσεις και νόμους κάθε άλλης μορφής κάλυψη παγίων αναγκών του κράτους από συμβασιούχους, έχουμε φτάσει συνειδητά και επί σκοπού να είναι ο κανόνας στον ιατρικό κλάδο γιατί «οι γιατροί πρέπει να αξιολογούνται και να έχουν το φόβο της απόλυσης» και μην ξεγελιέστε ότι η αναξιοπρπεής μεταχείριση του γιατρού τελειώνει σε κάποιο σημείο, ένα ολόκληρο σύστημα είναι δομημένο με τρόπο που να λειτουργεί ένα τυράκι για το γιατρό πάντα στο τέλος της διαδρομής λίγο πριν τη σύνταξη θλιψη και θυμός για αυτούς που έχουν προδώσει τον κλάδο και τους άλλους που έχουν συμφέροντα να τον συκοφαντούν και δυστυχώς ο καθένας κοιτάζει να αποδράσει από το καράβι που βυθίζεται, ;όχι άδικα διότι να αλλάξει κάτι δεν πρόκειται μόνο χειρότερα θα γίνονται τα πραγματα για την ιατρική στην Ελλάδα https://www.in.gr/2019/11/03/in-tv/ ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika --ellines-giatroi-feygoun-aron-aron- ## no greeklish please! ## - ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika - fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika --eksoteriko/ « Οι Έλληνες γιατροί φεύγουν άρον άρον για το εξωτερικό Περισσότεροι από 17.500 νέοι γιατροί έχουν εγκαταλείψει τη χώρα την τελευταία δεκαετία, αναζητώντας εργασιακό «καταφύγιο» στο εξωτερικό. Οι εργασιακές συνθήκες, οι δυνατότητες για έρευνα, οι προοπτικές εξέλιξης και η διαφορά στους μισθούς, είναι οι αιτίες πίσω από το ανησυχητικό αυτό φαινόμενο. «Βαρόμετρο» στην απόφαση της μεγάλης «φυγής» αποτελούν οι εργασιακές συνθήκες, οι προοπτικές εξέλιξης και το μισθολογικό. Ενδεικτικά, ένας ειδικευόμενος γιατρός στην Ελλάδα αμείβεται με 1.000 ευρώ, όταν στην Ευρώπη οι αμοιβές κυμαίνονται από 3.000 μέχρι 4.000 ευρώ. Ανάλογη είναι η διαφορά στις αμοιβές των ειδικών γιατρών. Στην απόφαση για μετανάστευση των γιατρών συντελούν, επίσης, οι δυνατότητες για τη διεξαγωγή έρευνας και μεταπτυχιακής εκπαίδευσης που υπάρχουν στο εξωτερικό. »
 14. Υποβόσκει μια αντίληψη ότι ο μισθός του γιατρού είναι βάρος για την κοινωνία, μια διαστροφή ότι αφού η ιατρική είναι «λειτούργημα» δε θα πρέπει να αμείβεται κιόλας έως και καθόλου. Τόσο για τη μια κομματική παράταξη όσο και για την άλλη. Οι μεν βλέπουν τον ταξικό εχθρό, οι δε πριμοδοτούν επιχειρηματικά και άλλα συμφέροντα εντός και εκτός του χώρου της υγείας. (Κι η διχόνοια εντός του ιατρικού κλάδου επίσης είναι γνωστή και μεθοδευμένη από χρόνια. Και εκείνοι ακόμα που θα προλάβουν να χωθούν στο ΕΣΥ, θα αδιοφορήσουν στη συνέχεια για τη μοίρα των υπολοίπων.) Με την έννοια αυτή λοιπόν, θα έχετε πάντα απέναντί σας ένα κοινωνικοπολιτικό σύστημα που θα σάς εχθρεύεται και θα προσπαθεί να σάς συνθλίψει οικονομικά είτε ιδιωτεύετε είτε απασχολείστε στο δημόσιο. Κατά αντιπαραβολή, όταν το πολιτικό σύστημα θέλει να υποστηρίξει ένα κλάδο, τον στηρίζει έμπρακτα, δεν τον πολεμά και δεν τον στοχοποιεί. http://www.enikonomia.gr/economy/222031,5-metra-dinoun-othisi-stin-agora-akiniton.html
 15. α. Ξαναδιάβασε το άρθρο. Εκτός από τις προτάσεις, ο Σπινέλλης κάνει και τοποθετήσεις τις οποίες κρίνω. β. Το ελληνικό Σύνταγμα κολλάει στο σχόλιο του Μάνου.Δεν γράφεις μόνος σου στο τόπικ. γ. Τεχνοκράτης δεν είναι κάποιος που ομιλεί για πράγματα που δεν κατέχει, πολύ περισσότερο όταν έχει κομματική εμπλοκή. Το επιχείρημά του ποιόν θα εμπιστευόταν είναι φαιδρό πρώτα πρώτα στην ελληνική κανονικότητα στην οποία ο απόφοιτος ιατρικής υποχρεώνεται σε έως και 10ετή απραξία μέχρι να ξεκινήσει ειδικότητα (εξ ου και οι απόφοιτοι εξωθύνται στη μετανάστευση).
×
×
 • Δημιουργία νέας...