Jump to content

Mariakaraili

Members
 • Content Count

  49
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Όλες οι δημοσιεύσεις από Mariakaraili

 1. Η γυναικολογία ανέκαθεν μου άρεσε και είναι μέσα στις επιλογές μου γιατί ήταν η μόνη κλινική στο τελευταίο έτος που με έκανε χαρούμενη ..Το ξέρω ότι είναι υπερκορεσμενη καθ ς επίσης και για το κεφάλαιο που απαιτειται για να ανοίξεις δικό σου ιατρείο αλλα το σκέφτηκα διαφορετικά .σκέφτηκα να ασχοληθώ με εξωσωματική γονιμοποίηση - έρευνα . Από την άλλη η γενική ιατρική είναι κάτι εντελώς διαφορετικό .πολύ γενική ειδικότητα καλύπτει ευρύ φάσμα ασθενειών ,δεν μου προσφέρει την ικανοποίηση που μου προσφέρει η γυναικολογια καθώς δεν κάνω κάτι πρακτικό δεν θεραπεύω κανένα .απλά γράφω φάρμακα η στέλνω τους ασθενείς σε πιο ειδικούς γιατρούς .Αυτό πάντα το βαριόμουν δηλαδή δεν θα ήθελα να κάνω μια ειδικότητα και να γράφω φάρμακα να έχω 10 πελάτες και ν μην κάνω τίποτα άλλο όπως είναι οι περισσότεροι παθολόγοι .Διάβασα από διάφορες πηγές για τις απολαβές της που είναι καλές ίσως επειδή δεν προτιμάται από τους περισσότερους δεν ξέρω ...και σκεπτόμενη ότι είναι πιο λίγα χρόνια από την γυναικολογία και πολλοί δεν την επιλέγουν μου φάνηκε μια εύκολη και προσοδοφόρα επιλογή ( ενώ η γυναικολογία είναι δυσκολότερη με πιο πολλές ώρες έκτακτα περιστατικά καθε λίγο καιτρεις και απολαβές μετά από χρόνια ). Θα συμφωνήσω ότι είναι αντικρουόμενες ειδικότητες . Δεν είναι ότι δεν έχω υπομονή για κάτι απαιτητικό. Αλλά αν είναι να θυσιάσω την ποιότητα ζωής μου θέλω τουλάχιστον να πληρώνομαι καλά και τώρα στην Ελλάδα όλοι περνούν το ίδιο δερματολόγοι έως χειρουργοί ...
 2. Δεν κατάλαβα τι εννοεί με την δεύτερη λύση ...κάποιος να μου εξηγήσει ?
 3. Νόμιζα ότι ήταν 3 .μάλλον το άλλαξαν.... Ε αν είναι έτσι ούτε καν γενική ιατρική .Σε ευχαριστώ πολύ
 4. Γεια σας ! Ευελπιστώ να τελειώσω σύντομα και είμαι διχασμένη ανάμεσα σε αυτές τις δύο ειδικότητες .Η γυναικολογία πάντα μου άρεσε και στο τελευταίο έτος ήταν η μόνη κλινική πλην της χειρουργικής που βρήκα ενδιαφέρουσα αλλά από την άλλη έχει αναμονή για το ειδικό κομμάτι και σαν χειρουργική ε είναι στρεσογονος αρκετά . Η γενική ιατρική από την άλλη δεν γνωρίζω να πω την αλήθεια ποιο είναι το αντικείμενο της ακριβώς ( μάλλον πρωτοβάθμια περίθαλψη δηλαδή θα δουλεύω σε καποιο κέντρο υγείας πάντα και δεν θα μένω σε μεγάλη πόλη δεν ξέρω?) Αλλά την σκέφτομαι γιατί είναι τρία χρόνια σε σύγκριση με τα πέντε της γυναικολογίας χαλαρή χωρίς άγχη της γυναικολογιας και επίσης έχω διαβάσει σε άρθρα ότι στο εξωτερικό έχει καλές απολαβές . Τι θα διαλέγατε και γιατί ? Thank you !
 5. Αν έχεις διαβάσει κάτι πήγαινε και ας σε κόψουν Εφόσον έδωσες μαθήματα που λες αυτή την χρονιά δεν θα έχεις πρόβλημα θεωρείσαι ενεργός . Συμβουλή για το μέλλον πάντως να διαβάσεις γιατί ότι και να γίνει με τις διαγραφές και δεκαετία να σου δώσουν να τελειώσεις , χάνεις χρόνια από την ζωή σου και στεεσαρεσαι ....
 6. Αναφερομουν στα σχόλια των χρηστών από κάτω .οι πιο πολλοί επικροτούν την κύρια υπουργό ...
 7. Και επίσης δεν μου αρέσει που αρχίζουν πάλι να ανοίγουν το θέμα σε περίοδο εξεταστικής .Δηλαδή ήδη προσπαθουμε να συγκεντρωθουμε να βλέπουμε και αυτά κάθε μέρα ?
 8. Δεν θα σταθώ στο άρθρο αλλά στα σχόλια από κάτω .Γιατί τόσο μίσος πια ? Τι τους έχουμε κάνει
 9. Ακόμα να μας πουν πόσο θα είναι αυτό το μεταβατικό στάδιο .Πόσο πρεπει να περιμένουμε ακόμα για να μάθουμε ? Την κολοκύθια θα παίζουμε ?Η μήπως περιμένουν να περάσουν το άσυλο για να τα πουν όλα μετα γνωρίζοντας ότι πλέον μας έχουν τυλίξει σε μια κόλλα χαρτί ?
 10. Άρα να υποθέσω αφού θα περαστεί ο νόμος Οκτώβρη θα έχουμε γραφτεί στο καινούργιο εξάμηνο αρα εχουμε εξεταστικές Σεπτέμβρη και Γενάρη τουλάχιστον στα σίγουρα ?
 11. Εγώ πάντως ποτέ δεν κατάλαβα ποιος σκέφτηκε το Ν +2 ανεξαρτητου σχολής .Δηλαδή για να καταλάβω μια σχολή τετραετούς φοίτησης παίρνει τα μισά χρόνια και η ιατρική που έχει έξι χρόνια παίρνει πάλι 2 παραπανω .και χωρίς να κοιτάμε καν πόσο δύσκολη είναι η κάθε σχολή .Απλά τις βάζουμε όλες στο ίδιο τσουβαλι και λέμε πάρτε δύο χρόνια .Είμαστε σοβαροί ???
 12. Άσχετο με το περιεχόμενο της ομάδας αλλά εμμεσως όλα σχετίζονται μεταξύ τους .
 13. Άρα μελιγα λόγια αν προτείνουν προς ψήφιση κάτι που δεν μας βρίσκει σύμφωνους δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα . Εκτός αν το κυνηγήσουμε νομικά που για να το κάνουμε πρέπει ήδη να έχει προηγηθεί διαγραφή φοιτητή σωστά ? Άρα με λιγα λόγια απλά περιμένουμε θέλοντας να ελπίζουμε ότι θα είναι "καλοί" μαζί μας ή ότι ο πρύτανης του εκάστοτε ιδρύματος θα μας λυπηθεί ?
 14. Συγχωρέστε τον αφελη συσχετισμό μου αλλά αν καταργηθεί το άσυλο όπως θέλουν θα μπορούν να επεμβαίνουν και να διαλύουν και πιθανές καταλήψεις σωστά ?Τι τρόπους αντίδρασης διαθέτουμε λοιπόν σε πιθανή προταση/ψήφιση νόμου για το θέμα μας η οποία δεν μας βρίσκει σύμφωνους ? Πως είχατε αντιδράσει το 2014 ?
 15. Όταν λες μια εξεταστική εννοείς ένα εξάμηνο ή μετράει και σαν εξεταστική του Σεπτεμβρίου ? Και εγώ ιατρική είμαι αυτά περί Ν που έγραψα τα είδα στο γκρουπ στο φβ .
 16. Ναι αλλά μπορούν να δώσουν μια μεταβατική διάταξη για τα μάτια του κόσμου και μετά να προχωρήσουν σε διαγραφές .Υπάρχει κάποιος νόμος που μας προστατεύει από αυτό και καθορίζει το μέγεθος της μεταβατικής διάταξης ?Κάπου διάβασα ότι η μεταβατική διάταξη που πρέπει να δώσουν αν θέλουν να διαγράψουν μετά πρέπει να είναι τουλάχιστον Ν δηλαδή όσα τα χρόνια της σχολής .
 17. Δεν αμφισβητώ ότι σας απάντησαν ότι λες ότι σας απάντησαν .Απλα λέω ότι απαντούν πολύ γενικά με τον προφορικό λόγο και αποφεύγουν να απαντήσουν με επιστολή όπου θα είναι υποχρεωμένοι να απαντήσουν πιο συγκεκριμένα .επίσης η επιστολή είναι δεσμευση ενώ στα τηλέφωνα μετά μπορεί να αναιρέσουν όσα είπαν .
 18. Εγώ πάντως από ότι κατάλαβα οι απαντήσεις ήταν πολύ γενικές θέλουν να μας καθησυχάσουν μεν λέγοντας ότι δεν θα βρεθούμε προ εκπλήξεων αλλά τίποτα συγκεκριμένο .Και επειδή ακριβώς είναι τόσο γενικές λογικό είναι ο κάθε ένας να τις ερμηνευει όπως θέλει .Τώρα δεν ξέρουν ακόμα τι θα κάνουν ή ξέρουν αλλά δεν θέλουν να το μοιραστούν με εμάς δεν ξέρω . πάντως αν είχαν στείλει μια επίσημη απάντηση θα έπρεπε να ήταν πιο ξεκάθαροι .Αυτό λέω ότι με τα τηλέφωνα γενικολογουν ενώ με την επιστολή /απάντηση θα έπρεπε να ήταν ξεκάθαροι και το αποφεύγουν.
 19. Ίσως η Myriam εννοεί ότι στείλαμε επίσημη επιστολή και δεν απάντησαν επίσημα .Τώρα όμως που παίρνουν τηλέφωνο διάφοροι απαντουν ανεπίσημα στον κάθε ένα αλλάζοντας λίγο πολύ τις απαντήσεις και φυσικά όλο αυτό γίνεται προφορικά μέσω τηλεφωνου οπότε ούτε κατοχυρώνουμε τίποτα έτσι και πιθανώς να το κάνουν και με άλλες σκοπιμότητες (πχ να μας επαναπαυσουν και μετά από εκεί που δεν το περιμένουμε να τα αλλάξουν ή δεν ξέρω τι ...).
 20. Τι εννοούν μερικά μαθήματα δίνονται μόνο χειμερινό ή εαρινό ? Αφού οι επί πτυχίω έχουμε διπλή εξεταστική πάντα και δίνουμε όλα τα μαθήματα ανεξαρτήτως του εξαμήνου που ανήκουν
×
×
 • Δημιουργία νέας...