Jump to content

Mariakaraili

Members
 • Posts

  52
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Πληροφορίες προφίλ

 • Σχολή
  Ιατρική
 • Sex
  Female
 • Φύλο
  Female

Recent Profile Visitors

337 profile views

Mariakaraili's Achievements

Παλιός (επίπεδο ΙΙΙ)

Παλιός (επίπεδο ΙΙΙ) (3/16)

16

Reputation

 1. Καλησπέρα! Υπάρχει κάποιος που γνωρίζει λεπτομέρειες για ειδικότητα στην Ουγγαρία?
 2. Θα ήθελα να ρωτήσω πόσος χρόνος απαιτείται περίπου για να μάθεις φιλανδικα(το επίπεδο που είναι απαραίτητο για να ξεκινήσεις να εργάζεσαι) και επίσης αν γνωρίζετε ποια ειδικότητα έχει την μικρότερη διαρκεια...
 3. Παιδιά μια επιβεβαίωση των όσων ξέρω θα ήθελα γιατί με έπιασε μια ανασφάλεια σήμερα χωρίς λόγο (έχουμε και τα ψυχολογικά μας τι να πω... 🙁). Είμαι στο 10ο έτος ιατρικής. Απ ότι κατάλαβα έχω αλλά 6 χρόνια να τελειώσω τα οποία ξεκινούν να μετρούν από τον Οκτώβρη του 2021? Άρα διαγραφομαι σε 6 χρόνια από τώρα. Τα κατάλαβα σωστά? (συγνώμη αν έχει χιλιοερωτηθει παλιότερα και ευχαριστώ για την υπομονή σας)
 4. Η γυναικολογία ανέκαθεν μου άρεσε και είναι μέσα στις επιλογές μου γιατί ήταν η μόνη κλινική στο τελευταίο έτος που με έκανε χαρούμενη ..Το ξέρω ότι είναι υπερκορεσμενη καθ ς επίσης και για το κεφάλαιο που απαιτειται για να ανοίξεις δικό σου ιατρείο αλλα το σκέφτηκα διαφορετικά .σκέφτηκα να ασχοληθώ με εξωσωματική γονιμοποίηση - έρευνα . Από την άλλη η γενική ιατρική είναι κάτι εντελώς διαφορετικό .πολύ γενική ειδικότητα καλύπτει ευρύ φάσμα ασθενειών ,δεν μου προσφέρει την ικανοποίηση που μου προσφέρει η γυναικολογια καθώς δεν κάνω κάτι πρακτικό δεν θεραπεύω κανένα .απλά γράφω φάρμακα η στέλνω τους ασθενείς σε πιο ειδικούς γιατρούς .Αυτό πάντα το βαριόμουν δηλαδή δεν θα ήθελα να κάνω μια ειδικότητα και να γράφω φάρμακα να έχω 10 πελάτες και ν μην κάνω τίποτα άλλο όπως είναι οι περισσότεροι παθολόγοι .Διάβασα από διάφορες πηγές για τις απολαβές της που είναι καλές ίσως επειδή δεν προτιμάται από τους περισσότερους δεν ξέρω ...και σκεπτόμενη ότι είναι πιο λίγα χρόνια από την γυναικολογία και πολλοί δεν την επιλέγουν μου φάνηκε μια εύκολη και προσοδοφόρα επιλογή ( ενώ η γυναικολογία είναι δυσκολότερη με πιο πολλές ώρες έκτακτα περιστατικά καθε λίγο καιτρεις και απολαβές μετά από χρόνια ). Θα συμφωνήσω ότι είναι αντικρουόμενες ειδικότητες . Δεν είναι ότι δεν έχω υπομονή για κάτι απαιτητικό. Αλλά αν είναι να θυσιάσω την ποιότητα ζωής μου θέλω τουλάχιστον να πληρώνομαι καλά και τώρα στην Ελλάδα όλοι περνούν το ίδιο δερματολόγοι έως χειρουργοί ...
 5. Νόμιζα ότι ήταν 3 .μάλλον το άλλαξαν.... Ε αν είναι έτσι ούτε καν γενική ιατρική .Σε ευχαριστώ πολύ
 6. Γεια σας ! Ευελπιστώ να τελειώσω σύντομα και είμαι διχασμένη ανάμεσα σε αυτές τις δύο ειδικότητες .Η γυναικολογία πάντα μου άρεσε και στο τελευταίο έτος ήταν η μόνη κλινική πλην της χειρουργικής που βρήκα ενδιαφέρουσα αλλά από την άλλη έχει αναμονή για το ειδικό κομμάτι και σαν χειρουργική ε είναι στρεσογονος αρκετά . Η γενική ιατρική από την άλλη δεν γνωρίζω να πω την αλήθεια ποιο είναι το αντικείμενο της ακριβώς ( μάλλον πρωτοβάθμια περίθαλψη δηλαδή θα δουλεύω σε καποιο κέντρο υγείας πάντα και δεν θα μένω σε μεγάλη πόλη δεν ξέρω?) Αλλά την σκέφτομαι γιατί είναι τρία χρόνια σε σύγκριση με τα πέντε της γυναικολογίας χαλαρή χωρίς άγχη της γυναικολογιας και επίσης έχω διαβάσει σε άρθρα ότι στο εξωτερικό έχει καλές απολαβές . Τι θα διαλέγατε και γιατί ? Thank you !
 7. Αν έχεις διαβάσει κάτι πήγαινε και ας σε κόψουν Εφόσον έδωσες μαθήματα που λες αυτή την χρονιά δεν θα έχεις πρόβλημα θεωρείσαι ενεργός . Συμβουλή για το μέλλον πάντως να διαβάσεις γιατί ότι και να γίνει με τις διαγραφές και δεκαετία να σου δώσουν να τελειώσεις , χάνεις χρόνια από την ζωή σου και στεεσαρεσαι ....
 8. Αναφερομουν στα σχόλια των χρηστών από κάτω .οι πιο πολλοί επικροτούν την κύρια υπουργό ...
 9. Και επίσης δεν μου αρέσει που αρχίζουν πάλι να ανοίγουν το θέμα σε περίοδο εξεταστικής .Δηλαδή ήδη προσπαθουμε να συγκεντρωθουμε να βλέπουμε και αυτά κάθε μέρα ?
 10. Δεν θα σταθώ στο άρθρο αλλά στα σχόλια από κάτω .Γιατί τόσο μίσος πια ? Τι τους έχουμε κάνει
 11. Ακόμα να μας πουν πόσο θα είναι αυτό το μεταβατικό στάδιο .Πόσο πρεπει να περιμένουμε ακόμα για να μάθουμε ? Την κολοκύθια θα παίζουμε ?Η μήπως περιμένουν να περάσουν το άσυλο για να τα πουν όλα μετα γνωρίζοντας ότι πλέον μας έχουν τυλίξει σε μια κόλλα χαρτί ?
 12. Άρα να υποθέσω αφού θα περαστεί ο νόμος Οκτώβρη θα έχουμε γραφτεί στο καινούργιο εξάμηνο αρα εχουμε εξεταστικές Σεπτέμβρη και Γενάρη τουλάχιστον στα σίγουρα ?
 13. Εγώ πάντως ποτέ δεν κατάλαβα ποιος σκέφτηκε το Ν +2 ανεξαρτητου σχολής .Δηλαδή για να καταλάβω μια σχολή τετραετούς φοίτησης παίρνει τα μισά χρόνια και η ιατρική που έχει έξι χρόνια παίρνει πάλι 2 παραπανω .και χωρίς να κοιτάμε καν πόσο δύσκολη είναι η κάθε σχολή .Απλά τις βάζουμε όλες στο ίδιο τσουβαλι και λέμε πάρτε δύο χρόνια .Είμαστε σοβαροί ???
×
×
 • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.