Jump to content

ortho96

Members
 • Posts

  14
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Όλες οι δημοσιεύσεις από ortho96

 1. @mihiatrik σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Θα μιλήσω και με το υπουργείο Υγείας όπως πρότεινες για να με κατατοπίσουν και από εκεί. Να είσαι καλά.
 2. Χαίρετε, κάνω πρώτη φορά αίτηση για αγροτικό και μου έχει δημιουργηθεί η εξής απορία. Επιθυμώ να κάνω άγονο αγροτικό για να δηλώσω πιο γρήγορα το ειδικό μέρος της ειδικότητας καθώς ο διορισμός στο γενικό μέρος αργεί προς το παρόν. Ψάχνοντας τα άγονα αγροτικά βρήκα τη λίστα με τα άγονα ιατρεία σύμφωνα με τα ΦΕΚ: 732/89, 771/92, 703/93 και 1793/01 που αναφέρει και πιο πάνω το μέλος bromptonista και τα οποία σου δίνουν τη δυνατότητα να δηλώσεις πιο γρήγορα το ειδικό μέρος. Βρήκα όμως και το ακόλουθο ΦΕΚ που επισυνάπτω για παροχή οικονομικών κινήτρων σε αγροτικούς ιατρούς που υπηρετούν στα άγονα αυτά ιατρεία. Η ερώτηση μου είναι: Ανεξάρτητα από το οικονομικό κίνητρο, τα αγροτικά ιατρεία που αναγράφονται στο pdf σου δίνουν την δυνατότητα να δηλώσεις νωρίτερα το ειδικό μέρος ή αφορούν μόνο το οικονομικό κίνητρο-επίδομα? Το ρωτάω γιατί υπάρχουν αγροτικά που αναφέρονται στο pdf ως άγονα π.χ Π.Ι ΠΡΟΜΑΧΩΝ ( ΠΕΛΛΑ), Π.Ι ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ (ΦΛΩΡΙΝΑ), Π.Ι ΚΙΜΩΛΟΥ (ΜΗΛΟ) τα οποία ωστόσο δεν αναφέρονται στα πιο πάνω ΦΕΚ που ανέφερα στην αρχή... Κάθε βοήθεια θα ήταν πολύτιμη. Ευχαριστώ agona.pdf
 3. Για όσους θέλουν να διαβάσουν κάτι σχετικά συνοπτικό και περιεκτικό για τις εξετάσεις ΠΑΘ.ΑΝ ( είτε την Ι είτε την ΙΙ) συστήνω ανεπιφύλακτα το pathoma. Το βιβλίο είναι στα αγγλικά και χρησιμοποιείται από πολλούς κατά την προετοιμασία για τα steps του usmle. Μπορεί όμως να χρησιμοποιηθεί και για τις εξετάσεις Παθ.αν της σχολής ,ακόμα και ως επανάληψη για τη νοσολογία. Έχει τις παθήσεις ανά συστήματα με μορφή bullets.
 4. Για όσους θέλουν να διαβάσουν κάτι σχετικά συνοπτικό και περιεκτικό για τις εξετάσεις ΠΑΘ.ΑΝ ( είτε την Ι είτε την ΙΙ) συστήνω ανεπιφύλακτα το pathoma. Το βιβλίο είναι στα αγγλικά και χρησιμοποιείται από πολλούς κατά την προετοιμασία για τα steps του usmle. Μπορεί όμως να χρησιμοποιηθεί και για τις εξετάσεις Παθ.αν της σχολής ,ακόμα και ως επανάληψη για τη νοσολογία. Έχει τις παθήσεις ανά συστήματα με μορφή bullets.
 5. ortho96

  Θεραπευτική

  Πτυχιακή Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου 2021 κα. Γαβριατοπούλου 1)Ουδετεροπενικό εμπύρετο 2)Κολπική μαρμαρυγή 3)Υπερασβεστιαιμία 4)Ψευδομεμβρανώδη κολίτιδα Καλό κλίμα εξέτασης. Εγώ διάβασα από σημειώσεις Βαγγέλη, τις σημειώσεις του μέλους του greekmeds serrena και ένα βοηθητικό anki που έχει ανέβει στην ομάδα της Θεραπευτικής στο fb. Είδα ακόμα τις διαφάνειες από eclass για ΑΥ, ΣΔ, και μυελοδυσπλαστικά σύνδρομα. Εννοείται πως αν προλαβαίνετε δείτε όλες τις διαφάνειες και αν δε σας καλύβουν οι σημειώσεις ανοίξτε το βιβλίο για κάτι που μπορεί να είναι πιο αναλυτικά εκεί γραμμένο. Αλλά και με τα παραπάνω θεωρώ πως θα είστε εντάξει. Καλή επιτυχία στους επόμενους!
 6. Τα παρακάτω αρχεία pdf σε συνδυασμό με τις διαφάνειες των μαθημάτων που μπορείτε να βρείτε στο eclass και στην ομαδική της Γ μαιευτικής γυναικολογικής κλινικής στο facebook επαρκούν πλήρως για να περάσετε το μάθημα με αξιοπρεπή ακόμα και άριστο βαθμό. Επιπλέον, δώστε το μάθημα στην προαιρετική της ομάδας σας καθώς η βαθμολόγηση είναι πιο ελαστική, σας θυμούνται και έχετε και το μπουστ της εργασίας που κάνατε που εξασφαλίζει κατά 90% πως θα περάσετε. OBGYN.pdf Ερωτήσεις-Απαντήσεις-Γυναικολογίας.pdf Ερωτήσεις-Απαντήσεις-Μαιευτικής.pdf μαιευτική-γυναικολογία.pdf obs-and-gyne-notes (1).pdf
 7. Ένα αρχείο με μαζεμένα όλα τα θέματα που έχουν ανέβει στο greekmeds κυρίως από πτυχιακές εξετάσεις. Αναφέρονται τα θέματα που εχουν ερωτηθεί από τους καθηγητές που εξετάζουν στις πτυχιακές εξετάσεις αρχικά και στη συνέχεια κάποια παλιότερα θέματα από όλες τις εξετάσεις(πτυχιακές-κανονικές) που τα συμπεριέλαβα γιατί θα μπορούσαν να αποτελούν αντικειμενο εξέτασης. Εννοείται πως συνεχίζετε να συμβουλεύεστε και τα παλιότερα έγγραφα που έχουν ανέβει και που μπορεί να περιέχουν κάτι που εμένα να μου ξέφυγε. Παλιά θέματα greekmeds.docx
 8. Πτυχιακή 10/11/2020 Η εξέταση λόγω απαγόρευσης μετακινήσεων και διεξαγωγής εξετάσεων με φυσική παρουσία εξαιτίας της πανδημίας έγινε προφορικά και διαδικτυακά μέσω skype. Εξεταστής ο κ. Λάζαρης ο οποίος για άλλη μια φορά ήταν εξαιρετικός απέναντι στους φοιτητές του. Ευγενικός άνθρωπος που καταφέρνει να αποβάλλει το άγχος από πάνω σου και σε βοηθάει πολύ άμα κολλήσεις κάπου ή δυσκολευτείς. Σε παιδιά που δυσκολεύτηκαν έκανε επιπλέον ερωτήσεις και φυσικά πέρασαν όλοι, ορισμένοι μάλιστα με άριστους βαθμούς. Ρωτήθηκαν μεταξύ άλλων ακανθοκυτταρικό ca πνευμονα, μικροκυτταρικό ca πνευμονα, λεμφοζιδιακό λέμφωμα, αγγειοσάρκωμα. Δείτε οπωσδήποτε τα βιντεάκια από τα επαναληπτικά μαθήματα πάνω στα πλακάκια που εξετάζονται στην πρόοδο του μαθήματος, καθώς πολλά από αυτά συζητιούνται και στις πτυχιακές εξετάσεις. Θα τα βρείτε στο eclass, στα πολυμέσα του μαθήματος. Επιπλέον για κάθε πάθηση που διαβάζετε να έχετε βασικές γνώσεις σχετικά με πορεία και θεραπεία καθώς ίσως ερωτηθείτε. Αλλά μην αγχώνεστε. Ο άνθρωπος θα σας βοηθήσει πάρα πολύ και στο τέλος η εξέταση λαμβάνει εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Μη το φοβάστε επειδή είναι προφορική εξέταση. Θα το περάσετε. Να πάτε να το δώσετε. Μακάρι όλοι οι καθηγητές να αντιμετωπίζανε τους φοιτητές τους όπως ο κ. Λάζαρης.
 9. Πτυχιακή 13/10/2020 Rontgen και ακτίνες X συν Μπεκερέλ( πήρε Νόμπελ μαζί με ζεύγος Curie ) κινεζική ιατρική ( βελονισμός, yin- yang και μάλλον ήθελε να ακούσει και για εξέταση σφυγμού ) αδερφές Παναγιωτάτου Παπανικολάου και τεστ-pap Λενέκ ,στηθοσκόπιο και πείτε ότι πέθανε από φυματίωση Πολύ καλό κλίμα εξέτασης!!! Δείτε και το βιβλίο αν προλαβαίνετε και θέλετε 9-10 γιατί σε κάποια σημεία το φυλλάδιο είναι ελλιπές. Ακόμα προσέξτε σε ποια εξεταστική θα πάτε να δώσετε. Στις επί πτυχίω εξετάσεις αφήνουν μόνο τους επί πτυχίω και όχι τους 6οετείς, τουλάχιστον έτσι έγινε τον Σεπτέμβρη. Ρωτήστε αν σας δέχονται πριν πάτε να δώσετε για να μην σας διώξουν και αναγκαστείτε να πάτε σε άλλη εξεταστική.
 10. ortho96

  Νευρολογία

  Πτυχιακή Αττικό 6/10 Εξέτασε ο κ. Παρασκευάς. Πολύ ευγενικός και καθόλου αγχωτικός. 2-3 ερωτήσεις στον καθένα. Πέρασαν και οι 4 που εξετάστηκαν. Ρώτησε: AEE(ταξινόμηση, θεραπεία), μυοπάθειες ( αυξημένη ck ως διαγνωστικό εύρημα και ποια η συχνότερη μυοπάθεια-> φλεγμονώδης), κεντρική και περιφερική πάρεση προσωπικού Γρήγορη εξέταση με βάση την παραπάνω θεματολογία.
 11. ortho96

  Ιατροδικαστική

  Επαναληπτική 18/9/20 Ανάπτυξης (2) 1)Λόγοι άρσης ιατρικού απορρήτου 2)Αναφέρετε μεθόδους αναγνώρισης πτώματος αγνώστων στοιχείων συν 20 πολλαπλής για τα οποία καλύπτουν τα φυλλάδια (για κάποιες λεπτομέρειες ίσως χρειαζόταν το μεγάλο φυλλάδιο αλλά και με το μικρό απαντάγατε άνετα) και eclass
 12. ortho96

  Δερματολογία

  Συμπλήρωμα στο προηγούμενο ποστ. Μετά από συζήτηση με συνάδελφο που εξεταζόταν και αυτή στην ίδια πτυχιακή (Δερματολογία Αττικό), την οποία ευχαριστώ θερμά, συγκεντρώσαμε τα παρακάτω πολλαπλής που είναι τα περισσότερα από αυτά που ζητήθηκαν στην εξέταση. 1.είδος βλάβης σε κνίδωση -> πομφός 2.συνηθέστερη εντόπιση οζώδους ερυθήματος 3.έρπης γεννητικών οργάνων-> κυρίως από HSV2 ,μπορεί σε μικρό ποσοστό και από HSV1 4.οξυτενή κονδυλώματα-> προκαρκινικές βλάβες ( ΠΡΟΣΟΧΗ! Ειχε σαν επιλογή HPV 6,11,16,18 αλλά οι τελευταίοι δύο τύποι είναι για Ca τραχήλου μήτρας) 5.ποιος τυπος βασικοκυτταρικού είναι πιο συχνός-> οζώδες 6.ποιο απο τα παρακάτω οφείλεται σε ιό? -> μυρμηκιές και αλλα 3 που δεν οφείλονταν σε ιό 7.αιτιο ποικιλόχρους πιτυρίασης-> malassezia furfur 8.αιτιο ακμης-> απόφραξη τριχοσμηγματογόνου μονάδας 9.αλλεργικη δερματιτιδα-> αντιδραση υπερευαισθησίας τύπου 4 10.που οφειλεται το ερυσίπελας?-> β αιμολυτικο στρεπτόκοκκο 11.ποιο ειναι σωστο για το πομφολυγόδες πεμφιγοειδές -> είχε στις επιλογές πλαδαρή πομφόλυγα( εφανίζεται στην κοινή πέμφιγα και όχι εδώ) και οτι ακολουθεί κατανομή στους μηρους- περιοχη του μαγιό(αυτό ήταν σωστό) 12.ποιο ειναι δευτερογενής βλάβη-> φλύκταινες Ήταν 8 ακόμα που δεν τα θυμόμαστε αλλά γενικά καλύπταν ευρεία γκάμα της ύλης και συνήθως οι 2 από τις 4 επιλογές στις απαντήσεις απορρίπτονταν σχετικά εύκολα. Καλή επιτυχία στους επόμενους!!!
 13. ortho96

  Δερματολογία

  3/7/2020 Πτυχιακή Αττικό 1.Χρόνια κατα πλάκας ψωρίαση-κλινική εικόνα 2.Παράγοντες κινδύνου κακοήθουςμελανώματος 20 πολλαπλής όχι ιδιαίτερα δύσκολα
 14. Κανονική 19/2/20 Επαναλήφθηκαν ερωτήσεις της προηγούμενης πτυχιακής εξέτασης όπως : που βρίσκεται η υπόφυση, τί είναι το ταπήτιο + τί παράγει η επίφυση και που βρίσκεται. Σαφής διάθεση του κ. Τρουπή να βοηθήσει και να κάνει το κλίμα φιλικό απέναντι στον φοιτητή. Πέρασαν όλοι. Πηγαίντε να το δώσετε όλοι όσο ακόμα εξετάζει εκείνος στις προφορικές.
×
×
 • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.