Jump to content

ortho96

Members
 • Content Count

  6
 • Joined

 • Last visited

About ortho96

 • Rank
  Φοιτητής (επίπεδο ΙΙ)

Πληροφορίες προφίλ

 • Σχολή
  Ιατρική
 • Sex
  Male

Recent Profile Visitors

119 profile views
 1. Πτυχιακή 13/10/2020 Rontgen και ακτίνες X συν Μπεκερέλ( πήρε Νόμπελ μαζί με ζεύγος Curie ) κινεζική ιατρική ( βελονισμός, yin- yang και μάλλον ήθελε να ακούσει και για εξέταση σφυγμού ) αδερφές Παναγιωτάτου Παπανικολάου και τεστ-pap Λενέκ ,στηθοσκόπιο και πείτε ότι πέθανε από φυματίωση Πολύ καλό κλίμα εξέτασης!!! Δείτε και το βιβλίο αν προλαβαίνετε και θέλετε 9-10 γιατί σε κάποια σημεία το φυλλάδιο είναι ελλιπές. Ακόμα προσέξτε σε ποια εξεταστική θα πάτε να δώσετε. Στις επί πτυχίω εξετάσεις αφήνουν μόνο τους επί πτυχίω και όχι τους 6οετείς, τουλάχιστον έτσι έγινε τον Σεπτέμβρη. Ρωτήστε αν σας δέχονται πριν πάτε να δώσετε για να μην σας διώξουν και αναγκαστείτε να πάτε σε άλλη εξεταστική.
 2. ortho96

  Νευρολογία

  Πτυχιακή Αττικό 6/10 Εξέτασε ο κ. Παρασκευάς. Πολύ ευγενικός και καθόλου αγχωτικός. 2-3 ερωτήσεις στον καθένα. Πέρασαν και οι 4 που εξετάστηκαν. Ρώτησε: AEE(ταξινόμηση, θεραπεία), μυοπάθειες ( αυξημένη ck ως διαγνωστικό εύρημα και ποια η συχνότερη μυοπάθεια-> φλεγμονώδης), κεντρική και περιφερική πάρεση προσωπικού Γρήγορη εξέταση με βάση την παραπάνω θεματολογία.
 3. ortho96

  Ιατροδικαστική

  Επαναληπτική 18/9/20 Ανάπτυξης (2) 1)Λόγοι άρσης ιατρικού απορρήτου 2)Αναφέρετε μεθόδους αναγνώρισης πτώματος αγνώστων στοιχείων συν 20 πολλαπλής για τα οποία καλύπτουν τα φυλλάδια (για κάποιες λεπτομέρειες ίσως χρειαζόταν το μεγάλο φυλλάδιο αλλά και με το μικρό απαντάγατε άνετα) και eclass
 4. ortho96

  Δερματολογία

  Συμπλήρωμα στο προηγούμενο ποστ. Μετά από συζήτηση με συνάδελφο που εξεταζόταν και αυτή στην ίδια πτυχιακή (Δερματολογία Αττικό), την οποία ευχαριστώ θερμά, συγκεντρώσαμε τα παρακάτω πολλαπλής που είναι τα περισσότερα από αυτά που ζητήθηκαν στην εξέταση. 1.είδος βλάβης σε κνίδωση -> πομφός 2.συνηθέστερη εντόπιση οζώδους ερυθήματος 3.έρπης γεννητικών οργάνων-> κυρίως από HSV2 ,μπορεί σε μικρό ποσοστό και από HSV1 4.οξυτενή κονδυλώματα-> προκαρκινικές βλάβες ( ΠΡΟΣΟΧΗ! Ειχε σαν επιλογή HPV 6,11,16,18 αλλά οι τελευταίοι δύο τύποι είναι για Ca τραχήλου μήτρας) 5.ποιος τυπος βασικοκυτταρικού είναι πιο συχνός-> οζώδες 6.ποιο απο τα παρακάτω οφείλεται σε ιό? -> μυρμηκιές και αλλα 3 που δεν οφείλονταν σε ιό 7.αιτιο ποικιλόχρους πιτυρίασης-> malassezia furfur 8.αιτιο ακμης-> απόφραξη τριχοσμηγματογόνου μονάδας 9.αλλεργικη δερματιτιδα-> αντιδραση υπερευαισθησίας τύπου 4 10.που οφειλεται το ερυσίπελας?-> β αιμολυτικο στρεπτόκοκκο 11.ποιο ειναι σωστο για το πομφολυγόδες πεμφιγοειδές -> είχε στις επιλογές πλαδαρή πομφόλυγα( εφανίζεται στην κοινή πέμφιγα και όχι εδώ) και οτι ακολουθεί κατανομή στους μηρους- περιοχη του μαγιό(αυτό ήταν σωστό) 12.ποιο ειναι δευτερογενής βλάβη-> φλύκταινες Ήταν 8 ακόμα που δεν τα θυμόμαστε αλλά γενικά καλύπταν ευρεία γκάμα της ύλης και συνήθως οι 2 από τις 4 επιλογές στις απαντήσεις απορρίπτονταν σχετικά εύκολα. Καλή επιτυχία στους επόμενους!!!
 5. ortho96

  Δερματολογία

  3/7/2020 Πτυχιακή Αττικό 1.Χρόνια κατα πλάκας ψωρίαση-κλινική εικόνα 2.Παράγοντες κινδύνου κακοήθουςμελανώματος 20 πολλαπλής όχι ιδιαίτερα δύσκολα
 6. Κανονική 19/2/20 Επαναλήφθηκαν ερωτήσεις της προηγούμενης πτυχιακής εξέτασης όπως : που βρίσκεται η υπόφυση, τί είναι το ταπήτιο + τί παράγει η επίφυση και που βρίσκεται. Σαφής διάθεση του κ. Τρουπή να βοηθήσει και να κάνει το κλίμα φιλικό απέναντι στον φοιτητή. Πέρασαν όλοι. Πηγαίντε να το δώσετε όλοι όσο ακόμα εξετάζει εκείνος στις προφορικές.
×
×
 • Δημιουργία νέας...