Jump to content

Sine Nomine

Members
 • Posts

  12
 • Joined

 • Last visited

Όλες οι δημοσιεύσεις από Sine Nomine

 1. ΠΤΥΧΙΑΚΗ 16/4/21 Αλεξάνδρου - Σακαρρέλος(αυτός είναι ακαδημαϊκός υπότροφος) Ήμασταν 2 άτομα, περίπου 1 ώρα εξέταση, κομπλέ κλίμα και όσο απάνταγες προχώραγε σε λεπτομέρειες στην ίδια ερώτηση. Ποιοι καρκίνοι λέγονται περιληκυθικοί - Βασική επέμβαση και τι αφαιρούμε σε αυτήν (Ήθελε τη Wipple πρακτικά) Επιπτώσεις χολολιθίασης Αίτια κατά φθίνουσα σειρά αιμορραγίας ανώτερου-κατώτερου πεπτικού Αίτιο βασικό πεπτικού έλους(H.pylori) - ποιο είναι συχνότερο (12δακτυλικό) Πώς θα έρθει ένας ασθενής με οξεία σκωληκοειδίτιδα Κλινικό περιστατικό με ασθενή και άλγος κάτω άκρου, διαφορά θρόμβωσης- εμβολής, αίτια στο καθένα και τι θεραπεία κάνουμε σε ισχαιμία από εμβολή και σε τι από θρόμβωση Ταξινόμηση Hinchey για εκκολπωματίτιδα Γιατί δεν βιαζόμαστε να χειρουργήσουμε μυελοειδές Ca θυρεοειδούς( με αυτή την ερώτηση θα έβαζε 9 και ήθελε να του πω οτι μπορεί να είναι μέρος συνδρόμου MEN και κατ' επέκταση παίζει να έχει και φαιοχρωμοκύτωμα με συνέπεια τη συστολή του ενδοαγγειακού όγκου και την απότομη πτώση πίεσης μετά το χειρουργείο) Γιατί οι ηλικιωμένοι μετά τα 70 δεν έχουν Ca παχέος (ήθελε να του πεις ότι επειδή ο καρκίνος έχει μέσο όρο εμφάνισης τα 60 έτη και ο πολύποδας τα 50, θέλει μια δεκαετία να εξαλλαχθεί όποτε μέχρι τα 70 αν είναι κάποιος να πάθει καρκίνο παχέος θα το πάθει.) Τι συμπτώματα θα έχεις ένας με μεσεντέριο ισχαιμία και σε νέκρωση εντέρου λόγω αυτού τι θα κάνουμε (τμηματική εντερεκτομή) Τι κάνουμε σε πνευμοθώρακα πρακτικά (καθετήρα ενδοθωρακικό και μπιλάου σε μεγαλύτερο) Που βάζουμε μπιλάου σε πνευμοθώρακα ( μεσοκλειδική γραμμή στο άνω χείλος της υπερκείμενης πλευράς λόγω κινδύνου τρώσης ΦΑΝ και αν θυμάμαι καλα μέχρ 3ο μεσοπλεύριο διάστημα) Τι εξέταση θα κάνετε σε έναν που έπεσε με μηχανή και χτύπησε στο 9 μεσοπλεύριο διάστημα αριστερά και τι φοβόμαστε (ρήξη σπληνός και FAST U/S) μετά με ρώτησε αρχικά γράμματα του φαστ αλλα δεν τα ήξερα
 2. Sine Nomine

  Ω.Ρ.Λ.

  Επαναληπτική 10/9/20 για κανονικούς, Αττικό 1. Αίτιο, συμπτώματα και διάγνωση συνδρόμου Ramsay Hunt 2. Αίτια αιφνίδιας απώλειας ακοής 3. Επιπλοκές τραχειοτομίας 4. Χαρακτηριστικά, συμπτώματα και διάγνωση ρινοϊνώματος
 3. Sine Nomine

  Οφθαλμολογία

  7/2/20 κανονική εξεταστική Αττικό Δακρυϊκή στιβάδα (από ποιες αποτελείται) Μύες βλεφάρων (ποιοι είναι, νεύρωση) Κλινικά σημεία επιπεφυκίτιδας Αίτια νευρίτιδων Παράλυση απαγωγού νεύρου (κλινική εικόνα και αιτία) Τι γνωρίζετε για την βλεφαρίτιδα Τι γνωρίζετε για την οπή ωχράς Τι γνωρίζετε για την εκφυλιστική μυωπία Βάζει ότι λέει στο επαναληπτικό οπότε καλό είναι να πάτε!!
 4. Sine Nomine

  Καρδιολογία

  Οδηγός για εξετάσεις καρδιολογίας Αττικού! Βαλβιδοπάθειες και συγγενείς καρδιοπάθειες από το κόκκινο βιβλίο του Αττικού..όσο αφορά τα 2 αυτά κεφάλαια γνώμη μου είναι να ανοίξεις σε ότι αφορά την παθοφυσιολογία, κυρίως των βαλβιδοπαθειών, τον Τούσουλη γιατί είναι πιο επεξηγηματικός! Όσο αφορά τα υπόλοιπα διάβασε από επείγουσα καρδιολογία(χρησιμότατο και για αγροτικό) το παίρνεις από το επιλογής επείγουσα καρδιολογία! Τα πάντα σε θεραπείες κι αλγόριθμους αντιμετώπισης ! Επίσης φάρμακα κυρίως αντιαιμοπεταλιακά/αντιπηκτικά, αντιλιπιδαιμικά, αντιαρρυθμικά, αντιυπερτασικά!! Οπωσδήποτε παλιά θέματα πέφτουν συνέχεια και αν τα διαβάσεις όλα πας για βαθμό πολύ καλό! Όσο αφορά ΗΚΓ εγώ διάβασα από ένα ξένο(ECG the only book you will ever need) αλλά γενικότερα απ' όπου σε βολεύει, τώρα να μην απαντήσεις και σωστά δεν μετράει ιδιαίτερα εώς καθόλου κυρίως τι θα πεις στα υπόλοιπα! Ενδεικτικά κάποια παλιά θέματα συγκεντρωμένα! Θέματα Καρδιολογίας Αττικό.docx
 5. Sine Nomine

  Καρδιολογία

  Ηλιοδρομίτης - Οικονομίδης (Αττικό) Κανονική 10/1/20 Καρδιακός δείκτης Κατηγορίες b-blockers(και παραδείγματα κάθε κατηγορίας) Στένωση/Ανεπάρκεια αορτικής κλινικά σημεία κι ακροαστικά ευρήματα τι πιέσεις θα έχουμε Μυοκαρδίτιδα Μυοκαρδιοπάθειες. Κατηγορίες αντιαιμοπεταλιακών/αντιαρρυθμικών Καρδιογενές σοκ Περικαρδίτιδα αίτια και επιπλοκές(+ επικίνδυνη αρρυθμία--> κολπική μαρμαρυγή) STEMI μηχανικές επιπλοκές/θεραπεία Υπερκοιλιακές αρρυθμίες Θεραπεία κολπικής μαρμαρυγής Είδη κολποκοιλιακών αποκλεισμών Καρδιακή παροχή φ.τ Παράδοξος σφυγμός Καρδιακός επιπωματισμός Δ/Δ πόνου ΟΕΜ από Περικαρδίτιδα στα τεπ Θα τοποθετήσουμε σε ΟΕΜ με πλήρη κολποκοιλιακό αποκλεισμό βηματοδότη??(ναι προσωρινά) Μας έδωσε κι από ένα ΗΚΓ 1.Περικαρδίτιδα 2.Κολπικός πτερυγισμος με 3ου βαθμού ΚΚΑ 3.ΟΕΜ (Τα άλλα ΗΚΓ δεν τα θυμάμαι)
 6. Θέματα Χειρουργικής ΙΙ - 20 Ιουνίου 2019 4 ανάπτυξης & 30 πολ/επιλ Χειρουργική θεραπεία δεν έπεσε καθόλου πέρα από κάποια ελάχιστα πολλαπλής, αν θυμάμαι καλά. 1. Περιτονίτιδα σε διάτρηση 12δακτυλικού έλκους σε νέο 22 ετών και στοιχεία από ιστορικό, κλινική εξέταση και απεικονιστικές εξετάσεις που θέτουν τη διάγνωση. 2. Ca παχέος εντέρου και μαστού: 4 συμπτώματα στο καθένα και δύο παρακλινικές εξετάσεις που χρειάζονται πριν τη χειρουργική εξαίρεση τους (εκτός από γενική, βιοχημικό και καρκινικούς δείκτες). 3. Αποφρακτικός ειλεός λεπτού εντέρου. Ευρήματα σε ζωτικά σημεία και στη κλινική εξέταση κεφαλής- τραχήλου- θώρακα- κοιλιάς. 4. Άλγος δεξιού λαγονίου βόθρου σε άνδρα 42 ετών : Αναφέρετε 5 παθήσεις στη δ/δ (εκτός από οξεία σκωληκοειδίτιδα). ιστορικό και ευρήματα στην κλινική εξέταση που επιβεβαιώνουν τη διάγνωση της οξείας σκωληκοειδίτιδας. Κάποια από τα πολλαπλής ήταν τα εξής : Σύνδρομο Leriche Μεθισχαιμική επαναιμάτωση Είδος επέμβασης οισοφαγομυοτομή σε ποια πάθηση γινεται Συχνότερος νευροενδοκρινής όγκος παγκρέατος Άνδρας με κολπική μαρμαρυγή ακούσια μυϊκή σύσπαση 5 επιπλοκές οξείας χολ/δας εδώ σε αυτό το πολλαπλής είχε 5 κενά όπως και στο παρακάτω) 4 ευρήματα σε υπέρηχο οξείας χολοκυστίτιδας Σημείο cvostek/trousseau που παρατηρείται Ποια κατάσταση δεν είναι προκαρκινωματώδης Σε πνευμοθώρακα -> σωλήνα παροχέτευσης Συχνότερο αίτιο απόφραξης λεπτού παχέος Τι δεν είναι σωστό για ήπαρ (διαχωρισμός σε τμήματα) Κριτήρια για πρόγνωση οξειας παγκρεατίτιδας ποιο δεν είναι Κανόνας virkow Αίτιο συχνό ΠΕ Τι δεν είναι σωστό για αντιμετώπιση μαζικής αιμορραγίας Τι έχουμε σε πνευμοθώρακα υπό τάση Συχνότερο αίτιο cushing Ποιος καρκίνος θυροειδους προέρχεται από παραθυλακιωδη κύτταρα Που παρατηρείται διαλείπουσα χωλότητα Τι δεν σχετίζεται με καρκίνο μαστού Όγκοι klatskin Συχνότερος Ca που κάνει μετάσταση ήπαρ Τι δεν ανευρίσκεται σε αρχικό καρκίνο παγκρέατος Συχνότερο αίτιο μαζικής αιμορραγίας παχέος Ποιος πολύποδας πιθανόν περιέχει καρκίνο Τι ισχύει για την ευθεία κήλη Συχνότερη αιτία ειλεού στο δυτικό κόσμο Τι δεν συμπεριλαμβάνεται στα κριτήρια της οξείας παγκρεατίτιδας
 7. Sine Nomine

  Επιδημιολογία

  Τα θέματα επαναλαμβάνονται γενικά και μόνο με παλιά περνάτε. Επίσης προτιμήστε Τριχόπουλο καθώς τα θέματα από εκεί μπαίνουν κ το άλλο είναι πιο μεγάλο.. Κανονική εξεταστική 22 Φεβρουαρίου 2019 (10 σύνολο ) 1. Κλασική ερώτηση με πιστοποιητικό θανάτου, άμεση/έμμεση αιτία και ποια χρησιμοποιούμε στις στατιστικές έρευνες(υποκείμενη). 2.Ορισμός επίπτωσης. 3.ένα πολ/επιλ χωρίς αιτιολόγηση (Νομίζω μας έδινε κάποιες πληροφορίες και ρωτούσε απλά τι έρευνα είναι). 4. Μια εύκολη άσκηση με πιθανοφάνεια. 5. Προοπτική έρευνα παρελθόντος(ορισμός) και ποιο το πλεονέκτημα σε σχέση με την κανονική. 6. Μια άσκηση που έπρεπε να βρούμε ΣΚ (δεν θυμάμαι αν ήταν προοπτική ή ασθενών μαρτύρων) 7. Σχετική κι απόλυτη αποτελεσματικότητα (αυτό ήταν πολλαπλής νομίζω και ήθελε και αιτιολόγηση.) Τις άλλες 3 δεν τις θυμάμαι.
 8. Sine Nomine

  Βιολογία Ι

  Επαναληπτική Σεπτεμβρίου Κανονικών 2018 1. Να αναφέρετε ένα παράδειγμα G πρωτεΐνης που ελέγχει ένζυμα. 2. Ένα θέμα με συμπλήρωση κενών. 3. Ένα θέμα το οποίο έλεγε τι εξέταση θα κάνουμε σε έναν με καρκίνο στην ουροδόχο κύστη(δεν το θυμάμαι καλά). 4. Μετά ένα θέμα πολλαπλής 5. Δομή λιπιδίων ακόρεστα/κορεσμένα. 6. Ποιος είναι ο ρόλος των πρωτεϊνών στην επιφάνεια του ερυθροκυττάρου. 7. Τι σχήματα μπορούν να πάρουν τα βακτήρια και πώς κινούνται. 8. Ποιος είναι ο ρόλος των διμερών ιντεγκρινης των γλύκοπρωτεϊνών. 9. Μετά ένα άλλο θέμα το οποίο ήταν τι είναι το τεστ ευαισθησίας. 10. Τι είναι τα πλασμίδια και ποια είναι τα σημαντικά γονίδια που περιέχουν. 11. Ένα θέμα πάλι με κενά που έπρεπε να συμπληρώσεις τα μέρη του μικροσκοπίου. 12. Μία ερώτηση σχετικά με την Elisa. 13. Μεταφορά γλυκόζης στα εντεροκύτταρα. 14. Τι διαμορφώσεις μπορούν να πάρουν οι δίαυλοι ιόντων. Γενικά αυτά ήταν, πλέον είναι 14 ερωτήσεις.. 4 εργαστηριακές και 10 από το βιβλίο. Αν θέλετε απλά να περάσετε, δείτε e-class και με βάση αυτό δείτε τα αντίστοιχα κομμάτια στο βιβλίο..Είναι χάσιμο χρόνου διαφορετικά, γιατί έχει πολύ λεπτομέρεια ο Alberts. .
 9. Sine Nomine

  Φυσική ΙΙ

  Τα θέματα επαναλαμβάνονται και μόνο με παλιά περνάτε χαλαρά. Επαναληπτική Κανονικών Σεπτεμβρίου 2018 1.Παραθυριοποίηση(windowing) σχετικά με την αξονική τομογραφία. 2. Ποια είναι η διαφορά μεταξύ αμύελων και εμμυελων νευρικών ινών. 3. Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν την ταχύτητα διάδοσης ενός δυναμικού δράσης 4. Τι είναι το σήμα επαγωγικής απόσβεσης στο μαγνητικό συντονισμό. 5. Να ορίσετε τους χρόνους Τ1 Τ2 και με ποια φυσική αλληλεπίδραση σχετίζεται ο καθένας.
 10. Λοιπόν γενικά επειδή επαναλαμβάνονται, μη ξεχάσετε να δείτε παλιά θέματα! Θέματα Χειρουργικής Ι - 28 Ιανουαρίου 2019 Ήταν 4 ανάπτυξης και γύρω στα 30 πολ/επιλ αν θυμάμαι καλά. 1. Διαφορές σπλαχνικού και τοιχωματικού πόνου. 2. Περιγράψτε την αντικειμενική εξέταση του μαστού. 3. Διαφορές Ca αριστερού και δεξιού κολου και εξέταση εκλογής για τη διάγνωση του Ca παχέος εντέρου. 4. Έλεγε για άνδρα(ηλικία δεν θυμάμαι αν ανέφερε) έρχεται με σκληρό μόρφωμα στη πλάγια τραχηλική χώρα και ρωτούσε ποια στοιχεία από το ιστορικό και τη κλινική εξέταση θα συμβάλλουν στη δ/δ (αν θυμάμαι καλά ) Τα πολ/επιλ σχετικά εύκολα κάλυπταν αρκετά κομμάτια της ύλης. Υ.Γ γενικά χειρουργική δέρματος δεν έπεσε πουθενά. Τα άλλα λίγο πολύ πέσανε στα πολ/επιλ.
×
×
 • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.