Jump to content

kynikos

Members
 • Content count

  26
 • Joined

 • Last visited

About kynikos

 • Rank
  Παλιός (επίπεδο ΙΙΙ)

Πληροφορίες προφίλ

 • Σχολή
  Ιατρική
 • Sex
  Male
 1. Το πεδιο κλάδος ενδεχεται να εχει βλάβη. Και ενας φίλος ειχε προβλημα και προχωρησε χωρις να το συμπληρωσει. Παντως αν δεις και στο κεντρικο σαιτ γραφει για καποια βλαβη στο πεδιο κλαδος που υπηρχε απο 8 εως τις 10 του μηνα. Ισως λοιπον να ειναι καποια καινουργια βλαβη.
 2. Η κληρωση για τη σειρα των ειδικοτητων θα γίνει, συμφωνα με ανακοινωση του ΣΦΙΑ έξω από τη γραμματεια, στις 22/6/10 στις 15:00 στο αμφιθεατρο ΠΑΘΑΝ.
 3. Κληρωση θα κανουμε την Τρίτη. Ας ορισουμε και ώρα για να μην γίνει οτι με την προηγούμενη ορκωμοσία, που οσοι προλαβαν.. πρόλαβαν.....Τι λέτε για τις 13:00?
 4. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Η ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ «ΕΜΒΟΛΙΜΗ ΑΠΡΙΛΙΟΥ-ΜΑΙΟΥ 2009 - ’10», TOY ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2009-2010, ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 23/06/2010 ΚΑΙ ΩΡΑ 12.00 (1η βάρδια) ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΛΕΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ (ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ 30). ΟΙ ΛΙΣΤΕΣ ΜΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ, ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΟΥΝ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ. ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ
 5. Τι? Πως? Που? Πες μου οτι κανεις πλακα!!!
 6. Πτυχιακη 26/2/2010 Εξεταστης ο καθηγητης. Ερωτησεις υπο μορφη ιστορικου: 1) θεραπεια(ολες τις ενεργειες και φαρμακα) για 1)αλλεργικο σοκ, 2)Ο.Π.Ο.(ασθενης με δυσπνοια και προυπάρχουσα υπερταση)3)Αιμορραγια πεπτικου (! +Levin, δυο φλεβικες γραμμες) θεραπεια πνευμονιας, μηνιγγιτιδας. Διαρροιες, έμετοι λίγο μετα φαγητο σε ταβερνα. Ποιος υπεύθυνος μικροοργανισμος? S. aureus. Αιτια οξειας μονοαθρίτιδας.
 7. kynikos

  Ιατρική της Εργασίας

  Επαναληπτική κανονικών 13/10/08 Λινού: 1.Αναφέρατε τουλάχιστο 3 οργανισμους εθνικούς ή διεθνείς οι οποίοι ορίζουν τα οριακά η ανώτερα επιτρεπόμενα όρια επαγγελματικής έκθεσης σε χημικές ουσίες. 2.Ποιοι από τους ανωτερω οργανισμούς ορίζουν βιολογικό δείκτη επαγγελματικής έκθεσης για ορισμένο χημικό παραγοντα. 3.Ορισμός φαινομένου υγιούς εργαζομένου και σε τι μελέτες παρουσιαζεται? 4.Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν το φαινόμενο του υγιούς εργαζομένου? 5.Ποιοι οι δύο τύποι ερευνητικής υπόθεσης και τί δηλώνουν? 6.Ποιες οι συχνότερες μελέτες στην επαγγελματική επιδημιολογία? 7.Για ποιους λόγους οι σύγχρονες μελέτες επαγγελματικής επιδημιολογίας είναι περιορισμένης χρήσης. 8.Αναφέρατε επιγραμματικά τα μειονεκτήματα των αναδρομικών επιδημιολογικών ερευνών. 9.Ποια η διαφορα προοπτικών μελετών παρελθόντος ή μέλλοντος? 10.Ορίσατε το προτυπωμένο πηλίκο θνησιμότητας. Τοξικολογία: Μερικά πολλαπλής και ακόμα: •Θεραπεία από οξεία δηλητηρίαση από αρσενικό. •Μεταβολές στις εργαστηριακές εξετάσεις μετά από χρόνια δηλητηρίαση από As(νομιζω) Πνευμονες: 1.Αναφέρατε περιβαλ. αίτια στο χώρο εργασίας που προκαλούν επιδείνωση σε ατομα με βρογχικό άσθμα. 2. Ασθενής 60 χρονών ναυτικός με έκθεση στον αμίαντο παρουσιαζει πλευρίτιδα. Ποια νοσήματα περιλαμβάνονται στη δ.δ. 3.κλινική εικόνα πυριτίασης 4.Αναφέρατε επαγγελματικα καρκίνογόνα που συνδέονται με εμφάνιση Ca πνευμονα.
 8. kynikos

  Φαρμακολογία ΙΙ

  Φάρμακα 2. Επαναληπτική κανονικών 17/11/2008 1)Να σχηματιστούν ζεύγη και σύντομες επεξηγήσεις για C, E. A. Προκαίνη B. Φαινελζίνη C. Φαινυτοίνη D. Βιγκαμπατρίνη E. Ιμιπραμίνη F. Βρωμοκτυπτίνη G. Φλουοξετίνη H. Λαμοτριγίνη I. Αναστολή τρανσαμινάσης του Gaba. II. Μικρό θεραπευτικό Εύρος III. Ελεγχος νυκτερινής ενούρησης στα παιδιά IV. Ανεπιθυμητες ενέργειες από το καρδειαγγειακό V. Αντίδραση τυραμίνης VI. Ανάπτυξη εξανθήματος VII. Μικρή διαρκεια δράσης VIII. Αναστολέας του P-45. 2. Διαφορές στο μηχανισμό δράσης μεταξύ αλλοπεριδόλης και ρισπεριδόνης. 3. Ποιο από τα παραπάνω αγχολυτικά φαρμακα δεν ανηκει στην οικογενεια των βενζοδιαζεπινων και δεν ασκεί τη δράση του μέσω GABA. Αναφέρατε διαφορές στο μηχ δράσης και ανεπιθύμητες ενέργειες μεταξύ των βενζοδιεζαπινών και του συγκεκριμένου φαρμάκου. • Τριαζολάμη • Βουσπιρόνη • Φλουραζεπάμη • χλωροδιαζεποξειδιο 4. Αντιπαρκισονικά φάρμακα εκτός λεβοντόπα. Χαρακτηριστηκοί εκπρόσωποι, μηχ δράσης, Ανεπιθ. Ενέργειες. 5. Ποιο από τα παρακάτω φάρμ. δρούν σε οποιειδείς υποδοχείς. Αναφέρατε διαφορές στις ενδείξεις χορήγησης. • Φαινυτοινη • Πεθιδίνη( μεπεριδίνη) • Κλοζαπίνη • Μορφίνη • Μεθαδόνη 6. Να σχηματιστούν ζευγη. Αναφέρατε μηχ δράσης , ανεπιθ ενεργειες. Για το α . a) Κυκλοσπορίνη Ινφλιξιμάβη c) Μεθοτρεξάτη d) Δοξορουβικίνη e) Ταμοξιφαίνη 1. δεσμευση του TNF-a. 2. καρκίνος μαστού 3. αντιμεταβολίτης 4. ανοσοκαταστολή 7) Ποιο από τα παρακάτω είναι σωστό. Δικαιολογείστε για α,β, δ. a) Η παρακεταμόλη στερείται αντισυσσωρευτικής δράσης στα αιμοπετάλια. Η αμανταδίνη εμφανίζει ανεπ. ενεργειες από το ΚΝΣ c) Η ζιδοβουδίνη εμφανίζει τοξικότητα στο μυελό των οστών d) Η κετοκοναζόλη είναι αντιμυκητιασικό φάρμακο που αναστέλει τη μίτωση e) Ολα τα ανωτέρω f) Κανένα 8) συγκρινετε ενδείξεις χορήγησης και ανεπ ενέργειες σαλικυλικών ινθομεθακίνης και δικλοφαινάκης. 9) Να γραφεί συνταγή κλιδαμυκίνης και να δικαιολογηθεί η χορήγηση της. Και παρενέργειες. 10) Απο τι εξαρτάται η επιλογή ενός αντιμικροβιακού χημειοθεραπευτικού?
 9. kynikos

  Δ' Παθολογική Κλινική, Αττικό (Καθ. κ. Μπούμπας)

  Παθολογία 1. Πτυχιακή 29/6/2009 Εργαστηριακές εξετάσεις σε ασθενή με αρτηριακή υπέρταση ΗΚΓ ευρύματα σε ασθενή με αορτική στένωση Αλγος στο επιγάστριο και πυρετος και εργαστηριακα: αυξημενη AMS,LDH, GLU, μειωμένος Hct,PO2. 3 διαγνώσεις - Προγνωση Ρευματικός πυρετος , προπτωση μιτροειδούς. 4 παθογόνα? ΧΑΠ και μετά πυρετός και μετά βλεννοπυώδεις εκκρίσεις και σκίαση αριστερού λοβού. Αντικειμενικά ευρύματα και αέρια αίματος? Η γνωστή με τον παππού και τη βλάβη στο βρεγματικό λοβό. Τι τενοντια αντανακλαστικά? Νόσος Cohn- E.Κ. Σχέση με ραγοειδίτιδα συρίγγια , κατανομή, αντιπυρηνικά αντισώματα. Ευρύματα ΕΝΥ σε φυματιώδη μηνιγγίτιδα. Σημείο Hommans δεξιου κάτω άκρου και αιφνίδια δύσπνοια.Ποια εξέταση είναι παθολογική στο αίμα? Ασθενής με υποογκαιμία γινεται μεταγγιση και μετά έχουμε αιφνίδια δύσπνοια. Διάγνωση. Τι αέρια έχουμε? Νέος και σημείο Kerking. Τι μικρόβια? Τι βρισκουμε στο πλευριτικό υγρό για τη διαφορική διαγνωση φυματιώδους και κακοήθους πλευρίτιδας? Αρρεν με στηθαγχικό πόνο όταν ανεβαίνει σκαλιά. Τι διανωστικές εξετάσεις? Αλλες οξείες ηπατίτιδες εκτός των ιογενών. Παρανεοπλασματικές εκδηλώσεις Ca πνεύμονα 3 αίτια διιδρωματος σε πλευριτικό υγρό Αυτά για την ένα. Σε ότι αφορά την Παθολογία 2 τα σοσ που κυκλοφορούν είναι αξιόπιστα. Αρκει βεβαια να γνωρίζεις τη σώστη λύση....που μαλλον μόνο ο κ.Γιαμαρέλλος γνωρίζει...
 10. Πτυχιακή 10/12/09 Αγγειογραφίες μηριαίων αγγείων κοιλιακής αορτης. Ανατομική των αγγείων. Iv ουρογραφία. Μάζα στο νεφρό. ΥΣΓ Ro με οζους, διαταση των πυλών, γνώση φυσιολογικών δομών, σημείο παρυφής. CT κοιλίας με κυστεις ήπατος CT αορτικού τόξου με διόγκωση των λεμφαδένων, γνώση φυσιολογικών δομών. Βαριούχο γεύμα με απεικόνηση τελικού ειλεου και νόσο Crohn Καλό κλίμα...
 11. kynikos

  Εφημερίες στη Φυλακή Κορυδαλλού

  Ξανα ζητούν άτομα για εφημερίες στη φυλακή Κορυδαλλού. Τηλ: 2104940460
 12. Ζητούνται δύο γιατροί για εφημερίες. Περισσότερες πληροφορίες 210-4946101. (κάπου πρέπει να υπάρχει αντίστοιχο topic αλλα δυστυχώς δε το βρήκα)
 13. kynikos

  Φαρμακολογία ΙΙ

  Πτυχιακή 26/2/09 Ο Σιταρας μόνο εξέτασε. Κάθε ομάδα εξεταστικε σε ένα κεφαλαιο από το βιβλίο του, το οποίο καλύπτει πλήρως για τα προφορικά. Από τα Φαρμακα του ενδοκρινικού: Φαρμακα που μειώνουν τη σύνθεση θυρεοειδικών ορμονών. Ινσουλίνη: δράσεις, οδός χορήγησης, βραχείας, μέσης, βραδείας δράσης. Από το στόμα υπογλυκαιμικά. Αντισυλληπτικά: τι είναι, παρενέργειες. Χάπι επόμενης μέρας.
 14. kynikos

  Βιολογική Χημεία ΙΙ

  Πτυχιακή Ιούλιος 2008 1) Μεταμεταγραφική τροποποίηση των ετερογενών πυρηνικών RNA. 2)Αντιγραφή του DNA στα προκαρυωτικά. Ποιος ο ρόλος των ενζύμων και πρωτεινών που συμμετέχουν. 3)Τι γνωρίζετε για τα νουκλεοσώματα 4) Ποιες οι κυτταρικές επιδράσεις της κορτιζόλης. 5) Βιοχημικός μηχανισμός δράσης της ινσουλίνης. 6) Με την δράση των θυρεοειδικών πρωτεινών η συγκέντρωση της χοληστερόλης στο αίμα αυξάνεται ή ελλατώνεται? Ποιες ορμόνες ρυθμίζουν την ομοιόσταση του Ca. Μέσω ποιων οργάνων?
×