Jump to content

Thalassotherapia

Prominent Members
 • Posts

  187
 • Joined

 • Last visited

Μέθοδοι επικοινωνίας

 • Website URL
  http://

Πληροφορίες προφίλ

 • Τοποθεσία
  Principat d'Andorra
 • Σχολή
  Ιατρική
 • Sex
  Female
 • Ενδιαφέροντα
  private

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Thalassotherapia's Achievements

Ιατρός (επίπεδο V)

Ιατρός (επίπεδο V) (5/16)

1

Reputation

 1. Σύμφωνα με το πρόγραμμα ειδικότητας που δίνει το ισπανικό υπουργείο υγείας, κάνεις 6 μήνες-1 χρόνο Παθολογία ή/και Γενική Χειρουργική (ανάλογα το νοσοκομείο), στην αρχή της ειδικότητας, και εκείνο το χρονικό διάστημα κάνεις τις εφημερίες στο αντίστοιχο τμήμα παθολογίας και χειρουργικής. Ο χρόνος αυτός περιλαμβάνεται στα 4 χρόνια της ειδικότητας της δερματολογίας, η οποία γίνεται με ενιαία τοποθέτηση. Πηγή: Dermatologia medico-quirurgica y venereologia (παράγραφος 6. rotaciones)
 2. Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση κρύβεται στις χρήσεις της βHCG, που δεν είναι αποκλειστικά για την διάγνωση εγκυμοσύνης. Επειδή αυτή η ερώτηση δυστυχώς έχει ακουστεί πολλές φορές, πιστεύω το λάθος του ιατρού ήταν που δεν ενημέρωσε τον άρρεν ασθενή γιατί του έγραψε την συγκεκριμένη εξέταση. If your serum HCG is positive and you do not have a pregnancy properly implanted in the uterus, it may indicate: * Ectopic pregnancy * Miscarriage * Testicular cancer (in men) * Trophoblastic tumor * Hydatidiform mole * Ovarian cancer How is testicular cancer diagnosed? * Blood tests that measure the levels of tumor markers. Tumor markers are substances often found in higher-than-normal amounts when cancer is present. Tumor markers such as alpha-fetoprotein (AFP), Beta-human chorionic gonadotropin (ßHCG), and lactate dehydrogenase (LDH) may suggest the presence of a testicular tumor, even if it is too small to be detected by physical exams or imaging tests. Πηγή: nacional cancer institute
 3. Χρόνια σου πολλά, Τάσο! Τις καλύτερες ευχές μου!
 4. Adjudicacion de plazas MIR - Abril 2009 Ξεκίνησε σήμερα 06/04 εως και 22/04 η επιλογή και ανάθεση θέσεων ειδικότητας στην Μαδρίτη. Λεπτομέρειες, για όποιον ενδιαφέρεται να παρακολουθήσει την ολοκλήρωση της διαδικασίας MIR, μπορείτε να δείτε εδώ
 5. Thalassotherapia

  ΑΝΤΑΛΛΑΓΕΣ 2008

  Αν τα μαιλ τα έγραψες στα αγγλικά, είναι μάλλον φυσικό. Αν τα μαιλ τα έγραψες στα ισπανικά, αλλά το πανεπιστήμιο βρίσκεται στην νότια Ισπανία πάλι είναι φυσικό. Στην δεύτερη περίπτωση μπορείς να εκλάβεις ότι τα πάντα λειτουργούν με αργούς ρυθμούς. Κάποια στιγμή θα απαντήσουν. Στην πρώτη περίπτωση, ξαναστείλε στα ισπανικά.
 6. billyz, σέβομαι την άποψη σου και την εμπειρία σου. Διαφωνώ σε αρκετά σημεία μαζί σου, γιατί μου δίνεις την εντύπωση οτι πέρασες αλλά δεν άγγιξες... Οι ξένοι ειδικευόμενοι μιλάνε καλά ισπανικά, γιατί μιρ χωρίς καλό επίπεδο γλώσσας δεν παίρνεις. Εκτός αν εννοείς τους ξένους που έρχονται με εξωτερικά προγράμματα για μέρος της ειδικότητας, για μεταπτυχιακά, erasmus, κλπ. Έχω γνωρίσει πολλούς έλληνες που έρχονται βασιζόμενοι στα αγγλικά, με ισπανικά ανύπαρκτου επιπέδου ή, το πολύ, inicial και εκεί την πατάνε. Οι ισπανοί δεν μιλάνε αγγλικά, ακόμα και αν ξέρουν, γιατί ντρέπονται. Με το inicial στα ισπανικά ούτε την διαφορά ανάμεσα σε corto και cortado δεν καταλαβαίνεις. Αν, λοιπόν, δεν μπορείς να συνεννοηθείς, λογικό είναι να μην ενθουσιάζονται στην κλινική. Δεν γνωρίζω κάποιο χώρο εργασίας που να ενθουσιάζονται άμα έχουν κάποιον υπάλληλο που δεν μπορεί να συνεννοηθεί. Το H.Clinic είναι απ' τα νοσοκομεία που φημίζονται για τις δυνατότητες που δίνει σε άτομα που αξίζουν ακόμα και αν έχουν τελειώσει σε άλλα νοσοκομεία ειδικότητα. Έχω προσωπικά παραδείγματα. Σύγκριση με τα ελληνικά νοσοκομεία δεν μπορώ να κάνω. Εννοείται πως η κάθε κλινική είναι διαφορετική και είναι ανάλογα που θα πέσεις. Για "λαμόγια, κόρες, γιους καθηγητάδων" δεν έχω ως τώρα εμπειρία, αλλά στην ισπανία για να αποκτήσεις μια θέση δίνεις εξετάσεις (μιρ για ειδικότητα και για μόνιμη θέση είτε ως ιατρός επιμελητής είτε σε οποιοδήποτε άλλο επάγγελμα, δίνεις εξετάσεις κατόπιν προκηρύξεως (oposiciones) και έχει την δυνατότητα να παρουσιάστει όποιος θέλει). Ο καθένας που παίρνει την απόφαση να φύγει στο εξωτερικό, επιλέγει χώρα ανάλογα με τις προτεραιότητες, τις δυνατότητες και τις προτιμήσεις του. Η Ισπανία είναι μια χώρα που χαρακτηρίζεται ως η «πόρτα εισόδου για την ευρώπη» για πολλούς ξένους μη ευρωπαίους. Για τους λατινοαμερικάνους είναι λόγω γλώσσας. Για τους Μαροκινούς, Νιγηριανούς και υπόλοιπους Αφρικανούς λόγω γεωγραφικής θέσης στην Μεσόγειο. Το "πολύ αργά αντανακλαστικά στην πολυπολιτισμικότητα" το θεωρώ άκυρο και μια βόλτα στην ισπανία είναι η καλύτερη απόδειξη. Ειδικά προς τους έλληνες υπάρχει ένας σεβασμός και θαυμασμός λόγω της ιστορίας της αρχαίας ελλάδας. Οι βόρειοι ισπανοί είναι συντηρητικοί και κλειστοί άνθρωποι, οι νότιοι είναι έξω καρδιά. Και οι δυο έχουν θετικά και αρνητικά (θέλει πολύ ανάλυση). Αυτό που μου έκανε μεγαλύτερη εντύπωση από όλα όσα γράφεις είναι που αποκαλείς τους ισπανούς πρώην φρανκιστές. Για τους καταλανούς, μια και ήσουν βαρκελώνη, θα έπρεπε να γνωρίζεις οτι επί Φράνκο, τους είχε απαγορευτεί να μιλάνε, να γράφουνε και να μεταδίδουνε την μητρική τους γλώσσα, τα καταλανικά, και πολλοί διώχτηκαν, φυλακίστηκαν και βασανίστηκαν για αυτό το λόγο. Σήμερα καταλανοί μιας κάποιας ηλικίας, μιλάνε καταλανικά, αλλά γράφουνε μόνο στα ισπανικά, γιατί μεγάλωσαν εκείνη την εποχή. Ο Φράνκο είναι μια πληγή στην ιστορία τους. Μην λέμε πράγματα ελαφρά την καρδία.
 7. shaggys: - Για να μπορέσεις να παρουσιαστείς στο MIR χρειάζεσαι είτε το DELE Intermedio είτε το DELE Superior. Αν γνωρίζεις ήδη κάποια λατινική γλώσσα, θεωρητικά σε 6-9 μήνες με εντατικά ιδιαίτερα μαθήματα, ίσως να έχεις ελπίδες για το πρώτο. Ρώτησε στο Instituto Cervantes για πληροφορίες και λεπτομέρειες. Το δίπλωμα θα σου χρειαστεί στην εγγραφή για το MIR. Δηλαδή αν σκέφτεσαι για ιανουαριο 2010, το χρειάζεσαι τον Σεπτέμβρη του 2009. Οι εξετάσεις για την γλώσσα είναι 2 φορές τον χρόνο αν βρίσκεσαι Ελλάδα, και 3 αν είσαι στην Ισπανία. Για τις ακαδημίες δεν χρειάζεσαι δίπλωμα γλώσσας. - Δεν υπάρχει καθορισμένος χρόνος προετοιμασίας για το MIR. Η κάθε ακαδημία έχει δικό της πρόγραμμα και δικά της τμήματα. Από 6 μήνες έως ενάμισυ χρόνο. Αυτό πάει ανάλογα την διαθεσιμότητα του καθενός. Το ctoξεκινάει ένα τμήμα από Οκτώβρη και τελειώνει τον επόμενο χρόνο τον Δεκέμβρη. Έχει όμως και άλλα τμήματα που ξεκινάνε πιο αργά (γενάρη, απρίλη, ιουνιο..στο περίπου αυτά, για να έχεις μια ιδέα). Όσο πιο αργά ξεκινήσεις, τόσο λιγότερες επαναλήψεις θα προλάβεις να κάνεις. Μια επιλογή για ίσως μεγαλύτερη πιθανότητα επιτυχίας, είναι η ακαδημία του Οβιέδο. Όπως λέει και το όνομα, η ακαδημία βρίσκεται στο Οβιέδο (δες χάρτη). Μια μικρή πόλη στον βορρά, που το πιο συνηθισμένο φαινόμενο είναι η βροχή και ο βασικός τουρισμός αποτελείται από απόφοιτους ιατρικής που προετοιμάζονται για το MIR. Κάνουν καθημερινά εντατικά μαθήματα επί 6-8 μήνες, με ¨απόλυτο¨ 24 ωρο πρόγραμμα που πρέπει να τηρήσουν πιστά (το ¨απόλυτο¨ περιλαμβάνει πόσο χρόνο πρέπει να διαθέτεις για διάβασμα, φαί και ύπνο). Το κλίμα που επικρατεί μεταξύ αποφοίτων είναι τρομερά ανταγωνιστικό. Το Οβιέδο θα στο πρότεινα μόνο στην περίπτωση που δεν πάσχεις από κατάθλιψη ή άλλη ψυχική συνδρομή (το εννοώ). Πληροφορίες εδώ. Υπάρχουν και άλλες ακαδημίες, νομίζω οικονομικότερες, αλλά δεν έχω ασχολήθει (κάνε έρευνα μέσω google). Όλες οι ακαδημίες κάνουν προετοιμασία και εξ αποστάσεως (με cd με την διδασκαλία, διαφάνειες, κλπ.). Υπάρχει καλή οργάνωση. 'Οσο περισσότερο χρόνο αφιερώσεις, τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες έχεις. - Στην ισπανία έχει 210 θέσεις ακτινολογίας κάθε χρόνο. Είναι απ τις ειδικότητες που δεν έχει ιδιαίτερη ζήτηση. Αυτό όμως δεν σημαίνει οτι δεν θέλει διάβασμα. Συνήθως μεταξύ της σειράς 3.500-4.000 τελειώνουν οι θέσεις ακτινολογίας.
 8. Μπορείς να δεις μόνο των τελευταίων 50 ατόμων, και αυτό μάλλον για 1-2 μέρες ακόμα. msc Η επιλογή θέσεων νομίζω άρχισε στις 7 απριλίου και τελείωσε στις 18. Η επιλογή γινόταν πρωί και απόγευμα και κάθε ώρα αναβαθμιζόταν η λίστα με τα ονόματα ώστε να δείχνει πάντα και μόνο τα τελευταία 50 ονόματα που επιλέξαν θέση. Εδιτ: Στην ιστοσελίδα που σου έδωσα, αν ακολουθήσεις τα εξής βήματα: κλικ στο medicina (εννοείται) και έπειτα---> κλικ στο "desglose adjudicadas" βλέπεις τον συνολικό αριθμό θέσεων που δόθηκε σε κάθε ειδικότητα. Αν κάνεις κλικ στο "buscar", σου ανοίγει καινούργια ιστοσελίδα όπου επιλέγεις το "plaza" και βάζοντας στην επιλογή ειδικότητα και νομό, αυτά που θέλεις, σου βγάζει την σειρά επιλογής των τελευταίων 50 της ειδικότητας και των υπολοίπων χαρακτηριστικών που έβαλες. Κάντο τώρα γιατι δεν θα κρατήσει για μέρες.
 9. Τελείωσε την παρασκευή 18 Απριλίου 2008 η διαδικασία επιλογής θέσεων ειδικότητας για το MIR του Γενάρη 2008. Το υπουργείο είχε καλέσει 8.900 άτομα για την επιλογή θέσεων, με τελευταίο να επιλέγει το 8.897. Για την ιστορία, παραθέτω τις θέσεις που έμειναν κενές μετά το τέλος της διαδικασίας επιλογής (πηγή: www.msc.es). Αυτές οι θέσεις δεν θα καλυφθούν. Analisis clinicos - 6 (Alcoy, Ourense, Santiago de Compostela, El ejido, Alzira, Castellon) Bioquimica clinica - 5 (Zaragoza 2, Salamanca, Murcia, Santander) Farmacologia clinica - 1 (Pamplona) Hidrologia medica - 1 (Madrid) Inmunologia - 1 (Pamplona) Medicina del trabajo - 3 (Zaragoza, Vitoria, Logrono) Medicina de educacion fisica - 72 (Madrid, Barcelona, Malaga, Cadiz, Oviedo) Medicina familiar y cominitaria - 526 (θέσεις σε όλη την ισπανία) Medicina preventiva y salud publica - 10 (Zaragoza 4, Albacete 2, Murcia 3, Pamplona 1) Microbiologia y parasitologia - 5 (Salamanca, Valladolid 2, Pamplona, Zaragoza) Neurofisiologia clinica - 1 (Pamplona)
 10. ramlord, ειδικοτητα χωρις MIR δεν υφισταται στην Ισπανια, ακομα και αν σου λειπουν μονο μερικοι μηνες για να τελειωσεις. Ασε που το προγραμμα ειδικοτητας ειναι διαφορετικο και πιθανοτατα να χρειαζοσουν να την κανεις ολοκληρη εδω. Διευκρινιζω οτι δεν εχω κοιταξει το προγραμμα της ειδικοτητας που αναφερεις. Μεσω της ιστοσελιδας του υπουργειου, μπορεις να το βρεις. Με ολα αυτα που εχεις κανει, σιγουρα θα μπορουσες να κανεις διδακτορικο η οποιοδηποτε μεταπτυχιακο πανω στην ειδικοτητα σου εδω και ισως να σε δεχοντουσταν για να εργαστεις σαν ειδικος, χωρις να ειμαι απολυτα σιγουρη για το τελευταιο, αλλα υπαρχει ελλειψη ιατρων. Για ORL, δεν το εχω ψαξει καθολου, οποτε δεν μπορω να σου δωσω παραπανω πληροφοριες. Αλλα, για να τελειωσεις εδω, χρειαζεσαι χωρις κανενα περιθωριο αμφιβολιας το MIR. Una vez superado, ισως σου αναγνωρισουν τα χρονια που εχεις ηδη κανει.
 11. Το συμβόλαιο σου, λογικά, πρέπει να έχει σχετική παράγραφο για το συγκεκριμένο θέμα. Κάπου πρέπει να υπάρχει διατυπωμένο το θέμα ως "συμβατότητα/ασυμβατότητα" με άλλους τομείς (δημόσιο/ιδιωτικό) ή ως "αποκλειστικότητα εργασίας".
 12. Η ποιότητα των κλινικών δεν εξασφαλίζεται από την σειρά που τα επιλέγουν οι εξεταζόμενοι. Ένα απ τα βασικά κριτήρια επιλογής των ισπανών, είναι το νοσοκομείο να βρίσκεται κοντά στο σπίτι τους ή να είναι το νοσοκομείο όπου σπούδασαν και γνωρίζουν το περιβάλλον. Οπότε, θα σου έλεγα να μην βασίζεσαι σε αυτό ως σταθερό παράγοντα. Επειδη ρώτας για καλές κλινικές, θα σου πω την γνώμη μου. Και για τις δυο ειδικότητες ισχύουν τα ίδια νοσοκομεία: Μαδρίτη: 12 de octubre, Ramon y Cajal, La Paz, Gregorio Maranon. Barcelona: Vall d Hebron, Bellvitge, Clinic, St.Pau, Mar/Esperanza. Για τις άλλες πόλεις δεν γνωρίζω. Στην θέση σου δεν θα αγχωνόμουνα για τις καλές κλινικές, επειδή μετά τις εξετάσεις, όλοι οι ενδιαφερόμενοι, ανάλογα με τον βαθμό που έχουν βγάλει, επισκέπτονται τις κλινικές, ρωτάνε τους ειδικευόμενους, μπορούνε να πάνε να παρακολουθήσουν μερικές ημέρες/εβδομάδες, πριν αποφασίσουν και πριν την κρίσιμη ώρα της επιλογής στο υπουργείο. Έχεις περίπου 2 μήνες καιρό να αποφασίσεις. Tις ειδικότητες δερματολογία και οφθαλμολογία, τις παρέχουν σχεδόν παντού νοσοκομεία 3ου επιπέδου, πανεπιστημιακά νοσοκομεία, οπότε η ποιότητα εκπαίδευσης είναι πάρα πολύ καλή. Το πρόβλημα εγώ δεν θα το εστίαζα στην ποιότητα των κλινικών, αλλά στην δυσκολία πρόσβασης στις θέσεις αυτές (δερμα+οφθαλμο) μέσω MIR. Η προετοιμασία για μια τέτοια θέση είναι πάρα πολύ δύσκολη και για πάρα πολλούς ισπανούς είναι άπιαστο όνειρο. Την σειρά προτιμήσεων για ειδικότητες την εκδίδει σε περιοδικό η ακαδημία CTOmedicina. Λέγεται La revista CTO, βγαίνει 1 φορά τον χρόνο και το διανέμουν δωρεάν. Έχει την σειρά επιλογής όλων των ειδικοτήτων όλης της χώρας, της τελευταίας εξέτασης MIR. Λογικά αν επικοινωνήσεις μαζί τους, θα σου πουν πως μπορείς να το αποκτήσεις. Αν σου το αρνηθούν, ο άλλος τρόπος (και δυσκολότερος), είναι να παρακολουθήσεις κατά την διάρκεια των ημερών της επιλογής θέσεων, μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου υγείας (για 2-3 εβδομάδες συνολικά), online την επιλογή θέσεων. Επιλέγουν γύρω στα 500 ατομα το πρωι και 500 το απόγευμα απο δευτερα εως παρασκευη για 2-3 εβδομάδες. Βέβαια δερματολογία και οφθαλμολογία δεν πρέπει να μένει καμία θέση μετά την 2η ημέρα. Τα αποτελέσματα φαίνονται για λίγες μόνο ώρες online μετά την επιλογή. Η ημερομηνία που επιλέγουν φέτος θέσεις έχει ήδη οριστεί. Θα την βρεις στην ιστοσελίδα του υπουργείου. Φέτος αυξήθηκαν οι θέσεις για ειδικότητα. Στην ιστοσελίδα του υπουργείου γράφει πόσοστα αύξησης για κάθε ειδικότητα. Κάπου το΄χε πάρει το μάτι μου, αλλά δεν το έχω πρόχειρο. Το ερωτηματολόγιο με τις απαντήσεις του φετινού MIR, έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του υπουργείου, για όποιον ενδιαφερόμενο. medico parado ελπίζω να βοήθησα και σύντομα να πάψεις να είσαι parado
 13. Sov, φαίνεται καλή η επιλογή σε συνδυασμο με pocket pc (αν συνηθίζεις να χρησιμοποιείς PDA) . Το destinator 6 είναι στο πακέτο με το GPS, το κατεβάζεις απ το ιντερνετ ή το αγοράζεις ξεχωριστά; Το GPS σε κινητό δεν είναι κάπως δύσχρηστο, λόγω μικρής οθόνης; Και συνήθως τα κινητά στα 2 χρόνια ή βγάζουν προβληματάκια ή τα έχεις βαρεθεί... μην πάει χαμένο και το GPS Τα Mio φαίνονται να έχουν καλό λειτουργικό. Εγώ σκεφτόμουν αρχικά ανάμεσα στο Mio C520, που λέει και ο τάσος, ή στο Navman s70. Να πω την αλήθεια, κοίταζα και για Sony, αλλά κανένα δεν περιλάμβανε την ελλάδα στον ευρωπαικό χάρτη. Η αναβάθμιση χαρτών απ' οτι κατάλαβα δεν γίνεται απ όλες τις μάρκες δωρεάν και μου είπαν οτι μπορεί να είναι και πολύπλοκη η διαδικασία. Αληθεύει; Sov,με προβλημάτισες με το PDA και το destinator
 14. Πιστεύω πως χάνεται απίστευτος χρόνος σε όλες τις διαδικασίες που αναφέρεις. Οι ειδικευόμενοι στα ελληνικά νοσοκομεία είναι αναγκασμένοι να χάνουν τον περισσότερο χρόνο τους τρέχοντας στα αρχεία, στα εργαστήρια, στο να παίρνουν αίματα, στο να βγάζουν τα μάτια τους με τα ακαταλαβίστικα κείμενα των ιστορικών αλλά και να σκανάρουν ακτινογραφίες... έλεος! Για το οτι τις σκανάρετε πληρώνοντας απ' την τσέπη σας, τι να πω; Εκπλήσσομαι δυσάρεστα! Πρωτάκουστο φαινόμενο. Θλίβομαι πραγματικά για το ελληνικό κατεστημένο. Εγώ δεν βρίσκομαι ελλάδα. Το νοσοκομείο μου δεν νομίζω να το γνωρίζεις. Βρίσκεται στην Βαρκελώνη. Ένα δημόσιο νοσοκομείο. Επειδή έχω εργαστεί και σε άλλα νοσοκομεία της πόλης, το κάθε ένα έχει διαφορετικό ηλεκτρονικό πρόγραμμα προβολής των ακτινογραφιών, αξονικών, μαγνητικών, κλπ. Δυστυχώς δεν έχω συγκρατήσει κανένα άλλο όνομα προγράμματος, γιατί όταν δουλεύεις μέσω ιντρανετ και έχεις στο ντεσκτοπ ένα εικονίδιο που γράφει πάνω "ακτίνες" και σου ανοίγει το πρόγραμμα, δεν το ψάχνεις και ιδιαίτερα αν δεν έχεις ειδικό λόγο. Βέβαια, αν χρειαστεί μπορώ να ρωτήσω συναδέρφους. Το k-pacs ξέρω να το χειρίζομαι σε βασικό επίπεδο χρήστη και όχι όπως ένας ακτινολόγος που το δουλεύει μέρα-νύχτα και χρησιμοποιεί και την παραμικρή λεπτομέρεια του προγράμματος. ΄Εχει πάρα πολλά θετικά ως πρόγραμμα και είναι σχετικά εύκολο στην χρήση. Ψάξιμο θέλει, να πατήσεις όλα τα κουμπιά για να δεις τι κάνει το καθένα. Εμείς πως το λειτουργούμε: βάζουμε τα στοιχεία του ασθενή (όνομα ή αριθμό μητρώου) και μας βγάζει με χρονολογική σειρά όλο το ακτινολογικό ιστορικό του ασθενή (ακτινογραφίες, αξονικές,κλπ) που έχουν καταχωρηθεί. Διαλέγοντας το αρχείο που θέλουμε, πχ μια ακτινογραφία, έχεις πολλές δυνατότητες όπως επιλογή μεγένθυσης ενός σημείου, αλλαγή τόνου χρώματος (να την κάνεις πιο σκούρα η πιο ανοιχτή σταδιακά), αλλαγή της αντίθεσης του άσπρου/μαύρου (για θώρακα είναι καλή βοήθεια), επιλογή εμφάνισης περισσοτέρων ακτινογραφιών στην ίδια οθόνη όταν θέλεις να συγκρίνεις με παλαιότερες του ίδιου ασθενή, μέτρηση αποστάσεων, κα. Βέβαια, τώρα που το σκέφτομαι, δεν ξέρω να σου πω την διαδικασια του πως γίνεται να καταχωρήσεις τα στοιχεία του ασθενή, τις ακτινογραφίες, κλπ. στο πρόγραμμα γιατί αυτά τα βρίσκω έτοιμα. Αν βρεις δυσκολίες, πες μου ακριβώς τι και αν δεν γνωρίζω, θα ρωτήσω στο τμήμα πληροφορικής του νοσοκομείου.
×
×
 • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.