Jump to content

dromeas1

Members
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

About dromeas1

 • Rank
  Φοιτητής (επίπεδο ΙΙ)

Πληροφορίες προφίλ

 • Σχολή
  Επιστημών Υγείας

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Γιατί λέτε ότι πεθαίνει η αγγειοχειρουργική; Και πως γίνεται γενικά μια χειρουργική ειδικότητα να πεθαίνει;
 2. Δεν έχω ακριβώς καταλάβει πως διαφοροποιείται ο γενικός χειρουργός από τους υπόλοιπους χειρουργούς. Δηλαδή ΚΝΣ είναι ο ΝΧ, θώρακας ο ΘΧ, μετά μπλέκονται γυναικολόγοι, ουρολόγοι, ΩΡΛ, γναθοχειρουργοί, πλαστικοί χειρουργοί.. ένας που εκπαιδεύεται στη ΓΧ στην ουσία ασχολείται με σπλάχνα; Είμαι σε φάση αναζήτησης ειδικότητας και αρκετά πελαγωμένος. Επειδή έχω τελειώσει οδοντιατρική και νιώθω ότι έχω μπει σε μια πιο χειρουργική κατεύθυνση γιατί έχω μια εξοιξείωση με ράματα, κρημνούς και όση επαφή είχα σαν οδοντίατρος μου άρεσε, θεωρώ ότι η χειρουργική με τραβάει. Μαρέσει πολύ η τραυματιολογία ειδικά όσο την έχω γνωρίσει στην γνάθο αλλά θέλω να αποκτήσω μια εικόνα για τη γενική χειρουργική.
 3. Κάποιος που είναι κατατακτήριος (συγκεκριμένα που έχει τελειώσει οδοντιατρική) υποχρεωούταινα κάνει κανονικα αγροτικό; Εγώ γναθο θέλω να γίνω, το αγροτικό δεν μου χρειάζεται κάπου και δε θέλω να φτάσω και 50 για να πάρω την ειδικότητα.
 4. Αν το λες για μένα δεν ένιωσα ότι προσβλήθηκα, ίσως έτσι φάνηκε από την απάντηση μου σόρυ. Έχεις δίκιο σε αυτό που λες και είναι μια απορία μου. Γιατί χρειάζεσαι να τελειώσεις 6 χρόνια ιατρική και 5 ειδικότητα για να είσαι γιατρός δημόσιας υγείας; Δηλαδή εφόσον δε θα χειρουργείς, δε θα εξετάζεις γιατί δεν κάνει την ειδικότητα οποιοσδήποτε παραϊατρικός απλά; Ή και μη επαγγελματίας υγείας, όπως ένας κοινωνιολόγος όπως είπες. Δηλαδή μια οποιαδήποτε θέση γιατί να καταληφθεί από έναν γιατρό δημ υγείας και όχι από έναν ξερω γω τύπο που σπούδασε μαθηματικά και ασχολήθηκε με την επιδημιολογία πχ; Παρόλα αυτά υπήρχε ως "κοινωνική ιατρική" και ήταν 4 χρόνια.. γιατί έπρεπε να μπει η παθολογία και το ΚΥ μέσα ένας θεός ξέρει..
 5. Γιατί το λες αυτό; Η δημόσια υγεία δεν είναι επιστήμη; Δεν είναι μάχιμο όπως πχ ένας γιατρός στα ΤΕΠ αλλά σίγουρα χρειάζεται. Και ένα παράδειγμα είναι η φθορίωση του νερού (δεν έγινε ποτέ στην Ελλάδα εννοείται) αλλά όπου έγινε μείωσε δραστικά τα ποσοστά τερηδόνας. Κατα τ'αλλα αν ποτέ βρει κάποιος δουλειά είναι άλλη υπόθεση.. ιδιωτικό ιατρείο όχι.. ιδιωτικό νοσοκομείο όχι..δημόσιο σε κανέναν ΕΟΔΥ αλλά πόσους να πάρει;
 6. Θέλω να δώσω κατατακτήριες από οδοντιατρική -> ιατρική. Θεωρητικά περνάς στο 5ο εξάμηνο αλλά επί της ουσίας στο 6ο μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Γνωρίζει κανείς πως ανσγνωρίζονται τα μαθήματα; Δηλαδή αναγνωρίζονται 5 εξάμηνα ή θα μου αναγνωρίσουν λίγα και θα ψάχνομαι να κλείσω τρύπες από μικρότερα έτης; Επίσης είναι εφικτό να δουλεύει κάποιος παράλληλα;
 7. Αν και με κάποια καθυστέρηση... η πρόσβαση είναι καλό φροντιστήριο, όπως και έχω ακούσει πολύ καλά λόγια για 3 καθηγητές (δεν θυμάμαι τα ονόματα αλλά είναι οι πλέον γνωστοί) και οι περισσότεροι μπαίνουν από αυτούς. Για τον ήχο δεν ξέρω. Να έχεις στο μυαλό σου ότι το πιο δύσκολο κομμάτι είναι να στρωθείς και να τα διαβάσεις τις ιδιαίτερα εκτεταμένες ύλες των 3 μαθημάτων.
 8. Βρήκα τη νέα ειδικότητα της δημόσιας υγείας η οποία τροποποιήθηκε λιγάκι πάλι https://www.ispatras.gr/wp-content/uploads/2019/06/ΦΕΚ-2503_25-6-2019-τΒ-Εκπαίδευση-στην-ιατρική-ειδικότητα-της-Δημόσιας-Υγείας-Κοινωνικής-Ιατρικής.pdf απευθύνεται και σε γιατρούς και σε οδοντιάτρους. Υπάρχει περίπτωση να είναι χωρίς μισθό; Και αν κάποιος αποφασίσει να διακόψει την ειδικότητα (την όποια ειδικότητα) έχει κάποια δέσμευση ή απλά παραιτείσαι; Επίσης πως μπορώ να ενημερωθώ για αυτή την ειδικότητα; Μόνο το φεκ υπάρχει.
 9. Για τα εμφυτεύματα την γνωρίζω τη μπίζνα δυστυχώς.. τώρα που αναγνωρίστηκε η ειδικότητα της οδοντοφατνιακής πιστεύω θα είναι καλύτερα τα πράγματα αλλά και πάλι δε θα είναι καλά. Προσπαθώ να καταλάβω πως είναι στο εξωτερικό. Θέλω να πάω έξω γιατί α) εδώ δεν έχω κάποιον οδοντίατρο γνωστό να κρατήσω το ιατρείο β) το ξέρω το εργάκι να πάω σε κάποιον "μεγάλο" και να παίρνω τον βασικό (ή ούτε και αυτόν) οπότε έξω τουλάχιστον θα αμοίβομαι καλά ελπίζω. Οδοντοφατνιακή αν πληρώνομαι έξω φεύγω τρέχοντας. Την αγαπώ τη γνάθο αλλά οικονομικά δεν ξέρω αν θα μπορέσω να μην δουλεύω τόσα χρόνια δυστυχώς. Οπότε θα μπορούσα να κάνω έξω την οδοντοφατνιακή αν με πληρώνει. Για τα κωλλύματα μπορείς να γίνεις λίγο πιο σαφής. Ευχαριστώ για τις ευχές σου εύχομαι και εγώ καλή τύχη και σε σένα
 10. Εννοούσα ότι ερχόταν πχ ένας μαχαιρωμένος (όχι στο πρόσωπο) και ο ειδικευόμενος της γνάθο δεν ασχολιόταν πήγαιναν οι άλλοι ειδικευόμενοι σε αυτόν (οι άλλοι δεν ξέρω τι ειδικευόμενοι ήταν, απλά ήμασταν δύο παιδιά και είχαμε από πίσω τον ειδικευόμενο της γναθο) και αυτές τις 6-7 φορές θεωρώ ότι ο γναθο δεν είχε γενικά περιστατικά, αλλά ίσως απλά να έτυχε. Εγώ οδοντίατρος είμαι οπότε η απόφαση να γίνω γναθο προυποθέτει και 3 χρόνια ιατρικής πριν την ειδικότητα στα οποία αυτά 3 χρόνια θα μπορούσα να είχα την ειδικότητα της οδοντοφατνιακής. Τα εμφυτεύματα τα έθιξα όχι επειδή με ενδιαφέρει να το κάνω, απλά όλο ακούω πήγαινε στον τάδε γναθο για να σου βαλει εμυφτεύματα και πάντα το είχα απορία αν το μάθαιναν στην ειδικότητα ή αν έκαναν μόνοι τους κάποια εκπαίδευση. Τώρα στο τι αγαπάω όπως το έθεσες, μου αρέσει το ιατρικό κομμάτι του πράγματος. Καλές οι προσθετικές, τα εμφυτεύματα και όλα τα παρελκώμενα αλλά αυτό που θα με έκανε χαρούμενο θα ήταν να έχω έναν τραυματία και να του προσφέρω τις υπηρεσίες μου (και ογκολογικό φυσικά θα με ενδιέφερε, αλλά το τραύμα πάντα με τράβαγε περισσότερο).
 11. Κάποιος που την κάνει μπορεί να μου πει πως είναι στην Ελλάδα; Έχω πάει σε εφημερία γναθοχειρουργικής κάποιες φορές αλλά τα πράγματα ήταν ψόφια. Δεν ξέρω κατά πόσο ήταν αντιπροσωπευτική η εμπειρία μου γιατί είδα 6-7 εφημερίες γναθο και πέραν από κάτι τελειωμένα δόντια που θέλαν εξαγωγή και ένα σαγόνι που έφυγε όλα τα άλλα ήταν για άλλες χειρουργικές ειδικότητες. Δηλαδή τραυματιολογία έχω ακούσει μόνο από το αμφιθέατρο. Επίσης φαντάζομαι ότι δεν μαθαίνει κάποιος να βάζει εμφυτεύματα εκεί ε; Γιατί δεν νομίζω ότι στην Ελλάδα βάζεις σε νοσοκομείο εμφυτεύματα. Όλα αυτά τα λέω γιατί είμαι σε δίλημμα ειδικότητα γναθοχειρουργικής και μεταπτυχιακού οδονταφτνιακής χειρουργικής στην Οδοντιατρική. Θα ήθελα να μου πει κάποιος την εμπειρία του.
 12. Με βάση το νέο ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε τροποποιήθηκε ελαφρώς η ειδικότητα της Κοινωνικής Ιατρικής η οποία εμφανίζεται πλέον με διπλό όνομα Δημόσια Υγεία/ Κοινωνική Ιατρική και είναι πλέον διαθέσιμη εκτός των γιατρών και σε οδοντιάτρους. Ξέρουμε τι προοπτικές έχει κάποιος με αυτή την ειδικότητα σε Ελλάδα και εξωτερικό και σε τι διαφοροποιείται από έναν απλό μεταπτυχιακό τίτλο ή κάποιον που έχει τελειώσει μια σχολή Δημόσιας Υγείας; Γιατί η ειδικότητα είναι 5 χρόνια για γιατρούς και 6 για οδοντιάτρους ;
×
×
 • Δημιουργία νέας...