Jump to content

ith315

Members
 • Posts

  21
 • Joined

 • Last visited

Posts δημοσιεύτηκε από ith315

 1. Καλησπέρα,

  Θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιος συνάδελφος εάν υπάρχει πλαφόν για το πόσες αργίες μπορεί να καλύψει κάθε ειδικευόμενος σε ένα μήνα και αν υπάρχει κάποιο σχετικό νομοσχέδιο.

  Σας ευχαριστώ πολύ,
   

 2. Γεια σας, ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιος πόσο χρόνο χρειάζεται από την στιγμή που αδειάζει μια θέση μέχρι να αφαιρεθεί το όνομα αυτου που την περνει από την λίστα αναμονής. Γίνεται άμεσα ή εξαρτάται από την περιφέρεια?

  Ευχαριστώ,

 3. Καλησπέρα,

  Ήθελα να ρωτήσω αν γνωριζει κάποιος για extra προετοιμασία εκτός από το βιβλίο που χορηγείται από τα σεμινάρια ALS. Υπάρχει καποιο site με πολλαπλής επιλογής που προετοιμάζουν για το τελικό τεστ? 

  Ευχαριστώ 

 4. Σ ευχαριστώ πολύ, από ότι κατάλαβα αλλο η εγγραφή και άλλο η συνδρομη. Ηθελα να αποφυγω το να πληρωσω δύο φορές σε περίπτωση που εγγραφω στον ΙΣΘ και μετά διαγράφω για να γράφτω σε άλλον. Θα το επιβεβαιώσω τηλεφωνικώς. Ή άδεια ασκήσεως εκδόθηκε και την παρελαβα από την Διεύθυνση Υγείας Θεσσαλονίκης όπου έγινε και η αίτηση. 

 5. Καλησπέρα, εάν είμαστε σε λίστα αναμονής για νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης ενημερώθηκα ότι πρέπει να εγγραφούμε στον ΙΣΘ εντός 2μηνου. Ωστόσο γνωρίζω ότι εάν ξεκινήσουμε αγροτικό θα πρέπει να γραφτουμε στον τοπικό Ιατρικό Σύλλογο. Επειδη η επομενη προκηρυξη ειναι οριακα στο 2μηνο εαν εγγραφω στον ΙΣΘ και μετά διαγράφω για εγγραφή σε καποιον περιφερειακό ΙΣ θα πρέπει να καταβάλω συνδρομή και στους 2 συλλόγους?

  Εάν ανοίξει η θέση για ειδικότητα εντός του ίδιου έτους η συνδρομή που είχα καταβάλει μπορεί να προσμετρηθεί σε επανεγγραφή?

 6. On 2/7/2010 at 11:29 AM, anastasiostheodoridis said:

  Αν δεν είναι άγονο το αγροτικό δηλώνεις παραίτηση και διορίζεσαι για ειδικότητα.

  Καλησπέρα, διάβασα στη συγκεκριμένη συζήτηση ότι αν ΔΕΝ είναι άγονο το αγροτικό και όσο κάνεις σου έρθει διορισμός για ειδικότητα, υποχρεούσαι να πας. Ωστόσο, θα ήθελα να επιβεβαιώσω αν αυτό εξακολουθεί να ισχυει και αν υπαρχει κάποιο ΦΕΚ όπου αναγραφεται και το γνωριζει καποιος.

  Επίσης αφού παραιτηθεις απο το αγροτικό λόγω διορισμού για ειδικότητα τι συμβαίνει σε επόμενη προκήρυξη που μπορεί να θελήσεις πριν την ολοκλήρωση ειδικότητας? Έχεις δικαίωμα επιλογής ανεξάρτητα από το πόσο έχεις κάνει ειδικότητα ή υπάρχει ενδεχόμενο να σε τοποθετήσουν όπου θελουν αν στην μέση της ειδικότητας παραιτηθείς και δηλώσεις μετά για αγροτικό εκ νέου? Τα μόρια από ποια στιγμη υπολογίζονται?  

 7. On 3/4/2018 at 9:29 PM, mihiatrik said:

  Για την Αγγλία, όσα περισσότερα χρόνια καθυστερείς μετά την ημερομηνία λήψης του πτυχίου σου, τόσο πιο πολύ κινδυνεύεις να βγεις overqualified και εκτός foundation programme (ή εκπαιδευτικές stand alone θέσεις). Οπότε εάν στοχεύεις Αγγλία, μην κάνεις τίποτα, πάρε άμεσα IELTS, αναγνώρισε πτυχίο στο GMC, κάνε κανένα ALS, ATLS κ.τ.λ. και τράβα άμεσα έξω.

  Θα επαναδιατυπωσω την ερωτηση επειδη προηγουμενες απαντησεις με εχουν βοηθησει πολυ. Δεδομένου ότι τα προγράμματα FY1/2 ξεκινούν κάθε Αύγουστο και δεν προλαβαίνει να ολοκληρωθεί αγροτικό 12μηνο με την επόμενη προκήρυξη είναι προτιμοτερο να ξεκινησει κανεις ειδικοτητα και να δηλώσει παραίτηση με την προοπτική πρόσληψης στην Αγγλία ή Αγροτικό? Γιατι δεν υπαρχει η οικονομικη δυνατοτητα να μην γίνει τίποτα ενδιάμεσα. Διάβασα ότι εάν αφήσεις αγροτικό στην μέση για οποιοδήποτε λόγο εκτός από συνέχιση ειδικότητας στην Ελλάδα για τους μήνες που απομένουν σε στέλνουν όπου υπάρχουν ανάγκες. Οποτε αν αφήσεις στην μέση αγροτικό και αργότερα γυρίσεις από έξω για οποιοδήποτε λογο δεν ξέρω αν είναι το καλύτερο σενάριο να κάνεις 3,4 μήνες όπου να ναι συγκριτικά με το να έχεις μαζέψει μόρια και να κάνεις κάπου πιο βολικά. Βρίσκω πολύ σωστο αυτό που ειπώθηκε ότι σε επαγγελματικο επίπεδο πας βήματα πίσω γι αυτό αντιλαμβανομαι οτι ειναι υποκειμενικο. Ωστοσο οποιαδήποτε σκέψη πάνω στο ζήτημα ίσως βοηθούσε. 

 8. On 6/2/2018 at 10:35 PM, mihiatrik said:

  Η λογική είναι ότι το γενικό μέρος της ειδικότητας είναι 3 χρόνιαΠαθολογίας, μέσα στα οποία το νοσοκομείο και ο διευθυντής σου στην Παθολογία θα μεριμνήσουν να σε στείλουνε 6 μήνες, όποτε αυτοί θελήσουνε, σε αιματολογική κλινική.

  Αρχικα σε ευχαριστώ πολύ για την ολοκληρωμένη σου απάντηση ήταν πολύ χρήσιμη. Έπειτα πάνω σε αυτό το κομμάτι ήθελα να ρωτήσω αν δηλώσουμε κάποιο περφερειακο νοσοκομειο που δίνει 3 χρόνια αλλα δεν υπάρχει αιματολογική κλινική μας στέλνουν στο κοντινοτερο όπου υπαρχει;

 9. On 7/26/2013 at 7:03 AM, har88 said:

  Δηλώνεις αρχικά 3 χρόνια Παθολογίας (το γενικό κομμάτι της ειδικότητας). Στην συνέχεια δηλώνεις και το ειδικό κομμάτι (Ογκολογία - 3 χρόνια). Από αυτά τα 3 χρόνια Ογκολογίας το ένα εξάμηνο θα είναι Αιματολογία (μπορεί στην ίδια κλινική -να έχουν ειδικό αιματολογικό τμήμα, στο ίδιο νοσοκομείο ή αλλού). Η τοποθέτηση αυτή γίνεται συνήθως με ευθύνη/συνεννόηση του διευθυντή σου (συνεπώς ΔΕΝ χρειάζεται να δηλώσεις κάτι σχετικά με την Αιματολογία).

  Καλησπέρα, είχα την ίδια απορία για το πώς δηλώνουμε το γενικό και ειδικό μέρος της παθολογικής Ογκολογίας. Στον ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης λέει ότι το εξάμηνο Αιματολογίας αποτελεί κομμάτι της παθολογίας. Με αυτό το σκεπτικό μπορούμε να δηλώσουμε γενικό μέρος παθολογίας σε νοσοκομείο που δίνει 2.5 χρόνια? 

 10. Σας ευχαριστώ, μίλησα με την νομαρχία και μ είπαν ότι είναι υπό διορισμο τα ατομα που λειπουν όπως τα είπατε. Η αιτουμενη διάρκεια αναγράφεται σε κάποιους 0. Ωστόσο από την στιγμή που γράφει δίπλα ειδικότητα υπολογίζω βάσει του πόσος χρονος απαιτείται για το γενικό μέρος. Βάσει αυτου εχω κάνει την αντιστοίχηση με τα άτομα από την λίστα προσωπικού αλλά αν είναι όπως μου εξηγήσατε και για κάθε έναν που αρνείτε να πάρει την θέση έχει 5 μήνες για τον επόμενο όσο και να τα υπολογίζω μια απόκλιση θα υπάρχει.

 11. Καλησπέρα, καλώντας στο γραφείο προσωπικού του νοσοκομείου που με ενδιαφέρει για ειδικότητα μου είπαν ότι οι θέσεις που δίνει είναι παραπάνω από τους διορισμένους, περισσέυουν θέσεις. Ωστόσο βλέποντας τις λίστες αναμονής υπάρχουν 7 άτομα και μόνο 2 αναγράφεται ότι είναι σε χρονοδιάγραμμα. Ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιος πως γίνεται οι κενές θέσεις να μην έχουν καλυφθεί από τα υπόλοιπα άτομα που είναι σε αναμονή, γιατί δεν μπορώ να υπολογίσω την σειρά? Επίσης σε κάποια από τα άτομα στην λίστα δεν αναγράφεται η αιτούμενη διάρκεια και σκέφτηκα μήπως είναι υπό διορισμό αλλα δεν θα αναγραφόταν? Προσπαθώ να μιλήσω με την διεύθυνση υγείας αλλα δεν απαντάνε. 

 12. Καλησπερα,

  Έχει ξανααναφερθει το θέμα παλαιότερα αλλά θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιος τι ισχύει σήμερα για την παραίτηση από το Γενικό μέρος της ειδικοτητας. Αν κάποιος έχει δηλαδή ειδικοτητα με Γενικό και Ειδικό μέρος και κάνει μόνο ένα χρόνο Γενικό, μετά την παραίτηση μπαίνει σε νέα λίστα αναμονής για Γενικό και είναι στην αρχική για το Ειδικό ή μπαίνει σε νέα λίστα αναμονης και για τα 2 κομμάτια? 

 13. Γνωρίζει κάποιος με σιγουριά τι ισχύει τώρα?  αν το τελευταίο σχετικό ΦΕΚ είναι αυτό που αναρτήθηκε? Αν κάποιος έχει ειδικοτητα με γενικό και ειδικό μέρος και κάνει μόνο ένα χρόνο γενικό μετά την παραίτηση μπαίνει σε νέα λίστα αναμονής για γενικό και είναι στην αρχική για το ειδικό ή σε νέα λίστα και για τα 2 κομμάτια?

 14. On 8/13/2010 at 10:16 PM, tik-tak said:

  συγχαρητηρια ,Λευτερη!Καλή αρχη!

  απ'ό,τι εχω διαβασει και καταλάβει εδω στο φορουμ (ευπροσδεκτες οι διορθωσεις,ε; ):

  ειδικό μερος μπορείς να δηλώσεις

  -όταν ολοκληρωσεις το 2χρονο παθολογίας στη Γερμανία και το αναγνωρίσεις απο το ΚΕΣΥ

  -όταν σου ερθει ο διορισμός για παθολογία εδω στην Ελλάδα, παρουσιαστείς για 1-2 μερες στο νοσοκομειο ίσα-ισα για να αποκτησεις τη δυνατότητα να δηλωσεις το ειδικό μερος και μετά παραιτηθείς από κει ,αν το επιθυμείς για να συνεχίσεις όσα χρόνια θέλεις την παθολογια/καρδιολογία στη Γερμανια μεχρις ότου ερθει η σειρά για το ειδικό μερος (αν θελεις επιστροφή στην Ελλάδα ,προκειμένου να διοριστείς στο ειδικό μερος απαιτειται η αναγνωριση του γενικού μερους από το ΚΕΣΥ .Αν εχεις προλάβει να κανεις καποια χρονια του ειδικού μερους στο εξωτερικό και επιθυμείς να τα αφαιρεσεις από το συνολικο χρονο της Ελλάδας,τότε πάλι αναγνωριση στο ΚΕΣΥ)

  Η απάντηση σου είναι πολυ χρήσιμη. Θα ήθελα να ρωτήσω για να μην επαναλαμβάνομαι αν τα όσα έγραψες ισχύουν και σήμερα γιατι βλέπω ότι το post ήταν παλιότερο. Και αν ισχύει ότι η ανάκληση για ειδικοτητα στο εξωτερικό είναι από 6μηνες έως 3 χρόνια και γίνεται μια φορά πλέον? 

  Ευχαριστώ πολύ, 

 15. Σ ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Το έχω διαβάσει και σε άλλα post ότι όσο νωρίτερα φύγεις τόσο καλύτερα αλλά οι ημερομηνιες για τις αιτήσεις για τα FY του χειμώνα που μας έρχεται έχουν περάσει ήδη οπότε δεν ξέρω άλλον τρόπο να ξεκινήσεις από το μηδεν εκεί πέρα. Μια ιδέα είναι τα clinical attachments αλλά είναι 1 μήνα και δεν ξέρω αν αξίζουν τ χρήματα κ πόσο εύκολα σ δέχονται :/

 16. Σας ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Οταν έλεγα εξωτερικο σκεφτόμουν την Αγγλία και τη Σουηδία όπου γνωρίζω ότι υπάρχει κορεσμός αλλα σκεφτηκα ότι αξίζει να προσπαθήσω σε μια από τις 2 αφού πρώτα κάτσω 1 χρόνο εδώ για να εξοικειωθω περισσότερο. Οπότε σκέφτομαι που θα αποκτήσω καλύτερη εξοικείωση αλλά αυτό εξαρτάται από το περιβάλλον όπως πολύ σωστά αναφέρατε

   

 17. Ευχαριστώ, απλά αν υπάρχει η προοπτική για εξωτερικό πίστευα ότι ακόμη και σε ένα μικρό νοσοκομείο σαν πρώτη εικονα είναι καλύτερα από το αγροτικό. Μήπως γνωρίζεις αν για το γενικό μέρος υπάρχει η δυνατότητα να δηλώσεις μόνο ένα νοσοκομείο? 

 18. Καλησπέρα,

  Ήθελα να ρωτήσω αν είναι προτιμότερο να ξεκινήσει κάποιος με αγροτικό ή ειδικότητα σε κάποιο περιφερειακό νοσοκομείο ώστε να γίνει άμεσα? Οι ειδικότητες που με ενδιαφέρουν έχουν γενικό (παθολογία) και ειδικό μέρος και θα ήθελα να μάθω επίσης αν για το γενικό μέρος έχω το δικαίωμα να δηλώσω μόνο ένα νοσοκομείο? 

  Ευχαριστώ 

×
×
 • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.