Jump to content

ith315

Members
 • Posts

  21
 • Joined

 • Last visited

Πληροφορίες προφίλ

 • Σχολή
  Ιατρική
 • Sex
  Male

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

ith315's Achievements

Φοιτητής (επίπεδο ΙΙ)

Φοιτητής (επίπεδο ΙΙ) (2/16)

0

Reputation

 1. Καλησπέρα, Θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιος συνάδελφος εάν υπάρχει πλαφόν για το πόσες αργίες μπορεί να καλύψει κάθε ειδικευόμενος σε ένα μήνα και αν υπάρχει κάποιο σχετικό νομοσχέδιο. Σας ευχαριστώ πολύ,
 2. Γεια σας, ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιος πόσο χρόνο χρειάζεται από την στιγμή που αδειάζει μια θέση μέχρι να αφαιρεθεί το όνομα αυτου που την περνει από την λίστα αναμονής. Γίνεται άμεσα ή εξαρτάται από την περιφέρεια? Ευχαριστώ,
 3. Καλησπέρα, Ήθελα να ρωτήσω αν γνωριζει κάποιος για extra προετοιμασία εκτός από το βιβλίο που χορηγείται από τα σεμινάρια ALS. Υπάρχει καποιο site με πολλαπλής επιλογής που προετοιμάζουν για το τελικό τεστ? Ευχαριστώ
 4. Σ ευχαριστώ πολύ, από ότι κατάλαβα αλλο η εγγραφή και άλλο η συνδρομη. Ηθελα να αποφυγω το να πληρωσω δύο φορές σε περίπτωση που εγγραφω στον ΙΣΘ και μετά διαγράφω για να γράφτω σε άλλον. Θα το επιβεβαιώσω τηλεφωνικώς. Ή άδεια ασκήσεως εκδόθηκε και την παρελαβα από την Διεύθυνση Υγείας Θεσσαλονίκης όπου έγινε και η αίτηση.
 5. Καλησπέρα, εάν είμαστε σε λίστα αναμονής για νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης ενημερώθηκα ότι πρέπει να εγγραφούμε στον ΙΣΘ εντός 2μηνου. Ωστόσο γνωρίζω ότι εάν ξεκινήσουμε αγροτικό θα πρέπει να γραφτουμε στον τοπικό Ιατρικό Σύλλογο. Επειδη η επομενη προκηρυξη ειναι οριακα στο 2μηνο εαν εγγραφω στον ΙΣΘ και μετά διαγράφω για εγγραφή σε καποιον περιφερειακό ΙΣ θα πρέπει να καταβάλω συνδρομή και στους 2 συλλόγους? Εάν ανοίξει η θέση για ειδικότητα εντός του ίδιου έτους η συνδρομή που είχα καταβάλει μπορεί να προσμετρηθεί σε επανεγγραφή?
 6. Καλησπέρα, διάβασα στη συγκεκριμένη συζήτηση ότι αν ΔΕΝ είναι άγονο το αγροτικό και όσο κάνεις σου έρθει διορισμός για ειδικότητα, υποχρεούσαι να πας. Ωστόσο, θα ήθελα να επιβεβαιώσω αν αυτό εξακολουθεί να ισχυει και αν υπαρχει κάποιο ΦΕΚ όπου αναγραφεται και το γνωριζει καποιος. Επίσης αφού παραιτηθεις απο το αγροτικό λόγω διορισμού για ειδικότητα τι συμβαίνει σε επόμενη προκήρυξη που μπορεί να θελήσεις πριν την ολοκλήρωση ειδικότητας? Έχεις δικαίωμα επιλογής ανεξάρτητα από το πόσο έχεις κάνει ειδικότητα ή υπάρχει ενδεχόμενο να σε τοποθετήσουν όπου θελουν αν στην μέση της ειδικότητας παραιτηθείς και δηλώσεις μετά για αγροτικό εκ νέου? Τα μόρια από ποια στιγμη υπολογίζονται?
 7. Θα επαναδιατυπωσω την ερωτηση επειδη προηγουμενες απαντησεις με εχουν βοηθησει πολυ. Δεδομένου ότι τα προγράμματα FY1/2 ξεκινούν κάθε Αύγουστο και δεν προλαβαίνει να ολοκληρωθεί αγροτικό 12μηνο με την επόμενη προκήρυξη είναι προτιμοτερο να ξεκινησει κανεις ειδικοτητα και να δηλώσει παραίτηση με την προοπτική πρόσληψης στην Αγγλία ή Αγροτικό? Γιατι δεν υπαρχει η οικονομικη δυνατοτητα να μην γίνει τίποτα ενδιάμεσα. Διάβασα ότι εάν αφήσεις αγροτικό στην μέση για οποιοδήποτε λόγο εκτός από συνέχιση ειδικότητας στην Ελλάδα για τους μήνες που απομένουν σε στέλνουν όπου υπάρχουν ανάγκες. Οποτε αν αφήσεις στην μέση αγροτικό και αργότερα γυρίσεις από έξω για οποιοδήποτε λογο δεν ξέρω αν είναι το καλύτερο σενάριο να κάνεις 3,4 μήνες όπου να ναι συγκριτικά με το να έχεις μαζέψει μόρια και να κάνεις κάπου πιο βολικά. Βρίσκω πολύ σωστο αυτό που ειπώθηκε ότι σε επαγγελματικο επίπεδο πας βήματα πίσω γι αυτό αντιλαμβανομαι οτι ειναι υποκειμενικο. Ωστοσο οποιαδήποτε σκέψη πάνω στο ζήτημα ίσως βοηθούσε.
 8. Kαθόλου κουραστικη, διεξοδική θα έλεγα. Ευχαριστώ και πάλι
 9. Αρχικα σε ευχαριστώ πολύ για την ολοκληρωμένη σου απάντηση ήταν πολύ χρήσιμη. Έπειτα πάνω σε αυτό το κομμάτι ήθελα να ρωτήσω αν δηλώσουμε κάποιο περφερειακο νοσοκομειο που δίνει 3 χρόνια αλλα δεν υπάρχει αιματολογική κλινική μας στέλνουν στο κοντινοτερο όπου υπαρχει;
 10. Καλησπέρα, είχα την ίδια απορία για το πώς δηλώνουμε το γενικό και ειδικό μέρος της παθολογικής Ογκολογίας. Στον ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης λέει ότι το εξάμηνο Αιματολογίας αποτελεί κομμάτι της παθολογίας. Με αυτό το σκεπτικό μπορούμε να δηλώσουμε γενικό μέρος παθολογίας σε νοσοκομείο που δίνει 2.5 χρόνια?
 11. Σας ευχαριστώ, μίλησα με την νομαρχία και μ είπαν ότι είναι υπό διορισμο τα ατομα που λειπουν όπως τα είπατε. Η αιτουμενη διάρκεια αναγράφεται σε κάποιους 0. Ωστόσο από την στιγμή που γράφει δίπλα ειδικότητα υπολογίζω βάσει του πόσος χρονος απαιτείται για το γενικό μέρος. Βάσει αυτου εχω κάνει την αντιστοίχηση με τα άτομα από την λίστα προσωπικού αλλά αν είναι όπως μου εξηγήσατε και για κάθε έναν που αρνείτε να πάρει την θέση έχει 5 μήνες για τον επόμενο όσο και να τα υπολογίζω μια απόκλιση θα υπάρχει.
 12. Νόμιζα ότι όταν είναι κάποιος σε ανάκληση αναγράφεται σε χρονοδιάγραμμα εως... αλλα μπορεί να μην είναι ενημερωμένη θα ξανακαλέσω, ευχαριστώ
 13. Στην Θεσσαλονικη, είναι για το γενικό μέρος ειδικότητας που απαιτεί παθολογία 2 χρόνια
 14. Καλησπέρα, καλώντας στο γραφείο προσωπικού του νοσοκομείου που με ενδιαφέρει για ειδικότητα μου είπαν ότι οι θέσεις που δίνει είναι παραπάνω από τους διορισμένους, περισσέυουν θέσεις. Ωστόσο βλέποντας τις λίστες αναμονής υπάρχουν 7 άτομα και μόνο 2 αναγράφεται ότι είναι σε χρονοδιάγραμμα. Ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιος πως γίνεται οι κενές θέσεις να μην έχουν καλυφθεί από τα υπόλοιπα άτομα που είναι σε αναμονή, γιατί δεν μπορώ να υπολογίσω την σειρά? Επίσης σε κάποια από τα άτομα στην λίστα δεν αναγράφεται η αιτούμενη διάρκεια και σκέφτηκα μήπως είναι υπό διορισμό αλλα δεν θα αναγραφόταν? Προσπαθώ να μιλήσω με την διεύθυνση υγείας αλλα δεν απαντάνε.
 15. Καλησπερα, Έχει ξανααναφερθει το θέμα παλαιότερα αλλά θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιος τι ισχύει σήμερα για την παραίτηση από το Γενικό μέρος της ειδικοτητας. Αν κάποιος έχει δηλαδή ειδικοτητα με Γενικό και Ειδικό μέρος και κάνει μόνο ένα χρόνο Γενικό, μετά την παραίτηση μπαίνει σε νέα λίστα αναμονής για Γενικό και είναι στην αρχική για το Ειδικό ή μπαίνει σε νέα λίστα αναμονης και για τα 2 κομμάτια?
×
×
 • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.