Jump to content

Riemanns

Members
 • Posts

  13
 • Joined

 • Last visited

Πληροφορίες προφίλ

 • Σχολή
  Ιατρική
 • Sex
  Male

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Riemanns's Achievements

Φοιτητής (επίπεδο ΙΙ)

Φοιτητής (επίπεδο ΙΙ) (2/16)

0

Reputation

 1. Καλησπέρα Σας! Αυτή την στιγμή είμαι ειδικευμένος παθολογίας σε μεγάλο περιφερειακό νοσοκομείο της Βορείου Ελλάδας (καρδιολογίας στο μέλλον) και θα ήθελα να μου παραθέσετε τις απόψεις σας σχετικά με 2 μεταπτυχιακά στα οποία έχω καταλήξει! Το 1ο είναι το http://mrm.med.auth.gr (ιατρική ερευνητική μεθοδολογία- αγγλόφωνο με δίδακτρα) καθώς δεν υπάρχει η δυνατότητα να κατεβαίνω 3 φορές Θεσσαλονίκη την εβδομάδα για το ανάλογο ελληνόφωνο! Το 2ο είναι η υπερηχογραφική λειτουργική απεικόνιση για την πρόληψη και την διάγνωση των αγγειακών παθήσεων http://pms-vasc-ultrasound.med.uth.gr Στην Λάρισα! Ως μελλοντικός καρδιολόγος ποιο πιστεύετε ότι είναι πιο συναφές με το αντικείμενό μου; Ως απώτερος στόχος μου σε αυτή την φάση είναι το διδακτορικό είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό! Βρίσκομαι σε τρομερό δίλλημα!
 2. Καλησπέρα συνάδελφοι, όντας στον στρατό ως οπλίτης ιατρός έχω χάσει επαφή με το αντικείμενο της ιατρικής εν μέρει , τους τελευταίους 7 μήνες . Σύντομα απολύομαι και ξεκινάω άμεσα με την ειδικότητα της παθολογίας και έπειτα καρδιολογίας. Θα ήθελα να ρωτήσω την τυχόν προεργασία- διάβασμα που θα μου προτείνατε να ακολουθήσω 1 μήνα πριν την έναρξη της ειδικότητας! Κυρίως ελληνική βιβλιογραφία + κάποιο βιβλίο κλινικής εξέτασης- διαφοροδιαγνωσης ; από αγγλική βιβλιογραφία έχω ασχοληθεί κυρίως με Kumar and Clark ( ελληνικό + αγγλικό) - δεν προτίθεμαι να το ξαναδιαβάσω, step up to medicine ( αγγλόφωνο) Και Oxford ( αγγλόφωνο κυρίως) .
 3. Μπορεί κάποιος να παραθέσει τις απόψεις του / εντυπώσεις του από νοσοκομεία της Αθήνας για γενικό μέρος της παθολογίας ; έχω δει τα Σωτηρία , Σισμανόγλειο / Φλέμινγκ , ερυθρός , Νίκαιας και 401 ! Διάβασα διάφορα ποστς αλλά δεν υπάρχει κάπου ουσιαστικά εμπεριστατωμένη άποψη ! Συνοψίζοντας ποια νοσοκομεία θα προτείνατε με σχετικά μικρό χρόνο αναμονής ( μέχρι 8 μήνες ) και σχετικά καλό περιβάλλον - ποιότητα εκπαίδευσης - ερευνητική δραστηριότητα ! ( εξαιρώντας το αττικό , γεννηματας , λαϊκό , Ευαγγελισμός )
 4. Καλησπέρα παιδιά , υπάρχει κάποιος τρόπος να προμηθευτούμε το βιβλίο του ATLS και του ALS 4-5 μήνες πριν την εξέταση ? Ποιες εκδόσεις διδάσκονται / απαιτούνται στα σεμινάρια , οι ελληνικές ή οι αγγλικές ? Αυτή την στιγμή υπηρετώ την θητεία μου ως ιατρός και ο χρόνος μου είναι αρκετά περιορισμένος. Θα ήθελα να επεξεργαστώ την ύλη όσο το δυνατόν εκτενέστερα .
 5. Καλησπέρα παιδιά ! Γνωρίζετε τον μέσο όρο υποψηφιών για το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό ? Με ενδιαφέρει ο τομέας της κλινικής έρευνας ( 20 θέσεις). Παρατήρησα ότι δημιούργησαν και το medical research methodology - http://mrm.med.auth.gr/ - 1 έτος - με δίδακτρα ! Ποια η άποψη σας όσον αφορά την σύγκριση μεταξύ των 2 ?
 6. Καλησπέρα παιδιά γνωρίζεται κάποιον συναδέλφο που να έχει ξεκινήσει το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό -> http://mrm.med.auth.gr/ ( Medical Research Methodology) . Ποια η άποψή σας ? Έχοντας ακούσει διάφορα για την Online εκπαίδευση όχι και τόσο ενθαρρυντικά , είμαι αρκετά επιφυλακτικός ! Το συγκεκριμένο είναι onsite και online !
 7. Καλησπέρα και πάλι συνάδελφοι ! Έπειτα από πολύ ψάξιμο κατέληξα στην επιλογή κάποιου γενικού νοσοκομείου στην Θεσσαλονίκη ή του ΓΝΣ. ( για τα 2 χρόνια της παθολογίας ) . Θα μπορούσε κάποιος να μοιραστεί τις εμπειρίες / απόψεις του για τα νοσοκομεία Θεαγένειο / Γεννηματάς-άγιος Δημήτριος / Άγιος Παύλος όσον αφορά την ειδικότητα της παθολογίας? Ψάχνοντας 30-40 σελίδες στο φόρουμ δεν διαπίστωσα κάποιο post όπου να διατυπώνονται οι απόψεις συναδέλφων για τα παραπάνω νοσοκομεία ( με εξαίρεση το θεαγένειο όπου αναφέρθηκε εκτενέστερα το θέμα της παθολογικής Ογκολογίας ) . Υ.Γ : Ποια η άποψη σας για εργασία στο 424 ως πολίτης ιατρός?
 8. Για γενικό μέρος παθολογίας ποια πανεπιστημιακά και μη θα προτείνατε Θεσσαλονίκη ? ( καρδιολογία το ειδικό μέρος ) Κάποια άποψη για γενικό νοσοκομείο Σερρών ?
 9. Οπότε εν κατακλείδι τι θα επέλεγες από τα 3 , δεδομένου του χρόνου της αναμονής των πανεπιστημιακών της θεςνικης; τείνω γενικότερα προς Λάρισα λόγω της πανεπιστημιακής ιδιότητας του νοσοκομείου για τους λόγους που προανέφερα !
 10. Αρχικά θα ήθελα να σε ευχαριστώ για την απάντηση σου καθώς και για τις ευχές ! Είναι ίσως η καλύτερη απάντηση που έχω λάβει από συνάδελφο ( πλέον ) στην μέχρι τώρα πορεία μου ! Οι συμβουλές που παραθέτεις είναι τρομερά αξιόλογες καθώς και το 95% αυτών που αναφέρεις ισχύουν στην περίπτωση μου ! Δεν έχω δουλέψει σε ελληνικό νοσοκομείο και δεν έχω κάνει αγροτικό καθώς μόλις τελείωσα εξού και ο ενθουσιασμός όπως κατάλαβες ! Παρακαλώ επίσης οποιονδήποτε συμφορουμίτη/συνάδελφο έχει να προσθέσει κάτι / είτε να πει την άποψή του περί του θέματος να εκφραστεί ελεύθερα ! Θα με βοηθούσε πάρα πολύ !
 11. Ακριβώς ... Το θέμα μου είναι πως στην περίπτωση που κάνω το γενικό κομμάτι στο γενικό νοσοκομείο Σερρών πως θα καταφέρω να αποκτήσω αυτή την υποτυπώδη "σχέση" με κάποιον από το αχεπα όπου επιθυμώ να κάνω την διατριβή μου και το ειδικό μέρος της ειδικότητας μου ( θα ήθελα να δηλώσω παθολογία αχεπα αλλά η αναμονή φαίνεται να πηγαίνει μέχρι το 2022) ? Επιπλέον πιστεύεις πως εάν τελικά επιλέξω κάποιο πανεπιστημιακό θα αξιολογηθεί ευνοϊκότερα το CV μου συγκριτικά με το γενικό ?
 12. Σε ευχαριστώ θερμά για την απάντησή σου ! Πόσο εύκολη/ εφικτή θεωρείς πως είναι η διεκπεραίωση διδακτορικής διατριβής στο ΠΠΓΝΛ? Δηλαδή ακόμα και εάν δεν έχω κάποια "ιδιαίτερη" σχέση με τον καθηγητή και προτείνω κάποιο συγκεκριμένο θέμα πιστεύεις πως θα μπορούσε να προχωρήσει η υλοποίηση του ? Μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις με τα παραπάνω δεδομένα τι θα επέλεγες στην θέση μου ? Θεωρείς bonus ένα πανεπιστημιακό νοσοκομείο στο CV για την συνέχιση της ειδικότητας στο εξωτερικό συγκριτικά με κάποιο γενικό ? Αν υπάρχει ανάλογη εμπειρία από τα πανεπιστημιακά της Θεσσαλονίκης παρακαλώ όποιον μπορεί να εκφράσει την άποψη του ! Ευχαριστώ πολύ !!!!!
 13. Καλησπέρα παιδιά , πρόκειται σύντομα να δηλώσω το γενικό μέρος της ειδικότητας ( καρδιολογία) - 2 χρόνια παθολογία ! Έχω κόψει την αναβολή μου και από Σεπτέμβριο θα είμαι φαντάρος όποτε έχω στην διάθεση μου 1 έτος για αναμονή ! Είμαι μεταξύ του 1) γενικού νοσοκομείου Σερρών 2) των 3 πανεπιστημιακών της Θεσσαλονίκης ( αχεπα, Παπαγεωργίου, Ιπποκράτ) Και 3) πανεπιστημιακό της Λάρισας ! Αυτό που με απασχολεί κυρίως είναι ότι λόγω της ενασχόλησης μου με την κλινική έρευνα ως φοιτητής θα ήθελα εάν είναι εφικτό να ασχοληθώ και ως ειδικευόμενος κάτι το οποίο από ότι καταλαβαίνω δεν είναι ιδιαίτερα εφικτό σε ένα γενικό νοσοκομείο γι αυτό και θα ήθελα να προτιμήσω κάποιο πανεπιστημιακό ! ( με ενδιαφέρει η προσπάθεια / αίτηση για κάποιο διδακτορικό παράλληλα με την ειδικότητα και εάν αυτό δεν είναι εφικτό , μεταπτυχιακό στην ερευνητική μεθοδολογία στο απθ) . Επιπλέον θεωρώ χωρίς να γνωρίζω εάν σκέφτομαι σωστά ότι στο CV σου η άσκηση της παθολογίας σε ένα πανεπιστημιακό νοσοκομείο φαντάζει ιδανικότερη συγκριτικά με οποιοδήποτε γενικό ! ( με ενδιαφέρει και η προοπτική της Αγγλίας / Γερμανίας / Ελβετίας για κάποια εξειδίκευση ίσως και για την άσκηση του ειδικού μέρους της ειδικότητας ) Δεν γνωρίζω εάν σκέφτομαι σωστά , διαφωτίστέ με όσο μπορείτε παρακαλώ ! Υ.Γ Κατάγομαι και διαμένω στις Σέρρες εξού και η επιλογή του ΓΝΣ.
×
×
 • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.