Jump to content

ΤρελοΓιαΤρώς

Prominent Members
 • Content count

  956
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  149

Reputation Activity

 1. Like
  ΤρελοΓιαΤρώς reacted to Greeko in Θεραπευτική   
  Σ'ευχαριστώ πολύ...! 
 2. Like
  ΤρελοΓιαΤρώς got a reaction from Greeko in Θεραπευτική   
  Φυσικά. Η πιο σωστή προσέγγιση ειναι αυτή στα μαθήματα που υπάρχουν πολλά παλιά θεματα στο greekmeds όπως η θεραπευτική.
  Ευτυχώς, για όλους σχεδον τους εξεταστές υπάρχουν απειρα θέματα εδώ, οπότε δεν θα χρειαστεί να πας να παρακαλάς να βάλουν τον εξεταστή που επιθυμείς όπως κανουν αρκετοι συναδελφοι υποψήφιοι γιατροί για να μη χρειαστει να διαβασουν ουτε όλα τα SOS.
 3. Like
 4. Like
 5. Like
 6. Like
 7. Like
 8. Like
 9. Like
 10. Like
 11. Like
 12. Like
 13. Like
 14. Like
  ΤρελοΓιαΤρώς reacted to lefkes_oi_exetastikes in Β' Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική, Αττικό (Καθηγητής κ. Δημητριάδης)   
  Προαιρετική Δημητριάδη 4/12/2017:
  Προϊδεασμενος ότι πρόκειται να εξετάσει καλή ομάδα ήταν αρκετά ευδιαθετος. Εξεταστήκαμε στο συνολο 7 άτομα όλοι από τον κ.Δημητριαδη σε 2 ομάδες ,4 και 3 άτομα , με αλφαβητική σειρά ανεξάρτητα από τη σειρά που είχαμε δηλωσει. Εγώ ήμουν στη δεύτερη ομάδα. Περάσαμε όλοι όσοι δώσαμε.
  Μπήκαμε μέσα στο γραφείο του είχε μπροστά του τα ιστορικά μας στην αρχή μας μιλούσε περί ανέμων και υδάτων και μετά από λίγο ξεκίνησε η εξέταση. Ρώτησε από 2 ερωτήσεις βασικές τον καθένα.
  Ρώτησε το πρώτο παιδί αίτια επιγαστραλγιας όπου εκτός από τα του πεπτικού ήθελε να ακούσει οεμ και πνευμονία βάσης τα οποία δεν τα ανέφερε το παιδί και έκτοτε ήταν σχετικά αρνητικά προδιατεθημενος απέναντι του. Μεταφέρει ερωτήσεις αν δεν είναι ολοκληρωμένη η απάντηση και αν βασικά δεν ακούσει αυτό που θέλει. Οι άλλες ερωτήσεις ήταν οι εξής: 
  Αιτια γοπ, όπου θέλει να ακούσει εγκυμοσύνη και παχυσαρκία,  εκδηλώσεις και αιτια αιμορραγικου εξανθηματος ( έτσι έγινε η ερώτηση , αυτό που ήθελε να ακούσει ήταν αιτια αιμοραγικης διάθεσης και εκδηλώσεις) .
  Στο δεύτερο γύρω ρώτησε αιτια ΟΝΑ όπου πιάστηκε από τη διάταση ουροδόχου  κύστης και ρώτησε πως κάνουμε ΔΔ από εγκυστωμενη περιτοναϊκη συλλογή οπου ήθελε να ακούσει ότι τα άνω όρια της ουροδόχου κύστης είναι με το κυρτο προς τα άνω.
  Ταξινόμηση και αιτια διαβήτη πρωτοπαθους και δευτεροπαθους.
  Αιτια κωματος οπου έμεινε στη ΔΔ μεταβολικου υπογλυκαιμικου κωματος οπου ρώτησε πως θα διαφοροδιαγνωσεις το υπογλυκαιμικο κώμα από ινσουλίνη ενδογενή(πχ ινσουλινωμα)  και εξωγενη,  οπου ήθελε να ακούσει ότι θα μετρήσεις το c πεπτιδιο που θα είναι αυξημένο στην περίπτωση της ενδογενούς παραγωγής ινσουλίνης και δεν θα υπάρχει στην περίπτωση ενεσιμης ινσουλινης.
  Οι βαθμοί ήταν 6, 9, 9 στην ομάδα μου, οπου το 6 ήταν αρκετά άδικο γιατί το παιδί μετά απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις και με το παραπάνω άπλα του είχε κάνει κακή εντύπωση στην πρώτη ερωτηση.
  Ο τρόπος γραφής των ιστορικών και όχι τόσο το περιεχομενο φάνηκε να παίζει κάποιο ρόλο γιατί τον σχολιασε. Θέλει να έχετε γραμμένα πράγματα σε όλα τα πεδία και να είναι ευανάγνωστα. Συνήθως οι ερωτήσεις εκ των ιστορικών προέρχονταν απο την αιτία εισόδου και την παρούσα νόσο.
  Πιστεύω ο, τι έχει ειπωθεί πιο πάνω απο ερωτήσεις για διάβασμα για την εξεταση καλύπτει πλήρως αν ο εξεταστης είναι ο κ. Δημητριαδης. Ο κ. Βλαχακος εξετάζει σε περιπτώσεις που δίνουν παρά πολλά άτομα ή αν λείπει ο κ. Δημητριαδης και γενικά είναι πιο αυστηρος και ζητάει περισσότερες λεπτομέρειες ειδικά σε νεφρούς ( δώστε βάση στα αμφιθέατρα που θα σας κάνει, αυτά που λέει ρωτάει συνήθως), αναιμιες,  και καρδιά (κυρίως καρδιακή ανεπάρκεια). Προαιρετικές όμως το πιθανότερο είναι να εξετάζει ο ίδιος ο Δημητριαδης ο οποίος έχει πάντα διάθεση να περασει. 
  Καλή τύχη στους επόμενους παιδιά! 
 15. Like
  ΤρελοΓιαΤρώς reacted to Myriam in ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΠΤΥΧΙΩ ΦΟΙΤΗΤΩΝ   
  Πολύ θλιβερό αυτό....
 16. Like
 17. Like
  ΤρελοΓιαΤρώς reacted to Myriam in ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΠΤΥΧΙΩ ΦΟΙΤΗΤΩΝ   
  Πάει κι ο Johnny Hallyday....

   
 18. Like
 19. Like
 20. Like
 21. Like
 22. Like
  ΤρελοΓιαΤρώς reacted to Myriam in ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΠΤΥΧΙΩ ΦΟΙΤΗΤΩΝ   
  Παρακάτω,η μεταμόσχευση πέτυχε....νέα "κρυάδα"!!!!   

 23. Like
  ΤρελοΓιαΤρώς got a reaction from Myriam in ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΠΤΥΧΙΩ ΦΟΙΤΗΤΩΝ   
  τωρα θα σε φτιάξω εγω.... πάρε ναχεις!!
   
 24. Like
  ΤρελοΓιαΤρώς reacted to Myriam in ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΠΤΥΧΙΩ ΦΟΙΤΗΤΩΝ   
  H αλήθεια είναι πως είναι εντελώς αδύνατο να σε συναγωνιστεί κανείς στις "κρυάδες".....πάντως,το συγκεκριμένο,το ανέρτησε γιατρός στο fb στην ιδιωτική του σελίδα και του έκανα πλάκα μόλις το είδα.    
 25. Like
  ΤρελοΓιαΤρώς got a reaction from Myriam in ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΠΤΥΧΙΩ ΦΟΙΤΗΤΩΝ   
  απο τις μεγαλύτερες μαλακιες που εχουν μπει εδω μέσα...
  Διαχειριστες! το τουφέκι!!!
×