Jump to content

athens18

Members
 • Content count

  10
 • Joined

 • Last visited

About athens18

 • Rank
  Φοιτητής (επίπεδο ΙΙ)

Πληροφορίες προφίλ

 • Σχολή
  Ιατρική
 • Sex
  Male

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. athens18

  Φαρμακολογία Ι

  Πτυχιακή εξέταση 25/1/2019 Υπεύθυνη των εξετάσεων είναι η κυρία Τυλιγάδα. Ο τρόπος με τον οποίο εξετάζει είναι ο εξής: Ξεκινάει τις ερωτήσεις από έναν φοιτητή και τις μεταφέρει στον επόμενο, εάν ο πρώτος δεν μπορεί να απαντήσει, απαντήσει ατελώς ή εάν θέλει να ακούσει και την γνώμη των άλλων. Στο τέλος όμως επιστρέφει στο άτομο από το οποίο ξεκίνησε η ερώτηση και συνεχίζει με νέα. Ο κύκλος επαναλαμβανόταν έως ότου μείνει ικανοποιημένη από τις απαντήσεις του πρώτου οπότε και μετατοπίζει την αρχή των ερωτήσεων στον επόμενο φοιτητή. Συνολικά έκανε περίπου 3 αρχικές ερωτήσεις στο κάθε άτομο, αλλά με πολλές προεκτάσεις αυτών. Η αρχή έγινε με ερωτήσεις φαρμακοκινητικής και φαρμακοδυναμικής. Συγκεκριμένα ρώτησε τι είναι χρόνος ημίσειας ζωής και ποιες είναι οι κλινικές εφαρμογές της, στην πράξη δηλαδή, γιατί θέλουμε να ξέρουμε τον χρόνο ημίσειας ζωής ενός φαρμάκου. Δεν είμαι σίγουρος τί περίμενε να ακούσει και δεν φάνηκε πολύ ευχαριστημένη με όσα άκουσε. Ένα σκέλος της απάντησης ήταν πως το t1/2 μας επιτρέπει να ξέρουμε σε πόσο χρόνο θα έχουμε ικανοποιητικά θεραπευτικά επίπεδα στο αίμα και άρα σε πόσο χρόνο αρχίζει η αποτελεσματικότητα του φαρμάκου. Επίσης, ρώτησε τι είναι ισχύς και σε περίπτωση που έχεις δυο φάρμακα με διαφορετική ισχύ (όλα τα υπόλοιπα στοιχεία των φαρμάκων είναι περίπου ίδια) ποιο θα χορηγήσεις και γιατί. Στη συνέχεια ρώτησε για τη θεοφυλλίνη, μηχανισμό δράσης, και ποια η σημασία του χρόνου ημίσειας ζωής για την περίπτωση της. Η απάντηση για το τελευταίο είναι πως η θεοφυλλίνη είναι φάρμακο μηδενικής κινητικής τάξης και άρα το t1/2 δεν μας βοηθάει. Περιστατικό ασθενούς με ιστορικό άσθματος και υπέρτασης που έρχεται στο αγροτικό ιατρείο, τι αγωγή θα του δίναμε για το άσθμα και τι για την υπέρταση και ποια είναι η λογική της επιλογής των συγκεκριμένων φαρμάκων. Ακόμα ρώτησε για τους μηχανισμούς δράσης αυτών, τι φάρμακο δε θα δίναμε για την πίεση του και σε πόσο χρόνο περιμένουμε ανταπόκριση στην αντιυπερτασική αγωγή. Από την ενότητα των ΜΣΑΦ ρώτησε για τον μηχανισμό δράσης της ασπιρίνης, για ποιο λόγο δεν χρησιμοποιούνται άλλα ΜΣΑΦ ως αντιαιμοπεταλιακά και για ποιο λόγο η ασπιρίνη έχει προστατευτική αντιαιμοπεταλιακή δράση σε χαμηλές δόσεις ( <300 mg/ημέρα), ενώ το προστατευτικό της έργο χάνεται σε μεγαλύτερες δόσεις. Από το γαστρεντερικό ρώτησε: Kατηγορίες προκινητικών φαρμάκων. Kατηγορίες φαρμάκων γαστροπροστασίας και σύντομη αναφορά στο μηχανισμό δράσης τους. Τι θα δίναμε για γαστροπροστασία σε ασθενή που λαμβάνει τακτικά ΜΣΑΦ. Τέλος, ρώτησε για τα αντιισταμινικά Η1 και Η2. Ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ των 1ης και 2ης γενιάς Η1 αντιισταμινικών και κλινικές εφαρμογές αυτών και των Η2 αντιισταμινικών. Η καθηγήτρια έχει σίγουρα καλή διάθεση και είναι πολύ βοηθητική στη βαθμολόγηση της παρόλο που πέρασαν οι 2 από τους 3. Καλή συνέχεια.
 2. Προαιρετική Εξέταση 11 Δεκεμβρίου 2018 - Γραπτό Μέρος Ανάπτυξης: Ορισμός οισοφάγου Barrett Ορισμός Πρωτοπαθούς και Δευτεροπαθούς Υπερπαραθυρεοειδισμού Ευρήματα Μαστογραφίας και Διαγνωστική Προσέγγιση σε μη ψηλαφητές αλλοιώσεις του μαστού. Πολλαπλής Επιλογής: 40 σε αριθμό ίδια με αυτά που υπάρχουν ήδη εδώ. Αναφέρω κάποια που πιθανώς ήταν «καινούργια». Ποια από τα παρακάτω 2 περιστατικά δεν χρήζουν επείγουσας Χειρουργικής αντιμετώπισης. Είχε 6 επιλογές. Αναφέρετε (συμπλήρωση κενών) 4 US ευρήματα σε οξεία χολοκυστίτιδα. Αναφέρετε (συμπλήρωση κενών) 5 στοιχεία μιας ιστολογικής εξέτασης Ca μαστού που καθορίζουν την περαιτέρω θεραπεία. Αναφέρετε (συμπλήρωση κενών) 5 παθήσεις ΔΔ άλγους ΔΕ λαγονίου βόθρου σε άνδρα 22 ετών πέρα από την οξεία σκωληκοειδίτιδα. Ποια είναι η συχνότερη αιτία απόφραξης παχέος εντέρου στο Δυτικό κόσμο: 1) Οξεία Εκκολπωματίτιδα 2) Ca παχέος εντέρου 3) Μετεγχειρητικές συμφύσεις 4) Συστροφή Ποιο από τα παρακάτω δεν αποτελεί παράγοντα κινδύνου (ή δεν αυξάνει τον κίνδυνο, δε θυμάμαι την ακριβή διατύπωση) για Ca μαστού: 1) Ινοκυστικές αλλοιώσεις 2) σύνδρομο Li Fraumeni 3) άτυπη επιθηλιακή υπερπλασία 4) Διάρκεια Εξέτασης 1 ώρα και 15 λεπτά. Υπεύθυνος των εξετάσεων είναι ο κ.Τούτουζας, ο οποίος εξέτασε και τα προφορικά. Πολύ καλός οδηγός διαβάσματος αποτελεί το αρχείο με συγκεντρωμένα θέματα που βρίσκεται λίγα ποστ πιο πάνω. Καλή συνέχεια, παιδιά.
 3. athens18

  Φυσική Ι

  Πτυχιακή Εξέταση 09/2018 1. Τι είναι τα ποζιτρόνια και πως παράγονται. Σε ποια απεικονιστική μέθοδο της Πυρηνικής Ιατρικής χρησιμοποιούνται. Αναφερθείτε συνοπτικά στον τρόπο με τον οποίο παράγεται η εικόνα στην ανωτέρω απεικονιστική μέθοδο της Πυρηνικής Ιατρικής. 2. Σε ποια βασική αρχή στηρίζονται οι διαγνωστικές εφαρμογές των υπερήχων στην Ιατρική. Πως κατά τη γνώμη σας διακρίνεται μια κύστη γεμάτη υγρό από έναν συμπαγή όγκο πολλών πυκνοτήτων. 3. Ποιος είναι ο ρόλος του αντιδιαχυτικού διαφράγματος.
 4. athens18

  Φυσική Ι

  Επαναληπτική Εξεταστική 09/2018 1. Ποια είναι τα 4 είδη αλληλεπίδρασης ακτινοβολίας – ύλης. Αναλύστε το φαινόμενο Compton. 2. Τι ονομάζουμε απορροφούμενη δόση, ισοδύναμη δόση, και ενεργό δόση. Ποια είναι η μεταξύ τους σχέση. 3. Ποιος είναι ο ρόλος του ενισχυτή εικόνας. Εξηγείστε. 4. Τι γνωρίζετε για το γραμμικό σκέλος του φάσματος ακτινών Χ.
 5. athens18

  Ω.Ρ.Λ.

  Αττικό Κανονική 25-6-2018 1. Θεραπεία Καλοήθους Παροξυσμικού Ιλίγγου Θέσεως 2. Μικροβιολογία της Οξείας Μικροβιακής Ρινοκολπίτιδας 3. Κυνάγχη του Vincent Πτυχιακή 3-9-2018 1. Τι γνωρίζετε για τη Φαρμακευτική Ρινίτιδα 2. Ενδείξεις Αμυγδαλεκτομής 3. Ενδείξεις τοποθέτησης Κοχλιακών Εμφυτευμάτων
 6. athens18

  Δερματολογία

  Αττικό Δερματολογία - Κανονική Εξεταστική (20 Ιανουαρίου 2017) 1. Ερπης Ζωστήρα. Αίτιο, Παθογένεια, Κλινική Εικόνα, Θεραπεία. 2. Δερματίτιδα εξ επαφής. Ορισμός, Ταξινόμηση, Παθογένεια, Κλινική Εικόνα. 3. Βασικοκυτταρικός Καρκίνος. Επιδημιολογία, Κλινικοί-Μορφολογικοί τύποι (ονομαστικά), Κλινική Εικόνα, Θεραπεία. 4. Πρωτογενής σύφιλη. Κλινική Εικόνα, Εργαστηριακή Διάγνωση, Θεραπεία
 7. athens18

  Ουρολογία

  Σισμανόγλειο- Προαιρετική εξέταση 18/11/2016 1.Ασθενής προσέρχεται στα επείγοντα λόγω αιματουρίας. Είναι καπνιστής και λαμβάνει αντιπηκτική αγωγή. Πως θα τον προσεγγίσετε διαγνωστικά. 2.ΤΝΜ ουροδόχου κύστης (ήθελε μόνο το Τ). 3.Ενδείξεις ουροδυναμικής μελέτης σε ασθενή με ακράτεια. 4.Ασθενής προσέρχεται στα εξωτερικά ιατρεία λόγω αισθήματος βάρους ή βύθιο άλγος (ένα από τα δύο αλλά δε θυμάμαι) στον έναν όρχι. Η ενόχληση άρχισε πριν μερικές ημέρες. Πως θα τον προσεγγίσετε διαγνωστικά; 5.Είχε δυο πίνακες και ζητούσε αντιστοίχηση. Στον έναν πίνακα είχε μια σειρά παθήσεων και στην άλλον απεικονιστικές εξετάσεις, οπότε ζητούσε σε κάθε περίπτωση ποια εξέταση είναι η καταλληλότερη. Η αντιστοίχηση ήταν ένα προς ένα.
 8. Κανονική εξεταστική. Εαρινό εξάμηνο 2015-2016 Εξεταστής κ. Καρατζάς Καρκίνος θυρεοειδούς. Αρκετές λεπτομέρειες. Ποσοστιαία συχνότητα. Όχι θεραπεία. Πρόγνωση αναπλαστικού καρκίνου και αντιμετώπιση αυτού. Επιπτώσεις χειρουργικής αφαίρεσης θυρεοειδούς άμεσες και έμμεσες. Αίτια υπερ- και υπο-παραθυρεοειδισμού (απλή ονομαστική αναφορά). Έλκος πεπτικού. Συχνότερη εντόπιση και επιπλοκές (αιμορραγία, διάτρηση, στένωση). Τρόπος διάκρισης καλοήθους από κακόηθες έλκος. Διαφραγματοκήλες. Εκκολπώματα παχέος εντέρου. Θέση εντόπισης και οι λόγοι για τους οποίους εντοπίζονται στη θέση αυτή (σιγμοειδές και μεσεντέριο χείλος). Αίτια ανώδυνου αποφρακτικού ικτέρου (επίσης ονομαστικά χωρίς περαιτέρω ερωτήσεις).
 9. Κανονική εξεταστική. Χειμερινό εξάμηνο 2015-2016. Εξεταστής καθηγητής κ. Καρατζάς Πνευμοθώρακας. Αρχική αντιμετώπιση ασθενούς με πνευμοθώρακα. Ανάλυση των ειδών πνευμοθώρακα. Υπερπαραθυρεοειδισμός. Αίτια, εκδηλώσεις και ειδικά σημεία από κλινική εξέταση. Βουβωνοκήλες ορθή, λοξή και κλινική δοκιμασία για τη διαφοροδιάγνωση αυτών. Μηροκήλη. Κλινική εξέταση φλεβικού δικτύου κάτω άκρων. Μεγαλύτερη έμφαση στις δοκιμασίες ελέγχου της επάρκειας ή μη των βαλβίδων του επιπολής φλεβικού δικτύου. Οξεία σκωληκοειδίτιδα.
×