Jump to content

Rubnik

Members
 • Content Count

  8
 • Joined

 • Last visited

About Rubnik

 • Rank
  Φοιτητής (επίπεδο ΙΙ)

Πληροφορίες προφίλ

 • Σχολή
  Ιατρική
 • Sex
  Male

Recent Profile Visitors

429 profile views
 1. Πτυχιακές 7/12 10 (σύντομης) ανάπτυξης (60μονάδες) και 4 εικόνες (40 μονάδες, 3 περιγραφή και πιθανές διαγνώσεις και η άλλη να αναγνωρίσουμε δομές του εγκεφάλου) 1)Τι ονομάζεται αεροβρογχόγραμμα και σε ποιες παθήσεις το συναντάμε. 2)Τι ονομάζεται Επεμβατική Ακτινολογία και αναφέρεται 4 σχετικές πράξεις 3)Πνευμονική Εμβολή, ακτινολογικά ευρήματα σε οξεία και χρόνια 4)Οστεοχόνδρωμα ακτινολογική εικόνα 5)Θυρ. Hashimoto , ορισμός και ευρήματα 6)Ατελεκτασία, είδη και εικόνα ατελεκτασίας μέσου λοβού 7) Oξύς διαχωρισμός αορτής, σταδιοποίηση κατα Stanford. 8)Oξύς διαχωρισμός αορτής, εικόνα πριν και μετά τη χρήση σκιαγραφικού 9) Οξεία χολοκυστίτιδα, εξέταση εκλογής και ευρήματα 10) Ενδείξεις υστεροσαλπιγγογραφίας Συγγενείς ανωμαλίες μήτρας και εξέταση εκλογής για διερεύνηση
 2. Πτυχιακή Παθολογίας 1 3/12/15 Θάλαμος : Μου διαφεύγει το όνομα του εξεταστή.Ήταν πολύ καλός πάντως. Με πήγε σε έναν ασθενή και με έβαλε να εξετάσω σχεδόν όλα τα συστήματα και μερικές ερωτήσεις πάνω σε αυτά. Καρδιά και ερωτήσεις πάνω σε στένωση-ανεπάρκεια αορτικής-μιτροειδούς, πνεύμονες και λίγα για τους ΜΡ + ΜΜΡ, κοιλιά και τι θα έβλεπα σε ασκίτη , νευρολογική, μέτρηση ΑΠ, ψηλάφηση περιφερικών σφύξεων και διάφορα σημεία (Murphy,Giordano, τι θα δω σε σκωληκοειδίτιδα) Γραπτά : Από αυτά που θυμάμαι 1) Crohn εικόνα, εξωεντερικές εντοπίσεις και 2 τοπικές επιπλοκές. 2) ΣΔ. Πως μπαινει η διάγνωση με γλυκόζη νηστείας, παθοφυσιολογία τύπου 1 και 2, ποιος κάνει απώλεια βάρους, ποιος σχετίζεται με παχυσαρκία 3)Αγγειίτιδες.Τι είναι, αναφέρετε 3.Ποια κάνει κεφαλαλγία κλπ, πώς μπαίνει η διάγνωση (κροταφική αν δεν κάνω λάθος) 4)Εικόνα σε βαριά σιδηροπενική αναιμία. 5)Εικόνα δεξιάς καρδιακής ανεπάρκειας. 6)Εξάνθημα ΣΕΛ και δερματομυοσίτιδας. 7)Αναφέρετε 4 χαρακτηριστικά που μας ενδιαφέρουν στην ψηλάφητική εξέταση του ήπατος. 8)Παράδοξος , Εναλλασσόμενος , Αλλόμενος σφυγμός. Τι είναι και πότε παρατηρούνται. 9) Kerning, Romberg και νυσταγμός. Τι είναι και πότε παρατηρούνται.
 3. Πτυχιακές 30\11 Εξέτασαν Κοτσιφάκη(ορμόνες)-Αγγελογιάννη(νευρικό). Κοτσιφάκη: Ινσουλίνη : Δράσεις σε διάφορους ιστούς, πως δρα στους υποδοχείς/ήπαρ Κορτιζόλη : Επηρεάζει ειδική και μη ειδική ανοσολογική απάντηση, αναλυτικά από τις διαφάνειες, η κλασσική ερώτηση με τη μικροβιακή λοίμωξη και δράσεις στα κύτταρα. Ρύθμιση Ca : ορμόνες που συμμετέχουν, Δράσεις VitD και παραθορμόνης, πως η PTH σχετίζεται με Vit D ( ενεργοποιεί το ένζυμο που μετατρέπει την 25(OH)D σε 1.25(OH)2D στους νεφρούς νομίζω) Θυρεοειδικές : επίπτωση σε έμβρυο-νεογνό, Δράσεις στην καρδιά(θετική ινότροπη, χρονότροπη και δρα μέσω β αδρενεργικών υποδοχέων(β1 νομίζω συγκεκριμένα και στο Vander νομίζω έλεγε ότι αυξάνει και την ευαισθησία στις κατεχολαμίνες, πάντως κυρίως ινότροπη, χρονότροπη και β υποδοχείς θέλει να ακούσει) Αιματορχικός φραγμός ( κύτταρα Sertoli) Αγγελογιάννη: Αιματεγκεφαλικός φραγμός και αυτορύθμιση εγκεφαλικής ροής (φυσιολογική πίεση εγκ. αρτηριδίων 60-150mmHg περίπου) Θερμορύθμιση Αιθουσαία οδός Γενικά ήταν δύσκολη εξέταση. Η Κοτσιφάκη ρώταγε πολλές λεπτομέρειες για Ινσουλίνη-Κορτιζόλη,οπότε θέλουν καλή κατανόηση (πχ όροι γλυκόλυση,νεογλυκογένεση, γλυκογονόλυση, οι δράσεις των ορμονών σε μύες ήπαρ λίπος, τι χρησιμοποιούν οι δίαφορες αντιδράσεις σαν υπόστρωμα, χοντρικά δηλαδή)Αυτά μάλλον χρειάζονται Boron και διαφάνειες. Για νευρικό και τις υπόλοιπες ορμόνες νομίζω ο Vander αρκεί. Γενικά ρωτάνε από τα θέματα που υπάρχουν πιο πάνω, απλά ειδικά σε ινσουλίνη -κορτιζόλη η Κοτσιφάκη μπορεί να το παρατραβήξει με λεπτομέρειες που ο Vander μάλλον δε λέει.
 4. Πτυχιακές 18\11 και 30\10 (για 30\10 μεταφέρω από συμφοιτητή) Εξέτασε ο κύριος Καλλιανίδης, αλλά για τη φήμη που έχει ήταν πολύ καλό το κλίμα. Έχει μπροστά του κάτι φυλλάδια με ερωτήσεις, που απ' ότι μας είπε μπορούμε να τις πάρουμε από τη γραμματεία. Βέβαια πρέπει να είναι καμια 300αρια ερωτήσεις από όλο το βιβλίο,οπότε μπορείτε απλά και να διαβάσετε με τους οδηγούς που έχουν ανεβάσει παραπάνω. Γενικα ρωτάει πολύ φυσιολογία ( που δρουν FSH\LH, GNRH ανάλογα τι είναι και ενδείξεις κλπ), μπορεί να ρωτήσει λίγο ανατομία και λίγα από γονιμοποίηση\εμφύτευση, οπότε μη τα παραλείψετε.Κυρίως βασικά πράγματα πάντως. Από τα υπόλοιπα : αυχ. διαφάνεια PAPP-A β-hcg, διάγνωση κύησης, έκτοπη, δίδυμος, πρόωρη ρήξη υμένων, αιμορραγίες υστεροτοκίας, προεκλαμψία, εμμηνόπαυση από τα πιο συχνά που ρωτάει. Καρκίνους δε ρωτάει τόσο. Οι ερωτήσεις που κάνει είναι "στοχευμένες". Θα σε ρωτήσει πχ για ατονία μήτρας και όχι τα πάντα για αιμορραγίες υστεροτοκίας. Δε θέλει πολλές λεπτομέρειες, σε βοηθάει και φαίνεται να έχει διάθεση να περάσει. Με ενόχλησε λίγο που μπορεί να του πεις πράγματα όπως τα λέει στο βιβλίο και να διαφωνήσει, αλλά αμα τα έχεις καταλάβει μπορείς να το συζητήσεις πχ και να συμφωνήσετε. Αν δεν έχεις παει στην εργαστηριακή το πιο πιθανό είναι να σου κόψει από το βαθμό.Δε θα σου δημιουργήσει πρόβλημα πάντως.
 5. Πτυχιακή Χειρουργικής 1 8/10/15 : Με εξέτασε ο κύριος Τούτουζας και ρώτησε Τι είναι η περισφιγμένη βουβωνοκήλη και κλινική εικόναΚλινική εικόνα και εργαστηριακά ευρήματα Οξείας ΣκωληκοειδίτιδαςΣημείο CourvoisierΌζος στο θυρεοειδή τι εξέτασεις θα κάνω (U/S, TSH και FNA με τον τρόπο που μου τα ρώτησε)Η κλασσική ερώτηση με το μαστό (σημεία από ιστορικό και κλινική εξέταση για κακοήθεια) εξετάσεις και τρόποι βιοψίαςΕπαναληπτική Χειρουργικής 2 9/10/15: 50 ανάπτυξης, μερικά με οξεοβασική υγρά κλπ, αρκετά με παγίδες. Διαφορές οξείας αρτηριακής και φλεβικής απόφραξηςΚλινικές μορφές λιθίασης χοληφόρων Πάλι η κλασσική με στοιχεία από ιστορικό και κλινική εξέταση για κακοήθεια σε μάζα μαστού.Διάβασα κυρίως από το βιβλίο του Βώρου, και πολύ επιλεκτικά από Σκαλκέα. Από θεραπεία νομίζω χρειάζονται μόνο τα βασικά, πχ σε ποια πάθηση θα γίνει εκτομή, σε ποια συντηρητική κλπ. Δε νομίζω πως ρωτάνε, αλλά τα βασικά μπορεί να χρειαστούν σε κανένα πολλαπλής(και προφανώς για το μέλλον)
 6. Rubnik

  Ουρολογία

  Λαικό - Επαναληπτική Σεπτεμβρίου Εξέτασε ο κύριος Στραβοδήμος. Αρκετά φιλικός και πολύ καλό κλίμα. Ρώτησε σχεδόν όλους τους καρκίνους (όχι ουρητήρων) , όρχεως μόνο το σεμίνωμα. Αρκετές ερωτήσεις ήταν με τη μορφή κλινικού περιστατικού, τι εξετάσεις\θεραπεία θα κάνεις, σε κάποιους και λίγο ΤΝΜ, τι είναι το Gleason score, ενδείξεις χειρουργικής θεραπείας ΚΥΠ, καλό είναι και διάφορες ουσίες που αναφέρονται να τις θυμάστε (πχ εγχύσεις στην ουροδόχο, ορμονική θεραπέια προστάτη κλπ) γιατί μερικές τις ρωτάει.Σε εμένα ρώτησε τις εγχύσεις όχι όμως την ορμονική θεραπεία. Γενικώς οι ερωτήσεις του δεν ήταν ιδιαίτερα δύσκολες και δεν ήθελε πολλές λεπτομέρειες. Από λοιμώξεις ρώτησε λίγα κυρίως από τα αρχικά, πότε μια καλλιέργεια είναι θετική, πως λέγεται μία με αρκετά λιγότερο από 10^5 κοπ, πότε στείρα. Συγκεκριμένες λοιμώξεις δε θυμάμαι να ρώτησε. Από λιθίαση ρώτησε να αναφέρουμε ακτινοσκιερούς\ακτινοδιαπερατούς λίθους(ένα από τα 2 ρώτησε, δε θυμάμαι ποιο) και 2 κλινικά περιστατικά και αντιμετώπιση.(ένα που δεν είχε καλή κλινική εικόνα-νεφροστομία,pigtail και ένα με καλή κλινική εικόνα ποιο είδος λιθοθρυψίας θα κάνουμε).Επίσης με ρώτησε αν ξέρω πως γίνονται οι λιθοθρυψίες.Νομίζω στην ουσία ήθελε απλά να δει ότι ξέρεις ποια είναι επεμβατική και ποια όχι. Τέλος, γιατί στο σεμίνωμα οι λεμφαδενικές μεταστάσεις ακολουθούν αυτήν την πορεία(δεν το ξέραμε και δε νομίζω πως το μέτρησε αρνητικά), πως λέγεται η μικρή αιμορραγία με σταγόνες σε γεννητικά (ουρηθροραγία?) και τι δεν πρέπει να κάνουμε(καθετήρα) Προτείνω να διαβάσετε πολύ καλά τους καρκίνους και ΚΥΠ , λιθίαση και λοιμώξεις(κεφ13) και το πινακάκι για μεταβολές στο σπερμοδιάγραμμα(σελ. 659). Από ότι βλέπω, στα προφορικά αυτά ρωτάνε κυρίως.
 7. Rubnik

  Δερματολογία

  Αττικό Επαναληπτική Σεπτεμβρίου Αιτιοπαθογένεια λεύκηςΚλινική εικόνα κατά πλάκας ψωρίασηςΕργαστηριακή διάγνωση σύφιληςΠοικιλόχρους πιτυρίαση(μου τα μετέφερε συμφοιτητής που έδωσε, οπότε μια μικρή επιφύλαξη στη διατύπωση) Πτυχιακή Οκτωβρίου Ατοπική: δερματίτιδα κλινική εικόνα και θεραπείαΣύφιλη: κλινική εικόνα και διάγνωση δευτερογόνου Πομφολυγώδες πεμφιγοειδές : εργαστηριακή διάγνωση και θεραπείαΓυροειδής Αλωπεκία : αιτιοπαθογένεια και κλινικές μορφές
×
×
 • Δημιουργία νέας...