Jump to content

birmin

Members
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

About birmin

 • Rank
  Φοιτητής (επίπεδο ΙΙ)

Πληροφορίες προφίλ

 • Σχολή
  Ιατρική
 • Sex
  Female

Recent Profile Visitors

532 profile views
 1. Γειά σας! Θέλω να ρωτήσω για νοσοκομεία Αθήνας για καρδιολόγια, αν ξέρει κάποιος. Δε με ενδιαφέρει να είναι χαλαρή ειδικότητα, θέλω να είναι καλά, να εχει δουλειά, καλούς επιμελητές κ να μαθαίνεις. Το κύριο πρόβλημα που μου περιορίζει τις επιλογές είναι ότι το αποφάσισα λιγο αργά μετά το αγροτικό αρα δε θα ήθελα να έχει πολλή αναμονή αλλά χωρίς να "θυσιαστει" η ποιότητα της εκπαίδευσης. Αν έχει κάποιος άποψη από Ευαγγελισμό, Ερυθρό σταυρό που έχουν αξιοπρεπή αναμονή, θα το εκτιμούσα! Κ για οποιοδήποτε άλλο νοσοκομείο γνωρίζετε φυσικά. Ευχαριστώ πολύ!
 2. Γειά σας! Θέλω να ρωτήσω για νοσοκομεία Αθήνας για καρδιολόγια, αν ξέρει κάποιος. Δε με ενδιαφέρει να είναι χαλαρή ειδικότητα, θέλω να είναι καλά, να εχει δουλειά, καλούς επιμελητές κ να μαθαίνεις. Το κύριο πρόβλημα που μου περιορίζει τις επιλογές είναι ότι το αποφάσισα λιγο αργά μετά το αγροτικό αρα δε θα ήθελα να έχει πολλή αναμονή αλλά χωρίς να "θυσιαστει" η ποιότητα της εκπαίδευσης. Αν έχει κάποιος άποψη από Ευαγγελισμό, Ερυθρό σταυρό που έχουν αξιοπρεπή αναμονή, θα το εκτιμούσα! Κ για οποιοδήποτε άλλο νοσοκομείο γνωρίζετε φυσικά. Ευχαριστώ πολύ!
 3. Ok thank you and sorry, I realise it's frustrating to answer questions like mine over and over again. I actually had looked into it and I was under the impression that you could apply to ct1 after completing agrotiko which is why I wanted to know which way is better. But it's been a while and I have to read through the thread again to make sense of what I have to do before I ask anything. Scotland is also an option that has been recommended before so I will look into that as well. Thank you.
 4. Καλησπέρα σε όλους. Είμαι εκτοετής στην Αθήνα και ενδιαφέρομαι για παθολογική ειδικότητα στο U.K. Έχω δει ότι προτείνετε συχνά να αρχίσεις από FY. Αυτό είναι για πιο εύκολη μετάβαση στο σύστημα και στη δουλειά ή για βελτίωση των πιθανοτήτων να σε πάρουν? Εγώ σκεφτόμουν να κάνω αγροτικό εδώ και να το αναγνωρίσω ως FY2, που απ'όσο κατάλαβα γίνεται. Γι αυτό ρωτάω τι είναι καλύτερο. Επίσης, έχω δει ότι λέτε ότι οι πιθανότητες να σε πάρουν ή ακόμα περισσότερο να ολοκληρώσεις την ειδικότητα είναι λίγες πλέον. Εγώ σκοπεύω να κάνω το als και το atls μεσα στη χρονιά και θα δώσω και το ielts. Πέρα από ένα clinical attachment που είχα κάνει, σε άσχετη ειδικότητα όμως,( κι ένα recommendation letter που πήρα) δεν έχω κάτι ιδιαίτερο στο βιογραφικό μου (δημοσιεύσεις κα) κι αυτό είναι το κύριο που με ανησυχεί. Που πρέπει να δώσω βαρύτητα κατά τη γνώμη σας? (Δεδομένου ότι είμαι στο τελευταίο έτος). Τέλος, έχω ακούσει από γνωστή ότι μπορείς να πας ιρλανδία που είναι πιο εύκολο να σε πάρουν και ότι έτσι μπορείς νσ μεταβείς στην αγγλία. Ωστόσο δεν έχω βρει κάτι, γενικά για ιρλανδία δεν έχω βρει πληροφορίες. Αν ξέρει κάποιος κάτι, ξέρω ότι είναι λίγο off topic. Συγγνώμη για το μακρυνάρι, έχω δει ανάλογες ερωτήσεις κι αν έχει απαντηθεί σόρι.
 5. Προαιρετικη 28/09 Η μακρά μνήμη α) Το άγχος βοηθά στην εγχάραξη β) συμμετέχει ο υποθάλαμος γ) είναι απεριόριστη Το συναίσθημα α) δεν έχει βραχεία διάρκεια β) προκαλείται από συγκεκριμένα γεγονότα γ) η αμυγδαλή σχετίζεται με φόβο και οργή δ)στο δυσάρεστο συναίσθημα συμμετέχει η νήσος Alzheimer α) συμμετοχή συβήθως χρωμοσώατος 19 β) κατι για το αλλήλιο Ε14? γ) στο 30% συμμετέχει αγγειακή άνοια δ) μεγάλη απώλεια νευρώνων στην αμυγδαλή μανία α) έχει υποξεία έναρξη β) διαρκεί 4-8 μήνες γ) η κυρια διαταραχή σκέψης είναι η διαταραχή ροής δ) η διάσπαση προσοχής είναι πρώιμο σύμπτωμα ε) εμφανίζεται κυρίως στο τέλος της 2ης δεκαετίας ζωής στ) έχει συχνότερα μερική ανάρρωση κατάθλιψη α) παραληρητικές ιδέες πάντα σύντονες με το συναίσθημα β) μπορεί να υπάρχει υπερυπνία σχιζοφρένεια α) ασκοποι πλατειασμοί είναι αρνητικό σύμπτωμα β) λόγος κατ εφαπτομενικότητα είναι αρνητικό σύμπτωμα γ) το 15% αυτοκτονούν δ) παρανοειδής είναι η πλέον συχνή ε) η απλή έχει συναισθηματική έκπτωση στ) οι απτικές ψευδαισθήσεις είναι σπάνιες ζ) οι οπτικές ψευδαισθήσεις είναι σπάνιες τα τικ είναι στερεοτυπίες λεκτική εμμονή είναι το ίδιο με λεκτικό μηρυκασμό ντελίριο α) αντιμέτωπιζεται με αντιχολινεργικά β) το κύριο σύστημα που επηρεάζει είναι το σεροτονονινεργικό γ) έχει μεγάλη θνησιμότητα το επόμενο έτος νόσος huntington ίδια συχνότητα στα φύλα ιδεοψυχαναγκαστική έχει νοσογόνο αμφιβολία (κάπως έτσι) η ψυχοκινητικότητα είναι αποτέλεσμα της βούλησης.
 6. birmin

  Οφθαλμολογία

  Εξετάσεις πεμπτοετών Ιουνίου 2015 (Αττικό) 1. Κακοήθεις όγκοι βλεφάρων 2. Στιβάδες κερατοειδούς 3. Παθήσεις φακού(συγγενείς κ επίκτητες) 4. Διαβητική ωχροπάθεια 5. Οίδημα οπτικής θηλής 6. Τοξική αμφιβληστροειδοπάθεια-ωχροπάθεια(+ θεραπεία) 7. Αποχετευτική μοίρα των δακρύων 8. Αίτια παράλυσης οφθαλμοκινητικών μυών- Παράλυση τροχιλιακού.
 7. Παθολογία Σωτηρία (2013-2014) Δυστυχώς δε θυμάμαι πολλά για ωράρια-απουσίες. Νομίζω ωράριο 8:30-1, μέχρι τις 11 αμφιθέατρο και μετά θάλαμο που γινόταν είτε στη Γ' ΠΠ ή στο Γεννηματά(1-2 φορές). Δεν έχεις κάποιο στάνταρ καθηγητή που ακολουθείς αλλά αλλάζεις κάθε φορά. Τα αμφιθέατρα ήταν καλά συνήθως. Μερικά επαναλαμβάνονταν χωρίς λόγο, μάλλον γιατί έλειπε κάποιος και δεν ήξεραν τι να κάνουν. Το πρόβλημα σε αυτή την κλινική ήταν ο θάλαμος. Μπορεί να περίμενες κανένα μισάωρο να έρθει κάποιος να σε αναλάβει και στο τέλος να σου έλεγαν αντε πηγαίνετε για καφέ.( Αυτό ειδικά στο Γεννηματά) Υπάρχουν καλοί καθηγητές αλλά πέρα από το αμφιθέατρο δεν ασχολούνται και οι ειδικευόμενοι συνήθως δεν έζουν ούτε το χρόνο ούτε την όρεξη να ασχοληθούν με εμάς. Εγώ προσωπικά δεν ήμουν ευχαριστημένη από το κλινικό κυρίως κομμάτι. Η εξέταση στην παθολογία είναι κοινή για όλες τις κλινικές με πολλαπλής επιλογής. Στο χειμερινό εξάμηνο, έχει και προφορική εξέταση σημειολογίας σε θάλαμο. Δτη δική μου χρονιά ο Συρίγος είχε κόψει 3-4 άτομα επειδή όπως έλεγε δεν είχαν καλή κλινική γνώση, άσχετα που δεν μας έμαθαν και τίποτα ιδιαίτερο εκεί πέρα. Οι άλλοι εξεταστές (Ρούσου, Αχείμαστος, Στεργίου και κάποιοι άλλοι)δεν είχαν κόψει κανέναν. Εγώ θα την άλλαζα αν ήξερα, αλλά πάντα τα πράγματα αλλάζουν από χρονιά σε χρονιά άρα μπορεί τώρα να είναι καλύτερα.
 8. birmin

  Κλινικές 5ου έτους

  Δερματολογία Αττικό Γίνεται εναλλάξ με τη Θεραπευτική για ένα μήνα. Το πρωί πατε στις 8:30, αλλά πρακτικά στις 9. Χωρίζεστε σε ομάδες και ανάλογα με το πρόγραμμα,το πρωί πάτε στα εξωτερικά ή στην κλινική, η στην αλλεργιολογική (οι περισσότεροι περνούν απ'όλα) μέχρι τις 10:30. Στις 11 μέχρι τις 12:30 είναι τα θεωρητικά μαθήματα, μερικά από τα οποία είναι καλά, άλλα όχι τόσο. Στα εξωτερικά βλέπεις πολλά πράγματα και γενικά ασχολούνται πολύ με το να δεις όσα περισσότερα γίνεται και σου εξηγούν κιόλας. Στην κλινική δεν έχει γενικά ασθενείς πολλούς άρα απλά περνάς με έναν ειδικευόμενο και σου περιγράφει λίγο τον κάθε ασθενή. Η αλλεργιολογική πολύ καλή, δε βλέπεις ασθενείς γενικά αλλά σου εξηγούν τα πάντα και σου κάνουν και δερματικά τεστ αν ζητήσεις. Εφημερίες: Δεν έχει Απουσίες: Επιτρεπεται 1. Στη δεύτερη πρέπει να αναπληρώσεις το εργαστήριο που έχασες. Στην τρίτη λένε ότι πρέπει να αναπληρώσεις όλο το 10ήμερο αλλά δεν ξέρω αν ισχύει. Γενικά απουσίες παίρνουν το πρωί, συνήθως στο τελος του εργαστηρίου. Μετά στο μάθημα συνήθως δεν παίρνουν. Εξέταση: 4 ανάπτυξης, μερικά επαναλαμβάνονται. Βγάζουν προαιρετικές γενικά. Το βιβλίο ειναι 1000 σελίδες, όλοι διαβάζουν από το παλιό που βέβαια δεν έχει εικόνες. Βαθμοί μέτριοι. Γενικά; Καλή κλινική, για μένα ήταν αδιάφορη η δερματολογία άρα δεν τρελάθηκα, αλλά βλέπεις πράγματα και ασχολούνται γενικά μαζί σου. Νομίζω στα ίδια σε σχέση με το Συγγρό.
 9. birmin

  Κλινικές 5ου έτους

  Νευρολογία Αιγηνήτειο Το μάθημα αρχίζει στις 8:15-8:30 στο αμφιθέατρο. Τα περισσότερα είναι πολύ καλά με λίγες εξαιρέσεις, τα οποία ήταν πολύ κακά. Μετά, κάνεις ένα διάλειμμα το οποίο κάποιες μέρες παρατείνεται αρκετά και πηγαίνεις στα τμήματα μέχρι τη 1(εκτος από Πέμπτη-Παρασκευή που 12-13 έχει σεμινάριο). Σε εμάς, που ήμαστε η πρώτη ομάδα, ήσουν ανά 3 ημέρες σε διαφορετικό τμήμα.(ΑΕΕ, Πάρκινσον-Άνοιες, Νευροπάθειες- Μυοπάθειες κλπ, Σκλήρυνση κατά πλάκας, και τα εξωτερικά ιατρεία). Η κατάσταση γενικά ποικιλλε ανάλογα με το τμήμα, αλλά γενικά ήταν πολύ ενδιαφέρουσα κλινική. Εμένα ήταν από τις αγαπημένες μου και δεν το περίμενα. Απ' ότι κατάλαβα, άλλαξαν το σύστημα χωρίς να καταλαβαίνω γιατί, γιατί γενικά είχε καλή φήμη, και σε πολλούς που έχω ακούσει δεν τους άρεσε άρα του χρόνου δεν ξέρω πως θα είναι. Απουσίες: Μεγάλο κολλημα. Παίρνουν παρουσίες 3 φορές την ημέρα. Μία στο αμφιθέατρο, μία στο τμήμα και μία στο σεμινάριο. Επιτρέπεται νομίζω να λείπεις 2 ημέρες(4 απουσίες?) και μετά πρέπει να κάνεις εφημερία. Ωστόσο, νομίζω αν λείψεις κανένα πρωί και έρθεις μετά δεν εγινε και τίποτα. Εφημερίες: 1 3ωρη, η οποία μπορεί να ναι καλή ή βαρετή γιατί γενικά δεν είναι και εδικότητα με πολλή ζήτηση. Σίγουρα θα δεις ψυχιατρικά περιστατικά. Εξέταση: 3πλή. Δίνεις γραπτά, πολλαπλής και μετά προφορικά την ίδια ημέρα. Στο βαθμό συνυπολογίζεται ο βαθμός από τα τμήματα, ο οποίος κανένας νομίζω δεν εχει καταλάβει πως βγαίνει. Γενικά καλοί βαθμοί, πολύ σπάνια να κοπεί κάποιος. Μεγαλύτερη βαρύτητα έχουν τα προφορικά πάντως. Γενικά: Πολύ καλή κλινική. Τώρα με τις αλλαγές δεν ξέρω πως είναι. Πάντως τουλάχιστον από εξέταση και θεωρητικά μαθήματα πολύ καλα. Απ'όσο έχω ακούσει και η νευρολογια στο Αττικό είναι πολύ καλή. Επομένως, όπου και να πέσεις είναι καλά.
 10. birmin

  Κλινικές 5ου έτους

  Καρδιολογία Ιπποκράτειο Τα μαθήματα γίνονται για έναν μήνα χωρίς άλλο μάθημα παράλληλα, αλλά πρακτικά γίνονται για 10 ημέρες, 2 ή 3 φορές την εβδομάδα. Πας 7:30 το πρωί για κλινική άσκηση, ουσιαστικά παίρνεις ΗΚΓ, αίματα κλπ, δεν κάνεις κάτι άλλο, και δεν έχει και σημασία άν έρθεις στις 9 αντί για τις 7:30, αλλά καλό είναι να έρθεις κάποιες φορες για να μάθεις λίγο ΗΚΓ και να παίρνεις αίμα. Μέτα, από τις 9 μέχρι τις 11 είναι το μάθημα στους θαλάμους. Σε κάθε ομάδα υπεύθυνοι είναι 2 καθηγητές, τη μία ώρα έχεις με τον ένα, την άλλη με τον άλλο. Ανάλογα πού θα πέσεις, ή θα μάθεις πολλά ή θα τον ψάχνεις από όροφο σε όροφο για καμιά ώρα. Μετά από 1-2 μέρες θα σταματήσεις να ψάχνεις και θα πας σε μία άλλη πολύ καλυτερη ομάδα και όλα καλά. 11-13 είναι τα μαθήματα στο αμφιθέατρο τα οποία γενικά είναι πολύ καλά, αν και πάντα σου αφήνει την αίσθηση ότι προσπαθούν να χωρέσουν όσα γίνεται σε ένα μάθημα. Κάθε Τρίτη έχει μετεκπαιδευτικά μαθήματα στο αμφιθέατρο του 1ου ορόφου, 7-9 νομίζω, δεν παίρνω και όρκο, τα οποία είναι υποχρεωτικά δυστυχώς. Δε μαθαίνεις κατι ιδιαίτερο γιατί είναι κυρίως νέες έρευνες και τέτοια. Εφημερίες: Δεν έχει. Απουσίες: Επιτρέπεται 1 νομίζω, αν κάνεις περισσότερες μπορείς να κάνεις εφημερία για να αναπληρώσεις. Εξέταση: ΙΕΡΑ. Δίνεις γραπτά, 10 ανάπτυξης τα οποία γενικά επαναλαμβάνονται και υπάρχουν σε ένα φυλλάδιο κάπου στα SOS. Μετά από 2-3 μέρες δίνεις προφορικά αρχικά με 2 καθηγητες( Τούτουζας, Τσιάμης και Βασιλόπουλος με κάποιον άλλο). Αφού περάσεις από εκεί, δίνεις στον καθηγητή, ο οποίος σου κάνει 1 η 2 ερωτήσεις και ουσιαστικά καθορίζει αν θα σε κόψει και τί βαθμο θα πάρεις αν περάσεις. Δηλαδή μπορείς να έχεις γράψει πολύ καλά και να κοπείς στον καθηγητή. Το βιβλίο Στεφανάδη αχανές, σου βγάζει τη ζωή από μέσα σου, πολλοί διαβάζουν Κρεμαστινό. Γενικά: Καλή κλινικη. Εγώ την ευχαριστήθηκα και έμαθα και πολλά. Ειδικά μερικοί καθηγητές πολύ καλοί. Και ο κος Λάτσιος, αν και δεν είναι καθηγητής ασχολήθηκε περισσότερο από πολλούς καθηγητές, σου μαθαίνει πολλά που σου μένουν και είναι πολύ ευχάριστος άνθρωπος να σου κάνει μάθημα. Γενικά, νομίζω Καρδιολογία όπου και να πέσεις είναι καλά, άρα δεν ξέρω πόσο αξίζει να την αλλάξεις.
 11. birmin

  Κλινικές 5ου έτους

  ΜΕΘ Ευγενίδειο Είναι 2 εβδομάδες, χωρίζεστε σε 2 ομάδες, οι περισσότεροι μένουν στο Ευγενίδειο και 2-3 άτομα πάνε στο Σωτηρία. Εγώ ήμουν στο Σωτηρία. Κάθε Δευτέρα γίνονται τα θεωρητικά μαθήματα στις 8 - 13 στο Ευγενίδειο, μερικά πολύ καλά μερικά καθόλου, στο τέλος έχεις κεφάλι καζάνι. Τις υπόλοιπες ημέρες στο Σωτηρία το ωράριο είναι 8:30(9:00)-14:00(15:00). Στις 9 γίνεται η ενημέρωση από τους εφημερεύοντες, συζητούν όλα τα περιστατικά και την πορεία με λεπτομέρεια και τις θεραπευτικές επιλογές. Την πρώτη ημέρα σου αναθέτουν ένα περιστατικό το οποίο την 2η εβδομάδα θα παρουσιάσεις στην επίσκεψη ενώ το ίδιο θα παρουσιάσεις και στην εξέταση. Μετά, λοιπον, βλέπεις τον ασθενή σου,το φάκελο του κλπ. Μαζί με τον υπεύθυνο σου μαθαίνεις να εξετάζεις τον ασθενή στη ΜΕΘ και σου εξηγεί και όλα τα μηχανήματα και πως να παίρνεις αέρια κλπ. Μέσα στη μέρα κάνετε και ένα θεωρητικό μάθημα για 1 ώρα, συνήθως στις 11-12, το οποίο συνήθως είναι καλό. Στη 1, αρχίζει η επίσκεψη και όταν τελειώσει, μπορείς να φύγεις. Απουσίες: Υπογράφεις στη γραμματεία κάθε μέρα υποτίθεται αλλά πρακτικά είστε 2-3 άτομα, αν έχεις πάει το θυμούνται. Εμείς υπογράφαμε στο τέλος κάθε εβδομάδας. Δεν ξέρω πόσες επιτρέππονται, νομίζω 1 δικαιολογείται. Εφημερίες: 4 4ωρες. Είναι λίγο σκότωμα, γιατί δεν είσαι στα επείγοντα. Είσαι απλά άλλες 4 ώρες στη ΜΕΘ. Εκεί μπορείς να φτιάξεις το ιστορικό σου πρακτικά. Ενδιαφέρον έχει κυρίως αν έρθουν νέα περιστατικά αλλά γενικά είναι ήρεμα. Μπορείς να φύγεις και πριν το 4ωρο, αλλά όχι και στο μισάωρο. Εξετάσεις: Βγάζει προαιρετική μετά απο 2-3 ομάδες και θέλει πολλή πίεση και συζήτηση στον καθηγητή του Ευγενιδείου για να τα καταφέρεις. Είναι προφορικά, παρουσιάζεις το ιστορικό σου και σε ρωτάνει και 2-3 θεωρητικά πράγματα. Καλό κλίμα συζήτησης γενικα. Γενικά: Απο τις υπόλοιπες ΜΕΘ νομίζω η καλύτερη επιλογή μαζί με του Ευαγγελισμού απ'όσο έχω ακούσει. Πολύυ καλό κλίμα, γενικά όλοι είναι πολύ βοηθητικοί και θέλουν να σου μαθαίνουν πράγματα και να τους λες αν δεν σου αρέσει κάτι, πολυ οργανωμένη κλινική, δεν το περίμενα καθόλου ότι θα μου αρέσει η ΜΕΘ αλλά μαθαίνεις πολλά και σε πρακτικό επίπεδο. Στο Ευγενίδειο, αν και δεν ήμουν, ξέρω ότι είναι πολύ χαλαρή κλινική. Εφημερίες έχει 4 4ωρες υποτίθεται αλλά σου υπογράφουν στο 5λεπτο και φεύγεις. Ο καθηγητής μία πατάει μία δεν πατάει. Γενικά, τα παιδιά λέγανε ότι δεν έμαθαν κάτι, βαρετά και λίγο χάσιμο χρόνου. Στις τελευταίες ομάδες, κάνουν και μέσα στη μέρα κάτι θεωρητικά μαθήματα, αρά μπορεί και να βελτιώνεται η κατάσταση.
×
×
 • Δημιουργία νέας...