Jump to content

samwise

Prominent Members
 • Content Count

  430
 • Joined

 • Last visited

2 Followers

About samwise

 • Rank
  Αγροτικός (επίπεδο VI)
 • Γενέθλια 18/08/1980

Μέθοδοι επικοινωνίας

 • Website URL
  http://

Πληροφορίες προφίλ

 • Τοποθεσία
  Αθήνα
 1. I came to bring the stars for you...:)

 2. Μου λες να κρατήσω ψηλά το κεφάλι Μου λες να γελάσω σαν πρώτα και πάλι Να μη σταματάω στη μέση του δρόμου Να βγάλω τη μάσκα, τη μάσκα του πόνου Τι θέλεις να κάνω, τι θέλεις να κάνω Πιστεύω σε σένα, σε σένα που χάνω Απ’ αύριο σκέψου πού θα ’σαι, πού θα ’μαι Τι κι άντρας που είμαι, φοβάμαι, φοβάμαι Αν πίσω μια άδεια καρδιά θα μου φέρεις πώς θες να σε ξέρω, πώς θες να με ξέρεις Κι οι δυο που σαν ένα η αγάπη μάς δένει θα μείνουμε τότε δυο ξένοι, δυο ξένοι (Τι θέλεις να κάνω. Πάριος Γιάννης Μουσική/Στίχοι: Χατζηνάσιος Γιώργος/Ρουβινέτης Κώστας)
 3. Εγώ προτείνω να εξετάζονται θεραπευτική στο Μαυρικάκη, παθολογία τριμήνου σε Μάνεση ή Πάγκαλη ή Μουτσόπουλο, και φαρμακολογία 1 και 2. Α, και βάβαια, προτείνω και Ιατροδικάστική. ΜΑζί μας.Αλλά στα δικά μας θέματα και στη δική μας ύλη, περικαλώ. Χωρίς δεξαμενές ερωτήσεων κλπ κλπ. ΚΑτά τα΄άλλα , χτυπιούνται που έίναι πολλοί οι γιατροί. Ου να μου χαθούν, οι άχρηστοι πολιτικάντηδες. Πάλι εμείς θα μαστε οι χαμένοι ρε παιδιά....
 4. Μπορώ κάλλιστα να σου αναλύσω την παθοφυσιολογία του καρκίνου μέσω του καπνισματος, πάνω από έναν καφέ-και ΤΣΙΓΑΡΟ. ΝΑι το τσιγάρο βλαπτει,κλπ κλπ κλπ. ΚΑι η Πεγκυ Ζήνα βλάπτει. Και ο τρελός που οδηγεί και περνάει τα κόκκινα φαναρια, ή κάνει κόντρες μεσα στη Βουλιαγμένης. ΚΑι αυτός μπορεί να βλάψει ΚΑΙ εσένα, ως...παθητικός οδηγός! (βλέπε τον φουκαρά που τον φάγανε λάχανο στη στάση στη Συγγρού μεσα στα ξημερώματα). Το αν θα καπνίζω εγώ, έξω, στο δρόμο, ή σε προκαθορισμένους για καπνιστές χώρους, είναι δικό μου μανίκι και πρόβλημα. Ξέρω τις συνέπειες, και γουστάρω να καπνίζω. Όπως γουσταρω να τρώω, να μην αθλούμαι, και να διασκεδάζω σε μαγαζιά με δυνατή μουσική. Δε μ αρέσει να ζω αποστειρωμένα, δεν έχω το δικαίωμα? Με ενοχλεί όμως να καπνίζει ο οδηγος του Λεωφορέίου. Με ενοχλεί να καπνίζει η μάνα μπροστά σε ένα πιτσιρίκι 7 χρονών που πνίγεται από το ασθμα, και εκείνη εμβρόντητη να αναφωνεί " ΜΑ δεν καπνίζω μπροστά του, γιατρέ!!!!" (αλλά στό διπλανό δωμάτιο του μικροσκοπικού μας διαμερίσματος μαζί με άλλες τρεις φιλενάδες μου που το κάνουμε τεκέ). Με ενοχλεί να καπνίζει ο καθηγητής στο σχολείο , στο διαδρομό ή ακόμη και στην τάξη την ώρα του διαγωνίσματος! Και πάνω από όλα με ενοχλεί η ηλίθια και ανούσια υστερία. Το να φερόμαστε όλοι κατά των καπνιστών, δεν αλλάζει τίποτε. ΓΑιτί δεν προκειται κανένας να σταματήσει να καπνίζει επειδή εσύ του πρήζεις τα @@ με τη γκρίνια! ΚΑι για σπάσιμο, θα το κάνει και μπροστά σου! Αλλά αν δώσεις λύσεις, όπως ΠΡΟΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ και περιορισμένους χώρους καπνιστών σε εστιατόρια και καφετέριες, και επιβάλλεις κανόνες στις δημόσιες υπηρεσίες που να γίνονται σεβαστοί από όλους, και πρώτα πρώτα από το προσωπικό, τότε θα ακολουθήσουν και όλοι οι άλλοι. Όσο για τα πιτσιρίκια, ναι, να απαγορευτεί να αγοράζουν τσιγάρα. Το ένα που θα κλέψουν από τη μάνα τους δεν θα κάνει τη ζημιά. Το να κυκλοφορούν με πακέτο όμως, που τους κάνει μαγκες, αυτό θα τους γίνει συνήθεια, και δε θα το κόβουν. Αλλά πως είναι δυνατόν να κάνεις παρατήρηση στους μαθητές να μην καπνίζουν, με το τσιγάρο στο χέρι? πείτε μου κι εμένα ρε παιδιά!
 5. Τα παιδιά της Νιοβης... Κάθε Πέμπτη στις 10 μμ στη ΝΕΤ. Κουτσομύτης, Βαλτινός, Αντωνόπουλος. Τα λόγια περιτεύουν.
 6. Δεν είναι πρόθεσή μου να φαίνομαι ρατσίστρια. ΚΑι μάλλον δεν έγινα κατανοητή. Σαφώς και είναι υπαρκτό πρόβλημα, και πολύ σημαντικό, και σε ποσοστά που κανείς δεν μπορεί επακριβώς να ξέρει στην Ελλάδα, διότι οι εκπαιδευτικοί και οι γιατροί δεν μπορούν να το ανιχνευσουν εγκαίρως. ΚΑι , υποθέτω, όταν λετε ότι το ανακαλύψατε στα 37 σας, εννοείτε ότι τότε μπήκε η διάγνωση, και όχι ότι τότε εμφανίστηκε το πρόβλημα. Τουλάχιστον, οι, ομολογουμένως, φτωχές μου γνώσεις επί του θέματος, λένε ότι αυτό είναι ένα πρόβλημα το οποίο υπαρχει και δεν δημιουργείται ξαφνικά. Όταν μιλάω για...ξαφνικές διαγνώσεις στα 17, δεν είναι τυχαίο. Μπορούν αρκετοί συμφοιτητές μας να σας αναφέρουν περιστατικά παιδιών, με πτυχία σε γλώσσες και με αριστεία, να εμφανίζονται με τη διάγνωση του δυσλεκτικού λίγο πριν τις εισαγωγικές εξετάσεις για τα Πανεπιστήμια. Ακριβώς επειδή είναι ένα θέμα που δεν έχει δώσει πολύ βάση η Ελληνική Παιδεία και κοινωνία, πολλοί επιτήδειοι το εκμεταλλεύονται για να...κάνουν τη δουλειά τους! Αλλά, βάζοντας πίσω το προσωπικό σας θέμα, σας καλώ να το δείτε λίγο αντικειμενικά: ένα σχολείο όπου ΟΛΑ τα παιδιά λαμβάνουν την σωστή προσοχή και φροντίδα, δεν θα προάγει και το δικό σας πρόβλημα? Το θέμα δεν είναι να εκπαιδεύσουμε έναν κακό δάσκαλο να ανιχνεύει τα δυσλεκτικά παιδιά, διότι δεν πρόκειται να τα καταφέρει. Αλλά να εκπαιδεύσουμε σωστούς δασκάλους για όλα τα παιδιά. Βάζοντας τις βάσεις, θα βοηθήσουμε καλύτερα και τις "ειδικές" περιπτώσεις. Ειδάλλως, κινδυνεύει να γίνει η όλη υπόθεση όπως για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, που η κοινωνία και οι πολιτικοί τα θυμούνται μόνο στους ...παραολυμπιακούς! Τέλος, να σας ρωτήσω και το εξής: επιδιώκετε να αντιμετωπίζεστε ως διάνοια επειδή είστε δυσλεκτικός, ή επιδιώκετε όλοι οι δυσλεκτικοί να αντιμετωπίζονται ως άτομα με ίσες ευκαιρίες με όλους? Θέλετε μια αντιμετώπιση "πολιτικώς ορθή" ή ουσιαστική, προκειμένου να βοηθήσει όλα τα παιδιά να παρακολουθούν με άνεση τα μαθήματά τους και να μην αισθάνονται μειονεκτικά?
 7. Η στοά των Αθανάτων είναι υπερεκτιμημένη για τα γούστα μου. ΠΟλύ μικρόφωνο, σαν πίστα ήταν, με μικρό (για το τεράστιο μαγαζί) χώρο να χορέψεις, και ακριβό. Φοβερά στριμωγμένα τα τραπέζια. Ωραίος μεν ο χώρος, και το ρεπερτόριο ξεχώριζε-δεν ήταν Χιώτης-Τσιτσάνης-Καζαντζίδης-Πολυκανδριώτης εν τάχυ, τα πιο πολυπαιγμένα, αλλά και κομμάτια που ακούγονται αρκετά σπάνια και είναι εξαιρετικά αγαπημένα στους ...γνώστες. Εν τούτοις, ο περιορισμένος χώρος της πίστας και η έλλειψη ..διβάσεων σε υποχρέωνε σε μια κατάσταση...μπουάτ: μόνο ακούς, και δεν μπορείς να χορέψεις. Από προσωπικής πείρας, θα προτείνω το Παυσίλυπον, στην Κάτω Κηφισιά, και το Ταβερνάκι του Σαμψών στην Παλλήνη. Πολύ καλές ορχήστρες, ωραίο κλίμα, και λιγότερο εμπορευματοποιημένα. Τιμές λογικές. Επίσης, ωραίο ως ρεπερτόριο ήταν και η Αλεξανδριανή, στην αρχή της Πλάκας, πίσω από την Φιλελληνων, σε ένα στενό κοντά στην Alpha Bank. Αλλά μόνο για ποτό-το φαγητό...τσούζει- και επίσης διπλοτσεκάρετε τις κρατήσεις σας:έχουν την τάση να κλείνουν δυο φορές το ίδιο τραπέζι!!!!!!!! (ένας λόγος που δεν ξαναπήγα!) Θα ζητούσα από τις δεσποινίδες της παρέας, που έχουν τραγουδήσει κιολας-αν έχω καταλάβει καλά-σε τέτοια μαγαζιά, να μας μεταλαμπαδευσουν τις εμπειρίες τους. Το αθηνόραμα, πέρα από τις διευθύνσεις και τη σύνθεση της ορχήστρας, δεν μας δίνει και καμια άλλη πληροφορία της προκοπής!
 8. Boooooooooooooooooooooooooring.... Καλή η προσπαθεια, αλλά για 2,30 ώρες ταινία, τραβάει πάαααααααααρα πολύ και , τι να σας πω ρε παιδιά, βαρέθηκα. ΤΑ καλύτερα στιγμιότυπα τα χει το προσεχώς, οπότε υποθέτω ότι αρκεί, και δεν χρειάζεται να την δείτε ολόκληρη. Είναι μια ταινία την οποία θα ξεχάσετε ΑΜΕΣΩΣ μολις βγείτε από την αιθουσα-μάλιστα παίζει να ξεχάσετε και κάποια κομμάτια της ΕΝΩ την βλέπετε! Είναι μόνο για να σκοτώσετε την ώρα σας. Και μάλιστα δεν είναι καλή ΟΥΤΕ και για αυτό.... νοικιάστε Μπριτζετ Τζοουνς σε dvd καλύτερα.... /5 μόνο για τους δεύτερους ρόλους μέσα στο αεροδρόμιο
 9. Παρατηρώ κι εγώ πως με το πέρασμα του χρόνου το forum δυστυχώς ατονεί και κοντεύει να γίνει....mirc!!! Δεν ανοίγονται πλεόν ενδιαφέροντα θέματα, και τα λίγα που ανοίγονται, καταλήγουν αλυσίδες από ασυνάρτητες μπαρούφες που ανταλλάσσονται μεταξύ γνωστών, αφήνοντας όλους τους άλλους απέξω. Εδώ δε μιλάμε για περιορισμό της έκφρασης βέβαια. Δεν προσπαθούμε να επιβάλλουμε το ύφος και το είδος των θεμάτων. Αλλά τέλος πάντων, κοντεύει η κατάσταση να καταντήσει σαν forum του mad!!!! Οι παλιοί φαίνεται να κουράστηκαν, να ξέκοψαν, και οι νέοι δεν ενδιαφέρονται να αναλάβουν. ¨οσοι τώρα μπαίνουμε συχνά εδώ για να ανταλλάξουμε απόψεις, δεν βρίσκουμε και τίποτε καλό να συζητήσουμε!!!!!!!!!!! Τέλος πάντων, καλή η πλάκα, αλλά αν θέλαμε αποκλειστικά και μόνο μπάχαλο, μπορούσαμε να chatt- αρουμε οπουδήποτε αλλού!
 10. Εγώ ομολογώ ότι χρειάστηκε πρώτα να δω την δεύτερη εικόνα, και μετά από αρκετές προσπάθειες, κατάφερα να δω τα δελφίνια. Βασίλω μου με παραδέχεσαι, ε???????
 11. Χωρίς να θέλω να κάνω την έξυπνη ή το φυτουκλάκι, θυμάμαι ότι το αμφιλεγόμενο θέμα με τα κορτικοειδή το "αγγίζει " λιγάκι η νευρολογία μας, και κάποιο άλλο σύγγραμμα (ΜΕΘ?) ότι , τέλος πάντων, αυτό που ξέρουμε σίγουρα είναι ότι ως αποιδηματικό δρα η μαννιτόλη, αλλά για τα κορτικοστεροειδή κανείς δεν είχε αποδείξεις για το αν δρουν πραγματικά, και μας το άφηναν διφορούμενο ως προς το να δίνουμε ή όχι. Παρεπιπτόντως, πρόσφατα γνωστός μου γιατρός σε βιβλιογραφική ενημέρωση είχε μια ομιλία με θέμα τα κορτικοστεροειδή στη βρογχιολίτιδα. Το υλικό που βρήκε και μελέτησε ήταν...εκτενέστατο (να μην πω χαοτικό). Οι μισοί το υποστήριζαν , οι άλλοι μισοί το κατέρριπταν, και το πιο τραγελαφικό, για τους ίδιους πανω κάτω λόγους!!!! Τέλος πάντων, αυτή η ιστορία με τα GC είναι και λίγο σαν τελευταίο όπλο...τα δίνουμε, γιατί ειναι αρκετά αποτελεσματικά σε άλλες περιπτώσεις, οποτε τα δοκιμάζουμε κι εδώ... Evidence based medicine? πώς είπατε?
 12. H επιθυμία σας για σεξ φαίνεται να είναι εντονότερα αναπτυγμένη από το συνηθισμένο και ίσως να σας προκαλεί κάποιες δυσκολίες, στις διαπροσωπικές σας σχέσεις. Ίσως μερικές φορές να αισθάνεστε ότι έχετε δυσκολία να βάλετε φρένο στις σεξουαλικές σας ορμές. Παρόλα αυτά, εσείς έχετε τον έλεγχο της σεξουαλικής σας ζωής.
 13. Επειδή λίαν συντόμως θα με πάρει η ξενιτιά της υπαίθρου, και με έχει πιάσει σύγκρυο, πανικός, κλπ κλπ, για πείτε ρε παιδιά, τι χρειαζεται να χουμε μαζί μας στο αγροτικό? Τι θεωρούν δεδομένο ότι ξέρουμε και τι προτίθετνται να μας μάθουν? ΝΑ πλακωθώ από τώρα στις εφημερίες? Να ανησυχήσω?
 14. ΄....του Κορανίου" είναι όλος ο τίτλος. Η ταινία είναι γαλλική(δε θέλω σχόλια ), και διαδραματίζεται στην δεκαετία του ΄50. Όχι, δεν έχει ξύλο, όχι δεν έχει μοιραίες γυναίκες (δηλ, έχει μια, αλλά είναι μόλις 15 ετών ) όχι δεν έχει τσόντα, παραδόξως, είναι μια ταινία "κουλτούρα" η οποία είναι βγαλμένη μέσα από τη ζωή, και μιλάει για απλά, καθημερινά πράγματα. Ο Ομάρ Σαρίφ σε ρόλο παππου (!!!!!!!!!!!!!! άτιμε χρόνε!! κανέναν δεν λυπάσαι, ούτε καν τόσο ωραίους άντρες) πραγματικά δίνει ρέστα! Και ο πιτσιρικάς πρωταγωνιστής, νομίζω είναι μια αποκάλυψη. (Πιερ Μπουλανζέ λέγεται, συγκρατείστε το όνομα, θα το ξαναδούμε μάλλον σύντομα...) Είναι μια ταινία συναισθηματων, χωρίς φανφάρες και γκλαμουριές, που σου αφήνει έτσι μια ζεστασιά στην ψυχή. Εν ολίγοις, είναι από τις ταινίες-είδη υπό εξαφάνιση. Τη συστήνω ανεπιφύλακτα! /5 (απλώς και μόνο για να έχω το άριστα καβάντζα μην βγει καμιά καλύτερη, που δεν το πιστεύω....)
×
×
 • Δημιουργία νέας...