Jump to content

valerie_30

Members
 • Posts

  11
 • Joined

 • Last visited

Πληροφορίες προφίλ

 • Σχολή
  Ιατρική
 • Sex
  Female

Recent Profile Visitors

996 profile views

valerie_30's Achievements

Φοιτητής (επίπεδο ΙΙ)

Φοιτητής (επίπεδο ΙΙ) (2/16)

1

Reputation

 1. ξενος , σίγουρα η απάντησή σου θα είναι πιο κοντά στην ερώτησή μου. gp123, σε ευχαριστώ πολύ! Με τη συγκεκριμένη ανάρτηση ήθελα απλά να ακούσω και μερικές γνώμες από μεγαλύτερους και πιο ενημερωμένους, πιθανόν ειδικευόμενους και ίσως και τελειωμένους ιατρούς, γιατί όπως είπες και εσύ είμαι λίγο στα χαμένα, όπως και κάθε τελειόφοιτος φαντάζομαι. Ξεκίνησα να κάνω αυτό που λες, σίγουρα μέσα στους επόμενους μήνες και μέχρι να τελειώσω θα έχω μια πιο σφαιρική άποψη περι του θέματος και ελπίζω τελειώνοντας να έχω αποφασίσει. Όπως και να'χει, ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες!
 2. Σίγουρα δεν εχω την απαίτηση να μου πεις αν θα έχω δουλειά και αν θα βγάζω λεφτά. Αυτό εναπόκειται σε πολλούς παράγοντες . Αυτό που εγώ ρωτάω, είναι αν υπάρχουν ανάγκες ( πως υπάρχουν ανάγκες για καρδιολόγους , ωρλ, παθολόγους κ.ο.κ) . Εαν ο κόσμος έχει ανάγκη απο Ψ. και γίνονται παραπομπές προς αυτούς. Τώρα αν θα έχει ο ψυχίατρος Α περισσότερη δουλειά απο τον Β είναι άλλο θέμα. Αλλά δεν είναι και ενα ιατρείο στο οποίο βλέπεις και ακούς για την κίνησή του, λόγω κυρίως του στιγματισμού, οπότε δεν γνωρίζω τι γίνεται εκτός νοσοκομείου στον τομέα αυτό. Ρωτάω επίσης αν έχει εξέλιξη και μέλλον, ασχέτος αν εγώ θα βγω σε 10 χρόνια στο επάγγελμα ( που δεν θα είναι τόσα, κανέις δεν είπε πως θα περιμένω να κάνω την ειδικότητα στην Ελλάδα ), γιατί για πολλές ειδικότητες ακούγεται πως έχουν πολύ μεγάλη εξέλιξη και μέλλον π.χ ογκολογία, επεμβατική καρδιολογία και ακτινολογία.
 3. Αυτό μου αρέσει και γουστάρω να κάνω μέχρι να γβω στη σύνταξη. Το θέμα είναι να έχεις και ενα αξιοπρεπες εισοδημα να ζησεις, μαζι με ολα τα αλλα. Και καποια αλλη ειδικοτητα να ηθελα να κανω, τις ιδιες αποριες θα ειχα. Μονο που εδω δεν ειναι τοσο εμφανες το ποση ζητηση εχει και ποιες ειναι οι αναγκες. Καλη χρονια και σε εσενα
 4. Και κονέ έχω και πελατεία ιατρείων ( όχι όμως Ψ. ) . Αυτό που με προβληματίζει είναι η ζήτηση κυρίως της ειδικότητας αυτής, αφού λόγω ταμπού και κοινωνικού στιγματισμού, είναι ενας σημαντικός παράγοντας ( που εγώ τουλάχιστον ) δεν μπορώ να εκτιμήσω, αφού δεν είναι τόσο εμφανές όσο σε άλλες ειδικότητες. Το αν θα έχω δουλειά εγώ ή ο κάθε Ψ. σαφώς εναπόκειται σε πολλούς παράγοντες ( γνώσεις, τι προσφέρεις και πόσο καλός είσαι ). Το θέμα είναι εαν υπάρχει γκάμα περιστατικών και ανάγκη ψυχιατρικής παρέμβασης, έτσι ώστε να τα εφαρμόσεις όλα αυτά , ή τουλάχιστον να προσπαθήσεις, και να μην πάνε χαμένα τόσα χρόνια σπουδών. Λυπάμαι αν οι ανησυχίες μου σου προκαλούν τον γέλωτα, η εποχή που ζούμε με κάνει να ανησυχώ και να προβληματίζομαι για το μέλλον.!
 5. Παιδιά καλησπέρα ( ή μάλλον καλημέρα ) . Επειδή απο το τελευταίο ποστ έχει περάσει ένας χρόνος και δεν ξέρω πια στοιχεία παραμένουν τα ίδια, θα ήθελα και εγώ να ρωτήσω με τη σειρά μου : 1. Κάθε πόσο γίνονται οι εξετάσεις; 1 ή 2 φορές τον χρόνο ; 2. Τι μισθό παίρνει ένας ειδικευόμενος εκει ; 3. Αληθεύει πως παίζουν ρόλο οι γνωριμίες που μπορεί να έχει κάποιος; κοινώς το "μέσο"; 4. Η ψυχιατρική τι λέει σαν ειδικότητα αλλά και ως προοπτική επαγγελματικής αποκατάστασης εκει;
 6. Θέμα χαρακτήρα καλά το είπες. Λες και δεν έχουμε όλοι ζήσει συμφοιτητές ή συναδέλφους, χωρίς γνώσεις/όρεξη για μάθηση/ και χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον προς την ιατρική, που ακολούθησαν άλλες ειδικότητες και σε πολλές περιπτώσεις αρκετά δύσκολες και απαιτητικές. Δεν πιστεύω πως το κριτήριο του αν σου αρέσει η ιατρική ή αν είσαι καλός ιατρός εξαρτάται απο το εαν κάνεις γυναικολογία ή ψυχιατρική ή μικροβιολογία ( αναφέρω αυτές γιατί αυτές συχνά αναφέρονται ως οι ειδικότητες που ακολουθούν όσοι δεν τους αρέσει τελικά η ιατρική και βρίσκουν την εύκολη λύση). Επίσης, εντύπωση μου προκαλεί η γενική άποψη πως ο κόσμος δεν πηγαίνει στον ψυχίατρο, απο φόβο στιγματισμού. Έχω δει ασθένεις στις κλινικές τόσο άρρωστους που η ψ. νόσος τους προκαλεί τέτοια αναπηρία, που δεν μπορώ να κατανοήσω πως γίνεται οι άνθρωποι αυτοί να ΜΗΝ πηγαίνουν στον ιατρό. Μήπως τελικά δεν είναι ότι δεν έχουν περιστατικά οι ψυχίατροι αλλά το ότι κανείς δεν βγαίνει να το "φωνάξει, να το πει" πως πάει; Επίσης, κανείς που να γνωρίζει για τη ραγδαία ανάπτυξη στον τομέα αυτό μέσα στα επομενα χρόνια, που πολύ συχνά ακούγεται ;
 7. Έχω 2-3 εναλλακτικές αλλά καμία δεν με ενδιαφέρει στο βαθμό της ψυχιατρικής. Σε ευχαριστώ πολύ και καλή συνέχεια και σε εσένα!
 8. Συμφωνώ απόλυτα με το να ακολουθήσεις κάτι που αγαπάς και σε ενδιαφέρει.! Στην τελική όταν κάνεις αυτό που αγαπάς το κάνεις και καλά.! το θέμα είναι πως αλλιώς βλέπεις τα πράγματα στα 25 ( εισαι πιο ενθουσιώδης και ακολουθείς την καρδιά )και αλλιώς στα 35-45 όταν θα έχεις οικογένεια και υποχρεώσεις. Εκεί θα παίζει σημαντικό ρόλο το τι απολαβές θα έχεις και πόσο θα μπορείς να στηρίξεις την οικογένειά σου. Όσο για το κακό λόγο και τα κόμπλεξ, θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου!
 9. Σε ευχαριστώ! Έχω 2 απορίες. Σε περίπτωση δλδ που έχεις ένα καλό κύκλο, με ιατρούς άλλων ειδικοτήτων που θα παραπέμπουν σε εσένα ασθενείς σε ψ προβλή,ατα, τότε τα πράγματα είναι πιο εύκολα ; Επίσης, όσο στιγματισμένο και αν είναι, πως γίνεται να μην αποταθεί ο σχιζοφρενής ή ο καταθλιπτικός στον ψυχίατρο, καταστάσεις που απαιτούν οπωσδήποτε θεραπεία; (το λέω επειδή πολλοί λένε "ξερεις δεν πάει ο άλλος στον ψυχίατρο, θα προτιμήσει ψυχολόγο")
 10. Καλησπέρα παιδιά. Σε λίγους μήνες παίρνω με το καλό το πτυχίο και θα πρέπει να καταθέσω τα χαρτιά μου για ειδικότητα. Έχει αναπτυχθεί ξανά το θέμα αυτό αλλά θα ήθελα κάτι πιο πρόσφατο ( πολύ πιθανόν και να υπάρχει αλλά να μην το έχω δει ). Με ενδιαφέρει πολύ η ψυχιατρική σαν ειδικότητα. Πάρα πολύ. Με προβληματίζει όμως πολύ η επαγγελματική αποκατάσταση.Κακά τα ψέματα, θα σπουδάζουμε για 10+ χρόνια και η απολαβές είναι ένα θέμα. Υπάρχει ζήτηση; Υπάρχει δουλειά στον ιδιωτικό τομέα; Ακούγεται πως είναι μια απο τις ειδικότητες του μέλλοντος, χωρίς όμως να έχω κατανοήσει πολύ καλά το πως και το γιατί. Υπάρχουν προοπτικές επαγγελματικής ανέληξης; Υ.Γ ήδη με εκνευρίζουν σχόλια του στυλ "δεν είναι ιατρική" και "ποια η διαφορά με τον ψυχολόγο". Θα βοηθούσε πολύ η γνώμη σας! Ευχαριστώ
×
×
 • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.