Jump to content

Giannis Aggelos

Members
 • Content Count

  9
 • Joined

 • Last visited

Όλες οι δημοσιεύσεις από Giannis Aggelos

 1. Αναδημοσιεύω ποστ μου στο θέμα για τις κινητοποιήσεις του ΣΦΙΑ: Όπως πολλοί ενδεχομένως ήδη γνωρίζετε, την ερχόμενη Τετάρτη 18/3 στις 12.00 στο αμφ. ΝΑΒΟ έχει καλεστεί Γενική Συνέλευση του ΣΦΙΑ. Δεδομένου ότι είναι η πρώτη ΓΣ που καλείται μετά τις πρόσφατες εκλογές και την ανάδειξη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, είναι σημαντικό να είναι μαζική, ακριβώς γιατί μία σειρά από κρίσιμα για το παρόν και το μέλλον μας ζητήματα κάθε άλλο παρά έχουν επιλυθεί: Σχετικά με τις διαγραφές φοιτητών, η έκδοση δελτίου τύπου από το Υπουργείο Παιδείας μετά από συνάντηση, όπου συμμετείχε η επιτροπή επί πτυχίω φοιτητών (επιπλέον πληροφορίες εδώ), με δέσμευση για την άρση των διαγραφών είναι σίγουρα θετική. Όμως ο νόμος Διαμαντοπούλου -και οι υποστηρικτές του εντός και εκτός ΑΕΙ- παραμένουν, και η κινητοποίηση από τη δική μας πλευρά για την άμεση και οριστική ανατροπή κάθε λογικής διαγραφής φοιτητών και ορίων φοίτησης είναι απαραίτητη! Την Πέμπτη θα γίνει παράσταση διαμαρτυρίας των Φοιτητικών Συλλόγων της Αθήνας στο υπ. Παιδείας,τόσο για το ζήτημα αυτό, όσο και για το σύνολο των αιτημάτων για ένα μαζικό, δημόσιο, δωρεάν και δημοκρατικό πανεπιστήμιο! Σχετικά με την εργασιακή μας προοπτική, η πρώτη παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας (ενημέρωση εδώ) ήδη έδειξε τη δυνατότητα οι συλλογικοί μας αγώνες να κερδίζουν, μέσα από τη δέσμευση για απόσυρση της προϋπόθεσης διορισμού σε αγροτικό για την έναρξη ειδικότητας και την πρόσληψη 300 ειδικών γιατρών άμεσα. Η ανάγκη όμως για άνοιγμα θέσεων για ειδικότητα, κατοχύρωση αξιοπρεπών εργασιακών σχέσεων στο ΕΣΥ, άνοιγμα των κλινικών που έκλεισαν με τις συγχωνεύσεις είναι ακόμα εδώ, τόσο για μία πραγματικά δημόσια & δωρεάν περίθαλψη για τον ελληνικό λαό, όσο και για ένα εργασιακό μέλλον που μας αξίζει! Οι ασφυκτικοί όροι λιτότητας των συμφωνιών που αποδέχτηκε η νέα κυβέρνηση και οι περιορισμένες της προγραμματικές εξαγγελίες ένα πράγμα κάνουν σαφές: αν δεν συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να πάρουμε όλα όσα χάσαμε και όλα όσα δικαιούμαστε, η επανάπαυση και η αναμονή ελάχιστα αποτελέσματα θα έχουν! Να είμαστε όλοι εκεί!
 2. Όπως πολλοί ενδεχομένως ήδη γνωρίζετε, την ερχόμενη Τετάρτη 18/3 στις 12.00 στο αμφ. ΝΑΒΟ έχει καλεστεί Γενική Συνέλευση του ΣΦΙΑ. Δεδομένου ότι είναι η πρώτη ΓΣ που καλείται μετά τις πρόσφατες εκλογές και την ανάδειξη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, είναι σημαντικό να είναι μαζική, ακριβώς γιατί μία σειρά από κρίσιμα για το παρόν και το μέλλον μας ζητήματα κάθε άλλο παρά έχουν επιλυθεί: Σχετικά με τις διαγραφές φοιτητών, η έκδοση δελτίου τύπου από το Υπουργείο Παιδείας μετά από συνάντηση, όπου συμμετείχε η επιτροπή επί πτυχίω φοιτητών (επιπλέον πληροφορίες εδώ), με δέσμευση για την άρση των διαγραφών είναι σίγουρα θετική. Όμως ο νόμος Διαμαντοπούλου -και οι υποστηρικτές του εντός και εκτός ΑΕΙ- παραμένουν, και η κινητοποίηση από τη δική μας πλευρά για την άμεση και οριστική ανατροπή κάθε λογικής διαγραφής φοιτητών και ορίων φοίτησης είναι απαραίτητη! Την Πέμπτη θα γίνει παράσταση διαμαρτυρίας των Φοιτητικών Συλλόγων της Αθήνας στο υπ. Παιδείας,τόσο για το ζήτημα αυτό, όσο και για το σύνολο των αιτημάτων για ένα μαζικό, δημόσιο, δωρεάν και δημοκρατικό πανεπιστήμιο! Σχετικά με την εργασιακή μας προοπτική, η πρώτη παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας (ενημέρωση εδώ) ήδη έδειξε τη δυνατότητα οι συλλογικοί μας αγώνες να κερδίζουν, μέσα από τη δέσμευση για απόσυρση της προϋπόθεσης διορισμού σε αγροτικό για την έναρξη ειδικότητας και την πρόσληψη 300 ειδικών γιατρών άμεσα. Η ανάγκη όμως για άνοιγμα θέσεων για ειδικότητα, κατοχύρωση αξιοπρεπών εργασιακών σχέσεων στο ΕΣΥ, άνοιγμα των κλινικών που έκλεισαν με τις συγχωνεύσεις είναι ακόμα εδώ, τόσο για μία πραγματικά δημόσια & δωρεάν περίθαλψη για τον ελληνικό λαό, όσο και για ένα εργασιακό μέλλον που μας αξίζει! Οι ασφυκτικοί όροι λιτότητας των συμφωνιών που αποδέχτηκε η νέα κυβέρνηση και οι περιορισμένες της προγραμματικές εξαγγελίες ένα πράγμα κάνουν σαφές: αν δεν συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να πάρουμε όλα όσα χάσαμε και όλα όσα δικαιούμαστε, η επανάπαυση και η αναμονή ελάχιστα αποτελέσματα θα έχουν! Να είμαστε όλοι εκεί!
 3. Η τοποθέτηση του ΣΦΙΑ είναι καμία διαγραφή φοιτητή ανεξαρτήτως έτους εισαγωγής και απόσυρση του νόμου Διαμαντοπούλου/Αρβανιτόπουλου, και αυτή θα μεταφέρουμε αύριο. Διαφωνώ -το είχα πει και σε προηγούμενη συνέλευση- με μία λογική plan B που να βάζει πιο "ελαφριές" διατάξεις για τις διαγραφές, δεδομένου ότι αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι αποδεχόμαστε τη δυνατότητα διαγραφών (έστω και για λιγότερους φοιτητές), όταν μάλιστα επίσημα υπουργείο Παιδείας και πρυτανική αρχή δεν έχει κάνει καμία επίσημη κίνηση υποχώρησης σε σχέση με το συγκεκριμένο. Από την άλλη πλευρά η απόφαση της συνέλευσης επί πτυχίω είναι σεβαστή, και δεν θα εμποδίσουμε κανένα συνάδελφο να τη μεταφέρει, αρκεί να είναι σαφές ποια σημεία της είναι ταυτόχρονα και θέση του συνόλου του Συλλόγου και ποια δεν είναι.
 4. Καλησπέρα, καλώς σας βρήκα! Δυστυχώς μάθαμε σήμερα το απόγευμα για το συγκεκριμένο, άρα δεν έχει μπει κινητοποίηση του ΣΦΙΑ αύριο λόγω αδυναμίας να κάνουμε έγκαιρα Γ.Σ. ή Δ.Σ. Παρ' όλα αυτά θα κατέβουμε για να μεταφέρουμε αιτήματα που ούτως ή άλλως είχαμε αποφασίσει στην τελευταία Γενική Συνέλευση. Ναι στο τελευταίο ψήφισμα αναφέρομαι, νομίζω είχε αποφασίσει η συνέλευση να επιδιώξει συνάντηση με την πρυτανική αρχή.
 5. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να επικοινωνήσεις με τους συμφοιτητές σου και να επιδιώξετε να τεθεί αυτό το ζήτημα στις διαδικασίες του Φοιτητικού Συλλόγου, για να κινητοποιηθείτε στη διοίκηση του τμήματος απέναντι στο μέτρο αυτό. Δεν υπάρχει καμία λογική στον περιορισμό των μαθημάτων που μπορεί να δώσει κάθε φοιτητής, μόνο επιχείρημα είναι το γνωστό "ας περνούσες τα μαθήματα στην ώρα τους" που λέγεται και για τις διαγραφές. Αντίστοιχο ζήτημα είχαν πριν λίγο καιρό στους ΗΜΜΥ της Πάτρας, μετά από κινητοποιήσεις και κατάληψη της σχολής πάρθηκε πίσω η αλλαγή σχετικά με το όριο δήλωσης μαθημάτων για φέτος.
 6. Πρόσκληση εκπροσώπων των φοιτητών σε συζήτηση με τα μέλη της Πανεπιστημιακής Συγκλήτου την 20η Δεκεμβρίου 2014, ώρα 11.30 π.μ. Αύριο η Πρυτανεία καλεί τους φοιτητές να "εκθέσουν τα προβλήματα και τα αιτήματά τους" στα μέλη της Συγκλήτου στις 11.30 στο κεντρικό κτήριο του πανεπιστημίου. Καμία αναφορά σε φοιτητικούς συλλόγους, ζητά από τις παρατάξεις και τους "ανεξάρτητους φοιτητές" να στείλουν από 2 εκπροσώπους αντί να γίνει ανοιχτή διαδικασία της Συγκλήτου. Τώρα πώς εκπροσωπούνται όλοι αυτοί αν όχι μέσω των συλλογικών τους διαδικασιών, είτε μιλάμε για οργανωμένους σε πολιτική δύναμη ή όχι, και πώς οι "ανεξάρτητοι φοιτητές" του ΕΚΠΑ θα ορίσουν εκπροσώπους είναι ένα ερώτημα που μάλλον μόνο η φαντασία του Φορτσάκη μπορεί να απαντήσει. Επίσης έχουμε ενημέρωση ότι έχει καλέσει και διαδικασία της Συγκλήτου στον ίδιο χώρο 2 ώρες νωρίτερα (9.30), χωρίς όμως να ενημερώσει / καλέσει τους φοιτητές. Πιστεύω χρειάζεται μαζική παρουσία του συνόλου των φοιτητών του ΕΚΠΑ (και προφανώς των επί πτυχίω φοιτητών που απειλούνται με διαγραφή) από τις 9.30 για να μεταφέρουμε τα αιτήματά μας! Άλλωστε μετά την τελευταία μας συνέλευση επί πτυχίω, δεν έχουμε μεταφέρει το ψήφισμά μας στην πρυτανική αρχή, όπως είχαμε αποφασίσει.
 7. Η Γενική Συνέλευση του ΣΦΙΑ θα γίνει αύριο, στις 12, στο αμφιθέατρο ΝΑΒΟ. Ουσιαστικά αποτελεί την τελευταία ευκαιρία να πάρουμε απόφαση από τη ΓΣ ενάντια στο νομοσχέδιο που αλλάζει την εισαγωγή στην ειδικότητα και κάνει το αγροτικό υποχρεωτικό πριν τη δήλωση ειδικότητας, καθώς αυτό σχεδιάζεται να ψηφιστεί την Πέμπτη! Όταν παράλληλα αύριο ξεκινά η συζήτηση για την εκλογή ΠτΔ στη Βουλή, η μαζική κινητοποίηση του λαού για να ανατραπεί η κυβέρνηση των μνημονίων είναι απαραίτητη! Να είμαστε όλοι εκεί!
 8. Η σημερινή Γενική Συνέλευση δεν είχε απαρτία και δεν λήφθηκε κάποια απόφαση. Αύριο στις 14.00 καλείται Δ.Σ., για να καλεστεί εξ' αναβολής ΓΣ (με πρόταση για να γίνει την Τρίτη) και τη συμμετοχή σε κινητοποίηση Φοιτητικών Συλλόγων και εργαζομένων του πανεπιστημίου στη Σύνοδο Πρυτάνεων.
 9. Επίσης στην αυριανή Γενική Συνέλευση θα τεθεί στο πλαίσιο και παράσταση διαμαρτυρίας στην Σύνοδο Πρυτάνεων που θα γίνει στο Ξενοδοχείο Διβάνι στο Καβούρι (εδώ κοντά, μην και πάει κανένας φοιτητής...) την Παρασκευή στις 17.00 - η Σύνοδος κατά πάσα πιθανότητα θα είναι διήμερη, Παρασκευή & Σάββατο. Προφανώς στη Σύνοδο θα συζητηθούν το σύνολο των ζητημάτων που αφορούν το πανεπιστήμιο: διαγραφές φοιτητών, η συγκρότηση των Οργανισμών, η χρηματοδότηση των ΑΕΙ-ΤΕΙ και η διατήρηση (ή μη) των θέσεων εργασίας σε αυτά. Η μαζική μας παρουσία στη ΓΣ και στην κινητοποίηση είναι απαραίτητη!
×
×
 • Δημιουργία νέας...