Jump to content

BarryHarry

Members
 • Posts

  49
 • Joined

 • Days Won

  1

BarryHarry last won the day on 16 Μαρτίου 2018

BarryHarry had the most liked content!

Πληροφορίες προφίλ

 • Σχολή
  Ιατρική
 • Sex
  Male

Recent Profile Visitors

1.195 profile views

BarryHarry's Achievements

Παλιός (επίπεδο ΙΙΙ)

Παλιός (επίπεδο ΙΙΙ) (3/16)

15

Reputation

 1. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη όπως και τα ανδρείκελα της προηγούμενης που θέσπισαν αυτό το έκτρωμα με τη βαθμολογία θέλουν να δημιουργήσουν γιατρούς διαφορετικών ταχυτήτων και χαμάληδες χαμηλού κόστους. Μην τους αφήσετε να σας καταστρέψουν έτσι στο ξεκίνημά σας.
 2. Σκέψου ότι από την πλευρά εκείνη προωθούνται ήδη τριετή πτυχία ιατρικής. Πιλοτικά θα μπούνε σε εφαρμογή κάποια στιγμή.
 3. Η ιατρική ειδίκευση απαιτεί χρονική επένδυση 4 έως 6 ετών. Μπορεί κάποιος να υπολογίσει και να τοποθετήσει τα χαρτιά του σε λίστα αναμονής ( για αρκετές τουλάχιστον ειδικότητες) όπου η θέση του να ανοίγει κάποια έτη μετά. Αναμένονται έκτακτες συνθήκες , οι οποίες θα κάνουν ασφαλέστερη την παραμονή στην Ελλάδα ή θα κάνουν αρκετούς συναδέλφους να νιώσουν ασφαλέστεροι εδώ. Για αυτό μην παραβλέπουμε να εκμεταλλευτούμε σωστά το δικαίωμα παραμονής μας σε λίστα αναμονής χωρίς να επιβαρύνουμε όπως λέει και ο συνάδελφος. Ας είναι προετοιμασμένοι για το ενδεχόμενο γρήγορης μετακίνησής τους κάποιοι. Καλή συνέχεια.
 4. Καλησπέρα μια υπενθύμιση και παράκληση στους νέους συναδέλφους που επιδιώκουν την ιατρική ειδικότητα σε χώρες του εξωτερικού, ακόμα και ΗΠΑ. Καλή επιτυχία στις επιδιώξεις σας. ΜΗΝ αμελήσετε να τοποθετήσετε χαρτιά σε λίστα ειδικότητας που σας ενδιαφέρει ΚΑΙ στην Ελλάδα για να καλύψετε το ενδεχόμενο επιστροφής σας για οποιονδήποτε λόγο ( στο άμεσο μέλλον θα παραστούν τέτοιες συνθήκες για πολλούς). Καλή σταδιοδρομία όπου βρεθείτε και μην αφομοιωθείτε χάνοντας την ελληνικότητά σας.
 5. Καλησπέρα συνάδελφοι. Το θέμα αφορά όσους θέλουν να εκμεταλλευτούν το εξάμηνο στο εξωτερικό για την ειδικότητα μέσω ΚΕΣΥ ή για εξειδίκευση Αγγλία και το Brexit. Θα υπάρξει κάποια συμφωνία UK ΕΕ που θα δώσει πιθανώς κάποιο χρονικό διάστημα παράτασης. Στο διάστημα αυτό να κάνετε οι ενδιαφερόμενοι ένα provisional registration που διαρκεί για 3.5 χρόνια. Δεν ξέρω αν σας διασφαλίζει σε κάτι, αν σας γλιτώνει από το plab τότε . Μιλήστε τηλεφωνικά με GMC.
 6. Ξεκίνησε πάλι η διαδικασία για την αλλαγή του νόμου που αφορά την ιατρική ειδίκευση. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μετά τις επιτυχίες στα εθνικά θέματα ενδιαφέρεται και για την αναμόρφωση της ιατρικής εκπαίδευσης. Μήπως καταφέρουν και το νομοσχέδιο που υποβάλλουν και τελικά ψηφίσουν είναι χειρότερο από ότι το ΚΕΣΥ πρότεινε χρόνια πριν; Από δελτίο τύπου του υπουργείου Υγείας Δελτίο Τύπου Αθήνα, 15 Μαρτίου 2018 Την εναρκτήρια συνεδρίασή της, παρουσία της υφυπουργού Παιδείας, Μερόπης Τζούφη, πραγματοποίησε στο ΚΕΣΥ την Τετάρτη, 14/3, η νεοσυσταθείσα κοινή διυπουργική επιτροπή των υπουργείων Υγείας και Παιδείας με αντικείμενο τον εθνικό σχεδιασμό εκπαίδευσης των επαγγελματιών υγείας. Η σύσταση της επιτροπής αυτής προβλέπεται στο αρ. 98 του ν.4486/17 και αποτελούσε αίτημα πολλών ετών, τόσο των Ιατρικών Τμημάτων των Πανεπιστημίων της χώρας, όσο και των δομών του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Στη σύνθεση της Επιτροπής εκπροσωπούνται όλοι οι εμπλεκόμενοι επιστημονικοί, επαγγελματικοί και συνδικαλιστικοί φορείς. Συντονιστής έχει οριστεί ο καθηγητής Παθολογίας- Ρευματολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Αλ. Γαρύφαλλος ενώ την πολιτική ηγεσία των υπουργείων Υγείας και Παιδείας εκπροσωπούν οι Γενικοί Γραμματείς, κ.κ. Γ. Γιαννόπουλος και Γ. Αγγελόπουλος. Σκοπός της επιτροπής είναι η διαμόρφωση εθνικής στρατηγικής εκπαίδευσης, μετεκπαίδευσης, συνεχιζόμενης εκπαίδευσης και έρευνας για τους γιατρούς, νοσηλευτές, τεχνολόγους και λοιπούς επαγγελματίες υγείας, σε εναρμόνιση με την εθνική στρατηγική για την Υγεία και με τις σχετικές αποφάσεις και οδηγίες των ευρωπαϊκών θεσμών. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αναλύθηκε το θεσμικό πλαίσιο και ο τρόπος λειτουργίας της επιτροπής. Έγινε ιεράρχηση των θεμάτων που θα συζητηθούν στις επόμενες συνεδριάσεις και συστάθηκαν οι πρώτες ομάδες εργασίας που θα εισηγηθούν και θα επεξεργασθούν τα τρέχοντα θέματα.
 7. Επίσημα υπάρχει δυνατότητα και για τα 2, εννοείται επιλέγετε το ielts, τα μισά λεφτά και με μεθοδική προετοιμασία 1-2 μήνες παίρνετε άνετα 7,5-8.
 8. Είναι μια εναλλακτική επιλογή, κι όχι η αποκλειστική, τουλάχιστον ακόμα. Και από την ανακοίνωση τύπου φαίνεται https://www.gmc-uk.org/news/31549.asp “ an additional” , “an alternative”. Το OET δεν έχει εξεταστικό κέντρο Ελλάδα. Όσοι είστε σε διαδικασία εγγραφής τρέξτε για το ielts academic με 7,5 βαθμό. Πάρτε τηλέφωνο στο gmc για σιγουριά πρώτα.
 9. Οι LAT θέσεις σε Wales, N. Ireland και Scotland πότε καταργούνται; Με αρκετές δημοσιεύσεις κι ένα alternative certificate of foundation competence από καθηγητή σε UK της ειδικότητας που θες χτυπάς συμβόλαιο για ST1-2;
 10. Αναφέρεται η ταυτόχρονη έναρξη ειδικότητας 3 φορές το χρόνο και όχι όταν αδειάζει μία θέση.Στο νοσοκομείο που θα είναι κέντρο εκπαίδευσης θα κάνεις μόνο τον χρόνο που δε γίνεται σε περιφερειακά πχ τον τελευταίο 1-1,5 χρόνο για τις περισσότερες θέσεις. Θα εκπαιδεύεσαι " στην ευθύνη " υποχρεώνοντάς σε να υπηρετείς κάπου χωρίς ειδικό.Το τυράκι για τις νέες ειδικότητες ποιο είναι; Συγχώνευση πχ μικροβιολογία κυτταρολογία. Θα κοπούν θέσεις παθολογίας ή χειρουργικής που θα γίνουν επείγουσας ιατρικής; Πως καλύπτω τα κενά στο ΕΣΥ; Βάζω ένα χρόνο παθολογίας στους ιατροδικαστές ή έξτρα παιδιατρικής στους παιδιάτρους ένα χρόνο χειρουργικής σε όσους κάνουν οφθαλμολογία πριν ξεκινήσουν κτλ. Ανοίγει η πόρτα για εξετάσεις για να μπεις για ειδικότητα.Θυμηθείτε τι έλεγε το έκτρωμα του ΚΕΣΥ " Πρώτη θέση αναμονής στη λίστα δεύτερη για εξετάσεις τρίτη στη λίστα τέταρτη για εξετάσεις." Όσοι συνάδελφοι δηλαδή είστε 2οι με 4οι στη λίστα σας και μπαίνετε σε 1,5-2,5 χρόνια μπορεί άνετα να την φάτε. Πόσο ακριβές ή ελαστικό θα είναι το πρόγραμμα εκπαίδευσης με υποχρεωτική άσκηση σε περιφερειακό νοσοκομείο;Είναι ο χρόνος ένας χρόνος; Αν κάποιος πάρει αναρρωτική, αν ο μπούλης του καθηγητή στο κεντρικό που δήλωσες Αθήνα ή Θεσσαλονίκη κάνει διδακτορικό και πρέπει να μείνει εκεί παραπάνω; Αν ο διοικητής στο περιφερειακό νοσοκομείο δηλώνει ότι δεν υπάρχει άλλος στη θέση σου στην οικεία ΥΠΕ; Την τρως και μένεις Λιβαδειά ή Φλώρινα παραπάνω. Κάποιες χειρουργικές ειδικότητες έχουν μόνο 1 με 1,5 χρόνο πρακτικής που γίνεται εκ νόμου σε μεγάλο νοσοκομείο.Δηλαδή τα υπόλοιπα 2,5-3,5 θα γυρνάς σαν περιπλανώμενος σε 2-3 νοσοκομεία; Σε αρκετά νοσοκομεία ειδικευόμενοι διαφόρων ειδικοτήτων έχουν ενημερωθεί από τους ειδικούς τους για ετήσιες εσωτερικές εξετάσεις. Όλα αυτά εμένα μου θυμίζουν σταδιακή εφαρμογή του εκτρώματος του ΚΕΣΥ του 2011 και 2012 και με εξετάσεις τελικά για να μπεις για ειδικότητα. Έχουν δίκιο του ΚΚΕ κι ας είμαι πολιτικά διαφορετικός από αυτούς. Το ενδιάμεσο δόλωμα θα είναι 2-3 νέες ειδικότητες το επόμενο η νομική κατοχύρωση θέσεων χειρουργικής εξειδίκευσης ( fellowships) και στο καπάκι εξετάσεις για την έναρξη ειδικότητας. Είσαι 2-4 στη λίστα σου αναμονής; Πρέπει να αρχίσεις να ιδρώνεις και να ανησυχείς.
 11. NTN και ST1 ή ST2 για οφθαλμολογία με προυπηρεσία σε Ελλάδα (1-1,5 έτος ) με 6-7 καλές δημοσιεύσεις και συνέδρια ( FRCOPHTH ,ARVO ) με microsurgical skills course και στο διδακτορικό καθηγητή από Αγγλία που θα υπογράψει το τρίμηνο alternative foundation competences έγγραφο είναι πιθανό παιδιά?
 12. Είναι απόφαση,που εκδόθηκε στις 5/2/2016.Περιέχει όλα τα δικαιολογητικά,που είναι απαραίτητα τη χρονική στιγμή της έκδοσής της. Τη στιγμή,που μιλάμε είναι υποχρεωτικό το αγροτικό για την έναρξη ειδικότητας από τη διάταξη Βορίδη (12ος/2014). Παρασκευή-Σάββατο (19-20/2/2016), όμως, συζητείται στην ολομέλεια και ψηφίζεται ( καλώς εχόντων των πραγμάτων )το νομοσχέδιο "Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις" , το οποίο περιλαμβάνει αλλαγές σε διατάξεις,όπως πχ την υποχρέωση εκπλήρωσης υπηρεσίας υπαίθρου μέχρι τις εξετάσεις για ειδικότητα και όχι για την έναρξή της, το δικαίωμα και 2ης δήλωσης (μερικής) Παθολογίας και Χειρουργικής σε περιφερειακό νοσοκομείο,όταν είναι και οι τελικές ειδικότητες και άλλα τροποποιητικά.Περιμένουμε την ψήφιση πρώτα. Όσοι τελειώσανε πριν τον 12 του 2014 και εξαιρούνταν μέχρι τώρα από το υποχρεωτικό αγροτικό, αλλά είναι πρώτοι σε λίστα αναμονής, ξεκινάνε κανονικά ειδικότητα ή πρέπει να κάνουν αγροτικό;
 13. Κενές θέσεις παθολογίας υπάρχουν και σε περιφερειακά Νοσοκομεία σε μεγάλες πόλεις, γιατί να εγκλωβιστεί κάποιος στη Μυτιλήνη; Είχα ακούσει για ακριβά ενοίκια αυτού για αχούρια, δεν ξέρω πως επηρέασε η κρίση τις τιμές. Από τη Λέσβο είσαι; Δυσκολεύεστε με τις εφημερίες φαντάζομαι.Καλό να ψάχνεις πρόθυμους αλλά όχι κορόιδα. Στο Κιλκίς έχει κενές θέσεις τώρα Παθολογία. Γιατί ένας/μια συνάδελφος από Θεσσαλονίκη,Θράκη πχ να κατεβεί Λέσβο; Και να του βγει η ψυχή από τη λάντζα και να μην του μείνει ευρώ;
 14. Γεια σας.Ενδιαφέρομαι ??? κάνω γενική χειρουργική ήδη στον πρώτο χρόνο της ειδικότητας σε περιγερειακό νοσοκομείο και σκεφτόμουν μετά να δηλώσω το Λαϊκό Νοσοκομείο. Μήπως μπορεί να μου δώσει κάποιος να μου δώσει πληροφορίες σχετικά με την ειδικότητα εκεί; Αγαπητή Κωνσταντίνα αν μπορείς διόρθωσε το στα Ελληνικά. Συνάδελφοι μπορεί κάποιος να πει δυό λόγια στην συνάδελφο για χειρουργική στο Λαϊκό; Καλή συνέχεια Κωνσταντίνα είτε στο Λαϊκό συνεχίσεις, είτε αλλού. Αγαπητοί Διαχειριστές αυτό το τρολέ "φραγκολεβαντίνικα" μας τα κάνει τσουρέκια επί σειρά ετών.Τουλάχιστον να φαίνεται το τι γράφει ο κάθε συνάδελφος.
×
×
 • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.