Jump to content

DrAmadeus

Members
 • Posts

  35
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Πληροφορίες προφίλ

 • Σχολή
  Ιατρική
 • Sex
  Male

Recent Profile Visitors

1.088 profile views

DrAmadeus's Achievements

Παλιός (επίπεδο ΙΙΙ)

Παλιός (επίπεδο ΙΙΙ) (3/16)

53

Reputation

 1. Καλησπέρα, Έχω μια ερώτηση αρκετά σχετική με μία που είχα κάνει κάποιους μήνες πριν. Μόλις μου ήρθε ο διορισμός. Είμαι διδακτορικός στο εξωτερικό και το συμβόλαιο μου λήγει τέλος του έτους (31/12/2020). Μπορώ με τα δικαιολογητικά του διδακτορικού να κάνω ανάκληση για 2 χρόνια? Ή δεν μπορώ να κάνω ανάκληση πέραν της ημερομηνίας λήξης του συμβολαίου μου? Ευχαριστώ πολύ!
 2. Καλησπέρα. Βρίσκομαι στο εξωτερικό κάνοντας διδακτορικό το οποίο τελειώνει σε 2 χρόνια (λήξη συμβολαίου). Είναι πιθανό όσο βρίσκομαι στο εξωτερικό να έρθει ο διορισμός μου. Με το νέο καθεστώς μπορώ αν κατάλαβα καλά να κάνω μια ανάκληση. Ως εδώ όλα καλά. Μόλις επιστρέψω όμως πρέπει να μπω κατευθείαν Στρατό που σημαίνει ότι θα χρειαστώ δεύτερη ανάκληση.. Η πρώτη ανάκληση υποθέτω δε γίνεται να μεγαλώσει ώστε να καλύψει και τη χρονιά που θα είμαι στρατό γιατί τα δικαιολογητικά θα με καλύψουν έως ότου λήξει το συμβόλαιο μου στο εξωτερικό. Τι μπορώ να κάνω? Χάνω τη θέση μου?
 3. DrAmadeus

  Καρδιολογία

  Πτυχιακή Αττικό 14/10 Πρώτος στην ομάδα μου ο Οικονομίδης. Πολύ τυπικός χωρίς να καταβάλει καμία προσπάθεια να γίνει φιλικός. Προσπαθούσε να δώσει όμως ευκαιρίες και πρέπει να έβαλε καλούς βαθμούς. Ρώτησε πολλά (αλλά δεν έδινε σημασία τόσο όταν μιλούσες, ήθελε να δει κυρίως ότι έχεις διαβάσει): έμφραγμα, περικαρδίτιδα, καρδιακή ανεπάρκεια, κολπική μαρμαρυγή, στένωση μιτροειδούς (πάρα πολύ αναλυτικά), ανεπάρκεια μιτροειδούς, περιοριστική και υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια Δεύτερος ο Λεκάκης. Τυπικός ως προσωπικότητα, αλλά με φιλότιμη προσπάθεια να γίνει φιλικός και να μας ξεαγχώσει. Ευγενέστατος ακόμη και στους τελείως αδιάβαστους. Υπόδειγμα ήθους καθηγητή. Κυκλικά ρωτούσε πάνω στο ίδιο περιστατικό περιμένοντας σύντομες απαντήσεις 1-2 λέξεις ή 1-2 σειρές. Κινήθηκε γύρω από έμφραγμα, περικαρδίτιδα και στένωση αορτικής (δείτε παραπάνω στα θέματα για ειδικές ερωτήσεις που κάνει). Από ΑΕ ρώτησε αμιωδαρόνη. Έδειξε καρδιογραφήματα αλλά δε χρειαζόταν να βγάλεις τη διάγνωση υποχρεωτικά αν κάτι είναι διφορούμενο, αρκεί να έδινες μια πολύ καλή περιγραφή του τι βλέπεις και πού προσανατολίζεσαι. Βαθμοί 9,9,8,6 (ή 10,9,8,6 δεν είμαι απόλυτα σίγουρος) και ένα παιδί κόπηκε. Όλα απολύτως δίκαια και όλα ανακοινώθηκαν από τον ίδιο σε όρθια θέση σφίγγοντας ένα προς ένα τα χέρια μας. Δυστυχώς πλέον στην έδρα υπάρχει σαν δεύτερος εξεταστής και ο κύριος Αλεξόπουλος (καθηγητής) ο οποίος ήρθε από την Πάτρα. Το 'δυστυχώς' φυσικά δεν αναφέρεται στην εξαιρετική επιστημονική του υπόσταση, αλλά στη φήμη πως είναι ιδιαίτερα αυστηρός και απότομος. Αυτή τη φορά όμως δεν εξέτασε. Ενδεικτικά άκουσα πως όταν ζητάει ορισμό εμφράγματος μυοκαρδίου θέλει τον ορισμό που συμπεριλαμβάνει τροπονίνες υψηλότερες από την 99η εκατοστιαία θέση και αν δεν το πεις τρελαίνεται. Ρωτάει επίσης πολύ φυσήματα και αντανακλάσεις τους. Γενικώς τα θέλει όλα με τον τρόπο του. Οι υπόλοιποι εξεταστές ήταν από πρώτους ο Δευτεραίος και ο Παρίσης και από δεύτερους ο Φιλιππάτος και ο Ηλιοδρομίτης.
 4. 13/10 Εξέταση Διαφορικής Διάγνωσης στον κύριο Βλαχάκο. Ήμουν μόνος. Ο κύριος Βλαχάκος είχε μπροστά του το πρόγραμμα των παραδόσεων και ρωτούσε από εκεί. Ήταν τυπικός, όχι ιδιαίτερα ξεαγχωτικός, αλλά ευγενικός και διόλου απότομος. - Πυρετός αγνώστου αιτιολογίας (ορισμός και αίτια, τα ήθελε σχεδόν όλα, ρώτησε μάλιστα ποιος καρκίνος παχέος εντέρου κάνει πυρετό [δεξιά] και ποιες είναι οι αγγειίτιδες με p-ANCA [Wegener, Churg-Strauss κλπ]) - Ίκτερος (ορισμός και διαφορική διάγνωση) - Οιδήματα (ορισμός και αίτια, ορισμοί και διαφορές νεφρωσικού-νεφριτικού, και λίγα πράγματα πάνω στην καρδιακή ανεπάρκεια) - Διάρροια (διαφορική διάγνωση, λίγα πράγματα για τις ΙΦΝΕ όπως εξωεντερικές εκδηλώσεις) Γενικώς είδε ότι ήξερα πράγματα και ρωτούσε αρκετά, αλλά ο σκελετός ήταν αυτός. Στο τέλος με επαίνεσε κιόλας (παραξενεύτηκε που βρέθηκε πτυχιακός λέει τόσο διαβασμένος) και μου έβαλε 9.
 5. Πτυχιακή Οκτωβρίου 2016 Πολλαπλής αρκεί να θυμάσαι αυτα που βρίσκονται εδώ μέσα. Έστω και μια φράση-κλειδί απ' το καθένα. Επαναλήφθηκαν πολλά. Προφορικά εξέτασε η κυρία Θωμαϊδου (η καλύτερη εξετάστρια που μπορείς να πέσεις) Ρώτησε πυρετικούς σπασμούς και διερεύνησή τους αναλυτικά, κριτήρια και βασική επιπλοκή Kawasaki, ακροαστικά πνευμονίας, κλινική εικόνα και ΔΔ λοιμώδους μονοπυρήνωσης, εγκολεασμό, τι είναι τα εκατοστημόρια. Αυτά θυμάμαι. Πήραμε 8 και 8.
 6. DrAmadeus

  Νευρολογία

  Εξέταση 29/9 Αιγινήτειο Εξεταστήκαμε 3 άτομα από τον κύριο Ρέντζο. Το καλύτερο κλίμα εξέτασης ως τώρα στη σχολή. Χαμογελαστός, ευπροσήγορος, με χιούμορ (καμία σχέση με άλλους καθηγητές της έδρας δηλαδή, ονόματα δε λέμε), με βοήθησε να συνέλθω από το άγχος της εξέτασης λόγω της επικείμενης αποφοίτησης. Βατά θέματα ρώτησε, περίεργα διατυπωμένα όμως και λίγο κινείται εκτός βιβλίου κάποιες φορές. Ωστόσο είναι πολύ βοηθητικός και δεν έχει καμία διάθεση να κόψει. Μα καμία όμως. Μας πέρασε άνετα και τους 3, βαθμούς δεν είπε αλλά απ' ό,τι κατάλαβα δεν είναι και πολύ ανοιχτός στο να δίνει 9άρια-10άρια και πρέπει να τον πιέσεις να σου κάνει καμιά ερώτηση ακόμη. Πρώτα μας περιέγραψε ένα ΔΙΚΡΟΤΟ ΒΑΔΙΣΜΑ και ήθελε τη διαφορά του από το καλπαστικό (το δεύτερο αφορά και τα 2 πόδια), καθώς και τις 2 συχνότερες παθήσεις που το προκαλούν (πάρεση περωνιαίου και βλάβη Ο5 ρίζας). Ρώτησε επίσης που και πώς γίνεται η πάρεση περωνιαίου (συμπίεση στην κεφαλή περώνης από άβολη στάση συνήθως). Έπειτα μας περιέγραψε έναν μπάρμαν ο οποίος πέφτει την ώρα της δουλειάς χωρίς απώλεια αισθήσεων όμως. Η απάντηση ήταν ΠΑΡΕΓΚΕΦΑΛΙΔΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΛΟΓΩ ΧΡΟΝΙΑΣ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗΣ ΑΛΚΟΟΛ. Ρώτησε αν γίνεται να χάσει τις αισθήσεις του (ναι, όμως από την πτώση λόγω ΚΕΚ). Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε παθήσεις που προκαλούν ΕΞΩΠΥΡΑΜΙΔΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ (όχι όμως τα υπερκινητικά). Ήθελε Πάρκινσον, τοξικά αίτια, λοιμώδη αίτια, αγγειακά αίτια, φαρμακευτικό Πάρκινσον, υδροκέφαλο, νόσος από σώματα Lewy (το δέχτηκε σαν απάντηση ως επαυξημένο Πάρκινσον λογικά). Ρώτησε ποιο είναι το θεραπευτικό κριτήριο ΔΔ του Πάρκινσον από τα υπόλοιπα? Απάντηση: η λεβοντόπα διορθώνει το Πάρκινσον αλλά όχι τα υπόλοιπα. Μετά μας περιέγραψε ένα ΑΤΑΞΙΚΟ ΒΑΔΙΣΜΑ και ήθελε το πού βρίσκεται η βλάβη. Όταν αναφέρθηκε η οπίσθια δέσμη ΝΜ ρώτησε να βρούμε ένα νόσημα που να έχει ΜΟΝΟ (προσέξτε: ΜΟΝΟ) ΠΑΘΗΣΗ ΤΟΥ ΠΝΣ και να έχει όμως διαταραχή της εν τω βάθει αισθητικότητας. Απάντηση: πολυνευροπάθεια Ρώτησε για βαθμό τη ΣΥΦΙΛΗ με αφορμή κάτι που αναφέρθηκε. Ήθελε: νωτιάδα φθίση, εγκεφαλίτιδα, κομμιωμάτωση Ρώτησε ακόμη (όχι για βαθμό προφανώς) τις ΔΥΟ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΝΕΥΡΟΠΑΘΕΙΑΣ-ΜΥΟΠΑΘΕΙΑΣ (διαταραχή αισθητικότητας μόνο στο πρώτο, κεντρομελική αδυναμία στο δεύτερο), καθώς και ένα περιστατικό με ΠΛΑΓΙΑ ΜΥΑΤΡΟΦΙΚΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ και ποιο είναι το χαρακτηριστικότερο ηλεκτρομυογραφικό εύρημα (η αποτύπωση των δεσμιδώσεων). Τέλος πάλι για βαθμό περιέγραψε ένα περιστατικό όπου η διάγνωση ήταν ΠΑΡΑΝΕΟΠΛΑΣΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΓΚΕΦΑΛΙΔΑ και ήθελε τα αντισώματα στη διάγνωση. Οι επόμενοι που θα ακούσουν Ρέντζος λοιπόν να μην αγχωθούν καθόλου, είναι πάρα πολύ καλός άνθρωπος.
 7. Εξέταση 26/9 Δύο ομάδες θεμάτων. Τα Σ-Λ από το φυλλάδιο που κυκλοφορεί και μερικά ακόμη εδώ μέσα υπεραρκούν για να πιάσεις, αν όχι όλα, τα 12-13 από τα 15. Υπάρχουν όμως μερικά (4-5) που είναι απαντημένα λάθος και επίσης λεξούλες μπορεί να αλλάζουν. Οπότε καλό θα ήταν και για τη μελέτη να ψάχνετε το καθένα στο αντίστοιχο μέρος του βιβλίου. Τα ανάπτυξης στη Β ομάδα ήταν: 1) Αίτια και θεραπεία ντελίριου 2) Ψυχωσικές ουσίες ως παράγοντας σχιζοφρένειας (λίγο στρυφνό σαν θέμα ανάπτυξης γιατί τα περισσότερα που λέει το βιβλίο στο αντίστοιχο κομμάτι είναι επιδημιολογικά και δε δίνεις ιδιαίτερη σημασία)
 8. Η πτυχιακή 12-16 Σεπτεμβρίου απ ό,τι κατάλαβα δε θα γίνει γιατί δεν έχει υπάρξει κάποια ανακοίνωση αν δεν κάνω λάθος. Η πτυχιακή 3-7 Οκτώβρη γνωρίζουμε αν θα γίνει?
 9. DrAmadeus

  Θεραπευτική

  Πτυχιακή 9/9 2016 Εξέτασαν ο κύριος Καστρίτης και δεύτερη η κυρία Αλεβιζάκη. Ο κύριος Καστρίτης (για όσους δεν τον ξέρουν είναι ο ψηλός ογκολόγος με γυαλιά και αλωπεκία) είναι πολύ βοηθητικός και ευγενικός. Η κυρία Αλεβιζάκη είναι πολύ ευγενική και δίνει ευκαιρίες σε όποιους είναι προς κόψιμο. Είναι το ιδανικό δίδυμο για να εξεταστείς από άποψης κλίματος χωρίς σε καμία περίπτωση αυτό να σημαίνει ότι στο μάθημα αυτό πας με άγνοια κινδύνου, καθώς δε χαρίζονται. Η βαθμολογία τους ήταν (σε γενικές γραμμές) αξιοκρατική. 4 δώσαμε, περάσαμε οι τρεις με 9,8,7 και ένας κόπηκε. Ίσως να αδίκησε η κυρία Αλεβιζάκη λίγο το '7'. Ερωτήσεις Καστρίτη (σχολίασε ότι είναι και από τα SOS του άρα μας... παρακολουθεί): Πρώτος γύρος: 1) Υπερκαλιαιμία (δώστε βάση στην αιμοκάθαρση ως πιο αποτελεσματική και μην ξεχάσετε ότι χορηγούμε την ινσουλίνη σε πυκνό διάλυμα γλυκόζης) 2) Εμπειρική θεραπεία μηνιγγίτιδας (δώστε βάση στα κορτικοειδή που τα χορηγούμε 'λίγο πριν τα αντιβιοτικά', στο γιατί τα χορηγούμε [αν κατάλαβα καλά ελαττώνουν τη φλεγμονή και άρα την ενδοκράνια πίεση] και στο πιο είναι το συχνότερο νευρολογικό επακόλουθο μηνιγγίτιδας --> κώφωση) 3) Υπερασβεστιαιμία (ρώτησε και τι διαταραχή κάνει η ΧΝΑ --> υπασβεστιαιμία) 4) Πνευμονική εμβολή (από κλινική εικόνα δώστε βάση στην εκσεσημασμένη υπόταση επί μαζικής εμβολής και μην ξεχάσετε να πείτε ότι τα κουμαρινικά τα δίνω για 3-6 μήνες εκτός αν υπάρχουν αντενδείξεις) Δεύτερος γύρος: 1) Βρουκέλλωση (δώστε βάση σε ωτοτοξικότητα από στρεπτομυκίνη) 2) Κολπική μαρμαρυγή (δώστε βάση στο πότε κάνω ανάταξη [αιμοδυναμική αστάθεια] και στο πότε δίνω αντιπηκτικά [είπε ότι σε μεμονωμένο επεισόδιο δε θα δώσω], επίσης δεν του αρέσουν τόσο τα νεότερα αντιπηκτικά γιατί είναι ακριβά και το Sintrom δεν το θεωρεί 'ξεπερασμένο', όπως κακώς με μια δόση υπερβολής του ανέφερα εγώ) 3) Πνευμονία της κοινότητας (δώστε βάση σε CURB-65 και λοιπά κριτήρια νοσηλείας και τι δίνω σε αναερόβια [κλινδαμυκίνη=Dalacin]. πάνω σε αυτό μάλιστα ρώτησε αν οι πενικιλλίνες έχουν αναερόβια στο φάσμα τους που η απάντηση είναι 'ναι' με ενδεικτικό παράδειγμα την πιπερακιλλίνη) 4) Ουδετεροπενικός πυρετός (δώστε βάση στη ψευδομονάδα) Τρίτος γύρος = από ένα θέμα, όποιο θέλουμε (το θεώρησα εξαιρετικά ξεαγχωτικό και βοηθητικό εκ μέρους του). Εϊπαμε: - σιδηροπενική αναιμία - ουρική αρθρίτιδα - ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού - υπέρταση (πάνω στην οποία ρώτησε και ειδικές κατηγορίες ασθενών: ΚΑ, διαβήτη [α-ΜΕΑ]) Ερωτήσεις Αλεβιζάκη (από μία εκτός από το συνάδελφο που έκοψε, στον οποίο έδωσε άλλες 2 ευκαιρίες) - Ca μαστού - ΧΜΛ και GvHD - Νεφρωσικό σύνδρομο - Οξύ πνευμονικό οίδημα - Καρκίνος προστάτη - Οξεία παγκρεατίτιδα Από τα κλασικά της δηλαδή αλλά τα θέλει αναλυτικά!!! Σε καμία περίπτωση μην πάτε με λίστα από φάρμακα. Καλό είναι να ξέρετε το νόσημα και τη φυσιολογία πίσω του. Πρόκειται γενικώς για ένα από τα δυσκολότερα μαθήματα της σχολής! Φιλική συμβουλή, στις προφορικές εξετάσεις να έχετε κάνει μια 'πρόβα' για το τι θα πείτε στην κάθε ασθένεια. Λίγα λόγια και σοφά και με λέξεις-κλειδιά. Μια ουσιαστική και περιεκτική παράγραφο. Για να προκύψει όμως αυτή η παράγραφος θέλει καλή μελέτη της νόσου ώστε η περίληψη να είναι πλήρης. Καλό διάβασμα!
 10. Κατέχω την 3η έκδοση του Harvey και θα δώσω με τους κανονικούς τα πολλαπλής. Στην ύλη σίγουρα είναι τα 23-26 (ορμόνες), 28 (γαστρεντερικό) και 30-40 (λοιμώξεις, αντικαρκινικά, ανοσοκατασταλτικά). Βλέπω όμως στο e-class και τα εξής: Γεροντική φαρμακολογία - Φαρμακολογία ειδικών πληθυσμών - Βιταμίνες - Βοτανικά και διατροφικά συμπληρώματα - Φαρμακευτική αλλεργία - Φαρμακοεπαγρύπνηση - Κλινικές μελέτες για φάρμακα Αυτά από πού τα διαβάζουμε? Βρίσκονται σε κάποια νέα έκδοση του Harvey?
 11. Όταν δεν αναφέρεται παραπάνω κάτι διαφορετικό δίπλα από το κάθε θέμα σύντομης ανάπτυξης (πχ αίτια), ζητήθηκαν ακτινολογικά ευρήματα (οπότε πρέπει να αναφερθείς σε όλες τις εξετάσεις, αν γίνονται παραπάνω από μία), αν και όπως τα βλέπω είναι πολύ επεξηγηματικά όλα.
 12. Με πρόλαβε ο συνάδελφος. Το ένα που δε θυμάται είναι: εξέταση εκλογής χολολιθίασης και ευρήματα αυτής Γενικώς φαίνεται πως ξεκινάει κύκλος επαναληπτότητας θεμάτων, οπότε καλό θα ήταν όσοι δίνουν να τα μεταφέρουν εδώ. Επίσης για το θύμωμα δε θα έπαιρνα όρκο ότι ήταν αυτή η διάγνωση εκτός αν ο συνάδελφος άκουσε να το επιβεβαιώνει κάποιος. Ήταν σίγουρα η δυσκολότερη διαφάνεια, και η μόνη που ήταν εκτός Δρεβελέγκα (τουλάχιστον έτσι νομίζω)
 13. Πτυχιακή εξέταση Χειρουργικής Παθολογίας (ΙΙ) 13/7/2016 Εξεταστής ήταν ο κύριος Δημητρούλης. Κλίμα εξαιρετικό, ο άνθρωπος είναι ΚΥΡΙΟΣ, ευγενέστατος. Ήμαστε δύο άτομα, πέρασα μόνο εγώ με υψηλό βαθμό σύμφωνα με τα λεγόμενά του. Δε μας ανακοίνωσε όμως. Οι ερωτήσεις που έκανε ήταν πολύ εύκολες, ο συνάδελφος δήλωσε εξ αρχής ότι δεν είχε διαβάσει καθόλου και δε γινόταν να μην κοπεί. Οι ερωτήσεις ήταν οι εξής: 1) άλγος δεξιού λαγονίου βόθρου ΔΔ 2) άλγος δεξιού υποχονδρίου ΔΔ 3) εκκολπωμάτωση τι είναι και επιπλοκές 4) αίτια οξείας παγκρεατίτιδας 5) αιμορραγία ανώτερου και κατώτερου πεπτικού ΔΔ 6) πνευμοθώρακας τι είναι και ποιος είναι ο πιο επικίνδυνος 7) είδη καρκίνων θυρεοειδούς και τι κάνουμε 8) περιστατικό με διάγνωση εν τω βάθει φλεβοθρόμβωση και αίτιά της
 14. Πτυχιακή 11/7/2016 Εξεταστήκαμε 2 άτομα από τον κύριο Μπακογιάννη και τον κύριο Αλεξάνδρου. Πέρασα, δε μας ανακοίνωσαν βαθμό, κάπου στα επίπεδα του 7 κινήθηκα υπολογίζω, αν και είχα διαβάσει για βαθμό. Ο συνάδελφος μάλλον κόπηκε με βάση τα λεγόμενά τους στο τέλος. Το κλίμα δεν είναι τόσο καλό, να προτιμήσετε να το δώσετε στην προαιρετική όπου τα 10άρια πέφτουν βροχή από το Λιακάκο. Αν παρ' όλ' αυτά μπείτε σε πτυχιακή, μην μπείτε αδιάβαστοι. Ο Μπακογιάννης δίνει ευκαιρίες αλλά αν δεν απαντάς έχει αρκετά επιθετικό ύφος χωρίς βέβαια να προσβάλει. Από την άλλη αν απαντάς τα βασικά σου κάνει ενθαρρυντικά σχόλια ώστε να απαντήσεις και κάποιες δυσκολότερες κλινικές ερωτήσεις. Ο Αλεξάνδρου μετριάζει το κλίμα και σε σπρώχνει προς τη σωστή απάντηση αν δυσκολεύεσαι. Περιγράφω την εξέταση: Ερωτήθηκε ο συνάδελφος αν έχει διαβάσει και όταν απάντησε ότι έχει διαβάσει για ένα 5 του έγιναν από τον Μπακογιάννη οι εξής ερωτήσεις: 1) κλινική εικόνα πνευμονικής εμβολής 2) πότε χειρουργούμε εκκολπωματίτιδα 3) τι κάνει η οξεία παγκρεατίτιδα με το ασβέστιο 4) σημαντικότερη επιπλοκή θυρεοειδεκτομής 5) τι είναι ο πνευμοθώρακας 6) από τι αφορίζεται ο βουβωνικός πόρος 7) κλινική εικόνα καρκίνου τυφλού Έπειτα η εξέταση μεταφέρθηκε σε μένα (αφού ρώτησε κι εμένα πόσο έχω διαβάσει) με μεταφορά της τελευταίας ερώτησης (χωρίς να το επιδιώξω εγώ φυσικά). Έπειτα έγιναν οι εξής ερωτήσεις: 1) γιατί δεν έχουμε απόφραξη δεξιά? ποιο είναι το σύμπτωμα για το οποίο θα έρθει ο ασθενής? ('δυσφορία - δυσπεπτικά ενοχλήματα' δεν τον ικανοποιούν ως απάντηση, επίσης το περιομφαλικό άλγος που αναφέρει ο Βώρος μη σκεφτείτε καν να το πείτε, απάντηση δεν πήραμε τελικά αν και πιθανολογώ τη σιδηροπενική αναιμία, η οποία φυσικά δεν είναι σύμπτωμα αλλά εύρημα) 2) τι χειρουργείο κάνουμε στον προαναφερθέντα καρκίνο και όταν ανέφερα πως φτάνουμε μέχρι πρώτο τριτημόριο εγκαρσίου μου λέει 'σωστά, αλλά γιατί?' (του είπα για όρια εκτομής, λεμφαδένες, τίποτα δεν τον ικανοποίησε και δε μας έλυσε και την απορία) 3) έλκος δωδεκαδακτύλου ποιο δε θέλω να έχω (του είπα το πρόσθιο κάνει διάτρηση, το οπίσθιο αιμορραγία, κανένα δε θέλω! το δέχτηκε σαν απάντηση και με ρώτησε ποια αρτηρία αιμορραγεί (γαστροδωδεκαδακτυλική) και ποιας είναι κλάδος) 3) ασθενής με αποφρακτικό ίκτερο και χολολιθίαση ΜΟΝΟ: διαγνωστική προσέγγιση και διαφορική διάγνωση (εκεί μπήκε και ο Αλεξάνδρου στη συζήτηση). δείχνουν μια προτίμηση στην MRCP και όχι στην ERCP σαν εξέταση, ρωτήσαν πώς γίνεται, πλεονεκτήματα και επιπλοκές ERCP, κλινική εικόνα χολαγγειίτιδας, ίσως πήρα ένα κάποιο μπόνους όταν αναφέρθηκα και στα σύνδρομα Mirizzi (όπως πήγε η κουβέντα δηλαδή), μου έκαναν και ερώτηση (για βαθμό) να πω μια ακόμη εξέταση χολαγγείων (PTC) 4) κοπέλα στο δεύτερο τρίμηνο κύησης με άλγος αριστερού υποχονδρίου: ΔΔ. εκεί ήταν το μόνο σημείο της εξέτασης που κόλλησα και δεν απάντησα. δε μας είπε ποτέ τι ήθελε. μου είπε ότι μου κάνει την ερώτηση αυτή γιατί βλέπει πως έχω καλή κλινική σκέψη... με βοήθησε και με άλλα συμπτώματα όπως πολυδιψία, έφαγε κάτι βαρύ και την πείραξε... τα συνήθη γυναικολογικά οξέος άλγους δεν τα ήθελε καθώς δεν προκαλούν άλγος στο υποχόνδριο αλλά στο λαγόνιο βόθρο... είναι δυνατόν να ήθελε προεκλαμψία??? δεν το είπα γιατί φοβήθηκα μην πω κοτσάνα καθώς δεν άπτεται του μαθήματος. ας μου λύσει ρε παιδιά κάποιος την απορία... 5) ποια είναι Η ΠΡΩΤΗ κίνηση σε πολυτραυματία με αιμάτωμα τραχήλου (απευθύνθηκε και στους 2). απάντηση η προφανής: ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΣΗ γιατί μετά δε θα μπορούμε. με αφορμή αυτό με ρώτησαν για πολυτραυματία (ABC) αναλυτικά. όταν είπα αυτό που γράφει ο Βώρος (δίνουμε Ringer 1-2 L σε υπογκαιμική καταπληξία) μου λένε 'θα τον πεθάνεις τόσο επιθετικά, θα αιμορραγεί κι απ τα μάτια'. καταλαβαίνοντας που το πάνε τους ανέφερα το 'pop the clot' και το έσωσα. έπειτα με ρώτησαν πότε η διασωλήνωση δεν είναι ικανοποιητική για το B (breathing). δε δέχτηκαν τη ρήξη τραχείας ως προφανή και με λίγη βοήθεια κατάλαβα ότι εννοούν τον πνευμοθώρακα. έπειτα με ρώτησαν πώς θεραπεύουμε υπό τάση πνευμοθώρακα. με το που ανέφερα bullau, ο Αλεξάνδρου μου είπε 'σωστός, τέλος', ο Μπακογιάννης μου είπε 'πού θα το βρεις εκείνη την ώρα...'. οπότε ήμουν έτοιμος και του είπα 'βελόνα στο δεύτερο μεσοπλεύριο στη μεσοκλειδική γραμμή' και ικανοποιήθηκε και αυτός Αυτά... Γενικώς είναι τόσο μεγάλο το αντικείμενο και τόσο διαφορετικές οι προτιμήσεις του κάθε εξεταστή ως προς τη διατύπωση που δύσκολα βρίσκεις το δίκιο σου σε αυτή τη ρημαδοσχολή. Τέλος καλό όλα καλά και ΞΑΝΑΛΕΩ. Πηγαίντε προαιρετική να πάρετε 10άρι, είμαι άτομο που διαβάζει αρκετά και δυσκολεύτηκα αρκετά... Edit: ο βαθμός που πήρα με βάση τα παραπάνω τελικά ήταν 8, σε καμία περίπτωση όμως δε σημαίνει αυτό πως η προαιρετική δεν είναι η εξέταση εκλογής (pun intended) για αυτό το μάθημα
 15. Για να δώσει κανείς ή για να περαστεί ο βαθμός στο μάθημα του 6του έτους υπάρχουν υποχρεωτικές εφημερίες που πρέπει να έχει?
×
×
 • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.