Jump to content

WannabeDoc

Members
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

WannabeDoc last won the day on 4 Μαΐου 2018

WannabeDoc had the most liked content!

About WannabeDoc

 • Rank
  Φοιτητής (επίπεδο ΙΙ)

Πληροφορίες προφίλ

 • Σχολή
  Ιατρική
 • Sex
  Male

Recent Profile Visitors

844 profile views
 1. Τώρα που κλείσανε τα πανεπιστήμια τι γίνεται με τα μαθήματα που δίνονται 20-24/3?
 2. Αττιλάκος-Πρίφτης 16/05 προαιρετική 1) Υπερτροφική πυλωρική στένωση (περιστατικό με βρέφος με ρουκετοειδείς εμέτους). Με ποιο μηχανισμό συμβαίνει η υποκαλιαιμία στην υποχλωραιμική υποκαλιαιμική μεταβολική αλκάλωση.2) Κυστική ίνωση πώς γίνεται η διάγνωση3)Τι θα πω σε έγκυο η οποία είναι χορτοφάγος; (Ήθελε να τονίσει την ανάπτυξη του νευρικού συστήματος του παιδιού, είπε για τα λιπαρά, μάλλον ήθελε να ακούσει και Β12)4) Παιδί με πυρετό (κλασσικά σενάρια που έχουν γραφτεί και παλιότερα και δεν τα θυμάμαι ακριβώς τώρα) 5) γ-σφαιρίνη: Τι είναι κοινή, τι υπεράνοση και τρεις χρήσεις για την κάθε μια. Ποια η δοσολογία στο Kawasaki και γιατί τη δίνουμε (ανευρύσματα). Επίσης σε τι ποσοστό θα εμφανιστούν ανευρύσματα στα στεφανιαία σε παιδί που θα λάβει και σε παιδί που δε θα λάβει θεραπεία. 6)Σε ποια περίπτωση θα λάβει ένα παιδί 4 δόσεις εμβολίου ηπατίτιδας Β. 7)Παιδί 7 χρονών έχει σταματήσει να παίρνει βάρος εδώ και κάποιον καιρό και εμφανίζει κάτι "σαν ατοπική δερματίτιδα": Ήθελε να σκεφτείς ερπητοειδή δερματίτιδα και κοιλιοκάκη. Κανονικη 24/6/2019 μιξ Αττιλακος-Πριφτης-Ντινοπουλος: Μυοδυστροφια Duchenne, Εμβολια στους 4 μηνες, Οξεια λαρυγγιτιδα (κλινικη εικονα, μηχανισμος γογγυσμου, θεραπεια), Διερευνηση βρεφους 40 ημερων με εμπυρετο 39+ χωρις συνοδα συμπτωματα, Υπετροφικη πυλωρικη στενωση, Εγκολεασμος, μηνιγγιτιδα σε βρεφος (ευρηματα ΕΝΥ σε βακτηριακη-ιογενη, υπευθυνα βακτηρια, επιπλοκες, κλινικη εξεταση, θεραπεια), διερευνηση αναιμιας (κλινικη εξεταση, θεραπεια/εργαστηριακα σιδηροπενικης), μυοσιτιδα, Kawasaki διαγνωστικα κριτηρια + θεραπεια (δοση σφαιρινης), συμπτωματα πνευμονιας Από την ομάδα Παιδιατρικής στο fb
 3. Εξαρτάται από τον αριθμό των εξεταζόμενων.
 4. Βιοχημεια 1 (πτυχιακη 3/5) 1)εικοσανοειδη,κατηγοριες τους και τροπος δρασης ΜΣΑΦ 2)τελευταιο βημα γλυκολυσης και ρυθμιση 3)συνοπτικα τον κυκλο ουριας και που πραγματοποιειται4)τι γνωριζετε για την νεογλυκογενεση, απο ποια προδρομα μορια γινεται και ποια η πρωτη αντιδραση απο καθε πιθανο προδρομο 5)περιγραψτε τον τροπο που εισερχονται τα λιπαρα οξεα στα μιτοχονδρια για να υποστουν β-οξειδωση 6)ποια ειναι η αθηροπροστατευτικη λιποπρωτεινη και να περιγραψετε τον μηχανισμος της Από ανάρτηση στο Athens medical school epi ptyhiw group
 5. Πτυχιακή Χειρουργικής I & II 12/12/16 Εξεταστής: κος Θεοδωρόπουλος 1. Ειλεός: Τι είναι, ποια είδη έχουμε, από τι προκαλείτε, ποια η κλινική εικόνα τόσο στο λεπτό όσο και στο παχύ έντερο και ποια τα ευρήματα από την κλινική εξέταση. 2. Συμφύσεις: Τι είναι (ιστολογικά) και πως προκαλούνται. 3. Δ/Δ πόνου στο δεξί υποχόνδριο (με αναφορά σε κάποια σημεία) 4. Διαμερισματοποιήση της κοιλιάς 5. Δ/Δ πόνου στο δεξί λαγόνιο βόθρο (με αναφορά σε κάποια σημεία) 6. Καρκίνος παχέος εντέρου: Ποιος ο πιο συχνός, ποιος έχει την χειρότερη πρόγνωση, ποια η κλινική εικόνα ανάλογα με την εντόπισή του. 7. Εκκολπώματα: Τι είναι, αίτια, ποιες οι συχνότερες επιπλοκές και ποια η κλινική εικόνα. 8. Καρκίνος Μαστού: Γυναίκα ψηλαφά ογκίδιο στο μαστό. Ποια στοιχεία από ιστορικό-κλινική εξέταση θα σας κάνουν να υποψιαστείτε κακοήθεια. Τρόπος ψηλαφητής εξέτασης της ασθενούς (λεπτομέρειες). Κάποιες ερωτήσεις του είδους: Θα προτιμούσες το ογκίδιο να είναι επώδυνο ή ανώδυνο για την υποψία Ca και γιατί; 9. Ιστολογικοί τύποι Καρκίνου Θυρεοειδούς. Καλό και άνετο κλίμα. Σε κατεύθυνε αν κολλούσες κάπου. Μπορεί για να σε ψαρώσει να σε ρωτήσει ξαφνικά τι ονομάζουμε πρόγνωση μια ασθένειας, ποια τα μέρη του παχέος εντέρου κα. Ήμασταν δυο. Βαθμοί 7 και 6. Καλή επιτυχία στους επόμενους!
 6. ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΒΙΟΧΗΜΕΙΑΣ Ι 25/11/16 1. Περιγράψτε τις κυριότερες κατηγορίες εικοσανοειδών. Ποια εικοσανοειδή συμμετέχουν στον <<πυρετό>> και ποιος ο μηχανισμός δράσης των μη στεροειδών αντιφλεγμονωδών φαρμάκων. 2. Όταν το όξινο περιεχόμενο του στομαχιού περάσει στο λεπτό έντερο το pH αυξάνεται στην τιμή 7. ΣΩΣΤΟ/ΛΑΘΟΣ. Σύντομη εξήγηση. 3. Τι ονομάζουμε αναπληρωματική αντίδραση, δώστε ένα παράδειγμα. 4. Ποία η σημασία της οξειδωτικής πορείας στο παρακύκλωμα φωσφορικών πεντοζών σε ταχέως διαιρούμενα κύτταρα και στα ερυθροκύτταρα. 5. Πώς συντονίζεται η ρύθμιση της σύνθεσης και αποδόμησης των λιπαρών οξέων. 6. Πως γίνεται η κινητοποίηση των τριγλυκεριδίων που είναι αποθηκευμένα στο λιπώδη ιστό.
 7. Γεια σας παιδια, μιας και εχει περασει πανω απο χρονος απο την τελευταια φορα που ανεβηκαν θεματα εδω της κλινικης, ξερει κανεις να πει βασει της εμπειριας του τελευταιου χρονου που εστιαζει η κλινικη, μιας και λεω να κανω μια αποπειρα τη δευτερα και να μπω.
 8. Πτυχιακή ΜΕΘ Ευαγγελισμός 13/4/2016 Εξεταστής ο κος. Νανάς Ευχαριστώ και εγώ τα παιδιά για τις πληροφορίες πιο πάνω! Εξεταστήκαμε ένας ένας για 15-20 λεπτά. Πολύ ευγενικός και ήρεμος ο εξεταστής με καλή διάθεση να βοηθήσει! Αξίζει κανείς να πάει να το προσπαθήσει! - ARDS: Περιγραφή, Διάγνωση - Κριτήρια, Αίτια - Προδιαθεσικοί παράγοντες - Πνευμονική Εμβολή: Συμπτώματα, Μεταβολή αερίων αίματος, ΗΚΓ αλλοιώσεις, Διαφορική Διάγνωση από άλλες παθήσεις με παρόμοια κλινική εικόνα, Αίτια - Προδιαθεσικοί παράγοντες, Θεραπεία, Ενδείξεις Φίλτρου κάτω κοίλης φλέβας - Κυψελιδο-αρτιριακή διαφορά: Τι είναι, Πως την βρίσκουμε, Ποια η κλινική της σημασία, Πώς μεταβάλλεται στην Πνευμονική Εμβολή Καλή επιτυχία στους επόμενους!
 9. WannabeDoc

  Στατιστική

  Πτυχιακές εξετάσεις 15 Δεκεμβρίου 2015 Θέμα 1ο ι.) Σε ένα τυχαίο δείγμα 200 κατοίκων μιας μεγάλης πόλης έγινε μια έρευνα για να εκτιμηθεί η γνώμη των κατοίκων (θετική/αρνητική) για την πρόταση του Δήμου όσον αφορά τη διαχείριση των οικιακών αποβλήτων. Εκατόν είκοσι άτομα εξέφρασαν θετική γνώμη. Υπολογίστε την αναλογία της θετικής γνώμης στον πληθυσμό και το 95% διάστημα εμπιστοσύνης. Τι εκφράζει το 95% διάστημα εμπιστοσύνης; ιι.) Τι είναι το Σφάλμα τύπου Ι και τύπου ΙΙ σε μια στατιστική δοκιμασία; Θέμα 2ο Η μέση τιμή του αναστήματος ενός δείγματος 64 ατόμων που κατοικούν στην πόλη Α είναι 166,2εκ. και η σταθερή απόκλιση 3,2εκ. Η μέση τιμή του αναστήματος ενός δείγματος 100 ατόμων που κατοικούν στην πόλη Β είναι 167,1εκ. και η σταθερή απόκλιση 3,0εκ. α) να αξιολογηθεί στατιστικά η διαφορά των δύο μέσων τιμών και β) να υπολογιστεί το 95% διάστημα εμπιστοσύνης της διαφοράς αυτής. Θέμα 3ο Η αναπνευστική λειτουργία, όπως εκφράζεται με το δείκτη Δυναμικά Εκπνεόμενος Όγκος στο πρώτο δευτερόλεπτο (FEV1, λίτρα) που προκύπτει από σπιρομέτρηση, έχει υπολογιστεί σε 1000 άνδρες, με τη βοήθεια μοντέλου πολλαπλής γραμμικής παλινδρόμησης, ότι συνδέεται με την ηλικία (έτη) και το ανάστημα (εκατοστά) ως εξής: FEV1= -0,90 + (-0,131) x ηλικία + (0,034) x ανάστημα Το πιθανό σφάλμα του συντελεστή μερικής εξάρτησης της ηλικίας είναι 0,05 και του αναστήματος 0,004. Α) Είναι στατιστικά σημαντικές οι σχέσεις που υπολογίστηκαν; Β) Τι εκφράζουν οι συντελεστές μερικής εξάρτησης που υπολογίστηκαν; Καλή επιτυχία στους επόμενους!
 10. WannabeDoc

  Στατιστική

  Πτυχιακές εξετάσεις 09 Ιουνίου 2015 Θέμα 1ο Α.) Τι είναι το ''Σφάλμα τύπου Ι και τύπου ΙΙ'' B.) Έχουμε μια ομάδα ατόμων Α που ελέγχεται για ένα χαρακτηριστικό r. Έχουμε μια άλλη ομάδα ατόμων Β η οποία ελέγχεται για το ίδιο χαρακτηριστικό r. Με ποία στατιστική μέθοδο θα συγκρίνατε την συχνότητα του χαρακτηριστικού r ανάμεσα στις δύο ομάδες; Να δικαιολογήσετε την απάντησή σας. *(Η διατύπωση της ερώτησης ενδέχεται να μην είναι ακριβής.) Θέμα 2ο Έδινε σε πίνακα τιμές χοληστερόλης σε 2 στήλες, πριν και μετά τη χορήγηση ενός φαρμάκου.Το φάρμακο μειώνει την χοληστερόλη; Θέμα 3ο Μοντέλο πολλαπλής γραμμικής εξάρτησης. Πως επηρεάζεται η ρετινόλη του αίματος από το φύλο την ηλικία και την εργασία (χειρωνακτική / μη χειρωνακτική) Έδινε τα b, SEb, και p. Ζητούσε να αξιολογηθεί : α. Η εξάρτηση της ρετινόλης από τις ανεξάρτητες μεταβλητές. β. Τι δηλώνει το κάθε b Καλή επιτυχία στους επόμενους!
 11. Πτυχιακή - 01.10.2014 Εξεταστής: Αναπληρώτρια καθηγήτρια κα.Μαλαγάρη Μας έκανε 2-4 ερωτήσεις στον καθένα (χωρίς να μεταφέρεται η ερώτηση στον επόμενο), ανάλογα με το πόσο καλά τα πήγες στις προηγούμενες. Μεταξύ άλλων ρώτησε: -Κολίτιδες που επηρεάζουν τελικό ειλεό και απεικονιστικά χαρακτηριστικά -Μονήρης Όζος στον πνεύμονα. Πιθανές διαγνώσεις -Μεταστάσεις στα οστά. Τι θα δούμε. -Όγκοι πρόσθιου μεσοθωρακίου -Αιμαγγείωμα Ήπατος -Αγκυλοποιητική Σπονδυλίτιδα -Ρευματοειδής Αρθρίτιδα στο χέρι, τι θα δούμε -Απόστημα Εγκέφαλου -Καρκίνος Παχέος Εντέρου -Τι ακτινολογικά ευρήματα περιμένουμε να δούμε σε Πνευμονία -Νόσος Crohn -Και κάποιες άλλες ερωτήσεις από ΓΕΣ και ουροποιητικό που δυστυχώς δεν θυμάμαι Ακτινογραφίες δεν έδειξε (κατά τη γνώμη μου αυτό μπορεί να αποδειχθεί και παγίδα, ιδίως για 4ετείς, καθώς δεν έχεις την ευκαιρία να βοηθηθείς από την περιγραφή μιας ακτινογραφιάς ώστε να σου είναι ίσως πιο εύκολη η διάγνωση και η δ/δ. Έτσι η εξέταση θύμιζε πιο πολύ εξέταση Χειρουργικής-Παθολογίας) Εξεταστήκαμε 5 άτομα, ήταν πολύ ευγενική, επιεικής, δεν είχε διάθεση να κόψει και έτσι περάσαμε όλοι. Καλή επιτυχία στους επόμενους
×
×
 • Δημιουργία νέας...