Jump to content

mgd

Prominent Members
 • Content Count

  181
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Όλες οι δημοσιεύσεις από mgd

 1. Θα κυνηγάει μετάθεση στα κεντρικά, φαίνεται, και έχει χορτάσει με "άκυρα"... Ημί-ανάπς! Διαγρά-φή! (έτσι τον πάει η Λογική)
 2. Θα περιμένω να δω την "μπίλια" εντελώς ακίνητη και μετά θα το πω. Απλώς, η δική μου ερμηνεία των εξελίξεων.
 3. Πραγματικά ευχάριστη! Θέλω να πω κάτι σχετικά με αυτό, αλλά θα κάνω υπομονή μέχρι να επισημοποιηθεί... (όχι ότι κρατάει κανείς την αναπνοή του περιμένοντας να ακούσει τη γνώμη μου )
 4. Anakin, σωστή η παρατήρηση της αμφισημίας. Γνώμη μου είναι ότι εξαιρούνται της διαγραφής και όχι των Οργανισμών, διαφορετικά η πρόταση βγάζει το νόημα ότι α) εξαιρούνται των Οργανισμών και β) διαγράφονται τέλη Απριλίου όσοι οφείλουν μόνο διπλωματική ή είχαν συμμετάσχει σε μια τουλάχιστον εξεταστική. Άτοπο. Το θέμα είναι πώς θα διαχειριστούν/ερμηνεύσουν τα Ιδρύματα τη συμμετοχή στις εξετάσεις. Θα πρέπει να συνδέσουν άμεσα τη δήλωση με την συμμετοχή. Για το καλό όλων...
 5. Ευχαριστώ πολύ για αυτό που έμαθα, καθώς και για αυτό που δεν έμαθα.
 6. Ο συσχετισμός ονοματεπώνυμου-έτους εγγραφής (ή ΑΦΜ) δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ευαίσθητο προσωπικό δεδομένο; Όχι ότι αλλάζει κάτι, έτσι κουβέντα να γίνεται.
 7. Anakin, σε τιμά ιδιαίτερα η ψυχραιμία και η ευαισθησία που επέδειξες -στοιχεία που δοκιμάζονται στις μέρες μας. ΥΓ. Σε σχέση με την ευθύνη του ΔΠΘ (συνολικά ως ίδρυμα) για την ηλίθια ή/και εκ του πονηρού (?) ενέργεια μιας Σχολής του, διατηρώ τις επιφυλάξεις μου. Περιμένω να δω τις εξελίξεις και να μάθω τις αντιδράσεις.
 8. Fay, μου έκανε εντύπωση γιατί α) τα υπόλοιπα τμήματα που έψαξα (τότε) δεν είχαν ανάλογη "προειδοποίηση" και β) ο απερχόμενος αντιπρύτανης φοιτητικών θεμάτων, ο οποίος υπήρξε μη-κατηγορηματικός και αινιγματικός ακόμα και σε δηλώσεις σου σε τοπικό μέσο (τότε) για το θέμα (ο hansolo μπορεί να το επιβεβαιώσει), είναι καθηγητής του τμήματος.
 9. Κάτι ακόμα, σχετικά με την ανακοίνωση. Απουσία της τελικής τροπολογίας καθώς και των ερμηνειών που ίσως δοθούν σε αυτή, το τμήμα της Φιλολογίας, με αυτή τη λίστα, μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα σε ειδικές περιπτώσεις - εξαιρέσεις φοιτητών (θέματα υγείας) που ανήκουν στην ομάδα που διαγράφονται. Βιάζονται... Βέβαια, εδώ το ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, έχει έδω και πάρα πολλούς μήνες (Μάρτη το εντόπισα) σε περίοπτη θέση στην αρχική του σελίδα λινκ με την αυτοδίκαιη διαγραφή χωρίς την αναφορά "εκτός κι αν ορίζεται διαφορετικά στον Οργανισμό...".
 10. Στην αρχική του σελίδα και στις "ανακοινώσεις" δεν υπάρχει ο σχετικός σύνδεσμος. Δηλαδή δεν είναι εύκολα προσβάσιμη η ανακοίνωση. Το καλύτερο που μπορούμε εμείς να κάνουμε είναι να ελέγξουμε, στο βαθμό που μας αναλογεί, την εξάπλωσή της. Νομίζω ότι είναι απλό αυτό που λέω. Πέραν της πληροφόρησης ότι υπάρχει μια τέτοια λίστα, δεν νομίζω ότι κερδίζουμε κάτι από την έκθεση-παράθεση της.
 11. Προσπαθώ, χωρίς τύχη μέχρι τώρα, να επικοινωνήσω με την αρμόδια Διεύθυνση του ΔΠΘ. Η ανακοίνωση του τμήματος Φιλολογίας "βρωμάει" (δηλαδή το Υπ. έστειλε το αίτημα απευθείας στη Σχολή?). Όχι κάτι το ασυνήθες για συγκεκριμένα Τμήματα του Ιδρύματος... Η επανεγγραφή τονίζεται από τις γραμματείες του ΔΠΘ από πάρα πολλούς μήνες πριν. Μένει να αποδειχθεί η σπουδαιότητά της... Παρακαλώ πολύ απομακρύνετε τα λινκ. Δεν χρειάζεται να συμμετέχουμε στην αναπαραγωγή της λίστας, ούτε καν έμμεσα. Όποιος μπορεί ας μεταφέρει την ίδια παράκληση και στο γκρουπ. Διαφορετικά, συμβάλλουμε στη διατήρηση και εξάπλωσή της.
 12. Ή δεν έχει την παραμικρή ιδέα Ή έχει ανεξάντλητο θράσος Ή 1 συμμετοχή τα τελευταία 2 χρόνια ισοδυναμεί με 1 επανεγγραφή τα τελευταία 2 χρόνια. Δεν έχω άλλες ερμηνείες. Προσωπικά δεν αποκλείω κανένα από τα 3.
 13. Ο μόνος τρόπος για να κάνει τη σύγκριση είναι να δώσει και στα δύο κριτήρια τις ίδιες διαστάσεις. Για αυτό λέω ότι ερμηνεύει την επανεγγραφή ως μορφή συμμετοχής. Εννοώ ότι το λαϊκίστικο επιχείρημά του αυτοαναιρείται. Για αυτό το λόγο πετάει και το τυράκι των εισαχθέντων μετά το '03, καταλήγοντας αυθαίρετα ότι η δική του πρόταση συμφέρει αριθμητικά. Τέλος πάντων, το πιο πιθανό είναι ότι ξύπνησε σήμερα και αναρωτήθηκε πώς μπορεί να ξεπεράσει σε επίπεδο σαχλών επιχειρημάτων τον ίδιο του τον εαυτό.
 14. To τερμάτισε. Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο μόνο για μη-επανεγγραφή σε 2 συνεχόμενα εξάμηνα, σωστά; Παραβλέπω τα "τέσσερα εξάμηνα" που λέει -μπορεί να είναι 2 εξάμηνα X 2 προηγούμενα έτη, μπορεί να εννούσε τέσσερις εξεταστικές (2 κανονικές & 2 πτυχιακές) ή να είναι λάθος (δια)ταραχής. Στεκόμενος στα "δύο εξάμηνα" καταλαβαίνω ότι Ο υπουργός ερμηνεύει την επανεγγραφή, στην οποία βασίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, ως συμμετοχή στην εξεταστική διαδικασία. Η απουσία του κριτηρίου της επανεγγραφής στο δελτίο Τύπου δεν είναι τυχαία. Τα κριτήρια δεν είναι δυο, αλλά ένα, η συμμετοχή σε μία εξεταστική. Παραδέχεται έμμεσα ότι η διαγραφή λόγω μη ανανέωσης δεν εφαρμόζεται (δεύτερη παραδοχή μετά αυτήν περί της διακοπής σπουδών). Πιθανόν να κάνω κάποιο συλλογιστικό λάθος, αλλά δεν αυθαιρετώ συλλογιστικά. Τουλάχιστον, όχι περισσότερο απο τον Υπ.
 15. Πρέπει να είναι από τις παραδόσεις του κεφαλαίου "Ξέπλυμα Χρήματος"...
 16. Όταν κάνει λόγο για ΝΣ, εννοεί του Κράτους, σωστά; Και να υποθέσω (ως μη-νομικός) ότι η γνωμοδότηση είναι επί θεμάτων ισονομίας μεταξύ εκείνων που θα έχουν τη δυνατότητα να ωφεληθούν από τις ρυθμίσεις περί διαγραφών του Οργανισμού, προϊούσας (η δυνατότητα) της "γενναιόδωρης" παράτασης των 2 εξεταστικών, και εκείνων που δεν θα έχουν την εν λόγω δυνατότητα. Αν ναι, τότε: Δεν ειναι άμεσα αξιοποιήσιμη η συγκεκριμένη γνωμοδότηση; Οι "ευνοϊκότερες ρυθμίσεις" του κάθε Οργανισμού δεν θα πρέπει να γίνουν άμεσα γνωστές στους ενδιαφερόμενους; Δεν είναι ρητορικά ερωτήματα. Κυριολεκτώ, γιατί δεν έχω τις κατάλληλες γνώσεις. edit Mόλις είδα ότι λέει "Συμβούλου", όχι "Συμβουλίου". Κανένας οφθαλμίατρος; Τέλος πάντων, τα ερωτήματα ισχύουν, χωρίς τον "άμεσο" χαρακτήρα τους.
 17. 2) Ποια διακοπή σπουδών; Προχτές, ο Λόβερ δεν παραδέχθηκε ότι διακοπή δικαιούνται μόνο οι καινούργιοι; Καταλαβαίνω κάτι λάθος; 5) Να υποθέσω ότι αυτή η άποψη επεκτείνεται σε όλους τους τομείς; Δηλαδή, καιρός να αρχίσω συλλογή ΦΕΚ; Καταλαβαίνετε τι θέλω να πω. Υπάρχει ευθύνη μη-ενημέρωσης/προειδοποίησης, για να μην πω παραπλάνησης βάσει προφορικών (ομολογουμένως) καθησυχασμών.
 18. Να δούμε τι έχει να πει: T.P. :Κύριε πρύτανη, έως σημερα θεωρούσαμε αναμφισβήτητο δικαίωμα τη συμμετοχη στην επαναληπτικη εξεταστικη των δηλωμένων μαθημάτων του χειμερινού και εαρινού εξάμηνου και πολλές σχολές, μεταξύ των οποίων και το ΑΠΘ, διαβεβαίωναν ότι οι οποιεσδήποτε διαγραφές θα αφορούσαν τους "αφαντους" και μονο μετα το πέρας της εξεταστικής του Σεπτεμβρίου. Γιατί να θεωρούμε επιτυχία τη ρύθμιση που σας υποσχέθηκε ο υπουργός? Επειδη νομιμοποιείται η κατάργηση του αυτοδιοικητου? Ο νόμος υπεράνω συγκλήτου? Και για ποιο λόγο δεν είναι αρκετή η υπεύθυνη δήλωση του κάθε ενδιαφερόμενου για συνέχιση σπουδών και η αυτοδιαχείριση ενηλίκων πολιτών για το δήθεν προοδευτικό υπουργείο που θέλει να λέγεται και δια βιου μάθησης? Για να προλάβω τυχόν αντιδράσεις στο σχόλιό μου, αναφέρω ότι προσωπικά καλυπτομαι από τη ρύθμιση, αλλά δεν χαίρομαι καθόλου για τις αδικίες που κρύβει.
 19. Άλλό παράδειγμα: Κάποιος δεν έχει δώσει κατά τις εξεταστικές των προηγούμενων 2 ετών το μοναδικό του οφειλόμενο, το οποίο είναι και κατ' επιλογή υποχρεωτικό του εαρινού. Το άλλαξε φέτος την άνοιξη και δεν το έδωσε κατά τον Ιούνιο, για τον οποιονδήποτε λόγο. Τι γίνεται; Τραβηγμένα παραδείγματα, αλλά είμαι σίγουρος ότι αν καθίσουμε να σκεφτούμε θα βρούμε πάρα πολλές περιπτώσεις που αδικούνται, όχι μονο για πολύ πιο σοβαρούς και ουσιαστικούς λόγους, αλλά και για τυπικούς/τεχνικούς. Τέλος πάντων, θέλω να πιστεύω ότι το θέμα θα λυθεί ομαλά ενδοτμηματικά. Είναι το ελάχιστο που μπορούν να κάνουν τα Ιδρύματα, αν διαθέτουν μια στοιχειώδη ευφυία και ωριμότητα. Για μπέσα, δεν μιλάω...
 20. Άλλα τον ρωτάνε, άλλα απαντάει. Τουλάχιστον, νομίζω ότι κλείνει το μάτι. Εκτός κι αν έχει και τα 2 κλειστά...
 21. Ίσως και να μην απαντήσει στην ερώτηση. Το chat τον βγάζει εκτός, όλο αυτό το χρονικό διάστημα...
×
×
 • Δημιουργία νέας...