Jump to content

medstud

Members
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

About medstud

 • Rank
  Φοιτητής (επίπεδο ΙΙ)

Πληροφορίες προφίλ

 • Σχολή
  Ιατρική
 • Sex
  Male

Recent Profile Visitors

680 profile views
 1. Καλησπέρα, παιδιά τι εννοούν κάποια νοσοκομεία όταν λένε ότι δίνουν πλήρη ειδικότητα; Για ογκολογία δεν πρέπει να κάνεις 2 χρόνια γενικό κομμάτι παθολογία και μετά ειδικό ογκολογία;;
 2. Εξεταστική 24/7/2014 Εξεταστήκαμε από τον κ. Πριμέτη (νομίζω λέω σωστά το όνομα). Πάρα πολύ καλός, έδειξε εύκολες ακτινογραφίες, καθόλου αξονικές ή μαγνητικές. Ζητούσε αρχικά μια πολύ αδρή περιγραφή κ ήθελε κ στο τέλος να του βάλεις κ μια διάγνωση και βοηθούσε πολύ καθ' όλη τη διάρκεια. Όσον αφορά τις ακτινογραφίες έδειξε μια πνεύμονα με ανεύρυσμα αορτής, μια ενδοφλέβια πυεολογραφία με ένα ορατό λίθο, ενα βαριούχο υποκλυσμό με καρκίνο σιγμοειδούς και μια ακτινογραφία κνήμης με οστεολυτικές εστίες από μεταστάσεις. Ήθελε και κάποιες αδρές γνώσεις παθολογίας αλλά πολύ βασικά πράγματα πχ τι καρκίνος μπορεί να έχει κάνει οστεολυτικές μεταστάσεις στα οστά. Ζητούσε πραγματικά πολύ λίγα,κυριολεκτικά ήθελε να του πεις τι εξέταση είναι μια περιγραφή του τι βλέπεις και μια πιθανή διάγνωση. Τέλος. Έδειξε από μια ακτινογραφία στον καθένα εκτός από συναδελφο που έδειξε κ δεύτερη για να να βοηθήσει. Από βαθμούς 9,9,9, 5. Αύτο ειναι το τελευταίο μου post εδώ, μ αυτό το μάθημα πήρα πτυχίο. Δεν έχω κάνει πολλά posts, αλλά ελπίζω ακόμα κ μ αυτά τα λίγα να βοηθήσω. Το site αυτό είναι εξαιρετικό και με βοήθησε πάρα πολύ. Καλή συνέχεια σε όλους και όλες, καλή δύναμη και σύντομα πτυχιούχοι. Καλό καλοκαίρι.
 3. Πτυχιακή 16/7/2014 Εξεταστής ήταν ο κ. Καρατζάς. Ρώτησε για παραθυρεοειδείς (1παθή και 2παθή-->ΧΝΑ), συμτώματα και αντιμετώπιση, Δ.Δ. αδενώματος από υπερπλασία (σπινθηρογράφημα), επιπλοκές θυρεοειδεκτομής, χολοκυστίτιδα, χολαγγειακές κρίσεις, αίτια αποφρακτικού ικτέρου, αίτια αιμορραγίας ανώτερου κατώτερου πεπτικού (εδώ έκανε μια παράξενη ερώτηση, ρώτησε ποιά τα αίτια αιμορράγιας κατώτερου πεπτικού σε νέα άτομα-->αιμορροίδες και ραγάδα πρωκτού και μετά ρώτησε κάποια βασικά πράγματα για τις ραγάδες), ποιές καταστάσεις κάνουν διάχυτες βλάβες στο στόμαχο (Zollinger-Elison, εγκαυματίες και ασθενείς σε σηπτική κατάσταση), που εντοπίζονται τα έλκη που κανουν αιμορραγία και που τα έλκη που κάνουν διάτρηση (οπίσθιο λόγω της τροφικής αρτηρίας που περνάει από εκεί,δεν θυμάμαι όνομα και πρόσθιο αντίστοιχα), βασικές επιπλοκές κηλών και πώς διακρίνουμε την νέκρωση (εργαστηριακά κυρίως με αυξημένα λευκά και μεταβολική οξέωση)... Αυτά.. Σίγουρα κάτι θα έχω ξεχάσει αλλά ο βασικός κορμός ήταν αυτός, τα υπόλοιπα κάπου εκεί γύρω τριγύριζαν. Κατά τα άλλα, εμένα μου φάνηκε καλός άνθρωπος, ζητούσε απλή σκέψη, δεν ήθελε υπερβολές απλά να δεί ότι έχεις κατανοήσει αυτά που λες, βοήθουσε όσο μπορούσε και έδινε και πληροφορίες. Γενικά δηλαδή ήταν καλό το κλίμα. Μας πέρασε και τους δύο που δώσαμε, δεν μας είπε βαθμό. Καλή τύχη στους επόμενους.
 4. medstud

  Θεραπευτική

  Πτυχιακή 15/7/2014 Πρώτος εξεταστης κ. Καστρίτης Θεραπεία θυρεοτοξικής κρίσης, βρουκέλλωσης, μηνιγγίτιδας, κοιλιακής ταχυκαρδίας, πνευμονικής εμβολής, κρίσης Addison. Δεύτερος εξεταστής κ. Ζακόπουλος Γυάλα: ΟΛΛ, δοθιήνας(?), πνευμονία, κολπική μαρμαρυγή και σπειραματονεφρίτιδες Πολύ καλό κλίμα και από τους δύο, ήθελαν να βοηθήσουν. Περάσαμε κ οι δύο που εξεταστήκαμε με 8. Καλή τύχη στους επόμενους.
 5. medstud

  Νευρολογία

  Πτυχιακή Αιγινήτειο 11/7/2014 Εξεταστήκαμε από τον κ. Παρασκευά. Η εξέταση ίσως ήταν από τις καλύτερες προφορικές που έχω δώσει. Εξαιρετικά βοηθητικός, καθόλου αγχωτικός, ζητούσε πολύ βασικά πράγματα και έδινε και πολύ σημαντικές πληροφορίες σε στύλ μαθήματος. Όσον αφορά τα θέματα, ότι υπάρχει παραπάνω είναι υπέραρκετο. Δεν ρώτησε ανατομία, κυμάνθηκε κυρίως στα επείγοντα (κεφαλαλγίες κυρίως) και συνήθη νευρολογικά (εξωπυραμιδικά, άνοιες) χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις. Ρωτούσε και μη νευρολογικά αίτια σε κάποιες χτυπητές παθήσεις (κυρίως υπέρ- υπόθυρεοειδισμό και ανεπάρκεια Β12 και καρδιογενή αίτια, απλά ονομαστικά χωρίς ιδιαίτερη επέκταση σ' αυτά.) Σημείωση σ'αυτά, ρώτησε γιατί στην άνοια τύπου Alzheimer's μπορεί απεικονιστικά να δούμε και εγκεφαλικά έμφρακτα--> καρδιακοί παράγοντες κινδύνου μπορούν να συμβάλλουν στην εμφάνιση της άνοιας π.χ. υπερλιπιδαιμία συμβάλλει στην παραγωγή β-αμυλοειδούς, ο Σ.Δ. στην φωσφορυλλίωση της πρωτείνης ταυ και η υπέρταση μάλλον με άγνωστο τρόπο. Δεν ήταν ερώτηση της εξέτασης αυτή, απλά "για παραπάνω από το δέκα" όπως είπε γελώντας. Απλά το παραθέτω για επόμενους. Μετά από όλα αυτά να πώ οτι περάσαμε κ οι 4 που ήμασταν εκεί, βαθμό δεν μας είπε αλλά και 4,5 να μας έβαλε που λέει ο λόγος χαλάλι, ήταν καλή η εξέταση. Κάλη τύχη στους επόμενους και καλό πτυχίο σε έμας.
 6. Πτυχιακή 10/04/2014 Έδωσα και τις δύο σήμερα και έχω κάνει post με κάποιες λεπτομέρειες στο topic της ιστολογίας 1, αν θέλετε κοιτάξτε εκεί. Σε γενικές γραμμές ότι έχει μαζευτεί σε αυτά τα topics αρκεί για τις πτυχιακές. Μην διστάσετε να πάτε να το δώσετε. Οι πιθανότητες είναι με το μέρος σας. Αξίζει τον κόπο. Μην ξεχνάτε οι βαθμοί συμψηφίζονται, οπότε δεν χρειάζεται να τα ξέρετε όλα τέλεια. Καλή δύναμη!
 7. Πτυχιακή 10/04/2014 Λοιπόν μας εξέτασαν 4: Αναγνωστοπούλου, Κουλούκουσα, Χαβάκη και Κοτσινάς. Εξετάστηκα και στις 2. Τα παραπάνω θέματα καλύπτουν πλήρως. Παιδιά η εξέταση είναι αρκέτα εύκολη και τα θέματα παραπάνω είναι αρκετά. Όσον αφορά την κα. Χαβάκη που εξέτασε Δέρμα- Σπερματογένεση, πρέπει να πω ότι στο δεύτερο ρώτησε αρκετά που νομίζω ότι δεν τα είδα παραπάνω, όπως επικουρικούς αδένες, δομή προστάτη, από τι αποτελείται το σπερματοζωάριο. Επίσης, στο δέρμα ρώτησε τι περιέχεται σε έναν τριχοσμηγματογόνο αδένα, που επίσης δεν το είδα παραπάνω. Η συγκεκριμένη είχε τις ερωτήσεις σε χαρτιά μπροστά της οπότε φαντάζομαι επαναλαμβάνονται συνέχεια. Η κα. Αναγνωστοπούλου: επιθηλιακό και πεπτικό. Αρκούν όσα έχουν γραφεί παραπάνω. Θέλει να έχεις κατανοήσει καλά τα θέματα αυτή. Αρκετά βοηθητική και κάνει και λίγο μάθημα. Η κα. Κουλούκουσα: Αίμα- Γεννητικό θήλεως- Εμβρυολογία. Πολύ καλή και γρήγορη. Μια ερώτηση από το κάθε θέμα, τα οποία αναφέρονται παραπάνω. Πιο συγκεκριμένα από έμβρυο μιας που δεν υπάρχουν πολλά εδώ , ρώτησε γαστριδίωση (αρκούσε μόνο να της πείς ότι είναι οι διαδικασίες παραγωγής των βλαστικών δερμάτων δηλαδή ενδόδερμα, μεσόδερμα και εξώδερμα) και τετραλογία Fallot. Ο κος Κοτσινάς: Μυικο- Αναπνευστικό- Ουροποιητικό- Ενδοκρινικό. Είχε πολλά θέματα γιατί κάλυπτε κάποιον που έλειπε, αλλά ευτυχώς! Ο τύπος ήταν πάρα πολύ καλός, βοηθητικός, άνετος, πολύ καλό κλίμα εξέτασης. Τα θέματα που ρώτησε ήταν απλούστατα και μόνο ότι αναφέρεται εδώ. Πριν κλείσω θέλω να πω αυτό: το μάθημα στις πτυχιακές είναι αρκετά εύκολο. Τα θέματα που υπάρχουν εδώ υπέρ- αρκούν. Το καταλαβαίνω ότι μπορεί κάποιος ναέχει άγχος αλλά αξίζει τον κόπο να πάει να δώσει και να μην το αφήσει. Προσωπικά διάβασα μια βδομάδα και για τις δύο και νομίζω ότι το διάβασμά μου ήταν αρκετό- όχι τέλειο αλλά αρκετό ίσως και για έναν καλό βαθμό (δεν μας λένε τα αποτελέσματα εκείνη τη στιγμή) ΠΗΑΓΑΙΝΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΔΩΣΕΤΕ. ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ.
 8. medstud

  Χημεία ΙΙ

  Πτυχιακή 8/4/2014 1. Σε ποια κατηγορία ενώσεων ανήκει το ΑΤΡ; από ποιες επιμέρους ενώσεις αποτελείται και με τι δεσμούς συνδέονται. Σχεδιάστε το μόριο (ή κάτι τέτοιο) 2. Ποια αντίδραση καταλύει η φωσφορυλάση του γλυκογόνου και τι προβλήματα παρουσιάζονται σε έλλειψή της; γράψτε την αντίδραση που καταλύει το ένζυμο αυτό. 3. Προσταγλανδίνη: ποια ένζυμα συντελούν στη σύνθεσή της και ποιες ουσίες την αναστέλλουν; 4. Τι είναι η ενέργεια ενεργοποίησης; 5. Πώς επηρεάζεται η μέγιστη ταχύτητα μιας αντίδρασης από την συγκέντρωση ενός ενζύμου; 6. Πώς μεταφέρονται τα ιόντα Ca στην πλασματική μεμβράνη; 7. Γλοβοζίδιο: σκελετός, δεσμοί, υποκαταστάτες Καλά αποτελέσματα
 9. medstud

  Φαρμακολογία ΙΙ

  Πτυχιακή 31-01-2014 Λοιπόν μας εξέτασε η κ. Λιάπη. Σε γενικές γραμμές ήταν καλό κλίμα. Δεν ήταν (πολύ) απότομη ή αγενής ή οτιδήποτε άλλο ακούγεται. Όσον αφορά τις ερωτήσεις της ήταν μόνο ανεπιθύμητες ενέργειες και κάποιες φορές και αντενδείξεις, όχι μόνο για αντιβιοτικά αλλά για τα πάντα. Επίσης ρώτησε πότε δίνουμε προφυλακτική αγωγή και ενδείξεις χορήγησης LHRH, αλλά κυρίως ρώτησε Α.Ε. . Ήθελε να ακούσει πολύ συγκεκριμένα πράγματα και αν δεν της τα έλεγες στράβωνε λίγο και ουσιαστικά δεν έπαιρνε σωστή την απάντηση αν δεν της τα έλεγες όλα. Οι σημειώσεις του Σιταρά που είχα διαβάσει δεν αρκούν, για παράδειγμα ήθελε να ακούσει για στις Α.Ε. κορτιζόνης την άσηπτη νέκρωση της κεφαλής του μηριαίου, που δεν υπάρχει στις σημειώσεις. Είχε το βιβλίο μπροστά της και έβλεπε τι είναι γραμμένο ακριβώς εκεί. Δεν βάζει βαθμούς και δεν περνάει εύκολα. Έκοψε 4 και πέρασε 2 με 5 σχετικά δύσκολα. Προς υπεράσπιση της προσπάθησε να μας βοηθήσει όπως μπορούσε να περάσουμε, αλλά δυστυχώς δεν είναι πολύ καλή εξετάστρια και τελικά δεν ξέρω αν βοηθούσε ή όχι.. Γνώμη μου είναι ότι σε άλλον εξεταστή μάλλον θα είχαμε πάει καλύτερα.
 10. medstud

  Χημεία ΙΙ

  Διόρθωση στο προηγούμενο ποστ. Το 6ο ερώτημα ηταν σωστό- λάθος και όχι πολλαπλής επίλογης.
 11. medstud

  Χημεία ΙΙ

  Πτυχιακή 31-01-2014 1. Μια ερώτηση που αφορούσε νέρο και δν την θυμάμαι ακριβως 2. αδρή περιγραφή γαγγλιοζίδιου 3. Ποια βιομόρια σχηματίζονται από χοληστερόλη και ποια η δράση τους 4. Σε ποια ομάδα ανήκουν οι πρωτείνες του θερμικού σοκ και ποια η λειτουργία τους 5. Ρόλος σακχάρων στον καθορισμό ομάδας αίματος 6. Πολλαπλής με αιτιολόγηση που αφορούσαν ένζυμα: τύπου αν είναι οργανικά μόρια, τι είναι τα συνένζυμα οργανικα η ανόργανα, αν λειτουργούν σαν συν-υποστρώματα και κάτι που ήταν σαν ερώτηση ανάπτυξης και όχι επιλογής: που οφείλεται η μεγάλη ειδικότητα των ενζύμων. Ελπίζω να βοήθησα. Αν μπορεί κάποιος ας συμπληρώσει τα κενά που άφησα. Καλά αποτελέσματα.
×
×
 • Δημιουργία νέας...