Jump to content

DON

Members
 • Posts

  48
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Όλες οι δημοσιεύσεις από DON

 1. Το κόστος ενός οφθαλμολογικου ιατρείου με βασικό εξοπλισμό όπου βασικά θα κάνεις κλινική εξέταση, θα δίνεις γυαλιά, +_ ένα απλό οπτικό πεδίο είναι γύρω στις 45000 ευρώ. Αυτά με σημερινά δεδομένα (ευρώ, φπα, κοινή αγορά κλπ) Απαιτείται να συνεργάζεσαι με μεγαλύτερο κέντρο (ιδιωτικό ή δημόσιο) για ό,τι άλλο χρειάζεσαι. Τα καινούρια μηχανήματα γίνονται πιο φθηνά όσο περνούν τα χρόνια αλλά βγαίνουν και πιο νέα. Υπάρχουν πάντα και πιο φθηνές λύσεις (μεταχειρισμένα, ίντερνετ κλπ) Όλες οι ειδικότητες είναι υπερκορεσμενες στην Ελλάδα παρά την εξαγωγή γιατρών. Η Οφθαλμολογία είναι χειρουργική ειδικότητα με υψηλές απαιτήσεις ως προς το αποτέλεσμα για το χειρουργικό κομμάτι. Η ειδικότητα θα είναι το 50%+ της ζωής σου μέχρι να βγεις στη σύνταξη. Θεωρώ ότι το μόνο κριτήριο υπό τις γενικότερες συνθήκες (Ελλάδα και εξωτερικό) είναι το τι θεωρείς ότι σου αρέσει.
 2. Ρηχές αναζητήσεις... Μπροστά στο μεγαλείο της ιατρικής και... στο βάλτο της ιατρικής στην Ελλάδα
 3. Υποθέτω έναρξη επαγγελματος (τσαυ κλπ) και υπογραφή συμφωνητικου με το κέντρο. Για τα φορολογικά θα ξέρει ο λογιστής σου (μπλοκακιας vs ελεύθερος επαγγελματίας) Ενημέρωσε μας τι άκρη θα βγάλεις Χαιρετισμούς
 4. We see things they`ll never see

 5. Αν μείνει πάντως λίγο ακόμα στην πρωθυπουργία ο καταληψίας, θα μοιάζει η περίοδος διακυβέρνησης του ΓΑΠ με το "χρυσό αιώνα" του Περικλή...
 6. Θα συμφωνήσω απόλυτα και μάλιστα θα το επεκτείνω στο ότι το κάθε είδους κόμπλεξ είναι κινητήριος δύναμη προς την ιατρική γενικότερα αλλά και προς πολλές - αν όχι όλες - τις ειδικότητες (της ψυχιατρικής συμπεριλαμβανομένης). Το θέμα στον εργασιακό χώρο δεν είναι ο εσωτερικός κόσμος του καθενός αλλά η όρεξη και η ποιότητα στη δουλειά του. Οι unfair συμπεριφορές είναι θέμα χαρακτήρα τελικά και όχι κόμπλεξ για τη δουλειά του καθενός.
 7. Πληθυντικός μεγαλοπρέπειας (λόγω αποφοίτησης).
 8. Ταιριάζει και το "τις" βεβαίως, βεβαίως.(αντωνυμία - αιτιατική πληθυντικού για το φωτογραφίες) -
 9. Το σύστημα είναι σίγουρα περίπλοκο (έως χαοτικό) ωστόσο πιστεύω ότι παρά τους φαινομενικούς ανταγωνισμούς Αγγλοσάξονες και ΕΕ αλληλοσυμπληρώνονται και δεν ανταγωνίζονται (παρά μόνο σε έλλειψη τρίτου ανταγωνιστή).
 10. Να δοθεί αφορμή για πόλεμο είναι το μόνο εύκολο. Είτε με προβοκάτσια (βλέπε σχέδιο "βαριοπούλα", βόμβα σε σπίτι Κεμάλ παλαιότερα) είτε με τυχαίο γεγονός (πχ πτώση τουρκικού αεροσκάφους μετά από εμπλοκή με ελληνικά). Τώρα ως προς το σεβασμό σε συνθήκες είναι αστείο...
 11. Εκτός από like στα post σου κάνεις και high 5 μόνος σου;
 12. http://fampra.oxfordjournals.org/content/18/5/511.full Ψάξε τη βιβλιογραφία και ενημέρωσε κι εμάς. Εγώ σε μικρό μέρος θα το απέφευγα (πλην αγροτικού βέβαια)
 13. Ο Άδωνις μπορεί να είναι αντιπαθής για πολλούς λόγους (ουσιαστικούς και μη). Ωστόσο το να μιλάνε άνθρωποι που έχουνε δουλέψει σε σοβαρά συστήματα με ορολογία ΠΑΣΟΚ δεκαετίας '80 (υπερασπιζόμενοι τι άραγε) είναι άκρως υποκριτικό.
 14. Το Greek dream του "κλεψε και μπορείς να φτάσεις στην κορυφή και μάλιστα πιο γρήγορα" και του "είσαι ότι δηλώσεις" που κυριάρχησαν τα τελευταία 30 χρόνια είναι η ρίζα του κακού... Και οι συνήθειες δυστυχώς κόβονται πολύ δύσκολα.
 15. Για φοροαπαλλαγή δεν ξέρω, τεκμήριο είναι όμως σίγουρα...
 16. Πιο φρέσκος κι απ΄το γάργαρο νερό...
 17. Το μεγάλο έλλειμμα της χώρας είναι η έλλειψη κοινής λογικής δυστυχώς...
 18. Είδες το κατάλαβα... Απλά, άποψή μου είναι, ότι κάθε ιατρική κουβέντα δεν είναι ανάγκη να καταλήγει στο ποιος "την έχει μεγαλύτερη"... (την εμπειρία στην Αγγλία ή τα χειρουργεία ή τα ποστ στο GM) Αν κάποιος δηλώσει ότι βλέπει ιδιωτικά παιδάκια στην Ελλάδα χωρίς να το κατέχει πολύ εύκολα θα εκτεθεί... Σε άλλα θέματα μπορεί μία ταμπέλα να λειτουργεί σαν κράχτης με μικρό ρίσκο όχι όμως σε παιδιατρικούς ασθενείς (με γονείς κλπ)... Για το τυπικό φαντάζομαι ότι υπάρχει νομικό κενό - όποιος ξέρει ας διαφωτίσει...
×
×
 • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.