Jump to content

uberto

Members
 • Content Count

  53
 • Joined

 • Last visited

About uberto

 • Rank
  Παλιός (επίπεδο ΙΙΙ)

Πληροφορίες προφίλ

 • Sex
  Male

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Αν θέλεις χρήματα και καριέρα, τότε γυναικολογία. Αν θέλεις ποιότητα ζωής, τότε οφθαλμολογία! Αυτό είναι πλέον εντελώς εκτός πραγματικότητας. Ίσχυε παλαιότερα, όχι πιά. Η γυναικολογία είναι από τις πλεόν κορεσμένες ειδικότητες με ποσοστά ανεργίας και υποαπασχόλησης στο Θεό! Η οφθαλμολογία είναι ακόμα σε καλύτερη μοίρα. Άλλωστε αυτό φαίνεται και από τις αναμονές (στην οφθαλμολογία είναι μεγαλύτερες) Για του λόγου το αληθές, ψάξε πόσα γυναικολογικά ιατρεία έκλεισαν τον τελευταίο χρόνο συγκριτικά με άλλες ειδικότητες, καθώς και πόσοι ειδικευμένοι γυναικολόγοι έφυγαν στο εξωτερικό λόγω υποαπασχόλησης. συμπερασματικά, οφθαλμολογία για ποιότητα ζωής και ελαφρώς καλύτερες επαγγελματικές προοπτικές. Γυναικολογία μόνο αν έχεις κόλλημα με το αντικείμενο.
 2. Μπορείς να αποδείξεις το "τελειωσε οριστικα" ? Μακάρι να'χεις δίκιο, αλλά με τόσες καταστροφές που έχει φέρει στον ιατρικό κλάδο ο λοβερδος, επέτρεψέ μου να διατηρώ κάποιες επιφυλάξεις...
 3. Άρα μήπως αυτό σημαίνει ότι θα επαναφέρει και το νομοσχέδιο για τις ειδικότητες την προσεχή Τρίτη ? Και μέσα σ'αυτό θα ενσωματώσει και τα της ΕΣΔΥ?
 4. οκ, ψηφίζεται, αλλά ΠΟΙΟ ακριβως νομοσχέδιο ψηφιζεται? Αυτο με τις αλλαγες στα φαρμακα κ το εσυ? αυτο για τις ειδικότητες? Επισης, απο που εμαθες οτι κατατεθηκε κ ψηφιζεται? στη σελιδα της βουλης δεν υπαρχει τιποτα (ακομα).
 5. http://gr.news.yahoo.com/%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CE%B2%CE%BB%CE%AD%CE%BC%CE%BC%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF-eurogroup-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%88%CE%AE%CF%86%CE%B9%CF%83%CE%B7-071113914.html "Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος έρχεται προς ψήφιση τη Δευτέρα στη Βουλή το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει τις μειώσεις σε μισθούς, κύριες και επικουρικές συντάξεις. Θα κατατεθεί επίσης δεύτερο νομοσχέδιο, με επείγοντα χαρακτήρα, για τα εκκρεμή ζητήματα στον τομέα της Υγείας, τις νέες ρυθμίσεις για τα φάρμακα και την αναδιάρθρωση και ενοποίηση των επικουρικών ταμείων."
 6. και το οποίο (επόμενο νομοσχέδιο) μπορεί να κατατεθεί οποτεδήποτε, δε τον δεσμεύει ουσιαστικά τίποτα! προλαβαίνει άνετα μέχρι τις εκλογές! Η περίοδος από τώρα ως τέλη Μαρτίου (που πιθανώς να διαλυθεί η Βουλή λόγω εκλογών) είναι πολύ επικύνδυνη!
 7. Ίσως. Ωστόσο, το ότι δε συζητήθηκε χθες δε σημαίνει 100% ότι ΔΕ θα κατατεθεί στη βουλή. Όπως και να'χει, εύχομαι πραγματικά το θέμα των ειδικοτήτων να αναβλήθηκε. Όμως, επειδή δεν έχω καμία εμπιστοσύνη σε πολιτικούς (ειδικά στον καταστροφέα-λοβερδο) και δημοσιογράφους, κρατώ μια επιφύλαξη. Σε λίγες μέρες που θα κατατεθεί το νομοσχέδιο στη βουλή, θα δούμε αν περιλαμβάνει το θέμα των ειδικοτήτων ή όχι.
 8. Συνεδρίαση Υπουργικού Συμβουλίου 14-02-2012 | θεματικές : Πρόγραμμα, Πρωθυπουργός, Τελευταία Νέα Τα θέματα του Υπουργικού Συμβουλίου για σήμερα Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2012: 1) Ανακοινώσεις Πρωθυπουργού Λ. Παπαδήμου: Προαπαιτούμενες ενέργειες στο πλαίσιο του νέου οικονομικού προγράμματος. 2) Σχέδιο Νόμου «Παροχή Υπηρεσιών Ασφαλείας από Ένοπλους Ιδιώτες Φρουρούς σε Εμπορικά Πλοία και άλλες διατάξεις» (εισηγητής Χ. Παπουτσής, Υπουργός Προστασίας του Πολίτη). 3) Σχέδιο Νόμου για «Την απόκτηση ιατρικής ειδικότητας, τη συνεχιζόμενη εκπαίδευση των ιατρών, την αναμόρφωση του ΚΕΣΥ, την ίδρυση Επιστημονικών Κοινοτήτων και άλλες διατάξεις» (εισηγητής Α. Λοβέρδος, Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης). http://www.primeminister.gov.gr/2012/02/14/7469 Μέσα στις "άλλες διατάξεις" ήταν και αυτές που αφορούν τα φαρμακα. Εννοείται πως οι εφηνμερίδες εστιάζουν σ'αυτές,μιάς και αφορούν περισσότερο κόσμο σε σχέση με την ιατρική εκπαίδευση. Γι'αυτό δεν αναφέρουν τα των ειδικοτήτων. Το νομοσχέδιο όμως ήταν πακέτο, τα είχε όλα μέσα. Επίσης, τα περί αλλαγών στις ΔΥΠΕ, ωράριο φαρμακείων, τιμές φαρμάκων, μεταφορά του κλάδου πρόνοιας κλπ, που αναφέρονται σε κάποια links, είναι μέρος κοινής υπουργικής απόφασης που υπογράφτηκε χθες. τουλάχιστο έτσι φαίνεται από το παρακάτω link http://stithoskopio.blogspot.com/2012/02/6.html Το νομοσχέδιο που συζητήθηκε ήταν, όπως φαίνεται από την επίσημη σελίδα του πρωθυπουργού, το πολυνομοσχέδιο που περιλαμβάνει τις αλλαγές στην ειδικότητα. και αυτό είναι που θα κατατεθεί στη βουλή για ψήφιση.
 9. http://www.primeminister.gov.gr/2012/02/14/7469 Συνεδρίαση Υπουργικού Συμβουλίου Σχέδιο Νόμου για «Την απόκτηση ιατρικής ειδικότητας, τη συνεχιζόμενη εκπαίδευση των ιατρών, την αναμόρφωση του ΚΕΣΥ, την ίδρυση Επιστημονικών Κοινοτήτων και άλλες διατάξεις» Όσο για το πότε κατατίθεται, ο λοβερδος ξέρει. Σίγουρα όμως θα πάει πολύ σύντομα. προτείνω να παρακολουθείτε τα http://www.hellenicparliament.gr/Nomothetiko-Ergo/all-laws http://www.hellenicparliament.gr/Nomothetiko-Ergo/Katatethenta-Nomosxedia λογικά εκεί θα αναρτηθεί όταν κατατεθεί. Αν κάποιος ξέρει κ άλλο τρόπο πληροφόρησης, παρακαλώ ας τον μοιραστεί μαζί μας.
 10. Συγγνώμη, το υπουργικό συμβούλιο περιμένετε να κόψει το νομοσχέδιο; Αυτούς περιμένετε να μας σώσουν από την καταστροφική μανία του λοβερδου; Πολύ που τους ενδιαφέρει ΑΝ θα μπορέσουμε να κάνουμε ειδικότητα, με τι συνθήκες, πότε θα ξεκινήσουμε και τι θα κάνουμε στην αναμονή!
 11. 14.02.2012 Ώρα 18.30΄ - θα συνεδριάσει η Διαρκής Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, με θέμα ημερήσιας διάταξης: Ενημέρωση των μελών της Επιτροπής, σύμφωνα με το άρθρο 36 παρ.5 του Κανονισμού της Βουλής, από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο νοσοκομείο του Πύργου. Θα πάει μόνο για το νοσοκομείο Πύργου ο λοβερδος ή Θα καταθέσει και κάνα δωράκι (νομοσχέδιο), μέρα που είναι ;
 12. Γι'αυτό, το καλύτερο είναι να ΜΗ ψηφιστεί καν. Ώστε να μην έχουμε άλλο ένα βάρος στην πλάτη μας. Θα μειωθεί που θα μειωθεί ο μισθός του ειδικευόμενου (άσχετα με το νομοσχέδιο του λοβερ), θα έχουμε τόσες άλλες δυσκολίες, θα αναγκαστούμε να κάνουμε απλήρωτες εφημερίες. Ε, ας ΜΗΝ έχουμε και τα επιπλέον σοβαρά προβλήματα που δημιουργεί το νομοσχέδιο του λοβερ!
 13. Φυσικά δεν είμαι ο λοβέρδος, απλά δε ζω στο ροζ συννεφάκι του "όλα καλά, όλα ανθηρά". Είμαι ρεαλιστής, that's all. Άλλωστε αν διαβάσεις προσεκτικά το νομοσχέδιο και το συνδυάσεις με τις κινήσεις του λοβερ, θα καταλάβεις πολλά. Και πρώτο απ'όλα ότι οι εξετάσεις εισόδου στην ειδικότητα δεν ήταν το μεγαλύτερο κακό του νομοσχεδίου. Επίσης, αν διαβάσετε προσεκτικά τις μεταβατικές διατάξεις θα δείτε ότι προβλέπει, για τα περισσότερα μέτρα, ΑΜΕΣΗ εφαρμογή.
 14. Δυστυχώς η εφαρμογή του θα είναι ΑΜΕΣΗ, μόλις ψηφιστεί. Η αλλαγή του τρόπου εξετάσεων, η δυνατότητα μετακίνησης των ειδικευομένων, κλπ ΔΕ χρειάζονται κανένα χρόνο προετοιμασίας. Άλλωστε, τις ρυθμίσεις αυτές τις έχει υποσχεθεί ο λοβερ στους χρηματοδότες του. Γι'αυτό συνέταξε και το νομοσχέδιο, δε κόπηκε για την εκπαίδευσή μας.
 15. http://www.ygeianet.gr/box/cal/27715.pdf οι εξετάσεις έναρξης ειδικότητας είναι εκτός. Όμως όλα τα υπόλοιπα μέτρα-φωτιά είναι μέσα! μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται: η "αξιολόγηση" των "εκπαιδευτικών μονάδων" = κλείσιμο κλινικων και μειωση θεσεων ειδικότητας! εξετάσεις ειδικότητας στις "επιστημονικές κοινότητες" = Μόνο τα βύσματα θα παίρνουν ειδικότητα! Αναδιάταξη της λίστας αναμονής! = ε,όλοι καταλαβαίνουμε τι σημαίνει αυτό... Μετακινήσεις ειδικευομένων! = Πώς να βρεθείς από το Α νοσοκομείο που υποτίθεται δήλωσες, στο Β σε άλλο νομό να κάνεις λάτζα! κ φυσικά χωρίς δυνατότητα αντίδρασης, γιατί δεν υπογράφουμε το βιβλιάριο ειδικευομένου. Καταλάβετέ το! Μας θέλουν ανειδίκευτους χαμάληδες των ιδιωτικών αλυσίδων (που χρηματοδοτούν το λοβερδο κ την παρέα του!)
×
×
 • Δημιουργία νέας...