Jump to content

Clairvoyant

Prominent Members
 • Posts

  267
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  29

Όλες οι δημοσιεύσεις από Clairvoyant

 1. Tα υπολείμματα του ΤΕΠ (κατί ψιλά τύπου 2 θέσεις εκεί-3 θέσεις παραπέρα) που βγήκαν αρχικά πριν κανένα 9μηνο και πριν κανένα διμηνο βγήκαν και τα τελικά αποτελέσματα....εκτός του ότι θα έχουν να περιμένουν τα αποτελέσματα των υπόλοιπων θέσεων(με τα 75 και 95 και 125 μόριά τους) και τα επικουρικά τους θα μπορέσουν να συνεχίσουν με παρατάσεις επί παρατάσεων και θα μπορέσουν να δηλώσουν και στις θέσεις αυτές(μιας και ΦΕΚ δεν βγήκε γι'αυτούς)-οπότε όλα καλά(στην τελική καβαντζώνουν τη θέση-κι αν παίξει δυσαρέσκεια το καπελάκι τους και φεύγουν περιμένοντας όχι 1 αλλά 2 προκηρύξεις). Όσοι ήταν να δώσουν εξετάσεις τον Αύγουστο και να μπούνε μαχητικά σε αυτή την προκήρυξη(μιας και θα είχαν περάσει και οι απαιτούμενες ημέρες) κάποιοι έχοντας μεταπτυχιακά και διδακτορικά ήδη(και ήδη μία καλή 'σύσταση' για την συνέντευξη ίσως) έμειναν με το .....παγωτό στο χέρι όταν αποφασίστηκε η βάφτιση της διαδικασίας σε 'πανελλαδικές' με τους ίδιους βέβαια εν πολλοίς εξεταστές. Όσοι θέλαν να κάνουν διαβητολογία περιμένουν τον Γκοντό(μέχρι να λήξει και η δικαστική διαμάχη διαβητολόγων-παθολόγων) Οι λοιμωξιολόγοι προχωρούν (αν και δεν είναι κατάλληλη περίοδος να πας να κάνεις εξειδίκευση λοιμωξιολογίας) Εν μία νυκτί βαφτίστηκαν αρκετοί βιοποριστές σε επιμελητές Β ΜΕΘ,γράφοντας ταυτόχρονα εξειδίκευση με τους επίδοξους εξειδικευόμενους να είναι κάτι σαν το τετράφυλλο τριφύλλι-(υπάρχουν ιστορίες στις οποίες ακριβοθώρητοι ήρωες εξειδικευόμενοι κρατούν εφημερία,την ώρα που ανεξειδίκευτοι 'επιμελητές' κοιτούν με έκπληξη τα πεπραγμένα) Και η τιμημένη επειγοντολογία τραβά την ανηφόρα της μοναχικής της δόξας και μελετά τα ζαβά παλικάρια του ΤΕΠ που είχαν μείνει στην έρημη γη.
 2. Clairvoyant

  ΝΕΣΥ

  Κάποτε υπήρχε η έννοια του repurpose τωρα μυρίζει merge&rename. Ας χρησιμοποιησουμε τις σοβιετικες τομυ και τους Εοπυυ-ικα μαζί με ιδιωτες κ π.χ τη βιοϊατρική κι ας το πουμε:πολυδυναμο κ.υ Κι εγώ σε πολυδύναμο ΠΙ ιατρείο έκανα αγροτικό....είχε και καρδιογράφο(χωρίς γείωση...τα χοντρά τα έβλεπες π.χ παύλα-stemi-κοιλιακή ταχυκαρδία) είχε και κλίβανο,και νοσηλεύτρια προβλεπόταν...αλλά που τέτοια τύχη . Είναι τέλεια πολιτική να βαφτίζεις κάτι κάπως αλλιώς,ο ανόητος και ωχαδερφιστής κομματόσκυλος πολίτης δε θα νοιαστεί ίσα ίσα θα σε εξυμνήσει για την πρωτοβουλία-αν χρειαστεί κάτι έτσι κι αλλιώς θα κάνει bullying στο γιατρό και το νοσηλευτή,θα πάρει τηλέφωνο το βύσμα του και θα πέσει τηλέφωνο από τη διοίκηση.Από αλλαγές σε ταμπέλες πια έχουμε χορτάσει
 3. Clairvoyant

  ΝΕΣΥ

  "η κυβέρνηση θα προχωρήσει στον εκσυγχρονισμό των μεγάλων νοσοκομείων, σε αυτοδύναμα Κέντρα Υγείας ενώ θα υπάρξουν και συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, για τη δημιουργία πρωτοβάθμιων δομών" εκσυγχρονισμος-αυτοδυναμία και σύμπραξη....όλα αυτά εκτός από παραθέσεις λέξεων είναι και εν πολλοίς αντικρουόμενα μεταξύ τους ή μου φαίνεται;
 4. δεν πρέπει να πέσει κι ένα τηλέφωνο just in case? θέλω να πω....συν αθηνά και χείρα
 5. Βγήκαν άλλες 534(?) θέσεις για ΕΣΥ. Οι προηγούμενες ακόμα δεν έχουν προχωρήσει πάρα τις μπούρδες περί επίσπευσης των διαδικασιών (ή απλά δίνουμε μια ακόμα ευκαιρία στους προηγούμενους για να το έχουν διπορτο;)
 6. Λογικό ακούγεται πάντως αυτό
 7. "φήμες" λένε ότι η εν λόγω θέση έχει "προσβληθεί" και εκκρεμεί δικαστική διαδικάσία για αυτήν, ως εκ τούτου μάλλον η μεταφορά της οργανικής θέσης (χειρουργού ΤΕΠ) σε άλλο νοσοκομείο-κάνει την "προσβολή" ως μη γενόμενη; ή ταυτόχρονα μεταφέροντας μία κενή οργανική θέση χειρουργού (δεν αναφέρεται αν είναι ΤΕΠ,μάλλον όχι) από το ΚΑΤ στο Σισμανόγλειο,καθιστά και την πίτα σωστή και το σκύλο χορτάτο και είναι όλοι χαρούμενοι; Η τυφλή επιλεκτικότητα και η επιλεκτική δικαιοσύνη διαδέχεται η μία την άλλη όπως η κυβερνήσεις των αχρήστων και των αρίστων. (Λεβεντόπαιδο Αρίστο μπες στο μαγαζί και κλείστο)
 8. Εκτός από μαζικές αποχωρήσεις υπάρχουν και ατομικές,φτάνει να ξέρεις κάποιον υπουργό. Διευθυντής εσυ
 9. Το ΤΕΠ αν δεν είναι κάτι που το γουστάρεις εκ βαθέων, είναι απλά μια παγίδα για ολους αυτούς που διαγωνιστηκαν τότε και εγκλωβίστηκαν en bloc, ενώ με λίγη υπομονή θα ελαμβαναν μια πιο "αρμόζουσα" με την ειδικότητα τους θέση. Η δε μαζική αποχώρηση σημαίνει και διαγωνισμός εκ νέου των ιδίων με χειρότερες συνθήκες. Όσο για τους "λάτρεις" του ΤΕΠ, τι να πω, διπλά περαστικά μας. Γίνονται μάρτυρες της απίστευτα χαοτικής προχειρότητας και ξαναζουν χρόνια ειδίκευσης επί τα χείρω, χωρίς στήριξη, χωρίς υπόσταση χωρίς αύριο.
 10. Η επόμενη προκήρυξη θα είναι η πρώτη με αυθεντικούς επειγοντολογους.δεν θα αργήσει πιστεύω πάνω από 2 χρόνια.απλα θα περιμένουν να βγει μια καλή(αριθμητικά) φουρνιά.
 11. ΠΙΝΑΚΕΣ ΝΕΑΣ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ και ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΤΑΞΗΣ  για ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ ή ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑ ή ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΑ-ΦΥΜΑΤΙΟΛΟΓΙΑ ή ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ή ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΑ ή ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΗ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ή ΓΕΝΙΚΗ/ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ (Τ.Ε.Π. ΕΝΗΛΙΚΩΝ) Α΄ ΕΓΚΡΙΣΗ 2021 από τις 6/7 στις 15/7 σημείωση:σε κάποιες ειδικότητες διεκδικούν θέσεις γιατροι με κάτω από 100 μόρια-φαίνεται η ζήτηση ότι είναι πολύ μεγάλη
 12. Μήπως ο εν λόγω είναι αναισθησιολογος;το ξέρουμε αυτό; Σε δεύτερη ανάγνωση...αφού δεν τον βάζουν να ξεγεννα είναι κάπως ελπιδοφόρο.
 13. Επιτέλους η "ειδική εμπειρία" έγινε ίση κι όμοια με την εξειδίκευση. Ένα τεράστιο παραθυρο στον κόσμο
 14. με λίγα λόγια- 24ωρη λειτουργία....enfant gâté κόμβων νοσοκομεία που θα είναι υπό πλήρη και απόλυτη προστασία να επιτελούν το επιστημονικό τους έργο-μήπως όμως και λέω εγώ (σαν να έχω υποστεί κομμουνιστική πλύση εγκεφάλου) επανδρωμένα με ανδρείκελα καρπαζοεισπρακτικά ΤΕΠ (της τάξεως του ευγενούς αγρίου...με πιστοποιητικό επειγοντολογίας από θητεία και όρεξη για επείγον...καμμία) και αριστοκρατική κάστα πελατών...εμμμ συγγνώμη ασθενών(προασπιζόμενη υπό των ΤΕΠ σκιάχτρο) και ακτίνες Cerberus-fabrica νοσοκομεία που απλά θα τραβήξουν τη λάντζα του αιώνα x 3. Το μέλλον προβλέπεται λαμπρό όσο και το πεδίο δόξης της ιατρικής επιστήμης στην ελλάδα
 15. κάθε ειδικότητα έχει advantage στην λειτουργία της ΜΕΘ- π.χ ο αναισθησιολόγος έχει τον αεραγωγό και την αναισθησία ο πνευμονολόγος τις αναπνευστικές παραμέτρους(αναπνευστήρας) και τη βρογχοσκόπηση ο καρδιολόγος το echo ο χειρουργός τις γραμμές(κάποιοι και τις τραχειοστομίες) ο νεφρολόγος την οξεοβασική/ηλεκτρολύτες και την αιμοδιήθηση- ο παθολόγος είναι της ολιστικής θεώρησης στην ΜΕΘ(μαθαίνει αρκετά πράγματα στην εξειδίκευση να κάνει με τα χέρια ώστε να είναι επαρκής-αλλά τις περισσότερς φορές είναι το "μυαλό")
 16. Υπάρχει μια φήμη ότι κάποια ΥΠΕ απέστειλε σε νοσοκομείο έγγραφο για πειθαρχική(ή/και εισαγγελική) έρευνα σχετικά με τους ήδη ΦΕΚιασμένους που δήλωσαν σε προκήρυξη. Ισχύει;γνωρίζετε κάτι;ράδιο αρβύλα; (υπάρχουν μία δύο περιπτώσεις που νομίζω ξεφύγαν και της αναπομπής και έχουν αλλάξει level,από ΤΕΠ σε γκουχ γκουχ ΜΕΘ-γι'αυτούς τί γίνεται άραγε;)
 17. σκέψου να εισαι ο μόνος επειγοντολόγος σε ακτινα 10 km 65 ετών με 1η ειδικότητα π.χ χειρουργικής με εξειδικευση από τη σημαία και να ερχεται το νεογνό ή η έγκυος προς διασωλήνωση με το ΕΚΑΒ(γιατί εκεί έχει επειγοντολόγο).τώρα που το σκέφτομαι ο επειγοντολόγος είναι πολύ καλή καβάντζα για το ΕΚΑΒ soon to a theatre near you
 18. και αναρωτιέμαι...καποιοι δεινόσαυροι διευθυντές ΤΕΠ που θα πάρουν με αυτή τη μέθοδο την εξειδίκευση,θα κάνουν τον επειγοντολόγο στο ΤΕΠ;ή είναι για το ονόρε που έλεγε και ο γέρος μου. (για το ονόρε: χρησιμοποιείται λοιπόν, τοιαύτο λήμμα ίνα δηλώση προτροπή ως προς την πραγμάτωσι στόχου αμφιβόλου αποτελέσματος, μόνον δια λόγους τιμής ή δια να καυχάται ο εκπληρώσας το έργον αυτό. Ενίοτε δε, αποτελεί και προτροπή ως προς την πραγμάτωσι τοιαύτου στόχου, παρά ατόμου ο/η οποίος/α πιστεύει εις την αποκομιδή κέρδους του προσπαθούντα, παρά τα φαινόμενα.......πηγή:https://www.slang.gr)
 19. "τι μου το έβαλε αυτόν τώρα o άσχετος;ούτε αξονική εγκεφάλου δεν έχει κάνει στον 100χρονο που παίρνει xarelto" vs "τί έκανε αξονικές σ'αυτο το χούφταλο;100 χρονών και τους κοπανάει αξονικές;" epic πρώτα η πράξη και μετά η θεωρία!
 20. Διοικητικά και λειτουργικά αυτόνομα-δηλ.αυτόνομο και υπό ένα αδιαίρετο και ομοούσιο ΕΚΑΒ ήτοι το μπινελίκι που πέφτει από τους ΤΕΠελχανάδες στα ΕΚΑΒλύτα θα πέφτει τώρα από τις κλινικές στους υπέυθυνους του ΤΕΠελένι. Μία εξίσου ενδιαφέρουσα θεωρία θα ήταν ένα ενιαίο και ομοούσιο ΤΕΠ υπό την εποπτεία του Πανεπιστημιακού τμήματος επειγόντων περιστατικών του Αττικού σε ρόλο συνολικού συντονιστού! Οι πρώτοι εξειδικευμένοι θα σκάσουν μύτη θεωρητικά στα τέλη του 2021(το εξάμηνο των υπεράριθμων ήδη διορισμένων ανειδίκευτων επειγοντολόγων)-συνολικά βαριά βαριά οκτώ άτομα (2 εξάμηνα επί 2 κέντρα επί 2 υπεράριθμους ανά κέντρο); Κλάμα
 21. Δεν θέλει κι ένα μήνα για να δημοσιευτεί η παραίτηση;από ποτέ ισχύει;από τη υποβολή ή από την ημερομηνία δημοσίευσης; Γιατί ο οδηγός έχει ήδη σαφώς διατυπωμένο νόμο για το κοκκινο-πρασινο-πορτοκαλι, ενώ ο ΦΕΚ-ιαρης όχι. (Το παράδειγμα είναι πολύ σωστό πάντως,εδώ συζητάμε αν κάποιοι πέρασαν με κόκκινο ή προτοκαλι.) Το σίγουρο είναι πως:ποιος θα θέλει να φύγει από το ΤΕΠ;τώρα που γίναμε ειδικοί στο να μαντεύουμε ποιος μπορεί να έχει (και) COVID? Που δεν θα έχουμε σε λίγο αντικείμενο,με την έλευση σιγά σιγά των εξειδικευμένων επειγοντολογων; Που δεν θα εξελιχθούμε βαθμολογικά δεδομένου ότι ελάχιστοι θα καταφέρουν να πάρουν εξειδίκευση; Πάντως το μάθημα δεν έγινε πάθημα σε αρκετούς και αυτό φαίνεται με τις ΜΕΘ,οι οποίες σε λίγο θα είναι υπερστελεχωμένες με επιμελητές Α (οι Β που θα έχουν πάρει και την εξειδίκευση in the meantime) αλλά υποστελεχωμένες σε όλα τα άλλα.Η ΜΕΘ δεν είναι ΤΕΠ,είναι μετρημένα κουκιά το τί μπορεί να προσφέρει και σε ποιο αριθμό ασθενών. Καλή χρονιά και υγεία τύχη και ευημερία σε όλους!!!!
 22. Δεν θα μπορούσε το υπουργείο να τοποθετηθεί επίσημα 9 μήνες πριν; Υπήρξε καθυστέρηση σε διορισμούς λόγω της όλης υπόθεσης και μάλιστα σε περίοδο που δεν υπάρχει περιθώριο για καμμιά "απουσία".και το ερώτημα είναι: ήταν τόσο δύσκολο να πάει έστω αυτό το χαρτί στα συμβούλια κρίσεων;
 23. με εντολή της διοικήτριας κ. Μπαλαούρα, τους επιδόθηκε έγγραφο με το οποίο θα πρέπει να περάσουν από διαδικασία Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης λόγω...κορονοϊού Η μπαλαούρα θέλει να τους πετάξει στο μπαλαούρο
×
×
 • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.