Jump to content

Clairvoyant

Prominent Members
 • Posts

  281
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  33

Clairvoyant last won the day on 12 Οκτωβρίου 2021

Clairvoyant had the most liked content!

2 Followers

Πληροφορίες προφίλ

 • Σχολή
  Ιατρική
 • Sex
  Male

Recent Profile Visitors

1.700 profile views

Clairvoyant's Achievements

Ιατρός (επίπεδο V)

Ιατρός (επίπεδο V) (5/16)

98

Reputation

 1. αυτό είναι τόσο βιαστικό που δεν διευκρινίζει καν για τις θέσεις του ΤΕΠ αν θα είναι οργανικές κλάδου ΕΣΥ ή ειδικευομενων. "το γεγονός ότι,τρεις κενές θέσεις ....." από που προκύπτει αυτό το γεγονός; πληροφορίες βέβαια λένε ότι οι εν λόγω καρδιολόγοι ουδέποτε πάτησαν το πόδι τους στο "αυτόνομο" ΤΕΠ του Γεννηματάς(ή αν πάτησαν ήταν για σύντομες εμφανίσεις)
 2. δεν ξέρω τι ισχύει για τους γενικούς γιατρούς σε νοσοκομειακό περιβάλλον(ή έστω ΚΥ)-ξέρω μόνο ότι αν ανοίξουν ιατρείο και το έχουν-πάνε πολύ καλα. σε επίπεδο νοσοκομείου ο γενικός γιατρός μπορεί να απορροφηθεί σε λίγα πόστα π.χ στα επείγοντα σε εξωτερικά ιατρεία! το εύρος του γενικού είναι ευρύτερο του παθολόγου-βάζει μέσα παιδια,εγκύους και χειρουργικά!οπότε η γνώση του ακόμα πιο ρηχή κι απ'του παθολόγου σε κάθε γνωστικό πεδίο . κι επίσης δεν ξέρω τί δυνατότητες για περαιτέρω εξέλιξη έχεις ως γενικός ιατρός αν δε σε ενδιαφέρει το ιδιωτικό ιατρείο(με εξαίρεση την επείγουσα ιατρική).
 3. η προθυμία μετράει όντως!
 4. Oι ερωτήσεις συνήθως είναι ανοικτού τύπου: γιατί θέλεις αυτή τη θέση πόσο καιρό δουλεύεις που δούλευες πόσες "πράξεις" 'εχεις κάνει (πχ χειρουργεία,επμβατικές πράξεις,φλεβικές γραμμές,παρακεντήσεις ανάλογα με την ειδικόητητα) κλπ κλπ κλπ πόσους ασθενείς περίπου έχεις δει
 5. ξερά νέτα σκέτα:ΟΧΙ εκτός αν-βιάζεσαι και πρέπει να εργαστείς(και μετά κοιτάς για την εξειδίκευση της λοιμωξιολογίας,εντατικής και επειγοντολογίας που έιναι έμμισθες-ο διαβήτης είναι ακόμα υπό "δικαστική διερεύνηση") -δεν σε ενοχλεί να γνωρίζεις συνολικά περισσότερη ιατρική από άλλες ειδικότητες αλλά και πάλι να νιώθεις ανεπαρκής με εκτεταμένο πεδίο αλλά όχι αρκετά "βαθύ"-και κυρίως σκλάβος όλων των άλλων.(ο παθολόγος στο νοσοκομείο είναι ο "απαραίτητος δούλος") -ενδιαφέρεσαι να ανοίξεις ιατρείο και έχεις κοινωνικές δεξιότητες και όρεξη(δεν γνωρίζω πολλά για τον ιδιωτικό τομέα) θα μπορούσε αν υπήρχε γηριατρική(δηλ. το 80% των νοσηλευομένων στις παθολογικές).Στην παθολογική που δούλευα ένα φεγγάρι το μότο μου ήταν τόσο στο ΤΕΠ όσο και στην κλινική:"αν είναι νέος ο ασθενής:ή δεν έχει τίποτα ή κάτι μας έχει ξεφύγει και ανήκει σε άλλη ειδικότητα".
 6. δεν υπάρχει γενική παθολογία-υπάρχει γενική ιατρική που ασχολείται με την πρωτοβάθμια φροντίδα η παθολογία μετονομάστηκε σε εσωτερική για να ταιριάζει με το internal medicine που υπάρχει σχεδόν παντού στον κόσμο με ποικιλία ονομάτων (ναι ακόμα και εκεί που δεν υπάρχει το ΕΣΥ) και είναι υποτίθεται κυρίως νοσοκομειακή ειδικότητα NHS GENERAL INTERNAL MEDICINE https://www.webmd.com/a-to-z-guides/what-is-a-hospitalist-doctor σωστό,όμως όχι επειδή δεν έχει αντικείμενο ούτε επειδή είναι γενική και αόριστη-σε ένα νοσοκομείο ο "παθολόγος" εξυπηρετεί το μπάλωμα το συστήματος (και την ανεπάρκεια η αδιαφορία των ειδικευμένων ιατρών του ΕΣΥ σε βασικές έννοιες και θεραπείες της ιατρικής όπως οι ΗΛΕΚΤΡΟΛΥΤΕΣ-εξού και θα ακούσεις π.χ χειρουργό σε ασθενή με βαρειά νεφρική ανεπάρκεια υπονατριαιμία να ζητάει παθολογική εκτίμηση) δηλ. το διαγιγνώσκω και παραπέμπω(γιατί υπάρχουν όντως δύσκολα ιατρικά περιστατικά που δεν ξέρεις αν είναι λοιμώδη,ρευματολογικά ή αιματολογικά ογκολογικά και επουδενί δεν θα νοσηλεύονταν στις επιμέρους κλινικές αδιάγνωστα παρότι χρειάζονται νοσηλεία) είναι το 10% αλλά υπάρχει τα υπόλοιπα είναι: περιστατικά με πολλαπλή συνοσηρότητα που δε θεωρούν(=δεν επιθυμούν) ότι μπορούν να υποστηρίξουν οι επιμέρους ειδικότητες π.χ εγκεφαλικό και κάταγμα ισχίου σε αιμοκαθαιρόμενο ασθενή υπερηλικές με διάφορα νοσήματα που άπτονται της γηριατρικής ή υπερήλικες που "δεν μπορούμε να τους προσφέρουμε κάτι" το 60% των νοσηλειών(πχ εισρόφηση,ουρολοίμωξη,οστεομυελίτιδα εκ κατακλίσεως,έμφραγμα σε υπερήλικα..."που να τον βάλουμε τώρα σε μονάδα εμφραγμάτων τον 90χρονο",εγκεφαλικό του 80χρονου που δεν θρομβολύεται, χολοκυστίτιδα σε ασθενή που δε χειρουργείται "λόγω ηλικίας"-εις παθολόγους) άστεγοι-χρήστες-περαστικοί που δεν μπορούν να φιλοξενηθούν κάπου("ας μπει μωρέ στην παθολογική μέχρι να βρεθεί κάτι") ό,τι παθολογική ειδικότητα δεν διαθέτει το κάθε νοσοκομείο(χρειάζεται βρογχοσκόπηση;ας μπει στην παθολογική, γαστρορραγία;ας μπει στους παθολογους, κλπ κλπ) Τώρα ειδικά με την πανδημία ο ρόλος του "παθολόγου" ως patch έχει επεκταθεί και σε ρόλο πνευμονολόγου,εντατικολόγου,επειγοντολόγου,εμβολιαστή,χορηγού μονοκλωνικών κλπ κλπ κλπ Καλή Χρονιά
 7. Η διαθεση 3 μορίων παραπάνω από τον 1ο επιλεχθέντα ειναι οσο να το πεις....υβρης...δεν είναι; δεν βγαιναν μαλλον αλλιώς τα μαθηματικά
 8. που βέβαια δεν το είπε ο Αινστάιν.... 17 πράγματα που ΔΕΝ είπε ο Αινστάιν τρία πράγματα κρατάμε εδω(εκτός από τα κλασικά τρία εννοώ) 1. ΤΕΠ =>ποτέ δεν θα γίνουν αυτόνομα 2. Η θέση σου είναι λιγότερο σημαντική από την καρέκλα κάποιου άλλου(που κάθεται συνήθως σε υψηλότερο όροφο)-μπορείς να βρεθείς και πιο έξω από εκεί που βρίσκεσαι(από εμβόλια ->διακομιδή,άλλη θέση,άλλη ΥΠΕ,άλλος Νομός κλπ κλπ κλπ). 3.μην παλεύεις να αυτονομηθείς-τήρησε το Νο1 με ευλάβεια(δεν είσαι το βατικανό-ούτε το άγιο όρος ....είσαι το ψευδοκράτος του Ντενκτάς χωρίς την Τουρκία από πίσω)!
 9. H αναδιαμόρφωση του ΤΕΠ άλλο ένα περιοδικά και κυκλικά ανατροφοδοτούμενο άρθρο που λέει τα γνωστά (τα οποία αν τα αναζητήσεις στο google κάθε 5-6 μήνες εμφανίζεται δεξιά και αριστερά με άλλοτε άλλη μορφή τουλάχιστον από το 2000)
 10. Νομίζω ναι,αλλά μπορείς σε συνεννόηση με τον πρώτο της 4ης θέσης να ανταλλάξεις αμοιβαία. δεν έχει ξαναγίνει στο ΕΣΥ να κινδυνεύεις να εγκλωβιστείς σε μόνιμη θέση σε μεγάλο αστικό κέντρο,χωρίς καμμία σχεδόν δυνατότητα αλλαγής,χωρίς ειδικευόμενους,με γερασμένους διευθυντές υποχείρια των διοικήσεων όσο ποτέ άλλοτε(γιατί δεν είναι καν στο σύνολό τους διεθυντές συντονιστές) και επιμελητές (με βαθμό διευθυντή συνήθως) είτε μπαγιατεμένους με όρεξη μόνο να τελειώσει η ποινή(η θητεία τους-πορεία προς τη σύνταξη) κάνοντας τα ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ,είτε στοχοπροσηλωμένους σε πάσης φύσεως μαγαζάκια(εντός πωλούνται πάσης φύσεως υλικά). ΚΙνδυνεύεις με λίγα λόγια να φορτωθείς κανένα ολόκληρο (δυσλειτουργικό) τμήμα στην καμπούρα σου
 11. Προς το παρόν,η μή αποδοχή θέσης μετά την έκδοση ΦΕΚ θεωρείται από το υπουργείο ως άρνηση θέσης- πριν την έκδοση ΦΕΚ δεν έχει τύχει να κυνηγηθεί κανείς(τονίζω το ....δεν έχει τύχει) Σίγουρα στην αποδοχή θέσης ή μη στέλνεις υπεύθυνη δήλωση στην ΥΠΕ (ότι αποδέχεσαι ή όχι)-στο τέλος της κρίσης προς το συμβούλιο κρίσεων Εν συνεχεία πριν την έκδοση του ΦΕΚ σε ξαναρωτάνε( το γραφείο προσωπικού του νοσοκομείου στο οποίο έχει αποσταλεί η πράξη διορισμού) αν αποδέχεσαι τη θέση πριν εκδοθεί ΦΕΚ-δεν γνωρίζω με ποιο τρόπο αποδέχεσαι ή όχι εκεί τη θέση(φαντάζομαι και πάλι τους στέλνεις μία υπέυθυνη δήλωση). Με την αυστηρή έννοια του νόμου είτε στην 1η είτε στην 2η περίπτωση αρνείσαι ενυπόγραφα θέση στο ΕΣΥ. Τώρα νομικά δεν ξέρω τί ισχύει για πριν την έκδοση του ΦΕΚ-το νομικό τμήμα του υπουργείου μπορεί να απαντήσει μόνο.
 12. Πού είναι το περίεργο; Οι ιδιωτικές κλινικές δεν νοσηλεύουν covid ασθενείς (άραγε οι πανεπιστημιακές ΜΕΘ θα νοσηλεύουν covid ασθενείς ή θα πρέπει να ασχοληθούν απρόσκοπτα με την νοσηλεια περίπλοκων περιστατικών στο μέλλον )
 13. Tα υπολείμματα του ΤΕΠ (κατί ψιλά τύπου 2 θέσεις εκεί-3 θέσεις παραπέρα) που βγήκαν αρχικά πριν κανένα 9μηνο και πριν κανένα διμηνο βγήκαν και τα τελικά αποτελέσματα....εκτός του ότι θα έχουν να περιμένουν τα αποτελέσματα των υπόλοιπων θέσεων(με τα 75 και 95 και 125 μόριά τους) και τα επικουρικά τους θα μπορέσουν να συνεχίσουν με παρατάσεις επί παρατάσεων και θα μπορέσουν να δηλώσουν και στις θέσεις αυτές(μιας και ΦΕΚ δεν βγήκε γι'αυτούς)-οπότε όλα καλά(στην τελική καβαντζώνουν τη θέση-κι αν παίξει δυσαρέσκεια το καπελάκι τους και φεύγουν περιμένοντας όχι 1 αλλά 2 προκηρύξεις). Όσοι ήταν να δώσουν εξετάσεις τον Αύγουστο και να μπούνε μαχητικά σε αυτή την προκήρυξη(μιας και θα είχαν περάσει και οι απαιτούμενες ημέρες) κάποιοι έχοντας μεταπτυχιακά και διδακτορικά ήδη(και ήδη μία καλή 'σύσταση' για την συνέντευξη ίσως) έμειναν με το .....παγωτό στο χέρι όταν αποφασίστηκε η βάφτιση της διαδικασίας σε 'πανελλαδικές' με τους ίδιους βέβαια εν πολλοίς εξεταστές. Όσοι θέλαν να κάνουν διαβητολογία περιμένουν τον Γκοντό(μέχρι να λήξει και η δικαστική διαμάχη διαβητολόγων-παθολόγων) Οι λοιμωξιολόγοι προχωρούν (αν και δεν είναι κατάλληλη περίοδος να πας να κάνεις εξειδίκευση λοιμωξιολογίας) Εν μία νυκτί βαφτίστηκαν αρκετοί βιοποριστές σε επιμελητές Β ΜΕΘ,γράφοντας ταυτόχρονα εξειδίκευση με τους επίδοξους εξειδικευόμενους να είναι κάτι σαν το τετράφυλλο τριφύλλι-(υπάρχουν ιστορίες στις οποίες ακριβοθώρητοι ήρωες εξειδικευόμενοι κρατούν εφημερία,την ώρα που ανεξειδίκευτοι 'επιμελητές' κοιτούν με έκπληξη τα πεπραγμένα) Και η τιμημένη επειγοντολογία τραβά την ανηφόρα της μοναχικής της δόξας και μελετά τα ζαβά παλικάρια του ΤΕΠ που είχαν μείνει στην έρημη γη.
×
×
 • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.