Jump to content

Clairvoyant

Prominent Members
 • Content Count

  169
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  18

2 Followers

About Clairvoyant

 • Rank
  Ιατρός (επίπεδο V)

Πληροφορίες προφίλ

 • Σχολή
  Ιατρική
 • Sex
  Male

Recent Profile Visitors

789 profile views
 1. καλή χρονιά Η προκήρυξη ακόμα αναμένεται οι γιατροί σιγά σιγά προσκαλούνται τα ΤΕΠ θα γίνουν στα ισόγεια του ευαγγελισμού(ενώ είναι ήδη στο ισόγειο;) -θα πάνε άραγε και παιδίατροι και γυναικολόγοι στον ευαγγελισμό; θα πάρουν και αγγειοχειρουργούς άραγε;ή θα άρχίσει το πέρα δώθε με συνθήκες πολυκεντρικού ΤΕΠ; οι 170 έχουν και πολλούς ΜΕΘίστες;καινούριο αυτό. Μπορείς να βάλεις σε προκήρυξη αν έχει βγει ΦΕΚ διορισμού σου; Υποτίθεται ότι επιλέγεις μεταξύ αυτών: Με ατομική μου ευθύνη και γνωρίζοντας τις κυρώσεις (1), που προβλέπονται από τις διατάξεις της παρ. 6 του άρθρου 22 του Ν. 1599/1986, δηλώνω ότι: 1. α) Δεν υπηρετώ σε θέση ειδικευμένου ιατρού κλάδου Ε.Σ.Υ. ή β) Έχω υποβάλλει παραίτηση από τη θέση ειδικευμένου ιατρού κλάδου Ε.Σ.Υ. στην οποία υπηρετούσα προκειμένου να καταθέσω αίτηση υποψηφιότητας για θέση Επιμελητή Β’ ή Επιμελητή Α’ στην παρούσα προκήρυξη ή γ) Υπηρετώ σε θέση ειδικευμένου ιατρού κλάδου Ε.Σ.Υ. με βαθμό Διευθυντή και έχει παρέλθει εξαετία από τη λήψη του βαθμού. Πρέπει να επιλεγεί τουλάχιστον ένα από τα 1α, 1β, 1γ. Οι διαθέσιμες επιλογές είναι: 1α ή 1β ή 1γ ή 1β και 1γ. 2. α) Δεν έχω αρνηθεί διορισμό σε θέση του κλάδου ιατρών Ε.Σ.Υ. ή β)Έχουν συμπληρωθεί πέντε (5) χρόνια από την παρέλευση της προθεσμίας ανάληψης υπηρεσίας Πρέπει να επιλεγεί τουλάχιστον ένα από τα 2α, 2β. Οι διαθέσιμες επιλογές είναι: 2α ή 2β. 3. α) Δεν έχω παραιτηθεί από θέση κλάδου ιατρών Ε.Σ.Υ. πριν από τη συμπλήρωση δυο (2) ετών από τον διορισμό μου ή β) Έχουν συμπληρωθεί πέντε (5) χρόνια από την ημερομηνία παραίτησής μου. Πρέπει να επιλεγεί τουλάχιστον ένα από τα 3α, 3β. Οι διαθέσιμες επιλογές είναι: 3α ή 3β. 4. Υπηρετώ σε θέση του κλάδου Ε.Σ.Υ. και έχουν συμπληρωθεί δυο (2) χρόνια συνεχούς υπηρεσίας σε ομοιόβαθμη με την κρινόμενη θέση. Τεχνικά πάντα:κάποιος του οποίου έχει βγει ΦΕΚ αλλά δεν έχει διοριστεί δεν υπηρετεί σε θέση ειδικευμένου ιατρού κλάδου ΕΣΥ δεν έχει αρνηθεί διορισμό σε θέση ιατρού κλάδου ΕΣΥ(Έχουν συμπληρωθεί πέντε (5) χρόνια από την παρέλευση της προθεσμίας ανάληψης υπηρεσίας εφόσον ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΑΡΝΗΘΕΙ; εδώ είναι όλα τα σημεία!) δεν έχει παραιτηθεί πριν την παρέλευση 5 ετίας
 2. καλή χρονιά σε όλους Με υγεία για εσας και τους δικούς σας με τύχη και πρόοδο. Όταν καείς στο χυλό φυσας και το γιαόυρτι....αν και νομίζω τώρα ότι το φάγαμε το γιαούρτωμα από το υπουργείο.δεν κινδυνεύουμε από γιαούρτια τώρα!!!
 3. Κατ'αρχας Χρόνια Πολλα με Υγεία και Τύχη Δεν ξέρω αν έχει βγει ΦΕΚ διορισμού σου,αν μπορείς να δηλώσεις σε άλλη προκήρυξη(για να είμαι ειλικρινής δεν το γνωρίζω καθόλου αυτό) Πάντως Έγκυρες πληροφορίες λένε ότι κοντοζυγώνουν οι ημέρες που θα βγει στον αέρα η παλιά προκήρυξη Μαζί σκάνε μύτη και τα ΦΕΚ ΦΕΚ διορισμού ή ΦΕΚ προκήρυξης; Καλή χρονιά να έχουμε και να είμαστε καλά να τα λέμε!
 4. Και φυσικά το πράγμα ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ,κι αυτό γιατί: για να τεθεί ως ανώτατο αγαθό η ελευθερία του ανθρώπου(το οποίο επιτρέπει νομοθετικά την δυνατότητα ελευθερίας επιλογής ακόμα και έναντι της ίδιας αυτής της ζωής) θα πρέπει να καταργηθεί βασικό άρθρο του συντάγματός μας(από τα πρώτα πρώτα δεν θυμάμαι ποιο είναι,νομίζω το 5ο) που ορίζει ως ΑΝΩΤΑΤΟ ΑΓΑΘΟ την ανθρώπινη ζωή και επόμενα την τιμή και την ελευθερία.(τουλάχιστον έτσι νομίζω ότι ερμηνεύεται όλο αυτό) Κι όσο κι αν ακούγεται παράλογο,στο δικαστήριο ο άνθρωπος ο οποίος έχει π.χ μια ηλικία γύρω στα 60,ακόμα κι αν πάσχει από χρόνιο κλινοστατισμό,έχει χιλιάδες κατακλίσεις,σιτίζεται με γαστροστομία,είναι σε πλήρη αγκύλωση και απλά επιτελεί βασικές λειτουργίες του τύπου:αναπνοή,διούρηση,αφόδευση ή/και έχει μεταστατικό νεόπλασμα,αντιμετωπίζεται ως ΖΩΗ και όχι ως βιολογικός οργανισμός χωρίς αύριο.Κι αυτό γιατί η νομοθεσία μας ορίζει ότι ακόμα κι αν για 10 λεπτά π.χ δεν παρατείνεις τη ΖΩΗ,είσαι υπόλογος(ακόμα κι αν αυτό είναι για την τιμή και την ελευθερία του προσώπου).Σ'αυτό συμβάλλουν οι απανταχού επιτήδειοι πρώτα γιατροί(π.χ ογκολόγοι που διατυμπανίζουν ότι δεν πεθαίνεις από τον καρκίνο,αλλά από τις επιπλοκές του....τις οποίες δεν αντιμετωπίζει η ογκολογία και αποστέλουν τον ετοιμοθάνατο ογκολογικό ασθενή τους για σωτηρία στα δημόσια νοσοκομεία-ΙΣΧΥΕΙ και το ζούμε καθημερινά-ούτε κουβέντα για ΜΟΡΦΙΝΗ και για ΔΙΚΑΙΩΜΑ στον ΑΝΩΔΥΝΟ ΘΑΝΑΤΟ) και εν συνεχεία δικηγόροι που μυρίζονται παραδάκι σε απανταχού δικομανείς συγγενείς, ή ακόμα χειρότερο όταν ο παθών είναι νέος(οπότε και καλά να τα'χεις κάνει-για να πεθάνει,μείνει ανάπηρος κλπ κλπ....δεν τα έκανες μάλλον καλά,γιατί ως γνωστόν-οι άνθρωποι ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ και δεν ΠΛΗΓΩΝΟΝΤΑΙ και ο σιχαμένος,φακελάκιας γιατρουδάκος της κακιάς ώρας,μπορει να σε σώσει άλλα δεν το κάνει γιατί δεν τον πλήρωσες). Οπότε μιλάμε για συνδυασμό τουρκοσπορικής ανατολίτικής νοοτροπίας(τύπου κώδικα Χαμουραμπί) με παθολογικούς οικογενειακούς δεσμους-δομές (κοινωνικές και πολιτειακές) πεπαλαιωμένη συνταγματική κατωχύρωση και δικομανία και γενικά ΜΑΝΙΑ μιας ξεπεσμένης απολίτιστης απαίδευτης και αγράμματης αμόρφωτης κοινωνίας που της φταίνε πάντα οι άλλοι(π.χ αλβανοί παλιότερα,τώρα αφγανοί,πακιστανοί,οι μπάτσοι,οι ταξιτζήδες,οι αδερφές,ο άνεμος,η φωτιά,ο πολιτικός,ο ψεκασμός και φυσικά ο γιατρός) Αν φυσικά οι γιατρόι μιλήσουν για DNR,DNI μεταμόσχευση οργάνων,κλπ κλπ κινδυνεύουν να χαρακτηριστούν ως Κεβορκιάν. Τα guidelines για εξετάσεις και θεραπείες είναι "συνομωσία των πλούσιων για να ψοφήσουν οι φτωχοι"(το κλασικό επιχείρημα για να μή γίνει τίποτα,από αξιολόγηση μέχρι εξετάσεις για έναρξη ειδικότητας) Οπότε intubation,πανάκριβα αντιβιοτικά,ακόμα και χωρίς αποτέλεσμα χειρουργεία με ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ και ΗΘΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ και κυριότερο....εις βάρος των νεώτερων συνήθως,μιας και δεν υπάρχει καμμία μα καμμία ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ.
 5. απ'ότι κατάλαβα δεν είναι επιτροπές επί πληρωμή ορίστηκαν μάλλον από τα διάφορα νοσοκομεία πιθανότατα αυθαίρετα (αφού πρώτα μάλλον ζητήθηκε από τις διοικήσεις τους)-με το σκεπτικό:ας δώσουμε την εντύπωση ότι μας νοιάζει Η μή ύπαρξη πλάνου είναι το γεγονός που κυριάρχησε.Η κόντρα με το ΕΚΑΒ προφανώς προ των πυλών και το να αγγίξεις το υπάρχον οργανόγραμμα των νοσοκομείων πιστεύω θα συγκρουστεί με το τεράστιο συμφέρον πανεπιστημιακών κλινικών και απανταχού μαγαζιών και μαγαζατόρων.
 6. Η επιτροπή για τους τεπατζηδες είναι άλλη από την επιτροπή εφημερευσης.ξερω ότι μαρτυρω την ηλικία μου,αλλά όλο αυτό μου θυμίζει την ρήση του βαμαβακουλα....Να φτιάξουμε μια τριμελή επιτροπή με 4-5 άτομα. Όλο και περισσότερο πλησιάζω στην συνειδητοποίηση της θεωρίας συνομωσίας ”ασε τους να καουν μόνοι τους και μετά θα αναλάβουμε εμείς να τους ιδιωτιοποιησουμε” και να ακουστω σαν φερέφωνο της σκληροπυρηνικης πλευράς του ΠΑΜΕ.
 7. Έγκυρες πληροφορίες Λενε ότι το υπουργείο κάλεσε την επιτροπή(παρεπιπτόντως υπάρχει και μια επιτροπή ξεχωριστή για τα ΤΕΠ) ..χωρίς να έχουν να τους παρουσιάσουν κανένα προσχέδιο για το πώς θα εφημερεύουν τα νοσοκομεία π.χ στο λεκανοπέδιο.τους ζήτησαν να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους μέχρι την επόμενη Δευτέρα.στην ερώτηση τους για την πρωτοβάθμια,τους απάντησαν ότι για την πρωτοβάθμια θα υπάρξει άλλη επιτροπή. Αλήθεια, εσειςτι προτάσεις έχετε; Μήπως προωθήσω καμμιά ιδέα.
 8. Αυτό για να είμαι ειλικρινής ισχύει εν μέρει(το κομμάτι της αποσύνδεσης με το νοσοκομείο πως θα το καταφέρουμε δεν βλέπω) εκτός αν μαζευτούν όλοι οι τεπιστες(κατά το μπαριστα) σε 4 νοσοκομεία,ή κάνουν Rotation,. σήμερα Γεννηματά αύριο ερυθρό μεθαύριο Ιπποκράτειο και μετά ευαγγελισμό. Λένε ότι ο χυμός λεμονιού μαζί με ένα ποτήρι νερό βοηθάει στη χώνεψη.εσεις τι λέτε;
 9. δεν το λέω εγώ φίλε Allios. o Clairvoyant είχε τη διόραση (μάλλον θα ερμήνευσε την κ. Δήμητρα) Η κερα Δήμητρα λέει επακριβώς στο ανωτέρω άρθρο "Στο μεταξύ όμως το ζήτημα είναι να φθάσουν οι νεοπροσληφθέντες 208 γιατροί που είχαν καθυστερήσει λόγω του επανελέγχου των αιτήσεων. Το ιατρικό προσωπικό αναμένεται να μοιρασθεί στις ΜΕΘ αλλά και στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών όπου βέβαια φθάνουν πρώτα τα περιστατικά της γρίπης." Ο,τι κι αν θέλει να πει ο ποιητής, έτσι το γράφει (ο όροφος είναι δική μου ερμηνεία) Εισαγωγής γενικά,στην ΜΕΘ τα κριτήρια υπάρχουν (αλλά εδώ δεν χωρούν οι διασωληνωμενοι όχι οι μη διασωληνωμενοι). Εδώ τα άρθρα παίζουν πολιτικές εντυπώσεις καθαρά.δηλ Α.διορισμοι που τους προχωρά η κυβέρνηση ώστε να φαίνεται ότι κάνει κάτι,ενώ απλά καθυστέρησε κάτι Β.ηλεκτρονικη καταγραφή κλινών ΜΕΘ που όντως σαν μέτρο έχει ξεκινήσει τουλάχιστον από τον ιουλιο(ξέρω άτομα που πήγαν για εκπαίδευση στο νέο συστημα καταγραφής από τον Ιούνιο.εδω φαίνεται ότι κάνουμε κάτι αλλά αναμασαμε αυτό που ήταν να γίνει χωρίς να το προχωράμε κατ ουσιαν.
 10. Την κατευνασαν μάλλον,..... οι νεοπροσληφθεντες γιατροι(που θα μοιραστούν στις ΜΕΘ αλλά και στα ΤΕΠ - και κάποιοι στους οροφους) των οποίων οι διορισμοι άργησαν (μια άγνωστη εξωτερική δύναμη) γιατί έπρεπε οι αιτήσεις να επανελεγχθουν. (Για να τρέχουν και να μη φτάνουν; ) Παρεμπιπτόντως εκτός από το ποιοι πρέπει να πηγαίνουν στην ΜΕΘ(που είναι περίπου το 60% των εισαγωγών στα νοσοκομεία-μιας και λόγω έλλειψης πρωτοβάθμιας αλλά και δεύτεροβαθμιας, τα περιστατικά συνήθως καταλήγουν σε σηψη, που θέλει κανονικά ΜΕΘ, οι βαριές γαστρορραγιες-παγκρεατιτιδες, πνευμονιες-μετεγχειρητικοι ασθενείς κλπ κλπ κλπ) μήπως θα έπρεπε να θεσπιστουν και κριτήρια εισαγωγής στο νοσοκομείο;γιατί το 850.000 ευρώ προσωπικά(μιας και δεν έχω offshore ούτε κανω εμπόριο λευκής σαρκός, όπλων και ναρκωτικών ) δεν μου πάει ιδιαίτερα δεν ξέρω για εσάς.
 11. Στην χώρα που οι υπογραφές μπαίνουν μόνο για διαμερισμό της ευθυνης δεν πρέπει να μας εκπλήσσει ο αριθμός δρομολογίων των εγγράφων. Καλό θα είναι επομένως όταν με το καλό πέσουμε εθελοντικά στο ΤΕΠ... Να έχουμε έτοιμα έγγραφα για το επισφαλές της εφημερευσης καθημερινά προς πάσα κατεύθυνση.
 12. Μάλλον δεν είναι τελείως ράδιο αρβύλα Σε κάποια νοσοκομεία π.χ οι διορισμοί πήγαν ήδη στο γραφείο προσωπικού(μετά πρέπει να γυρίσουν πάλι στο υπουργείο-κλπ κλπ για να γίνει η αναγγελία διορισμού και να βγει ΦΕΚ), δεν έχει γίνει όμως το ίδιο για όλα τα νοσοκομεία(σε κάποια η διαδικασία είναι λίγο πιο πίσω-σε κάποια δεν έχει ξεκινήσει) Ένα τηλ. στο γραφείο προσωπικού του νοσοκομείου που διορίζεται κανείς ίσως βοηθήσει για να μάθει τί γίνεται ακριβώς. Επομένως το ότι σε κανένα 30 ήμερο θα βγούν τα πρώτα ΦΕΚ(ίσως και νωρίτερα) δεν είναι τόσο ουτοπικό!
 13. Δηλ. Μείον 7 ημέρες...το πρόβλημα όμως ποτέ δεν ήταν σε αυτές τις 14 ημέρες. Το πρόβλημα ήταν κυρίως πριν(αντε φτιάξε συμβουλια κλπ κλπ κλπ) αλλά και μετά (φτιάξε τελικούς πίνακες-συνεντευξη κλπ κλπ κλπ) Κόντος ψαλμός Αλληλούια- πάντως διορισμοι τεπ έτσι όπως πάει θα γίνουν πριν την προκήρυξη των 900(για ευνόητους λόγους)-κάποιοι τεπατζηδες θα πάνε κλινικες(εν ολίγοις νομίζω ότι αυτό είναι και προσυμφωνημενο για κάποιους) , θα γκρινιάξουν οι λοιποί και οι διευθυντές των, θα πάρουν την γκρίνια τους αγκαζέ και θα πορευθούν στην περιπέτεια του ΕΣΥ.
 14. Ετσι κι αλλιώς 7 ημέρες δεν είχες περιθώριο για ενσταση πριν; Εκει να δεις χαμός που θα γίνεται από τους από κάτω. Καθώς για τα γιαλαντζι που θα σκάσουν μύτη στην κορυφή...θα υπάρξει αναταραχή.
×
×
 • Δημιουργία νέας...