Jump to content

sjjggst

Prominent Members
 • Content Count

  2.238
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  62

sjjggst last won the day on 3 Σεπτεμβρίου

sjjggst had the most liked content!

About sjjggst

 • Rank
  Rear-View Mirror
 • Γενέθλια 20 Ιουνίου

Πληροφορίες προφίλ

 • Τοποθεσία
  Arctic Circle / IKEA Land
 • Σχολή
  Ιατρική
 • Sex
  Male
 • Ενδιαφέροντα
  Invade Planet Earth
 • Φύλο
  Male

Recent Profile Visitors

10.925 profile views
 1. Ναι ακριβώς, πρώτα μπαίνει η σφραγίδα της Χάγης και μετά μεταφράζονται τα έγγραφα, γιατί η σφραγίδα δεν μπορεί να μπει στο μεταφρασμένο ή σε αντίγραφο, πρέπει να υπάρχει στο πρωτότυπο, στη γλώσσα στην οποία εκδόθηκε. Αυτά όλα ισχύουν γενικά, δεν αναφέρομαι συγκεκριμένα σε έγγραφα από τη Γερμανία. Εγώ γενικά συνηθίζω να μεταφράζω όλα τα έγγραφα που χρειάζομαι σε κάποιο γραφείο που κάνει πιστοποιημένες μεταφράσεις, είναι ακριβότερο αλλά ταχύτερο και απλούστερο. Άλλοι συνάδελφοι προτιμούν τη μεταφραστική υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών, κάτι το οποίο προσωπικά δεν έχω επιχειρήσει ποτέ, αλλά σίγουρα όποιος το έκανε πρόσφατα μπορεί να γράψει εδώ την εμπειρία του. Edit: Δεν ξέρω τί είδους έγγραφα έχεις πάρει από τη Γερμανία, αλλά εγώ φροντίζω να βάζω σφραγίδα Χάγης σε οποιοδήποτε επίσημο έγγραφο έχω πάρει από άλλη χώρα, είτε αφορά πανεπιστημιακό τίτλο σπουδών είτε βεβαίωση εργασίας/προυπηρεσίας από κάποιο νοσοκομείο. Αυτή η επιμονή δεν μου βγήκε σε κακό, γιατί υπάρχει η πιθανότητα στο μέλλον να χρειαστεί να ταξιδεύεις και πάλι μπρος-πίσω, να κάνεις έξοδα και να χάνεις χρόνο απλά για να πάρεις αυτή τη σφραγίδα. Κάποιοι υπάλληλοι δεν δίνουν σημασία, αλλά κάποιοι άλλοι τη θέλουν οπωσδήποτε και δεν δέχονται με κανένα τρόπο έγγραφα που δεν έχουν τη σφραγίδα της Χάγης.
 2. Η Σφραγίδα της Χάγης χρειάζεται να μπει μόνο μία φορά και ισχύει για πάντα. Μπαίνει μόνο σε πρωτότυπα έγγραφα (πτυχία κλπ) και όχι σε αντίγραφα.
 3. Πολλά likes στο παραπάνω σχόλιο. Εγώ έκανα και λίγο χιουμοράκι, αυτό όμως που αναφέρει το έλυτρο είναι πάρα πολύ σοβαρό
 4. Απόλυτα λογικό. Κάθε χώρα πειραματίζεται πάνω σε κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες, τα μέλη των οποίων είναι αναλώσιμα και μπορούν να αντικατασταθούν πανεύκολα. Οι Ρώσοι δοκιμάζουν το εμβόλιο κυρίως σε στρατιώτες, με κάποια μικρή χρηματική αμοιβή, αν διαβάσεις προσεκτικά το άρθρο. Υπάρχουν και ελάχιστοι πολίτες, μεταξύ των οποίων τάχα και η κόρη του Πούτιν (υποθέτω πως ο άνθρωπος διατηρεί σοβαρές επιφυλάξεις για την πατρότητα του παιδιού, οπότε δεν είχε πρόβλημα να τη ρίξει στα σκυλιά). Οι Αμερικανοί κάνουν τις δοκιμές τους σε καταδίκους, μετά από κάποια συμφωνία για μείωση της ποινής τους. Οι Ναζί, ας το αφήσουμε καλύτερα. Δεν έκαναν διακρίσεις σε αυτό το ζήτημα. Έκαναν όμως σε όλα τα υπόλοιπα. Οι Έλληνες, φυσιολογικά, πειραματίζονται πάνω στους γιατρούς τους, όταν χρειάζονται κάποιον σημαντικό πληθυσμό για να βγουν ικανά συμπεράσματα, χωρίς να επηρεαστεί σημαντικά η πανίδα της περιοχής και απειληθούν τα προστατευόμενα είδη. Πού να κάνουν τις δοκιμές δηλαδή, στην καρέτα-καρέτα? Ή μήπως στους υδραυλικούς και στους ηλεκτρολόγους? Ακόμα και τα βότσαλα στην παραλία πιο πολύτιμα θεωρούνται από τους γιατρούς στην Ελλάδα.
 5. Εδώ θα βρείτε τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων των ερευνητών που δοκιμάζουν το λεγόμενο "Ρωσικό εμβόλιο" κατά του λεγόμενου "κινεζικού ιού", λαϊκά του covid-19, στο περιοδικό Lancet. Φάσεις 1 και 2. Δεν ήξερα πού ακριβώς να το βάλω για να διαβαστεί... https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(20)31866-3/fulltext
 6. Το Lancet απλά δημοσίευσε την εργασία των ανθρώπων, ως όφειλε να κάνει, επιβεβαιώνοντας αυτό που ακουγόταν, πως δηλαδή το εμβόλιο έχει καλά αποτελέσματα αλλά δεν έχει μπει ακόμα στη φάση 3 και πως έχει δοκιμαστεί μέχρι στιγμής σε ελάχιστο δείγμα εθελοντών (38 φάση 1, άλλοι 38 φάση 2). Δημοσιεύουν άριστο ποσοστό ανάπτυξης αντισωμάτων και κανένα περιστατικό με μείζονες ανεπιθύμητες ενέργειες στις 42 μέρες. Το επόμενο follow-up αναμένεται στις 180 μέρες, σύμφωνα με τους συγγραφείς. Συνολικά, ελπιδοφόρο το ξεκίνημα, μακάρι να είμαστε πλέον στην αρχή του τέλους αυτής της φριχτής ιστορίας που ταρακούνησε όλον τον πλανήτη. Όλο το άρθρο εδώ, αξίζει να διαβαστεί. Αφήνω να σχολιάσουν τα αποτελέσματα αυτοί που καταλαβαίνουν καλύτερα όλες τις λεπτομέρειες, λόγω αντίστοιχης ειδικότητας. https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(20)31866-3/fulltext
 7. Αν πιάσουμε και τα εθνικά θέματα, τότε καήκαμε, δεν θα σταματήσουμε να γράφουμε εδώ μέσα 😊 Ο Ταγίπ εκβιάζει και εκβιάζεται. Λίγα χρήματα θέλει για να μη χρειαστεί να πάει στο ΔΝΤ και δεν του τα δίνει κανένας άκαρδος. Ο εκβιασμός του, βέβαια, έχει ημερομηνία λήξης, την 3η Νοεμβρίου 2020 και τη βραδιά των αμερικανικών προεδρικών εκλογών. Από την επόμενη μέρα δεν θα έχουν κάποιο νόημα οι εκβιασμοί του, τουλάχιστον προς το Λευκό Οίκο. Ο άνθρωπος δυστυχώς κάνει πλέον κακό κυρίως στην πατρίδα του, προσπαθώντας να παραμείνει γαντζωμένος στην εξουσία ισοβίως ή όσο μπορεί περισσότερο. Κακός σύμβουλος η ματαιοδοξία και αυτό τον κάνει πια επικίνδυνο για όλους τους "μικρούς", αλλά και για κάποιους από τους "μεγάλους" στη γειτονιά μας, που τους χαλάει τις συμφωνίες και αρχίζουν να τον κοιτάνε με μισό μάτι. Δεν νομίζω πως θα μακροημερεύσει (στην εξουσία, αλλά πιθανόν και γενικότερα). Τα περιθώρια ελιγμών της ελληνικής πλευράς είναι γενικά μικρά κι ευχόμαστε να πρυτανεύσει η λογική εκατέρωθεν, για να μην πάνε και οι δυο χώρες άπατες. Οι Ρώσοι έχουν πιει όπως πάντα το αμίλητο νερό και οι Βρετανοί (βέροι και Γιανκηδες) παίζουν μπάλα (σχεδόν) μόνοι τους. Πρέπει να είναι πραγματικά πολύ αστείο για όλους τους "ουδέτερους" να βλέπουν δυο χώρες που χρησιμοποιούν αμερικανικά όπλα να στήνονται η μία απέναντι στην άλλη. Τέτοιου είδους πόλεμος δεν πρέπει να έχει ξαναγίνει στην ιστορία, αν εξαιρέσουμε τον μη-πόλεμο στην Κύπρο και κάτι παλιές ιστορίες Ινδίας-Πακιστάν στη γραμμή Ράντκλιφ στο Κασμίρ. Το μεγάλο μυστήριο είναι το πώς τους ξέφυγε εκείνος ο Μακρόν και χώθηκε μέσα στην αναμπουμπούλα. Για να μη θυμηθώ και το Γαλλικό "βέτο" στην ένταξη Σκοπίων-Αλβανίας στην ΕΕ. Δεν τον βλέπω καλά τον Εμμανουέλ και είναι τόσο γλυκός.
 8. Οι Ρουμάνοι γιατροί που δουλευουν εδώ πάντως είναι αρκετά καλοί, για να μην πω ότι είναι οι καλύτεροι από όλους τους γιατρούς στις Κλινικές τους και ακουστώ υπερβολικός. Φαντάζομαι πως κάτι αντίστοιχο θα συμβαίνει με τους Βούλγαρους, αλλά δεν έτυχε να γνωρίσω κανέναν. Τώρα από τους Έλληνες που πήγαν μαζικά σε αυτές τις χώρες, οι περισσότεροι σίγουρα είναι μεγάλη φύρα και τους γνωρίσαμε στην Ελλάδα αλλά υπάρχουν και μερικά αστέρια που κρύβονταν στο βούρκο. Οι περισσότεροι από τα αστέρια, αν όχι όλοι, έφυγαν για το εξωτερικό, λίγοι τέτοιοι φαντάζομαι πως έμειναν πίσω. Στην ειδικότητα βέβαια είχα σαν συναδέλφους και 3 γιους Αναπληρωτών Καθηγητών, με μεγάλο κύρος. Οι δύο από τους υιους ξεκίνησαν Ιατρική στα αγγλόφωνα της Πράγας και της Μπρατισλάβας και φυσικά ως παρεξηγημενες ιδιοφυιες που ήταν επετυχαν σαρωτικη νίκη στις εξετάσεις μεταγραφών εξωτερικού όταν εφτασαν στο τρίτο ετος, μεταγραφησαν στην Ιατρική Αθηνών και πήραν στην ώρα τους το πτυχίο με 9.90 (ή κάπου τόσο). Οι πατεράδες τους συνέχιζαν σε συζητησεις στη Κλινικη να σκυλοβρίζουν τους Δικατσαδες, θεωρώντας προφανώς πως οι κανακαρηδές τους ήταν κάτι τελείως διαφορετικό (και αξιόλογο). Ο τρίτος της παρέας πήρε παρεμφερες πτυχίο στην Αγγλία (όχι Ιατρικής) και επέτυχε με τη σειρά του σαρωτική νίκη στις κατατακτήριες εξετάσεις. Εβγαλε την Ιατρική Αθηνών με 9.80 (αυτός ήταν ο χαζός της παρέας). Αυτούς τους 3 συναδέλφους μου δεν ξέρω σε ποια ακριβώς κατηγορία να τους καταταξω, στους δικατσάδες ή στους ιθαγενείς? Μάλλον αποτελούν μαζι με άλλους τέτοιους (γνωρίζω και 2 τετοιους παθολογους, μεταγραφές από Ρουμανία, μπαμπάς Καθηγητής-Βουλευτής) μια κατηγορία από μόνοι τους.
 9. Χαμός θα γίνει με τον ιό μόλις ανοίξουν τα σχολεία, ότι σαχλαμάρες και αν μας λένε, και ο πιο αδαής το καταλαβαίνει. Ο Θεός, άντε και ο Μωυσής (ο κανονικός,όχι ο νεο-φιλελές...) να βάλουν το χέρι τους και να τη βγάλουμε καθαροί. 😊 Προσωπικά, όποιον συνάδελφο γνωρίζω πως έχει παιδιά που πηγαίνουν σχολείο τον αποφεύγω σαν το διάολο να τον πλησιάσω. Ένα "καλημέρα" από τον πόρτα κι ένα "καληνύχτα" από το παράθυρο φεύγοντας.
 10. Η εισοδος Βουλγαρία, Ρουμανίας και σύντομα Σερβίας και FYROM στην ΕΕ είναι το απόλυτο ανέκδοτο αλλά εδώ πιστεύω πως έβαλαν οι Αμερικανοί το χεράκι τους, για να μην πω ότι πιεσαν ασφυκτικά την ΕΕ να δεχτεί αυτές τις χώρες στους κολπους της. Όχι πως κακοπεσε στους Ευρωπαίους, για όλους τους λόγους που αναφέρεις αλλά τουλάχιστον οι βρετανοί και οι Γάλλοι δεν νομίζω πως ενθουσιάστηκαν με τη διεύρυνση της ΕΕ. Σορρυ για όσα λάθη υπάρχουν στα κείμενα, γράφω από το κινητό που συχνά αλλάζει τις λέξεις ή τους τονίσμους από μόνο του χωρίς να το προσεξω, ελπίζω να μην άλλοιώνεται υπερβολικά το νόημα όσων θέλω να γράψω.
 11. Συμφωνώ απόλυτα και να συμπληρώσω πως είναι αδύνατο να βρεις λαούς με μεγαλύτερη υποκρισία από τους σκανδιναβούς. Τα πάντα είναι βιτρίνα, την οποία όμως φροντίζουν πάντοτε να είναι καλογυαλισμένη, ειδικά όσον αφορά την εικόνα που δείχνουν προς το εξωτερικό. Τα προβλήματα κρυβονται κάτω απο το χαλάκι, έχουν ΤΕΡΑΣΤΙΑ ιδέα για τον εαυτό τους και τη χώρα τους, ακόμα και σε σύγκριση με τις ισχυρές χώρες αυτού του κόσμου. Στα νοσοκομεια και στα πανεπιστήμια ισχύει και χρησιμοποιειται βιβλιογραφία και πρωτόκολλα που προέρχεται σχεδον αποκλειστικά από σουηδικά ιδρύματα. Δεν δέχονται τίποτε άλλο που προέρχεται έξω από τη χώρα τους. Ενδεικτικό πως δεν χρησιμοποιούν ακόμα μάσκες γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί και δημοσιευθεί ακόμα διπλή-τυφλή μελέτη από σουηδικό πανεπιστήμιο που να αποδεικνύει πως οι μάσκες εμποδίζουν τη μεταδοση του covid. Δεν τους απασχολεί στο ελάχιστο τι λέει ο WHO, η νέα Υόρκη, το Λονδίνο και το Τορόντο με τις δικές τους μελέτες. Είναι ένας παράξενος και στριφνός κόσμος εδώ πέρα και τελείως διαφορετικός από αυτά που έβαλε η πάσοκική προπαγανδα της δεκαετίας του 80 στο μυαλό των Ελλήνων σχετικά με το σημαίνει Σουηδία. Θέλει γερό στομάχι για να την παλέψεις με τους σκανδιναβούς αφού όσα λογικά επιχειρήματα και να τους θέσεις συνήθως είναι σαν να μιλάς σε τοίχο.
 12. Ισχύει πως στη σουηδια έχεις την ευκολία σχεδόν ανα πάσα στιγμή να αλλάξεις κατεύθυνση στις σπουδές σου. Τεράστιο πλεονέκτημα αυτό. Αν ο ελληνικός λαός ήταν πιο ώριμος θα το πρότεινα και για την Ελλάδα, αλλά το επόμενο πρωί ή ιατρική και η νομική Αθηνών θα λάβουν 2-3 εκατομμύρια αιτήσεις, οπότε δεν...
 13. Συγχαρητήρια πάντως για τις αναρτήσεις και τα σχόλια σας συνάδελφοι, καιρό είχα να απολαύσω τόσο μια συζήτηση στα social media, ειδικά σε ένα τόσο δύσκολο και καυτό θέμα. Συγχωρέστε με αν κάνω κάπου και το δικηγόρο του διαβόλου, αλλά τι νόημα έχει να συμφωνούμε όλοι σε όλα και να καθόμαστε απλά να "κλαίμε πάνω από τον πεθαμένο"?
 14. Σε μια θεωρητική συζήτηση μεταξύ Ελλήνων κανείς δεν μπορεί να βρει ένα λογικό επιχείρήμα που να δικαιολογεί για ποιο λόγο ενοχλούν και πρέπει να διαγραφούν οι αιώνιοι. Στις σκανδιναβικές-προτεσταντικές χώρες βέβαια, οι οποίες σέρνουν μαζί με τη Γερμανία και την Ολλανδία την ΕΕ από τη μύτη και τελικά περνάει το δικό τους, η αντίληψη περί πειθαρχία και ομοιομορφίας είναι τελείως διαφορετική. Αν σε ένα πεζοδρόμιο τα αυτοκίνητα είναι σταθμευμένα προς μια κατεύθυνση κι εσύ παρκάρεις νόμιμα μεν αλλά με τη μούρη προς την αντίθετη κατευθυνση, θα βρεις μια κλήση στο παμπρίζ όταν επιστέψεις. Μάλιστα, οι ίδιοι οι περαστικοί μπορεί να ενημερώσουν πως καποιος είναι παρκαρισμένος αναποδα και τους χαλάει το φενγκ-σουι. Τρελά πράγματα για τη δική μας λογική και κουλτούρα, αλλά απολύτως φυσιολογικά στο δικό τους μυαλό. Το θέμα είναι πως τους απασχολεί πολύ η κατάσταση στα ελληνικά-βουλγαρικά-ρουμανικά πανεπιστήμια ειδικά στα επαγγελματα υγειας λόγω του πλήθους ιατρών και νοσηλευτών που έρχονται εδώ για δουλειά. Τα άρθρα στις εφημερίδες πληθαίνουν, το ίδιο και τα ρεπορτάζ στα κανάλια, ειδικά στα κρατικά κανάλια και δεν ειναι καθόλου κολακευτικά. Ο κόσμος γκρινιάζει προς τις αρχές, οι αρχές γκρινιάζουν προς τις βαλκανικές κυβερνήσεις και προς την ΕΕ. Τους Σουηδούς δεν τους ενδιαφέρει το δίκαιο ή το άδικο του ελληνα φοιτητή, ούτε το ελληνικό συνταγμα που γράφτηκε πριν δεκαετίες. Δεν τους νοιάζει καν αν κάποιος στην Ελλάδα έκανε 15 χρόνια να πάρει πτυχίο στα οικονομικά και μετακομίζει στη Σουηδία με συμβόλαιο σε ιδιωτική εταιρεία. Τους ενοχλεί όμως όταν είναι υποχρεωμένοι να αναγνωρισουν το πτυχίο έλληνα γιατρού που έκανε 10-12 χρόνια να πάρει πτυχίο και σχεδόν δεν βγάζουν άκρη με τα transcipts που τους καταθέτει. Αυτά τα πτυχία δεν τα θεωρούν ισότιμα με τα δικά τους, ευχαρίστως θα ήθελαν να βαλουν το συγκεκριμένο γιατρό να δώσει εξετάσεις για να τσεκάρουν το επίπεδό του αλλά τα χέρια τους είναι δεμένα λόγω της κοινοτικής οδηγίας. Το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να διαμαρτυρονται συνεχώς προς τον Έλληνα υπουργό παιδείας και προς την ΕΕ, η οποία βέβαια κρατάει ακόμα ανοιχτά τα ελληνικά πανεπιστήμια με τα κονδύλια της για την παιδεία. Χωρίς αυτά θα μπει λουκέτο, κι αυτό είναι γνωστό εδώ και 20 χρόνια και είναι ο τρόπος με τον οποίο η ΕΕ εκβιάζει τις ελληνικές κυβερνήσεις ώστε να προχωρήσουν σε μεταρρυθμίσεις, συχνα μπαμ και κάτω χωρίς συζήτηση, χωρίς πρόγραμμα, χωρίς σχέδιο. Εγώ τα έχω ξαναζησει αυτά με την ανωτατοποιηση των ΤΕΙ επι υπουργείας Ευθιμίου πριν 20 χρονια όπου εγινε σε μια νυχτα αιμα και άμμος. Για πόσο καιρό δηλαδή πιστεύει κάποιος πως θα ανεχτεί η επιτροπος της ΕΕ για τα θεματα παιδείας την γκρίνια των βόρειο-Ευρωπαίων, οι οποίοι πληρώνουν και επιθυμούν καλώς ή κακώς να διατάζουν? Κάποια στιγμή θα σηκώσει το τηλέφωνο και θα γίνει το χαος, με νομοσχέδια να περνάνε σε μια νυχτα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος κι ας χύνεται αίμα έξω από τη βουλή και το υπουργείο παιδείας. Τα ίδια έπαθε κι ο Ευθυμίου, τα ίδια πιθανόν να πάθει και κάποιος άλλος υπουργός παιδείας, κι ας είναι η κυβέρνηση δεξιά, αριστερή, εθνικής σωτηρίας ή του βουνού. Κανείς δεν είναι τόσο χαζός ώστε να παίζει χωρίς λόγο με ψήφους αρκετών χιλιάδων ελληνων. Το πρόβλημα ξεκινάει από αλλού και το μαχαίρι θα πέσει, όταν πέσει απευθείας από τις Βρυξέλλες. Ας τα λάβει κάποιος υπόψη όσα μπήκα στον κόπο να γράψω ή στα απορρίψει. Στην πολιτική τίποτα δεν είναι τυχαίο κι εδώ μιλάμε για πολιτική και χρήμα εντός των κόλπων της ΕΕ, δηλαδή για το χειροτερο συνδυασμό που μπορείς να πετύχεις. Το ηθικό, το σωστό, το δίκαιο ή και το νόμιμο δεν θα παίξουν κανένα ρόλο. Ρωτήστε και το Βάρουφάκη που αυτοί οι άνθρωποι κόντεψαν να τον τρελάνουν και ήθελε να καταγράφει τις συνομιλίες τους για να βρει το δίκιο του, το οποίο φυσικά και δεν βρήκε απέναντι σε κυνικούς σκανδιναβούς και κεντρο-Ευρωπαίους. Αυτά φιλικά και με όλη μου την συμπαθεια σε οποιον προσπαθεί καί αγωνίζεται, για ένα καλυτερο δικό του μελλον. Όσοι απλά κώλοβαρούν ασυστόλως επειδη απλά βαριουνται και θυμούνται κάθε 4 χρόνια να κλαψουρισουν πριν τις εκλογές για τις διαγραφές, εμένα προσωπικά δεν με αφορούν και ούτε κι έχουμε να συζητήσουμε κάτι.
×
×
 • Δημιουργία νέας...