sjjggst

Prominent Members
 • Content count

  2.146
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  49

About sjjggst

 • Rank
  Rear-View Mirror
 • Γενέθλια 20 Ιουνίου

Πληροφορίες προφίλ

 • Τοποθεσία
  Arctic Circle / IKEA Land
 • Σχολή
  Ιατρική
 • Sex
  Male
 • Ενδιαφέροντα
  Invade Planet Earth
 • Φύλο
  Male

Recent Profile Visitors

8.846 profile views
 1. Οκ, έτσι όπως το έγραψες αρχικά, ίσως παρεξηγήθηκε. Καλή επιτυχία από εμένα, στο διδακτορικό και στην ιατρική σου σταδιοδρομία.
 2. Αν μου επιτρέπεις μία συμβουλή, αν σκοπεύεις στο μέλλον να "πουλήσεις" στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό (ειδικά στο εξωτερικό...) τη γνώση που απέκτησες κατά τη διάρκεια των διδακτορικών σου σπουδών, τότε κάνε έναν μεγάλο κόπο, αφιέρωσε τις νύχτες σου και τα Σαββατοκύριακά σου και γράψε τη διατριβή και τις ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις ολομόναχος. Αν, από την άλλη, θέλεις απλά τον "τίτλο" για την επαγγελματική σου κάρτα και για να τον κοτσάρεις έξω από το ιδιωτικό σου ιατρείο, τότε μικρή σημασία έχει ποιος θα τα γράψει, όπως και το ποιος έκανε τα πειράματα και τις μετρήσεις που αναφέρεις παραπάνω. Στα χέρια σου είναι και το μαχαίρι και το πεπόνι.
 3. Έχεις απόλυτο δίκιο. Απλά είναι τόσο τραγικά γελοίος στον 21ο αιώνα όλος αυτός ο θεσμός του "αγροτικού", τόσο για τον Έλληνα ιατρό όσο και για τον Έλληνα πολίτη, που μόνο να πάρουμε την κατάσταση στην πλάκα μπορούμε και να την "κανιβαλίσουμε" με χαμόγελο, αλλιώς θα τρελαθούμε ομαδικά σε αυτή τη χώρα.
 4. Ooops, double-posting, terribly sorry about that!
 5. If someone is planning to answer to the question above using a personal message to our colleague, please be kind to write one or two words to this thread as well, so that all interested parts get some information regarding Radiology in Sweden. Thanx. Tacksam om man kan ge somliga information om radiologi specialitet i Sverige på denna sidan, så att vi kan se dem.
 6. Απαράδεκτο που έμειναν έξω από τα άγονα η Ίμπιζα και οι Σεϋχέλλες.
 7. Εφόσον με τα διαδικαστικά είσαι σχετικά καλυμμένος, τότε θεωρητικά γίνεται αυτό που σχεδιάζεις. Αν πάντως το επιχειρήσεις, θα είχε ενδιαφέρον να γράψεις τις εμπειρίες σου, αφού δεν νομίζω πως είναι και πολλοί οι συνάδελφοι που έχουν κάνει αυτό που σκέφτεσαι.
 8. Αν έχω καταλάβει καλά τη διαδικασία από την ενασχόλησή μου με το αντικείμενο το προηγούμενο καλοκαίρι, τα επικουρικά δεν προκηρύσσονται από τα νοσοκομεία. Με τις νέες διατάξεις, ισχύει πως μέχρι 31/3 κάθε έτους τα νοσοκομεία της χώρας στέλνουν στις ΥΠΕ τα αιτήματά τους για επικουρικούς ιατρούς. Η κάθε ΥΠΕ ιεραρχεί τα αιτήματα αυτά και στέλνει στο Υπουργείο όσα εγκρίνει. Στη συνέχεια, το Υπουργείο αποφασίζει ποια από αυτά τα αιτήματα θα ικανοποιηθούν και πότε, ενώ σε συνεργασία με τις ΥΠΕ και τις λίστες αναμονής εκδίδει ονομαστικά τις αποφάσεις διορισμού, οι οποίες αναρτώνται στο Διαύγεια και ενημερώνεται ταχυδρομικά ο εκάστοτε ιατρός. Με ποια κριτήρια αποφασίζονται όλα τα παραπάνω ουδείς γνωρίζει, αλλά εδώ είναι Ελλάντα. Τα παραπάνω ίσχυαν την προηγούμενη χρονιά, αμέσως μετά την ξαφνική αλλαγή του Νόμου Κουρουμπλή για τη διαδικασία τοποθέτησης επικουρικών ιατρών από το νέο Νόμο Ξανθού-Πολάκη και τη δημιουργία νέων λιστών αναμονής από τις ΥΠΕ, και δεν βλέπω γιατί να ισχύει φέτος κάτι διαφορετικό. Από τα παραπάνω καταλαβαίνεις πως είναι αδύνατον να ελέγξεις ποιο νοσοκομείο έχει στείλει αίτημα και για ποιες ειδικότητες, αν αυτό έχει εγκριθεί από την ΥΠΕ και αν το Υπουργείο σκοπεύει να ικανοποιήσει το συγκεκριμένο αίτημα και σε ποιο χρονικό ορίζοντα. Γενικά, είναι λίγο δύσκολο να βρεις πιο διαβλητή και γελοία διαδικασία από αυτήν που σκαρφίστηκαν για να βολέψουν όποιους θέλουν, όποτε θέλουν.
 9. Ακούγεται όμορφο να έχεις την ελευθερία και την άνεση να μετακινείσαι από τη μία χώρα στην άλλη ανά περιόδους και να γνωρίζεις καινούρια πρόσωπα και πράγματα. Πρέπει όμως να έχεις υπόψη πως υπάρχουν αντικειμενικά εμπόδια σε όλο αυτό που έχεις σχεδιάσει στο μυαλό σου, όσον αφορά τους επαγγελματίες υγείας. Έχεις σκεφτεί, ας πούμε, πόσο δύσκολο είναι να πάρεις άδεια άσκησης ιατρικού επαγγέλματος στις χώρες που αναφέρεις και πόσο χρονοβόρο και κοστοβόρο είναι? Έχεις GMC registration για το UK, IMC registration για την Ιρλανδία, socialstyrelsens legitimation για τη Σουηδία κλπ? Έχεις ξεκινήσει τις διαδικασίες για έκδοση άδειας στην Αυστραλία και τη ΝΖ? Ετοιμάζεσαι για τις εξετάσεις που απαιτούνται για τις χώρες που σε ενδιαφέρουν και είναι εκτός EU, άρα το πτυχίο σου δεν έχει αυτόματη αναγνώριση? Έχεις τις απαραίτητες πιστοποιήσεις που χρειάζονται για τις γλώσσες των χωρών όπου επιθυμείς να δουλέψεις? Γνωρίζεις τι γίνεται με τις βίζες εισόδου, παραμονής, εργασίας και πώς τις αποκτάς κλπ? Υπάρχουν λοιπόν "τεχνικής" φύσεως γραφειοκρατικά ζητήματα που απαιτούν χρόνο, προσπάθεια και πολλά, πολλά έξοδα για να επιλυθούν (αν επιλυθούν ποτέ...) πριν καν να ξεκινήσεις να ψάχνεις για θέσεις locum στο εξωτερικό. Αν βέβαια έχεις κάνει όλα τα παραπάνω, τότε συγχαρητήρια. Εγώ κουράστηκα και μόνο που τα έγραψα.
 10. Μέσω των locums μπορείς να συμπληρώνεις εισοδήματα στο βασικό σου μισθό αν ζεις και εργάζεσαι στο εξωτερικό (π.χ όταν έχεις ελεύθερα Σ/Κ ή άδεια) ή να ταξιδεύεις και να απασχολείσαι κάποιες εβδομάδες/μήνες και στη συνέχεια να επιστρέφεις και να τρως αυτά τα χρήματα στην Ελλάδα, όπου το κόστος ζωής είναι μικρότερο. Δεν νομίζω όμως πως είναι δυνατόν πλέον να επιβιώσεις κάνοντας μόνο locums και τίποτε άλλο, γιατί είναι φύση αδύνατον να βρίσκεις τόσα πολλά, τόσο συχνά και τόσο καλοπληρωμένα ώστε να σου φτάνουν τα χρήματα για όλο το χρόνο. Ίσως για κάποιο διάστημα να τα καταφέρεις, αλλά τελικά θα καταλήξεις να ψάχνεις για κάποιο μόνιμο συμβόλαιο, όπως όλοι. Και εννοείται πως απαραίτητη προϋπόθεση είναι να γνωρίζεις αρκετά καλά τη γλώσσα και το σύστημα περίθαλψης, ασφάλισης, συνταγογράφησης κλπ των χωρών που επιθυμείς να εργαστείς ως locum physician και να έχεις άδεια ασκήσεως του ιατρικού επαγγέλματος σε αυτές τις χώρες, όπως γράφει και πιο πάνω η Elpi.
 11. Είναι πρόγραμμα ΜΔΕ (Master) - Δεν γίνεσαι κάτοχος Διδακτορικού. Για πληροφορίες εδώ: http://grammateia.med.uoa.gr/new/viewforum.php?f=142&sid=adbc885b8b3d89b73beefac3b664f8d4
 12. Κάποιοι μεγαλώσαμε με κάτι τέτοια... ...και δεν το μετανιώσαμε ποτέ!
 13. Προφανώς και δεν αναφέρομαι προσωπικά σ' εσένα ή σε κάποιον άλλον από όσους σχολίασαν στο παρόν τόπικ. Όπου "σας" βάλε "μας" και το νόημα είναι το ίδιο. Ελληνάρες είμαστε όλοι και φάγαμε αμάσητο το "λεφτά υπάρχουν", το "success story" και το χειρότερο όλων, το "Go back κυρία Μέρκελ" του χαζοχαρούμενου αγοριού που θα έσκιζε τα μνημόνια μαζί με τον περήφανο και πολλά βαρύ "μάγκα" Κρητίκαρο που έχουμε να πίνει φραπέδες στο Υπουργείο Υγείας και να μη μας λύνει κανένα πρόβλημα, απλά να δημιουργεί συνέχεια καινούρια.
 14. Από κάπου έπρεπε να βγάλει ο Αλεξέγιεφ την παχυλή 13η σύνταξη που έδωσε στις μανάδες σας και την ευεργετική κατάργηση του άδικου και αντισυνταγματικού ΕΝΦΙΑ "μ' ένα νόμο κι ένα άρθρο". Τι, όχι? Την επόμενη φορά τρέξτε από τα ξημερώματα στα εκλογικά τμήματα να ψηφίσετε και με τα δυο χέρια Συριζανελ και Παυλάρα "Ψυχάρα" Πολάκη...
 15. Ότι χρειάζεται για την άδεια στη Σουηδία το βρίσκεις εδώ: http://legitimation.socialstyrelsen.se/en/educated-within-eu-or-eea/doctor-of-medicine Από τις 15 Απριλίου 2016 οι Σουηδικές αρχές απαιτούν να υπάρχει C1 στα Σουηδικά για να εκδώσουν την άδεια.