sjjggst

Prominent Members
 • Content count

  2.136
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  49

About sjjggst

 • Rank
  Rear-View Mirror
 • Γενέθλια 20 Ιουνίου

Πληροφορίες προφίλ

 • Τοποθεσία
  Arctic Circle / IKEA Land
 • Σχολή
  Ιατρική
 • Sex
  Male
 • Ενδιαφέροντα
  Invade Planet Earth
 • Φύλο
  Male

Recent Profile Visitors

8.749 profile views
 1. Είναι πρόγραμμα ΜΔΕ (Master) - Δεν γίνεσαι κάτοχος Διδακτορικού. Για πληροφορίες εδώ: http://grammateia.med.uoa.gr/new/viewforum.php?f=142&sid=adbc885b8b3d89b73beefac3b664f8d4
 2. Κάποιοι μεγαλώσαμε με κάτι τέτοια... ...και δεν το μετανιώσαμε ποτέ!
 3. Προφανώς και δεν αναφέρομαι προσωπικά σ' εσένα ή σε κάποιον άλλον από όσους σχολίασαν στο παρόν τόπικ. Όπου "σας" βάλε "μας" και το νόημα είναι το ίδιο. Ελληνάρες είμαστε όλοι και φάγαμε αμάσητο το "λεφτά υπάρχουν", το "success story" και το χειρότερο όλων, το "Go back κυρία Μέρκελ" του χαζοχαρούμενου αγοριού που θα έσκιζε τα μνημόνια μαζί με τον περήφανο και πολλά βαρύ "μάγκα" Κρητίκαρο που έχουμε να πίνει φραπέδες στο Υπουργείο Υγείας και να μη μας λύνει κανένα πρόβλημα, απλά να δημιουργεί συνέχεια καινούρια.
 4. Από κάπου έπρεπε να βγάλει ο Αλεξέγιεφ την παχυλή 13η σύνταξη που έδωσε στις μανάδες σας και την ευεργετική κατάργηση του άδικου και αντισυνταγματικού ΕΝΦΙΑ "μ' ένα νόμο κι ένα άρθρο". Τι, όχι? Την επόμενη φορά τρέξτε από τα ξημερώματα στα εκλογικά τμήματα να ψηφίσετε και με τα δυο χέρια Συριζανελ και Παυλάρα "Ψυχάρα" Πολάκη...
 5. Ότι χρειάζεται για την άδεια στη Σουηδία το βρίσκεις εδώ: http://legitimation.socialstyrelsen.se/en/educated-within-eu-or-eea/doctor-of-medicine Από τις 15 Απριλίου 2016 οι Σουηδικές αρχές απαιτούν να υπάρχει C1 στα Σουηδικά για να εκδώσουν την άδεια.
 6. Επίσης το κυνήγι είναι το απόλυτο εθνικό σπορ, κυνηγάνε όλοι τα πάντα, ζαρκάδια, ταράνδους, αρκούδες, λύκους, ότι μπορεί να φανταστεί κανείς και φυσικά με ότι συνεπάγεται αυτό για τους ιατρούς αυτών των περιοχών. Επίσης όλοι κυκλοφορούν με τα ποδήλατα τους ακόμα και στον πάγο το οποίο σημαίνει πολλά και βαριά ατυχήματα στους δρόμους κατά τους χειμερινούς μήνες (λεωφορείο/αυτοκίνητο vs ποδήλατο, ποδήλατο vs πεζού, ποδήλατο vs δέντρο) ή ακόμα και με τα σκι μέσα στις πόλεις (!), το οποίο κάνει τα πράγματα ακόμα χειρότερα. Από τραύμα και κατάγματα κάθε τύπου και προέλευσης νομίζω πως η χώρα είναι πλήρης, υπερβολικά πλήρης θα έλεγα.
 7. Υπάρχει και μια μικρή λεπτομέρεια φέτος, την οποία πιθανότατα αγνοείτε στην Ελλάδα. Η Σουηδία έχει δεχτεί αυτά τα 2 χρόνια περί τους 200.000 πρόσφυγες, τους οποίους δεν τους έκλεισαν στα στρατόπεδα όπως εμείς, αλλά προσπαθούν να τους εντάξουν άμεσα στη Σουηδική κοινωνία, να τους μάθουν γρήγορα τη γλώσσα και να τους βρουν εργασία, με συνοπτικές διαδικασίες. Όσοι ζουν στη Σουηδία γνωρίζουν πως οι πρόσφυγες προηγούνται αυτή τη στιγμή σε όλα, και στις θέσεις εργασίας ακόμα και στα Νοσοκομεία. Εξ ου και η αλλαγή για την αναγνώριση του πτυχίου της ιατρικής μέσω του Socialstyrelsen για τους ΕΕ, το οποίο πλέον απαιτεί C1 στα Σουηδικά (έλεος...). Για να βολευτούν σε δουλειές τόσες χιλιάδες πρόσφυγες, πρέπει υποχρεωτικά να κοπεί ο δρόμος σε Έλληνες, Ρουμάνους, Βούλγαρους, Πολωνούς κλπ... Ακόμα και το Norrbotten και γενικά ολόκληρο το Norrland έχει γεμίσει από δαύτους και το ίδιο μαθαίνω και για τις πόλεις του Νότου. Πολλοί από αυτούς κουβαλάνε πτυχία ιατρικής, οδοντιατρικής, νοσηλευτικής κλπ από τις χώρες τους, ενώ άλλους τους βάλανε άρον-άρον στα Σουηδικά Πανεπιστήμια για να πάρουν πτυχία. Ειδικά οι Σύριοι, που ήταν σε γενικές γραμμές μορφωμένος λαός, συνήθως κουβαλάνε πτυχίο από την πατρίδα τους και προηγούνται όλων των υπολοίπων λόγω του "refugee status".
 8. Η τραγική πραγματικότητα είναι πως το βασικό κριτήριο σήμερα για την επιλογή ειδικότητας είναι με ποια από αυτές μπορεί κάποιος Έλληνας να βρει δουλειά στο εξωτερικό Με βάση αυτό το κριτήριο, όλες όσες αναφέρθηκαν παραπάνω είναι μια χαρά επιλογές για να βρεις μια αξιοπρεπή θέση στην Αγγλία, τη Γερμανία ή τις Σκανδιναβικές χώρες και να φτιάξεις το μέλλον σου και τη ζωή σου. Στις χειρουργικές ειδικότητες τα πράγματα είναι σαφώς πιο δύσκολα και ο ανταγωνισμός στο εξωτερικό πολύ μεγάλος (από τους ντόπιους ιατρούς). Αν θέλεις σώνει και καλά να μείνεις στην Ελλάδα, έχε υπόψη πως εδώ και κάποια χρόνια στο ΕΣΥ διορίζονται Μ Ο Ν Ο Γενικοί Ιατροί (οι οποίοι παίρνουν τις θέσεις των αγροτικών στα χωριά και σε όσα Κέντρα Υγείας έχει απομείνει κάποια τέτοια θέση κατά τύχη).
 9. Πράγματι, η νευρολογία αποτελεί μία από τις πιο ενδιαφέρουσες -επιστημονικά- ειδικότητες και με ευρύτατο κλινικό και ερευνητικό πεδίο διεθνώς. Από τις καλύτερες επιλογές, μαζί με τις άλλες που αναφέρονται πιο πάνω.
 10. Η Σφραγίδα της Χάγης ΔΕΝ μπορεί και δεν μπαίνει σε αντίγραφο ταυτότητας ή διαβατηρίου. Για τον πάπυρο/πιστοποιητικό γνησιότητας πάρε τηλ στο GMC (or shoot them an e-mail...) και ρώτησε αν τους κάνει αυτό που μπορεί να σου δώσει τώρα η σχολή σου.
 11. Η κοπελίτσα με το τζινάκι που μαζεύει αδιαμαρτύρητα τα κακάκια του σκύλου της σε κάποιο δρόμο της Στοκχόλμης, όπως κάνουν όλοι οι υπόλοιποι "κοινοί θνητοί" εξάλλου, φέρει τον τίτλο " Her Royal Highness Princess Madeleine of Sweden, Duchess of Hälsingland and Gästrikland". Πρόκειται για την Πριγκίπισσα Μαντλέν της Σουηδίας, τη μικρότερη κόρη του Βασιλιά Καρόλου-Γουστάβου και τρίτη διάδοχο του θρόνου της Σουηδίας κατά τη γέννησή της. Αφιερωμένο στους πολίτες της χώρας όπου ο κάθε Λιάπης και κάθε Κουλούρης σκυλοβρίζουν τους άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ όταν τους σταματάνε γιατί πέρασαν με κόκκινο ή οδηγούν μεθυσμένοι...
 12. Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να κατατεθεί στο κοινοβούλιο της Σκωτίας η πρόταση νόμου που αφορά τη διενέργεια νέου δημοψηφίσματος στην περιοχή με το ερώτημα της ανεξαρτητοποίησης από το Ηνωμένο Βασίλειο με ταυτόχρονη παραμονή της νέας, ανεξάρτητης δημοκρατίας της Σκωτίας (αν προκύψει...) εντός της ΕΕ.
 13. Κυκλοφορεί έντονα μία φήμη τις τελευταίες ώρες πως το Παιδείας θα ανατεθεί μετά τον προσεχή ανασχηματισμό στους ΑΝΕΛ, ίσως με Υπουργό τον ίδιο τον Καμμένο. Ίδωμεν...
 14. Όλα τα ΚΥ, δημόσια νοσοκομεία και δημόσιοι οργανισμοί είναι υποχρεωμένα να δέχονται τα έγγραφα του Διαύγεια, τα οποία έχουν μεγαλύτερη μάλιστα ισχύ από οποιοδήποτε άλλο δημόσιο έγγραφο, πλην των ΦΕΚ. Αρκεί μάλιστα να αναφέρεις απλώς τον ΑΔΑ και ο υπάλληλος βρίσκει μόνος του την ανάρτηση. Είναι Νόμος του Ελληνικού Κράτους εδώ και 3 χρόνια, ακόμα δεν έχουν ενημερωθεί οι υπάλληλοι των ΚΥ οι οποίοι πληρώνονται ακριβώς για να κάνουν αυτή τη δουλειά??? https://et.diavgeia.gov.gr/info " Με την ψήφιση του Ν. 4210/2013 (άρθρο 23) οι αναρτημένες πράξεις ενισχύονται θεσμικά με τους εξής τρόπους: Κάθε πράξη, εκτός από όσες δημοσιεύονται στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, αποκτά ισχύ μόνο μέσω της ανάρτησής της στο Διαύγεια. Mε την ολοκλήρωση της ανάρτησης κάθε πράξη υπογράφεται ψηφιακά από το σύστημα Δι@ύγεια και αποκτά έναν μοναδικό Αριθμό Διαδικτυακής Ανάρτησης (ΑΔΑ). Ο ΑΔΑ είναι η ταυτότητα κάθε αναρτημένης πράξης, την πιστοποιεί και την ακολουθεί εφεξής. Το αναρτημένο έγγραφο, εκτός όσων δημοσιεύονται στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, υπερισχύει έναντι όλων των λοιπών εκδόσεων της πράξης Ο πολίτης μπορεί να επικαλείται τα αναρτημένα έγγραφα στις συναλλαγές του με τις δημόσιες υπηρεσίες, χωρίς να απαιτείται η επικύρωσή τους. Αρκεί η επίκληση του ΑΔΑ της πράξης για την αυτεπάγγελτη αναζήτησή τους από τους δημόσιους φορείς Οι δημόσιες υπηρεσίες διεκπεραιώνουν υποθέσεις χωρίς να διακινούν τα αναρτημένα έγγραφα. Αρκεί η επίκληση του ΑΔΑ των πράξεων για την επικοινωνία μεταξύ φορέων."