kerbit_88

Members
 • Content count

  44
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

kerbit_88 last won the day on 8 Ιανουαρίου

kerbit_88 had the most liked content!

1 Follower

About kerbit_88

 • Rank
  Παλιός (επίπεδο ΙΙΙ)

Πληροφορίες προφίλ

 • Σχολή
  Ιατρική
 • Sex
  just guess
 • Φύλο
  Male

Recent Profile Visitors

1.077 profile views
 1. Θα σε συμβούλευα με τα λόγια που με συμβούλευσε ένας πάλιουρας όταν και εγώ μπήκα στην Σχολή: η ιατρική είναι μαραθώνιος, δεν είναι εκατοστάρι.Δεν πρέπει να την αντιμετωπίζεις σαν το σχολείο, όπου πρέπει να είσαι "πρώτος", "άριστος" κοκ. Αν αποδεχθείς ότι είναι ΟΚ να ΜΗΝ τα ξέρεις όλα, να μην σου αρέσουν όλα, τότε μπορείς να συνεχίσεις. Αν το θέμα είναι δεν σε εξιτάρει η Ιατρική ΑΠΛΑ ΜΙΛΑ με τους γονείς σου και σκέψου τι θα ήθελες να κάνεις πέρα από την Ιατρική. Το πραγματικό βάσανο είναι ΜΕΤΑ την Σχολή: ξενιτιά ή εφημερία στην Ελλάδα και να μετράς στο τέλος του μήνα τα λεφτά; Μετά την ειδικότητα, ιατρείο, ξενιτιά ή επικουρικός; Επίσης, να ξέρεις ότι πολλοί φοιτητές Ιατρικής μαζεύουν πολλά μαθήματα στα προκλινικά έτη και στο 5ο-6ο έτος τα ξεπετάνε, γιατί η πραγματική Ιατρική ξεκινάει στο 4ο έτος. Είναι επίσης τυπικό να περάσεις κάποια μορφή κατάθλιψης, εγώ προσωπικά την πέρασα στο τέλος του 4ου έτους, πήρα το χρόνο μου να αποστασιοποιηθώ παντελώς από την Σχολή (3-4 μήνες) και μετά φόρτσαρα. Σήμερα μετανιώνω μόνο που δεν ακολούθησα την έφεση και την ξεχωριστή αγάπη που έχω για τα οικονομικά. Η Ιατρική με κουράζει γιατί με κουράζουν οι (Έλληνες ξινοί πολλές φορές) ασθενείς. Η αγένεια και η απρέπεια. Αυτό που νιώθεις πάντως το νιώθουν πολλοί. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ, προτιμότερο είναι να μιλήσεις με τους γονείς σου για να μην πιστεύεις ΕΣΥ πάνω από όλα ότι τους εκμεταλλεύεσαι.
 2. Τελικά ποιοι ήταν οι ακραίοι που σε απώθησαν να συμμετέχεις;
 3. Αν εννοείς ότι θα βγει μια άλλη εγκύκλιος που θα αναιρεί αυτή που βγήκε στις 2/2/18 είναι λίγο δύσκολο. Στα της εγκυκλίου, πρακτικά επιτρέπεται πλέον σε ένα παρατασιακό να μείνει για πάντα παρατασιακός γιατί δεν υπάρχει ποτέ πιθανότητα να καλυφθούν οι θέσεις του εργαστηριακού τομέα (μικροβιολόγοι, ακτινοδιαγνώστες) σε κανένα νοσοκομείο. Υπάρχει φυσικά ο όρος "αντίστοιχη θέση" που περιπλέκει τα πράγματα αλλά είμαι σίγουρος ότι κάτι θα σκεφτούν οι φωστήρες αν είσαι ο "σωστός χαρακτήρας". Σκεφτείτε τώρα ένα ειδικευόμενο σε αναμονή για Πλαστική, μπορεί να κάνει Χειρουργική για 6 χρόνια. Τη ρήτρα για τη μη ανανέωση της εξάμηνης παράτασης μετά από 2 εξάμηνες ή μετά τα 2 έτη την αντιπαρέρχομαι, αν δεν υπήρχαν οι ανάγκες να παραμείνουν κάποιοι σε παράταση δεν θα έβγαινε και η παραπάνω εγκύκλιος. Την αντιπαρέρχονται οι ίδιες οι διοικήσεις ( το έχω δει με μάτια μου-παρατασιακοί ειδικευόμενοι 3 χρόνια +, χωρίς τίτλο ειδικότητας) Νομίζω ότι ένα από τα πρώτα μέτρα της διακυβέρνησης Πολάκη/Ξάνθου στην Υγεία ήταν να ακυρώσουν οι ίδιοι μια δική τους εγκύκλιο με την οποία θεσμοθετήθηκε πρακτικά ότι όποιος θέλει να μείνει σε παράταση (και κατέχει ΉΔΗ τίτλο ειδικότητας) μπορεί να μείνει αενάως στο Νοσοκομείο, με το μισθό του ειδικευόμενου. Τώρα ΓΕΝΙΚΟΠΟΙΗΣΑΝ αυτή την συνθήκη ακόμα και για ένα ειδικευόμενο χειρουργικής που κάνει μερικό κομμάτι σε κεντρικό νοσοκομείο.
 4. Παράξενο δεν είναι αυτό; Στις αιτήσεις προς τα Ärztekammer των κρατιδίων γράφει Β2 (CEFR=Common European Framework of Reference for Languages) δηλαδή οποιοδήποτε πτυχίο που αναγνωρίζεται ότι πληρεί τις προδιαγραφές γνώσεων Β1,Β2, C1 κοκ. Έχω φίλη που ρώτησε στο Βαυαρέζικο Ärztekammer για το ÖSD πιστοποιητικό και της είπαν ότι το δέχονται. Αλλά δεν έχει υποβάλει χαρτιά ακόμα..
 5. Τελικά,προκύπτει και νέα ερώτηση: ένας ειδικευόμενος που τελειώνει τώρα την εκπαίδευσή του και έπρεπε να λαμβάνει 1429€ αλλά του εφαρμόζουν τμηματική άυξηση 25% ανά έτος... Τα υπόλοιπα πότε θα τα πάρει; Στο παράδειγμα του iceman πήρε "καθαρή αύξηση" 10€. Άρα έπρεπε να πάρει 40€ που δεν του τα έδωσαν. Αυτό σημαίνει για κάποιο που τελειώνει ειδικότητα το 2019, μη απόδοση 360€ συνολικά.
 6. Ναι μπορείς. Δεν σε αναγκάζει κανένας. Ξέρω συναδέλφους που την πάτησαν και έχασαν μήνες νομίζοντας ότι το νοσοκομείο ενημερώνει αυτόματα την περιφέρεια για την περάτωση του γενικού μέρους..
 7. Δεν δικαιούσαι εκπαιδευτική άδεια. Δικαιούσαι επιστημονική. 15 ημέρες ανά χρόνο, που δεν μεταφέρονται. Η σύμβαση που έχεις υπογράψει είναι πανομοιότυπη με αυτή που είχες σαν ειδικευόμενος. Εκπαιδευτική άδεια παίρνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι όταν σπουδάζουν ή δίνουν εξετάσεις σε μεταπτυχιακά. Επιστημονική είναι η δική μας άδεια.
 8. Εγώ πάντως δεν είδα καμία αύξηση και καμία μεταβολή στο μισθολόγιο μου. Ελπίζω να μην χρειαστούν δικαστικές προσφυγές για να δοθούν τα αναδρομικά όπως τόσο συχνά συμβαίνει στο δημόσιο..
 9. Γεια σε όλους τους συναδέλφους! Μου κάνει τρομερή εντύπωση που ενώ από τον Απρίλιο του 2017 έχουν αλλάξει αρκετά σε σχέση με τις απαιτήσεις σε γλώσσα για να βγάλεις approbation, δεν έχει αναφερθεί κάτι στο thread. Επειδή πλησιάζει ο καιρός για μετακόμιση, παραθέτω τις πλέον σύγχρονες πληροφορίες για τις απαιτήσεις κάθε κρατιδίου για τη γλώσσα. Βλέπω ότι στη Βαυαρία δεν απαιτείται Goethe B2 αλλά μόνο το Fachsprachenprüfung Niveau C1 (GER) der Bayerischen Landesärztekammer. Το έχει δώσει κάποιος πρόσφατα;
 10. Δε δοκιμάζεις να βρεις δουλειά σε κάποια ηλιόλουστη πολιτεία των ΗΠΑ; Ένας Θεός ξέρει πώς ξεμείναμε (αυτοί που μείναμε) σε αυτή την αφρικανική χώρα της ΕΕ...
 11. Από άλλο άτομο που έλαβε την ειδικότητα της ΩΡΛ στο εξάμηνο από το πέρας της εκπαίδευσης, ναι. Μπαίνεις υπεράριθμος στο νοσοκομείο (όχι στον τομέα ή στην κλινική) και πρακτικά σε λίστα της ΥΠΕ, αλλά για να πας άλλο νοσοκομείο πρέπει να το δεχτούν διευθυντές και διοικητές κτλ
 12. Έχει να κάνει μάλλον με την αύξηση στον ΕΦΚΑ και την προκαταβολή. Από 6% πήγε στο 11%. Εξού και οι αυξημένες εισφορές στο ΤΣΑΥ που ίσως να είδατε στα εκκαθαριστικά σας!
 13. Εγώ δεν είδα ακόμα μεταβολές. Είδε κάποιος άλλος μείωση/αύξηση;
 14. Αν τελικά ισχύει αυτό που έγραψε ο @thod91, είναι για πολλές μπάτσες οι κυβερνώντες και φυσικά στο τέλος θα μείνουν μόνοι τους να βγάζουν τις εφημερίες τους στα τριτοκοσμικά νοσοκομεία που θυμίζουν Καμπούλ γιατί όλοι οι υπόλοιποι που σπουδάσαμε και δεν μας αρκεί η φιλανθρωπία, απλά θα μεταναστεύσουμε.
 15. Συμφωνώ για τα λάθη μου που αναφέρεις, έχεις δίκιο, ειδικά για το χρονοεπίδομα δεν είχα δώσει μεγάλη σημασία στο,πώς το ενσωματώνει στο βασικό μισθό και πρακτικά το εξαϋλώνει. Παραθέτω και το νόμο, λείπει μόνο η επικεφαλίδα. Έχει δημοσιευτεί το ΦΕΚ παρεπιπτόντως 19/05.