Jump to content

kerbit_88

Prominent Members
 • Content Count

  104
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  10

kerbit_88 last won the day on 24 Μαΐου

kerbit_88 had the most liked content!

3 Followers

About kerbit_88

 • Rank
  Τελειόφοιτος (επίπεδο IV)

Πληροφορίες προφίλ

 • Σχολή
  Ιατρική
 • Sex
  just guess
 • Φύλο
  Male

Recent Profile Visitors

1.766 profile views
 1. Αν σε ενδιαφέρει το πιστοποιητικό ιατρού, ειδικά η Βάδη-Βυτεμβέργη έχει το πιστοποιητικό online, θεωρητικά πας σε ένα Hausarzt στη Γερμανία και σου το βγάζει. https://rp.baden-wuerttemberg.de/Themen/Bildung/Ausbildung/Ausbildung-Arzt/Documents/LPA_Arzt_Appr_Eignung.pdf Αν είσαι angemeldet σε γερμανική διεύθυνση, δε χρειάζεσαι συνέντευξη για δουλειά. Αν δεν είσαι, μπορείς να πας σε οποιοδήποτε γιατρό ή νοσοκομείο και να ζητήσεις βεβαίωση ότι έκανες συνέντευξη για δουλειά, όχι κατανάγκην πρόσληψη (αφού δεν έχεις Approbation, πώς θα σε πάρουν, για την ομορφιά σου?). Το πώς θα το βρεις: hospitation ή Έλληνας γιατρός σε ιδιωτικό ιατρείο.
 2. Συναδέλφισσα, η άδεια σου δεν είναι σαν του ΔΥ, είσαι με σύμβαση ορισμένου χρόνου στο νοσοκομείο. Με τον υπολογισμό που σου παρέθεσα πιο πάνω, χάνεις ή κερδίζεις ημέρες? Υπάρχει κι άλλη άδεια να πάρεις αν θες, εκπαιδευτική πχ Σας έγραψα και πιο πάνω ότι η άδεια μας δεν υπολογίζεται έτσι. Δείτε παράδειγμα: έστω ότι διορίζεται κάποιος 1/1/2020 στο νοσοκομείο για 2 χρόνια Παθολογίας. Πόση άδεια δικαιούται το 2020: 21 ημέρες. Το 2021: 22 ημέρες. 31/12 του 2022 χαιρετάει και φεύγει. Έστω τώρα ότι διορίζεται 15/2/2020. Θα πάρει 2020: 21 ημέρες. 2021: 22 ημέρες. Με τη λογική σας, θα πάρει το 2022 και έως τις 14/2/2022 τις 23 ημέρες που αναλογούν σε όσες θα έπαιρνε αν έμενε ΟΛΟ το 2022. Είναι ευνόητο ότι αυτές οι παρεξηγήσεις μας βολεύουν. Μόλις όμως τα πράγματα τεθούν στην πραγματική τους διάσταση, ξεκαθαρίζουν. Σκεφτείτε στο 1ο παράδειγμα να είστε εσείς και στο 2ο ένας άλλο συνάδελφος. Γιατί να πάρει 23 ΗΜΕΡΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΕΝΩ ΚΑΝΑΤΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ?
 3. Επιβεβαιώνω, η τελευταία ορκωμοσία που δεν απαιτείται να κάνει αγροτικό για τη λήψη ειδικότητας είναι ο Νοέμβριος-Δεκέμβριος 2013.
 4. Εγώ αγαπητέ Nitrojim δεν έχω ιδεά τι σημαίνει στην Ελβετία. Ο συνάδελφος πάνω σου έδωσε ένα πολύ χρήσιμο λινκ, με το οποίο μπορείς να βρεις ποια νοσοκομεία παρέχουν ποια ειδικότητα, για πόσο καιρό κοκ Σημειώνω ότι για μένα ήταν ένα σοκ όταν αντιλήφθηκα στη Γερμανία ότι η διάρκεια που δίνει ειδικότητα ένα νοσοκομείο (Wieterbildungsermächtigung/befugnis) έχει να κάνει με τον Chefarzt και λιγότερο με τον εξοπλισμό, το προσωπικό και το πλήθος των ασθενών. Άρα παίρνεις την παραπάνω λίστα, ξεκινάς και μπαίνεις στην ιστοσελίδα του ΚΑΘΕ νοσοκομείου, βλέπεις το Karriereportal, ακολούθως βρίσκεις το τμήμα που σε ενδιαφέρει (είπες χειρουργική), βλέπεις τα Schwerpunkte (πχ έχουν Darmkrebszentrum, ενδοκρινικούς καρκίνους κτλ) και τέλος τον Chefarzt. Αν αποφασίσεις να κάνεις αίτηση για εργασία χωρίς να έχει ανοικτή θέση, αυτά είναι στοιχεία να δείξεις ότι δεν έκανες μαζική αποστολή βιογραφικών αλλά ότι σε ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ γιατί έχει αυτό και αυτό και ο Διευθυντής είναι αυτός. Αν θέλουν άτομα και αν έχεις το προφίλ/βιογραφικό θα σε πάρουν για συνέντευξη. Αν δεν, δεν πειράζει πάμε παρακάτω. * Ο κανόνας είναι επαρχία ---> μεγαλύτερη πιθανότητα να σε πάρουν, πόλεις μικρότερη γιατί έχεις το συναγωνισμό των Γερμανών και των Ελβετών. Πρέπει να το αποδεκτείς ή αν σου δωθεί η ευκαιρία στη συνέντευξη σε τέτοιο επίπεδο, ΤΟΤΕ να χρησιμοποιήσεις τον αέρα του "Ελληνάρα" που έχουμε όλοι μέσα μας και να δείξεις ότι αν σε εμπιστευτούν, δεν θα τους απογοητεύσεις και θα δουλεύεις σαν σκυλί. ΠΟΛΥ ΒΑΣΙΚΟ.
 5. Συνάδελφε η ερώτηση που κάνεις δεν έχει τεθεί πρώτη φορά στο φόρουμ και φυσικά δε θα τεθεί και τελευταία. Είναι χαρακτηριστική ατόμων που ΒΑΡΙΟΥΝΤΑ ΝΑ ΨΑΞΟΥΝ 5 βασικά πράγματα μόνοι τους και να έρθουν με συγκεκριμένες ερωτήσεις και να πάρουν ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ. Η ερώτηση σου θα μπορούσε να διατυπωθεί και ως: "Υπάρχει κάποιος να μου κάνει περίληψη 25+ σελίδων, να μου πει όλα τα έγγραφα που χρειάζομαι, να μου βρει δουλειά, να με φέρει και να με βάλει και στο σπίτι του κανένα χρόνο τζαμπέ μέχρι να πάρω μπρος;" Και είναι δε αυτές οι περιπτώσεις που ΑΦΟΥ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ, διευκρινίσεις και βοήθεια μετά ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΛ και μην τον είδατε ΧΩΡΙΣ ΙΧΝΟΣ feedback. Φυσικά και ΜΠΟΡΕΙ αυτά που γράψαμε να ΜΗΝ ΣΕ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΑΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ αλλά αν οι 99% που έγραψαν ΟΠΩΣ έγραψες εσύ, έκαναν αυτά που σου ανέφερα, σε παίρνει και σένα η μπάλα. Γενικώς όμως ενοχλεί η παροχή μασημένης τροφής και να μην επιστρέφεται το ελάχιστο, δηλαδή το feedback. Με αυτά ζητώ συγγνώμη και για το ύφος μου.
 6. Συναδέλφισσα ισχύει ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΟ ΕΞΗΣ: έστω ότι μπήκες στο νοσοκομείο 1η Ιουνίου του 2015. Σημαίνει ότι δικαιούσαι ΩΣ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΤΟΥ 2016 2 ημέρες άδεια ανά μήνα, με μέγιστο 20 ημέρες. Τον επόμενο χρόνο 21 ημέρες (1η Ιουνίου με 31 Μαίου). Μετά 22 και τερμάτισες το πλαφόν. Με το που μπεις στην παράταση, βλέπει πόση άδεια έχεις από την κανονική σου θητεία. Για κάθε μήνα που ΠΕΡΑΤΩΝΕΙΣ εργαζόμενη σε παράταση, παίρνεις 2 ημέρες άδεια. Αν κάτσεις 12 μήνες παράταση είναι 24 ημέρες. Οι περισσότεροι υπάλληλοι στα γραφεία προσωπικού είναι του δημοτικού (ή τέτοιας αντίληψης). Λένε «ααα ήρθες Ιούνιο, 14 ημέρες άδεια έως 31/12» και μετά ξεκινάνε να μετράνε το χρόνο από 1/1 γιατί τους είναι πιο εύκολο. Αν κάτσεις λίγο στο νοσοκομείο, κερδίζεις 2-3 ημέρες άδεια. Αν κάτσεις πολλά χρόνια χάνεις στο τέλος.. Και στο τέλος μετράει πιο πολύ. Αναγνώρισες αγροτικό και δεν τελειώνεις Ιούνιο του 2020? Σύμφωνα με αυτό είχες: Ιούν 2015- Μάιος 2016 20 ημέρες Ιούν 2016-Μάιος 2017 21 ημέρες Ιούν 2017-Μάιος 2018 22 ημέρες Ιούν 2018-Μάιος 2019 22 ημέρες Ιουν 2019-Φεβρ 2020 22 ημέρες/12 μήνες*8μήνες=15 ημέρες Δες τι πήρες και εξήγησέ τους το. Όπως σου το εξηγώ κερδίζεις και κάποια άδεια που δεν πήρε πριν 2 χρόνια.
 7. Για να αποζημιωθεί ειδικευόμενος για άδεια που δεν εισέπραξε, πρέπει να πάει αίτηση αδείας στο Διευθυντή της Κλινικής, να γράψει απορρίπτεται για χ-ψ λόγους που να σημαίνουν λακωνικά «αυξημένος φόρτος εργασίας». Ακολούθως, αίτηση στο γραφείο προσωπικού και ο Διευθυντής να ΒΕΒΑΙΩΣΕΙ ότι κάποιος υφιστάμενός του δεν πήρε την άδεια γιατί υπάρχει πολλή δουλειά στην κλινική. Διαβάστε σχετικές δικογραφίες στο Ίντερνετ. Έχουν κερδηθεί 2 δίκες. Στη μια ο Διευθυντής ήταν ΜΕ ΤΟΝ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟ και το κράτος πήγε στα δικαστήρια για να μην του πληρώσει 1000€ ΔΟΥΛΕΥΜΕΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑ/ΥΠΗΡΕΣΙΑ. Στην άλλη περίπτωση, ο Διευθυντής ήταν ΚΑΤΑ του ειδικευόμενου και πήγανε στα δικαστήρια για 600€. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ. Αν ήταν θα το είχαν πολλοί. Ξέρετε κανένα διευθυντή που θα παραδεχόταν ότι π&@ει τους ειδικευόμενους του στο ονομα της «εκπαίδευσης» με ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ?
 8. Εγώ προσωπικά πήγα στην Σχολή χωρίς τίποτα και μετά από ένα μήνα πήρα σταθερό pc. Αυτό όμως πριν 10 χρόνια. Αν ήθελα κάτι, πήγαινα στους υπολογιστές τη Σχολής και το κοίταζα. Δεν έχασα, διαβάζοντας συστηματικά έβγαλα ΜΟ 9.5 στην 1η εξεταστική.
 9. Συνήθως δεν έχουν χώρο τα λαπτοπ για δύο δίσκους (και HDD και SSD). Μπορείς να πάρεις ένα δίσκο 500GB εξωτερικό και να φορτώνεις-οργανώνεις ταινίες, σημειώσεις, τραγούδια. Δηλαδή θα κάνεις μια «έκπτωση» στις επιδόσεις και θα επενδύσεις σε ένα εξωτερικό δίσκο (40-60€) και ένα SSD (40-60€). Ας αναλύσω λίγο περισσότερο την σκέψη μου: Σαν πρωτοετής θα ενθουσιαστείς στην αρχή με την ιδέα να διαβάζεις τις σημειώσεις από το eclass, άρθρα κοκ Στην πορεία θα αντιληφθείς ότι η ύλη από το βιβλίο είναι υπερβολική και θα προστρέχεις στι σημειώσεις για το κάτι έξτρα ή να διευκρινίσεις κάτι. Αυτή την δουλειά μπορεί να την κάνει άνετα και ένα tablet. Θα χρησιμοποιείς το λάπτοπ για να κατεβάζεις ταινίες και τραγούδι μετά από ένα σημείο. Δηλαδή ενώ θα πάρεις το λάπτοπ για την Σχολή, στο τέλος θα είναι 80% ψυχαγωγία και 20% διάβασμα. Ίσως να φτάνει μόνο η αναβάθμιση ενός ήδη υπάρχοντος λάπτοπ με ένα SSD και θα δεις κυριολεκτικά άλλο μηχάνημα. Αντί να ξοδέψει 600€ να πάρεις νέο λάπτοπ, θα μπορούσες να πάρεις ένα surface προηγούμενης γενιάς μεταχειρισμένο ή refurbished που θα κάνει σχεδόν ΤΑ ΠΑΝΤΑ: σημειώσεις, ιντερνετ, διάβασμα, συγγραφή σε word-συνδεσιμότητα με οθόνη κοκ Εγώ προσωπικά ως φοιτητής-μεταπτυχιακός-διδακτορικός είχα σταθερό pc και ipad (όχι pro). Χρήση ipad 80% για διάβασμα, άρθρα, σημειώσεις, ακόμα και video στο youtube με κλινικό περιεχόμενο. 20% στο pc και αυτό για συγγραφή άρθρων, εργασιών. Θα πρότεινα να περιμένεις, να πας στη Σχολή ΧΩΡΙΣ λάπτοπ και να δεις τις πρώτες 2 εβδομάδες τι σου λείπει και τι χρειάζεσαι. Λέω δύο βδομάδες γιατί την πρώτη οι καθηγητές συστήνονται και είσαι νωθρός, δεν σου δημιουργούνται απορίες αλλά τη δεύτερη βλέπεις ότι η ύλη αρχίζει και τρέχει και ότι δεν είναι σαν το σχολείο που για 100 σελίδες παιδευόσουν ένα χρόνο.
 10. Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά θα πρότεινα να έχει τουλάχιστον 4GB RAM.
 11. Πάρε κυριολεκτικά ό,τι θέλεις αλλά να βρεις ξαδελφο ή συμμαθητή να σου βάλει δίσκο SSD τουλάχιστον 240GB. Το λάπτοπ θα τρέχει μετά σαν νεράκι. Ναι παίζουν πολλά πράγματα ρόλο αλλά μέ ενα SSD δεν θα έχεις πρόβλημα να δουλέψεις στον υπολογιστή 5 βασικά προγράμματα και τον Chrome για ιντερνετ.
 12. Νομιζω παντως οτι η μετακινηση σε αλλο νοσοκομειο της ίδιας ΥΠΕ προυποθετει να εχεις τιτλο ειδικότητας.. Ή οχι?
 13. Στείλε email στον Ärztekammer που έκανες την εξέταση αν το αποτέλεσμά σου έχει διαβιβαστεί στην αντίστοιχη Regierung. Αν έχουν διαβιβαστεί, email στη Regierung (Ansprechpartner είναι αυτός που σου έστειλε το γράμμα ότι η αίτησή σου παραλήφθηκε και τρέχει η διαδικασία, ΟΤΑΝ ΕΚΑΝΕΣ ΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΑΙΤΗΣΗ) και μετά από 2-3 μέρες θα το έχεις. Έτυχε σε φίλο μου, 2 ημέρες μετά την εξέταση ήρθε σπίτι του. Εμένα 3 βδομάδες, έκανα τα παραπάνω και τσουπ, 2 ημέρες μετά ήρθε σπίτι μου (Γερμανία).
 14. Τι φορο θα σου επιστρέψουν, αφου το φορο τον κατακρατα το κρατος. Κανονικα είναι το ποσό ΣΥΝ 6% (νομίζω) ανά έτος που δεν τα επιστρέφεις. Εμένα η γυναίκα μου παραιτήθηκε έχοντας προεισπράξει ένα δεκαπενθήμερο και πληρώσαμε κάτι απειροελάχιστα γιατί με την παραίτηση πήγαμε σε 2 ημέρες και τα επιστρέψαμε.
 15. Συναδελφοι πολλες φορες με δυσκολευουν τα ερωτηματα: οι νομοι που καθοριζουν το νεο συστημα εφημεριων στα μεγαλα νοσοκομεια δεν ηταν πολιτικη επιλογη του ΣΥΡΙΖΑ, ηταν αποτελεσμα καταδικης της χωρας μας για τα ωραρια που δουλευουν οι γιατροι (36+ συνεχομενες ωρες εργασιας με ελαχιστη ξεκουραση στο ενδιαμεσο). Ο τροπος που εφημερευουν τα μεγαλα νοσοκομεια στα μεγαλα αστικά κεντρα ειναι απο αλλο αιωνα: καθε 4 ημερες μακελειο με 30-80 εισαγωγες αναλογως του μεγεθους του νοσοκομειου, πρωινες οπου παθολογικα τμηματα σε μεγαλα νοσοκομεια "κανουν εκτίμηση" σε ασθενη που πηγε για στηθαγχικο αλγος κι αυτος παραπεμπεται σε αλλο νοσοκομειο με ΕΚΑΒ (ενω ειναι στομαχοπονος) κοκ Ειναι στροφη στη λογικη η αλλαγη του τροπου εφημεριας των νοσοκομειων, το βαρος της πρωτης διαλογης και της αντιμετωπισης μη μειζονων περιστατικων θα το επωμισθει το ΤΕΠ. Το οξυμωρο θαναι που ο 35+ ετων ειδικος ΤΕΠατζης θα ζητα εκτιμηση απο χειρουργό και παθολογο για το πού θα κανει εισαγωγη την 80χρονη με τον ειλεο και θα κατεβαινουν στα επειγοντα οι 25χρονοι ειδικευομενοι, που θα εχουν στο τηλεφωνο τον 50χρονο επιμελητη να βροντα "μην το παρεις το περιστατικο" "θα του δειξω του ΤΕΠατζη αυριο" "ζητα και καρδιολογικη εκτιμηση" κοκ Εκει δηλαδη που "παιζανε μπαλιτσα" 2 ειδικοι και 2 ειδικευομενοι και κερδιζε ο πιο αποφασισμενος (συνηθως ο χειρουργός), τωρα ο διαιτητης θαναι αλλος. Για κακη του τυχη.
×
×
 • Δημιουργία νέας...