kerbit_88

Members
 • Content count

  37
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

kerbit_88 last won the day on 4 Οκτωβρίου

kerbit_88 had the most liked content!

1 Follower

About kerbit_88

 • Rank
  Παλιός (επίπεδο ΙΙΙ)

Πληροφορίες προφίλ

 • Σχολή
  Ιατρική
 • Sex
  just guess
 • Φύλο
  Male

Recent Profile Visitors

1.003 profile views
 1. Εγώ πάντως δεν είδα καμία αύξηση και καμία μεταβολή στο μισθολόγιο μου. Ελπίζω να μην χρειαστούν δικαστικές προσφυγές για να δοθούν τα αναδρομικά όπως τόσο συχνά συμβαίνει στο δημόσιο..
 2. Γεια σε όλους τους συναδέλφους! Μου κάνει τρομερή εντύπωση που ενώ από τον Απρίλιο του 2017 έχουν αλλάξει αρκετά σε σχέση με τις απαιτήσεις σε γλώσσα για να βγάλεις approbation, δεν έχει αναφερθεί κάτι στο thread. Επειδή πλησιάζει ο καιρός για μετακόμιση, παραθέτω τις πλέον σύγχρονες πληροφορίες για τις απαιτήσεις κάθε κρατιδίου για τη γλώσσα. Βλέπω ότι στη Βαυαρία δεν απαιτείται Goethe B2 αλλά μόνο το Fachsprachenprüfung Niveau C1 (GER) der Bayerischen Landesärztekammer. Το έχει δώσει κάποιος πρόσφατα;
 3. Δε δοκιμάζεις να βρεις δουλειά σε κάποια ηλιόλουστη πολιτεία των ΗΠΑ; Ένας Θεός ξέρει πώς ξεμείναμε (αυτοί που μείναμε) σε αυτή την αφρικανική χώρα της ΕΕ...
 4. Από άλλο άτομο που έλαβε την ειδικότητα της ΩΡΛ στο εξάμηνο από το πέρας της εκπαίδευσης, ναι. Μπαίνεις υπεράριθμος στο νοσοκομείο (όχι στον τομέα ή στην κλινική) και πρακτικά σε λίστα της ΥΠΕ, αλλά για να πας άλλο νοσοκομείο πρέπει να το δεχτούν διευθυντές και διοικητές κτλ
 5. Έχει να κάνει μάλλον με την αύξηση στον ΕΦΚΑ και την προκαταβολή. Από 6% πήγε στο 11%. Εξού και οι αυξημένες εισφορές στο ΤΣΑΥ που ίσως να είδατε στα εκκαθαριστικά σας!
 6. Εγώ δεν είδα ακόμα μεταβολές. Είδε κάποιος άλλος μείωση/αύξηση;
 7. Αν τελικά ισχύει αυτό που έγραψε ο @thod91, είναι για πολλές μπάτσες οι κυβερνώντες και φυσικά στο τέλος θα μείνουν μόνοι τους να βγάζουν τις εφημερίες τους στα τριτοκοσμικά νοσοκομεία που θυμίζουν Καμπούλ γιατί όλοι οι υπόλοιποι που σπουδάσαμε και δεν μας αρκεί η φιλανθρωπία, απλά θα μεταναστεύσουμε.
 8. Συμφωνώ για τα λάθη μου που αναφέρεις, έχεις δίκιο, ειδικά για το χρονοεπίδομα δεν είχα δώσει μεγάλη σημασία στο,πώς το ενσωματώνει στο βασικό μισθό και πρακτικά το εξαϋλώνει. Παραθέτω και το νόμο, λείπει μόνο η επικεφαλίδα. Έχει δημοσιευτεί το ΦΕΚ παρεπιπτόντως 19/05.
 9. Θα το εκτιμούσα αν μπορούσες να μου απαντήσεις και στις δικές μου πιο "ιατρικές ερωτήσεις" Αν μπορείς φυσικά, το κάνεις εις βάρος του χρόνου ανάπαυσής σου πάντα:
 10. Γεια και από εμένα στην ομήγυρη. Σύμφωνα με τον πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο: 1. Ο μισθός του ειδικευόμενου γίνεται 63% του Συντονιστή Διευθυντή (1903Ε) = 1199Ε από 1007Ε 2. Το νοσοκομειακό επίδομα γίνεται 230Ε από 190Ε. 3. Καταργείται το επίδομα βιβλιοθήκης (αφορολόγητο) που ήταν 123Ε. 4. Ο συντελεστής φορολογίας γενικώς για ποσά από 0-20 000 γίνεται 20% από 22% 5. Καταργείται ο όρος "χρονοεπίδομα" και εισάγεται ο όρος "Μισθολογικό κλιμάκιο (ΜΚ)". Υπάρχουν συνολικά 16 ΜΚ, ανεβαίνεις από το ΜΚ1 στο ΜΚ2 σε ένα χρόνο και ακολούθως ανά δύο έτη. Κάθε ΜΚ είναι επιπρόσθετα 67Ε και όχι 2% του μισθού όπως ήταν μέχρι τώρα. Δεν διευκρινίζεται από το νόμο αν αυτό ισχύει και για όσους έχουν πάρει ήδη χρονοεπίδομα (δηλαδή το 2% για ένα ειδικευόμενο είναι 40Ε ενώ το ΜΚ επιβάλλει αύξηση 67Ε, θα πάρει έξτρα αυτά τα 27Ε; ). 6. Η πάγια αποζημίωση για κάθε εφημερία από 30Ε-->31,80Ε 7. Η ωριαία αποζημίωση για εφημερία πάει από 4,23--> 4,48Ε, με τις αντίστοιχες προσαυξήσεις 15%, 30% για Κυριακές, νύχτες κοκ. Σε συνδυασμό με το παραπάνω, υπολογίζετε 7Ε έξτρα ανά εφημερία (η φορολογία είναι περίπου 35%, δηλαδή καθαρά 4,5Ε επιπρόσθετα ανά εφημερία), που σημαίνει για 7 εφημερίες περίπου 45-50Ε επιπρόσθετα ανά μήνα, 30Ε καθαρή συνολική αύξηση. 8. Η μείωση του αφορολόγητου θα γίνει το 2019, οπότε και θα προκύψει ένα πρόσθετο εισόδημα προς φορολόγηση γύρω στα 4000Ε (φορολογία και κρατήσεις περίπου 25%, τουτέστιν έξτρα 1000Ε φόρος), και οι παραπάνω αυξήσεις θα εξαϋλωθούν. Μέχρι τότε, χαρείτε τα λεφτά σας!
 11. Έχω μια άλλη απορία, τουλάχιστον όσο αφορά τις παθολογικές ειδικότητες (Παθολογία ή καρδιολογία συγκεκριμένα): υπάρχουν συγκεκριμένα πρωτόκολλα τα οποία και εφαρμόζετε; Ή εξαρτώνται όλα από την γνώση και τη σοφία σας σαν ιατροί; Επίσης, ένα άλλο: πόσες φορές χρειάστηκε να πάτε σε δικαστήριο ως κατηγορούμενοι για κάτι από ασθενή; Είναι κάτι σύνηθες στη Γερμανία; Άλλη ερώτηση: πώς είναι ο χώρος των ΤΕΠ; Μοιάζει με αυτό το κωλοχανείο που έχουμε εμείς; Υπάρχει κάτι σαν φίλτρο για να μην καταλήγει δίπλα δίπλα η πνευμονία εξ εισροφήσεως και ο πονοκέφαλος;
 12. καλησπέρα με ενδιαφέρουν οι ανατομιες Grays 1,2,3 σε τι τιμη τις δινεις? Σε ευχαριστω

 13. Πωλούνται τα παρακάτω βιβλία σε τιμές 35-45% της τιμής τους στο βιβλιοπωλείο. Αποταθείτε με πμ ή mail στο kerbit_88@hotmail.com για να μάθετε την τιμή για κάθε σύγγραμμα. Ανατομία Grays Ανατομία 1+2+3 Άτλας Εμβρυολογία Ανθρώπου Άτλας Νευροανατομία του Ανθρώπου Άτλαντας Yokochi Φυσιολογία - Βιοχημεία Φυσιολογία Boron 3 τόμοι Βιοχημεία Loffler Βιολογία - Ιστολογία Βιολογία Alberts 2 τόμοι Λειτουργική Ιστολογία Wheaters Ιστολογία Gartner Langmans Εμβρυολογία Παθολογική Ανατομική και Παθολογική Φυσιολογία Παθολογική Ανατομική Robbins και Cortran (2 τόμοι) Παθολογική Ανατομική Rubbin (2 τόμοι) Παθολογική Φυσιολογία McPhee Χειρουργική - Επείγουσα Ιατρική Cameron's Χειρουργική Θεραπευτική (2 τόμοι) Χειρουργική Μπαστούνη (3 τόμοι) Farquharson’s Χειρουργική Επείγουσα Ιατρική Ρούσσος Χειρουργική Σημειολογία Hamilton Παθολογία - Παιδιατρική Lissauer Παιδιατρική (2 τόμοι) Current Σύγχρονη Παιδιατρική (2 τόμοι) Παθολογία Netter 1-2-3-4-5 Οδηγός Κλινικής Εξέτασης Bates Conn’s Σύχρονη Θεραπευτική (2 τόμοι) Νοσολογία Cecil (3 τόμοι) Ιατρική Ανοσολογία Γερμενής Πνευμονολογία-Αιματολογία Κλινική Πνευμονολογία – Εντατική Θεραπεία Ι-ΙΙ-ΙΙΙ Διαγνωστική Πνευμονολογία (2 τόμοι) Αιματολογία Πάγκαλη Δερματολογία Δερματολογική Ογκολογία Σταυριανέα Ουρολογία Γυναικολογική & Ουρολογική Ογκολογία Α: Γυναικολογική Ογκολογία, Πεκτασίδης Δ., Δημόπουλος Α Γυναικολογική & Ουρολογική Ογκολογία Β: Ουρολογική Ογκολογία, Πεκτασίδης Δ., Δημόπουλος Α Ουρολογία Δημόπουλος Ουρολογία Δεληβελιώτη Γυναικολογία Γυναικολογική & Ουρολογική Ογκολογία Α: Γυναικολογική Ογκολογία, Πεκτασίδης Δ., Δημόπουλος Α Γυναικολογική & Ουρολογική Ογκολογία Β: Ουρολογική Ογκολογία, Πεκτασίδης Δ., Δημόπουλος Α Γυναικολογία Κρεατσάς (ελαφρώς σημειωμένο) Άτλας Γυναικολογίας Baggish Ορθοπεδική Ορθοπεδική Τραυματιολογία Κορρές Διάφορα άλλα Ιστορία της Ιατρικής 2 τόμοι Τοξικολογία Κουτσελίνη Για οποιοδήποτε άλλο βιβλίο μην διστάσετε να επικοινωνήσετε, υπάρχει το ενδεχόμενο να είναι διαθέσιμο!
 14. Είναι πρόσφατη αλλαγή και είναι μάλλον απότοκο της προσπάθειας ελέγχου των ξένων μετά το τεράστιο κύμα λαθρομεταναστών που εισέρρευσαν μαζί με τους Σύριους στη Γερμανία. Απλά χρειάζεται μια συνέντευξη ακόμα και με ιδιώτη που θα βεβαιώσει ότι σε περίπτωση που λάβεις την άδεια ασκήσεως "υπάρχει πιθανότητα να σε προσλάβει". Σημειώνω ότι έχει αυστηροποιηθεί και ο έλεγχος για τη διαμονή, παλιά απλά δήλωνες τη διεύθυνση ενός φίλου, τώρα πρέπει να δηλώσεις τηνδιαμονή κάποιου σε συμβόλαια..
 15. Μου κάνει φοβερή εντύπωση γιατί και εγώ ξεκίνησα για Ενδοκρινολογία και στα μισά της Παθολογίας μου ζήτησα να αλλάξω τα χαρτιά μου για πλήρη και μου είπαν ότι πρέπει να παραιτηθώ ή να περιμένω να περατωθεί η άσκηση μου (2 χρόνια) και μετά να ξαναδηλώσω για συνέχιση.. !!!! Κάτι που επίσης έτυχε σε γνωστή μου, η οποία παραιτήθηκε από άλλο νοσοκομείο και έβαλε σε άλλο για να προλάβει τις αποφοιτήσεις του καλοκαιριού και την "αύξηση της αναμονής". Ίσως φυσικά να άλλαξε κάτι με τους περσινούς νόμους, όταν το ρώτησα δεν είχε ψηφιστεί ο τελευταίος νόμος για τα αγροτικά που μάλλον έκρυβε κάποιες τέτοιες διατάξεις.