Jump to content

CzR

Members
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

3 Followers

About CzR

 • Rank
  Φοιτητής (επίπεδο ΙΙ)

Πληροφορίες προφίλ

 • Σχολή
  Ιατρική
 • Sex
  often
 • Φύλο
  Male

Recent Profile Visitors

1.492 profile views
 1. Πως εκλαμβάνεται αυτο στην Αμερική? Μπορει να δημιουργήσει κάποιο εμπόδιο στο να ξεκινήσει κάποιος ειδικότητα ή/και να πάρει state license για άδεια ασκήσεως επαγγέλματος?
 2. Παρε αυτά απο Πακιστάν. Αυτα έχω και εγώ, αυτά εχει και ένας φίλος μου. Cheers
 3. CzR

  Βιολογική Χημεία ΙΙ

  Τα τελευταια χρονια η βιοχημεια ΙΙ των κανονικων εξεταζεται με 25 πολλαπλης με ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΗ. Φετος, το 90% ειχαν την μορφη κλινικων προβληματων και οι ερωτησεις αφορουσαν κυριως (~80%) ενδοκρινικο, με υποδοχεις, μηχανισμους, δρασεις κλπ
 4. Φημες λένε οτι όλα θα ειναι πολλαπλης, γιατι ετσι ηταν η εξεταση σε Φαρμακευτικη και Οδοντιατρικη φετος (Η Ιδια εδρα βαζει τα θεματα). Δες εδω διαφάνειες τις εδρας. http://physiology.med.uoa.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=116&Itemid=169&lang=el Καρδιαγγειακο/Ανοσοποιητικο (Μαυραγανη) κοιτα τες καλα.
 5. Εξετάσεις Κανονικών - Μάρτιος 2013 50 πολλαπλής - σχετικά δύσκολα, κάλυπταν όλη την ύλη, ελάχιστα αισθητήρια, αρκετά είχαν και την επιλογή "όλα απο τα παραπάνω" ή "κανένα απο τα παραπάνω" ενώ σε άλλα σου έδινε δύο προτάσεις και έπρεπε να διαλέξεις αν μόνο η μία είναι σωστή (πχ μόνο η Α και όχι η Β και το αντίστροφο), και οι δύο σωστές ή καμία. Κάθε πολλαπλής έπιανε 0.1 στις 10 μονάδες. 3 ανάπτυξης από τις οποίες διαλέγεις τις 2 - βατές ερωτήσεις, 2.5 στις 10 μονάδες η καθεμιά. Οι ερωτήσεις ακριβώς όπως δόθηκαν ήταν οι εξής: 1. Εντοπισμός και αιμάτωση των πυρήνων του γλωσσοφαρυγγικού και του πνευμονογαστρικού. 2. Περιγράψτε την εξωτερική και εσωτερική μορφολογία των εγκεφαλικών σκελών. Αναφέρατε τις διαφορές που διακρίνονται στην καλύπτρα της ίδιας περιοχής ανάλογα με το ύψος της εγκάρσιας διατομής. 3. Αναφέρατε ποιες είναι και πώς ορίζονται οι νευρικές ίνες της λευκής ουσίας στον εγκέφαλο. Δώστε δύο παραδείγματα από κάθε είδος.
 6. Θα είναι περίπου 27 πολλαπλής απο ιστολογία και 9 πολλαπλής απο εμβρυολογία (μπορεί να είναι και 26-10 δεν είμαι σίγουρος) και για να περάσεις πρέπει να απαντήσεις τουλάχιστον τις μισές απο το κάθε μάθημα. Απο ότι ξέρω η εξέταση θα γίνει στο εργαστήριο και θα σου δείχνουν τα πλακάκια στην οθόνη (αν και θα υπάρχουν και οι ίδιες εικόνες μαυρόασπρες στο γραπτό).
 7. Δίνουν καθόλου σημασία σε αυτό? Ας πούμε, κάποιος με Μ.Ο. 9 θα αντιμετωπιστεί διαφορετικά απο κάποιον με Μ.Ο. 6? Or they don't care about it?
 8. CzR

  Φυσική ΙΙ

  ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΗ 8/10/2012 Ύλη: Γεωργίου Ε. - Ιατρική Φυσική: Διαγνωστικές & θεραπευτικές εφαρμογές των ακτινοβολιών Κεφάλαια: 12, 14, 15, 16 Cameron - Φυσική του ανθρώπινου σώματος Κεφάλαια: 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 12 Η επακριβής διατύπωση των θεμάτων που έπεσαν είναι η εξής: Ομάδα Α Θέμα 1ο Τί γνωρίζετε για την λίπανση των οστών; (Να μην περιγραφεί η διάταξη Little, Freeman) Θέμα 2ο Ποιός είναι ο μηχανισμός με τον οποίο τα υψηλής συχνότητας ηλεκτρομαγνητικά κύματα επιδρούν με το ανθρώπινο σώμα; Πώς λειτουργεί ο μηχανισμός αυτός; (Ο επιβλέπων καθηγητής διευκρίνισε οτι δεν επρόκειτο για ιοντίζουσα ακτινοβολία) Θέμα 3ο Υπολογίστε την τάση που δέχεται ένας δίσκος της σπονδυλικής στήλης ο οποίος βρίσκεται στο ύψος του κέντρου βάρους του ανθρώπινου σώματος. Υποθέστε οτι η μάζα του ανθρώπινου σώματος είναι 80kg και οτι το σώμα είναι σε όρθια στάση. Δίνεται επίσης η επιτάχυνση της βαρύτητας g=10m/s2. (Δόθηκε επίσης ότι ο δίσκος είναι κυκλικός με διάμετρο 3cm)
 9. CzR

  Φυσική Ι

  ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΗ 17/9/2012 Ύλη: Γεωργίου Ε. - Ιατρική Φυσική: Διαγνωστικές &ι θεραπευτικές εφαρμογές των ακτινοβολιών Κεφάλαια 1, 2, 4, 5, 6, 7, 9, 10, 11, 13 Η επακριβής διατύπωση των θεμάτων που έπεσαν είναι η εξής: Θέμα 1ο α) Ποια είναι η βασική αρχή στην οποία στηρίζονται οι διαγνωστικές εφαρμογές των υπερήχων στην Ιατρική; Με ποιον τρόπο κατα τη γνώμη σας διαχωρίζεται κατα την απεικόνιση με υπερήχους μια κύστη γεμάτη υγρό απο έναν όγκο που αποτελείται απο σκληρούς ιστούς πολλών πυκνοτήτων; β) Η απεικόνιση των δομών της κοιλιάς γίνεται με υπερήχους συχνότητας 3 MHz, που μπορούν να απεικονίσουν δομές που βρίσκονται σε βάθος πάνω απο 10cm. Αν θέλετε να απεικονίσετε με τη μεγαλύτερη δυνατή λεπτομέρεια τις αρτηρίες των καρωτίδων, που βρίσκονται σε μικρό βάθος, ποιά απο τις παρακάτω συχνότητες θεωρείτε την πιο κατάλληλη και γιατί; (ι) 2 MHz (ιι) 8MHz Θέμα 2ο Φυσικά εισπνεόμενα ραδιοϊσότοπα (Ποιά είναι, πως εκλύονται, πως διεισδύουν στον εισπεόμενο αέρα, τρόπος περιορισμού της έκθεσης σε αυτά). Θέμα 3ο Απο ποιά φυσικά μεγέθη εξαρτάται η εξασθένιση ιοντίζουσας ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας κατα τη διέλευσή της απο τυχόν υλικό; Ποιός νόμος συνδέει τα παραπάνω μεγέθη;
×
×
 • Δημιουργία νέας...