Jump to content

doctorstam

Members
 • Content Count

  7
 • Joined

 • Last visited

About doctorstam

 • Rank
  Φοιτητής (επίπεδο ΙΙ)

Πληροφορίες προφίλ

 • Σχολή
  Ιατρική
 • Sex
  Male
 1. Από ένα σημείο και μετά η ενασχόληση με αυτό το θέμα το μόνο που απέφερε ήταν εκνευρισμός. Επίσης ξεκίνησα ειδικότητα πλέον και ο χρόνος-διάθεση έχει περιοριστεί. Για αυτό και κακώς δεν έχω αναφερθεί ξανά στο ζήτημα. Μετά από ερώτηση στη νομική υπηρεσία του Ι.Σ.Α. έλαβε ο εδώ ιατρικός σύλλογος απάντηση που κοινοποίησε με e-mail. Σύμφωνα με αυτή και με τις διατάξεις τις οποίες αναφέρει ¨δεν είναι σύννομη, άλλως είναι καταχρηστική η απαίτηση από κάθε αγροτικό ιατρό, όπως και κάθε ιατρό του ΕΣΥ, να παρέχουν τις υπηρεσίες τους εκτός του ωραρίου τους και ενώ δεν εφημερεύουν. Οποιαδήποτε δε, υπερωριακή απασχόληση θα πρέπει να αποζημιώνεται κατά τα προβλεπόμενα στις σχετικές διατάξεις. Ειδάλλως οι γιατροί υποχρεούνται σε οιονεί ή πραγματική καταναγκαστική εργασία η οποία απαγορεύεται από το άρθρο 22 παρ. 4 του Συντάγματος. Η υγειονομική κάλυψη των αναγκών του πληθυσμού πρέπει να γίνεται σε ορθολογική βάση και όχι με κουρασμένους και υπερφορτωμένους γιατρούς, γεγονός που όχι μόνο προσβάλει συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματά τους, αλλά και εγκυμονεί ιδιαίτερους κινδύνους για τη δημόσια υγεία. Επίσης αναφέρει: "Πέραν του ωραρίου υποχρεούνται (Αγροτικοί, όπως και όλοι οι γιατροί του ΕΣΥ) να παρίστανται στη θέση ευθύνης τους και να παρέχουν τις υπηρεσίες τους όταν έχουν εφημερία ή άλλη κατά νόμον προβλεπόμενη υπερωριακή εργασία. Και στις δύο αυτές περιπτώσεις που υποχρεούνται να εργάζονται πέραν του ωραρίου δικαιούνται συμπληρωματικής αμοιβής, όπως προβλέπεται κατά νόμον." Βέβαια δίκην σχολίου αναφέρει κιόλας ότι πληρώνουν οι γιατροί τις ελλείψεις του κράτους και ότι είναι λογικό από τη μεριά του ασθενή σε ένα απομακρυσμένο σημείο να σε αναζητήσει αν είσαι ένας γιατί η ασθένεια δε μπορεί να περιμένει.. Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι ο νόμος σε καλύπτει.. Μέχρι να γίνει η μαλακία όπου δεν ξέρω εκεί τι θα γίνει, καθώς αν χαθεί κάποιος δεν ξέρω τι θα πει ο εκάστοτε εισαγγελέας. Στην δική μου περίπτωση πάντως από τη μία έχασα τα εξτρά χρήματα του 4μήνου εκείνου και από την άλλη τους ενημέρωσα ότι αν το πρόγραμμα δεν έχει εφημερία σε όλες τις αργίες(και αποζημιωθώ εννοείται για αυτές) θα φύγω με αντικαταστάτη, ειδάλλως θα κινηθώ νομικά(όχι ότι ήξερα ακριβώς τι θα έκανα αλλά μάλλον θα μιλούσα με τον εισαγγελέα). Βέβαια όπως είπα και τότε, δεν θα άφηνα το νησί έτσι και για τους κατοίκους αλλά και για μένα φυσικα. Αλλά θα προσπαθούσα να τους τρίξω τα δόντια τουλάχιστον. Τελικά λήφθηκε απόφαση από τη ΔΥΠΕ να αποζημιωθούν οι υπερβατικές εφημερίες του επόμενου διμήνου και μου είπαν ότι το ίδιο θα συνέβαινε και για το επόμενο δίμηνο. Υπάρχει ακόμα βέβαια μια ασάφεια για το τελευταίο δίμηνο και καθότι ούτως ή άλλως ακόμα δεν έχουν πληρωθεί οι εφημερίες από τότε..
 2. Δεν έχω κάτι πιο συγκεκριμένο να σου πω όσον αφορά τον εξαναγκασμό σε απλήρωτη εργασία.. Προς το παρών περιμένω απάντηση σχετικά με αυτό από το νομικό τμήμα της Υ.Πε. και ζήτησα εγγράφως από τον ιατρικό σύλλογο που δεν έχει νομικό σύμβουλο να ζητήσει απάντηση από το νομικό σύμβουλο του Π.Ι.Σ. 1ον αν υπάρχει κάποιο νομικό κόλλημα στο να φεύγω από το νησί όταν δεν εφημερεύω και 2ον αν συνιστά εξαναγκασμό σε απλήρωτη εργασία η μη αντικατάστασή μου σε μέρες για τις οποίες δεν αποζημιώνομαι. Προφανώς η όποια απάντηση δεν θα αφορά εμένα μόνο και μου είπαν από τον ιατρικό σύλλογο ότι θα το κοινοποιήσουν εδώ τουλάχιστον. Για τις εφημερίες που μου έκοψαν πετάει ο ένας το μπαλάκι στον άλλο. Το νοσοκομείο μου έστειλε απάντηση ότι δεν ζητήθηκε από το Κ.Υ. προέγκριση των υπερβατικών και το κέντρο υγείας μου λέει ότι υπάρχει απόφαση για κάποια άγονα του νομού από το 2012 που λέει ότι θα αποζημιώνονται 9 ή 10 εφημερίες. Επειδή λοιπόν δεν μου είχαν στείλει έγγραφο που να λέει κάνε αυτές τις εφημερίες να τους το τρίψω δεν ξέρω αν μπορώ πλέον τυπικά να τα ζητήσω. Θα μου πουν δε σου δώσαμε "εντολή" να μείνεις εκεί.. Βέβαια ούτε αντικαταστάτη για να εφημερεύσει έστειλαν... Περιμένω να φύγω με άδεια για να ρωτήσω και φίλη μου δικηγόρο πλέον αν και δεν ξέρω αν θα βρω άκρη.. Για οτιδήποτε νεότερο θα ενημερώσω.
 3. Ξεφύγαμε αλλά η Παιδιατρική του Παπαχρήστου είναι πολύ καλή και αρκετά οργανωμένη, ενώ από ότι αντιλήφθηκα γίνονται και κάποιες δωρεές οπότε έστω και έτσι υποθέτω θα καλύπτονται και τα κενά από υλικά κλπ. Και η χειρουργική Σπυρίδη(Δάσκαλος ο Σπυρίδης) και παθολογία Καραγιάννη που ήμουν σαν φοιτητής είναι αξιοπρεπέστατες εκπαιδευτικά κλινικές.
 4. Να υποθέσω οι κωδικοί της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης δεν έχουν καμία σχέση με αυτό.. Υπάρχει κανείς που να "επικαιροποιήθηκε" με επιτυχία να μας ανοίξει τα μάτια?
 5. Όταν αποφάσισα να έρθω στο νησί, ήξερα για αυτά τα 400Ε των εφημεριών και για τα επιπλέον 150-180Ε των υπερβατικών εφημεριών που το προηγούμενο διάστημα αποζημίωνε(έστω χρωστούμενα και κάποτε θα πληρωθούν) το νοσοκομείο. Όλο αυτό το θέμα και ο θυμός που επιφέρει έχει να κάνει με το γεγονός ότι δεν με ενημέρωσε κανείς για το ότι θα πάψουν να αποζημιώνουν και όχι για τα χρήματα αυτά. Δεν το ψάχνω καν αν υπάρχει τρόπος να τα πάρω τελικά. Δεν έχει το νοσοκομείο χρήματα? Ας πει, παιδιά δεν υπάρχει φράγκο. Ή κάντε τουμπεκί για το καλό του τόπου ή συνεννοηθείτε με το κέντρο υγείας.. Αντ΄ αυτού πρώτα δούλεψα και μετά μου είπαν δεν αποζημιώνω.. Απο κει και πέρα προφανώς όταν ήρθα, ήξερα ότι κάποια πράγματα ισχύουν ή θα τα εφαρμώσω. Το ότι είμαι on call καθημερινές που δεν αμοίβομαι για πέραν του ωραρίου, δεν πληρώνεται. Το ότι αν περισσεύουν μέρες στο μήνα που δεν μπορούν λόγω συνολικού πλαφόν(μεικτά εφημεριών ως μεικτά μισθού) να τις αποζημιώσουν δεν θα σηκωθώ να φύγω. Το ότι δεν πρόκειται να ζητήσω άδεια μέρες εορταστικές ή 15Αύγουστο για να χώσω κάποιον π δεν φταίει. Και γενικά δεν θα παίρνω άδεια όποτε θέλω. Το ότι όπως και να έχει δεν θα αφήσω το νησί κενό, χωρίς αντικαταστάτη για ηθικούς λόγους Ότι ορισμένες φορές θα τρέμει το φιλοκάρδι μου. Ότι πιθανά θα μου τη δώσει η μοναξιά. Το ζύγι στην απόφαση να έρθω εδώ ήταν οριακό και ελπίζω ιατρικά να μη το μετανοιώσω. Όμως ακόμα και τώρα δεν έκανα φασαρία για το Νοέμβρη αν και 2 ΣΚ θα τα δουλέψω στο τσάμπα γιατί τελευταία στιγμή κάποιον θα έχωνα άσχημα. Το ότι είμαι θύμα και δέχτηκα κάποια πράγματα γιατί έτσι είναι, δε σημαίνει ότι πρέπει να δεχτώ τα πάντα. Όσον αφορά τα εξτραδάκια, δεν ξέρω τι εικόνα έχετε αλλά στην πραγματικότητα δεν υπολογίζονται. Να το πω απλά, βγαίνει ο καπνός του μήνα κάποιους μήνες (και κανένα κουλουράκι ). Εννοείται ότι δεν πήγα ούτε για αστείο να ζητήσω χρήματα από δήμο ή δεν ξέρω ποιόν άλλο για εξτρά μέρες γιατί δεν είναι του χαρακτήρος μου και γιατί ήξερα πόσα θα παίρνω όταν πήρα την απόφαση να έρθω. Άσχετά αν τελικά θα παίρνω λιγότερα. Παρεπιπτόντως άλλος συνάδελφος σε άγονο του νομού πήρε και μάλιστα με καλό κοστολόγιο... Αλλά ποιός είμαι εγώ για να κρίνω τα πιστεύω του καθενός. Πάντως μου κάνει εντύπωση που κάποιος σκέφτεται ότι τα θυμήθηκα τώρα π χειμώνιασε επειδή το καλοκαίρι γινόμουν πλούσιος.. Όπως προείπα, άλλοι άλλαξαν την κατάσταση και όχι εγώ. Τέλος δεν έχω ψάξει για να είμαι ειλικρινής αν υπάρχουν ευθύνες μου αν φύγω μέρες που δεν εργάζομαι. Πρώτον γιατί δεν είναι και εύκολο να μάθω, και δεύτερον γιατί δεν πρόκειται να το κάνω όπως προείπα. Ούτε απείλησα με κάτι τέτοιο. Όμως θα το ψάξω για εξαναγκασμό σε απλήρωτη εργασία διότι αν ο άλλος σε φέρνει στο δίλλημα ή δουλεύεις ή αφήνεις το νησί ακάλυπτο (ακόμα και νόμιμα, όχι όμως ηθικά) τότε νομίζω πως μιλάμε για τον ορισμό της. Ξέχασα. Ο περιπτεράς κερνάει και δεν τον έχω εξετάσει ποτέ. Άλλοι που έρχονται, να μη σας πω τι κερνάνε..
 6. Να σας εκθέσω και εγώ την ιστορία μου από ένα άγονο νησάκι, κοντά σε μεγάλο νησί. Πριν καν διοριστώ, μου είπαν από το Κ.Υ. ότι οι εφημερίες που θα "γράφω" είναι τα ΣΚ και αργίες ώστε να μην φεύγω αυτές τις μη εργάσιμες από το νησί, δεδομένου ότι δεν υπάρχει πλέον επίδομα ετοιμότητας (νομίζω ήταν 500-600Ε). Τα εξτρά θα τα πλήρωνε το νοσοκομείο μέχρι ενός ολικού πλαφόν εφημεριών(τα μεικτά των εφημεριών δε μπορούν να υπερβαίνουν να υπερβαίνουν τα μεικτά του μισθού, απλά οι εφημερίες έχουν περισσότερες κρατήσεις). Αυτό γίνονταν ως τον Ιούλιο αν και υπήρχαν και μια δυο μέρες σίγουρα κάθε μήνα που δεν πληρώνονταν λόγω πλαφόν. Αλλά εντάξει, ήξερα που έρχομαι οπότε γαργάρα. Τον Αύγουστο το έναμιση ΣΚ δεν θα πληρώνονταν σίγουρα αλλά λόγω υποστελέχωσης πάλι δεν είπα τπτ. Ο Αύγουστος με 5 ΣΚ και 1 αργία και ο Σεπτέμβρης πληρώθηκαν από το κράτος αλλά οι εξτρά λέει δεν θα αποζημιωθούν.. Δλδ για τον Αυγουστο πληρώθηκα 5 από τις 11 μέρες που εφημέρευσα.. Τον Σεπτέμβρη έχασα 3 μέρες.. Όλα αυτά βέβαια τα ενημερώθηκα μετά από δική μου τυχαία επικοινωνία με τη μισθοδοσία τον Οκτώβρη.. Ένα κίνητρο για να έρθω ήταν και τα λίγα αυτά χρήματα κάθε μήνα. Τώρα παίρνουμε τα ίδια με την κοπέλα που έχει αγροτικό σε αεροδρόμιο.. Εγώ είμαι στις επάλξεις κάθε μέρα όποτε του καπνίσει του καθενός χωρίς εξτρά αποζημίωση, δεν έφυγα τις μέρες που τυπικά δεν μπορούσαν να με αποζημιώσουν, ζητάω άδεια από Σεπτέμβρη και δέχομαι τα όχι λόγω υποστελέχωσης.. Και μετά από όλα αυτά το νοσοκομείο λέει δεν αποζημιώνω?? Και μάλιστα χωρίς πρότερη ενημέρωση? Σου λέει, ας δουλέψει ο μαλ...ς full season, να φτάσει στα όριά του ημιάϋπνος 9-10 μέρες και μετά 2 μήνες θα πάρει χαμπάρι ότι του τα κόψαμε και δε θα ασχοληθεί κανείς.. Γιατί δεν στέλνουν έγγραφο πότε θα γίνονται οι εφημερίες, βολεύει το μιλητό και το αόριστο. Πλέον είπα τέλος. Έκανα έγγραφο σε Δ.Υ.Πε και Κ.Υ.. Από εδώ και πέρα μέρα που δεν αμείβομαι να στέλνουν αντικαταστάτη, ώστε να πάω καμιά βόλτα να ξελαμπικάρω και επειδή το δικαιούμαι στην τελική. Αν δεν στέλνουν αντικαταστάτη θα τους κυνηγήσω για εξαναγκασμό σε απλήρωτη εργασία, γιατί για λόγους ηθικής δεν μπορώ να σηκωθώ να φύγω χωρίς αντικατάσταση με το νησί ακάλυπτο. Επίσης να με ενημερώνουν εγγράφως πριν αρχίσει ο μήνας ποιές εφημερίες θα κάνω και θα αποζημιωθούν. Πέραν του ότι όλοι στη διοίκηση θελουν να κάνουν δωρεάν υγεία σε βάρος άλλων, μας κοροϊδεύουν κιόλας. Η απάντηση του νοσοκομείου προφορικά είναι ότι δεν έγιναν οι κατάλληλες ενέργειες προέγκρισης εξτρά εφημεριών από το Κ.Υ.. Το Κ.Υ. λέει έκανε ότι κάθε μήνα. Άρα μάλλον το νοσοκομείο είχε πάντα πάτημα τυπικό και ενώ κάλυπτε ως τον Ιούλιο, τώρα αποφάσισε να μαζέψει τα οικονομικά του.. Όπως και να έχει ή χρήματα ή αντικαταστάτη.. Βαρέθηκα να είμαι θύμα. Να σας μείνει ότι τα γραπτά μένουν. Προσπαθήστε να καλύπτεστε με χαρτιά όσο μπορείτε, γιατί πάντα θα υπάρχουν αυτοί που θα σας ρίξουν ευθύνες ή γενικώς θα σας ρίξουν γιατί δεν είναι γραμμένα κάπου διαδικαστικά που φαίνονται αυτονόητα..
 7. Επίδομα αγόνου δεν υφίσταται πλέον. Είμαι σε άγονο αγροτικό παραμεθορίου και αυτό που ισχύει είναι τα 100 έξτρα ευρώ μεικτά. Τα μόνα χειροπιαστά κίνητρα για το άγονο είναι η δήλωση ειδικού (ή 2ου τέλος πάντων) κομματιού ειδικότητος και η δωρεάν διαμονή ανάλογα με την περιοχή. Βέβαια θετικό είναι ότι πέφτεις στα βαθιά κ ψήνεσαι. Αν όχι τόσο πολύ επιστημονικά σε βάθος όντας μόνος χωρίς κάποιον να παρακολουθείς(σε διδάξει), τουλάχιστον καταπιάνεσαι με πολλά..
×
×
 • Δημιουργία νέας...