Jump to content

xalia

Συνταξιούχος
 • Posts

  899
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

About xalia

 • Γενέθλια 31/08/1976

Μέθοδοι επικοινωνίας

 • Website URL
  http://

Πληροφορίες προφίλ

 • Τοποθεσία
  GoodView
 • Σχολή
  Ιατρική
 • Sex
  Male
 • Ενδιαφέροντα
  Θάλασσα, καλή παρέα, έρωτας και σοκολάτα....<br />Τι άλλο να ζητήσει κανείς!
 • Φύλο
  Not Telling

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

xalia's Achievements

Μεγαλογιατρός (επίπεδο VIII)

Μεγαλογιατρός (επίπεδο VIII) (8/16)

1

Reputation

 1. Γιατί ακριβώς αυτό είναι. ελαχιστα χρήματα για να ξεκινήσεις το .... "ιατρείο" σου, χρέωση >20€ για επίσκεψη 15 λεπτών όπου κάνεις κάποιες μετρήσεις, ένα υποτυπώδες ιστορικό και εκτύπωση μιας τυποποιημένης διατροφής ποιος άλλος σε 4 χρόνια σπουδών θα έχει τέτοια αποκατάσταση (και μιλάμε για ουρά στο "ιατρείο"!) (για να μη τους πάρει ολους η μπάλα μιλάμε για ένα μεγάλο μέρος των διατροφολόγων κα τον τρόπο που εργάζονται στις μέρες μας)
 2. Σε περίπτωση που θες να κάνεις γναθοΧ καλύτερα να μπεις πρώτα οδοντιατρική που είναι πιο απαιτητική σχολή από άποψη παρακολουθήσεων, την τελειώνεις ανοίγεις κι ένα οδοντιατρείο ή δουλεύεις σε κάποιον άλλο και κάνεις παράλληλα την ιατρική. Όταν ήμουν στην ιατρική μπορούσα να δουλεύω σε δυο εργασίες ταυτόχρονα αλλά ζοριζόμουν με το διάβασμα, ενώ στην οδοντιατρική με το ζόρι να δουλέψεις για κανά 4ωρο το απόγευμα αλλά με πιο χαλαρό ιάβασμα. Μην ξεχνάς ότι στη γναθοΧ απαιτούνται κι εξετάσεις για την έναρξη κι ότι σε κάποα νοσοκομεία που έχουν όνομα ήδη υπάρχει αναμονή. Πάντως και ένας σκέτς οδοντίατρος σκέψου ότι βγαίνει στην αγορά εργασίας ένα τουλάχιστον έτος νωρίτερα από ένα iατρό και με ικανότητα άμεσης αποκατάστασης, διότι ας μην ξεχνάμε ότι γιατρός χωρίς ειδικότητα δε θεωρείται στην ουσία γιατρός! Συγχαρητήρια και καλή σου επιτυχία σε ό,τι κι αν διαλέξεις (εγώ συμβουλεύω διαιτολογία ή παιδαγωγικά πάντως, ειδικά για κορίτσι!)
 3. Η σελίδα που αναφέρεσαι είναι http://www.nsph.gr/old/esdy_basic2/downloa...potedyy2009.doc και βρήκα πιο τρανταχτές περιτώσεις. Εδώ πέρασε κάποιος με 50άρια που τον έσπρωξαν στη συνέντευξη! Σχεδόν σοκαρίστηκα........
 4. Για τους κατατακτήριους, τι ισχύει? ΣΤην οδοντιατρική δε μας δίνουν!!!!!
 5. Θεωρητικά μπορεί να μπει αν του χορηγηθεί εκπαιδευτική άδεια από το υπουργείο στο οποίο υπάγεται....πάντα με τα λεγόμενα του ΥΥΚΑ και με τις ίδιες δεσμέεύεις...........
 6. Πολύ ενδιαφερον Σ'ευχαριστώ πολύ................
 7. Thanks αλλά να ρωτήσω κανά 2 πράγματα αν γνωρίζεις βέβαια............. Είχα ακούσει ότι έχει ελάχιστα περιστατικά στο χρόνο. Κάθε πότε τους δίνουν χειρουργεία? Εχει περιστατικά από όλους τους τομείς ή μόνο καρκίνο? (στον ευαγγελισμό ας πούμε παίρνουν χειρουργεία μια φορά την εβδομάδα............)
 8. Η ιδεα πίσω από το νόμο ήταν πανέξυπνη αν και πρόχειρη! Θα γεμίσουν τα νοσοκομεία με γιατρούς χωρίς το ΥΥΚΑ να βάλει καθόλου το χέρι στην τσέπη καθώς θα είναι άμισθοι. Το δελεαρ που προσφέρεται είναι ότι όσοι προσφερθούν τελικά θα γράψουν και κομμάτι της ειδικότητας που σημαίνει αποσυμφόρηση στις λίστες.( εφόσον άλλωστε έπρεπε να μένουν άνεργοι για καμια 5ετία...τι είναι να δουλεύει κάποιος 6 μήνες δωρεάν). Κανένας δεν παίρνει τη θέση άλλου στην ειδικότητα καθώς οι άμισθοι θα μπαίνουν ως υπεράριθμοι (δλδ καθ'υπέρβαση της λίστας). Δεν έχω καταλάβει αν τελικά θα κόβεται 6μηνο για αγροτικό + 6μηνο για άμισθη υπηρεσία..... γεγονός που κατεβάζει το χρόνο παραμονής στην ειδικότητα κατά 1 ΟΛΟΚΛΗΡΟ έτος και κατά συνέπεια όλες τις αναμονές. Με λίγα λόγια σε διώχνουν ένα 6μηνο πιο νωρίς αφού σε πλήρωναν που σε πλήρωναν στο αγροτικό....κι έτσι 1. τα νοσοκομεία λύνουν το πρόβλημα των εφημεριών με μηδενικό κόστος 2. στο κράτος στοιχίζει ένα έτος λιγότερους μισθούς ανα ειδικευόμενο η εκπαίδευσή τους Μέχρι εδώ όλα καλά και μάλιστα χαιρόμαστε κι εμείς για την πτώση των αναμονών. Το κύριο θέμα είναι μην ανοίξει η όρεξη για μείωση του αριθμού των έμμισθων ειδικευομενων από το ΥΥΚΑ καΙ η απαξίωση του ιατρικού επαγγέλματος (όπου το πάρε 5 € νσα πιεις εναν καφέ θα αποκτά άλλη σημασία!!!)
 9. .........................και οι αιτήσεις όπως διαβάσαμε σε άλλο τόπικ ξεκίνησαν στις νομαρχίες.......................
 10. Είμαι κι εγω εναντίον της άμισθης ειδικότητα και του θεσμού των "εφημεριατζήδων" που προφανώς προωθείται. Και αν στεφθεί με επιτυχία προβλέπω την κατάργηση της έμμισθης ειδικότητα.... Εφόσον δεχθούν κάποιοι να πάνε....ποιος ο λόγος να μισθοδοτεί το δημόσιο θα σκεφτεί και τους άλλους! Για να κάνω και το συνήγορο του διαβόλου όμως.....το να περιμένεις 6 και 7 έτη χωρίς εισόδημα απαιτεί πράγματι να είσαι πλουσιόπαιδο. Προβλέπω άμισθους το πρωί και ντελίβεράδες γιατρούς να κατακλύσουν την Ελλάδα!
 11. Χαίρομαι που τελικά μάλλον εγω παρεξήγησα το vem και θα συνεχίσω πάνω στον προβληματισμό που ξεκίνησα. Ενα χαρακτηριστικό παράδειγμα υπερπληθώρας ήταν οι δάσκαλοι. Και όταν αποφασίστηκε να μπουν εξετάσεις (δες ΑΣΕΠ) και να σταματήσει η επετηρίδα, πρώτοι απο όλους αντεδρασαν οι συνδικαλιστές και μετά κάποιοι που ήταν χρόνια στη σειρά, ειχαν να ανοίξουν βιβλία για πάνω από 10 χρόνια και όσοι τέλος είδαν ότι το μέσο τους δε θα μπορούσε να τους βολέψει πλέον εξαιτίας της υποσχόμενης διαφάνειας και αδιαβλητότητας των εξετάσεων. Στην περίπτωση βέβαια των 2ων είχαν και κάποιο δίκιο καθώς καλούνταν να ανταγωνιστούν 22χρονους που μόλις πήραν το πτυχίο τους, με διαφορετικά βιβλία και εφόδια. Υπήρξε όμως κάποια μέριμνα καθώως ανάλογα με το χρόνο λήψης του πτυχίου λάμβαναν κάποια παραπάνω μόρια με αποτέλεσμα αν όχι στον πρώτο έστω στους επόμενους διαγωνισμούς σχεδόν στην πλειοψηφία τους να διοριστούν. Στις μέρες μας πια οι δάσκαλοι έχουν τη μεγαλύτερη απορροφισιμότητα και σχεδόν κανείς δε μένει άνεργος 2 έτη μετά τη λήψη του πτυχίου. Έστω κι αν πρέπει να περάσου ν μια τριετία σε κάποιο σχολείο της επρχίας. Έτσι όμως ακόμα και το πιο απομακρυσμένο σχολείο απέκτησε δασκάλους που εξαιτίας το άγονου τους προσφέρονταν σημαντικά μόρια για να εξασφαλίσουν μετά το τέλος της υποχρεωτικής τους παραμονής στην επαρχία μια πιο ευεργετική μετάθεση). Το συγκεκριμένο παράδειγμα βέβαια έχει και μια αχίλλειο πτέρνα....υπαρχει μια αναντιστοιχία με την ιατρική παγματικότητα και δεν πείθει απόλυτα καθώς από τη μια άνοιξαν υπερβολικά πολλές θέσεις εξαιτίας των ολοήμερων σχολείων, πολλοί εγκατέλειψαν τα ιδιωτικά για να εξασφαλίσουν μια θέση σε δημόσιο σχολείο (με αποτέλεσμα να αυξηθεί η ζήτηση για εκπαιδευτικούς στα ιδιωτικά σχολεία), υπήρχε ένα μαζικό κύμα συνταξιοδοτήσεων υπό το φόβο αύξησης των ορίων ηλικίας. (κάτι αντίστοιχο δεν ισχύει στην ιατρική κοινότητα καθώς σχεδόν μουμιοποιημένοι ιατροι εξακολουθούν να εξασκούν τα καθήκοντά τους) Αυτό βέβαια δε σταμάτησε το γεγονός ότι ο αριθμός των εκπαιδευτικών που επιτυγχάνει τις εξετάσεις δε φτάνει ποτε το 100% με αποτέλεσμα να απαιτούνται αναπληρωτές προκειμένου να καλύψουν τα λειτουργικά κενά που σε μια 3ετία μονομοποιούνται . Τι συμπεράσματα θα μπορούσαμε να βγάλουμε από τη μελέτη του παραπάνω μοντέλου? Η καλύτερη αξοποίηση του ιατρικού δυναμικού και διανομή του στην ελληνική επικράτεια έστω με παροχή προνομίων ώστε να γίνουν πιο δελεαστικές οι παρεχόμενες θέσεις. Να σαματήσουν έτσι οι κλινικές που δεν έχουν επαρκές προσωπικό και αναγκάζουν τους ασθενείς να καταφεύγουν σε μεγάλα αστικά κέντρα. Ένα άλο θέμα είναι η διάκριση των αρμοδιοτήτων. Μια ρινοπλαστική τελοπάντων ποιος είναι εξουσιοδοτημένος να την κάνει ο πλαστικός Χ ο γναθοΧ ο ΩΡΛάς?
 12. Όταν κάποιος είναι έτοιμος για καβγά βρίσκει παντού αντιπάλους! Να μου επιτρεψετε μια μικιρή απάντηση στο vem που μάλλον παρεξήγησε τις προθέσεις μου. Εγώ λοιπόν τελείωσα Αθήνα και αλήθεια δε νιώθω και πολύ γιατρός! Δε συστήνομαι σα γιατρός καν αλλά όταν με ρωτάνε τι κάνω, λέω έχω τελειώσει ιατρική απλώς και περιμένω την ειδικότητα...και μάλιστα κοκκινίζω όταν παλιοί μου συμμαθητές έχουν ήδη φτιάξει τη ζωή τους και εγώ ακόμα δεν έχω ξεκινήσει καν καριέρα!!!! Η σχολή δε με έχει προετοιμάσει όσο θα ήθελα μάλιστα από άποψη εφοδίων επαρκώς. Αν δε σκιζόμουν να πηγαίνω τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα σε εφημερίες θα ένοιωθα ακόμα πιο απογοητευμένος για το επίπεδό μου. Παντού υπάρχουν εξαιρέσεις...και ο τίτλος του πανεπιστημίου που αναγράφεται στο πτυχίο δεν πιστοποιεί τις γνωσεις και δεξιότητες που έχει λάβει κάποιος (ενίοτε ούτε καν ο βαθμός...καθώς κομματόσκυλα και γόνοι περνούσαν ""τηλεφωνικά" τα μαθήματα!) Απλώς ανέδειξα κάποιες εξαιρέσιες για αποφυγή γενικεύσεων (όλοι οι εγχώριοι απόφοιτοι->αστέρια όλοι οι του εξωτερικού -> για τα μπάζα) Δεν ξέρω για τις 800 θέσεις που λες πανελλαδικά...εγώ απλώς γνωρίζω ότι στο 6ο έτος ήμασταν 600 ατομα. Και αυτό σημαίνει ότι πολλοί ήρθαν με μετεεγραφή είτε εξωτερικού είτε εσωτερικού. Κι επειδή εχω ταχθεί ανοιχτά εναντίον των εξετάσεων να πω απλώς ότι αυτοί που έτσι κι αλλιώς τώρα ξεκινούν τα διδακτορικά και ξεκινάνε ειδικότητα πιο μπροστά απο τους υπόλοιπους θνητούς θα είναι αυτοί που θα περάσουν με τα τσαρούχια στις εξετάσεις αυτές. Και, ω τι σύμπτωση, θα τους συνοδεύει και ένα ΒΑΡΥ για το χώρο της ιατρικής επίθετο ή πολιτική δράση! Αυτό που πρότεινα είναι να μειωθούν δραματικά για κάποια χρονια ο αριθμός των εισαχθέντων στην ιατρική (από όποια χώρα κι αν προέρχονται και μάλιστα σφίγγοντας πιο αυστηρά τους προερχόμενους από βαλκανικές χώρες). Θεωρώ επίσης απαράδεκτο ότι κάποιος γιατρός που έκανε ειδκότητα στη Κάτω Ραχούλα της Ισπανίας να έρχεται αμέσως με αναγνώριση λόγω Ε.Ε. ενώ συνάδελφος με ειδικότητα στο Hopkins ή στο Royal Children Hospital της Μελβούρνης να πρέπει να δώσει εξετάσεις προκειμένου να ανγνωριστεί η ειδικότητα. Ετσι σε λίγα χρόνια θα έχουμε ειδικευμέους από βαλκανθικά πανεπιστήμια οι οποίοι με άνεση έγιναν δεκτοί στη Σουηδία και μέσα σε 12 συνολικά χρόνια σπουδών θα έρχονται στα 30 τους με ειδικότητα ενώ εμείς ακόμα δε θα έχουμε αρχίσει καν. Είναι πολύ εύκολο να κρίνουμε τις απόψεις κάποιου...είναι δύσκολο να προτείνουμε βιώσιμες λύσεις (οι οποίες δε θα θίξουν συμφέροντα). Θα συμφωνήσω στην πρότασή σου για τις εξετάσεις σε φάσεις των σπουδών και να συνεχίζουν οι άξιοι...μπορείς να μο πεις όμως οτι οι εξετάσεις αυτές θα είναι αδιάβλητες? Η έστω να γίνοντααι εξετάσεις και πτυχίο να παίρνουν μόνο οι 800 ανά έτος που χρειάζεται ο ιατρικό σύστημα της χώρας μας ανεξαρτήτου προέλευσης. Από κει και πέρα πως θα διανέμονται ανα ειδικότητα αφού η καθεμία έχει δικές της ανάγκες? Να μπουν εξετάσεις ανα ειδικότητα ίσως? Και πάλι δε θα ναι κάποιες ειδικότητες με τρελό αριθμό υποψηφίων στις οποίες θα σφάζονται κάποοι για μια χούφτα θέσεις και σε κάποιες άλλες όλοι οι υποψήφιοι θα γίνονται δεκτοί (πρόβλημά τους θα μου πεις)
 13. Άρχισε πάλι η ΔΟΑΤΑΠολογία και η μάχη για την ανάδειξη της καλύτερης "μηχανής" παραγωγής ιατρών. Εχω δει Ιατρό εκ Ρουμανίας, αστέρι η κοπέλα, με γνώσεις, που έτρεχε σε εφημερίες για να καλύψει τα κενά εκπαίδευσής της και που πέτυχε με τη μια την αναγνωριση από ΔΟΑΤΑΠ. Εχω πετύχει φοιτητή με 9, κάτι μέσο όρο (από πανεπιστήμιο Αθηνών) που ήταν απαράδεκτος στη λήψη ιστορικού και κοινωνικά αδέξιος και ναι μεν θα ταν ίσως άριστος εργαστηριακός...αρκεί να μην ερχόταν ποτέ σε επαφή με ασθενή γιατί ίδρωνε, έχανε τα λόγια του, έτρεμε, φοβόσουν ότι θα λιποθυμήσει. Δε λέω πράγματα που δεν έχω ξαναπεί σε πολλά άλλα τόπικ. Την ΥΠΕΡπληθώρα ιατρών την έζησα όπως ΠΑΛΙ έχω πει όταν ανακοίνωσαν σε σουπερμάρκετ ότι χρειάζονταν καποιο ιατρό επειδή μια κοπέλα έχασε τις αισθήσεις της και βρεθήκαμε 5 άτομα..... Ναι, μαζευτήκαμε πολλοί και εξαιτίας των πολλών θέσεων που προσφέρονται στην Ελλάδα. Ναι, μαζευόμαστε ακόμα πιο πολλοί διότι έρχονται πολλοί περισσότεροι από πανεπιστήμια του εξωτερικού. Ναι, καλλιεργείται ακόμα η πεποίθηση σε πολλούς νέους ότι με την ιατρική μπορούν να εξασφαλίσουν ένα πολύ καλό εισόδημα. Στην οδοντιατρική - που είναι μόνο 2 σχολές στην Ελλάδα- πήραν την απόφαση τα τελευταία χρόνια και μείωσαν κατα πολύ τις θέσεις των εισαχθέντων και ανέβασαν το επίπεσο δυσκολίας για την αναγνώριση από εξωτερικό. Και στην πολυσυζητημένη Αμερική για την αμεροληψία της, το USMLE αποτελεί μια δικλείδα αποτρεπτική για όσους πράγματι δεν αξίζουν. Τα παραπάνω για προβληματισμό και μόνο
 14. Να διαφωνήσω σε κάποια σημεια με navis.... 1. κανα δίμηνο πριν την ορκωμοσία πράγματι αρχίζεις να ψάχνεσαι....αλλά δυστυχώς μέχρι και την ημέρα κατάθεσης της αίτησης για ειδικότητα όλα μπορούν να αλλάξουν επειδή προηγήθηκε η ορκωμοσία άλου πανεπιστημίου ή αναγνωρίσεις απο ΔΟΑΤΑΠ και απο κει που χες βρει νοσοκομείο με 4 χρόνια αναμονή....αυτή σκαρφάλωσε στα 6 εν μια νυχτί. 2. την επόμενη μέρα ξέχασέ την.....οι αιτήσεις θα γίνουν λεπτά μετά την ορκωμοσία. Ειδικά αν σε ενδιαφέρει Αθήνα-Πειραιάς και δε συμφωνήθηκε κλήρωση για σειρά προτεραιότητας....να έχεις κάποιον φίλο με μηχανή αναμμένη απ'έξω. Πετάς τήβεννο, δε χαιρετάς κανέναν, δε βγάζεις φωτογραφίες και τρέχεις..... Παλιά άλλοι στρατολογούσαν φίλους, γιαγιάδες, άνεργους μετανάστες να κάτσουν σειρά από το προηγούμενο βραδυ και να κοιμηθούν έξω από τη νομαχροία...συγγνώμη....νομαρχία για να κρατάνε σειρα. Καλή επιτυχία και να ξέρεις ότι τα καλύτερα είναι όσο είσαι φοιτητής και κοίτα να διασκεδάσεις όσο μπορείς.
 15. Οι δηλώσεις μαθημάτων και συγγραμμάτων για το χειμερινό εξάμηνο του Ακαδημαϊκού Ετους 2008– 09, θα υποβληθούν μέσω web, από την ιστοσελίδα http://my-studies.uoa.gr Προκειμένου οι φοιτητές να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτή την υπηρεσία, θα πρέπει σύμφωνα με προηγούμενη ανακοίνωση της Γραμματείας, να αποκτήσουν το σχετικό λογαριασμό (username και password), από τη διεύθυνση http://webadm.uoa.gr ακολουθώντας τους συνδέσμους “Αίτηση Νέου Χρήστη”  “Προπτυχιακοί φοιτητές”. ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΔΗΛΩΣΕΩΝ από 1/12/2008 έως 12/12/2008
×
×
 • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.