Jump to content

zonronoso

Prominent Members
 • Posts

  93
 • Joined

 • Last visited

About zonronoso

 • Γενέθλια 31/07/1984

Μέθοδοι επικοινωνίας

 • Website URL
  http://

Πληροφορίες προφίλ

 • Σχολή
  Ιατρική
 • Sex
  Female

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

zonronoso's Achievements

Τελειόφοιτος (επίπεδο IV)

Τελειόφοιτος (επίπεδο IV) (4/16)

2

Reputation

 1. O καλύτερος τρόπος είναι να ψάξεις αγγελίες στο ίντερνετ, από τα πιο δημοφιλή σάιτ είναι το immobilienscout24.de και το immowelt.de , ή απλά γκουγκλάρεις "mieten" και σου βγάζει ένα σωρό. Μετά μπορείς να ψάξεις συγκεκριμένα για μεσιτικά γραφεία στην περιοχή που σε ενδιαφέρει και να δεις στο σάιτ τους σπίτια, ή να δεις στις τοπικές εφημερίδες, αρκετές έχουν και στη σελίδα τους στο ίντερνετ μικρές αγγελίες. Η εγγύηση και η προμήθεια αλλάζει ανάλογα με την περιοχή και το σπίτι. Η εγγύηση (Kaution) μπορεί να είναι από 1 έως 3 νοίκια (πάντα το Kaltmiete χρησιμοποιείται ως βάση, δηλαδή το μηνιαίο ενοίκιο χωρίς τα Nebenkosten), συνήθως είναι 2 νοίκια, και αυτά τα χρήματα τα δίνεις στον ιδιοκτήτη, ο οποίος μετά τα καταθέτει σε έναν λογαρισμό στο όνομά σου και μένουν απείραχτα μέχρι να ξενοικιάσεις το σπίτι και να τα πάρεις πίσω, ή να δωθούν για επισκευές. Η προμήθεια (Provision) υπάρχει μόνο όταν μπαίνει στη μέση μεσίτης -αν είσαι τυχερός μπορείς να βρεις αγγελία κατευθείαν από τον ιδιοκτήτη και να γλυτώσεις την προμήθεια- και είναι συνήθως 2 Kaltmiete συν 19% φόρος (το γράφουν συνήθως 2,38ΜΜ), αλλά μπορεί να είναι και λιγότερα ανάλογα με το μεσίτη. Η προμήθεια βαρύνει εξ'ολοκλήρου τον νοικάρη, εκτός αν πρόκειται για σπίτι που είναι καιρό στα αζήτητα ή κάποια άλλη ειδική περίπτωση. Πχ για Kaltmiete 500 E, συνήθως θα δώσεις 1000 Κaution και 1190 προμήθεια μεσίτη, συν το νοίκι του πρώτου μήνα μπροστά πχ 650Ε (με τα Nebenkosten), σύνολο 2840... Συνήθως για να βρεις σπίτι παίρνει χρόνο. Βλέπεις ας πούμε μια αγγελία που σου αρέσει, επικοινωνείς με το μεσίτη, σου λέει τη διεύθυνση του σπιτιού να το δεις απ'εξω αν σου αρέσει, μετά κανονίζεις με το μεσίτη ένα Besichtigungstermin, στο ραντεβού βλέπεις το σπίτι κι αν σου αρέσει σου λέει να συμπληρώσεις μια φόρμα με τα στοιχεία σου (ποιος είσαι, πόσα βγάζεις, αν η δουλειά σου έχει ημερομηνία λήξης, πού έμενες πιο πριν, αν έχεις κατοικίδια κλπ) την οποία τη δίνει στο ιδιοκτήτη κι αυτός μετά αποφασίζει αν του κάνεις και σε ξαναπαίρνουν πίσω για να κανονίσεις τα συμβόλαια... Τους φαίνεται περίεργο να τους πεις "θα ήθελα να μπω την άλλη βδομάδα". Επίσης είναι καλό να φαίνεται οτι ο μισθός σου είναι τουλάχιστον τριπλάσιος από αυτά που θα δίνεις συνολικά για το σπίτι. πχ για το παραπάνω παράδειγμα ο καθαρός μισθός σου να είναι τουλάχιστον 3*650= 1950. Πριν κλείσεις τα συμβόλαια θα σου ζητήσουν και κάποια απόδειξη για αυτά που δήλωσες, πχ το συμβόλαιό σου με το νοσοκομείο. Τουλάχιστον τα παραπάνω ήταν η δική μου εμπειρία, που έψαχνα για τριάρι σε επαρχιακή πόλη στο Baden-Württemberg.
 2. Λυπάμαι για τη ραδιοαρβύλα, μόλις το πληροφορήθηκα μέσω τηλεφώνου και γι αυτόν ακριβώς το λόγο δεν έγραψα λεπτομέρειες. Όταν τις έχω επιβεβαιομένες θα τις παραθέσω.
 3. Αντίστοιχο χαρτί ήρθε τις τελευταίες μέρες και σε Κέντρα Υγείας της Μεσσηνίας. Άκουσα από συναδέλφους οτι έχει έρθει και πρόστιμο σε αγροτικούς για υπερσυνταγογράφηση, ωστόσο δε γνωρίζω λεπτομέρειες από πρώτο χέρι.
 4. Ειδικότητα στο εξωτερικό, subforum η Γερμανία....
 5. I salute the forum! I graduated from Athens in July and starting applying for las f1/f2 equivalent posts the last 2 weeks. The concept is to find any post anywhere from now until July 2012 and then if all goes well continue to an F2 training post... etc I have no nhs experience, no work experience, no ALS/ATLS but a 2011 ACLS from the Greek society of CPR (I don’t know if this helps in any way), no audit/research experience, 2001 proficiency in English and dubious greek references. I’m wondering in what way I could improve my applications at this point (or maybe you think the greek πτυχίον and a well-presented supporting information which corresponds to the person specification is enough for a post in North Somewhereshire?) Possible actions: ALS/ATLS in Greece or in UKWorking-volunteering in an Athens university hospital (perhaps I could add it as a clinical attachment – working experience plus I might get better references)Clinical attachment-observership in UKLocum agency and any job in UKIELTSJust moving to my cousin in Cambridge or my friends in Leeds and having a UK address…… ? Scheduling an ALS or a UK attachment (I haven’t yet made a research on that) I guess is something I could do only if I get no replies at all the next couple of months. Note: I cannot depend on family finances if I need to stay in England more than 3 months without working. What would you think is the best? Any other suggestions? (ουφ! μου πήρε διπλό χρόνο but it’s worth it. Φαρσί θα τα μιλάω θα δείτε. Oh, just talking to me.)
 6. Δεν είναι ανάγκη να περιμένεις για αυτα τα "πτυχία εξωτερικού". Από ό,τι έχω καταλάβει αυτό που κάνουν και παίρνει μέρες είναι οτι τα στέλνουν υπηρεσιακώς στα κεντρικά του ΕΚΠΑ για να πάρουν μια υπογραφή χωρίς την οποία δε μπορεί να γίνει αποστιλ, και μπορεί να έχει και μια σημείωση πάνω "για εξωτερικό". Μπορείς να πάρεις το αντίγραφο πτυχίου εσύ το απλό, να πας Χρήστου Λαδά 6 στην κα Ασημακοπούλου, να πάρεις την υπογραφή μέσα σε 10 λεπτά και μετά να το πας για σφραγίδα χάγης εκεί στην Κατεχάκη και μετά να το πας για μετάφραση. Όλο αυτό θα σου πάρει το πολύ ένα 3ωρο μέσα σε ένα πρωινό. Τουλάχιστον εγώ αυτό έκανα και μια χαρά το δέχτηκαν στο GMC, μαζί με μια βεβαίωση από τη γραμματεία οτι μπορώ μόνο να έχω αντίγραφο πτυχίου και όχι τον πάπυρο ακόμα.
 7. Raggy ευχαριστούμε πολύ! Σούπερ ποστ. Έχω δυο ερωτήσεις Τι γίνεται άραγε στην περίπτωση που θέλεις να κάνεις τα χαρτιά σου αμέσως μόλις τελειώσεις? (Ο πάπυρος κάνει 6 μήνες να εκδοθεί) Βλέπω και στο site του GMC οτι εκεί που σου βγάζει τη λίστα με τα medical regulatory authorities για το CGS και έχει τις διάφορες περιφέρειες, για πάνω από τις μισές δεν έχει στοιχεία επικοινωνίας... Τελικά πώς το έλυσες, έδωσες ο ίδιος στο GMC τα τηλέφωνα του υπεύθυνου στην περιφέρεια? Γιατί χρειάστηκε 40 μέρες και τρέξιμο? Ευχαριστώ!
 8. Πείτε μου κάτι, πόσες θέσεις το χρόνο θα διεκδικούν οι εξεταζόμενοι? Είναι δυνατόν να γίνονται εξετάσεις για 1000 θέσεις, και να μένουν απ'έξω 9000? Τι θα κάνουν όλοι αυτοί οι ανειδίκευτοι? Όπως είπε και ο φίλος torque πιο πάνω, συμφωνώ με τις εξετάσεις, η λίστα είναι απαράδεκτη, αλλά και η μετάβαση είναι απαράδεκτη Να μπουν εξετάσεις, αλλά τη χρονική στιγμή που ο αριθμός των αποφοίτων θα συμβαδίζει με τις κενές θέσεις, δε γίνεται να βγαίνουν (και να έρχονται και απεξω) 1000 και 2000 κάθε χρόνο και οι θέσεις να είναι λιγότερες από τις μισές. Πραγματικά, τι θα κάνουν οι υπόλοιποι?
 9. Τραβάς τα επιχειρήματά σου απ'τα μαλλιά. Δεν θα κόβεσαι αν δεν ξέρεις ένα ένζυμο. Αντί να κάνεις ειδικότητα στο Λαικό θα κάνεις στο Σωτηρία. Αλλά θα κόβεσαι αν δεν ξέρεις που είναι η καρδιά επειδή τέλειωσες στη ΧώραΩ, ή επειδή πέρασες όλα τα μαθήματα με σκονάκια και έπινες καφέδες. Λογικό δεν είναι? Κι όσο για το άλλο, πόσα παιδιά δηλώνουν ειδικότητα με βάση την αναμονή και όχι το τι πραγματικά θέλουν; ΚΑΙ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΝΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ. Θα ήταν πολύ άδικο διαφορετικά
 10. Συμφωνούμε λοιπόν να μειωθούν πχ οι φοιτητές. Να βγάζεις 500 να βάζεις 500. Αν όμως είναι με λίστα, όλοι θα θέλουν Αθήνα. Και θα ξαναγίνει το ίδιο πράγμα με μεγάλες αναμονές, άδειες θέσεις στην επαρχεία κλπ κλπ. Αυτή τη στιγμή πηγαίνουν κάποιοι στην επαρχεία όχι επειδή θα το επέλεγαν, αλλά για να μην περιμένουν πολύ. Πώς θα το ρυθμίσεις αυτό χωρίς κάποιου είδους εξετάσεις? Στο κάτω κάτω, δεν είναι όλοι το ίδιο ικανοί, κι αυτό είναι μια πικρή αλήθεια. Με το σύστημα σου αυτή τη στιγμή υπάρχουν παιδοχειρουργοί που έχουν τελειώσει στο Κονγκό και που δεν ξέρεις αν όντως είναι ικανοί να χειρουργήσουν το παιδί σου. Εγώ λέω όλοι να έχουν θέση άμεσα με το που θα τελειώσουν το πτυχίο, και ανάλογα με το πόσο θέλουν να κάνουν τη σούπερ ντούπερ ειδικότητα στο καλύτερο νοσοκομείο της ελλάδας, να παλέψουν γι αυτό. Και στο κάτω κάτω, θα το ξέρουν από τα 18 τους ότι με το που δώσουν τα 60 μαθήματα της σχολής θα έχουν να δώσουν και κάτι ακόμα, να γράψουν ένα 60% και να μπουν σε θέση. Πού είναι το άγχος? Καλύτερα είναι τώρα που δεν ξέρεις που να δουλέψεις όσο περιμένεις;
 11. Εντάξει, όλα αυτά είναι μια πρόταση που "διέρευσε", ούτε καν προσχέδιο νόμου, τέλος. Πάντως δεν μπορείς να πας να φτιάξεις τον 5ο όροφο του κτιρίου όταν οι βάσεις είναι σαθρές. Για τη λίστα αναμονής (που όλοι συμφωνούμε οτι είναι απαράδεκτη) δε φταίει το οτι δεν υπάρχουν εξετάσεις, αλλά οτι υπάρχουν περισσότεροι απόφοιτοι+εισερχόμενοι από τις διαθέσιμες θέσεις. Οι εξετάσεις χρειάζονται, και η συνεχής εκπαίδευση και αξιολόγηση χρειάζεται στην Ιατρική, αλλά για άλλους λόγους, και σε διαφορετικό επίπεδο, και αυτό είναι ένα τελείως διαφορετικό θέμα. Αν θέλεις να διορθώσεις το σύστημα ΠΡΩΤΑ, θα καθορίσεις τις ανάγκες σου ως σύστημα υγείας, θα ορίσεις τις αντίστοιχες θέσεις και θα πεις, θέλω 1000 νέους γιατρούς το χρόνο. ΜΕΤΑ, θα φροντίσεις να σου βγαίνουν 800-900 απόφοιτοι ιατρικής, και θα δέχεσαι και 100-200 γιατρούς από το εξωτερικό. Και μετά θα βάλεις και τις εξετάσεις σου, με μια βάση πες 60-70%, ωστε 1. να τους κατανείμεις 2. όσοι είναι όντως άσχετοι να διαβάσουν καλύτερα. Και να συνδέσεις τις εξετάσεις με τη γνώση, και με την ιδιότητα της θέσης, αλλά όχι με την ΥΠΑΡΞΗ θέσης. Όλο αυτό θέλει μια δεκαετία υπομονή. Να πεις οτι θα ισχύσει για τα 18χρονα που τώρα θα μπουν Ιατρική. Δε μπορείς να έρθεις τώρα και να πεις βάζω εξετάσεις σε ένα χρόνο για να αποσυμφορηθεί η λίστα. Τι στο διάλο θα κάνουν αυτή τη στιγμή αν περάσουν 1000, οι υπόλοιποι 9000 ??
 12. zonronoso

  Καρδιολογία

  ATTIKO 4/3/2011 1. ΗΚΓ κατώτερο έμφραγμα 2. ΗΚΓ κάποιος κ-κ αποκλεισμός 3. Διαφορική διάγνωση οπισθοστερνικού άλγους 4. Διαφορική διάγνωση συγκοπής 5. Αίτια μυοκαρδίτιδας και θεραπεία οξείας μυοκαρδίτιδας 6. Θεραπευτική αντιμετώπιση ΟΕΜ 7. Κατηγορίες αντιλιπιδαιμικών φαρμάκων 8. Κατηγορίες αντιαρρυθμικών φαρμάκων 9. Φαρμακευτική αντιμετώπιση οξείας ανεπάρκειας αριστερής κοιλίας 10. Ενδείξεις και αντενδείξεις δοκιμασίας κοπώσεως
 13. Εξετάσεις Παρασκευή 4/3/2011 στις 11 πμ στην αίθουσα Αρεταίος.
 14. zonronoso

  Καρδιολογία

  Τα θέματα της τελευταίας πτυχιακής κανείς?...
 15. Υποθέτω οτι για τις πτυχιακές είναι η ανακοίνωση, ε; Δεν υπάρχει κανονική Δεκεμβρίου άλλωστε...
×
×
 • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.