Jump to content

alexxia

Members
 • Posts

  42
 • Joined

 • Last visited

Πληροφορίες προφίλ

 • Σχολή
  Ιατρική
 • Sex
  Male

alexxia's Achievements

Παλιός (επίπεδο ΙΙΙ)

Παλιός (επίπεδο ΙΙΙ) (3/16)

0

Reputation

 1. Άσε βρε minlesantio. O andreas είναι αγγλοφερμένος. Πρωτύτερα έκραζε την ελληνική εκπαίδευση στα νοσοκομεία σε σχέση με αυτήν του εξωτερικού (παρεπιμπτόντως, πως γίνεται αυτό το παράδοξο...σούπερ ντούπερ ελληνική ιατρική σχολή όταν είμαστε φοιτητές και μετά χάλια εκπαίδευση όταν είμαστε ειδικευόμενοι..μήπως αυτές οι απόψεις είναι ορισμένων σνομπ που νομίζουν πως η φοίτηση σε ελληνικό πανεπιστήμιο και η ειδικότητα σε ξένο νοσοκομείο είναι ο άθλος? Και γιατί να μην είναι το αντίθετο...?) Α ξέχασα πως ο andreas μας γύρισε στην Ελλάδα...μάλλον δεν έμεινε ικανοποιημένος από την Αγγλία? Ποιος ξέρει? Όσο αφορά το σύστημα της λίστας, επαναλαμβάνω την άποψη μου (και πολλών άλλων)...αν είναι να αλλάξει, θα πρέέπι να αλλάξει για τους πρωτοετείς φοιτητές ιατρικής, έτσι ώστε αυτοί να ξέρουν που πατάνε και που βαδίζουν. Θα υπάρξει και μια περίοδος 6 ετών για προσαρμογή...Μέχρι τότε, μια χαρά βολεβόμαστε εμείς στην λίστα, όσοι όμως έχουν όρεξη να δουλέψουν και κάπου αλλού, και όχι να μένουν σπίτι για να τους ετοιμάζει τα κορν φλέηκς η μαμά...
 2. @andreas Πρώτον η οφθαλμολογία δεν θέλει προαπαιτούμενο την παθολογία..μην μας πουλάς φούμαρα. Δεύτερον, λυπάμαι για την αναμονή σου, αλλά είσαι άξιος του χρόνου που περίμενες. Αν βαριόσουν να δηλώσεις σε περιφεριακά νοσοκομεία, όπου για κομμάτι ορθοπαιδικής ο χρόνος είναι κατά πολύ μικρότερος, τότε να λουστείς τα 6 χρονάκια σου. Μερικοί έχουν την εντύπωση πως μόνο στην Αθήνα στα πανεπιστημιακά και μόνο με καθηγητή να σου δείχνει θα μάθουν ειδικότητα (εκτός κι αν ήθελες ακαδημαική καριέρα, όπότε αντί για κλινικό έργο, θα ετοίμαζες φραπέ στον καθηγητή σου και θα άλλαζες σαλιάρες). Όπότε, μην μας πουλάς πως 6 χρόνια είναι μονόδρομος. Αλλά εσύ μόνο το site της νομαρχία γνωρίζεις? Χαλλόου, σου έχω νέα!!! Νοσοκομεία υπάρχουν και στην υπόλοιπη Ελλάδα που δίνουν ειδικότητα και οι αναμονές είναι μικρότερες!!!! Ξέρω παιδιά που δεν έκατσαν καθόλου και έκαναν όλα τα κομμάτια το ένα πίσω από το΄άλλο. Αυτά τα παιδιά δεν στρογγυλοκάθονταν στην Αθήνα να περιμένουν πότε θα ανοίξει η θέση στον Ευαγγελισμό ή στο Αττικό... Έκαναν άγονα, πήγαν σε περιφερικαούς νομούς για μερικό και μέρος του ειδικού κομματιού, έκαναν στρατο, και συνέχισαν το υπόλοιπο του ειδικού σε μεγάλο νοσοκομείο. Με μυαλά σαν τα δικά σου δεν θα πάμε μπροστά, γιατί όλοι στο Ελλάντα θέλουν να κάνουν ειδικότητα σε νοσοκομεία που εφημερεύουν μια στις 5, και σε κλινικές που η αναλογία ασθενούς γιατρού είναι 1:1. Εκπαίδευση σούπερ... Αλλά τι να κάνουμε, πως θα πεταγόμαστε από τον Ευαγγελισμό για καφέ στο Κωλονάκι...!!!!
 3. Ντοινγκ!!!!! Καλά έδωσες τα ρέστα σου προφέσορα με αυτή εδώ τη φραση.. Ελπίζω οι καημένοι ασθενείς σου να μην έρχονται στο γραφείο σου ξέροντας πως δεν θα γιατρευτούν ποτέ!!!!
 4. Ωραία όλα αυτά που λέτε, αλλά δεν είπατε του παιδιού πως οι ψυχίτροι έχουν καλύτερη ποιότητ ζωης και καλύτερη αποκατάσταση μετέπειτα [1) απο άποψη χρημάτων-δεν έχεις να εξοπλίσεις το ιατρείο σου με μηχανήματα-πελατεία έχεις να φαν και οι κότες, 2)ποιότητα ζωής σαν ειδικευόμενος-ειδικός/δεν τρέχεις ποτέ σαν τρελός σε εφημερία, 3)οι ιδιώτες νευρολόγοι αργά ή γρήγορα, θέλοντας ή μη, δυστυχώς θα βλέπουν και αυτοί ψυχιατρικά περιστατικά και μάλιστα με λοιπές γνώσεις, καθώς ο απλός ο κόσμος είτε φοβάται είτε δεν θέλει να στιγατιστεί με την ετικέτα του "πάω σε ψυχίατρο" και πηγαίνει σε νευρολόγο...) Αν φίλε μου ήμουν στη θέση σου, θα διάλεγα ψυχιατρική. Ακόμα και αν σε κουράζουν οι θεωρίες και οι ψυχαναλυτικές προσεγγίσεις, μπορείς κάλλιστα να αφοσιωθείς στη βιολογική΄ψυχιατρική, η οποία είναι ότι πιο κοντινό έχει στην κλινική ιατρική η ψυχιατρική (ισοδύναμο της συμπεριφορικής νευρολογίας).
 5. Ψυχιατρική δαγκωτό... Καλύτερη ποιότητα ζωής, πιο εύκολη ειδικότητα, ξεκούραστες εφημερίες χωρίς ιδιαίτερα επείγοντα, σαφώς καλύτερη επαγγελματική αποκατάσταση. Όλα τα παράπανω απλά δεν τα έχει η νευρολογία. Τι άλλο θες?
 6. Συμφωνώ με τον προλαλήσαντα, αλλά βρε παιδάκι μου, τι ειδικότητα διάλεξες? Τρέξιμο πολύ, διάβασμα πολύ, αποκατάσταση όχι και τόσο καλή.. τόσος κόπος για το τίποτα...Δε ΄το ξανασκεφτεσαι, για καμιά ψυχιατρική ας πούμε, που ψιλομοιάζουν κιόλας?
 7. Να σας θυμίσω πως ο Γιαννόπουλος της ΝΔ είχε πει πως το κόμμα του θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο. Οπότε τι να πιέσουμε για το όταν θα είναι κυβέρνηση. Αφού και αυτοί είναι υπέρ!!!
 8. Και ποιος σου είπε ότι διαφωνούμε? Με το καλό οι εξετάσεις... Για τους καινούργιους πρωτοετείς και με μεταβατική περίοδο δεκαετίας. Όχι εξετασείς για εμάς που περιμένουμε ήδη 3 και 4 χρόνια.
 9. Ήθελα να ξερα, ποιος από τους αναμονή ιατρούς θα ψηφίσει ΠΑΣΟΚ στις επερχόμενες εκλογές...
 10. Ελπίζω να κατάλαβες πως τελικά η Αθήνα δεν απέχει και πολλά χιλιόμετρα από την Σόφια... Αυτά για να μην γενικολογείτε, εγώ εκείνο εσύ το άλλο...Η Ελλάδα έχει και καλά και κακά, αλλά σε καμία περίπτωση δεν υπερτερεί από άλλες και καλά υποανάπτυκτες ευρωπαικές σχολές. Επλίζω να καταλάβατε πως ενώ ο φίλος Phaethon εκθέτει τα καλά και τα κακά της σχολής μασ, και καλά κάνει, εγώ προσωπικά δεν βρίσκω καμιά διαφορά με τις σχολές του πρώην ανατολικού μπλοκ, καθώς και εκεί υπαρχουν σαφώς μίζες, αλλά προς Θεού, μην τις λέμε και υποανάπτυκτες. Άλλωστε τα πανεπιστήμια κρίνονται με διαφορετικό τρόπο. Και με την οικονομική κρίση που ζούμε, μάλλον εμείς γινόμαστε οι υποανάπτυκτοι..
 11. Έχω σπουδάσει στην Αθηνα και έβλεπα τη διαφθορά και την σαπίλα της σχολής μου. Έχω φίλους που έχουν σπουδάσει Βουλγαρία και μου εχουν περιγράψει την κατ΄σταση εκεί. Πραγματικά δεν μπορώ να καταλαβωμερικούς που νομίζουν ότι σπούδασαν στην πιο προηγμένησχολή της Ευρώπης μόνο και μόνο επειδή στο πτυχίο γράφει "Ιατρική Αθηνών". Ακούγεται ωραίο, αλλά δεν είναι και η Ακαδημια του Πλάτωνος. Έλεος πια, οι ιατρικές της Ελλάδος είναι ένα μάτσο χάλια και το ξέρετε πολύ καλά, μην αυταπατάσται πως ζούμε σε μια προηγμένη χώρα. Απορώ μάτια δεν είχατε καθώς σπουδάζατε να βλέπετε τα χάλια τριγύρω σας. Πόσο χειρότερα μπορεί να ήταν στην Βουλγαρία? Ξεβαλικα το καλάμι και συγκεντρωθείτε. Δεν είναι οι συνάδελφοι ο εχθρός!!!!
 12. Όντως πολλά ερωτήματα!!! Επειδή εχω συνάδελφπ η οποία λείπει με άδεια κυήσεως έχω να σου πω τα εξής. Δεν σταμάτησε η ασφάλισή της και πληρώνεται κανονικά από το νοσοκομείο. Ο χρόνος που λείπει δεν προσμετράται στην ειδικότητα, θα τον κάνει μόλις γυρίσει. Από όσο ξέρω, διακοπή ασφάλισης γίνεται όταν τελειώσει η σύμβασή σου με το νοσοκομείο. Έπειτα, είσαι ασφαλισμένος στο ΤΣΑΥ για 6 περαιτέρω μήνες (ή αν γραφτείς στον ΟΑΕΔ για 1 χρόνο). Εφόσον εσύ υπογράψεις σύμβαση με το νοσοκομείο, θα είσαι ασφαλισμένη για τον χρόνο της ειδικότητάς σου, δεν καταλαβαίνω που μπερδεύεσαι και για ποιον λόγο σου έίπαν να κανεις διακοπή! Δηλαδή, όλες όσες πάνε να γεννησουν στην Ελλάδα, θα πρέπει να διακόψουν την ασφάλισή τους..? Για το ροζ βιβλιαράκι άπό ότι θυμάμαι το έβγαλα μόλις άρχισα το αγροτικό. Είχα πάει στο νοσοκομείο που διορίστηκα για το 3μηνο και μου έδωσαν μια βεβαίωση να πάω στο ΤΣΑΥ. Η γνώμη μου είναι να πας στο γραφείο προσωπικού του νοσοκομειου ή να πάρεις τηλ να σου εξηγήσουν. Να θυμάσαι, όμως, για να είσαι ασφαλισμένη στο ΤΣΑΥ πρέπει να υπογράψεις σύμβαση με το νοσοκομείο. Μετά θα πας αυτό το χαρτί στο ΤΣΑΥ και θα γραφτεί στο ροζ βιβλιάριο για πόσο χρόνο είσαι ασφαλισμένη. Μετά τραβάς μια άδεια κυήσεως για να γεννήσεις και όλα μια χαρά, και θα πληρώνεσαι και θα είσαι ασφαλισμένη. Ελπίζω να βοήθησα κάπως..
 13. Κάνε δεύτερο αγροτικό, αμισθί ειδικότητα, λάντζα σε ιδιωτικές κλινικές (μιας και το ΕΣΥ θα διαλυθεί) με μισθούς πείνας, αμισθί ειδικότητα ή ειδικότητα στην Μολδαβία (μιας και Αγγλία, Γαλλία, Σουηδία, Γερμανία, Ισπανία, ΗΠΑ, Ελβετία, Νορβηγία, Βέλγιο, Αυστρία, Ολλανδία θα έχουν κορεστεί από τους έλληνες ειδικευόμενους!).. Όπως είπε και ο Λοβέρδος "όσοι παίρνουν πτυχίο δεν θα γίνουν αναγκαστικά και ειδικοί"!!!! Ο πιο άχρηστος υπουργός της ιστορίας!!! Νομίζει πως θα τον ψηφίσει κανείς?
 14. Με τις απεργίες δικαστών, εισαγγελέων, και δικηγόρων, απορώ πως έχετε ελπίδες να καταφέρουμε κάτι βάζοντας δικηγόρο!!! Μόνο με πολιτική πίεση μπορεί να αλλάξει κάτι. Αν έχουμε γερό μέσο στο υπουργείο, και εννοώ το γερό (όχι καμιά γραμματέα ή τηλεφωνήτρια), τότε μόνο ίσως καταφέρουμε κάτι. Τα λοιπά είναι φρούδες ελπίδες (σόρυ για την απαισιοδοξία, αλλά η χώρα παραπαίει, για ποιυς δικαστικούς αγώνες μιλάτε εσείς?).
 15. Έχω κάνει αγροτικό, 9 μήνες παθολογία, 6 μήνες ψυχιατρική, και τώρα κάνω 1 χρόνο νευρολογία σε νοσοκομείο που δίνει κομμάτι. Το υπολοιπο ανοίγει σε 3 χρόνια. Δηλαδή για να κάνω τα υπόλοιπα 2 χρόνια και 9 μήνες που μου απομένουν , θα πρέπει να δώσω εξετάσεις? Πάνε καλά? Έφαγα όλο τον γάιδαρο, κα θα δωσω εξέτασεις με αυτόν που πήρε μόλις πτυχίο? Ο Λοβέρδος πως με διόρισε σε αυτά τα 4 κομμάτια που έκανα πριν? Γιατι δεν βάζει εξετάσεις σε αυτούς που παίρνουν τώρα πτυχίο, και με μεγαλύτερη μεταβατική περίοδο. Αλλά βέβαια, η προχειρότητα σε αυτή την χώρα ζει και βασιλεύει... Έε χάρη να μην χρειαστεί ποτέ νοσοκομειακή περίθαλψη ο τύπος..να δεις κατάρες που θα τρώει...
×
×
 • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.