Jump to content

Anna Apostolopoulou

Members
 • Posts

  10
 • Joined

 • Last visited

Πληροφορίες προφίλ

 • Σχολή
  Ιατρική
 • Sex
  Female
 • Φύλο
  Female

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Anna Apostolopoulou's Achievements

Φοιτητής (επίπεδο ΙΙ)

Φοιτητής (επίπεδο ΙΙ) (2/16)

6

Reputation

 1. Anna Apostolopoulou

  Οφθαλμολογία

  Θέματα Πτυχιακής Νοεμβρίου 2016 (Αττικό) 1.Είδη συγγενών παθήσεων βλεφάρων 2.Θεραπεία διαβητικής ωχροπάθειας 3.Θεραπεία ερπητικής κερατίτιδας 4.Αναφέρατε ενδείξεις υαλοειδεκτομής 5.Τύποι και αίτια μύσης και μυδρίασης 6.Τι γνωρίζετε για την κυτταρίτιδα του κόγχου 7.Ιστολογία κερατοειδούς 8.Τι γνωρίζετε για την εαρινή επιπεφυκίτιδα
 2. Καττάμης-Κανακά:-Περιστατικό που σου έκανε εντύπωση. Είπα ΣΕΛ με νεφρωσικό οπότε ρώτησαν πώς μπήκε η διάγνωση για το καθένα και στη συνέχεια για το νεφρωσικό: κλινική εικόνα, αίτια, επιπλοκές (και γιατί), θεραπεία, πότε κάνουμε βιοψία. -Cushing: αίτια (ποιο είναι πιο συχνό στα μικρά παιδιά και ποιο στα μεγαλύτερα), κλινική εικόνα & επιπλοκές (ήθελαν να ακούσουν την αναστολή πρόσληψης ύψους).-Βρέφος στα ΤΕΠ με πυρετό και σπασμούς: τι θα ρωτήσεις από το ιστορικό, ΔΔ, εξετάσεις, αντιμετώπιση. -Μηνιγγίτιδα: αίτια και ΕΝΥ, κλινική εικόνα, θεραπεία. -Αφυδάτωση: είδη αφυδάτωσης, ποια σχετίζεται περισσότερο με σπασμούς και λίγες ερωτήσεις για Να, Κ. -Αιμορραγικό εξάνθημα με φυσιολογικά αιμοπετάλια. -Μιτοχονδριακά νοσήματα: πώς κληρονομούνται, αναφορικά τα νοσήματα. Σίγουρα έχω ξεχάσει κάτι. Πολύ καλό κλίμα. Καλή επιτυχία στους επόμενους!
 3. Το νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ, σε συνεργασία με την Επιστημονική Ένωση Ιατρών ΥΓΕΙΑ, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του και συνεχίζοντας την προσφορά προς τους νέους ιατρούς, προκηρύσσει 14 υποτροφίες για πτυχιούχους της Ιατρικής που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα μετεκπαιδευτικού προγράμματος του ΥΓΕΙΑ στις παθολογικές ή χειρουργικές ειδικότητες. Το πρόγραμμα είναι διάρκειας τεσσάρων μηνών, από 01/09/2013 έως 20/12/2013 και απευθύνεται σε νέους ιατρούς που πρόκειται να ειδικευτούν στις ειδικότητες της Παθολογίας και Χειρουργικής και οι οποίοι σκοπεύουν να εργαστούν ως νοσοκομειακοί ιατροί. Περιλαμβάνει παρακολούθηση των εργασιών των Παθολογικών Κλινικών καθώς και της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας ή των Χειρουργικών Κλινικών και των άλλων Εξειδικευμένων Τμημάτων του νοσοκομείου. Επίσης, περιλαμβάνει φροντιστηριακά μαθήματα Παθολογίας και Χειρουργικής από ιατρούς του ΥΓΕΙΑ, καθώς και ειδική εκπαίδευση στις απεικονιστικές μεθόδους. Στο τέλος του τετραμήνου, σε ειδική τελετή θα χορηγηθούν τα πιστοποιητικά παρακολούθησης και οικονομική ενίσχυση 1500 € (απαραίτητη προϋπόθεση η παρακολούθηση όλου του τετραμήνου και όλων των επιστημονικών εκδηλώσεων του νοσοκομείου). Η επιλογή των σπουδαστών θα γίνει βάσει κριτηρίων από Επιτροπή μετά από συνέντευξη. Όλες οι συνεντεύξεις θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 26/08/2013. Όλοι οι ενδιαφερόμενοι ιατροί, χρειάζεται να αποστείλουν ή να καταθέσουν στο Τμήμα Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Ανθρωπίνου Δυναμικού του ΥΓΕΙΑ τα παρακάτω: αίτηση (στην οποία θα αναγράφεται ΔΟΥ, ΑΦΜ και η επιλογή του Παθολογικού ή του Χειρουργικού Τομέα του προγράμματος) σύντομο βιογραφικό σημείωμα φωτοτυπία πτυχίου της Ιατρικής Σχολής όπου αναγράφεται ο βαθμός πτυχίου φωτοτυπία δελτίου αστυνομικής ταυτότητας Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Γραφείο Εκπαίδευσης/Διεύθυνση Ανθρωπίνου Δυναμικού (08.00–16.00 στο τηλ.: 210 686 7540) κα Γιοβάνα Τσορώνη ή στη Γραμματεία της Ε.Ε.Ι.Υ (08.00–14.00 στο τηλ: 210 686 7112 κα Αθανασία Μουρίκη). Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: μέχρι και Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013
 4. Ενδεικτικές ερωτήσεις από την εξέταση κανονικών-μεταφορέων 28/6/2013 - 2Η ΒΑΡΔΙΑ! 1. Ποιο από τα παρακάτω φάρμακα δρα άμεσα στους ντοπαμινεργικούς υποδοχείς α) Λεβοντόπα β) Καρβιντόπα γ) Και τα δύο δ) Κανένα από τα δύο 2. Σε περίπτωση συγχορήγησης αντιόξινων και ανταγωνιστών των Η2 υποδοχέων σε ασθενή, ποια είναι η πιο πιθανή αιτία διακοπής του φαρμάκου από τον ασθενή; α) Ανακούφιση του πόνου β) Ορθοστατική υπόταση και λιποθυμία γ) Μυικός τρόμος δ) Δύσπνοια 3. Τι είναι η σερτραλίνη; ( α) SSRI, β) αντιεπιληπτικό ...) 4) Τι είναι η βαρενικλίνη; 5) Να γράψετε από 2 ανεπιθύμητες ενέργειες των γλυκοκορτικοειδών σε: ΚΝΣ, ΓΕΣ, Ενδοκρινικό, Οφθαλμό 6) Σε ασθενή με δηλητηρίαση από οπιούχα, τι χρησιμοποιούμε ως διαγνωστικό κριτήριο; α) Υπερθερμία β) Μύση γ) Μυδρίαση κ.α. 7) Σ- Λ σε ανεπιθύμητες ενέργειες αντισυλληπτικών (έδινε: Θρομβοεμβολικά, Ελάττωση βάρους κ.α.) 8) Σ- Λ σε ανοσορυθμιστικά και αντικαρκινικά π.χ. Η κυκλοφωσφαμίδη αλληλεπιδρά με την τακρολίμη, Η ινφλιξιμάμπη αντενδείκνυται σε ασθενείς με Crohn (γενικά όλα μπορούσαν να απαντηθούν από τις διαφάνειες της Τυλιγάδα και του Τραφαλή αντίστοιχα) 9) Σ-Λ και πολλαπλής σε αντιβιοτικά (ενδεικτικά ρωτούσε για φάρμακο 1ης γραμμής σε μηνιγγίτιδα από H. influenzae, αντιφυματικά, μελαρσοπρόλη, κασποφουγκίνη, φθοριοκινολόνες...αυτά θυμάμαι)
 5. "ISCOMS – International Student Congress of (bio)Medical Sciences – is one of the world’s leading student conferences in the (bio)medical sciences. At our conference at the University Medical Center of Groningen we offer a stimulating venue for student research exchange and give students the opportunity to broaden their social scientific network. Our scientific programme includes a variety of student research from all over the world, presented in poster, oral or plenary form to an international and professional audience. Along with the student sessions there will be fascinating keynote lectures and hands-on workshops. In addition to the extensive and rigorous scientific programme, we also offer an elaboratesocial programme. At several parties and dinners you can get to know other participants and the ISCOMS crew." To συνέδριο διεξάγεται στο Groningen της Ολλανδίας από τις 4 ως τις 7 Ιουνίου 2013 και η κατάθεση περιλήψεων ξεκίνησε σήμερα και διαρκεί ως τις 15 Φεβρουαρίου. Για περισσότερες πληροφορίες:
 6. Ουπς... συγγνώμη για την...παραπληροφόρηση. Αντέγραψα παλαιότερο ποστ με τις αντίστοιχες ημερομηνίες. Βέβαια αν είχατε κάνει τον κόπο να ανοίξετε το λινκ θα είχατε δει την πιο πρόσφατη δημοσίευση. Και lila pause ευχαριστώ για τη διόρθωση!!
 7. ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΥΠΟΤΡΟΦIΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ To νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ σε συνεργασία με την Επιστημονική Ένωση Ιατρών ΥΓΕΙΑ, στα πλαίσια των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του και συνεχίζοντας την προσφορά προς τους νέους ιατρούς, προκηρύσσει 14 υποτροφίες για πτυχιούχους της Ιατρικής που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα μεταπτυχιακής εκπαίδευσης του ΥΓΕΙΑ στις παθολογικές ή χειρουργικές ειδικότητες. Το πρόγραμμα είναι διάρκειας τεσσάρων μηνών, από 01/02/2012 έως 31/05/2012 και απευθύνεται σε νέους ιατρούς που πρόκειται να ειδικευτούν στις ειδικότητες της Παθολογίας και Χειρουργικής και σκοπεύουν να εργασθούν ως νοσοκομειακοί ιατροί. Περιλαμβάνει παρακολούθηση των εργασιών των Παθολογικών κλινικών καθώς και της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας ή των Χειρουργικών Κλινικών και των άλλων Εξειδικευμένων Τμημάτων του νοσοκομείου. Επίσης περιλαμβάνει φροντιστηριακά μαθήματα Παθολογίας και Χειρουργικής από ιατρούς του ΥΓΕΙΑ και ειδική εκπαίδευση στις απεικονιστικές μεθόδους. Στο τέλος του τετραμήνου, σε ειδική τελετή, θα χορηγηθούν τα πτυχία παρακολούθησης (απαραίτητη προϋπόθεση η παρακολούθηση όλου του τετραμήνου και όλων των επιστημονικών εκδηλώσεων του νοσοκομείου). Η επιλογή των σπουδαστών θα γίνει βάσει κριτηρίων από Επιτροπή μετά από συνέντευξη. Όλες οι συνεντεύξεις θα πραγματοποιηθούν 30 και 31 Ιανουαρίου 2012. Όσοι ιατροί ενδιαφέρονται, πρέπει να αποστείλουν ή καταθέσουν στο Γραφείο Εκπαίδευσης στη Διεύθυνση Ανθρωπίνου Δυναμικού του ΥΓΕΙΑ τα παρακάτω:  αίτηση (στην οποία θα αναγράφεται Δ.Ο.Υ., ΑΦΜ και επιλογή του Παθολογικού ή Χειρουργικού Τομέα του προγράμματος)  σύντομο βιογραφικό σημείωμα  φωτοτυπία πτυχίου της Ιατρικής Σχολής όπου αναγράφεται ο βαθμός πτυχίου  φωτοτυπία δελτίου αστυνομικής ταυτότητας Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στο Γραφείο Εκπαίδευσης/Διεύθυνση Ανθρωπίνου Δυναμικού (08:00–16.00 στο τηλ.: 210 6867595) ή στη Γραμματεία της Ε.Ε.Ι.Υ (08.00 – 14.00 στο τηλ: 2106867322). Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: μέχρι και Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012 Η Πρόεδρος της Ε.Ε.Ι.Υ Ο Γενικός Γραμματέας της Ε.Ε.Ι.Υ Αικατερίνη Καπετάνιου Ηλίας Σκοτινιώτης (http://www.hygeia.gr/page.aspx?p_id=688)
 8. To νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ σε συνεργασία με την Επιστημονική Ένωση Ιατρών ΥΓΕΙΑ, στα πλαίσια των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του και συνεχίζοντας την προσφορά προς τους νέους ιατρούς, προκηρύσσει 14 υποτροφίες για πτυχιούχους της Ιατρικής που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα μεταπτυχιακής εκπαίδευσης του ΥΓΕΙΑ στις παθολογικές ή χειρουργικές ειδικότητες. Το πρόγραμμα είναι διάρκειας τεσσάρων μηνών, από 01/02/2012 έως 31/05/2012 και απευθύνεται σε νέους ιατρούς που πρόκειται να ειδικευτούν στις ειδικότητες της Παθολογίας και Χειρουργικής και σκοπεύουν να εργασθούν ως νοσοκομειακοί ιατροί. Περιλαμβάνει παρακολούθηση των εργασιών των Παθολογικών κλινικών καθώς και της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας ή των Χειρουργικών Κλινικών και των άλλων Εξειδικευμένων Τμημάτων του νοσοκομείου. Επίσης περιλαμβάνει φροντιστηριακά μαθήματα Παθολογίας και Χειρουργικής από ιατρούς του ΥΓΕΙΑ και ειδική εκπαίδευση στις απεικονιστικές μεθόδους. Στο τέλος του τετραμήνου, σε ειδική τελετή, θα χορηγηθούν τα πτυχία παρακολούθησης (απαραίτητη προϋπόθεση η παρακολούθηση όλου του τετραμήνου και όλων των επιστημονικών εκδηλώσεων του νοσοκομείου). Η επιλογή των σπουδαστών θα γίνει βάσει κριτηρίων από Επιτροπή μετά από συνέντευξη. Όλες οι συνεντεύξεις θα πραγματοποιηθούν 30 και 31 Ιανουαρίου 2012. Όσοι ιατροί ενδιαφέρονται, πρέπει να αποστείλουν ή καταθέσουν στο Γραφείο Εκπαίδευσης στη Διεύθυνση Ανθρωπίνου Δυναμικού του ΥΓΕΙΑ τα παρακάτω: αίτηση (στην οποία θα αναγράφεται Δ.Ο.Υ., ΑΦΜ και επιλογή του Παθολογικού ή Χειρουργικού Τομέα του προγράμματος) σύντομο βιογραφικό σημείωμα φωτοτυπία πτυχίου της Ιατρικής Σχολής όπου αναγράφεται ο βαθμός πτυχίου φωτοτυπία δελτίου αστυνομικής ταυτότητας Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στο Γραφείο Εκπαίδευσης/Διεύθυνση Ανθρωπίνου Δυναμικού (08:00–16.00 στο τηλ.: 210 6867595) ή στη Γραμματεία της Ε.Ε.Ι.Υ (08.00 – 14.00 στο τηλ: 2106867322). Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: μέχρι και Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012 Η Πρόεδρος της Ε.Ε.Ι.Υ Ο Γενικός Γραμματέας της Ε.Ε.Ι.Υ Αικατερίνη Καπετάνιου Ηλίας Σκοτινιώτης http://www.hygeia.gr/page.aspx?p_id=688
 9. Οργάνωση: Επιστημονική Ένωση Ιατρών ΥΓΕΙΑ Επιτροπή Εκπαίδευσης ΥΓΕΙΑ ΣΤ’ Παθολογική Κλινική ΥΓΕΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ∆ΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011 Ώρα 09:30 - 14:30 Συνεδριακό Κέντρο Ν. ΛΟΥΡΟΣ, ΜΗΤΕΡΑ Συμμετοχή ελεύθερη Θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης Τελικό πρόγραμμα και Πληροφορίες: http://www.hygeia.gr/articlefiles/148-2157-low.pdf
×
×
 • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.