Jump to content

Docoptik

Members
 • Posts

  40
 • Joined

 • Last visited

Πληροφορίες προφίλ

 • Σχολή
  Ιατρική
 • Sex
  Male

Docoptik's Achievements

Παλιός (επίπεδο ΙΙΙ)

Παλιός (επίπεδο ΙΙΙ) (3/16)

0

Reputation

 1. Ventisette το ίδιο τους έχω πει και εγώ στις αρχές ειδικότητας και μου είπαν ότι δεν ήμαστε το ίδιο. "Αυτό μου έλειπε να είμαι το ίδιο με εσάς" ήθελα να πω στην σκυλίτσα του προσωπικού. Δεν το έψαξα περαιτέρω όμως. Δεν καταλαβαίνω πως το μονιμότητα συνδέεται με τα χρόνια υπηρεσίας.
 2. Προσπάθησα να βρω σχετικό ΦΕΚ αλλά δεν τα κατάφερα. Επειδή μου οι μισοί στο γραφείο προσωπικού μου λένε ότι τις εκλογικές άδειες δεν τις υπηρετούμε αλλά οι άλλοι μισοί, ότι οι ειδικευόμενοι είμαστε ιδιωτικού δικαίου και πρέπει να τις υπηρετήσουμε ξέρει κάποιος τί γίνεται τελικά; Ευχαριστώ.
 3. Ναι. Η εντολή αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στις 11/05/2015 και είναι η ΑΔΑ 639ΨΗ-95Ω
 4. Σήμερα πήγε ένας συνάδελφος σε ΔΟΥ Αττικής (δεν θυμάμαι ποια περιοχής) και του είπαν για το ένα έτος 50€ και για το άλλο 100€! Σε ερώτηση "γιατί;" του είπε το κλασσικό ότι δεν τα κατέθεσε πριν το 2015 κτλ. Σε επερώτηση γιατί 50 το ένα έτος και γιατί 100 το άλλο του είπε: "Τόσα είναι δεν μπορώ πιο κάτω! Τα ελάχιστα έβαλα." Του έκανε και χάρη. Τελικά τώρα που το σκέφτομαι θα πήγε στη ΔΟΥ "ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΩ ΜΑΝΑ ΜΟΥ"
 5. Μου έστειλαν προχτές ταχυδρομικώς το νέο εκκαθαριστικό με επιστροφή μεν ΑΛΛΑ με τίτλο "ΕΝΙΑΙΟ ΕΚΚΑΘΑΡΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΟΠΩΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ 1η ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΑΣ ΦΟΡΟΛ/ΝΟΥ" Οι αλήτες το περνάνε έτσι για να δικαιολογήσουν το πρόστιμο.
 6. Συνάδελφοι έστειλα εξουσιοδότηση στον πατέρα μου να κάνει την αίτηση για τροποιποιητική δήλωση κτλ στη ΔΟΥ ΡΟΔΟΥ και του είπαν ότι έχει 100€ πρόστιμο γιατί έπρεπε να τα καταθέσω έως 31/12/14. Μίλησα με την υπάλληλο και με παρέπεμψε να βρω την ΠΟΛ 1255 όπως π.χ εδώ: http://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/20031 Ξαναπήρα τηλ και είπα ότι λέει - Όσον αφορά την υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων βάσει της ΠΟΛ.1234/27.10.2014 (επίδομα βιβλιοθήκης) αυτές θα υποβάλλονται χωρίς την επιβολή προστίμου ανεξάρτητα από το έτος που αφορούν, εφόσον υποβληθούν μέχρι 31.12.2014. Δεν διευκρινίζει μετά της 31/12/14 αν θα έχει πρόστιμο, ποιας τάξεως ή με ποια κριτήρια. Και την ρώτησα βάση ποιου νόμου ή οδηγία τίθεται πρόστιμο στον πολίτη για λανθασμένη εφαρμογή νόμου από την μεριά του κράτους και είπε ότι έχει σταλθεί οδηγία που λέει ότι είναι στην ευχέρια του εκάστοτε προϊσταμένου να ορίσει αν θέλει πρόστιμο 10 έως 100€ ανά έτος!! Ζήτησα τότε να μου πει τον αριθμό οδηγίας για να την βρω στο inernet αλλά δεν την θυμόταν. Έχω ακούσει για άλλες ΔΟΥ που ζητάνε 60 άλλες 80 και άλλες τίποτα. Γνωρίζει κάποιος κάτι παραπάνω;
 7. Εμένα μου είπαν που χρειάστηκε να δώσω για μητέρα συναδέλφου, ότι τις 2 μέρες πρέπει να της πάρω μέχρι το τέλους του χρόνου αλλίώς χάνονται. Ρώτησα την καλή και ΠΑΝΤΑ ΜΑ ΠΑΝΤΑ χαμογελαστή κιουρία (όσοι δεν κατάλαβαν το γράφω ειρωνκά) τί εννοεί με τον όρο "χάνονται" και μου είπε ότι ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ. Στην εγκύκλιο δεν είδα πουθενά να λέει ισχύς μέχρι το τέλους του έτους. Δηλαδή ένας που θα προσφέρει αίμα 31 Δεκεμβρίου δεν του δίνουν άδεια;
 8. υπάρχει ink να κατεβάσω το έγγραφο; Γιατί η γραμματέας του Νοσοκομείου μου λέει ότι και να ισχύει αυτό πάλι μέχρι 2 εξάμηνα μπορεί να παρατείνουν την σύμβαση
 9. Μπήκα μετά από πολυυυυύ καιρό να δω τί γίνεται με εκείνο το περίφημο νομοσχέδιο. Χάθηκα στα σχόλια μεταξύ συναδέλφων. Δεν θα το ψάξω παραπάνω. Να πω γνώμη ως ιθαγενής του τόπου: Εξετάσεις έχω φάει με την κουτάλα σούπας. Γυμνάσιο, Λύκειο, 1η σχολή, 2η σχολή. Δεν με φοβίζουν. Στην ΕΛΛΑΔΑ όμως ΝΑΙ. 1. Από την εμπειρία μου στις σχολές η μέθοδος "πολλαπλών επιλογών" είναι η πιο άκυρη, αντιεκπευδευτική μέθοδος που υπάρχει. 2. Την μισούσα και την μισώ την παπαγαλία από τότε που είχα ΔΕΣΜΕΣ (ω ναι οι πιο παλιοί κατάλαβαν τί εννοώ). Και το σύστημα με "τιμώρησε" με εισαγωγή στο ΤΕΙ με το άχρηστο βαθμό των 17.7 (ήθελες >18 τότε) 3. Για ειδικότητα να δίνω μαθήματα προκλινικά και κλινικά άσχετα με την ειδικότητα που θέλω και μάλιστα μαθήματα που το ίδιο το σύστημα με έχει εγκρίνει ότι τα έχω περάσει δεν το καταλαβαίνω. 4. Άμα γίνει με "επιτροπές" ας μην γελιόμαστε: Τα έβλεπα και στα προφορικά με τα "ανώτερα" παιδιά (απόγονοι μεγαλοϊατρών, κομματόσκυλα κτλ) τις ερωτήσεις που τους έκαναν όταν στο ίδιο χώρο που ήμασταν ως 5αδα φοιτητών μας πηδούσαν. 5. Να με ελέγξει αυτός που όταν κάνω εφημερία στο Ελλαδιστάν με το ελλιπές προσωπικό, υλικά και δομές, με αφήνει ξεκρέμαστο για να κοιμάται σπιτάκι του; Που εκτός από την λάντζα να είμαι: παθολόγος, γαστρεντερολόγος, πνευμονολόγος, καρδιολόγος, νευρολόγος, νεφρολόγος, αιματολόγος, ογκολόγος και ότι άλλο θέλετε; Ας γελάσω. Και όλα αυτά προσφορά!! Μόνο με 900€/μήνα. Εφημερίες απλήρωτες είναι εδώ και 5 μήνες οπότε δεν τα υπολογίζω καν σαν έσοδα. Τις κάνω από χόμπι Αυτά. ΥΓ1: Όποιος λέει ότι η τάδε ειδικότητα είναι άχρηστη και η δική μου η καλύτερη είναι ΗΛΙΘΙΟΣ ΥΓ2: Όποιος λέει ότι εγώ δεν έχω σκοτώσει κανέναν ή δεν προκάλεσα τον θάνατο κάποιου είναι ΠΑΝΗΛΙΘΙΟΣ. Στην ιατρική δεν τίθεται το ερώτημα "ΑΝ θα έχεις την ευθύνη θανάτου κάποιου", αλλά "ΠΟΤΕ θα έχεις την ευθύνη θανάτου κάποιου". Ήμαστε άνθρωποι πάρτε το απόφαση. Την καλημέρα μου
 10. Στην περίπτωση της επίσχεσης όμως τί γίνεται; Για εμάς τους ειδικευόμενους. Γιατί είπαμε να κάνουμε επίσχεση αλλά να ερχόμαστε στις εφημερίες και μας λένε οι "μεγάλοι" ότι πρέπει να ερχόμαστε από τις 8 το πρωί. 24ωρες σαν να είναι αργία.
 11. 1ον Θα πήξεις κωλόψαρο τώρα εκεί που θα πας και να δω τι θα κάνεις στις εφημερίες. Μην με τηλ κλαίγοντας...χαχαχα 2ον Αφού πήγες σαν μαλάκας (το "σαν" πλεονασμός) και έβαλες wind. 3ον Μιλάνε και οι λούγκρες; :-Ρ Οφθαλμίατρε πες την ηλίθια πως το τρίμηνο το υπηρέτησες πριν την ψήφιση του νόμου και έκανες 3 μήνες στο νοσοκομείο και όχι 1, άλλωστε αυτό αναγράφεται στη βεβαίωση προϋπηρεσίας....αλλά ψιλά γράμματα για την ηλίθια ε; Τάσο της το έχω πει μια κ δυο. Θα πάω πάλι αύριο μήπως και άλλαξε γνώμη δλδ ξαναπήρε το υπουργείο και έπεσε σε κάποιον με ξεκάθαρη απάντηση ;-) Λογικά να υπέθεσες οφθαλμίατρο αλλά το ψευδώνυμο κρύβει άλλη ιστορία (αν κ η μισή συνδέετε με την ιατρική)
 12. Δεν έχω βγάλει άκρη με το *&^%^ αγροτικό. Ξεκίνησα το γενικό μέρος και έχω κάνει 4 μήνες αγροτικό. Κατέθεσα την βεβαίωση 3μηνου ώστε να μπυ αφαιρεθεί από τον χρόνο σύμβασης (24 μήνες παθολογίας να γίνουν 24-3 = 21), αλλά η κοπέλα δεν είναι σίγουρη γιατί έχει γίνει τροποποίηση του νόμου και το 3μηνο πήγε ένας μήνας κτλ. Της είπα ότι ξεκίνησα αρχές Σεπτεμβρίου με την προκύρηξη του καλοκαιριού, οπότε δεν εντάσσομαι στους "καινούριους" αγροτικούς. Η ίδια προσπάθησε να βγάλει άκρη με το υπουργείο αλλά κλασσικά δεν έχει πάρει απάντησηη της προκοπής. Άμα κάποιος έχει ζήσει παρόμοιο και έβγαλε άκρη ας μου πει και εμένα να της πω. (Ξεφτίλα πάντως να συζητάμε μεταξύ μας "προβλήματα" επειδή κάποιοι το μαδούν....Αχ Ελλάδα)
 13. Ευχαριστώ Τάσο. 8 μέρες δεν ήτανε. Στις 5-6 υπολόγιζα. Θα τις έπαιρνα πιο μετά, αλλά ήρθε ο διορισμός. Τελικά οι άδειες δεν πληρώνονται; Άντε ρε αλήθεια έλεγε; Το υφάκι μου την έσπασε στο "Ας τις έπαιρνες" δλδ "Καλά να πάθεις μαλάκα" και ειδικά με την άνεση που μου πέταξε "Και στην τελική έλα μωρέ για λίγες μέρες κάνεις έτσι;" Όταν (και συμφωνείτε πιστεύω γιατί το έχετε ζήσει) αυτοί βλέπουν το ρολόι 15:01 τρελαίνονται και χτυπιούνται ότι "ΕΓΩ πληρώνομαι μέχρι τις 3" και σηκώνονται και φεύγουν.
 14. Λοιπόν πώς έχουν τα πράματα: Ξεκίνησα αγροτικός και στους 4 μήνες περίπου μου ήρθε το χαρτί διορισμού του γενικού μέρους. Δεν το περίμενα τόσο νωρίς και φυσικά δεν παραπονιέμαι Στους 4 μήνες πόσε μέρες άδειες θα δικαιώμουν αν ήμουν εν ενεργεία? Από το νοσοκομείο που έφυγα μου έδωσαν βεβαίωση ότι υπηρέτησα από τάδε ως τάδε και ότι δεν ζήτησα κατά την παραπάνω διάρκεια άδεια. Την βεβαίωση μου την έδωσε το παιδί για να την χρησιμοποιήσω στο καινούριο νοσοκομείο γιατί βγαίνουν στις 8 μέρες (όπως μου είπε) Πάω στο καινούριο νοσοκομείο και εκεί μου λένε οτι άλλη σύμβαση η μια και άλλη σύμβαση η άλλη Αγροτικός είναι πρόσωπο δημοσίου δικαίου ανώ ο ειδικευόμενος πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου. Τότε λέω να της πληρωθώ από το παλιό νοσοκομείο. Χαμογέλασε και είπε: "Δεν υπάρχει περίπτωση" - Γιατί; Τόσο απίθανο; ΤΟΣΟ ακατόρθωτο είναι; ΤΟΣΟ παράλογο είναι αυτό που λέω; - Τί να σου πω; Ας τις έπαιρνες. Και στην τελική έλα μωρέ για λίγες μέρες κάνεις έτσι; - ΟΥΤΕ ένα λεπτό δεν χαρίζω. Θέλω τα φώτα σας γιατί από Δευτέρα θα τηλ στο παλιό νοσοκομείο. Ευχαριστώ
 15. Ευχαριστώ. Έπαιρνα τηλ το υπουργείο Υγείας, αλλά όλο μιλούσε....
×
×
 • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.