Jump to content

PLaCeBoX

Members
 • Posts

  30
 • Joined

 • Last visited

Πληροφορίες προφίλ

 • Σχολή
  Ιατρική
 • Sex
  Female
 • Φύλο
  Female

Recent Profile Visitors

2.831 profile views

PLaCeBoX's Achievements

Παλιός (επίπεδο ΙΙΙ)

Παλιός (επίπεδο ΙΙΙ) (3/16)

11

Reputation

 1. PLaCeBoX

  Πρόβλημα με το forum

  Και σε μένα το ίδιο βγάζει...
 2. Κι όμως Μύριαμ ήταν απολύτως συγκυριακό, και μοναδικό, δεν θυμάμαι για ποιό λόγο έπεσα πάνω στο προφίλ του fertomasa (νομίζω κάποια αναφορά είχε κάνει για να πικάρει εσένα - τι πρωτότυπο! - για τη σχέση ποστς και likes που παίρνει ο καθένας από εσάς τους 2), το Σεπτέμβρη ήταν, και μόλις το βλέπω έμεινα και εγώ, το έκανα αμέσως screenshot και σκέφτηκα να του το στείλω σε π.μ., όμως μετά το αμέλησα - ξέχασα. Τελικά έπεσα πάνω στο συγκεκριμένο σχόλιό του το οποίο και με "αφύπνησε" Δε νομίζω ότι είχα το δικαιώμα να το προσπεράσω έτσι Εννοείται ότι δεν παρακολουθώ κανένα προφίλ. Πάντως αυτό το "666" εμένα κι αν με ακολουθεί κατά πόδας και μετά μανίας!!!!!!!!! Υ.Γ. Προφανώς για το inbox φταίει το ότι είναι τίγκα σε μηνύματα
 3. Παιδιά καλησπέρα ! Είμαι επί πτυχίω, έχω το βιβλίο της Νευροανατομικής του Snell (παλιά και νέα έκδοση),επίσης έχω ένα παμπάλαιο του Παπαδόπουλου αλλά μόνο το ΚΝΣ τμήμα του χωρίς να έχω τα αισθητήρια. ΔΕΝ έχω ούτε το βιβλίο του Fitzerald ούτε την κλινική ανατομική του Snell, ούτε Ανατομία Gray's και θέλω να ρωτήσω ΠΡΑΚΤΙΚΆ πράγματα από κάποια παιδιά επί πτυχίω που έδωσαν πρόσφατα: 1. ποια είναι η ύλη για εμάς τους παλιούς (από Snell), ποια είναι τα πλέον απαραίτητα που πρέπει να δώσω έμφαση προκειμένου να μπορέσω να καλύψω επαρκώς την ύλη 2. Υπάρχουν κάποια sos για να μπορέσω να κατευθυνθώ και λίγο στη μελέτη μου 3. Αυτόνομο Νευρικό Σύστημα: Υπάρχουν συγκεκριμένες ερωτήσεις, και αν ναι, που θα τις βρω; 4. Αισθητήρια Όργανα: Δεν έχω ούτε την κλινική ανατομική του Snell, ούτε Ανατομία Gray's. Από που πρέπει να διαβάσω (βιβλίο, κεφάλαια κλπ). Αν μπορείτε πείτε μου για να μπορέσω να βρω τα αντίστοιχα από κάποιον ή από τη βιβλιοθήκη από Δευτέρα για να βγάλω κάποιες φωτοτυπίες 5. Α, εννοείται ότι έχω πελαγώσει κυρίως λόγω έλλειψης επαρκούς χρόνου (ο οποίος ΠΟΤΕ δεν είναι αρκετός) Ευχαριστώ εκ των προτέρων !!
 4. 4/3/2014 Πτυχιακή Εξέταση Χειρουργικής Ι με τον κύριο Δημητρούλη Εξέταση σε θάλαμο με άρρωστη με ιστορικό Ca Παχέως Εντέρου που είχε κάνει εισαγωγή (προγραμματισμένη) για αναστόμωση του εντέρου και αφαίρεση παραφύση έδρας. Αρχικά λήψη ιστορικού, αντικειμενική εξέταση για το συγκεκριμένο περιστατικό Μετά με βάση τα δεδομένα του ιστορικού της μίλησα για τον Ειλεό που είχε παρουσιάσει προ καιρού και είπα ότι γνώριζα περί Ειλεού (συμπτώματα - σημεία) Οξεία Σκωληκοειδίτιδα Οξεία Χολοκυστιτίτιδα Σημείο Courvoisier Υπερθυρεοειδισμός: κλινικές μορφές και ευρήματα από τα μάτια Αρτηριοπάθειες, διαλείπουσα χωλότητα κλπ Όσον αφορά τον κύριο Δημητρούλη ήταν τυπικός μεν αλλά ευγενικός και σε άφηνε να αναπτύξεις όσο χρόνο ήθελες την σκέψη σου προκειμένου να δώσεις μια ολοκληρωμένη απάντηση σε ό,τι σε ρώταγε Αυτά για την ώρα!
 5. Παιδιά καλημέρα! Αν μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει: Είμαι επι πτυχίω και θέλω να δώσω Χειρουργική Ι & ΙΙ 1)Από που διαβάζουμε για την Χειρουργική Ι (είναι το βιβλίο του Σκαλκέα "Εξέταση του χειρουργικού ασθενούς" ή κάτι άλλο; ) 2)Χειρουργική ΙΙ: Είναι από το βιβλίο του Κωστάκη και αν ναι ποιά κεφάλαια 3)Επειδή είμαι Βώρο Χειρουργική 6ου την οποία θέλω να δώσω και αυτή, θέλω να ρωτήσω αν μπορώ να συνδιάσω τις δύο Χειρουργικές (4ου Κουράκλης και 6ου Βώρος) διαβάζοντας από ένα σύγγραμμα (Κώστακης ή Βώρος) Ποιό προτείνετε σε αυτή τη περιπτωση και γιατί; 4) Υπάρχουν κάποια sos για αυτήν την κλινική; 5)Υπάρχουν κάποιες έξτρα σημειώσεις κλπ που δίνει η έδρα και πρέπει να πάω να τις πάρω εγώ; 6)Η έξεταση για τους επί πτυχίω πως είναι τόσο για την Χειρουργική Ι όσο και για την Χειρουργική ΙΙ (προφορική εξέταση από έναν ή περισσότερους εξεταστές, έξεταση μέσα σε θαλάμους, γραπτά) Πραγματικά δεν ξέρω διότι δεν έχω δώσει ποτέ αυτά τα μαθήματα Ευχαριστώ εκ των προτέρων
 6. Πτυχιακές Εξετάσεις Ψυχιατρικής Νοέμβριος 2012 Θέματα Ανάπτυξης : 1. Ντελίριο : Αίτια, κλινικά χαρακτηριστικά 2. Κατατονική Σχιζοφρένεια
 7. Αν και καθυστερημένα σε ευχαριστώ πολύ για το κατατοπιστικότατο ποστ σου! Βέβαια έχω κάποια αμφιβολία για το βιβλίο που θέλουν. Θα δούμε!
 8. Γνωρίζει κανείς τι απόφαση πάρθηκε σήμερα 21/9/2012 για τις κινητοποιήσεις των καθηγητών; Ενδιαφέρομαι για να δώσω Ψυχιατρική τη Δευτέρα 24/9/2012 αλλά η γραμματέας της Ψυχιατρικής ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΔΕΑ -λέει- τι θα γίνει με τις εξετάσεις και να πάρω τη Δευτέρα πλέον (και η ώρα είναι 1:40 μ.μ.) Βρε παιδιά κανονικά δεν είναι θέμα κάθε έδρας για το αν θα αποφασίσει ή όχι να συνεχίσει την απεργία ή οχι; Ας πάρει και κανείς άλλος μέχρι τις 2:30μ.μ. μήπως και μάθουμε κάτι (Ψυχιατρική 210 - 7289408 -409 -410) και ας κάνει ένα ποστ εδώ
 9. Θα μπορούσε κάποιος να μου δώσει κάποιες χρηστικές πληροφορίες για τη Χειρουργική του 6ου στο Βώρο (για επί πτυχίω φοιτητές): α) Σύγγραμμα από το οποίο πρέπει να διαβάσω β) Ύλη, sos θέματα, κάποιες σημειώσεις κλπ και από που μπορώ να τα βρώ; γ)Τρόπος εξέτασης (γραπτά, προφορικά), το γενικό κλίμα σε αυτή τη κλινική κλπ, κλπ Γενικά οτιδήποτε, θα μπορούσε να βοηθήσει ώστε να περάσουμε αυτό το μάθημα Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
 10. PLaCeBoX

  Ουρολογία

  Κανονικοί - μεταφορείς - Λαϊκό 19/06/2012: 1) Ενδείξεις μερικής νεφρεκτομής 2) Αναφέρατε τους καρκινικούς δείκτες για τον καρκίνο του όρχεως που γνωρίζετε. Ποια η κλινική τους σημασία; 3) Άντρας 35 ετών αναφέρει ιππαστί κάκωση περινέου, επίσχεση ούρων και εκροή αίματος από την ουρήθρα. Ποια η πιθανή διάγνωση και πως θα προχωρήσετε θεραπευτικά; 4) Αίτια συγγενούς στένωσης πυελοουρητηρικής συμβολής 5)Συνδυάστε διαγνώσεις και θεραπείες: Ca Κύστεως PT2N0M0---------------Ριζική Προστατεκτομή Ca Κύστεως in situ-------------------BCG έγχυση Ca Προστάτου PT3N1M1-------------Πλήρης ανδρογονικός αποκλεισμός Ca Προστάτου PT2N0M0-------------Διουρηθρική εκτομή όγκου Ca Κύστεως PTaN0M0----------------Ριζική κυστεκτομή Καλή επιτυχία στους επόμενους!
 11. Παιδιά καλημέρα! και βοήθεια! Παραθέτω το κείμενο που έστειλα πριν λίγο στην Ιατρική σχολή για αυτό που έπαθα κυριολεκτικά στο παρά ενα από την λήξη της δήλωσης των μαθημάτων στο my-studies... [Αγαπητοί κύριοι, βοηθήστε με σας παρακαλώ! Στη προσπάθειά μου να ολοκληρώσω τη δήλωση των μαθημάτων στο σύστημα του my-studies μου ακύρωσε το σύστημα όλα τα μαθήματα που είχα δηλώσει (υποχρεωτικά και επιλογής) σε όλες τις ημερομηνίες που είχα κατοχυρώσει δηλώσεις μαθημάτων. Η τελευταία δήλωση που είχα κάνει περιελάμβανε 22 υποχρεωτικά και 4 επιλογής (26 συνολικά). Μάλιστα την περασμένη εβδομάδα πέρασα από γραμματεία και μου σφράγισαν το τρίπτυχο και επιβεβαίωσαν ότι είχα δηλώσει 26 μαθήματα. Το κακό όμως είναι ότι αν και δε χρωστάω ουσιαστικά κανένα επιλογής αποφάσισα να δηλώσω και τα 23 επιλογής που θεωρητικά δικαιούμαι ως επι πτυχίω φοιτήτρια (με σκόπο να πετύχω δίνοντας κάποια απ' αυτά για βελτίωση βαθμού). Κάποια στιγμή το σύστημα μου γράφει ότι έχω υπερβεί το σύνολο των 23 επιτρεπόμενων μαθημάτων επιλογής (κατά λάθος είχα δηλώσει ένα παραπάνω, δηλαδή 24). Οπότε, κοιτάω την ακριβώς από κάτω λίστα και αποτσεκάρω ένα από τα επιλογής και πατάω "ΔΗΛΩΣΗ". Η ώρα ήταν κοντά 12 και πέφτει το ρεύμα και κλείνει η σύνδεση. Μπαίνω μετά 1-2 λεπτά ξανά και ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ "...Παραδείγματος χάριν: έχετε δηλώσει 20 μαθήματα ή 30 ή οτιδήποτε" και με πιάνει σύγκρυο. Μπαίνω στο ιστορικό δηλώσεων και βλέπω ότι μου έχουν ακυρωθεί όλες οι δηλώσεις μαθημάτων ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ!!! ΚΟΝΤΕΥΩ ΝΑ ΤΡΕΛΛΑΘΩ!!!! Σας παρακαλώ βοηθήστε με να βρω μια λύση για αυτό το μείζον πρόβλημα που προέκυψε, ώστε να μπορέσω εν τέλει να κατοχυρώσω τη δήλωση των μαθημάτων μου Ευχαριστώ εκ των προτέρων] Επειδή πραγματικά βρίσκομαι σε πολύ άσχημη κατάσταση, μπορεί κάποιος να με βοηθήσει σε αυτό; Από το ιστορικό των δηλώσεων που έκανα όλο αυτό το διάστημα φαίνεται πόσα και ποια μαθήματα είχα δηλώσει. Εκείνο που διέλυσε τα πάντα ήταν όταν πήγα και αποτσέκαρα ένα από τα επιπλέον μαθήματα επιλογής που είχα δηλώσει ακριβώς από κάτω από το μήνυμα που μου έλεγε ότι έχω ξεπεράσει το ανώτερο επιτρεπτό όριο κατ' επιλογήν μαθημάτων και μετά πάτησα ξανά "ΔΗΛΩΣΗ". Δυστυχώς ήταν σχεδόν 12 μεσάνυχτα 9ης-10η Απριλίου και πέφτει το ρεύμα. Ξαναμπαίνοντας μέσα λίγο μετά βλέπω ότι είχαν ακυρωθεί όλα όσα είχα δηλώσει, όλες οι προηγουμένες μου δηλώσεις σε όλες τις ημερομηνίες!!!!! Πως γίνεται αυτό; Δεν το χωράει το μυαλό μου διότι δεν είμαι άσχετη από υπολογιστές και θυμάμαι επακριβώς τις κινήσεις που έκανα! Ακόμα και αν για κάποιο λόγο δεν δέχθηκε τη σημερινή μου δήλωση γιατι μου ακύρωσε ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΓΕΝΕΣΤΕΡΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ;;;;;; Θα πάω αύριο στη γραμματεία, δεν ξέρω τι θα γίνει τελικά, υπάρχει κάποιος που να μπορεί να με καθοδηγήσει; Κάποιο παιδί που να αντιμετώπισε κάτι παρόμοιο θέμα (αν και δεν πιστεύω να υπάρχει προηγούμενο, είμαι το άκρον άωτον της γκαντεμιάς και της κακοδαιμονίας..........)
 12. Ένα απίστευτο αλαλούμ!!!!!!!!!!!!!!!!!! Τηλεφωνώ την Πέμπτη και (κυρίως) την Παρασκευή (11:00 π.μ.) στο 2107462302 και 2107462303 και απαντά μια κυρία (όχι η γραμματέας μου το διευκρίνισε) λέγοντάς μου ότι οι εξετάσεις ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ στις 12/09/2011 διότι η κατάληψη θα ισχύει τουλάχιστον ως 13/09/2011 όπου και θα αποφασιστεί η συνέχισή της ή όχι με νέα συνέλευση. ΕΦΟΣΟΝ, λήξει η κατάληψη ΘΑ ΒΓΕΙ ΠΛΕΟΝ ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ. Μου είπε μάλιστα να ξανακαλέσω την Τετάρτη 14/09/2011 για ότι νεότερο. Φυσικά την ξανακάλεσα ζητώντας της τα ρέστα για την "έγκυρη' πληροφόρηση, μου είπε βέβαια ότι η απόφαση ελήφθη πολύ βιαστικά, πάντως θα βγει και νέα ημερομηνία μέσα σε αυτή την εξεταστική, τουλάχιστον έτσι μου είπε (....να την πιστέψω;)
×
×
 • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.