Jump to content

nickolas

Members
 • Posts

  66
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Πληροφορίες προφίλ

 • Σχολή
  Ιατρική
 • Sex
  Male

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

nickolas's Achievements

Παλιός (επίπεδο ΙΙΙ)

Παλιός (επίπεδο ΙΙΙ) (3/16)

8

Reputation

 1. Πρίν λίγες ημέρες μου ήρθε η άδεια άσκησης! Είχα κάνει μαθήματα C1 στο Folk Σεπτέμβριο και τους είχα στείλει το intyg ότι τα παρακολούθησα. Δεν είχα C1 prov ή ΤISUS. Τηλεφωνικά μου είχαν επιβεβαιώσει από το Socialstyrelsen ότι τους κάνει και το intyg για τη γλώσσα. Αυτή προφανώς είναι μόνο η προσωπική μου εμπειρία... και παρά τα όσα γράφουν στο site τους. Το C1 τεστ είναι αρκετά δύσκολο και τα μαθήματα στο Folk αρκετά "light" με ελάχιστες ασκήσεις για το σπίτι, αν και ποικίλει το επίπεδο πολύ ανάλογα με το τμήμα και τον καθηγητή. Προσωπικά μάθαινα σαφώς καλύτερα με την Ελληνίδα καθηγήτριά μου.
 2. Είναι σίγουρο το C1? To δέχονται άραγε και να έχεις κάνει το μάθημα στο folkuniversitetet? Γιατί εγώ όπως τα καταλαβαίνω δέχονται σίγουρα μόνο το TISUS που νομίζω αντιστοιχεί σε C2 όχι C1... Τους πήρα και τηλέφωνο στο socialstyrelsen ( 1+ ώρα αναμονή και 25 ευρώ λογαριασμός!!) για να μου πουν ότι δεν μπορούν να δώσουν υπεύθυνα απάντηση. Την είπα ευγενικά στην υπάληλο για την απότομη αλλαγή τους και την έπιασε αμηχανία. Δεν μπορούσε να μου δώσει επαρκή εξήγηση...
 3. Μπορείτε όσοι είστε εκεί να μιλήσετε για εργασιακές συνθήκες? Ωράρια και επίπεδα στρες. Υπάρχει επιλογή για σχετικά "ήρεμο" πρόγραμμα για παράδειγμα σε κάποιο μικρότερο νοσοκομείο? Ενδιαφέρομαι για καρδιολογία και έχω κάνει τα 2 χρόνια παθολογίας Ελλάδα. Ευχαριστώ!
 4. Τι λέτε να δημιουργηθεί νέα ενότητα στο forum ανά ειδικότητα? Η γενιά που μεγάλωσε με το Greekmeds πλέον είτε μπαίνει στην ειδικότητα, είτε αποκτά τίτλο ειδικότητας και νομίζω θα βοηθούσε πολλούς.
 5. Έχοντας δοκιμάσει πολλά βιβλία για ηλεκτροκαρδιογράφημα, ξεχωρίζω ένα που είναι ευανάγνωστο και με σχήματα που πράγματι σε βοηθούν να καταλάβεις τι συμβαίνει. Πρόκειται για το βιβλίο του John R. Hampton "Ταχεία Ερμηνεία ΗΚΓ" εκδόσεις Πασχαλίδη by Στεφανάδης. Είναι 141 σελίδες σε μικρό μέγεθος και μπορεί να το διαβάσει κανείς άνετα σε ένα ΣΚ. Προσωπικά, όσο καλά και να ήταν τα μαθήματα του επιλογής ΗΚΓ στην εποχή μου, δυσκολεύτηκα να διαβάσω το βιβλίο του Παπαζάχου. Έχοντας δοκιμάσει και αρκετά άλλα ξένα βιβλία, το προτείνω ανεπιφύλακτα. ΥΓ. Δεν παίρνω ποσοστά από Πασχαλίδη ή Στεφανάδη, ποστάρω γιατί δυσκολεύτηκα πολύ να βρω ευανάγνωστο βιβλίο ΗΚΓ και το συγκεκριμένο είναι ακριβώς αυτό. Δεν κάνει λογικά άλματα στη γραφή του και τα σχέδιά του σου λύνουν τις απορίες χωρίς να θες μισή ώρα να τα καταλάβεις!
 6. Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια αλλά θέλω μια απάντηση στο ερώτημά μου... Σαν ειδικός το να έρθεις κομμήτης στην Ελλάδα δεν παίζει, παρά μόνο για ιατρείο και πάλι δύσκολα (που θα τους παραπέμπεις για θέματα άλλων ειδικοτήτων? ακόμα και αυτό θέλει κύκλο). Δεν πρόκειται για 2 χρόνια αλλά για 4-5 χρόνια.
 7. Ενδιαφερομαι για καρδιολογια και σκέφτομαι να ξεκινήσω Γερμανία μέχρι να ανοίξει η θέση μου εδω. Αν τα έχω καταλάβει καλα, στη Γερμανία είναι ενιαία ειδικότητα με τα πρώτα χρόνια να εχουν πολυ παθολογια. Κινδυνευω να επιστρέψω Ελλάδα και να μου ζητήσουν να κανω Παθολογια? Μπορούν να αναγνωριστούν τα πρώτα 2 χρόνια στη Γερμανία σαν Παθολογια? Έχω κάνει άγονο και είμαι σε λίστα τόσο για Παθολογια όσο και για Καρδιολογια.
 8. Τελευταία φαίνεται να δημιουργείται μεγάλη εμπλοκή. Προσωπικά από εβδομάδα μένω μόνος στο ΣΤΕΠ του στρατοπέδου μου και θα με βάλουν κάθε μέρα υπηρεσία μέχρι νεοτέρας. Με 9 μόνο νέους οπλίτες ιατρούς στη Δ' ΕΣΣΟ δεν ξέρω πόσο θα κρατήσει αυτό. Βέβαια το ΣΤΕΠ έχει και 3 στελέχη ιατρούς. Υπάρχει όριο υπηρεσιών ανά μήνα? Με βάση αυτό http://diktiospartakos.blogspot.gr/2010/02/311.html υπάρχει διαταγή του ΓΕΣ Φραγκούλη κάποια χρόνια πριν που λέει μαξ 20 υπηρεσίες με επιθυμητό τις 15 ανά μήνα. Ξέρουμε τι ισχύει?
 9. Τελικά δεν φαινόμουν πτυχιούχος! Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις!
 10. Σαν υγειονομικάριος έχει διαφορά στη βασική εκπαίδευση? Αν είναι να γλιτώσω καψώνια/αγκαρίες κλπ. να ζητήσω να με αλλάξουν (λέω τώρα...) Έχω πτυχίο.
 11. Πρόκειται να καταταγώ σε λίγες μέρες στη Γ' ΕΣΣΟ (Μάιος) και το stratologia.gr μου βγάζει να παρουσιαστώ Κέντρο Εκπαιδεύσεως Πυροβολικού (ΚΕΠΒ) (ΘΗΒΑ). ...και ότι έχω επιλεγεί "Πυροβολικό". Να ανησυχήσω?
 12. Τελικά μετά από 12 μήνες αγροτικό δικαιούμαστε επίδομα? Το site που βάζεις δεν αναφέρει κάπου εξαίρεση για αγροτικό...
 13. Ευχαριστούμε για την ενημέρωση! Μπορείς να πεις περισσότερες λεπτομέρειες? Για εξοπλισμό κλπ. δεν απευθύνεσαι στην τεχνική υπηρεσία του Νοσοκομείου/Κέντρου Υγείας στο οποίο υπάγεσαι? Πέρα από το να σου βγάλει πρόγραμμα πλοίων, έχει άλλη δικαιοδοσία ο εν λόγω υπάλληλος πάνω σου? Με τι κριτήρια βγαίνει το πρόγραμμα των πλοίων? Πόση ανάπαυση δικαιούσαι και πως "κολλάει" με τις εφημερίες σου αν κάνεις?
 14. Δυστυχώς επιβεβαίωσα ότι τα χρήματα που μου μπήκαν για διακομιδές ήταν το ~1/4 αυτών που θα έπρεπε να πάρω. Έχω τα χαρτιά των διακομιδών για τις περισσότερες από αυτές...Αν δε βγάλω άκρη με τα διοικητικά του νοσοκομείου, που μπορώ να απευθυνθώ για να αποζημιωθώ?
 15. Άλλο το ιικο φορτίο στο οποίο εκτίθεσαι μετά από μία μετάγγιση αίματος και άλλο μετά από ελεύθερη σεξουαλική επαφή...
×
×
 • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.