Jump to content

minlesantio

Prominent Members
 • Content Count

  214
 • Joined

 • Last visited

About minlesantio

 • Rank
  Ιατρός (επίπεδο V)

Πληροφορίες προφίλ

 • Σχολή
  Ιατρική
 • Sex
  Male
 1. Το ότι δεν έμαθες από την σχολή τα βασικά πρακτικά (αίματα-φλεβοκαθετηρες-ουροκαθετηρες) δείχνει το επίπεδο των ελληνικών πανεπιστημίων, οπότε μη διαλαλείς την εισαγωγή σου με πανελλήνιες, γιατί έτσι δείχνεις την κατάντια της εκπαίδευσής σου και καταρρίπτεις το μύθο του "ελληνικού χαρβαρντ".
 2. Εγώ πάντως είμαι ένθερμος υποστηρικτής της λίστας. Ξέρεις πως θα υπάρξει μια θέση για σένα, στην ειδικότητα που θες, στο νοσοκομείο που θες, σε βάθος μιας πενταετίας το πολύ (ίσως και περισσότερο για κάποιες άλλες ειδικότητες). Ο χρονος αυτός γεμίζει ΚΑΛΛΙΣΤΑ όπως αναφέρθηκε και παραπάνω. Με τις εξετάσεις μπορεί και να μην περάσεις και ποτέ εκεί που θες, όχι τόσο γιατί είσαι στουρνάρι, αλλά λόγω του ανταγωνισμού. Επίσης, δεν ξέρω για εσάς, αλλά μου φαίνεται ολίγον τι κουφό ορισμένοι να κάνουν πάρτυ ξέροντας ότι θα πάνε να δώσουν εξετάσεις!!!!έλεος!!!! Αν σε χώρες του εξωτερικού ψηφιζόταν νόμος που θα θέσπιζε μια λίστα αναμονής για ειδικότητα αντί για τις εξετάσεις που έχουν τώρα, τι νομίζετε πως θα έκαναν οι εκεί συνάδελφοι? Μήπως θα ....έκλαιγαν? Μήπως θα...έκαναν απεργίες για να μην φύγουν οι εξετάσεις? Μήπως...θα έμπαιναν σε φόρουμ στο ιντερνετ να οργανώνουν συγκεντρώσεις έξω από το υπουργείο και να παρακαλάνε να μην φύγουν οι εξετάσεις, γιατί έτσι μπορεί μια στο εκατομμυρίο να περάσουν αμέσως σε θέση ειδικότητας σε πόλη στην άλλη άκρη της χώρας και σε ειδικότητα που δεν επιθυμούν? Μήπως...θα μεμψιμοιρούσαν, γιατι΄δεν θα μπορούν να γλύφουν τον εκάστοτε διευθυντή για να τον πάρουν σε συνέντευξή? Πόσο αξιοκρατική είναι η συνέντευξη δηλαδή? 'Η μήπως θα ήταν πιο ήσυχοι πως θα πάνε σε ένα μέρος εξασφαλισμένοι, με μόνο κόστος κάποια χρόνια, στα οποία θα έκαναν κομμάτια ειδικότητας και το αντίστοιχο αγροτικό τους? Για σκεφτείτε τι χάνετε με τις εξετάσεις...άντε σας παρακαλώ...Για παίξτε λόττο καλύτερα...
 3. Συμφωνώ με την Αλεξία, και να προσθέσω πως με τις παρατάσεις μια χαρά γεμίζει ο χρόνος, και παρόλο που δεν γράφεις ειδικότητα, αποκτάς επιπλέον εμπειρία ακι δεν είσαι και άνεργος. Και όσοι αναρωτηθούν "τι να μας κάνουν 2 μήνες παράταση", τους απαντώ πως με σωστή συνεννόηση με το γραφείο προσωπικού, μπορείς να είσαι παρατασιακός σε άλλη κενή οργανική θέση του νοσοκομείου. Ξέρω παιδιά που έκατσαν και 1 χρόνο επιπλέον σε άδειες θέσεις. Όσοι κλαίγονται για την αναμονή είναι βουτυρομπεμπέδες που θέλουν σικάτα και καλά νοσοκομεία στο κέντρο της Αθήνας. Οφθαλμολογία δίνουν και περιφεριακά νοσοκομεία, και σας πληροφορώ πως οι επεμβάσεις καταρράκτη που θα κάνει ένας ειδικευόμενος είναι απείρως περισσότερες από κεντρικά νοσοκομεία των Αθηνών, και η αναμονή σαφώς μικρότερη.
 4. Χάλια....τραγικό να αλλάζει κανείς τη διάγνωση εξόδου μόνο και μόνο για να μπορέσει να ταιριάξει λίγο κάποιον κωδικό! Το σύστημα δεν είναι καθόλου ευέλικτο....και φυσικά λείπουν πόλύ βασικές διαγνώσεις, όπως π.χ. «στεφανιαία νόσος», «λιποθυμικό επεισόδιο» κ.ά. Η γραφειοκρατία για άλλη μια φορά επιβάλλει κάτι που κάνει τη ζωή μας δυσκολότερη... Επιτέλους, λίγη τάξη στη ζωή μας!!! Ακούς εκεί λιποθυμικό επεισόδιο να είναι διάγνωση!!! Το ICD-10 μπήκε και στην Ελλάδα, για τον κάθε ελληνάρα γιατρό που βαριέται ή δεν ξέρει να γράψει μια συγκεξριμένη διάγνωση ή την αιτιολογία ενός λιποθυμικού επεισοδίου, ή απλά να γράφει ωταλγία στο βιβλιάριο μαζί με τις σταγονίτσες... Βέβαια να το χαρακτησίζουν τραγικό οι συνάδελφοι, αφού τους ξεβολεύει από την τσαπατσουλιά και την προχειρότητα...
 5. Ούτε εγώ έχω απτές αποδείξεις. Αλλά δεν σου ψιλοβρωμάει το γεγονός ότι άλλοι που προτάθηκαν για διορισμό πριν από αυτόν περιμένουν ακόμα, ενώ ο ίδιος διορίστηκε στο πιτς φιτίλι? Πού μπορεί να οφείλεται αυτή η διαφοροποίηση? Εγώ προσωπικά δεν μπορώ να το καταλάβαω, καθώς οι μεταβλητές είναι ίδιες (ίδια ειδικότητα, ίδιο μπάχαλο με τις λίστες, ίδιο γραφείο) εκτός από την μεταβλητή: επώνυμο... Επέιδή ζούμε σε μια χώρα όπου ο νιποτισμός ζει και βασιλεύει, επίτρεψέ μου να έχω πολές αμφιβολίες για την¨"τύχη" του. Για ψάξε λίγο να δεις ο κύριος συνάδελφος με ποια παλαιότητα μπήκε στις λίστες...και θα φρικάρεις όχι με την ταχύτητα που τον διόρισαν, αλλά με την παλαιότητα που τον κατέταξαν!! Σε αυτήν την χώρα που καταρρέει , πάλι θα σωθούν όσοι έχουν ένα επώνυμο, και άσε τους άλλους με τον σταυρό το χέρι. Χαζά δεν είμαστε κύριοι, αλλά δυστυχώς η θέση λέκτορα είναι ήδη ξεσκονισμένη για τον κύριο. Και ναι, η ιατρική και η πανεπιστημιακή καριέρα είναι γονιδιακή υπόθεση στην Ελλάδα.
 6. Τι σχέση έχει αυτό το ειρωνικό γράμμα "φιλανδού" μαθητή με το thread "ειδικότητα στην Φιλανδία"? Ειδικότητα πάμε να κάνουμε, όχι να γραφτούμε στην πρώτη τάξη του δημοτικού. Και καλά η Φιλανδία είναι χώρα χωρίς προβλήματα. Σόρυ, αλλά εγώ σε τέτοιες απστειρωμένες χώρες , που έχει νύχτα 6 μήνες τον χρόνο και -30 βαθμούς δεν πάω να ζήσω.
 7. Το ότι δεν έκανες νευρολογία δεν είναι λάθος, καθώς πλέον η ειδικότητα είναι ενιαία. Δηλαδή, όταν διοριστείς, τον 1 χρόνο νευρολογία θα τον κάνεις στυλ rotation. Τώρα σε ποια σειρά βρίσκεσαι, μόνο από τη διεύθυνση υγείας μπορούν να σε πληροφορήσουν. Λογικά θα είσαι από τους τελευταίους, καθώς άτομα που έχουν κάνει νευρολογία θα προηγούνται. Επίσης θα προηγούνται και όλοι όσοι ήταν γραμμένοι στην λίστα πριν από εσένα. Μάλλον για το 11η σε κόβω, αλλά ξαναρώτα, δεν καταλαβαίνω γιατί σου είπαν 5η. Καλύτερα πέρνα από εκεί να δεις τη λίστα με τα μάτια σου.
 8. Neurology Αdam's & Victor αγγλική έκδοση Νευρολογία του Λογοθέτη, ελληνική
 9. Συγνώμη, ο δικηγόρος τι σας συμβουλεύει να κάνετε για τις εφημερίες? Αυτός είναι ειδικός για αυτό το θέμα. Ας μελετήσει τη νομοθεσία προσεχτικά και ας σας πει τι να κάνετε. Για αυτό δεν τον πληρώνετε? Όσο για τα εξώδικα , αυτά είναι γαργάρες. Κάντε του μια μηνυσάρα , να δεις πως θα κλάσει μέντες.
 10. Σε αυτήν την όαση , συμπεριλαμβάνασε κι εσύ? 'Η μήπως εμείς οι υπόλοιποι είμαστε οι καμήλες απλά κι εσύ ο βεδουίνος? Σχόλια τύπου καμένοι εγκέφαλοι κτλ δεν αρμόζουν σε έναν ορθοπαιδικό...Καλύτερα να έλεγες οστεομαλακισμ...να... Το θέμα είναι οι μεταβατικές διατάξεις να μεριμνούν όσο το δυνατόν περισσότερο τους χιλιάδες γιατρούς που αυτήν την στιγμή είναι σε μια λίστα αναμονής. Δεν μπορούν να εξισωθούν 4 χρόνια αναμονής με έναν φρέσκο πτυχιούχο.
 11. Έχετε πολύ πλάκα..Πραγματικά... Όλοι εσείς του εξωτερικού έχετε βαλθεί να μας πείσετε να σας ακολουθήσουμε στο εξωτερικό , διαφορετικά θα παραμείνουμε στουρνάρια. Και ποιος μας λέει πως εσείς είστε έξυπνοι.? Ποιος μας λέει πως τα βγάζετε πέρα? Ποιος μας λέει πως οι διευθυντές και λοιποί σας εχουν εκτίμηση? Ποιος μας λέει πως θα γίνετε καλοι γιατροί? Επειδή κάνετε ειδικότητα έξω σημαίνει πως είστε Σουπερ-ουάου, κι εμείς εδώ είμαστε υα καθυστερημένα? Πραγματικά πόσο γελοία επιχειρήματα έχετε..Ειδικά για τον @andreas ο οποίος λιβανίζει κάθε 3 και λίγο πως έπρεπε να φύγουμε έξω για να γίνουμε καλοί ιατροί.. Κατά τα άλλα, όσοι σπουδάζουν έξω είναι κακοι ιατροι, όσοι μέσα αστέρια.. Αλλά όσοι κάνουν ειδικότητα έξω είναι αστέρια, και όσοι μέσα κακοί. Έυγε, αριστοτέλεια λογική ...
 12. Έχετε πολύ πλάκα..Πραγματικά... Όλοι εσείς του εξωτερικού έχετε βαλθεί να μας πείσετε να σας ακολουθήσουμε στο εξωτερικό , διαφορετικά θα παραμείνουμε στουρνάρια. Και ποιος μας λέει πως εσείς είστε έξυπνοι.? Ποιος μας λέει πως τα βγάζετε πέρα? Ποιος μας λέει πως οι διευθυντές και λοιποί σας εχουν εκτίμηση? Ποιος μας λέει πως θα γίνετε καλοι γιατροί? Επειδή κάνετε ειδικότητα έξω σημαίνει πως είστε Σουπερ-ουάου, κι εμείς εδώ είμαστε υα καθυστερημένα? Πραγματικά πόσο γελοία επιχειρήματα έχετε..Ειδικά για τον @andreas ο οποίος λιβανίζει κάθε 3 και λίγο πως έπρεπε να φύγουμε έξω για να γίνουμε καλοί ιατροί.. Κατά τα άλλα, όσοι σπουδάζουν έξω είναι κακοι ιατροι, όσοι μέσα αστέρια.. Αλλά όσοι κάνουν ειδικότητα έξω είναι αστέρια, και όσοι μέσα κακοί. Έυγε, αριστοτέλεια λογική ...
 13. Ντροπή σου που βρίζεις συναδέλφους. Πραγματικά ντροπή σου. Τον αράπη κι αν τον πλένεις το σαπούνι σου χαλάς. Αυτο το απόφθεγμα αφιερωμένο σε σένα.
 14. Πόσα πληρώθηκε αυτή η δημοσιογράφος για να γράψει το άρθρο? Όσα λέει, τα γράφουμε εδώ πέρα εμείς τζαμπέ. Αυτή έκανε ένα κολλάζ και πληρώθηκε κιόλας. Εμάς ποιος θα μας πληρώσει που γράφουμε τις απόψεις μας εδώ?
×
×
 • Δημιουργία νέας...