doctor anonymous

Prominent Members
 • Content count

  103
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

doctor anonymous last won the day on 17 Ιανουαρίου

doctor anonymous had the most liked content!

1 Follower

About doctor anonymous

 • Rank
  Τελειόφοιτος (επίπεδο IV)

Πληροφορίες προφίλ

 • Σχολή
  Ιατρική
 • Sex
  just guess

Recent Profile Visitors

2.550 profile views
 1. Οι συνάδελφοι παραπάνω πιστεύω σε κάλυψαν. Αν έχεις κάποια άλλη απορία feel free να ρωτήσεις. :-) Μην αγχώνεσαι και όλα θα γίνουν βήμα βήμα.
 2. Εάν ολοκληρώσεις την θητεία σου μειώνονται κατά 4 μήνες η παθολογία ή 4 μήνες η χειρουργική. Εάν η ειδικότητά σου δεν έχει κομμάτι παθολογίας ή χειρουργικής τότε μειώνεται η οποιαδήποτε ειδικότητα για 1 μήνα εάν δεν με απατά η μνήμη μου. Όπως σωστά είπε η margo2 μπορείς να δηλώσεις με το που διοριστείς στο άγονο το ειδικό μέρος της ειδικότητας. Οι περισσότερες χρηματικές απολαβές ισχύουν αλλά όχι για όλα τα άγονα. Άλλο θετικό που μπορώ να σκεφτώ αλλά είναι σε βάθος χρόνου μετράει η προϋπηρεσία σου εκεί στο 5πλάσιο σε περίπτωση που θες να διοριστείς στο ΕΣΥ. Τώρα αναλόγως της κάθε περίπτωσης θα μπορούσαμε να πούμε για την πιθανή εμπειρία που μπορείς να πάρεις λόγω πολλής δουλειάς ή για τις υπέροχες διακοπές που θα κάνεις ένα έτος.
 3. 7th International Summer School in Medical & Biosciences Research & ManagementMay 16 - 25, 2018 - Neo Itilo-Mani, Laconia & Athens, Greece Applications (Nov 20, 2017 - Jan 8, 2018) http://www.whba1990.org/summerschool2018.html
 4. όποιος ενδιαφέρεται για αγροτικά νομού Χίου (Χίο, Οινούσσες, Ψαρά) ας μου στείλει πμ να δώσω πληροφορίες :-)
 5. το επίδομα του άγονου μπαίνει μαζί με το μισθό. Πάρε τηλ τώρα που είσαι ακόμα διορισμένος, γτ έχουν υπάρξει περιπτώσεις που ξεχάστηκε να μπει και εάν τελειώσεις μετά θα είναι πιο δύσκολο να διευθετηθεί.
 6. Θενξ iceman το διορθώνω και προσθέτω για το βιβλιάριο υγείας ΤρελοΓιαΤρώς
 7. Βρήκα στην ατζέντα μου την απαραίτητη χαρτούρα (έκδοση 2016) για όταν με το καλό περάσει κανείς όλα τα μαθήματα και σας τα παραθέτω με την επιφύλαξη ότι κάτι μπορεί να έχει αλλάξει: Κλείσιμο καρτέλας (Αθήνα) Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας Πάσο Τρίπτυχο 10,5 ευρώ στον 2ο όροφο της γραμματείας Τρέχουσα Βιβλιάριο υγείας για όσους έχουν από τη σχολή Άδεια ασκήσεως ιατρικού επαγγέλματος Αναγγελία έναρξης ιατρικού επαγγέλματος / Αίτηση --> Χορηγείται από τη διεύθυνση υγείας Δύο μικρές πρόσφατες φωτογραφίες Πτυχίο (ή βεβαίωση περάτωσης σπουδών) Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή πιστοποιητικό γέννησης Ποινικό Μητρώο --> Αυτεπάγγελτα Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/86 ότι: "Δεν έχω καταδικαστεί σε καμία αξιόποινη πράξη ή για πράξη που έχει σχέση με την άσκηση της επαγγελματικής μου ιδιότητας" Παράβολο δημοσίου ταμείου 8 ευρώ --> από την εφορία Παράβολο τελών χαρτοσήμου 30 ευρώ --> από την εφορία Δήλωση ειδικότητα Αίτηση και υπεύθυνη δήλωση γενικής χρήσης Αντίγραφο πτυχίου Φωτοτυπία ταυτότητας Άδεια ασκήσεως ιατρικού επαγγέλματος Αίτηση αγροτικού Αντίγραφο πτυχίου Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας Ιατρικός Σύλλογος (Αθηνών) Άδεια ασκήσεως Φωτοτυπία πτυχίου Δύο μικρές φωτογραφίες Συνδρομή 0,90 ευρώ Χρήσιμα τηλέφωνα: Γραμματεία Ιατρικής Αθηνών Πτυχιακά: 2107462042 Τμήμα αγροτικών υπουργείου υγείας: 2132161011 ΤΜΗΜΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ Αθήνα : "ΓΑΡΟΦΑΛΑΚΗΣ ΜΑΝΟΣ (ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ)" 213-1600361 213-1600360 ΖΑΚΑ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑ 213-1600390 ΚΟΨΙΔΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ 213-1600391 Καλή τύχη!
 8. Συμβουλή για πνευμονολογία; Από όσα βλέπω με εξαίρεση το Αττικό όλα τα νοσοκομεία είναι άδεια, δλδ αναμονή μηδέν.
 9. Μπορείς να περιμένεις τον διορισμό να έρθει σπίτι ή να τον τυπώσεις όταν ανέβει στο σάιτ της Διαύγειας. Χωρίς το χαρτί δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Αν θες να γίνει πιο γρήγορα η διαδικασία μπορείς να αρχίζεις να μαζεύεις τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Σχετικά με αυτά το ιδανικό θα ήταν να τους πάρεις ένα τηλ για να σου τα πουν επακριβώς ή εναλλακτικά υπάρχουν κάπου στο greekmeds.
 10. Όποιος ενδιαφέρεται για αγροτικά νομού Χίου pm
 11. Με βάση την προσωπική μου εμπειρία, μπορείς να περιμένεις μέχρι να ξεκινήσεις να ασκείς το επάγγελμα. Εάν αλλάξεις ιατρικό σύλλογο ξαναπληρώνεις. Για τη μεταφορά των χαρτιών δεν ξέρω. Καλύτερα να γραφτείς στο σύλλογο που σε ενδιαφέρει κατευθείαν όταν με το καλό αρχίσεις να δουλεύεις (και να μην γραφτείς έτσι απλά για να λες ότι γράφτηκες σε κάποιον και μετά να αλλάζεις).
 12. Επαναφέρω το thread. Κάποιος που να κάνει τώρα ειδικότητα και να μπορεί να μας πει δυο πράματα;
 13. Αν θες να μάθεις για τις πρώτες μέρες ως αγροτικός πες μου :-)
 14. Ένα ακόμα περιστατικό που μου έτυχε και είχε ενδιαφέρον. Δεν το λες συχνό βέβαια. Εκγόμφωση (βγαλμένο δόντι από τη ρίζα) αρχικά εκτίμηση της γενικότερης κατάστασης του ασθενούς στα γρήγορα. Απαραίτητη είναι η παραπομπή σε οδοντίατρο εντός ώρας. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να γίνουν όλα γρήγορα για να σωθεί το δόντι. Εάν έχει βρεθεί το δόντι το ξεπλένουμε με γάλα ή κατ' ανάγκην για 10 δευτερόλεπτα με κρύο νερό κρατώντας το πάντοτε από τη μύλη και ποτέ από τη ρίζα. Δεν το σκουπίζουμε με γάζα ή χαρτί και δεν το βάζουμε σε φυσιολογικό ορό ή άλλα αντισηπτικά. Το ιδανικό είναι μέχρι να πάει, να επανατοποθετήσουμε το δόντι στο φατνίο του και να το στερεώσουμε λέγοντας στον ασθενή να δαγκώσει απαλά μία γάζα. Εάν αυτό δεν είναι δυνατό, μπορείτε να το διατηρήσετε υγρό σε ένα καθαρό δοχείο με κρύο γάλα ή ακόμη και με σάλιο (του ίδιου ή της μαμάς), όχι όμως σε νερό και φυσικά όχι τυλιγμένο. Αν πρόκειται για νεογιλό, δεν τοποθετείται πίσω γιατί υπάρχει κίνδυνος να τραυματιστεί το μόνιμο. Παραπέμπουμε σε οδοντίατρο να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες.
 15. Γενικά στα άγονα έχεις ρεπό όπως και στα μη άγονα. Υπάρχουν όμως μερικά (όπως αυτό που είμαι εγώ) που είσαι ο μόνος γιατρός και συνεπώς σε συνεχή ετοιμότητα 24/7. Πχ ο μόνος γιατρός σε ένα μικρό νησάκι. Τότε δεν έχεις δικαίωμα να φύγεις παρά μόνο όταν πάρεις άδεια (τις 15 εργάσιμες που δικαιούσαι) και επειδή θεωρητικά δεν εφημερεύεις αλλά είσαι σε ετοιμότητα, δεν έχεις ρεπό. Ρεπό παίρνουν αυτοί που κάνουν εφημερίες κάποιες μέρες το μήνα (7 είναι το πλαφόν), και όπως είναι λογικό εφόσον δεν εφημερεύουν τα ΣΚ, τις αργίες και τα απογεύματα έχουν δικαίωμα να κλείσουν το τηλέφωνό τους και να πάνε μία εκδρομή. Αυτοί που δεν μπορούν να κλείσουν το κινητό ή να πάνε κάπου τις αργίες αλλά είναι σε συνεχή ετοιμότητα, δεν έχουν ρεπό γιατί δεν μετράει ότι εφημερεύουν. Ναι είναι εργάσιμες.