Jump to content

doctor anonymous

Prominent Members
 • Posts

  110
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

doctor anonymous last won the day on 20 Ιουλίου 2021

doctor anonymous had the most liked content!

Πληροφορίες προφίλ

 • Σχολή
  Ιατρική
 • Sex
  just guess

Recent Profile Visitors

3.359 profile views

doctor anonymous's Achievements

Τελειόφοιτος (επίπεδο IV)

Τελειόφοιτος (επίπεδο IV) (4/16)

95

Reputation

 1. Μεταξύ αστείου και σοβαρού (και επειδή δε βρήκα υπάρχον thread με αυτό το θέμα), έχετε συμβουλές για το πώς να διαβάσει κάποιος για εξετάσεις ειδικότητας; Πώς = διαχείριση χρόνου, στρες, πανδημία, work-life-study balance, προγραμματισμός; Βρίσκεται κάνεις άλλος σε αυτή την ιδιαίτερη φάση και να έχει ανάγκη λίγη υποστήριξη ή βρισκόταν και θέλει να μοιραστεί τη σοφία του; Ευχαριστώ εκ των προτέρων και καλή επιτυχία σε όλους μας!
 2. -Γνωρίζουμε κάποιο νοσοκομείο Αθήνα ή Θεσσαλονίκη που θεωρείται καλό εκπαιδευτικά για τη συγκεκριμένη ειδικότητα και τι αναμονή υπάρχει? Αυτή την περίοδο λόγω του covid η πνευμονολογία έχει δεχτεί μεγάλο πλήγμα εκπαιδευτικά, καθώς στα περισσότερα νοσοκομεία οι πνευμονολόγοι έχουν αναλάβει μεγάλο τμήμα αυτού του βάρους... Στην Αθήνα (για την οποία ξέρω) ενώ το σωτηρία θα ήταν μια καλή λύση (είναι το κέντρο το νοσημάτων θώρακος, έχει απίστευτη ποικιλία και όγκο περιστατικών με μηδενική αναμονή), τον τελευταίο χρόνο έχει γίνει νοσοκομείο μίας νόσου... Το Αττικό είναι επίσης καλό και είναι και το μόνο που εγγυάται ότι θα είσαι σε πανεπιστημιακή κλινική (είναι άλλη κουβέντα αν και γιατί αξίζει κάποιος να το επιδιώξει) καθώς και ο Ευαγγελισμός που είναι το μεγαλύτερο νοσοκομείο των Βαλκανίων και με τη σειρά του εγγυάται ότι σίγουρα θα δεις πολλά περιστατικά και μεγάλη ποικιλία. Βέβαια και τα δύο έχουν αναμονή. Για τη Θεσσαλονίκη δεν έχω άποψη δυστυχώς. Δύσκολη η επιλογή... Καλή τύχη! -Επίσης, η τοποθέτηση είναι ενιαία? Είναι ενιαία η τοποθέτηση ναι. -Και μετά την ειδικότητα τι ευκαιρίες υπάρχουν εντός Ελλάδας? Η πνευμονολογία έχει πάρα πολλές επιλογές. Μπορείς να ανοίξεις ιατρείο, να ασχοληθείς με τον ύπνο, να κάνεις εξειδίκευση στη ΜΕΘ, να ασχοληθείς με την επεμβατική πνευμονολογία, να δουλέψεις σε νοσοκομείο (ιδιωτικό ή δημόσιο), κλπ κλπ Το πόσο εύκολο είναι το καθένα νομίζω ότι είναι κάτι που δε πρέπει να σε απασχολεί αυτή τη στιγμή (δική μου γνώμη) αλλά να βρεις ποια ειδικότητα σου αρέσει κι από εκεί και πέρα με προσπάθεια και μερικές φορές λίγη τύχη όλα γίνονται. -Η επεμβατική πνευμονολογία είναι ξεχωριστή εξειδίκευση μετέπειτα? Δεν υπάρχει επίσημη εξειδίκευση προς το παρόν στην Ελλάδα για επεμβατική πνευμονολογία. Η European Respiratory Society έχει προσπαθήσει να θέσει κάποια standrard για το EBUS και από φέτος έχει κι η Αθήνα ένα από τα κέντρα πιστοποίησης. Αλλά αυτό δεν είναι επεμβατική πνευμονολογία, παρά ένα από τα πρώτα βασικά προαπαιτούμενα. Αν μπορώ να βοηθήσω σε κάτι άλλο θα είναι μεγάλη μου χαρά Καλή συνέχεια!
 3. Πολύ επίκαιρο και σημαντικό θέμα για συζήτηση. Μοιάζει ένα άλυτο πρόβλημα το οποίο τόσο καιρό απασχολούσε νοσοκομεία της επαρχίας και ειδικότητες "δεύτερης διαλογής" με αποτέλεσμα να μην έχει φανεί ίσως (?) το πρόβλημα στο ευρύ κοινό. Σιγά σιγά καταρρέουν όλα... πχ το Σωτηρία έχει έναν απίστευτο αριθμό κενών θέσεων για πνευμονολόγους τόσο που το να είναι καλυμμένες 1 στις 2 πλέον είναι ευχή και όχι κατάρα. Οι εφημερίες είναι στα όρια της ασφάλειας, οι ειδικευόμενοι δεν ξέρουν τι σημαίνει άδεια (να μη σχολιάσω για τα ρεπό λολ) και οι επιμελητές έχουν αρχίσει να κάνουν ενεργείς χωρίς ειδικευόμενους κατά καιρούς. Εντωμεταξύ όσο πιο σοβαρό είναι το πρόβλημα της έλλειψης των ειδικευομένων τόσο πιο πολλοί καταφεύγουν σε άλλες λίστες (ειδικότητας ή νοσοκομείου) και ακόμα πιο πολλοί παραιτούνται. Το αποτέλεσμα είναι ότι μέσα σε 2 χρόνια ερήμωσε το νοσοκομείο / μειώθηκε το ανθρώπινο δυναμικό, ενώ το παραγώμενο έργο τουλάχιστον ποσοτικά (εύχομαι και ποιοτικά...) παραμένει το ίδιο. Δεν είναι δελεαστική η πνευμονολογία; Δεν είναι δελεαστικά τα ελληνικά νοσοκομεία; Δεν είναι σωστός ο καταμερισμός των αποφοίτων ιατρικής ανά ειδικότητα; Πρέπει να συγχωνευτούν κλινικές; Υπάρχουν κίνητρα για στελεχωθούν τα νοσοκομεία από ειδικευόμενους; Τα ερωτήματα είναι πολλά. Προς το παρόν απάντηση ουσιαστική θα τολμήσω να πω καμία...
 4. Σε ορισμένα νοσοκομεία το κάνουν ήδη τροπον τινά. Παίρνουν τηλ όσους έχουν κάνει ανάκληση και καμιά φορά και άτομα από άλλες λίστες
 5. Γεια σας παιδιά! Τα φώτα σας για μία φίλη μου παρακαλώ. Καμία πρόταση για παθολογία Αθήνα γενικό κομμάτι (μετά μάλλον καρδιά) που να ανοίγει σύντομα; Αν μπορώ να βοηθήσω με πνευμονολογία pm ☺️
 6. Γεια σας! Ενδιαφέρομαι για πληροφορίες για αγροτικά στη Χίο αν γίνεται! Για το πι παρπαριάς τι γνώμη έχετε;

 7. Οι συνάδελφοι παραπάνω πιστεύω σε κάλυψαν. Αν έχεις κάποια άλλη απορία feel free να ρωτήσεις. :-) Μην αγχώνεσαι και όλα θα γίνουν βήμα βήμα.
 8. Εάν ολοκληρώσεις την θητεία σου μειώνονται κατά 4 μήνες η παθολογία ή 4 μήνες η χειρουργική. Εάν η ειδικότητά σου δεν έχει κομμάτι παθολογίας ή χειρουργικής τότε μειώνεται η οποιαδήποτε ειδικότητα για 1 μήνα εάν δεν με απατά η μνήμη μου. Όπως σωστά είπε η margo2 μπορείς να δηλώσεις με το που διοριστείς στο άγονο το ειδικό μέρος της ειδικότητας. Οι περισσότερες χρηματικές απολαβές ισχύουν αλλά όχι για όλα τα άγονα. Άλλο θετικό που μπορώ να σκεφτώ αλλά είναι σε βάθος χρόνου μετράει η προϋπηρεσία σου εκεί στο 5πλάσιο σε περίπτωση που θες να διοριστείς στο ΕΣΥ. Τώρα αναλόγως της κάθε περίπτωσης θα μπορούσαμε να πούμε για την πιθανή εμπειρία που μπορείς να πάρεις λόγω πολλής δουλειάς ή για τις υπέροχες διακοπές που θα κάνεις ένα έτος.
 9. 7th International Summer School in Medical & Biosciences Research & ManagementMay 16 - 25, 2018 - Neo Itilo-Mani, Laconia & Athens, Greece Applications (Nov 20, 2017 - Jan 8, 2018) http://www.whba1990.org/summerschool2018.html
 10. όποιος ενδιαφέρεται για αγροτικά νομού Χίου (Χίο, Οινούσσες, Ψαρά) ας μου στείλει πμ να δώσω πληροφορίες :-)
 11. το επίδομα του άγονου μπαίνει μαζί με το μισθό. Πάρε τηλ τώρα που είσαι ακόμα διορισμένος, γτ έχουν υπάρξει περιπτώσεις που ξεχάστηκε να μπει και εάν τελειώσεις μετά θα είναι πιο δύσκολο να διευθετηθεί.
 12. Βρήκα στην ατζέντα μου την απαραίτητη χαρτούρα (έκδοση 2016) για όταν με το καλό περάσει κανείς όλα τα μαθήματα και σας τα παραθέτω με την επιφύλαξη ότι κάτι μπορεί να έχει αλλάξει: Κλείσιμο καρτέλας (Αθήνα) Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας Πάσο Τρίπτυχο 10,5 ευρώ στον 2ο όροφο της γραμματείας Τρέχουσα Βιβλιάριο υγείας για όσους έχουν από τη σχολή Άδεια ασκήσεως ιατρικού επαγγέλματος Αναγγελία έναρξης ιατρικού επαγγέλματος / Αίτηση --> Χορηγείται από τη διεύθυνση υγείας Δύο μικρές πρόσφατες φωτογραφίες Πτυχίο (ή βεβαίωση περάτωσης σπουδών) Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή πιστοποιητικό γέννησης Ποινικό Μητρώο --> Αυτεπάγγελτα Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/86 ότι: "Δεν έχω καταδικαστεί σε καμία αξιόποινη πράξη ή για πράξη που έχει σχέση με την άσκηση της επαγγελματικής μου ιδιότητας" Παράβολο δημοσίου ταμείου 8 ευρώ --> από την εφορία Παράβολο τελών χαρτοσήμου 30 ευρώ --> από την εφορία Δήλωση ειδικότητα Αίτηση και υπεύθυνη δήλωση γενικής χρήσης Αντίγραφο πτυχίου Φωτοτυπία ταυτότητας Άδεια ασκήσεως ιατρικού επαγγέλματος Αίτηση αγροτικού Αντίγραφο πτυχίου Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας Ιατρικός Σύλλογος (Αθηνών) Άδεια ασκήσεως Φωτοτυπία πτυχίου Δύο μικρές φωτογραφίες Συνδρομή 0,90 ευρώ Χρήσιμα τηλέφωνα: Γραμματεία Ιατρικής Αθηνών Πτυχιακά: 2107462042 Τμήμα αγροτικών υπουργείου υγείας: 2132161011 ΤΜΗΜΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ Αθήνα : "ΓΑΡΟΦΑΛΑΚΗΣ ΜΑΝΟΣ (ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ)" 213-1600361 213-1600360 ΖΑΚΑ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑ 213-1600390 ΚΟΨΙΔΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ 213-1600391 Καλή τύχη!
 13. Συμβουλή για πνευμονολογία; Από όσα βλέπω με εξαίρεση το Αττικό όλα τα νοσοκομεία είναι άδεια, δλδ αναμονή μηδέν.
×
×
 • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.