Jump to content

heydoc

Prominent Members
 • Posts

  132
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

Reputation Activity

 1. Like
  heydoc reacted to John62 in ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΟΣ .... ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ   
  Εγώ λέω να καταργηθούν όλες οι εξετάσεις και να γίνουν
  και απεριόριστες οι θέσεις στις ιατρικές και στις άλλες σχολές.... όσοι θέλουν να γίνουν γιατροί να γίνονται, να κάνουν όποια ειδικότητα θέλουν.... τέλος οι εξετάσεις, τέλος ο περιορισμός των θέσεων, τέλος η αξιολόγηση (όχι πως υπάρχει, αλλά λέμε τώρα)... 
  Γιατί να το περιορίσουμε στο "διαφωνώ να αναγκάζομαι να γίνω ΩΡΛ.. εγώ διαφωνώ να αναγκάζομαι να γίνομαι οτιδήποτε... γουστάρω να γίνω πυρηνικός φυσικός.... να γίνομαι αυτόματα... το πολύ πολύ να είμαι υπεύθυνος και για ένα νέο τσερνόμπιλ .... να λυθεί έτσι και το πρόβλημα του υπερπληθυσμού της γης.
 2. Like
  heydoc got a reaction from John62 in ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΟΣ .... ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ   
  Για ακόμη μια φορά κάνεις λάθος.Στο Παρίσι ναι υπάρχει περιορισμός στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων κ από το 2030 δε θα κυκλοφορεί κανενα βενζινοκίνητο στο κέντρο.Στην Κίνα πριν λίγα χρόνια υπήρχε περιορισμός στο 1 παιδί/ οικογένεια.Στα φαρμακεία επίσης υπάρχει περιορισμός ανά πληθυσμό στην Ελλάδα.Όπου δεν είναι βιώσιμο το σύστημα, ναι πρέπει να υπάρχουν περιορισμοί για να μη σπαταλώνται άσκοπα πόροι στις σύγχρονες κοινωνίες. Δεν είναι κομμουνιστικό πρότυπο αυτό.Ονομάζεται άσκοπο resourcing και προκειμένου να καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια και να περιμένουμε την αυτό ρύθμιση του συστηματος(ήδη βλεπουμε κενές λίστες αναμονής σε ειδικότητες,νοσοκομεία κεντρικά χωρίς αναισθησιολόγους, ΜΕΘ χωρίς προσωπικό) ρυθμίζουμε εμείς το σύστημα για να εξυπηρετεί το κοινωνικό σύνολο.Σε όλες τις χώρες με συστήματα πρότυπα (Αγγλία,Γαλλία,Αμερική) υπάρχουν φιλτρα.Δε μπορείς να γίνεις ότι ειδικότητα γουστάρεις, θα δώσεις εξετάσεις και αν δεν περάσεις θα κανεις κάποια άλλη γιατί πολύ απλά οι θέσεις που χρειάζονται στη χώρα έχουν καλυφθεί.Εξ ου και ο διαχωρισμός σε competitive και μη ειδικότητες.
 3. Like
  heydoc got a reaction from sjjggst in Εξετάσεις ειδικότητας: Πώς να επιβιώσεις ;   
  Με την προυποθεση ότι διαβάζεις κατά τη διάρκεια της ειδικότητας,θέλει 2-3 μήνες(8-10 ώρες κάθε μέρα διάβασμα) γεμάτους, αφιερωμένους για επανάληψη.
  Στις χειρουργικές ειδικότητες,η χειρουργική εμπειρία δύσκολα αναπληρώνεται απ το διάβασμα.Αλλά το ίδιο ισχύει και για την κλινική(πληθώρα περιστατικών που έχεις δει).
  Εάν λοιπόν δεν έχεις τόσο μεγάλη έκθεση, το διάστημα επανάληψης μεγαλώνει.Ίσως να πρέπει να πάτε και κάπου που γίνεται σωστή δουλειά για 1-2 μήνες να παρακολουθήσετε.
 4. Like
  heydoc got a reaction from komplexares in Αρνούνται οι καθηγητές Ιατρικής Αθήνας να νοσηλεύουν πλέον ασθενείς με covid   
  Κόψτε τους το δικαίωμα να διατηρούν ιδιωτικό ιατρείο να σου πω εγώ !!!!! Άντε πια με την ασυλία στους καθηγητές και τους στρατιωτικούς !!! 😡
 5. Like
  heydoc got a reaction from serrena in Αγροτικό / Υπηρεσία Υπαίθρου   
  Ναι υπάρχει.Επικοινώνησε με το υπουργείο
 6. Haha
  heydoc reacted to crimpson in Ειδικότητα στο εξωτερικό ;   
  Το λιφτινγκ του ρώμα είναι στις επιλογές;
  Έχω κάνει follow εναν γνωστο μου πλαστικό που ολο ανεβαζει stories με νήματα, υαλουρονικα, μποτοξ κτλ. Βγαζει καλά λεφτα αλλά δε μπορώ τόση ματαιοδοξία. 
 7. Haha
  heydoc got a reaction from Luc80 in Χρειάζομαι μια συμβουλή για την ειδικότητα   
  Από αυτά που ειπες, Γενική ιατρική.No-brainer που λεν κ στο χωριό μ.
 8. Like
  heydoc reacted to kopritis in Ιατρική μετά τα 30   
  Ειμαι ο τελευταίος που θα αποτρέψω κάποιον, αλλα το τρέχον επάγγελμα σου ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙ ;
  Είχα ειδικεύομενο... 55χρονών που αγχώνονταν για το τι θα κάνει μετά την ειδικότητα (η ειδικότητα του δεν μπορει να κρατήσει Ιατρείο) καθως δεν γούσταρε να πάει για επικουριλίκι στην επαρχία.
  Αν ΤΟ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ, προχώρα, κάνε την προσπάθειά σου, η ζωή είναι μικρή για να λες μετά δεν το προσπάθησα, αν ομως νομίζεις ότι θα βγάλεις λεφτά ή θα νιώσεις κάπως με το "γιατρέ", άστο, είναι κρίμα να ταλαιπωρηθεί η οικογένειά σου.
 9. Like
  heydoc reacted to Mindtrapper in Επιλέγοντας χειρουργική ειδικότητα   
  Θα είσαι πολύ καλύτερα οικονομικά με καλύτερη ποιότητα ζωής σαν οδοντίατρος. Grass is always greener αλλά εμείς λέμε τι μαλακία κάναμε που δεν γίναμε οδοντίατροι, εσύ θες να το πας από την ανάποδη. Τι να σου πω, τουλάχιστον αν δεις ότι δεν ήταν αυτό που ονειρευόσουν μπορείς πάντα να γυρίσεις στο ιατρείο σου σαν οδοντίατρος. 
 10. Like
  heydoc reacted to xxz in Εξεταστική Ιατρικών Ειδικοτήτων (Πρόγραμμα & Αποτελέσματα)   
  Επίσης πολλοί θεωρούν ότι το φυσιολογικο είναι να έχεις τον διευθυντή σου ή τον καθηγητή σου στην επιτροπή. Ότι επειδή απτην πανεπιστημιακή κλινική που βρίσκεσαι περναν όλοι, ότι αυτο είναι το φυσιολογικό. Λογικό μετά να φωνάξεις ότι σε αδικούν οι πανελλήνιες. Ελπίζω και εύχομαι ότι  με τις πανελλήνιες τα θέματα θα είναι λογικά, ισορροπημενα για όλους. Και αν δεν είχε προφορικά, ειμαι σίγουρος θα ήταν πιο ισορροπημένη η κατάσταση. 
 11. Like
  heydoc reacted to kopritis in Έναρξη ή Συνέχιση Ειδικότητας χωρίς αναμονή   
  Επειδη προκειται για πρωτόγνωρη κατάσταση, δλδ ότι έχουν βάλει 2-3 βύσματα τα μέσα στο Υπουργείο για να κάνουν ειδικότητα με πολύχρονη αναμονή χωρίς να περιμένουν, έχουμε την εξής κατάσταση:
  - οι νομικές υπηρεσίες των νοσοκομείων έχουν ερμηνεύσει το ΦΕΚ ότι οι ειδικεύομενοι αυτοί καταλαμβάνουν οποιαδηποτε θέση ειδικότητας υπάρχει στον τομέα, και δεν απατείται καν να υπάρχει θέση υπεράριθμου στην Κλινική που γράφουν Ειδικότητα
  - όλο αυτό έχει δημιουργήσει το παράλογο να έχουν μαζευτεί πχ διψήφιος αριθμός ειδικεύομενων σε Κλινικές με 4 θέσεις κανονικών ειδικεύομενων.
  Η αρχική λογική του "γιατροί για τις έκτακτες ανάγκες για τον COVID" έχει δημιουργήσει ένα παράθυρο σε Κλινικές και ειδικότητες που δεν έχουν σχέση με την πανδημία, προκειμένουν να μην περιμένουν κάποια βύσματα. Και δεν ιδρώνει το αυτί κανενός, κλάιν.
   
  Όταν λήξει όλο αυτό, οι επόμενοι ειδικεύομενοι ειναι απλά οι άτυχοι που θα περιμένουν ;
 12. Thanks
  heydoc got a reaction from sjjggst in Ειδικότητα στην Μεγάλη Βρετανία   
  https://www.gmc-uk.org/registration-and-licensing/join-the-register/before-you-apply/primary-source-verification-for-international-medical-graduates/what-do-i-need-to-do
   
  Εδώ σας λέει αναλυτικά τα steps για να κάνετε λογαριασμό EPIC κ πως να προχωρήσετε.Κοστίζει αρκετά πιο ακριβά απ τη συνήθη διαδικασία,αν μπείτε στο σάιτ έχει αναλυτικά τα fees.
  Εγώ έκανα SpR προ Brexit,αλλά ξέρω 100% ότι έτσι γίνεται πλέον.Πρώτα πρέπει να τους στείλετε το πτυχίο και το internship να δείτε αν θα σας το δεχτούν κ μετά προχωράτε με EPIC.Θα σας καθοδηγήσουν αυτοί μέσω e mail.Για το internship δε γνωρίζω λεπτομέρειες.
 13. Like
  heydoc reacted to kopritis in ΣΥΓΝΩΜΗ,ΑΛΛΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ   
  Έχεις απόλυτο δίκιο, σκέψου μάλιστα ότι κάποιοι έβαλαν βύσμα να μπουν υπεράριθμοι με το ΦΕΚ του COVID που είχε την λογική των φθηνών χεριών για την πανδημία και όχι να εξασφαλίσουν κάποιοι γόνοι και βύσματα παράπλευρη οδό να κάνουν ΑΜΕΣΑ Ειδικότητα αντί να περιμένουν 5-7-9 χρόνια.
  Και δεν ιδρώνει το αυτάκι κανενός.
 14. Like
  heydoc got a reaction from fff in ΣΥΓΝΩΜΗ,ΑΛΛΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ   
  Δυστυχώς η περίπτωση που περιγράφεις είναι η εξαίρεση!Κ αυτό το λέω γιατί αν αυτή τη στιγμή, η πλειοψηφία των ειδικευόμενων είχε μπει στην ιατρική επειδή γούσταραν κ είχαν όνειρα να εξελιχθούν θα είχαν επαναστατήσει και θα τα είχαν κάνει λίμπα όλα !Ηταν χάλια το σύστημα εκπαίδευσης, ήρθε κ ο κορωνοιος κ αυτή τη στιγμή(εδώ και ενα χρόνο)όλοι οι ειδικευόμενοι γράφουν ειδικότητα χωρίς να κάνουν ένα χειρουργείο, βλέποντας 2 ασθενείς την ημέρα στα εξωτερικά !!! Αυτό τι δείχνει;;Ότι  ένα 95% έχει μπει ιατρική γιατί νομίζει βλακωδώς ότι θα βγάλει λεφτά σαν τον πατέρα του φίλου τους!!!Γιατι αλλιώς δεν εξηγείται να έχεις φιλοδοξίες και να κάθεσαι ν ανέχεσαι να σου κλέβουν τα όνειρα κ να μην κανεις τίποτα !!
 15. Like
  heydoc reacted to fff in ΣΥΓΝΩΜΗ,ΑΛΛΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ   
  απλα γελασα με το σχολιο των 20 ωρων.μιλαμε για 80 ωρες εργασιας την ΕΒΔΟΜΑΔΑ(ναι, μπορει και παραπανω) οταν κανεις ειδικοτητα.Απο τις 7-8 εφημεριες που θα κανεις τον μηνα δεν θα σου δινουν ουτε τις μισες.Υπαρχουν γιατροι που δεν εχουν πληρωθει εφημερια εδω και τρεις μηνες.Αποκατασταση?Αμα εξαιρεσεις κατι ειδικοτητες οπως η δερματολογια που εχουν τρελη αναμονη(6-9 χρονια) ολες οι αλλες εχουν μηδενικη αποκατασταση.Αμα θες να κοιταξεις την τσεπη σου και το μελλον σου δεν ειναι καλη επιλογη η ιατρικη.Αν βεβαια την λατρευεις  και δεν μπορεις χωρις αυτην, τοτε μην διστασεις.Επισης να κανω μια διορθωση σε ενα σχολιο που εγινε παραπανω...Η ιατρικη δεν ειναι παπαγαλια.
 16. Like
  heydoc got a reaction from sjjggst in Χαμένος στην επιλογή ειδικότητας   
  Αυτο εξαρτάται αποκλειστικά απο σένα και το πού θα διαλέξεις να δουλέψεις.Αν επιλέξεις ένα ΚΥ σε χωριό της επαρχίας πολύ πιθανό να το κάνεις αυτό(αν κ εκεί θα διακριθεις αν εισαι καλός κ θα έχεις και τα τυχερά σου στις επισκέψεις κατ οικον και στα απογευματινά σου).Αν πάλι θες,μπορείς να δουλέψεις σε ένα μάχιμο setting όπως είναι ένα κεντρικό ΚΥ ή τα ΤΕΠ ενος νοσοκομείου.Το καλό επίσης είναι ότι μπορείς ανα πάσα στιγμή ν αλλάξεις και να μεταπηδήσεις απ τη μια επιλογή στην άλλη,ενώ σαν αναισθησιολόγος θα πάρεις μια θέση κ σ αυτή πιθανότατα θα τελειώσεις την καριέρα σου.
 17. Like
  heydoc reacted to mihiatrik in Κύπριοι αγροτικό   
  Δεν το γνωρίζω.
  Αυτό το τελευταίο εάν ισχύει, είναι μεγάλη μπούρδα. Υπό την έννοια ότι, θεωρώ, δημιουργεί μελλοντικά άτοπα:
  1ον) Και η Κύπρος και η Ελλάδα είναι ευρωπαϊκές χώρες. Η αναγνώριση και η αντιστοίχιση "τίτλων" που αποκτήθηκαν σε μία ευρωπαϊκή χώρα, είναι, υπό προϋποθέσεις, υποχρεωτικό να αναγνωρίζονται και σε οποιαδήποτε άλλη.
  Αυτό που αλλάζει, και εκεί παίζεται το παιχνίδι, είναι στο δικαίωμα της κάθε χώρας να βάζει "εργασιακές" δικλείδες ασφαλείας, ώστε να πιστοποιεί το κατά πόσον οι τίτλοι που αποκτήθηκαν σε μία άλλη ευρωπαϊκή χώρα, ανταποκρίνονται στις εγχώριες εργασιακές ανάγκες. Έξυπνο και λογικό παιχνίδι, καθώς δεν αμφισβητείται ο ίδιος ο τίτλος, σαν τίτλος, αλλά προβάλλονται λόγοι προσαρμογής στις συνθήκες εργασίας της εκάστοτε ευρωπαϊκής χώρας (γλώσσα, εγγραφή στον εκεί ιατρικό σύλλογο, βιογραφικό κ.τ.λ. κ.τ.λ.)
  2ον) Με την παραπάνω λογική, το κάθε ευρωπαϊκό κράτος έχει τη δυνατότητα να μπλοκάρει έμμεσα (και όχι να ακυρώσει νομικά) την άσκηση της ιατρικής ειδικότητας σε δύο σημεία: 1ον) Πριν από τη λήψη της (για την εγχώρια εκπαίδευση) και 2ον) Μετά από τη λήψη της (για του ειδικούς που έρχονται από το εξωτερικό)
  Και αυτό γιατί δεν μπορείς ούτε να καθορίσεις το πώς θα χορηγείται ο τίτλος της ειδικότητας στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες (άρα μπορείς να ρυθμίσεις μόνο τη λήψη της ειδικότητας στη δική σου χώρα), αλλά ούτε και να αναιρέσεις μία αναγνώριση ειδικότητας που έκανες (με όλες τις νόμιμες διαδικασίες) στη δική σου τη χώρα (άρα άπαξ και αναγνωρίσεις κάποιον τίτλο ειδικότητας, αυτός ισχύει άπαξ για τη χώρα σου, αλλά εν δυνάμει και για οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή).
  ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Με βάση το ευρωπαϊκό δίκαιο, όλες οι διαδικασίες αναγνώρισης τίτλων, εύρεσης εργασίας κ.τ.λ. πρέπει να ισχύουν ομοιόμορφα για όλες τις κατηγορίες υποψηφίων. Το κάθε ευρωπαϊκό κράτος έχει το δικαίωμα να καθορίζει "κατηγορίες" υποψηφίων (για διάφορα θέματα). Ωστόσο, άπαξ και κάτι αφορά μία συγκεκριμένη κατηγορία ατόμων, αυτή θα πρέπει να εφαρμόζεται ομοιόμορφα, στη συγκεκριμένη κατηγορία, και χωρίς διακρίσεις.
  3ον) Όσον αφορά το Ελλαδιστάν, η παρούσα νομοθεσία, εάν δεν έχει αλλάξει κάτι, λέει ότι δεν δικαιούσαι να δώσει εξετάσεις για την απόκτηση ειδικότητας χωρίς αγροτικό. Αυτό (ενδεχομένως) να αποτελεί νομικό δικαίωμα της χώρας να το κάνει. Να προβλέπει δηλαδή αναγνώριση Ιατρικής Ειδικότητας μόνο μετά τη λήψη αγροτικού.
  Επίσης, η πρόσληψη σε θέσεις του δημοσίου μετά από την προσκόμιση εκπλήρωση υπηρεσίας υπαίθρου, αποτελεί (ενδεχομένως) ένα ακόμα δικαίωμα της χώρας. Να καθορίζει δηλαδή προϋποθέσεις - προσόντα πρόσληψης σε δομές του δημοσίου.
  Ωστόσο, εάν όντως ισχύει κάτι τέτοιο, ότι δηλαδή εφόσον υπογράψεις υπεύθυνη δήλωση πώς δεν θα εργαστείς στην Ελλάδα μπορείς να δώσεις εξετάσεις για την ειδικότητα χωρίς αγροτικό, τότε, νομίζω ότι δημιουργούνται νομικά τέρατα:
  Α) Θα είναι πρωτοφανές, πιστεύω στα παγκόσμια χρονικά, να χορηγηθεί τίτλος ειδικότητας από μία χώρα, αλλά να μην ισχύει για τη χώρα στην οποία εκδόθηκε!!!
  Β) Ο τίτλος ειδικότητας χορηγείται, και άπαξ χορηγηθεί, είναι αναγνωρίσιμος και στην υπόλοιπη ευρωπαϊκή επικράτεια, ως τίτλος. Στην περίπτωση αυτή, που κάποιος Κύπριος που υπέγραψε το χαρτί, απέκτησε τίτλο ειδικότητας, αλλά θελήσει μετά από χρόνια (ενδεχομένως και μετά από μακρόχρονη εργασία στο εξωτερικό) να έρθει στην Ελλάδα να εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα;; Τι θα γίνει τότε;; Θα έρθει εδώ με ένα χαρτί έγκυρης ιατρικής ειδικότητας. Με ποια νομική διαδικασία το ελληνικό κράτος δεν θα τη δεχτεί;; Βασιζόμενο σε μια υπεύθυνη δήλωση που υπογράφηκε προ > 10 ετίας;; Και ερχόμαστε και στη δήλωση...
  Γ) Νομικό πρόβλημα αποτελεί (ενδεχομένως) και το περιεχόμενο της υπεύθυνης δήλωσης. Η υπεύθυνη δήλωση είναι έγγραφο που χρησιμοποιείται για έναν πολύ συγκεκριμένο σκοπό, για να δηλώσει κάτι που αποτυπώνει μία δεδομένη στιγμή μίας νομικής πραγματικότητας. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να περιγράψει καταστάσεις ζωής. Δεν είναι αυτός ο νομικός της ρόλος. Είναι δυνατόν να υπογραφούν καταστάσεις μελλοντικά αβέβαιες ή ακαθόριστες ή γενικόλογες τύπου: "Δεν θα εργαστώ ποτέ στην Ελλάδα", "Δεν θα παντρευτώ κοκκινομάλλα", "Δεν θα επισκεφτώ ποτέ το Ταζ Μαχάλ", "Δεν θα μείνω ποτέ σε σπίτι χωρίς τζάκι" κ.τ.λ. ;; Ή μπορείς να επιβάλλεις εργασιακή "εξορία" σε κάποιον;;
  Δ) Εξ' όσων γνωρίζω, οι διαδικασίες ακύρωσης τίτλου ιατρικής ειδικότητας δεν προβλέπουν περίπτωση τέτοιας φύσεως. Και είμαστε σίγουροι ότι δικαστικά μπορεί να στηριχθεί στο μέλλον υπόθεση ακύρωσης τίτλου ειδικότητας με τη λογική: "Υπογράψατε υπεύθυνα να μην εργαστείτε ποτέ στην Ελλάδα προ 10ετίας";; Και εάν όχι ελλαδικά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, υπάρχει τέτοια δυνατότητα;; Δήλωσης να μην εργαστείς ποτέ σε μία χώρα;;
  Προβληματισμούς εκφράζω, καθώς δεν το γνωρίζω το θέμα. Αλλά θεωρώ ότι όλα αυτά είναι τραγικά. Στην καλύτερη περίπτωση απλά δεν στέκουν. Εκτός και εάν μπει ένα σαφές ημερολογιακό ορόσημο τύπου:
  "Από τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή και εξής, όποιος θελήσει να δώσει εξετάσεις ιατρικής ειδικότητας στην Ελλάδα (ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΧΩΡΑΣ ΟΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΕ ΙΑΤΡΙΚΗ), θα πρέπει να έχει εκπληρώσει την υπηρεσία υπαίθρου όπως την εννοεί το ελληνικό ΝΔ 67/68", και ειδικά για τα ακαδημαϊκά ιδρύματα που αφορούν στην Ελλάδα και στην Κύπρο να οριστεί η ακαδημαϊκή χρονιά από την οποία και μετά ισχύει αυτή η υποχρέωση.
  Εάν κάποιοι σπούδασαν σε Ιατρική Σχολή Αγγλίας, Γαλλίας, Ελβετίας, Αμερικής κ.τ.λ., θέλουν να δώσουν εξετάσεις για την ιατρική ειδικότητα στην Ελλάδα, αλλά δεν τους αρέσουν τα περί αγροτικού, τότε μπορούν κάλλιστα να δώσουν εξετάσεις για την ιατρική ειδικότητα στις χώρες όπου σπούδασαν. Η ελληνική πολιτεία έχει το δικαίωμα να καθορίζει τους κανόνες λήψης της ειδικότητας, αλλά και την υποχρέωση αυτοί να αφορούν ομοιόμορφα όλους όσους ζητάνε να δώσουνε. ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ, για τα ακαδημαϊκά ιδρύματα που έχει υπό την ευθύνη του (όσον αφορά στις εξετάσεις της Ιατρικής Ειδικότητας), και μόνο για αυτά, το ελληνικό κράτος υποχρεούται να προετοιμάζει έγκαιρα και να ενημερώνει σχετικά από το λύκειο ακόμα, πριν καν μπουν στο πρώτο έτος της Ιατρικής Σχολή, όσους ενδιαφέρονται να σπουδάσουν Ιατρική στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Εκ των υστέρων, μετά από χρόνια, δεν γίνεται να ανατρέπεται το πολύ συγκεκριμένο νομικό, εκπαιδευτικό και εργασιακό πλαίσιο, στο οποίο στηρίχθηκαν κάποιοι προκειμένου να επιλέξουν να εκπαιδευτούν, προ πολλών ετών, στα εγχώρια εκπαιδευτικά ιδρύματα.
 18. Like
  heydoc got a reaction from Orthoguy in [οικονομικά] μισθολόγιο αγροτικών   
  940 βασικός και 400 το επιδομα για άγονο(μόνο όσα αγροτικά έχουν αστεράκι όχι όσα γράφουν άγονο απο κάτω)
  Οι εφημερίες όσο είναι κ στον ειδικευόμενο δεν αλλάζει κάτι(70-80 καθημερινή 100 αργία)
 19. Like
  heydoc got a reaction from reminder in [υποψ.αγροτικός] Κριτήρια διορισμού- Απαραίτητα δικαιολογητικά- Δικαιώματα και υποχρεώσεις   
  Εννοείται πως ναι.Αρκει την ημέρα που θα παρουσιαστείς στο αγροτικό να έχεις τελειώσει την ειδικότητά σου κ να έχεις παραιτηθεί απο το νοσοκομείο που εργάζεσαι.
 20. Like
  heydoc reacted to kopritis in οφθαλμολογια vs γενικη χειρουργικη   
  Και ποιά προσφέρει αποκατάσταση (χωρίς Ιατρείο του μπαμπά) στην Ελλάδα πέραν της ΓΙ που οι περισσότεροι δεν γουστάρουν ;
 21. Like
  heydoc got a reaction from anthi_stk in οφθαλμολογια vs γενικη χειρουργικη   
  Είναι μαθηματικά βέβαιο πως θ αλλάξουν προς το χειρότερο με τον ρυθμό παραγωγής ειδικών στην Ελλάδα.Δεν πειράζει θα γεμίσουμε τα νοσοκομεία της Ευρώπης,Αμερικής,Ασίας κ όπου γη κ πατρις. 
 22. Like
  heydoc got a reaction from sjjggst in οφθαλμολογια vs γενικη χειρουργικη   
  Είναι μαθηματικά βέβαιο πως θ αλλάξουν προς το χειρότερο με τον ρυθμό παραγωγής ειδικών στην Ελλάδα.Δεν πειράζει θα γεμίσουμε τα νοσοκομεία της Ευρώπης,Αμερικής,Ασίας κ όπου γη κ πατρις. 
 23. Thanks
  heydoc got a reaction from mpiri in Αγροτικό / Υπηρεσία Υπαίθρου   
  Ναι υπάρχει.Επικοινώνησε με το υπουργείο
 24. Like
  heydoc reacted to kopritis in εφημερευση χωρις ενεργο εφημερια ειδικου   
  Το ότι κάτι γίνονταν, δεν πάει να πει ότι είναι σύννομο, όπως και ότι πρέπει να το ανεχόμαστε.
   
  Ελπίζω να αστειεύεστε όταν λέτε ΑΝ είναι κάτι παράνομο εδώ πέρα, ούτε Εξωτερικό Ιατρείο νοείται να λειτουργεί σε νοσοκομείο, χωρίς την παρουσία ειδικού ιατρού, ο νόμος είναι σαφής, ψαξτε να τον βρείτε, δεν μιλάμε για εφημερία οποιασδήποτε βαθμίδας Μονάδας Υγείας (εκτός των ΠΙ όπου η Πολιτεία απλά κλείνει τα μάτια γιατί δεν γίνεται να υπάρχει ειδικός π.χ στα Ψαρά ή στον Αη Στράτη)
 25. Like
  heydoc got a reaction from eridanus in Ποια η διαφορα μεταξυ Παθολογιας και Γεν.Ιατρικης;   
  Πρέπει να "δημιουργηθεί" θέση παθολόγου(αν δεν υπάρχει ήδη) απο τον συντονιστή διευθυντή του ΚΥ και να εγκριθεί απο την αρμόδια ΥΠΕ.
×
×
 • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.