Jump to content

heydoc

Prominent Members
 • Posts

  174
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  17

Όλες οι δημοσιεύσεις από heydoc

 1. Μάλλον δεν ήμουν σαφής.. Οι παρατασιακοί ειδικευόμενοι που θα κάτσουν 1 χρόνο παραπάνω θα παίρνουν χειρουργικό χρόνο απ τους μικρότερους ειδικευόμενους(που δεν τους εγγυάται κανείς ότι θα πάρουν παράταση και έχουν χάσει αρκετό έδαφος στα χειρουργεία με τον covid). Δε μπορεί να μου λέτε ότι το αγροτικό πρέπει να καταργηθεί επειδή δεν ισχύει σε άλλες χώρες και να μου λέτε έμμεσα ότι είστε υπέρ της παράτασης.Αγροτικό ξέρω πως υπάρχει σε άλλες χώρες όπως Ιταλία καθώς και στην Αγγλία υπάρχουν,όχι βέβαια το ίδιο, τα foundation years. Για πείτε μου μια χώρα στον πλανήτη που να υπάρχει η έννοια της παράτασης στην ειδικότητα.Ξέρω ειδικευόμενο που έχει καθήσει 5 χρόνια παρατασιακός και έχω ακούσει για παρατασιακούς 10 χρόνων. Απο αυτά συμπεραίνω ότι βλέπετε μεροληπτικά το νόμο και όχι προς την ουσία του. Το αγροτικό πρέπει να υπάρχει(καλύτερα σαν foundation ) στο τέλος της ιατρικής ή αλλιώς οι ιατρικές σχολές πρέπει να μαθαίνουν πρακτικά skills στους φοιτητές και όχι παπαγαλία κεφαλαίων στο βιβλίο. Η συγκεκριμένη διάταξη είναι άλλη μία που προσπαθεί να μπαλώσει το πρόβλημα για φέτος και μετά τί ???Έχουμε αγανακτήσει απ τα μπαλώματα!!!
 2. Θες ειλικρινή απάντηση ; Κανένα.Ούτε το Γεννηματας και το Οφθαλμιατρείο που θεωρητικά είναι τα καλύτερα.Θες μέσο, θες τύχη και πολλά εάν.Εγώ ευτυχώς είχα τύχη κ έναν εξαιρετικό διευθυντή που δε θα ξαναυπαρξει. Αν θες τη γνώμη μου, προκειμένου να χαλάς τσάμπα τα χρόνια σου κοίτα προς Αγγλία,Ιρλανδία. Όσα θα μάθεις σε 5 χρόνια Ελλάδα θα τα δεις σε ένα χρόνο το πολύ εδώ. Δεν είναι εύκολα βέβαια τα πράγματα αλλά αξίζει ο κόπος.
 3. Δεν έχω καμμία αντίρρηση να απεγκλωβιστούν... Oι συνάδελφοι όμως που αναγκάστηκαν μετά απο 5 και 6 χρόνια ειδικότητας να κάνουν το αγροτικό πριν από το νόμο αυτό,τί είναι δηλαδή μλκες? Οι συνάδελφοι,μικρότεροι ειδικευόμενοι στις χειρουργικές ειδικότητες που παρακαλάνε να κάνουν κάνα χρόνο, τους σκέφτεται κανείς που θα φάνε στη μάπα τους δεινόσαυρους για ένα χρόνο ακόμα και δε θα δουν χειρουργείο ούτε με κυάλια ??? Αυτή η λογική "ελα μωρέ ας ευνοηθώ εγώ τώρα και οι άλλε να πάνε να πνιγούν τι με νοιάζει" πόσο αντιεπαγγελματική,αντισυναδελφική είναι ρε παιδιά?.Κάπου έλεος...
 4. Γελάει ο πλανήτης. Μακριά και αγαπημένοι! Προσωπικά,κοιτάω σαν εξωγήινους εκείνους που μου λένε "ζωή σαν την Ελλάδα δεν έχει". Ας ξυπνήσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα απ το όνειρο. Η χώρα είναι για να την επισκέπτεσαι 1 μήνα το χρόνο,να κάνεις τα μπανάκια σου και να εξαφανίζεσαι. Ούτε ποιότητα ζωής δεν προσφέρει,έχει απ τους πιο αγενείς κατοίκους (και κατ επέκταση ασθενείς) στην Ευρώπη,οι μισθοί για γέλια... Όσον αφορά το επιστημονικό έργο εκεί και αν υπάρχει χάσμα.
 5. Η μόνη σωστή διάταξη είναι αυτή στο νομοσχέδιο…
 6. Λέω κ εγώ...Έβγαλαν τους αγροτικούς από τις διακομιδές, δε θα τους έχωναν να βουλώσουν άλλη τρύπα απ το καράβι που βουλιάζει?? Φαντάσου τώρα να έχεις τελειώσει νευροχειρουργική,ψυχιατρική, μικροβιολογία κτλ και να σε χώνουν πρωινά ΤΕΠ και εφημερίες στο νοσοκομείο Σου λέει τί τους στέλνουμε στα αγροτικά ιατρεία και αράζουν? Αφού είναι εκεί οι γενικοί ιατροί. Έτσι βγαίνουν τα νομοσχέδια στην Ελλάδα,ανάλογα με τις ανάγκες της εποχής.Καμμία μακροπρόθεσμη πολιτική.Όλα στο πόδι.
 7. Όχι δεν πρέπει να καλυφτούν.Έως 2 χρόνια είναι.
 8. Εννοείται πως μπορείς.Εγώ έκανα αίτηση 2μηνες πριν παραιτηθώ..Μόνο όταν αναλάβεις /προσληφθείς θα πρέπει να έχεις παραιτηθεί. Η απάντηση κ για το παραπάνω ποστ.
 9. Εάν ξεκίνησες ειδικότητα πριν το Brexit αναγνωρίζεται αυτόματα.Εάν ξεκίνησες μετά, θα χρειάζεται αγροτικό και εξετάσειςστην Ελλάδα. ΥΓ. Ανακοινώθηκε απ το GMC ότι απ το 2024 θεσμοθετείται το UKMLE που θα έχει 2 μέρη και θα ισχύει τόσο για φοιτητές σε βρετανικές σχολές όσο και overseas υποψήφιους .
 10. Έχω μια θέση fellow και το πλάνο μου λόγω καθυστέρησης του certificate of sponsorship και άρα της καθυστέρησης για έκδοση βίζας είναι το εξής: 1)Να κάνω την αίτηση για βίζα τώρα που είμαι Ελλάδα. 2)Να πάω στην Αγγλία να προσαρμοστώ με 1-2 εβδομάδες clinical attachment. 3)Μόλις βγει η visa να βγώ σε μια γειτονική χώρα (πχ Γαλλία) και να ξαναμπώ με τη βίζα εργασίας. Αν κάποιος το γνωρίζει το θέμα,ας μου απαντήσει plz αν θα αντιμετωπίσω κάποιο πρόβλημα.
 11. Κοίτα να δεις είσαι κλασσικά ο φοιτητής ιατρικής που ονειρευόταν κάποιο περιβάλλον στο οποίο θα εκπαιδευόταν και βρήκε ένα κατά πολύ χειρότερο.Είναι απόλυτα φυσιολογικό. Απο εκεί και πέρα πρέπει να προσγειωθείς σιγά σιγά στην πραγματικότητα και να καταλάβεις ότι ένα σύστημα υγείας δεν είναι κάτι απλό,το οποίο αν μαζευτούμε 10 άτομα και πούμε 10 ιδέες,αυτό σημαίνει ότι αύριο ή σε 5 χρόνια θα το αλλάξουμε προς το καλύτερο.Για ν αλλάξει ένα σύστημα υγείας και συγκεκριμένα το δικό μας, πρέπει να βρεθούν πολλοί κατάλληλοι άνθρωποι σε πολλές κατάλληλες θέσεις.Πράγμα για το οποίο δεν υπάρχει η πολιτική βούληση για πολλούς λόγους. Ένας απ αυτούς τους λόγους είναι ότι οι ιατροί στην Ελλάδα είναι σε περίσσεια.Λυπάμαι που θα στο χαλάσω αλλά όπως λέει και μια ψυχή στο φόρουμ ο ιατρός είναι επαγγελματίας και το επάγγελμά του είναι φουλ κορεσμένο στην ΕΛλάδα.Συνεπώς,ο πολιτικός δεν έχει καμμία ανάγκη να ικανοποιήσει τον ιατρό γιατί πολύ απλά θα βρεθεί κάποιος άλλος να καλύψει το κενό με χαμηλότερες απαιτήσεις. Τώρα που αρχίζουν και σφίγγουν τα γάλατα με τους αναισθησιολόγους που είναι από τις ελάχιστες ειδικότητες που είναι δυσεύρετοι,αρχίζουν και τους δίνουν μπόνους,δικαιώματα για εργασία ταυτόχρονα σε δημόσιο,ιδιωτικό τομέα.Και βέβαια πάλι δεν ενδιαφέρεται κανείς για την εκπαίδευσή τους,για το malpractice,για την κάλυψή του,για τον καθορισμό των καθηκόντων του κτλ.. Συνεπώς,όπως καταλαβαίνεις,ο πολιτικός θα ενδιαφερθεί να φτιάξει το σύστημα μόνο όταν εκείνο πλησιάζει στην κατάρρευση.Επειδή αυτή η κατάσταση δεν πρόκειται ν αλλάξει(για τις περισσότερες ειδικότητες) τουλάχιστον για τα επόμενα 10 χρόνια στη χώρα, το μέλλον μοιάζει δυσοίωνο.
 12. Φιλική συμβουλή.Αν σ ενοχλούν αυτά τα πράγματα, στα επόμενα βήματά σου στην Ελλάδα θα πάθεις κατάθλιψη. Ψάξε απο τώρα τις επιλογές που έχεις για εξωτερικό.
 13. Αν εξαιρέσω τις ειδικότητες Γενικής ιατρικής(που δεν έχουν αγροτικό), την Παθολογία και βαριά της ΓΧ που το αντικείμενο θα είναι συναφές με αυτό της ειδικότητάς τους(ιδιαίτερα αν αποσπαστούν και σε νοσοκομείο)...... δε μπορώ να σκεφτώ κάποιο καλό λόγο γιατί να αφήσεις τελευταίο το αγροτικό.
 14. Σωστά είναι κενές αυτές οι θέσεις.Αλλά μπορείς να ξεκινήσεις μόνο απο τη στιγμή που θα βγουν στη διαύγεια.
 15. Η λέξη κλειδή είναι το "εξετάζει".Φαίνεται ότι έχουν καταλάβει τις αντιδράσεις που θα προκληθούν από τους ιδιώτες οι οποίοι είναι πολυ περισσότεροι απο τους νοσοκομειακούς και θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στις εκλογές. Όσον αφορά την ουσία του θέματος,δε φτάνει το "μαύρο" που βγάζουν οι περισσότεροι του ΕΣΥ απο τα πρωινά χειρουργεία θα έχουν και νόμιμο χρήμα στα απογευματινά. Και οι ιδιώτες πώς ακριβώς θα μπορούν να τους ανταγωνιστούν ??? Αντί να κάνουν ηλεκτρονική λίστα χειρουργείων και να κόψουν μαχαίρι το φακελάκι, το επικροτούν και δίνουν μπόνους κ απο πάνω τα πελατάκια που θα πληρώνουν το απόγευμα.
 16. Αυτό ακριβώς εννοώ.Το απαράδεκτο "δίπορτο" των πανεπιστημιακών και στρατιωτικών που τους είχαν κάνει βασιλικότερους του βασιλέως αντί να το καταργήσουν, το επιβραβεύουν από πάνω. Και οι ιδιώτες που έχουν επενδύσει ολόκληρα κεφάλαια για εξοπλισμό τί είναι μακάκες ?? Οι χειρουργικές ειδικότητες αλλά και οι άλλες με εξοπλισμό έχουν σβήσει από τον χάρτη την επομένη της ψήφισης του νομοσχεδίου.
 17. Προσπαθώ να καταλάβω αν αυτό που δήλωσε σήμερα η Γκάγκα για άρση ασυμβίβαστου των ιατρών του ΕΣΥ ειπωθηκε στη χώρα που λέγεται Ελλάδα.... Με λίγα λόγια λέει ότι αυτός που χειρουργεί στο δημόσιο θα βγαίνει έξω και χωρίς ούτε 1 ευρώ επένδυση θα χρησιμοποιεί τον εξοπλισμό του νοσοκομείου για τα πελατάκια του. Και οι ιδιώτες ιατροί τί ακριβώς ρόλο θα βαράνε ρε Γκαγκά ????Ρε πάτε καλά ή έχετε ξεφύγει τελείως??? Καταλαβαίνετε ότι θα κλείσουν όλα τα ιδιωτικά και θα δουλεύουν μόνο οι νοσοκομειακοί ???
 18. Ε ναι γιατί είμαστε λίγοι ιατροί στην Ελλάδα και πρέπει να παράγουμε περισσότερους. Δε πάμε καλά!!! Μ αυτά τα μυαλά σε λιγότερο από 5 χρόνια προβλέπω η βάση εισαγωγής στην ιατρική να έχει πάει στο 16. Σαν τους πολιτικούς μηχανικούς κ εμείς.
 19. Δεν υπάρχει "φτάνει" πουθενά στον κόσμο όσον αφορά την ιατρική. Καμμία χώρα δε βάζει ξέμπαρκα τους τελειόφοιτους σε όποια ειδικότητα τους αρέσει χωρίς κάποια αξιολόγηση(είτε λέγεται εξετάσεις ή συνέντευξη στο νοσοκομείο). Καμμία σοβαρή χώρα στον κόσμο δεν αφήνει τους ιατρούς να ασκούν το επάγγελμα χωρίς revalidation.Πολύ απλά γιατί η ιατρική του σήμερα απέχει κατα πολύ απο αυτή πριν 10 χρόνια. Οπότε όποιος δε θέλει να δίνει συνέχεια εξετάσεις στη ζωή του,καλύτερα να μη γίνει ιατρός.Αλλιώς είναι κίνδυνος θάνατος για τον ασθενή. Στην Ελλάδα να μαστε καλά το malpractice πάει σύννεφο( και οι δικηγόροι κάνουν χρυσές δουλειές)
 20. Συμφωνώ απόλυτα με τον εξορθολογισμό των θέσεων ειδικοτητας. Πρέπει να κοπούν μαχαίρι θέσεις ειδικών κ ιδιαίτερα εξαιρετικά κορεσμένων ειδικοτητων(ΩΡΛ,Οφθαλμολογια,Δέρμα) στις οποίες δε χρειαζόμαστε άλλους ιατρούς για τουλάχιστον 10 χρόνια και να δοθεί προτεραιότητα σε αναισθησιολόγους,γενική ιατρική,παθολογία,γεν.χειρουργική. Διαφωνω με το βαθμό γιατί μπορεί ένας από Λάρισα με σαφώς χαμηλότερη δυσκολία στα μαθήματα από έναν στην Αθήνα η στην Κρήτη πχ να έχει μεγαλύτερο βαθμό. Το πιο αντικειμενικό κριτήριο είναι οι ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ αλά Αμερική μ ένα usmle CK η αλά Γαλλία με το ECN. Απλά τα πράγματα. @VoxVeritas Brain drain δεν υπάρχει σε πολλές ιατρικές ειδικότητες.Η μάλλον υπάρχει γιατί ο πληθυσμός δε μπορεί να τις απορροφήσει εδώ.Είμαστε πρώτοι σε αναλογία ιατρών/κάτοικο στην Ευρώπη.Μόνο ορισμένες βασικές ειδικότητες που πρέπει να επανδρώσουν τα νοσοκομεία έχουν έλλειψη κ αυτες πρέπει να έχουν θέσεις για ειδικότητα.Εγώ θα έκανα κ αύξηση μισθού σε ειδικότητες πρώτης γραμμής
 21. Δικαιούσαι και για τα 2 αποζημίωση με την προϋπόθεση ότι το ΚΥ είναι κάποια χμ μακριά απ το νοσοκομείο (ρώτησε τη γραμματεία του ΚΥ εκείνη εκδίδει το χαρτί μετακίνησης). Για τις διακομιδές είναι ένα αστείο ποσο που είναι στάνταρ για κάθε διακομιδή κ βγαίνει και στο διαύγεια.Συνήθως στο βάζουν συγκεντρωτικά μετά από 2-3 μήνες μαζί με τις εφημεριες του νοσοκομείου.Hint: Καλό είναι να κρατάς το αντίγραφο της διακομιδής και να το παραδίδεις στο γραφείο προσωπικού για να είσαι πιο σίγουρος ότι θα πάρεις τα ψίχουλα που δίνουν.
 22. Υπάρχουν φήμες σε σημερινό δημοσίευμα ότι όσοι έχουν μεγαλύτερο βαθμό,θα έχουν προτεραιότητα στη δήλωση ειδικότητας στην Ελλάδα με το νέο σύστημα.
 23. Συγχέεις την αναγνώριση του χρόνου ειδίκευσης με την αναγνώριση του τίτλου ειδικότητας,πράγματα τα οποία είναι εντελώς ανεξάρτητα το ένα από το άλλο. Από 01/01/2021 η Αγγλία δεν είναι μέλος της Ε.Ε. συνεπώς κανένα επαγγελματικό δικαίωμα δεν αναγνωρίζεται αυτόματα, εάν δεν αναφέρει ο τίτλος ότι είναι σύμφωνος με την οδηγία2005/36/ΕΚ . Εαν το γράφουν αυτό οι τίτλοι απο Αγγλία πάω πάσο. Στο σάιτ του ΠΙΣ θα βρεις αυτά που λέω για αυτόματη αναγνώριση από κράτη της Ε.Ε. https://pis.gr/category/iatriko-epaggelma/xorigisi- ## no greeklish please! ## - ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika - fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika -kotitas-ee/ Αναμένω με ενδιαφέρον το λινκ για αυτά που ισχυρίζεσαι εσύ. ps. Έχω φίλο που ήρθε από Αμερική και έδωσε εξετάσεις ειδικότητας,οπότε δεν βρίσκω τί διαφορά υπάρχει.
×
×
 • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.