Jump to content

heydoc

Members
 • Content Count

  92
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Όλες οι δημοσιεύσεις από heydoc

 1. Ναι υπάρχει.Επικοινώνησε με το υπουργείο
 2. Δε γίνεται να υπάρξει γενική εφημερία νοσοκομείου χωρίς να υπάρξει ενεργή εφημερία ειδικευμένου.Μόνο στις κλειστές εφημερίες και στα μικρά επαρχιακά νοσοκομεία(λόγω κενών,που συχνά οι επιμελητές κάνουν 9-10 εφημερίες το μήνα) υπάρχει η δυνατότητα για μεικτές ή ετοιμότητας.Συμφωνα με το νόμο,ο κάθε ειδικευμένος εκτός του συντονιστή διευθυντή υποχρεούται να κάνει 4 μίνιμουμ ενεργείς εφημερίες.
 3. Πρέπει να "δημιουργηθεί" θέση παθολόγου(αν δεν υπάρχει ήδη) απο τον συντονιστή διευθυντή του ΚΥ και να εγκριθεί απο την αρμόδια ΥΠΕ.
 4. Ειναι εντελώς παρανομο.Αν ημουν στη θεση σας θα κοινοποιουσα(με τις υπογραφες των συνειδικευομενων σου) την επομενη ημερα σε διοικηση νοσοκομειου,υπουργειο,ειναπ κτλ επιστολη με το σχετικο νομο περι υποχρεωσης του ειδικευμενου να παρευρισκεται στα τεπ
 5. Δυστυχως οχι...Ειναιαι κανονας πλεον να καλυπτουν αγροτικοι εφημεριες νοσοκομειων με αποφασεις της ΥΠΕ.Το μονο που δικαιουσαι είναι οδοιπορικά
 6. heydoc

  424 ή στεπ?

  Θα βαρας σκοπιές και θα κάνεις λαντζα σε όποια κλινική σε χρειάζονται..
 7. Ναι... Δε ξέρω σε τί απόσταση είναι,αλλά πάλι καλά να λες.Υπάρχουν αγροτικοί που καλύπτουν 4-5 χωριά...
 8. Nα την πληρωθεί σίγουρα όχι.Εάν έχει κάνει το μισό αγροτικό δικαιούται τη μισή άδεια και μπορεί να την πάρει πριν παραιτηθεί.
 9. @Lion5 Και στη φημολογούμενη διάταξη που είχε αναφερθεί,πάλι το ίδιο ισχύει,γιατι ειχε τεθει χρονικό όριο έναρξης σπουδών!!! Απ τη στιγμή που το ελληνικό κράτος βάζει ΧΡΟΝΙΚΑ φίλτρα σε νόμους ,κάτι που δε γίνεται πουθενά στον κόσμο, για μένα η πρόθεση μόνο αθώα και αγνή δεν είναι!Και η ισονομία παύει να υπάρχει!
 10. Για το θέμα της απαλλαγής του αγροτικού και το παράλογο του όλου θέματος,έχουν στείλει επιστολή ο ΠΙΣ, ο ΙΣΑ,ο ΙΣΗ,οι νοσοκομειακοί ιατροί,μέχρι και η Κύπρος έκανε διάβημα στο υπουργείο,γιατί πολλοί κύπριοι αναγκάζονται να κάνουν το αγροτικό για να μπορέσουν ν ανοίξουν ιατρείο. Και βγαίνει χτες διάταξη που αναφέρεται σε 2 μόνο ειδικότητες και μάλιστα γίνεται ακόμα πιο κλειστό το γκρουπ για όσου θα δώσουν εξετάσεις μέχρι το Δεκέμβριο!!!! Οπότε με τόσα φίλτρα,ΝΑΙ ΣΑΦΩΣ είναι φωτογραφική διάταξη γιατί δεν πιάνει παρα 20-30 άτομα.Καμμία φωτογραφική διάταξη δεν έγινε επίσημα μόνο για 1 ή
 11. Καποια ατομα εδω μεσα λέγαμε πριν λιγες μερες για φωτογραφικές διατάξεις.Μας το επιβεβαίωσαν πλήρως!!!
 12. Έχεις τίτλο ειδικότητας?Αν ναι,ίσως να ήταν καλύτερα τα πράγματα για σένα.Βάσει όσων ίσχυαν προ covid,αν έχεις τίτλο μπορούν να σε αποσπάσουν μόνο στο τμήμα ειδικότητάς σου.Αυτά προ covid επαναλαμβάνω. Πάντως έχω πολύ πρόσφατο παράδειγμα αγροτικού με τίτλο,που έκανε εφημερίες σε τελείως διαφορετικό τμήμα.Οπότε,πιθανώνς να ισχύει.
 13. Μετά απο 1,5 μήνα σκληρής δουλειάς...Λογικά,θα θέλουν και bonus τα παιδιά!
 14. Δεν το κατάλαβα τί θα πει απαλάσσουν αυτές τις σειρές.Εσύ ή ο υπουργός ή ο υφυπουργός μπορείτε να διαβεβαιώσετε τις επόμενες σειρες(αφού χρησιμοποιούμε όρους στρατού) ότι θ απαλλαχτούν κ αυτες??? Αυτή τη στιγμή με τόσους νόμους που έχουν αλλάξει,είναι δυνατόν απόφοιτος ιατρικής να μπορεί να κάνει τον προγραμματισμό του??? Αυτοί που έκαναν το αγροτικό ή το κάνουν ή θα το κάνουν είναι οι μακάκες της υπόθεσης??Γιατί μη μου πεις οτι θα κερδίσουν λίγα μόρια σε μια μελλοντική προκήρυξη...Υπάρχει και η συνέντευξη ξέρεις που όλα ανατρέπονται! Η διάταξη είναι καθαρά φωτογραφική όπως είπε
 15. Με ειδική ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Υγείας απαλλάσσει από την υποχρεωτική υπηρεσία υπαίθρου γιατρούς που έχουν ολοκληρώσει την ειδικότητά τους αλλά απομένει να κάνουν και το αγροτικό τους. Όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr, με ρύθμιση που προωθείται από το υπουργείο Υγείας και αναμένεται να επικυρωθεί σε νόμο ή να ενταχθεί άμεσα σε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, απαλλάσσονται από την εκπλήρωση της υποχρεωτικής υπηρεσίας υπαίθρου όσοι γιατροί έχουν εγγραφεί στο Α΄ έτος Ιατρικών Σχολών «της ημεδαπής και αλλοδαπής μέχρι και το ακαδημαϊκό έτος 2005-2006».
 16. Έχεις απόλυτο δίκιο.Δυστυχώς,η υγεία θέλει ψηφιοποίηση άμεσα!Η αυλη συνταγογράφηση είναι ένα καλό βήμα,αλλά δεν αρκεί.Πρέπει να γίνουν πολλά ακόμα. Αδικαιολόγητη καθυστέρηση και ειδικά σε περιόδους χωρίς τεράστιο όγκο αιτήσεων..Λογικά αύριο μεθαύριο θα πρέπει να τα βγάλουν.
 17. Αυτό είναι το ελληνικό κράτος που σου θέτει συνεχώς εμπόδια και σου αλλάζει το σχεδιασμό συνέχεια.Και μετά απορούμε γιατί έφυγαν 18000 ιατροί!Γιατί έχουμε ενα ασόβαρο κράτος που αλλάζει νόμους κατα το δοκούν και δε ξέρεις τι σου ξημερώνει.. Όταν έκανε το νόμο ο Ξανθός,κάποιοι ξεκινησαν ειδικότητα γνωρίζοντας πως δε θα κάνουν αγροτικό(εκτος κ αν ήθελες ΕΣΥ).Πέρυσι ο Πολάκης με το έτσι θέλω, έστειλε εκατοντάδες ιατρούς έλληνες και κύπριους που έχουν ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ την ειδικότητα και τους υποχρέωσε να κάνουν αγροτικό για να δώσουν εξετάσεις. Και όχι μόνο αυτό.Πλέον βλέπουμε τραγελαφικά πράγμ
 18. https://virus.com.gr/wp-content/uploads/2020/02/ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ-ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΩΝ-ΙΑΤΡΩΝ.pdf ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΕΩΝ ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ Ε.Σ.Υ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΜΕΧΡΙ 28/02/2020
 19. Έτσι όπως τα λες.Τραγικός νόμος.Και παίρνουν και χειρουργεία απ τους ειδικευόμενους!!Απορώ γιατί κάθονται οι ειδικευόμενοι και δεν απαιτούν να φύγουν!!Έρχονται 2 φορές την εβδομάδα σα μεγαλύτεροι, κάνουν τα χειρουργεία τους,καθόλου λάντζα και λιγότερες εφημερίες.ΕΛΕΟΣ!!!!
 20. Δεν υπάρχει απάντηση στο ερώτημά σου.Κανένας δε ξέρει πριν δοκιμάσει.Αξίζει τον κόπο,αλλά πρέπει να χεις χτίσει τρομερό βιογραφικό και το κυριότερο να έχεις καλές διασυνδέσεις σε κάποιο αμερικανικο πρόγραμμα. Στην Ελλάδα είναι υπερκορεσμένη η συγκεκριμένη ειδικότητα.
 21. heydoc

  Επομενη Προκυρηξη

  Πρώτη φορά νομίζω που δίνουν μόνο 1 εβδομάδα για ενστάσεις,ώστε μετά να βγουν τα οριστικά..Τα κενά μεγαλώνουν απ ότι φαίνεται και βιάζονται να τα καλύψουν..
 22. Τα λες και μόνη σου...Τα 2 χρόνια θα τα έχεις αναμονή,οπότε δεν κερδίζεις κάτι. Γυναικολογία= υπερκορεσμένη ειδικότητα Γενική ιατρική= Σίγουρη δουλειά,συνεχιζόμενη επέκταση δυνατοτήτων στο μέλλον Το μεγαλύτερο λάθος που βλέπω συνέχεια απο νέους συναδέλφους είναι να κοιτάνε τί τους αρέσει(σχετικό πάντα,γιατί δεν έχουν δει όλες τις πτυχές κάθε ειδικότητας) και ποιά ειδικότητα έχει τα λιγότερα χρόνια και την καλύτερη ποιότητα ζωής. Το πιο σημαντικό που αγνοούν πλήρως είναι το "μετά την ειδικότητα" που είναι και αυτό που θα κάνουν για την υπόλοιπη ζωή τους.Εκεί βλέποντας τον κο
 23. Aν δώσεις ελληνικές εξετάσεις ειδικότητας πρέπει να καταθέσεις βεβαίωση υπηρεσίας υπαίθρου.
 24. Ισχύει και το αντίθετο.Όποιος έχει κάνει >1 μήνα ειδικότητας, ΔΕΝ κάνει τον πρώτο μήνα του αγροτικού στο νοσοκομείο.
×
×
 • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.