Jump to content

heydoc

Prominent Members
 • Posts

  126
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Πληροφορίες προφίλ

 • Σχολή
  Ιατρική
 • Sex
  often
 • Φύλο
  Male

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

heydoc's Achievements

Τελειόφοιτος (επίπεδο IV)

Τελειόφοιτος (επίπεδο IV) (4/16)

28

Reputation

 1. Κόψτε τους το δικαίωμα να διατηρούν ιδιωτικό ιατρείο να σου πω εγώ !!!!! Άντε πια με την ασυλία στους καθηγητές και τους στρατιωτικούς !!! 😡
 2. Είσαι στο πρώτο έτος και σ ενδιαφέρει η πλαστική χειρουργική...Μάλιστα...Και τι ακριβώς γνωρίζεις απο τη συγκεκριμένη ειδικότητα?Η απάντηση έχω δει nip/tuck, botched, House, ευελπιστώ να μην είναι στις υποψήφιες επιλογές.
 3. Σε ό,τι είπες και έχω βάλει ✅ είναι ακριβώς αυτό που θα σου προσφέρει η γενική ιατρική.Οι άλλες ειδικότητες είναι καθαρά νοσοκομειακές(πλην ελαχίστων,μεμονωμένων ιδιωτών).Αυτά που δεν έγραψες είναι ότι δε θα μείνεις ούτε μια μέρα άνεργος(ψάξε απο περιέργεια πόσοι ιατροί είναι στον ΟΑΕΔ,θα εκπλαγείς απ το νούμερο),τα ωράρια σου μπορείς να τα καθορίζεις ανετότατα ώστε να έχεις ελεύθερο χρόνο,σπάνια θα εκτεθείς σε (νομικούς) κινδύνους και κάποια στιγμή η ΠΦΥ θα γίνει όπως και στην Ευρώπη(δλδ. θα αποκτήσει μεγαλύτερη πίτα ο κλάδος).
 4. Από αυτά που ειπες, Γενική ιατρική.No-brainer που λεν κ στο χωριό μ.
 5. heydoc

  ΝΕΣΥ

  Αν ισχύουν αυτά που γράφονται για τοποθέτηση σύγχρονου εξοπλισμού στα νοσοκομεία από εταιρίες, θα γίνει εξέγερση.Κυρίως από τους ιδιώτες(εργαστήρια,κλινικές) οι οποίοι εκτός του κεφαλαίου που έχουν επενδύσει ,τους κόβει και ένα 40% ο ΕΟΠΥΥ με το clawback. Τραγικό μέτρο. Επίσης θα ήθελα να ξερά ποια ιδιωτική εταιρία θα πουλήσει εξοπλισμό η θα φτιάξει πτέρυγες στα νοσοκομεία, περιμένοντας την αποπληρωμή σε 30 χρόνια (όπως διαβάζω) εάν δεν υπάρχει σημαντικό επιτόκιο από πλευράς της. Με απλά λόγια το δημόσιο θα δαπανήσει πολύ περισσότερα χρήματα. Ανεφαρμοστα πράγματα.Είτε εφαρμόζεις συστημα NHS ολοκληρωμένο η δεν κανεις καμμία αλλαγή.
 6. Αγαπητέ δε θέλω σε καμμία περίπτωση να φανώ αρνητικός αλλά στις ειδικότητες που θες, θα ξεχάσεις τι σημαίνει σπίτι, γιατί πολύ απλά το σπίτι σου θα είναι το νοσοκομείο(και δεν είναι σχήμα λόγου).Θα ξεκινάς χειρουργείο 7 το πρωί κ μπορεί να είσαι στο OR μέχρι τις 10 το βράδυ (σε ημερα χωρίς εφημερία ) με δυο 15λέπτα διαλείμματα. Αν είσαι διατεθειμένος να το υποστείς αυτό,μετά θα βρεθείς αντιμέτωπος με το θέμα της -μη- εκπαίδευσης.Ειδικά αν δεν έχεις κάποιον γνωστό να σε προωθήσει, πολύ δύσκολα θα βγεις αυτόνομος απο Ελλάδα.Άρα, βάλε κ αλλά 2 χρονάκια εξωτερικό . Όσο για τις θέσεις σε δημόσιο είναι οι περισσότερες πιασμένες…Το καλύτερο που θα σε συμβούλευα είναι να βρεις κάποιον αξιόπιστο ειδικευόμενο να στα πει όπως έχουν τα πράγματα.
 7. Συνάδελφε με συγχωρείς η "διπλωματική" γλώσσα που χρησιμοποιείς είναι η αιτία που δε λύνονται ποτέ τα προβλήματα στην Ελλάδα.Σε κάποια θέματα αν αρχίζουμε τα μεν και τα αλλά δεν τελειώνουμε ούτε με 10 αιώνες συζήτηση. Γιατι να μην οριστεί χρονοδιάγραμμα; Απάντηση: Έχει ανακοινωθεί απο το 2019 επι κυβέρνησης Σύριζα το σύστημα των πανελλαδικών στην ειδικότητα και η αξιολόγηση των νοσοκομείων ,έγιναν οι εκλογές και πάντα σε όλες τις εξεταστικές έγραφε "ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ".Έχουν περάσει 2 χρόνια απο τότε.Πόσο πρέπει να περάσει?? Με την ίδια λογική να αξιολογηθούν όλοι όσοι πήραν τίτλο σε βαθος πενταετιας πχ και να λάβουν και αυτοί βαθμό. Απάντηση: Γιατί πενταετία και όχι 15ετία,30ετία??Ξέρω πολλούς γιατρούς που τελείωσαν πριν 30-40 χρόνια και δουλεύουν σήμερα.Τελείως άτοπο το ερώτημα αυτό. Στη τελική τελική εδω κ 18 μήνες καμία χειρουργική Κλινικη δεν λειτουργούσε φυσιολογικά. Απάντηση: Στις εξετάσεις δε σε βάζουν να κάνεις χειρουργείο για να σε βαθμολογήσουν απ όσο θυμάμαι.Και έχω τελειώσει χειρουργική ειδικότητα,οπότε ξέρω πολύ καλά τι σχέση έχουν οι εξετάσεις με τις χειρουργικές σου ικανότητες.Καμμία. Είναι τρελό από τη μια να πιέζεις για εξυπηρέτηση COVID και από την άλλη ο ειδικευόμενος να διαβάζει ακάθεκτος αλλά και να πιέζει για εκπαίδευση. Απάντηση: Σε όλη την Ευρώπη, σε όλο τον κόσμο είχαν COVID, δεν είμαστε οι μόνοι ξέρεις.Οι κλινικές προσαρμόστηκαν!!!
 8. Σε κάποιες χώρες όπως στη Γαλλία υπάρχουν εξετάσεις ειδικότητας κάθε χρόνο.Στην Αγγλία για να μπεις στην ειδικότητα πρέπει να περάσεις απο 100 φίλτρα.Μόνο στην Ελλάδα όποιος γουστάρει δηλώνει όποια ειδικότητα θέλει.Και οι θέσεις, όπως και τα νοσοκομεία που δίνουν κάποιες ειδικότητες ειναι παραπάνω απο αυτά που είναι σε όλη την Ευρώπη/Αμερική.Ήδη έχουμε αργήσει.Η τόση μαζική παραγωγή ιατρών στην Ελλάδα έχει φέρει σε τέλμα όλες τις ειδικότητες με 2-3 εξαιρέσεις.Όποιος αρνείται τους "κόφτες" είναι είτε βολεμένος με μια κλινική/ιατρείο να τον περιμένει ή δεν έχει πάει ή έστω έχει ασχοληθεί έστω μια μέρα της ζωής του να δουλέψει σε νοσοκομείο άλλης αναπτυγμένης χώρας ή τεμπέλης και κακώς διάλεξε ιατρική.
 9. Σας ανακοινώνουμε ότι στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Β’ 2775/29.06.2021) δημοσιεύθηκε η υπ’ αρίθμ, Γ5α/Γ.Π.οικ.38397/16.06.2021 Κοινή Υπουργική Απόφαση των Αναπληρωτών Υπουργών Υγείας και Οικονομικών με θέμα: “Αναπροσαρμογή επιδόματος, ρύθμιση διαδικασίας και τρόπου καταβολής αυτού στους ειδικευόμενους ιατρούς για τη συμμετοχή τους στις εξετάσεις για τη λήψη τίτλου ειδικότητας”. Από τη δημοσίευση της ως άνω Κοινής Υπουργικής Απόφασης τίθεται σε εφαρμογή το σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων για την απόκτηση ιατρικής ειδικότητας, σύμφωνα με το άρθρο 166 του Ν. 4600/2019, όπως τροποποιήθηκε με την παραπάνω Κ.Υ.Α. και παύει η θητεία των υφιστάμενων Εξεταστικών Επιτροπών Ιατρικών και Οδοντιατρικών Ειδικοτήτων στην Επικράτεια. ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ: Τα εξεταστικά κέντρα θα είναι μόνο στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη και οι εξετάσεις ειδικότητας θα διενεργούνται τους μήνες Φεβρουάριο, Μάιο, Σεπτέμβριο και Δεκέμβριο.
 10. https://www.gmc-uk.org/registration-and-licensing/join-the-register/before-you-apply/primary-source-verification-for-international-medical-graduates/what-do-i-need-to-do Εδώ σας λέει αναλυτικά τα steps για να κάνετε λογαριασμό EPIC κ πως να προχωρήσετε.Κοστίζει αρκετά πιο ακριβά απ τη συνήθη διαδικασία,αν μπείτε στο σάιτ έχει αναλυτικά τα fees. Εγώ έκανα SpR προ Brexit,αλλά ξέρω 100% ότι έτσι γίνεται πλέον.Πρώτα πρέπει να τους στείλετε το πτυχίο και το internship να δείτε αν θα σας το δεχτούν κ μετά προχωράτε με EPIC.Θα σας καθοδηγήσουν αυτοί μέσω e mail.Για το internship δε γνωρίζω λεπτομέρειες.
 11. Όχι δεν χρειάζεται plab.Έχει αλλάξει όμως η διαδικασία αναγνώρισης που γίνεται πλέον μέσω EPIC/ECFMG.
 12. Δυστυχώς η περίπτωση που περιγράφεις είναι η εξαίρεση!Κ αυτό το λέω γιατί αν αυτή τη στιγμή, η πλειοψηφία των ειδικευόμενων είχε μπει στην ιατρική επειδή γούσταραν κ είχαν όνειρα να εξελιχθούν θα είχαν επαναστατήσει και θα τα είχαν κάνει λίμπα όλα !Ηταν χάλια το σύστημα εκπαίδευσης, ήρθε κ ο κορωνοιος κ αυτή τη στιγμή(εδώ και ενα χρόνο)όλοι οι ειδικευόμενοι γράφουν ειδικότητα χωρίς να κάνουν ένα χειρουργείο, βλέποντας 2 ασθενείς την ημέρα στα εξωτερικά !!! Αυτό τι δείχνει;;Ότι ένα 95% έχει μπει ιατρική γιατί νομίζει βλακωδώς ότι θα βγάλει λεφτά σαν τον πατέρα του φίλου τους!!!Γιατι αλλιώς δεν εξηγείται να έχεις φιλοδοξίες και να κάθεσαι ν ανέχεσαι να σου κλέβουν τα όνειρα κ να μην κανεις τίποτα !!
 13. Καλό είναι επίσης να ξέρει καποιος ότι όταν μπαίνει στην ιατρική υπάρχει μια πιθανότητα >50% (με τα σημερινά δεδομένα) να δουλέψει και να πάει με την οικογένεια του στο εξωτερικό !! Αυτό το ποσοστό, με τους ρυθμούς παραγωγής ιατρών(ειδικών κ λιγότερο γενικών) θα βαίνει αυξανόμενο...
 14. 20 ώρες συνεχόμενα το θεωρείς πολύ σε σχέση με ιατρική ;; Στην ειδικότητα τα 35ωρα πέφτουν βροχή σε αντίθεση με τα ευρώ 😂
 15. Εδώ βρίσκεται η πρακτική λύση στο πρόβλημα σου.Βάλε τα χαρτιά σου στην επόμενη προκήρυξη αγροτικού(είναι και υποχρεωτικό άλλωστε) που θα βγει τις επόμενες ημέρες και ζήσε απο πρώτο χέρι την καθημερινότητα του γενικού ιατρού.Επίσης,κατα πασα πιθανότητα με τις ελλείψεις που υπάρχουν θα κάνεις και εφημερίες στο αντίστοιχο νοσοκομείο οπότε ίσως κ εκεί γνωρίσεις αναισθησιολόγους(μπορείς μέχρι και απόσπαση να πάρεις στο αναισθησιολογικό για κάποιες ημέρες την εβδομάδα).
×
×
 • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.