Jump to content

heydoc

Prominent Members
 • Posts

  152
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  10

Πληροφορίες προφίλ

 • Σχολή
  Ιατρική
 • Sex
  often
 • Φύλο
  Male

Recent Profile Visitors

4.229 profile views

heydoc's Achievements

Ιατρός (επίπεδο V)

Ιατρός (επίπεδο V) (5/16)

36

Reputation

 1. Δικαιούσαι και για τα 2 αποζημίωση με την προϋπόθεση ότι το ΚΥ είναι κάποια χμ μακριά απ το νοσοκομείο (ρώτησε τη γραμματεία του ΚΥ εκείνη εκδίδει το χαρτί μετακίνησης). Για τις διακομιδές είναι ένα αστείο ποσο που είναι στάνταρ για κάθε διακομιδή κ βγαίνει και στο διαύγεια.Συνήθως στο βάζουν συγκεντρωτικά μετά από 2-3 μήνες μαζί με τις εφημεριες του νοσοκομείου.Hint: Καλό είναι να κρατάς το αντίγραφο της διακομιδής και να το παραδίδεις στο γραφείο προσωπικού για να είσαι πιο σίγουρος ότι θα πάρεις τα ψίχουλα που δίνουν.
 2. Υπάρχουν φήμες σε σημερινό δημοσίευμα ότι όσοι έχουν μεγαλύτερο βαθμό,θα έχουν προτεραιότητα στη δήλωση ειδικότητας στην Ελλάδα με το νέο σύστημα.
 3. Συγχέεις την αναγνώριση του χρόνου ειδίκευσης με την αναγνώριση του τίτλου ειδικότητας,πράγματα τα οποία είναι εντελώς ανεξάρτητα το ένα από το άλλο. Από 01/01/2021 η Αγγλία δεν είναι μέλος της Ε.Ε. συνεπώς κανένα επαγγελματικό δικαίωμα δεν αναγνωρίζεται αυτόματα, εάν δεν αναφέρει ο τίτλος ότι είναι σύμφωνος με την οδηγία2005/36/ΕΚ . Εαν το γράφουν αυτό οι τίτλοι απο Αγγλία πάω πάσο. Στο σάιτ του ΠΙΣ θα βρεις αυτά που λέω για αυτόματη αναγνώριση από κράτη της Ε.Ε. https://pis.gr/category/iatriko-epaggelma/xorigisi- ## no greeklish please! ## - ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika - fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika -kotitas-ee/ Αναμένω με ενδιαφέρον το λινκ για αυτά που ισχυρίζεσαι εσύ. ps. Έχω φίλο που ήρθε από Αμερική και έδωσε εξετάσεις ειδικότητας,οπότε δεν βρίσκω τί διαφορά υπάρχει.
 4. Πρέπει να αναγνωρίσεις πρώτα 4 χρόνια ειδικότητας, να έχεις κάνει αγροτικό και μετά να δώσεις εξετάσεις στην Ελλάδα. Δεν αναγνωρίζεται αυτόματα ο τίτλος.
 5. Ξεκίνησε να βγάζεις κανα κεφάλαιο και θα δείς σε πόσο χρόνο θα τελειώσεις το part1. Σχεδιασμό χωρίς να γνωρίζεις πόσο χρόνο θα έχεις διαθέσιμο και πόσο χρόνο χρειάζεσαι βάσει του ρυθμού διαβάσματός σου, δε μπορείς να κάνεις. Ειδικά αν δεν έχεις διαβάσει ξανά ιατρική στα αγγλικά,δε θα είναι a piece of cake μόνο και μόνο η εμπέδωση αυτών που διαβάζεις.
 6. Η ενδοκρινολογία έχει 5-6 χρόνια αναμονή. Για τα τωρινά δεδομένα, όποιος είναι ενδοκρινολόγος έχει πολλή δουλειά. Αν όμως είχα να πάρω την απόφαση τώρα να βάλω τα χαρτιά μου, δε θα το έκανα σίγουρα,γιατί είναι μια ειδικότητα που στηρίζεται αποκλειστικά στον διαβήτη και εκτός του ότι πλέον αρχίζουν και ροκανίζουν κ άλλες ειδικότητες(γενικοί ιατροί, παθολόγοι ) σε 10 χρόνια που θα είχα χρονικό ορίζοντα, προβλέπω ότι θα υπάρχει θεραπεία. Ήδη έχουν γίνει άλματα σε ερευνητικό επίπεδο στο εξωτερικό (έχουμε δλδ.ίαση σε ανθρώπους με ΣΔ1 με stem cells )
 7. Εάν είναι οπισθοδρομικά και άτοπα πολύ ευχαρίστως να σε φέρω σ επαφή με πολλές συναδέλφους που παίρνουν αναβολή στην αναβολή στην ειδικότητα και αντί για 5 χρόνια την τελειώνουν σε 8 λόγω παιδιών . +1 στον komplexares συμφωνώ.Το να σου περιγραφει καποιος την πραγματικότητα ,μόνο από ενδιαφέρον μπορεί να το κάνει.Λες και σε ξέρει η φοβάται μην του πάρεις τη θέση;;; Ειλικρινά δε μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό σου.
 8. Άκουσε συνάδελφε.Επειδή είσαι λογικά νέος και το αίμα κοχλάζει μια συμβουλή...Επειδή έχω περάσει και εγώ από τη φάση σου τόσο στο αγροτικό όσο και στην ειδικότητα. Το μόνο που θα επιτύχεις, με τον τρόπο σκέψης που μου δείχνεις ότι έχεις, θα είναι να χαλάσεις το μυαλό σου,να συγχυστείς και πίστεψέ με, δε θα κερδίσεις τίποτα παραπάνω.Πριν απο σένα, έχουν ασχοληθεί εκατοντάδες συνάδελφοι με αυτά τα θέματα(ένας απο αυτούς κ εγώ) και το μόνο που καταφέραμε είναι να μη κοιμόμαστε τα βράδια από τα νεύρα. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, υπάρχει ψηφισμένος νόμος για 12ωρη μαξ εργασία την ημέρα και 48ωρη μαξ την εβδομάδα.Όπως βλέπεις,δεν εφαρμόζεται κανένας νόμος σε αυτή την αστεία χώρα. Οπότε, συμβιβάσου με την πραγματικότητα και μη κάθεσαι να ψάξεις νόμους,άρθρα και ανακοινώσεις της ΟΕΝΓΕ. Ύπάρχει και άλλη επιλογή βέβαια να φύγεις εξωτερικό.
 9. Δερματολογία έχει 8-10 χρόνια αναμονή. Γενική ιατρική καλή επιλογή,αλλά να μην τρέφει αυταπάτες ότι στην ειδικότητα θα είναι χαλαρή. Πλέον όλοι καλύπτουν τρύπες απ το καράβι(ΕΣΥ) που βουλιάζει, στο δρόμο χωρίς επιστροφή.
 10. oops αυτό ήταν ένα ωμό και αδίστακτο reality check 😔 Πάντως,και απευθυνόμενος κυρίως στους πιο νέους συναδέλφους,καλό είναι να το κάνετε αυτό το check πριν απο κάθε σας βήμα,γιατί είναι ό,τι πιο υγιές και χρήσιμό για τη ζωή σας. Ακούω πολλά μικρά παιδιά που θέλουν να περάσουν ιατρική στις πανελλαδικές και αν τους πεις ότι όσα χρόνια έζησες μέχρι να δώσεις πανελλήνιες,άλλα τόσα θα σπουδάζεις-εξασκείσαι....σε κοιτάνε με απορία και οι γονείς τους ψιθυρίζουν "μην τ ακούς αυτά παιδί μου εσύ να κάνεις τα όνειρά σου πραγματικότητα" Στη συνέχεια,ακούω πολλούς τελειόφοιτους που θέλουν να κάνουν Ν/Χ, Κ/Χ, Θ/Χ και αν τους πεις ότι θα είσαι όλη την ημέρα στο νοσοκομείο,θα γίνει το πρώτο(όχι το δεύτερο) σου σπίτι και μετά θα πρέπει να πας κ έξω άλλα 2-3 χρονάκια σε κοιτάζουν πάλι και λένε "αυτός λέει υπερβολές και μας ζηλεύει"... Υπάρχουν πολλά άτομα στην ιατρική ειδικά, που αψηφούν τους κινδύνους,τις ευθύνες,τα ωράρια,τις θυσίες που μπορούν να αντέξουν και μετά φτάνουν σε μια ηλικία που θέλουν να κάνουν οικογένεια και το μετανιώνουν πολύ άσχημα. Ωραίο είναι το μότο "limit is the sky" αλλά να προτιμήσετε να έχετε your feet on the ground και να βάλετε ένα ρεαλιστικό πλάνο που θα είναι προσαρμοσμένο στις προσδοκίες που θα έχετε από τη ζωή σας. Τελευταία συναντώ αρκετά συχνά δύο κατηγορίες ιατρών: α) πολλούς μετανιωμένους με την σχολή/ειδικότητα που διάλεξαν και β) ιατρούς "επιτυχημένους" οικονομικά που έχουν θυσιάσει όλες τις άλλες χαρές της ζωής για αυτό το σκοπό. Προσωπικά,δε θα ήθελα να ανήκω σε καμμία απο αυτές τις δύο κατηγορίες.
 11. Παραδεκτό γίνεται ότι βγαίνουν θεωρητικοί απο τις σχολές,αλλά η λύση που δίνεται δε θα διορθώσει τίποτα. Και τώρα μην κρυβόμαστε,στα περισσότερα επαρχιακά απ όπου έχουμε περάσει όλοι,το malpractice πάει σύννεφο.Δεν υπάρχει περίπτωση να εκπαιδευτούν ούτε στο foundation σωστά οι τελειόφοιτοι γιατί πολύ απλά θα μάθουν λάθος τα πράγματα.Αν υπήρχε αξιολόγηση όπως στην Αμερική θα έπρεπε να είχε απολυθεί το 70% του ιατρικού προσωπικού του ΕΣΥ στα επαρχιακά. Προσπαθούν να κάνουν συστήματα εξωτερικού χωρίς να έχουν στήσει το υπόλοιπο σύστημα και χρησιμοποιώντας όρους όπως matching και foundation που δεν έχουν καμμία σχέση με αυτό που αντιπροσωπεύουν σε Αμερική και Αγγλία αντίστοιχα.
 12. Λογικά θα έρθει με το νομοσχέδιο για την πρωτοβάθμια και τον ΕΟΠΥΥ λίγο πριν το τέλος του έτους , όλα μαζί σε ένα νοικοκυρεμένα..Οπότε μέχρι τότε υπομονή.. Είναι σαφές ότι γίνεται για να καλυφθούν τα τεράστια κενά στην επαρχία που δεν καλύπτονται ούτε με 8 εφημερίες των αγροτικών σε επαρχιακά νοσοκομεία. Μ αρέσει που κάποιοι ονειρευονταν κατάργηση του αγροτικού και τώρα γίνεται ουσιαστικά 2ετία υποχρεωτική... Βέβαια,αυτά είναι μπαλώματα.Πρέπει να υπάρξει πλήρης αλλαγή νοοτροπίας.Αυτή τη στιγμή παράγουμε περισσότερους δερματολόγους,οφθαλμιατρους,ΩΡΛ,νευρολόγους,πλαστικούς απ ότι χρειαζόμαστε με αποτέλεσμα να έχουν υπερκορεστεί ήδη και αυτές οι ειδικότητες και να βλέπεις επαρχιακά νοσοκομεία να έχουν 2-3 απο κάθε τέτοια ειδικότητα και να μην υπάρχει παθολόγος,αναισθησιολόγος,γενικός χειρουργός. Άμεσα κατάργηση θέσεων ειδικότητας των παραπάνω ειδικοτήτων(μείωση 50% τουλάχιστον) και διπλασιασμός του μισθού των ειδικοτήτων πρώτης γραμμής.Kανένας σοβαρός ιατρός δε θα παίζει το κεφάλι του κορώνα γράμματα για 1500Ε. Όλα τα άλλα είναι ημίμετρα και θα αποτύχουν.Υγειονομικός χάρτης με πληθυσμιακές ανάγκες άμεσα.
 13. Δεν υπάρχει κάποιο πλαίσιο.Αναγνωρίζεις τα 3 χρόνια και βάζεις σε λίστα αναμονής για τα υπόλοιπα 2.Έχεις κάνει 1 χρόνο γενικής να υποθέσω..Αν όχι,πρέπει να κάνεις κ αυτό για να μπορείς να δώσεις εξετάσεις ειδικότητας.
 14. Όλοι αυτοι οι προβληματισμοί που αναφέρεις έχουν βάση.Έτσι είναι τα πράγματα στην αγορά για τη Ν/Χ στην Ελλάδα,που τα συζητούσα μ ένα συνάδελφο προ 4ετίας.Δε νομίζω να έχει αλλάξει κάτι. Αν έχεις κεφάλαιο(χρηματικό εννοώ),δεν έχεις αποκλείσει το εξωτερικό, δε σκέφτεσαι οικογένειες και το κάνεις επειδή γουστάρεις κάντο.Αλλιώς μακριά και αγαπημένοι,θα υποφέρεις και θα το μετανιώσεις imo.
 15. Είπα να μη σχολιάσω αλλά....βρε παιδιά να χετε την υγειά σας μην ακούω και μου λέτε για τους καημένους τους στρατιωτικούς...Γνωρίζεις κάποιον επιμελητή του ΕΣΥ σε νοσοκομείο της Αθήνας να είναι κάτω των 40 ??? Ένας απόφοιτος ιατρικής δεν τρέχει σε αγροτικά,στρατό ανά την Ελλάδα με δικά του έξοδα,διακομιδές κτλ???Ενώ την ίδια στιγμή ο άλλος έχει έτοιμο σπιτάκι και φαγητό καθημερινά..Και υποδεκαπλάσιο (υγιή) πληθυσμό υπό την ευθύνη του.. Τα προνόμια των στρατιωτικών ιατρών ξεπερνούν κάθε φαντασία(και λογική).
×
×
 • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.