Jump to content

House

Members
 • Content count

  11
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

About House

 • Rank
  Φοιτητής (επίπεδο ΙΙ)

Πληροφορίες προφίλ

 • Σχολή
  Ιατρική
 • Sex
  Male
 1. Είναι εξευτελιστικά όλα αυτά για τους γιατρούς. Σε ένα ανοργάνωτο σύστημα υγείας πάλι οι εισαγγελείς και οι δικαστικοί παίρνουν τον λόγο σε μια άκρως πολιτικοποιημένη-κομματικοποιημένη-χώρα. Είναι θέμα που πρέπει να απαιτηθεί διευκρίνηση με πιο σκεπτικό συμπεριφέρθηκαν με αυτόν τον τρόπο στη συνάδελφο και να μας εξηγήσει ο αρμόδιος εισαγγελέας τις γνώσεις του περί οργάνωσης του συστήματος υγείας και ποια θα ήταν για αυτόν η ιδεατή -ή νόμιμη- θεραπεία. Αυτές οι ακραίες συμπεριφορές της δικαιοσύνης πρέπει να αμβλυνθούν και να παρέλθει ποια η εποχή με τα συμπλέγματα των αυτοφόρων και των εισαγγελικών παρεμβάσεων χωρίς να υπάρχουν αντίποινα. Συγχαρητήρια στους συναδέλφους που δείχνουν έμπρακτα τη συμπαράστασή τους και ξεκαθαρίζουν ποιοι κρατάνε τα νοσοκομεία. Σίγουρα όχι τα κομματόσκυλα της δικαιοσύνης που έχουνε εξευτελιστεί συχνά την τελευταία εικοσαετία γλύφοντας τον κώλο των πολιτικών και αδυνατώντας να πάρουν αποφάσεις σε κατάφορες αδικίες. Είναι δύσκολοι καιροί και οι ηλίθιοι θα κάνουν τα πράγματα πιο περίπλοκα. Πέρα από ψυχραιμία είναι καλό ο καθένας να θυμάται τη θέση του και να μην επεκτείνεται σε άλλους τομείς.
 2. Αν είσαι ανάμεσα στις συμπαθητικές φυσιογνωμίες πιστεύεις ότι θα μάθεις περισσότερα?
 3. Ισως θα πρέπει να αποκτήσουμε μια πιο οργανωμένη φωνή για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας και να μπορέσουμε να ξεφύγουμε από το κακό management που υπάρχει σήμερα στα νοσοκομεία. Κανείς δεν πρόκειται πιστεύω να δείξει ευαισθησία στα προβήματα των ειδικευομένων και το γεγονός ότι δεν έχουμε ένα οργανωμένο σώμα μας αφήνει εκτεθειμένους στις αποφάσεις του εκάστοτε διευθυντή.
 4. House

  Βιβλίων ανάγνωσμα…

  The Graveyard Book, του Neil Gaiman. Πολύ καλό βιβλίο Choke του Chuck Palahniuk (συγγραφέας του Fight Club). Περίεργο Dracula, του Bram Stoker. Πολύ καλύτερο από όσες κινηματογραφικές εκδοχές έχω δει. Είναι το πρώτο μυθιστόρημα (σύμφωνα με το Wikipedia) όπου γίνεται μετάγγιση αίματος για να σωθεί ο ασθενής
 5. House

  GM-λέσχη ανάγνωσης

  Το post δεν είναι σχετικό με τη Λέσχη και την κεντρική ιδέα της αλλά με το βιβλίο. Επειδή υπάρχει έντονος ανταγωνισμός με τους ηλεκτρονικούς αναγνώστες (e-readers) πολλές εταιρίες προσφέρουν αξιόλογες εκδόσεις κλασσικών βιβλίων (στην Αγγλική) δωρεάν. Οι περισσότερες από αυτές προσφέρουν και λογισμικά προγράμματα δωρεάν για να διαβάζετε τα βιβλία στον υπολογιστή χωρίς να χρειάζεται να αγοράσετε τον αντίστοιχο e-reader Τέτοια προγράμματα είναι το Kindle for Pc (κατεβάστε το από το amazon.com) και το stanza (πιθανώς υπάρχουν και άλλα). Μετά μπείτε στο amazon και βρείτε free ebooks, και κατεβάστε τα νόμιμα. Μπορείτε να βρείτε και πολύ καλά βιβλία και πιο σύγχρονα σε torrents. Ελληνικά ebooks δωρεάν έχει το gutenberg.org. Τέλος επειδή υπάρχουν διάφορες μορφές e-books και μπορεί το λογισμικό σας να μη μπορεί να τις αναγνωρίσει κατεβάστε και το Calibre (freeware) για να τις μετατρέψετε στη μορφή που αναγνωρίζει το λογισμικό σας.
 6. Το θέμα δεν είναι να υπάρχει ένα συνδικαλιστικό σώμα που να ξυπνάει μόνο όταν πρέπει να υπάρχει αντίδραση. Το θέμα είναι να υπάρχει οργάνωση και συντονισμός αλλά και εκπροσώπηση κοινωνική από ένα επίσημο σώμα που να υπάρχει και για άλλους σκοπούς, π.χ. ανάδειξη επιμέρους τοπικών προβλημάτων, προτάσεις για καλύτερη εκπαίδευση κτλ. Πολλοί γιατροί π.χ. συζητούν και αναδεικνύουν θέματα εδώ μέσα που αξίζει να αντιμετωπιστούν συλλογικά (όχι μόνο ο μισθός/εφημερίες) αλλά όλοι σχεδόν αναγνωρίζουν ότι δεν υπάρχει μέσω πρακτικής ανάδειξης των προβληματισμών. Μαθαίνουμε για τις εφημερίες και τις εισηγούμενες αλλαγές πάντοτε μένοντας αμέτοχοι και αδύναμοι, π.χ. εισηγείται ο κ. Βαρνάβας αυτό, οι κομματικές νεολαίες λένε όχι στις εξετάσεις για ειδικότητα κτλ. Ποιος είναι ο κ. Βαρνάβας και ποιοι είναι οι 25χρονοι που συζητούν με υπουργούς για το δικό μου μέλλον? Και γιατί εγώ να στείλω email στον κύριο για να αντιδράσω? Η ετικέτα του συνδικαλιστή σε περιορίζει σε έναν αντιδραστικό ρόλο. Μιλάω για οργανωμένο σύλλογο, με ενημέρωση, προτάσεις, που να υπάρχει ανοιχτή συμμετοχή από όλους τους ειδικευόμενους αφού όλοι(?) ξέρουν να χειρίζονται το internet.Είναι πολύ παθητικός ο ρόλος μας ενώ υπηρετούμε έναν νευραλγικό τομέα της κοινωνίας και όταν την ίδια ώρα το μέσο επίπεδο μόρφωσης του κλάδου είναι ανώτερο(?) από το μέσο όρο. Γνωρίζω ότι είμαι εκτός topic αλλά πιστεύω το θέμα μπορεί να κολλήσει εδώ. Υπάρχουν πόσες σελίδες πριν ειδικευόμενων που αναρωτιούνται πόσα θα πάρουν, πόσα πήρε ο ένας στο τάδε νοσοκομείο κτλ. που είναι αδιανόητο για εργαζόμενους με ακαδημαϊκή εκπαίδευση, σε ένα πολύ απαιτητικό επάγγελμα.
 7. Δεν καταλαβαίνω γιατί σε αυτή τη χώρα υπάρχει κάποιος τυχαίος που εκπροσωπεί τα δικαιώματά μου και εισηγείται περικοπές από τον μισθό μου τον οποίο εγώ δεν έχω ψηφίσει. Δεν υπάρχει σύλλογος ειδικευομένων που να εκπροσωπείται από ειδικευόμενους? Ή και να μην υπάρχει τόσο δύσκολο είναι να δημιουργηθεί?
 8. Το κακό είναι ότι με την επίθεση που έγινε από τα ΜΜΕ στους μεγαλογιατρούς με τις υπέρογκες καταθέσεις (εννοείται το έσπρωξαν πολιτικά) υπονομεύτηκε η αξία των γιατρών στο σύνολό της. Έτσι ο κάθε τυχαίος μπορεί να έρχεται και να περιμένει από εσένα υπηρεσίες ξενοδοχειακού υπαλλήλου. Αλλά το management εδώ είναι επιπέδου χωριού και τίποτα παραπάνω. Σου λέει όσο τους υπονομεύουμε σαν κλάδο και μειώνουμε την αξία τους τόσο λιγότερο θάρρος θα έχουν να ζητήσουν περισσότερα χρήματα, επιδοτούμενα courses, ανθρώπινο ωράριο εφημεριών κτλ. Εάν είναι αλήθεια το περιστατικό με την ειδικευόμενη νομίζω ότι πρέπει να μας απασχολήσει όλους σοβαρά και να υπάρχει οργανωμένη απαίτηση μέτρων για την εξάλειψη τέτοιων φαινομένων από τον εργασιακό μας χώρο.
 9. Εντάξει άλλος ένας θεσμός στην ελληνική κοινωνία που αλλοτριώθηκε από τα κομματόσκυλα. Το σφάλμα δεν είναι εκεί. Σε αυτή τη χώρα πρώτα γίνεται το κακό λόγω έλλειψης οργάνωσης και κομματικών συμφερόντων και μετά όταν έρθει ο καιρός και ζορίζουν τα πράγματα το βγάζουν ξαφνικά τα ΜΜΕ στην επιφάνεια. Η κατάσταση δημιουργήθηκε γιατί την εξέθρεψαν τα μεγάλα κόμματα και έβαλαν κάθε τυχαίο που ήξερε να λέει πράσινο ή μπλε σε περίοπτες θέσεις. Γιαυτό έχουμε πανεπιστημιακούς του κώλου, managers νοσοκομείων που ούτε περίπτερο θα μπορούσαν να κρατήσουν κτλ.
×