Jump to content

Christos Bayern

Members
 • Content count

  44
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Christos Bayern last won the day on 28 Απριλίου 2018

Christos Bayern had the most liked content!

About Christos Bayern

 • Rank
  Παλιός (επίπεδο ΙΙΙ)

Μέθοδοι επικοινωνίας

 • MSN
  hristarhos@hotmail.com
 • ICQ
  39957752
 • Yahoo
  hristarhos
 • Skype
  hristarhos

Πληροφορίες προφίλ

 • Τοποθεσία
  Βαυαρία, Γερμανία
 • Σχολή
  Ιατρική
 • Sex
  Male
 • Φύλο
  Male

Recent Profile Visitors

2.432 profile views
 1. Christos Bayern

  Ειδικότητα στη Γερμανία

  Καλησπέρα. Είμαι νευρολόγος και δουλεύω στην Γερμανία εδώ και 12 χρόνια, παράλληλα είμαι και μέλος του τμήματος A608 της AHEPA (την γνωστή οργάνωση της διασποράς που έχτισε το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στην Θεσσαλονίκη) Ή εταιρία στην οποία εργάζομαι (Rhön Klinikum) προσφέρει εδώ και μερικά χρόνια με το πρόγραμμα European Scholarship την δυνατότητα σε γιατρούς της ΕΕ και εκτός ΕΕ μιας "υποτροφίας" για διάστημα 6-9 μηνών. Συμπεριλαμβάνονται μαθήματα Γερμανικών, διαμονή, διατροφή και Hospitation παράλληλα με ένα "χαρτζιλίκι" γύρω στα 400€ τον μήνα για να καλυφθούν τα έξοδα του υποψηφίου. Προϋπόθεση είναι πιστοποιητικό Γερμανομάθειας Β1, το Β2 είναι πλεονέκτημα. Μετά το εξάμηνο και την επιτυχή εξέταση γλώσσας εξασφαλίζεται θέση εργασίας. Με την συνεργασία της AHEPA τμήματος A608 στην Γερμανία εξασφαλίσαμε θέσεις στο πρόγραμμα για το 2019 για μέχρι τρεις νέους Ελληνόφωνους γιατρούς. Το Ελληνικό διαβατήριο είναι πλεονέκτημα αλλά όχι απαραίτητη προϋπόθεση, σπουδές στην Ελλάδα το ίδιο. Τα μέλη της AHEPA ή συγγενείς τους θα προτιμηθούν (συμπεριλαμβάνονται και τα online μέλη, με national membership από την ahepa.org/join ) Προσφέρονται οι ειδικότητες: Νευρολογική, Αναισθησιολογία, Καρδιολογική, Καρδιοχειρουργική, χειρουργική χειρός, Ψυχοσωματική ιατρική, Παθολογία, γενική χειρουργική. Οι παραπάνω ειδικότητες προσφέρονται πλήρεις, για όλη τους την διάρκεια. Φυσικά μετά το τέλος του Scholarship και την πρόσληψη προσφέρεται και η δυνατότητα ευρέσεως κατοικίας στην περιοχή. Για πληροφορίες αποστείλετε προσωπικό μήνυμα.
 2. Christos Bayern

  Ειδικότητα στη Γερμανία

  Ναι, ο Έλληνας γιατρός έχει μια ερασιακή ηθική, είμαστε εργατικοί και τραβάμε μπροστά. Δεν παραπονιόμαστε όπως κάνουν οι γερμανοί και αναγνωρίζουμε ότι πρέπει να επενδύσουμε τώρα για να χτίσουμε ένα μελον! Εγώ σπούδασα στην Ρουμανία, έχω μιασ υνάδελφο Ελλαδίτησα απόφοιτο πανεπιστημόυ Πάτρας. Διαφορές δεν βλέπω στην εκπαίδευση (έχουμε γιατρούς απο όλη την Ευρώπη, Ουκρανία, Σερβία, Σκόπια, Ρουμανία, Βουλγαρία, ακόμα και απο Ουγγαρία). Η διαφορά δεν βρισκεται τόσο στο επίπεδο της εκπαίδευσης: όλοι ως πρωτάρηδες ξεκινήσαμε. Η διαφορα είναι στην εργατικότητα και στα ανοιχτά μυαλά που έχουμε ως Έλληνες. Στην αρχή πάμε όπως όλο το κοπάδι, βημα σημειωτόν, αλλά μετά απο 2-3 χρόνια πεταγόμαστε μπροστά απο τους άλλους (ακόμη και τους γερμανούς), λόγω της εργατικότητάς μας. Και αυτό το βλέπουν οι επιμελητές. Στην Γερμανία μπορείς να κερδίσεις τα πάντα, αλλά με το σπαθι σου. Οι γερμανοι... άλλη δουλειά αυτοί. Στην χώρα τους είναι, την γλώσσα την μιλάν τέλεια και τα δικά τους Entlassungsbriefe δεν χρειάζονται διορθώσεις... Αλλά εάν παλέψεις και δουλέψεις τότε ναι, θα τα βγάλεις πέρα. Συμβουλή: να αποφύγεις τις μεγάλες πόλεις: εκεί έχεις ως επι το πλήστον γερμανούς για συναγωνισμό. Θα είσαι πάντα ο ξένος, οπότε θα πρέπει να δουλέψεις δυο φορές όσο ο γερμανός για να βγείς στην επιφάνεια, για να ξεχωρίσεις (θετικά). Παντα θα υπάρχει η γνώση της διαφοράς. Μπορείς να την χρησιμοποιήσεις ως πλεονέκτημα (der Grieche der echt arbeitet) ή να μείνεις απλώς ο Auslander. Επιλογή σου. Πάντως η ποιότητα της εξειδίκευσης είναι η ιδια ακόμη και στην επαρχία, μην συγκρίνεις την Ελλάδα των 10.000.000 κατοικων και της κρίσης με την Γερμανία τωβ 85.000.000 της ανεργίας του 2,8% και του πλούτου. Καλή επιτυχία!
 3. Christos Bayern

  Ειδικότητα στη Γερμανία

  Η καρδιολογία είναι υποχρεωτικά μια επεμβατική ειδικότητα. Για να μπείς στις εξετάσεις της ειδικότητας χρειάζεσαι γύρω στις 150 καθετηριασμούς με Dilatation καί ή χωρίς Stent. Σε όλα τα νοσοκομεία (μεγάλη πόλη ή επαρχία) θα μπορέσεις να κάνεις τους καθετηριασμούς σου. Τώρα στις μεγάλες πόλεις έχεις το μειονέκτημα του συναγωνισμου με τους γερμανούς (οι οποίοι προτιμούν τις μεγάλες πόλεις), οπότε φρόντισε να μιλάς τέλεια γερμανικά και κατα προτίμηση με τέλεια προφωρά (ναι, παίζει πολύ μεγάλο ρόλο η εξαιρετική γλωσσα στις μεγάλες πόλεις). Στην επαρχία τα νοσοκομεία προσφέρουν τις ίδιες υπηρεσίες (στην καρδιολογία και στις παθολογικές ειδικότητες, για χειρουργικές ειδικότητες παίρνει συζήτηση) και έχεις το πλεονεκτημα ότι με την γλώσσα είναι πολύ πιο χαλαροί και ανεκτικοί διοτι σε χρειάζονται μιας και δεν έχουν πολλούς γερμανούς. Στην επαρχία επίσης δεν παλεύεις για να "κλέψεις" τον καθετηριασμό απο τον γερμανό (που θα σου τον βουτήξει δικαιωματικά για να κάνει τα Zahlen του για την ειδικότητα του, εκεί όλοι πρέπει να δουλέψουν και όλοι προλαβαίνουν να κάνουν καθετηριασμούς μιας και έχει τόση δουλειά). Το άλλο πρόβλημα των μεγάλων πόλεων είναι τα τεράστια ενοικια ενω στην επαρχία με τον ίδιο μισθο πληρώνεις τα μισά λεφτά για ένα καλύτερο σπίτι. Το δικό μου ενοίκιο είναι 640€ (Warm) για 3αρι 85τμ), οι συνάδελφοι στην Στουτγάρδη πληρώνουν για 2αρι 60τμ 1000€ (και το Μόναχο είναι όνειρο άπιαστο με αυτά τα λεφτά. Καλή επιτυχία!
 4. Christos Bayern

  Ειδικότητα στη Γερμανία

  Αφού πήρε την ειδικότητα σημαίνει ότι έκανε τουλάχιστον αυτά που απαιτούνται. Δλδ 150 στεφανιαίους καθετηριασμούς με Στέντ κλπ, 500 καρδιακούς υπερήχους, 50 διαεσοφαγειακούς υπερήχους κλπ κλπ. Όλα μόνος του.
 5. Christos Bayern

  Ειδικότητα στη Γερμανία

  Κανονικά το συνδικαλιστικό όργανο δεν παίρνει μόνο του θέση σε τέτοια θέματα, ο καθε ένας απο εμάς ωφείλει να το ενημερώσει (εάν είναι μέλος) και να ζητήσει την συμβουλή του. Το Marburger Bund τότε αναλαμβάνει να επικοινωνήσει με τον εν λόγω διευθυντή. Και μπορεί να του δημιουργήσει (του διευθυντή) τεράστια προβλήματα! Δεν μπορεί να έχει ο διευθυντής την απαίτηση να μείνεις π.χ. με μισθό ειδικευομένου εάν έχεις (ας πούμε) εξασφαλίσει θέση επιμελητού! Άρα το εν λόγω Zeugnis επιδέχεται επίθεση εκ μέρους του συναδέλφου. Μπορεί ο κάθε συνάδελφος να του κάνει ζημιά ενός τέτοιου διευθυντού. Προύπόθεση να γνωρίζουμε τα δικαιώματά μας και να τα ασκούμε ενεργά. Προτείνω σε όλους τους συναδέλφους που δεν είναι ακόμη μέλη, να γραφτούν στο Marburger Bund, εδώ ο ιστοδεσμός. Το κόστος είναι μια όσο το κόστος μιας πίτσας και μια μπύρας κάθε μήνα (13€ τον μήνα, γύρω στα 160€ το έτος) και... εκπίπτει της εφορίας!
 6. Christos Bayern

  Ειδικότητα στη Γερμανία

  Το κάνουν συχνά αυτό οι γερμανοί για να μειώσουν την δουλειά τους: σου λένε στείλε μας τα χαρτιά σου μόνον όταν ξέρεις σίγουρα οτι θα δουλεψεις σε εμας. Ειδικά η Βαυαρία έχει πελαγώσει, έρχονται μαζικά γιατροί εδώ σε εμάς. Στην αρχη ζητουσαν απόδειξη κατοικίας στην Βαυαρία, τωρα φαινεται σου ζηταν συμβόλαιο εργασίας. Το κάνουν ειδικά για διευθύνσεις απο το εξωτερικό. Έδωσες την Ελλαδική σου διεύθυνση ή φίλου απο την Γερμανία; ο φίλος μένει βαυαρία; Παρακάτω τώρα, σχετικά με το θέμα της ευρέσεως εργασίας: υπάρχουν πολλές δουλειές ακόμη στην Γερμανία αλλά όσο πιο κοντά σε μεγαολούπολη ψάχνεις τόσο δυσκολότερο γίνεται: στις μεγάλες πόλεις πάνει και οι Γερμανοί οπότε θα σε συγκρίνουν πάντα απο πλευράς γλώσσας με τους γηγενείς, στα νοσοκομεία της περιφέρειας θέσεις έχουν πολύ περισσότερες, και συνήθως έχουν και περισσότερους ξένους οπότε το θέμα της γλώσσας δεν τίθεται... έχουν συνηθήσει και δεν κάνουν φασαρία. Συν φυσικά ότι πρώτα θα εξυπηρετηθούν οι Γερμανοί για τα της ειδικότητας (θα πάρουν πρώτοι τα χειρουργεία, τις εξετάσεις κλπ, και μετά εσύ θα τρέχεις για την ευκαιρία να καλύψεις τον κατάλογό σου. Οι μισθοί βέβαια είνα οι ίδιοι σε όλη την Γερμανία (με ελάχιστες αποκλίσεις, χάρη στο Μαρμπουργκερ Μπουντ, το συνδικάτο των γιατρών) ενω τα ενοίκια είναι πολυ μεγαλύτερα στην μεγαλούπολη απο ότι στην μικρότερη πόλη. Η δε ειδικότητα παραμένει στα ίδια επίπεδα μιας και έτσι δουλεύει το σύστημα στην Γερμανία: η ασφαλιστική εταιρία σε πληρώνει για τις εξετάσεις που έκανες. Άρα ακομη και τα μικρα νοσοκομεία έχουν συμφέρων να κάνουν πολλές εξετάσεις, οπότε γρηγορότερα θα έρθει η σειρά σου αφού έχει άφθονη δουλειά. Οπότε και φτηνη ζωή και μαθαίνεις.
 7. Christos Bayern

  Ειδικότητα στη Γερμανία

  Η ειδικότητα ονομάζεται Facharzt für Innere Medizin und Hämatologie und Onkologie, περιλαμβάνει δηλαδη και την ογκολογία απο ότι βλέπεις. Είναι παθολογική ειδικότητα άρα χρειάζεσαι πρώτα 36 χρόνια γενικής παθολογίας (36 μήνες Innere Medizin) την οποία μπορείς να την βρείς οπουδήποτε. Δεδομένου οτι η Γερμανία είναι μεγάλη, μπορείς να βρείς σίγουρα έστω και στην επαρχία θέσεις ειδικότητας (εκεί έχουν έλλειψη γιατρών, στις μεγάλες πόλεις θα τα βρείς μπαστούνια λόγω του συναγωνισμού με του Γερμανούς) μεχρις ότου μάθεις το σύστημα. Η Αιματολογία αυτή καθ'εαυτη είναι άλλοι 36 Μηνες. Αυτό δεν σε ενδιαφέρει αυτή την στιγμή μιας και έχεις 3 χρόνια στην διαθεσή σου να πάρεις μπρός με Innere. Άρα εαν έχεις το Β2 μπορείς να ξεκινήσεις απο αύριο να ψάχνεις θέσεις εργασίας. Συμβουλή: ψάξε πρωτα μια θέση Hospitation για να συνηθίσεις με την γλώσσα όσο ψάχνεις δουλειά (και να έχεις κάπου να μείνεις). Καλή επιτυχία.
 8. Christos Bayern

  Ειδικότητα στη Γερμανία

  Εάν ενδιαφέρεται κανείς για νευρολογία υπάρχουν διαθέσιμες 3-4 θέσεις ειδικότητος (παρέχεται ολόκληρη η ειδικότητα της νευρολογικής και Rotation στην ψυχιατρική είναι εφικτή στην παραπλήσια κλινική. Προσφέρονται όλα τα Scheine για την ειδικότητα, EEG, Υπέρηχοι, Elektroneurographie, EVOPs. Η κλινική ειναι η νευρολογική ναυαρχίδα της πασίγνωστης Rhön Klinikum (ο μεγαλύτερος παροχέας ιατρικών υπηρεσιών στην Γερμανία, τζίρος 2,5 δις € με 55 ιδιόκτητα νοσοκομεία σε ομοσπονδιακό επίπεδο). Προϋπόθεση το πιστοποιητικό γερμανομάθειας επιπέδου Β2. Όποιος έχει το Β1 μπορεί να απευθυνθεί στο European Scholarship της εταιρίας (διαμονή, διατροφή, μαθημα Γερμανικών και παράλληλη μαθητεία, όλα πληρωμένα απο την εταιρία, με προσφορά θέσεως εργασίας στο τέλος). Οι ενδιαφερόμενοι ας μου στείλουν PM.
 9. Christos Bayern

  Ειδικότητα στη Γερμανία

  Για τους νύν εργαζόμενους στην Γερμανία, υπάρχει στο facebook ένα group, το Greek doctors in Germany, link εδώ: http://www.facebook.com/group.php?gid=22525904576 Ας οργανωθούμε σιγά σιγά.
 10. Christos Bayern

  Ειδικότητα στη Γερμανία

  1. βοηθάνε 2. Βρίσκεις σχετικλα δύσκολα θέσεις αλλά υπάρχουν εάν ψαξεις 3. Ένα απο τα πολύ γνωστά είναι η Herz-und-Gefäßklinik Bad Neustadt (HGK) ένα απο τα μεγάλα ονόματα με 3000 εγχειρήσεις τον χρόνο και 700 εμφυτεύσεις βηματοδοτών και defibrilators 4. Οπωσδηποτε. Πρέπει να σε αφήσουν να κάνεις τουλάχιστον 150 Bypass μόνη σου. Στην Herz-und-Gefäßklinik Bad Neustadt (HGK) είναι 5 Έλληνες χειρουργοί, και μου είπαν ότι σε βάζουν ήδη απο τον 3ο χέρι να χειρουργήσεις μόνος σου πρώτο χέρι.
 11. Christos Bayern

  Ειδικότητα στη Γερμανία

  Εξαρτάται απο το κρατίδιο. Στην Βαυαρία δεν υπάρχει, στην Βαδη-Βυρτεμβέργη απο παλιά το κάνανε. Όποιος θέλει ας ενδιαφερθείι στο φόρουμ ή στο κατα τόπους κρατίδιο. Η δική μου εμπειρία (απο το 2006) είναι παρόμοια (χωρίς εξετάσεις όμως). Το χαρτί απο γιατρό, εδω στην Βαυαρία μπορεί να το βγαλει οποιοσδήποτε γιατρός που δουλεύει στην Γερμανια (υπέγραψα εγώ για μια γνωστή μου για το Approbation της). Εδώ στην κάτω φρανκωνία (Unterfranken) το χαρτί απο τον μελλοντικο εργοδότη σου είναι απαραίτητη προϋπόθεση, αλλα το στέλνουν μονες τους οι κλινικες στο Regierung. Κατα τα άλλα, τα ίδια. Καλό βόλι ευχαριστω για την πληροφορηση.Κατι αλλο:το approbation που θα βγει πχ απο το ταδε κρατιδιο ισχυει για την ασκηση του επαγγελματος και στα υπολοιπα? Το Approbation ισχυει παντού. Το Berufserlaubnis ισχύει μόνον στο Land το οποίο σου το εξέδωσε (Berufserlaubnis παιρνουν μόνον οι εκτός Ε.Ε. σπουδαγμένοι όπως Ρωσία, Γιουγκοσλαβία κλπ). Οι απόφοιτοι πανεπιστημίων της Ευρωπαϊκής ενώσεως (Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία, Βουλγαρία, Ρουμανία για να αναφέρουμε μόνον μερικά) παίρνουν την Approbation η οποία ισχύει για η την ομοσπονδιακή δημοκρατία της Γερμανίας.
 12. Christos Bayern

  Ειδικότητα στη Γερμανία

  Εξαρτάται απο το κρατίδιο. Στην Βαυαρία δεν υπάρχει, στην Βαδη-Βυρτεμβέργη απο παλιά το κάνανε. Όποιος θέλει ας ενδιαφερθείι στο φόρουμ ή στο κατα τόπους κρατίδιο. Η δική μου εμπειρία (απο το 2006) είναι παρόμοια (χωρίς εξετάσεις όμως). Το χαρτί απο γιατρό, εδω στην Βαυαρία μπορεί να το βγαλει οποιοσδήποτε γιατρός που δουλεύει στην Γερμανια (υπέγραψα εγώ για μια γνωστή μου για το Approbation της). Εδώ στην κάτω φρανκωνία (Unterfranken) το χαρτί απο τον μελλοντικο εργοδότη σου είναι απαραίτητη προϋπόθεση, αλλα το στέλνουν μονες τους οι κλινικες στο Regierung. Κατα τα άλλα, τα ίδια. Καλό βόλι
 13. Christos Bayern

  Ειδικότητα στη Γερμανία

  Συμφωνώ με τον sFUCKianaki, σε τελική ανάλυση οπως στρώνει ο καθένας θα κοιμηθει. Η Γερμανια θελει προσπάθεια αλλα σε ανταμειβει. Και δεν εννοώ μόνο τα λεφτά και την ποιότητα ζωής! Άϊντε, και καλό βόλι!
 14. Christos Bayern

  Ειδικότητα στη Γερμανία

  Απο την στιγμή που έχεις πτυχίο ειδικευμένου ιατρού αναγνωρεται σε όλη την ευρώπη. Δεν παιζει ρόλο με ποιο κομμάτι θα ξεκινήσεις, αυτό είναι δικό σου θέμα. Μπορείς να ξεκινήσεις οροπεδική και μετα να πας σε κλινικη για την γενική χειρουργική. Σε τελικη ανάλυση θα σε δεχτούν για τις εξετάσεις ειδικότητας ανεξαρτήτως με ποια σειρά τα έκανες. Πληροφορίες (για την βαυαρία) εδώ: http://www.blaek.de/weiterbildung/wbo_2010/B/Seiten/f_Chir_Ortho_Unf.htm
 15. Christos Bayern

  Ειδικότητα στη Γερμανία

  Την ίδια ερώτηση να την ρωτήσεις στο κυρίως φορουμ "Ειδικότητα στην Γερμανία", εδώ οι πληροφορίες είναι μόνο για δερματολογία. Ein bisschen Disziplin bitte leute!
×