Jump to content

bugs

Members
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

About bugs

 • Rank
  Φοιτητής (επίπεδο ΙΙ)

Πληροφορίες προφίλ

 • Σχολή
  Ιατρική
 • Sex
  Female
 1. bugs

  Ιατροδικαστική

  Κανονική εξεταστική, 17/2/2012 : 1. ορισμός μέθης και υπό την επήρεια του οινοπνεύματος 2. πότε στοιχειοθετείται η παράβαση του ιατρικού απορρήτου σύμφωνα με το άρθρο 371 του ποινικού κώδικα? 3. χαρακτήρες τραύματος από όπλο με απόλυτη επαφή με το σώμα 4. πτώμα ηλικιωμένου ανδρός βρίσκεται απαγχονισμένο. πώς θα προσδιορίσουμε από την αυτοψία χώρου τον χρόνο θανάτου? 5. μηχανισμός δράσης των CO2, CO, κυανιούχων
 2. Ένα σχόλιο για τα πολλαπλής του Αιγινητείου : ρίξτε μια ματιά στα παραπάνω πολλαπλής (αυτά που βρίσκονται μερικά ποστ πιο πάνω)!! Όντως επαναλαμβάνονται, αν κ κάπως αλλαγμένα (πχ. βγάζουν μια επιλογή κ βάζουν κάτι άλλο στη θέση της ή κάνουν λίγο παραλλαγή της εκφώνησης)!
 3. Παθολογία, εξετάσεις 1ου τριμήνου (έως 23/12/11) Πολύ καλά τα θέματα των εξετάσεων, και στην παθολογία και στις λοιμώξεις. Τα περισσότερα είναι απλά κ εύκολα (πχ ότι σε λέμφωμα Hodgkin βλέπεις στο πλακάκι κύτταρα Reed-Stenberg), αυτά που πρέπει να ξέρει ένας φοιτητής που τελειώνει τη σχολη και όχι τρελά και σπάνια που δεν τα έχουμε δει ποτέ! Δεν τα θυμάμαι όλα να τα γράψω, αλλά μοιάζουν στο στιλ με αυτά που αναφέρονται στα προηγούμενα ποστ. Και οι βαθμοί είναι γενικά καλοί, το μόνο πρόβλημα είναι τα θέματα του Γιαμαρέλλου στο καρδιογράφημα!
 4. bugs

  Καρδιολογία

  Καρδιολογία Αττικό, 20-6-2011 1. ΗΚΓ: Torsades de pointes (πολύμορφη κοιλιακή ταχυκαρδία) 2. ΗΚΓ: εκτεταμένο πρόσθιο έμφραγμα μαζί με παλιό κατώτερο 3. Καρδιακά αίτια συγκοπής 4. Θεραπεία κολπικής μαρμαρυγής 5. Κριτήρια αποκλεισμού δεξιού σκέλους 6. Φάρμακα οξείας ανεπάρκειας αριστερής κοιλίας 7. Κλινική εικόνα στένωσης αορτής 8. Επιπλοκές οξέος εμφράγματος του μυοκαρδίου 9. Αντι-υπερτασικά φάρμακα 10. Διαχωριστικό ανεύρυσμα αορτής: κλινική εικόνα και εργαστηριακή διερεύνηση. Τα θέματα ήταν εύκολα συγκριτικά με άλλες εξεταστικές. Οι επόμενοι, στην επανάληψη διαβάστε πινακάκια, bullets, μαύρα γράμματα και υπογραμμισμένα (αυτά βάζουν!)
 5. bugs

  Δερματολογία

  Προαιρετική Αττικό 14/4/11 1. Ομαλός λειχήνας: κλινική εικόνα, εργαστηριακή διάγνωση (ιστολογικά), πρόγνωση, θεραπεία. 2. Έρπητας ζωστήρας: κλινική εικόνα, επιπλοκές, πρόγνωση, θεραπεία. 3. Δερματίτιδα εξ επαφής: κλινική εικόνα, παθογένεση, επιδερμικές δοκιμασίες, πρόγνωση, θεραπεία. 4. Ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα κάτω χείλους: κλινικά, πρόγνωση, θεραπεία. όχι και τόσο χτυπητά θέματα! αλλά ήταν όλα στα σοσ θέματα που διαβάζουμε για Αττικό.... καλή επιτυχία!
 6. bugs

  Νευρολογία

  Προαιρετική Αιγινήτειο, 13/3/2011 (Ρόμπος) 1. Χρόνια μικροαγγειοπάθεια του εγκεφάλου 2. Κλινικά χαρακτηριστικά των μυοπαθειών 3. Κρίση αφαίρεσης (petit mal) 4. Αίτια και κλινικά χαρακτηριστικά βλάβης κοινού κινητικού νεύρου 5. Υποσκληρίδιο αιμάτωμα (δεν κυμάνθηκαν και πολύ στα σοσ, το δυσκόλεψαν!! καλή μας τύχη!!)
 7. bugs

  Οφθαλμολογία

  Κανονική εξεταστική 14/2/2011, Γεννηματά: Τα θέματα ήταν 40 σωστό-λάθος, με αρνητική βαθμολογία. Δεν ήταν εύκολα, ακόμη και για τους διαβασμένους, γιατί πρόκειται για μικρές προτάσεις ή φράσεις από το βιβλίο, ή ολόιδιες ή με αλλαγμένη μια λέξη! Και στα περισσότερα πρόκειται για πολύ λεπτομέρειες που υπό φυσιολογικές συνθήκες κανείς δεν θα πρόσεχε. Πολλή έμφαση στην ανατομία και στις φυσιολογικές τιμές και σε νούμερα (πχ πόσες είναι οι ακτινοειδείς προβολές!), και όχι σε (κατά τη γνώμη μου τουλάχιστον) πράγματα που θα έπρεπε να συγκρατήσει ένας φοιτητής που περνάει το μάθημα. Πρακτικά για να γράψεις χρειάζεται πολλές καλές αναγνώσεις του βιβλίου, που και πάλι δυστυχώς δεν καλύπτει πλήρως.... οπότε περιμένουμε αποτελέσματα! Εύχομαι καλή τύχη σε όλους όσους το χρωστάνε!!!
 8. bugs

  Ουρολογία

  Θέματα προαιρετικής Λαϊκού, 21/12/2010 (θέματα έβαλε ο Αδαμάκης) 1. Αναφέρατε τους καρκινικούς δείκτες για τον καρκίνο του όρχεως. Ποια η κλινική τους σημασία; 2. Ενδείξεις μερικής νεφρεκτομής. 3. Είχε 5 καρκίνους με το στάδιό τους, να αντιστοιχίσεις τη θεραπεία τους 4. Γυναίκα 37 ετών, προσέρχεται με πυρετό 39οC, ρίγος και πόνος στη δεξιά οσφύ. Αναφέρατε επιγραμματικά τις ενέργειές σας. 5. Αίτια συγγενούς στένωσης πυελο-ουρητηρικής συμβολής. Ήθελαν επιγραμματικές απαντήσεις, και σύντομες. (Στο 4 είπαν να γράψουμε όλες τις ενέργειες, δηλ και διάγνωση και θεραπεία) Μη χάνετε τα μαθήματα! Είναι χρήσιμα, γιατί αυτά που ζητάνε τα έχουν πει εκεί, καλύπτουν δηλαδή αρκετά! Επίσης ο καθηγητής που κάνει το μάθημα την τελευταία μέρα βάζει τα θέματα, τα οποία επαναλαμβάνει από εξέταση σε εξέταση! Καλή επιτυχία στους επόμενους!!!
 9. διευκρίνιση στο προηγούμενο post: (θέματα ομάδας Β, 22/9/2010) το τελευταίο μικρόβιο ήταν της λέπρας! Καλή τύχη στους επόμενους!
 10. Γεια και από μένα! Σας γράφω τα θέματα της δεύτερης ομάδας: ΟΜΑΔΑ Β (22/9/2010) Α. α) Τι γνωρίζετε για την εγκοίμηση στα αρχαία Ασκληπιεία; β) Ποιος ήταν ο Αρεταίος ο Καππαδόκης και ποια η συμβολή του στο θέμα του σακχαρώδους διαβήτη; γ) Αναφέρατε τους τρεις συντελεστές της ανακάλυψης της πενικιλλίνης και τη συμβολή καθενός χωριστά. Β. Τι γνωρίζετε για τη βιοεργογραφία του Pierre Dionis; Γ. α) Τι γνωρίζετε για τη γέννηση και την εξέλιξη του ανθρώπου; β) Τι εγχειρήσεις εκτελούσαν οι αρχαίοι Ινδοί; (ή για ποιες εγχειρήσεις είναι διάσημοι, δε θυμάμαι ακριβώς τη διατύπωση... πάντως η απάντηση είναι όλες οι εγχειρήσεις που μπορείτε να θυμηθείτε) Δ. Ποιοι ανακάλυψαν τα παρακάτω μικρόβια; (είχε 10 μικρόβια: τριχομονάδα κόλπου, πνευμονιόκοκκο, σταφυλόκοκκο, άνθρακα, πανούκλα, χολέρα, σύφιλη, κοκκύτη, φυματίωση, κι άλλο ένα, δεν το θυμάμαι!) Για την τελευταία ερώτηση, είπε ο ίδιος ότι αν κάποιο μικρόβιο το ανακάλυψαν περισσότερα από ένα άτομα, να γράψουμε όσα θυμόμαστε, και ότι δεν πειράζει αν δε γράψουμε αυτόν που το ανακάλυψε αλλά κάποιον άλλο που πχ το μελέτησε.
×
×
 • Δημιουργία νέας...