Jump to content

sarakatsanos

Members
 • Posts

  31
 • Joined

 • Last visited

Πληροφορίες προφίλ

 • Σχολή
  Ιατρική
 • Sex
  Male
 • Φύλο
  Male

Recent Profile Visitors

1.680 profile views

sarakatsanos's Achievements

Παλιός (επίπεδο ΙΙΙ)

Παλιός (επίπεδο ΙΙΙ) (3/16)

0

Reputation

 1. http://gr.yahoo.com/_ylt=An1DHKrUMk7bajxJmcgbHhgnl7x_/SIG=12dmphllf/EXP=1299692734/**http%3A//www.naftemporiki.gr/news/rssredir.asp%3Fid=1941273 "Τις πρώτες 1.183 προσλήψεις, σε σύνολο 10.660 προσλήψεων, που θα γίνουν το 2011 στο δημόσιο τομέα, ενέκρινε με σημερινή του απόφαση ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης. Πρόκειται για προσλήψεις επιτυχόντων παλαιότερων διαγωνισμών, μετά την έκδοση οριστικών αποτελεσμάτων από το ΑΣΕΠ και αφορούν τα υπουργεία Υγείας και Δικαιοσύνης, καθώς και την Επιτροπή Ανταγωνισμού Όπως αναφέρεται στην απόφαση, στο πλαίσιο του Ν. 3899/2010, σύμφωνα με τον οποίο το σύνολο των προσλήψεων δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο συνολικά από το «"ένα προς πέντε" (μία πρόσληψη ανά πέντε αποχωρήσεις) και σε συνδυασμό με την Κοινή Απόφαση των υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών για τον καθορισμό των προτεραιοτήτων και των κριτηρίων κατανομής προσωπικού, εγκρίθηκαν οι πρώτες προσλήψεις για το έτος 2011». Η κατανομή των διοριστέων στα παραπάνω Υπουργεία θα γίνει με τον ακόλουθο τρόπο: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Ειδικευμένοι Ιατροί (κλάδου Ε.Σ.Υ.) Εξακόσιες ογδόντα μία (681) θέσεις όλων των βαθμών και ειδικοτήτων. ΤΟΜΕΑΣ ΥΓΕΙΑΣ Πληρώματα Ασθενοφόρων (66 θέσεις) Νοσηλευτικό, Παραϊατρικό Προσωπικό (70 θέσεις) Τεχνικό Προσωπικό (12 θέσεις) Διάφορες Ειδικότητες (22 θέσεις) Βοηθητικό προσωπικό (10 θέσεις) ΤΟΜΕΑΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ Νοσηλευτικό προσωπικό (63 θέσεις) ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ Απόφοιτοι Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών (16η Εκαιδευτική Σειρά) α. Τριάντα οκτώ (38) άτομα Πολιτικής - Ποινικής Κατεύθυνσης και β. Είκοσι τέσσερα (24) άτομα Διοικητικής Κατεύθυνσης Υπάλληλοι του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων α. Ογδόντα (80) άτομα Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης β. Εξήντα οκτώ (68) άτομα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης γ. Ένδεκα (11) άτομα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ Tριάντα οκτώ (38) θέσεις Ειδικών Επιστημόνων"
 2. ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΣΥ ΜΕ ΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ http://et.diavgeia.gov.gr/f/yyka
 3. Δηλαδή το ότι θα περνάς ελεύθερα στο πρώτο έτος της σχολής επιστημών υγείας και μετά για να συνεχίσεις στο τμήμα Ιατρικής θα διενεργούνται εξετάσεις πιθανά από τους ίδιους τους καθηγητές του τμήματος δεν προβληματίζει κανέναν?
 4. http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&pubid=55154987 .... "" Τι αλλάζει στις Πανελλαδικές εξετάσεις από το 2013 Oι υποψήφιοι θα εξετάζονται σε τέσσερα μαθήματα τα οποία θα διδάσκονται σε διπλάσιο αριθμό ωρών στα σχολεία Θα συνδέεται ο βαθμός στη Β΄ και Γ΄ λυκείου με την εισαγωγή στα πανεπιστήμια Οι υποψήφιοι θα εισάγονται σε σχολή και όχι σε τμήμα Επειτα από ένα χρόνο και κατόπιν εξετάσεων, θα εισάγονται σε τμήμα Τα ΑΕΙ αποκτούν πρωταγωνιστικό ρόλο, καθώς ορίζουν τα μαθήματα και ενδεχομένως τους συντελεστές βαρύτητας για κάθε σχολή ή τμήμα """.... Η διενέργεια εξετάσεων για εισαγωγή στις Ιατρικές σχολές περνάει στα χέρια των πανεπιστημιακών???
 5. Δεν το έχω ψάξει για ειδικευόμενους, δεν έχει να κάνει με "βύσματα" και "κονέ", είναι νομοθετημένο δικαίωμα. Έχει τη λογική ότι από τη στιγμή που το ECDL θεωρείται απαραίτητο προσόν σχεδόν σε όλες τις προκηρύξεις και σχεδόν για όλες τις υπηρεσίες, οι ήδη διορισμένοι που δε το κατέχουν πρέπει να επιμορφωθούν. Παραπάνω πληροφορίες στο τμήμα προσωπικού σου και στο site...
 6. www.pasypl.gr (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟY) Όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι δικαιούνται επιδοτούμενα κατά 100% σεμινάρια πληροφορικής προς απόκτηση πιστοποιητικού ( ECDL CORE ή ADVANCE) από την υπηρεσία τους. Ισχύει και για τους επικουρικούς. Αρκεί μια αίτηση στα διοικητικά του νοσοκομείου και σου καλύπτουν τα έξοδα του φροντιστηρίου και των εξετάσεων αφού εγκριθεί από το διοικητικό συμβούλιο. Στο τέλος καταθέτεις αντίγραφο του πιστοποιητικού στην υπηρεσία.
 7. Γνωρίζει κάνεις πότε περίπου θα είναι η επόμενη προκήρυξη? Πριν ή μετά τις συγχωνεύσεις κλινικών που μαγειρεύονται? Οι ήδη υπηρετούντες που τελειώνουν θα πάρουν παρατάσεις?
 8. Με κάθε επιφύλαξη και με την προυπόθεση ότι θα διοριστείς ως ειδικευόμενη, δεν δικαιούσαι τη λεγόμενη 9 μηνη άδεια (μετ αποδοχών...) ανατροφής τέκνου που δίνεται στους δημοσίους υπαλλήλους μετά την άδεια λοχείας. Ωστόσο δικαιούσαι μειωμένο ωράριο, κατά δύο ώρες μέχρι την ηλικία των δύο και κατά μία ώρα μέχρι να γίνει τέσσερα. Βέβαια ελάχιστοι διευθυντές αλλά και συνάδελφοι θα δεχθούν να φεύγεις δύο ώρες νωρίτερα αλλά από τα διοικητικά είναι υποχρεωμένοι να σου το εγκρίνουν. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι εάν επιθυμείς μπορείς να επιμηκύνεις το διάστημα που θα παραμείνεις ως ειδικευόμενη αφού ο χρόνος του μειωμένου ωραρίου ναι μεν δε φέρνει μείωση μισθού αλλα είναι χρόνος που πρέπει να δουλέψεις για να συμπληρωθεί ο χρόνος ειδικότητας...Από επιδόματα δικαιούσαι το γνωστό επίδομα τέκνου, οπότε σε καλή μεριά... Επαναλαμβάνω ότι σου μεταφέρω την εμπειρία της συζύγου μου προ 8 τίας οπότε πολλά μπορεί να έχουν αλλάξει...Καλή αρχή.
 9. Δεν απευθύνθηκα σε κανέναν προσωπικά γιατί δεν γνωρίζω κανέναν προσωπικά. Πρόσφατα τελείωσα με την ειδικότητα, και ήθελα να καταθέσω την δική μου άποψη έχοντας μια μικρή εμπειρία από το σύστημα χωρίς εμπάθεια ή συμφέρον. Νομίζω ότι οι εξετάσεις για ειδικότητα, όπως και κάθε αλλάγή, έχουν υποστηρικτές που ευνοούνται και πολέμιους που θεωρούν ότι αδικούνται αλλά αποτελούν μόνο τη κορυφή του παγόβουνου. Καλό θα ήταν και θα έκανε τη διαφορά να ακούσουμε μια πρόταση που να πιάνει τα προβλήματα της εκπαίδευσης και της επαγγελματικής αποκατάστασης πιο σφαιρικά. Ο χρόνος τελικά θα δείξει αν και αυτό το μέτρο θα πιάσει τόπο ή αν θα κάνει τα πράγματα χειρότερα και θα κριθεί από τα αποτελέσματα... Προσωπικά είμαι απαισιόδοξος γιατί από το 1993 έχω ζήσει αρκετές αλλαγές μέσω αποσπασματικών ημίμετρων που οδήγησαν τα πράγματα στα χάλια που είναι τώρα. Και για να θέσω και μια άλλη παράμετρο, το να φροντίσουμε για την "γονιδιακή καθαρότητα" των νοσοκομείων με τους πιο διαβαστερούς και πιο άριστους δεν αποτελεί εγγύηση της αναβάθμισης των γιατρών μας. Ολοι έχουμε παραδείγματα εξαιρετικών συμφοιτητών μας που δεν τα πήγαν και τόσο καλά με την ειδικότητα που διάλεξαν (κάτι που μάλλον ισχύει περισσότερο για τον χειρουργικό τομέα όπου το λεγόμενο "χάρισμα" υπάρχει και δεν βρίσκεται μόνο στα βιβλία...). Δε θέλω να κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου και σίγουρα η ευγενής άμιλλα και ο καλός εννοούμενος ανταγωνισμός είναι κάτι που ανεβάζει το επίπεδο απλά δεν είμαι σίγουρος κατά πόσο αυτό το θέμα των εξετάσεων αποτελεί ανάγκη πρώτης γραμμής για έναν νέο γιατρό..
 10. Το να λέμε ότι οι εξετάσεις για ειδικότητα θα αναβαθμίσουν το επίπεδο των ειδικών που "παράγονται" σημαίνει είτε αφέλεια είτε δόλο και συμφέρον από ορισμένους. Γιατί: - Οι καλύτεροι των μαθητών μπήκαν με τις πανελλαδικές αλλά δεν σημαίνει ότι έγιναν και οι καλύτεροι φοιτητές-Ιατροί, πόσο δε ότι εκπαιδεύτηκαν σωστά και άρτια - Αντίστοιχα θεωρώ σίγουρο ότι και οι καλύτεροι γιατροί μας που θα πετύχουν σε ένα σύστημα εξετάσεων για ειδικότητα δε σημαίνει ότι θα γίνουν καλοί ειδικοί - και αυτό γιατί και οι μεν και οι δε, γνώρισαν ή θα γνωρίσουν την οικογενειοκρατεία, την μίζα και την διαφθορά, τα μαγαζάκια, την αδιαφορία, την αυτοεκπαίδευση που δύσκολα θα τους επιτρέψουν "να εξυψώσουν το κύρος της επιστημονικής κοινότητας" και να αποκτήσουν την δέουσα κατάρτιση - Για εμένα οι όποιες εξετάσεις θα είχαν νόημα σε ένα ονειρικό κράτος όπου θα υπήρχε προγραμματισμός του αριθμού φοιτητών ιατρικής που εχουμε ανάγκη καθ έτος αλλά και του αριθμού ειδικευομένων και ειδικών που είναι απαραίτητοι κατά ειδικότητα. Δλδ θα ήθελα εξετάσεις τέτοιες ώστε οι 500 (π.χ.) γιατροί που θέλω και έχω ανάγκη σαν κράτος να διαγωνίζονται μεταξύ τους για τις θέσεις ειδικότητας που υπάρχουν αλλά βέβαια να απορροφούνται όλοι ανάλογα με τις ικανότητες και τις δεξιότητες τους. - Φυσικά αυτό προυποθέτει και το ανάλογο περιβάλλον εκπαίδευσης από το στάδιο του φοιτητή μέχρι το στάδιο που θα "κρεμάσεις τα ακουστικά"... Ας μη γελιόμαστε όμως το καθηγητικό ,συνδυκαλιστικό και πολιτικό κατεστημένο που ελέγχει σε μεγάλο βαθμό τις καριέρες και τις ζωές μας δεν αντιμετωπίζεται εύκολα από μεμονωμένες φωνές και ειδικά όταν υπάρχουν αυτοί που πιστεύουν ότι τα όποια ημίμετρα "είναι για καλό"...
 11. Η επίσημη (προφορική...) απάντηση σήμερα το πρωί από το υπουργείο (διεύθυνση νομικών προσώπων-επικουρικών) και συγκεκριμένα την Κα Ανδρεομένου, ήταν ότι οι επικουρικοί λόγω της σύμβασής τους - ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου - δικαιούνται 2 μέρες το μήνα κανονική άδεια, αναρρωτικές και ούτε κατά διάνοια (επί λέξη...) εκπαιδευτική άδεια. Όταν αφελώς ρώτησα " οι άλλοι ιατροί ΕΣΥ που δεν είναι μόνιμοι (π.χ. πρωτοδιοριζόμενοι επιμελητές Β) γιατί τη δικαιούνται?" μου απάντησε ορθά κοφτά ότι εμείς δε θεωρούμαστε Ιατροί ΕΣΥ απλά πληρωνόμαστε ως επιμελητές Β και συμπλήρωσε ότι οι επικουρικοί καλύπτουν επείγουσες ανάγκες των νοσοκομείων και είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης που σημαίνει ότι δεν μπορούν να φύγουν για εκπαίδευση (??!!). Το ρεζουμέ ήταν ότι δεν έχω καμία επιλογή παρά να ολοκληρώσω τη θητεία μου και ούτε κουβέντα για επιμόρφωση ή εκπαίδευση.... Δε μπορώ να πω ότι η συγκεκριμένη κυρία με έπεισε αλλά έχω την αίσθηση ότι γενικώς δε θα βγάλω καμιά άκρη. Δυστυχώς τα πράγματα με τους επικουρικούς είναι πολύ ασαφή (δεν μπορούν να νοσηλεύσουν, δεν μπορούν να χειρουργήσουν, δεν μπορούν να κάνουν ολοήμερο αν δεν υπάρχουν ανάγκες, δεν μπορούν ούτε να κλάσουν γενικώς...) και δεν υπάρχει κάποιος μπούσουλας, νόμος ή εμπειρία που να είναι κοινός για όλους και κάπως να μας καθοδηγεί... Το πρώτο αντακλαστικό είναι όντως το να βγεις εκτός άμεσα από το τρελοκομείο αλλά όταν το σκεφτείς λίγο δε σου πάει καρδιά να κάνεις το χατήρι σε κάθε γιωτά που θέλει να σημαδέψει την περιοχή του, κατουράει όπου βρει και θέλει να παραιτηθείς "αν δε σου αρέσει..." Οπότε το να αρχίσεις να "οπλοφορείς" είναι η μόνη λύση.....
 12. Μηπως καποιος συναδελφος επικουρ(δ)ικος ιατρος γνωριζει αν εχουμε δικαιωμα εκπαιδευτικης αδειας (6 μηνης...) ή ειναι και αυτο ουτοπια?
 13. Για να είμαστε και λίγο πιο πρακτικοί... ΑΠΟΦ 102//2002:Π.1088:Απογευματινά ιατρεία ΕΣΥ-Φορολόγηση Εισοδήμ. ιατρών 1. Με τις παραγράφους 1 και 2 του άρθρου 9 του ν. 2889/2001 (ΦEK 37 A) μεταξύ άλλων ορίζεται ότι από 1.1.2002 επιτρέπεται στα νοσοκομεία του E.Σ.Y. μετά το τακτικό ωράριο, η λειτουργία απογευματινών ιατρείων και η διενέργεια διαγνωστικών και θεραπευτικών πράξεων. Στα παραπάνω απογευματινά ιατρεία των νοσοκομείων του E.Σ.Y. μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους: α) Oι Διευθυντές ιατροί, β) οι Αναπληρωτές Διευθυντές ιατροί, γ) οι Επιμελητές A ιατροί και δ) πανεπιστημιακοί ιατροί, που κατέχουν τίτλο ειδικότητας και εργάζονται σε πανεπιστημιακές κλινικές, εργαστήρια ή μονάδες, που είναι εγκατεστημένες στο νοσοκομείο. Σε νοσοκομεία με δυναμικότητα κάτω από 200 κλίνες επιτρέπεται να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα απογευματινά ιατρεία όλοι οι ειδικευμένοι ιατροί, που υπηρετούν στα νοσοκομεία αυτά. Οπότε είναι ξεκάθαρο ότι σε νοσοκομεία άνω των 200 κλινών κάνουν απογευματινά και οι επικουρικοί... Ωστόσο δεν έχω καταφέρει να βρω κάτι για την άλλη πατάτα ότι δλδ δεν έχουμε δικαίωμα να βάλουμε χ/ο χωρίς τη "συνοδεία" άλλου ειδικού και ότι τον αριθμό, το είδος και την σύνθεση των χειρουργείων την καταρτίζει αποκλειστικά και μόνο ο Διευθυντής κ ότι αν θέλει εχει δικαίωμα να σε αποκλείσει δια παντός....
 14. Υποτίθεται ότι με έξι μήνες και μία ημέρα παίρνεις βεβαίωση προυπηρεσίας για όλο το χρόνο και μάλιστα χωρίς καμία κύρωση για την παραίτηση αφού αυτή η μία ημέρα λογίζεται σαν κανονικό εξάμηνο. Κ πάλι υποτίθεται, αυτό ισχύει για όλο το δημόσιο τομέα. Δυδτυχώς δε μπορώ να σου απαντήσω υπεύθυνα γιατί είναι κάτι που έφτασε στα αυτιά μου σαν ράδιο αρβύλα. Είμαι πια σίγουρος ότι η συντριπτική πλειοψηφία των επικουρικών αντιμετωπίζουν παρόμοιες καταστάσεις αλλά δε μπορώ να δεχθώ ότι ο μόνος τρόπος αντίδρασης στους βολεμένους κοπρίτες που δουλεύουν μαγαζί γωνία, είναι η παραίτηση...
 15. Εδώ και λίγες ημέρες ξεκίνησα να δουλεύω ως επικουρικός ιατρός χειρουργικής ειδικότητας σε νοσοκομείο της επαρχίας, 5 μήνες μετά τη λήψη της ειδικότητας (και φυσικά μετά από 5 μήνες ατελείωτης ανεργείας...). Δε περίμενα σε καμία περίπτωση την εικόνα διάλυσης του Ε.Σ.Υ. που συνάντησα, με ένα νοσοκομείο που υπολειτουργεί, με απίστευτες σπατάλες, που οι ειδικοί εφημερεύουν από το σπίτι και τα πρωινά δουλεύουν το "μαγαζάκι τους" αποκλειστικά κ μόνο με την δικιά τους πελατεία. Για να μην μακρυγορώ μέσα σε λίγες μέρες μου ξεκαθάρισαν ότι σαν επικουρικός 1. Δεν έχω δικαίωμα για εξωτερικά ιατρεία... 2. Δεν έχω δικαίωμα για απογευματινά ιατρεία... 3. Δεν έχω δικαίωμα να κάνω καμιά χειρουργική πράξη χωρίς τη συνοδεία και "εποπτεία" άλλου ειδικού κάτι που φυσικά δε θα χρειαστεί γιατί ... 4. Τα χειρουργεία τα αποφασίζει, εγκρίνει και πραγματοποιεί ΜΟΝΟ ο διευθυντης του τμηματος με όποιον αυτός επιλέξει. 5. Έχω δικαίωμα όμως να κάνω εφημερίες και μάλιστα εκτός τις δικές μου να καλύψω και κάποιες του Διευθυντή "γιατί και αυτοί άνθρωποι είναι και πρέπει λίγο να ξεκουραστούν πια τώρα που ήρθα". 6. Έχω δικαίωμα στους 6μήνες και 1 ημέρα αν δε μου αρέσει να παραιτηθώ και να πάρω βεβαίωση προυπηρεσίας για όλο το έτος χωρίς καμία κύρωση για τις επόμενες προκηρύξεις επικουρικών και ΕΣΥ.... Εκτός από εμένα κατάλαβα ότι και άλλοι φίλοι συνάδερφοι μου αντιμετωπίζουν παρόμοιες καταστάσεις οπότε θα ήθελα να μάθω αν όλα αυτά έχουν κάποια νομική υπόσταση αν υπάρχουν τρόποι αντίδρασης και γενικά όποιος γνωρίζει κάτι για δικαιώματα - υποχρεώσεις των επικουρικών ας το παραθέσει ...
×
×
 • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.